Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-02, 21:51   #3421
agunia82
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Jedna z blogerek go ma i tak mi kiedyś napisała w komentarzu (nick Mamma) http://misiowamama.blogspot.com/2013...vo-i-zima.html

Fabi śpi od 19 Chyba go dziś wymęczyłam
I kupiłam dziś moje ukochane Irysy
hmmm czyli jak rozumiem jest zadowolona

no ładnie śpi Lu poszła spać wcześniej nawet, ale w między czasie się obudziła z płaczem, chyba coś dzisiaj brzuszek ją męczył

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 21:55   #3422
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
ooo a nie zgniótł go w piąstce?
wkładam mu do buźki otwierdza dziobek jak ptaszek
Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość

Mamka, nie wiem, czy już wybrałaś, ale ja bym na pewno kupiła iphona. Mam do od kilku miesięcy i jestem BARDZO zadowolona. I nie rozumiem, czemu Agunia twierdzi, że jest przereklamowany Dla mnie w tym momencie to przedłużenie ręki, ma wszystko, czego mi trzeba, do tego jest gadżeciarski, ładny, no i to jabłuszko

Kurcze, trochę zmartwiłyście mnie tym wybieraniem fotelików, spacerówek - nie za wcześnie ? Ja o tym nawet nie myślę. Moja córa jeszcze spokojnie mieści się w nosidełku - wasze dzieci już nie ? Czy po prostu chciałyście już wymienić fotelik? Bo ja na razie nie widzę sensu. Pomijając, że nie mam pojęcia, jaki wybrać... To samo odnośnie spacerówki - jeśli kupimy, to dopiero latem, teraz bez sensu jest się choćby rozglądać, ta nam w zupełności wystarcza. Ba, nawet zaczęliśmy się zastanawiać, czy oddać nasz wózek przyjaciołom, którzy spodziewają się dziecka ok. października/września, i doszliśmy do wniosku, że raczej nie, bo będziemy go używać zimą - latem fajna byłaby lekka spacerówka, ale zimą? nie wyobrażam sobie. Wypowiedzcie się, bo ja zielona w temacie.
popieram ipone to dla mnie kontakt ze światem, zabawa, info, wszytsko co mi jest potrzebne mam w kilka sekund mąż ma innego wiodącego smarthpone, jednak moj mi bardziej pasuje

słuchaj nam z fotelika wyrasta, nózki wystaja i stykaja sie z oparciem kanapy tylnej, co do spaerówy parasolke bede uzywac jak zrobi sie cieplej ok 10 stopni, bo jets leciutka, natomiast zima bedzie zwykla spacerowa, jednak maz bedzie musial ja dygac z pietra
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
ale fajnie! Może też tak spróbuję

no bo Leo i Jaś "idą łeb w łeb" Wczoraj obaj nie chcieli jeść, a dziś odwrotnie
pewnie
hehe dokładnie
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Phdwao podziwiam za wieczorne ćwiczenia
nie mam innego wyjścia w dzien mały nie pozwale i obowiązki domowe, wieczorm mam spokojną głowe choc lenia w tyłku
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 21:55   #3423
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm czyli jak rozumiem jest zadowolona

no ładnie śpi Lu poszła spać wcześniej nawet, ale w między czasie się obudziła z płaczem, chyba coś dzisiaj brzuszek ją męczył
zachwalała mi go

Fabi chodzi spać normalnie o 22
Może dałaś jej coś nowego do jedzenia?

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 21:55   #3424
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
I nie pamiętam czy pisałam już o internecie darmowym z AERO2? W każdym razie karta sim jest czytana w czytniku kart sim w laptopie (my mamy akurat HP 2540). Co do zasięgu to całkiem przyzwoity choć prędkość nie powala. Ale np. na Play online nie miałam zasięgu u rodziców, a na AERO2 jest zasięg.
hmmm nie mamy takiego czytnika w lapku, buuu

Stary 2013-02-02, 21:57   #3425
Soleilka
Zakorzenienie

Co do telefonów, ja mam Sony xperia Tipo i w sumie korzystam:
- funkcja dzwonienia i smsowania
- kalkulator
- aparat i kamera
- budzik
- sporadycznie net

Więc mnie w telefonach zawsze interesuje dobry aparat

Bloguję
Stary 2013-02-02, 22:02   #3426
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość

słuchaj nam z fotelika wyrasta, nózki wystaja i stykaja sie z oparciem kanapy tylnej, co do spaerówy parasolke bede uzywac jak zrobi sie cieplej ok 10 stopni, bo jets leciutka, natomiast zima bedzie zwykla spacerowa, jednak maz bedzie musial ja dygac z pietra
ale jak nóżki wystają można fotelika spokojnie używać dalej, nie można jak wystaje głowa
Aaaa i na fotelik.info ostatnio czytałam, że jak dziecku wystają nóżki i ma je lekko podkurczone, to jest to nawet bezpieczniejsze! Więc myślę, że dopóki Jaś nie będzie pokazywał, że mu niewygodnie to nie musicie zmieniać

