|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI
a wiecie że moj Jas jadl mi z reki żółtko-dosłownie, dałam i jadł pieknie, smakowało mu
|
|
|
|
#3392 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękujemy |
|
|
|
|
#3393 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby poprawa z jedzeniem była stała ![]() Cytat:
|
|
#3394 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3395 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3396 |
|
Zakorzenienie
|
ooo a nie zgniótł go w piąstce?
|
#3397 |
|
Zakorzenienie
|
Heeeej
Witam się po połówce dnia w pracy i z przeziębieniem. Córa grzeczny aniołek, nie mogę narzekać. Żółteczko je z ręki, nie mieszam z niczym. ładnie otwiera dzioba. A dzisiaj jak jej dałam zupkę zrobioną przez babcię, to aż nogami wierzgała z otwartą buzią i z okrzykami radości ![]() W kiosku znalazłam tylko trening z gwiazdami, jeśli chodzi o shape, nigdzie nie było innych płyt i żaden sklepikarz nawet nie miał innych........ Karolina, jak to w końcu jest? Anyone?? Mamka, nie wiem, czy już wybrałaś, ale ja bym na pewno kupiła iphona. Mam do od kilku miesięcy i jestem BARDZO zadowolona. I nie rozumiem, czemu Agunia twierdzi, że jest przereklamowany Dla mnie w tym momencie to przedłużenie ręki, ma wszystko, czego mi trzeba, do tego jest gadżeciarski, ładny, no i to jabłuszko ![]() Kurcze, trochę zmartwiłyście mnie tym wybieraniem fotelików, spacerówek - nie za wcześnie ? Ja o tym nawet nie myślę. Moja córa jeszcze spokojnie mieści się w nosidełku - wasze dzieci już nie ? Czy po prostu chciałyście już wymienić fotelik? Bo ja na razie nie widzę sensu. Pomijając, że nie mam pojęcia, jaki wybrać... To samo odnośnie spacerówki - jeśli kupimy, to dopiero latem, teraz bez sensu jest się choćby rozglądać, ta nam w zupełności wystarcza. Ba, nawet zaczęliśmy się zastanawiać, czy oddać nasz wózek przyjaciołom, którzy spodziewają się dziecka ok. października/września, i doszliśmy do wniosku, że raczej nie, bo będziemy go używać zimą - latem fajna byłaby lekka spacerówka, ale zimą? nie wyobrażam sobie. Wypowiedzcie się, bo ja zielona w temacie. Witaj Paula ![]() Victoria, super, że dostaniesz premię roczną ! Ja niestety nie !!!!!!!!!!!!!! Edytowane przez pumas Czas edycji: 2013-02-02 o 21:26 |
|
|
|
#3398 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
nie było mnie kawał czasu z wami bo brak czasu nie pozwolił mi być na bieżąco z wami, czasem coś podczytywałam ale zanim przeleciałam parę stron to już miałam mase kolejnych do nadrabiania. Nie bardzo mam jak żeby znaleźc co mnie interesuje ale może któras z was odpowie na moje pytania. Z racji że mój Kuba skończył 6 misięcy na poważnie wzięlismy się za rozszerzanie diety. Wcześniej już zaobserwowałam że marchewka gotowana Kubę zatwardza, więc zaczynam znowu od brokuła, potem dodam mu ziemniaka itd. Czy mięso wprowadzać dopiero po przetestowaniu kilku warzyw? Gdy Kuba dostaje samego brokuła to do niego dodawac od razu żółtko? czy żółtko wprowadzać jako nowy produkt i czekać na reakcję i w tym czasie nie wprowadzać nic innego? Mam pytanie też odnośnie kaszek. Bo z racji tych zatwardzeń Kuby kupiłam mu kaszkę 7zbóż z jabłkiem i śliwką ale ta kaszka jest okropnie słodka, mnie mdli po kilku łyżeczkach to dziecko pewnie też. Jakie kaszki polecacie? |
|
|
|
