|
|
#4291 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. IV
WILL - historia chlopca, ktory traci rodzicow , jest wielkim fanem Liverpool i postanawia spełnic swoje marzenia by znalezc sie na meczu swojego ulubionego zespolu. polecam bardzo ciekawy, familijny
|
#4292 |
|
Zakorzenienie
|
"October baby" - moim zdaniem bardzo wzruszający film, to część opisu z filmwebu, nie daje więcej żeby nie robić spoilera.
"19 – letnia Hannah świeżo upieczona studentka zawsze była outsiderem. Zawsze czuła się inna i mimo wielkich ambicji oraz ogromnego talentu aktorskiego w głębi duszy żywiła przeświadczenie, że nigdy nie powinna przyjść na świat. Z powodu nasilających się problemów zdrowotnych (fizycznych oraz psychicznych) rodzice decydują się wyznać jej straszliwą prawdę. Dziewczyna doznaje szoku, bowiem jej dotychczasowe życie okazało się kłamstwem." jak dla mnie 9/10.
Przeciętność nie jest tym, do czego należy dążyć! Edytowane przez anczysko1 Czas edycji: 2013-01-31 o 20:28 |
|
|
|
#4293 |
|
Konto usunięte
|
Exam / Test (2009) - całkiem całkiem, chociaż nic nowego. Jeżeli ktoś lubi, gdy akcja dzieje się na ograniczonej przestrzeni, napięcie narasta stopniowo, dużo dialogów, to polecam. Gra aktorska mogłaby być nieco lepsza - tzw. to zawodowi aktorzy, trzymali poziom, ale brakowało mi kogoś z prawdziwą charyzmą. Przypomina "Metodę" z 2005, tylko tamten film jest lepszy (ale również bliższy przedstawieniu teatralnemu).
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2013-02-01 o 08:17 |
|
|
|
#4294 | |
|
Zakorzenienie
|
Templariusze. Miłość i krew 6/10 - nie wiem jak to wytłumaczyć, żebyście zrozumiały
. Otóż nic nie wiedziałam o filmie przed obejrzeniem. Podczas projekcji uderzyła mnie niespójność fabuły, scena w której film się zacina i przeskakuje jakby omijając połowę fabuły, i to, że główna bohaterka w pewnym momencie trzyma przez chwilę dziecko na rękach. Obejrzałam, weszłam na filmweb, a tu co się okazuje? Film jest polską sklejką 2 filmów skandynawskich - "Arn - Templariusz" i "Arn - Królestwo na końcu świata" . Podobno te 2 filmy razem są świetne, a polska sklejka jest do bani, niespójna. Chciałabym obejrzeć te 2 części, ale po pierwsze - teraz to już trochę bez sensu, skoro wiem jak się skończy, po drugie - nie wiem gdzie je znaleźć . A główny bohater - ![]() Aha - okazało się, że parę dni temu widziałam ten film na tvp1 lub tvp2, tylko kawałek i przełączyłam. Czy ktoś wie czy to był film, czy serial? Bo jest jeszcze miniserial oprócz tych 2 filmów . I może ktoś jest w temacie? Jeśli to był serial, to czy jeszcze lecą odcinki, czy już się skończył ?Ktoś zrozumiał ?
|
|
|
|
#4295 |
|
Raczkowanie
|
Paranormal Xperience - no cóż , trochę sie zawiodłam, bo straszny to on wcale nie był - obejrzalam zachęcona częsciami Paranormal Activity (chociaż i te z czasem stały się przewidywalne). Xperience to raczej taka lekko straszna "bajeczka". Mogło być lepiej ..i bardziej strasznie..
|
#4296 |
|
Rozeznanie
|
Ostatnio Django 10/10- bardzo mi się podobał! Postać dr Shulza- mistrzostwo, Leonardo Dicaprio jak zwykle dobry
|
#4297 |
|
Zakorzenienie
|
Dwoje do poprawki - moim zdaniem kiepska komedia romantyczna, wynudziłam się.
|
#4298 |
|
Pani Mizantrop
|
Overnight (2012) - nie spodobał mi się, nawet nie wytrwałam do końca. Sceny, które w założeniu twórców pewnie miały być zabawne wyszły żałośnie, jeszcze bardziej żałosne jest wykorzystanie w filmie popularnych stereotypów. Naciągane 3/10.