#3399 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Początkowo myślałam o kupnie dobrego w przedziale 9-36kg, ale po zastanowieniu doszłam do wniosku, że jednak lepiej najpierw zakupić 9-18kg, a później większy (cabriofixa zostawić na przyszłość ). A teraz zobaczyłam tego britaxa i może jednak lepiej kupić właśnie 0-18![]() a cabriofixa sprzedać albo jednak zostawić Chyba muszę się jeszcze kilka nocy z tym przespać![]() Cytat:
|
|
#3400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie jestem aż taką gadżeciarą, dla mnie produkt nie musi być deignerski i mieć zajefajne logo. Ma być funkcjonalny i być w przyzwoitej cenie. A nie oszukujmy się, że cena iphonów jest mocno wywindowana właśnie przez to pogrubione. Dla mnie po prostu jest za drogi w stosunku do tego, co się otrzymuje. I umówmy się, nie twierdzę, że jest zły. Tylko że zdzierają za niego No i ta polityka apple robienia swoich złączy, co by przypadkiem nie dało się podpiąć uniwersalnych akcesoriów, a jedynie ich, oczywiście znowu - drogichFotelik wymieniamy, bo ten co mamy teraz już jest mocno wyświechtany i zauważyliśmy, że plastiki zaczynają się sypać nieco. Więc mam pewne obawy o bezpieczeństwo. Nie czekamy, aż Lu dobije do 9kg bo z tym jej jeszcze troszkę zejdzie. A skoro wymieniamy fotelik, to i musimy kupić lekką spacerówkę, bo bez sensu wozić w samochodzie dwa foteliki tylko po to, żeby jeden można było wpiąć do stelaża jak np. jedziemy na zakupy
|
|
#3401 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo dorośle wygląda
|
#3402 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
1) mieliśmy pożyczony 2) jest tylko do 10 kg 3) Antek jest w nim zgnieciony jak sardynka A spacerówki szukamy drugiej, bo ta co mamy jest masywna i nie nadaje się do wożenia w samochodzie. Za to przyszłą zimą sprawdzi się doskonale. |
|
|
|
|
#3403 | ||
|
Zakorzenienie
|
PaulaShin?
Witaj Myślałam o Tobie ostatnio ![]() Cytat:
Cytat:
my jeszcze przymiarki nie robiliśmy do nowego tronu
|
|
#3404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do złączy itp. niekoniecznie się zgodzę, że tylko apple tak robi, bo nokii nie naładujesz ładowarką samsunga i przykłady można by mnożyć ![]() My wozimy na zakupy i tak spacerówkę, od dawna nie bierzemy fotelika, bo małej jest niewygodnie, a tak to sobie smacznie śpi rozłożona. dlatego u nas na razie tego argumentu nie ma. I kurde, dziwne, że wam się tak wyświechtał. Nasz jest jak nowy. |
|
|
|
|
#3405 | ||
|
Zakorzenienie
|
super
Cytat:
![]() Wczoraj obaj nie chcieli jeść, a dziś odwrotnie![]() Cytat:
|
|
#3406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ja po prostu w tym jabłuszku nie widzę nic aż tak pociągającego. Owszem, telefony są funkcjonalne, dopracowane, ale jak pisałam - pierońsko drogie. Po prostu nie lubię przepłacać za logo i tyle, ale to ja. Jak ktoś lubi designerskie gadżety, jak kogoś stać - proszę bardzo na pewno będzie zadowolony.A poza tym to w ogóle nie podoba mi się polityka apple w tej całej głupiej wojnie patentowej. I tak mnie trochę też tym do siebie zrazili. Takie skrzywienie mam ![]() Co do fotelika - my mieliśmy używany, nie nowy
|
|
#3407 |
|
Rozeznanie
|
![]() Co do fotelik zdecydowaliśmy się akurat na ten Britax 0-18, bo można go przypiąć i przodem i tyłem do kierunku jazdy. No i wydawało nam się, że taki w przedziale 9-36 nie będzie tak samo dobry dla małego jak i dla całkiem sporego dziecka- w końcu różnica jest ogromna. |
|
|
|
#3408 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Britax, mimo, że 0-18 kg to ja sobie nie wyobrażam wsadzić do niego noworodka. A poza tym cabrio fix wpina się do stelaża wózka. No i my mamy tą podstawę do niego więc jak gdzieś jechaliśmy z małym (póki był wożony w cf) to wyciągaliśmy cały fotelik bo montowanie go zajmowało sekundę. Generalnie uważam, że cf jest super fotelikiem dla noworodków i niemowląt (póki się w niego mieszczą). Cytat:
Pomijam fakt, że ja mam smartphona od 4 lat i nie korzystam z wszystkich jego możliwości.Pumcia, my kupiliśmy fotelik bo małemu było ciasno w maxi cosi cabrio fix. Mimo tego, że nie ubierałam mu kombinezonu do fotelika to i tak siedział cały pokurczony bo w ramionach wąsko. A bardzo żałuję, że już wyrósł z tego fotelika bo dla mnie był bardzo wygodny - młodego w nim wszędzie nosiłam, wpinał się do stelaża wózka. No ale mówi się trudno. A co do spacerówki to ja ciągle nie wiem czy kupię drugą. Mam spacerówkę którą kupiłam razem z gondolą i nie jest jakoś specjalnie ciężka ani wielka. Na razie, oboje z mężem, trawimy temat
|
|||
|
|
|
#3409 |
|
Zakorzenienie
|
Dziecię śpi
Najlepszego dla Antosia ![]() Blue nie wszystkie moje pizze są niskokaloryczne. Dzisiaj na przykład, małż poszedł do sklepu i przy okazji kupił mrożoną pizzę Giusepe. Na opakowaniu dojrzałam, że cała pizza ma prawie 1000 kalorii Wiem, że pizza ma sporo kalorii, ale czego nie widać tego sercu nie żal A tu takie rozczarowanie, na opakowaniu kobylimi literami wartość kaloryczna ![]() Powodzenia w sprzedaży sukni ![]() Phdwao podziwiam za wieczorne ćwiczenia ![]() Pumas ja jeszcze nie myślę ani o spacerówce, ani o foteliku samochodowym. Owszem byliśmy oglądać w sklepie, jednak jesteśmy dalecy od zakupów. A co do kabelków do telefonów to ja mam sony ericssona, a małż samsunga i mamy tą samą ładowarkę. Zresztą gdzieś czytałam, że producenci mają ujednolicić wejścia do telefonów, ale nie mam pojęcia ile w tym prawdy ![]() Pewnie coś jeszcze chciałam, ale chwilowo nie pamiętam
|
|
|
|
#3410 |
|
Zakorzenienie
|
Co fakt to fakt, jak zapomnę ładowarki to kaplicha, bo w moim otoczeniu nikt nie ma iphona
Są gusta i guściki, co nie może jednak umniejszać świetności tego produktu ![]() Ahaaaa, nie sądziłam, że może się tak zużyć w przeciągu kilku mies. Idę poczytać coś, bo ostatnio się obijam w tej materii, a mam tyle wspaniałości na półkach. |
|
|
|
#3411 |
|
Zakorzenienie
|
Hihi dopiero co to samo odpisywałam na posta Pumci.
|
|
|
|
#3412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
OK trochę mnie pocieszyłyście z tymi spacerówkami i fotelikami. U nas nie ma potrzeby, więc nie wymieniamy. Pewnie na wiosnę kwestia fotelika się rozstrzygnie. |
|
|
|
|
#3413 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(to jedyny port w tym telefonie) i to jest bardzo wygodne A wiesz, że Apple nie sprzedaje (nie sprzedawał??) baterii do iphonów? Jak się schrzaniła bateria to odpowiedź Appla - należy zakupić nowy telefon gdyż nie sprzedajemy tego. Czytałam o tym artykuł - zostali pozwani przez użytkowników telefonów bo baterie były tak zrobione żeby po gwarancji paść, a apple nei sprzedaje takich części tylko właśnie mówi, żeby kupić nowy telefon. W każdym razie sprawa została wygrana i chyba już sprzedają. W ogóle na temat produkcji sprzętów aby "przetrwały gwarancję" a później się krzaczyły jest super film na youtube: http://www.youtube.com/watch?v=QPPW8KM7eEU Polecam Cytat:
Ja nie wierzę żeby fotelik, który jest dobry dla 10miesięcznego dziecka (9kg) był też dobry dla 4 latka (20kg). Zbyt duża rozpiętość.