Somebody's hero (2011) - również mnie nie porwał, ale przynajmniej nie wyłączyłam go przed końcem. Nudny, nic nie wnoszący, mało oryginalny. Nie polecam. 4/10.
|
#4299 |
|
Zakorzenienie
|
Jak wytresować smoka 10/10-Cudo,normalnie cudo,nie pamiętam,żeby ostatnio mnie coś tak zachwyciło. Przepiękna animacja,muzyka,postacie, miejsca,klimat,same ochy i achy
Polecam każdemu tą fantastyczną bajkę,zawiodą się tylko ci,którzy liczą na jedna z tych zwariowanych,śmiesznych bajek,bo ta taka nie jest. Jak dla mnie rewelacja i żałuję,że nie widziałam w 3D,bo pewnie szybowanie na smoku przez obłoki i te wszystkie góry i doliny musiało robić niesamowite wrażenie.Jeszcze muszę zobaczyć polecany przez Was Odlot Edytowane przez sweet sunday Czas edycji: 2013-02-02 o 10:14 |
|
|
|
#4300 |
|
Zakorzenienie
|
Poradnik pozytywnego myślenia - film przyjemny, ale czy zasługuje na Oscara to nie wiem
8/10Django - bardzo przyjemny filmik, świetnie zrobiony i wszystko idealnie do siebie w nim pasowało. I muzyka jak dla mnie piękna. Bardzo mi pod pasowała i umilała mi film zdecydowanie Ale chyba ze względu na zmęczenie nie umiałam go już bardziej docenić i dlatego 8/10
|
|
#4301 |
|
Zakorzenienie
|
"Niemożliwe" - ogromne rozczarowanie
Spodziewałam się wciągającego, poruszającego filmu, ale wynudziłam się. Ogólnie nie widziałam w tej historii materiału na film
|
#4302 |
|
Pani Mizantrop
|
Save the Date (2012) - 8/10.
Absolutnie uroczy film o ludziach na swój sposób popapranych, niezdecydowanych i skrzywionych. Trafił w mój gust, w dużej mierze dlatego, że też jestem popaprana i skrzywiona.
|
#4303 |
|
Szef ds. Wymianek
|
Maraton z polskimi filmami już za mną (przed 7.00 rano wróciłam z kina
). O żadnym filmie wcześniej nie czytałam, wiedziałam jedynie, że "Drogówka" jest Smarzowskiego, w "Sępie" gra Żebrowski, a tajemnicę fabuły "Pokłosia" zepsuła mi przyjaciółka, rzucając jedno kluczowe słowo^^.I tak: - "Drogówka" - sporo scen z seksem w tle (acz stwierdzam, że z tym jak z flakami u Tarantino - im więcej, tym mniej razi), wciągająca historia, dobra obsada. Generalnie Smarzowski, jakiego lubię i kino, jakie lubię. Bardzo. Będzie chyba 10/10. - "Sęp" - akcja wartka, fabuła całkiem OK, jedynie zakończenie mi się nie podobało. - "Mój rower" - mimo, że kompletnie nic o tym filmie nie wiedziałam, jakoś czułam, że hitem dla mnie by nie był i w sumie obejrzałam go wczoraj głównie dlatego, że był ostatecznie puszczony jako trzeci, a nie czwarty (pierwotnie planowałam wyjść po "Pokłosiu", mającym być wyświetlanym jako trzeci właśnie). Jednak okazał się zupełnie sympatyczny, ciepła, momentami wzruszająca opowieść SPOILER-> (ale scenę z potrąceniem Kolesia mogli sobie darować). - "Pokłosie" - wiedziałam, że ma być kontrowersyjnie, no i było. Fabuła dobra, trzymająca do końca w lekkim napięciu - o tym, że mi się podobało, może świadczyć choćby fakt, że wytrwałam w oglądaniu tego filmu, mimo pory bardzo późnej (albo i wczesnej, zależy jak spojrzeć ) i po trzech innych filmach. Będzie 8 albo 9/10.
szuka nowego domu Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2013-02-02 o 18:27 |
|
|
|
#4304 |
|
Wtajemniczenie
|
Attenberg - grecki film o wbrew pozorom dorosłej dziewczynie, która zmaga się z chorobą ojca, a sama nie jest przystosowana do życia. Zawiodłam się trochę na tym filmie, drażniła mnie infantylność głównej bohaterki, sam przekaz w porządku, ale szczerze mówiąc nie było tam nic szczególnego. Może to przez wysoką poprzeczkę - wcześniej oglądałam greckiego Kła - ta sama producentka obu filmów i do tego reżyserka i scenarzystka Attenberg.
Mój kawałek tortu - chyba pierwszy raz w życiu miałam wrażenie, że końcówka filmu należy do innego...Nadal się zastanawiam, jak to możliwe, żeby coś takiego zrobić . Ponad połowę oglądałam lekki film, dosyć sympatyczny i jednocześnie przerysowany o dojrzałej kobiecie, która za pracą jedzie do Paryża. Zaś końcówka, doklejona od społecznego dramatu zupełnie tam nie pasowała...
|
#4305 | |
|
damn good coffee
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4306 |
|
Szef ds. Wymianek
|
Też go bardzo lubię, choć nieco niżej stawiam "Różę".
|
|
#4307 |
|
damn good coffee
|
|
|
|
|
#4308 |
|
Zadomowienie
|
z nudów obejrzałam właśnie ciacho i moge przyznać, że to najgorszy film jaki kiedykolwiek widziałam. Nic nie trzyma się kupy, miało być śmiesznie wyszło odrażająco. 0/10
|
|
|
|
#4309 |
|
Zakorzenienie
|
Ralph Demolka (7/10) - całkiem fajna bajka, świetna postać malej dziewczynki
niezbyt zabawna, ale ciekawa fabuła. Sama animacja fantastyczna, kolorowo i bardzo pomysłowo![]() i to tyle z ostatnich dni gdyż przerzuciłam sie na (za bardzo) wciągający serial |
|
|
|
#4310 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
|
|
|
#4311 |
|
Zakorzenienie
|
Połów szczęścia w Jemenie / Salmon Fishing in the Yemen - 4/10. Zainteresował mnie trailer filmu i liczyłam na dobrą komedię romantyczną. A tu taka klapa, nudy straszne. Ewan McGregor gada celowo swoim szkockim akcentem, jakoś to mi nie pasowało. Obejrzałam ten film do końca tylko dlatego, że liczyłam na inne zakończenie (pewien wątek wskazywał, że nie będzie tradycjnego happy endu). Nudny film, nie polecam.
|
|
|
|
#4312 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4313 |
|
Zadomowienie
|
Ja dziś obejrzałam "Irine Palm" - melodramat, przyjemnie się oglądało, ciekawy wątek, polecam.
|
#4314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4315 |
|
Zakorzenienie
|
Myśl jak facet - miła komedia na sobotni wieczór do obejrzenia z przyjaciółką
ja oglądałam z TŻ i chyba się trochę nudził :P
|
#4316 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4317 |
|
Zakorzenienie
|
mnie też, alę myślę, że jest on bardziej dla pań niż panów ;P ale wiadomo co kto lubi.
|
#4318 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4319 |
|
Wtajemniczenie
|
"Drogówka" - bardzo dobrze się oglądało 9/10
|
|
|
|
#4320 |
|
Konto usunięte
|
Ja oglądałam ostatnio :,,Jestem Bogiem''
Nawet ok 7/10 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:47.

. Otóż nic nie wiedziałam o filmie przed obejrzeniem. Podczas projekcji uderzyła mnie niespójność fabuły, scena w której film się zacina i przeskakuje jakby omijając połowę fabuły, i to, że główna bohaterka w pewnym momencie trzyma przez chwilę dziecko na rękach. Obejrzałam, weszłam na filmweb, a tu co się okazuje? Film jest polską sklejką 2 filmów skandynawskich - "Arn - Templariusz" i "Arn - Królestwo na końcu świata"
. Podobno te 2 filmy razem są świetne, a polska sklejka jest do bani, niespójna. Chciałabym obejrzeć te 2 części, ale po pierwsze - teraz to już trochę bez sensu, skoro wiem jak się skończy, po drugie - nie wiem gdzie je znaleźć
. A główny bohater -
. I może ktoś jest w temacie? Jeśli to był serial, to czy jeszcze lecą odcinki, czy już się skończył
?

Spodziewałam się wciągającego, poruszającego filmu, ale wynudziłam się. Ogólnie nie widziałam w tej historii materiału na film

) i po trzech innych filmach. Będzie 8 albo 9/10.
. Ponad połowę oglądałam lekki film, dosyć sympatyczny i jednocześnie przerysowany o dojrzałej kobiecie, która za pracą jedzie do Paryża. Zaś końcówka, doklejona od społecznego dramatu zupełnie tam nie pasowała...