|
||
|
|
|
#3414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pumcia ja nie umniejszam świetności iphonów Ja tylko twierdzę, że można mieć inny telefon, o zbliżonej funkcjonalności, ale za mniejszą cenę. I że MOIM ZDANIEM nie ma sensu przepłacać. Jeszcze parę lat temu iphone właściwie nie miał sobie równych, to fakt. No ale obecnie sporo się zmieniło. I na tym skończę już ten temat.A może nie skończę, bo mnie zaciekawiłaś, czego np. Ci brakowało w innych telefonach? Bo takie aplikacje o których piszesz są spokojnie dostępne na inne smartphony
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2013-02-02 o 21:43 |
|
|
|
|
#3415 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nasza spamiara wróciła w końcu ![]() Cytat:
![]() Jaka radość ![]() Fabi śpi od 19 Chyba go dziś wymęczyłam ![]() I kupiłam dziś moje ukochane Irysy
|
|||
|
|
|
#3416 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszystko dlatego, że po nowym roku uświadomiłam sobie, że czeka nas 5 większych wydatków: krzesełko do karmienia, kojec, nosidło (które będzie mógł używać i małż, moje ukochane Marsupi zostało bowiem zakupione w rozmiarze S), parasolka i nowy fotelik. 3 ostatnie rzeczy muszą się u nas znaleźć przed wyjazdem na urlop (który nastąpi najprawdopodobniej pod koniec maja). Tyle, że wszystko to razem kosztować będzie jakieś 600-650€. Dlatego już teraz się rozglądamy i powoli decydujemy, by móc te wydatki porozbijać w czasie, np. co miesiąc kupować jedną rzecz, bo wydatek rzędu 100-200€ tak nie boli, jak naraz wywalić 6 stówek ![]() W sumie tylko dlatego już teraz wgłębiam się w temat ![]() A co do produktów Apple - nigdy nie sądziłam, że to powiem, ale chyba zaczynam się przekonywać Najpierw myślałam jak Agunia A potem pojawił się u mnie iPod, następnie iPad (nie, żebym specjalnie celowała w te produkty, po prostu w sklepie uznałam je za najwygodniejsze w użytkowaniu i wzięłam) i powoli robię się fanką produktów "i" . Śmiejemy się z małżem, że czekamy na iOdkurzacz
|
|
|
|
|
#3417 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#3418 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- funkcji dzwonienie, smsowania, wysyłania mmsów, - bluetooth, - nawigacja, - adobe acrobate, - microsoft office (zwłaszcza jak muszę szybko prezentację poprawić), - aparatu, - notatnika, - kalendarza. Interent wyłączyłam na stałe bo bym się uzależniła. Wystarczy to co mam w domu lub pracy. No, to chyba na tyle ![]() O tel. służbowym nie piszę bo to inna bajka. I nie pamiętam czy pisałam już o internecie darmowym z AERO2? W każdym razie karta sim jest czytana w czytniku kart sim w laptopie (my mamy akurat HP 2540). Co do zasięgu to całkiem przyzwoity choć prędkość nie powala. Ale np. na Play online nie miałam zasięgu u rodziców, a na AERO2 jest zasięg. |
|
|
|
|
#3419 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Nitka gratki za ząbka Oby kolejne wychodziły dużo lżej...LadyMagnolia wszystkiego najlepszego dla Synusia ![]() Mój Łobuziak wczoraj skończył 7 m-cy ![]() Pumas ja póki co też nie wymieniam, choć za fotelikiem chyba musimy się rozejrzeć, bo teraz zimą jak mały jest w kombinezonie to niestety robi się ciasny... Nadalka nie znam sytuacji, ale mam nadzieję, że wszystko się ułoży... I witam się z dziewczynami, których jeszcze nie zdążyłam poznać ![]() Cześć |
|
|
|
#3420 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Coś tam wymyślą
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:55.

Oby tak dalej.

a tz kolo niej chodzi ciagle i sie nia zajmuje. Ja jedynie do doglądam jak on sprzata badz gotuje obiad tak jak gteraz. Ale staram sie jej niedotykac a jesli juz dotykam to myje rece co chwile
albo jednak zostawić

Chyba go dziś wymęczyłam
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)