Stary 2013-02-02, 22:08   #3427
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Maciejka przypomnij mi proszę jaki masz wózek Chicco?
Simplicity. Od razu przypominam, że nie ma regulowanego podnóżka, ale pewnie dzięki temu waży 6,8-7 kg.
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
A teraz zobaczyłam tego britaxa i może jednak lepiej kupić właśnie 0-18
a cabriofixa sprzedać albo jednak zostawić Chyba muszę się jeszcze kilka nocy z tym przespać
Przed sprzedażą CF wyobraź sobie noworodka w tym Britaxie. Ja CF na razie zostawię. Poza tym na wiosnę młoda będzie lżej ubrana, trochę wyższa i chyba jeszcze trochę w nim pojeździ.
Cytat:
Zapomniałam Wam napisać, że wczoraj mój syn skończył 24 tygodnie, a ja od wczoraj jestem na urlopie wypoczynkowym zaległym z zeszłego roku. I tym samym powrót do pracy coraz bliżej... ale za to dostanę premię roczną za rok 2012 Już się cieszę
Gratuluję takiego dowodu uznania. W mojej firmie premię dostałam chyba jeden raz.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2013-02-02 o 22:11
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 22:12   #3428
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
ale jak nóżki wystają można fotelika spokojnie używać dalej, nie można jak wystaje głowa
Aaaa i na fotelik.info ostatnio czytałam, że jak dziecku wystają nóżki i ma je lekko podkurczone, to jest to nawet bezpieczniejsze! Więc myślę, że dopóki Jaś nie będzie pokazywał, że mu niewygodnie to nie musicie zmieniać
wow nie spodziewłam się! to fajnie, bo na siłę nie chcę niczego juz kupowac, pewnie jak zacznie marudzić to się zorientuję, że mu niewygodnie bo na razie smacznie śpi w nim lub tez obserwuje grzecznie gdy jeździ w nim na stelażu

Wiecie co, jak zrobilam małemu budyń na całym żółtku to po niedługim czasie wyszeł mu rumień na policzkach taki ciepły ale zszeł szybko, policzki nadal ma szorstkie, więc z żółtkiem muszę uważać, za duzo na raz zapodałam alternatywą są jeszcze przepiórcze gdyby się to powtarzało
Stary 2013-02-02, 22:18   #3429
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
zachwalała mi go

Fabi chodzi spać normalnie o 22
Może dałaś jej coś nowego do jedzenia?
ooo no to dobrze wiedzieć
dostała bakłażana, może po nim

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Simplicity. Od razu przypominam, że nie ma regulowanego podnóżka, ale pewnie dzięki temu waży 6,8-7 kg.
dzięki
no to już jestem pewna, że bierzemy inglesinę, ma wszystko na czym mi zależy no i faktycznie jest super lekki, 6,5kg i właściwie to czuć było, że jest najlżejszy ze wszystkich oglądanych - a maclarena xt też oglądaliśmy, i niby różnica w kg niewielka, ale odczuwalna

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Cytat:
wow nie spodziewłam się! to fajnie, bo na siłę nie chcę niczego juz kupowac, pewnie jak zacznie marudzić to się zorientuję, że mu niewygodnie bo na razie smacznie śpi w nim lub tez obserwuje grzecznie gdy jeździ w nim na stelażu
tutaj cały artykuł na ten temat
http://fotelik.info/pl/news/Ochrona_...jazdy,226.html

Stary 2013-02-02, 22:22   #3430
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki
no to już jestem pewna, że bierzemy inglesinę, ma wszystko na czym mi zależy no i faktycznie jest super lekki, 6,5kg i właściwie to czuć było, że jest najlżejszy ze wszystkich oglądanych - a maclarena xt też oglądaliśmy, i niby różnica w kg niewielka, ale odczuwalna

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

tutaj cały artykuł na ten temat
http://fotelik.info/pl/news/Ochrona_...jazdy,226.html
myslisz że różnica między 6,5 a 6,8 kg jest az tak odczuwalna?

dzięki fajny ten artykuł

dobra idę się wyszorowac i do spanka dobranoc!

Edytowane przez phdwao
Czas edycji: 2013-02-02 o 22:25
Stary 2013-02-02, 22:24   #3431
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Przed sprzedażą CF wyobraź sobie noworodka w tym Britaxie. Ja CF na razie zostawię. Poza tym na wiosnę młoda będzie lżej ubrana, trochę wyższa i chyba jeszcze trochę w nim pojeździ.

Gratuluję takiego dowodu uznania. W mojej firmie premię dostałam chyba jeden raz.
Ja nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić i dlatego nie sprzedaję maxi cosi

Dziękuję U nas premia się należy ale jej wysokość zależy od stopnia realizacji celów rocznych.

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 22:25   #3432
PaulaCooper
Raczkowanie

Wlasnie wyszlam z kina
Gangster squad. Pogromcy mafii. Fajny film.
Uwielbiam facetow w garniturach i kapeluszach. Piekne czasy
Cytat:
- kalkulator
- aparat i kamera
- budzik
- sporadycznie net

Ja mam samsung galaxy s3. Aparat ma calkiem fajny.
I blackberry bold 9780 aparat do dupy. Bateria mi szybko siada i uzywam go tylko do smsowania. Net czasami. Wygodniej mi w samsungu. Przyzwyczailam sie do wielkosci wyswietlacza i nie wymienie go na zaden inny
Lece nadrabiac.

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
PaulaCooper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 22:26   #3433
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
myslisz że różnica między 6,5 a 6,8 kg jest az tak odczuwalna?

dzięki fajny ten artykuł

dobra idę się wyszorowac i do spanka dobranoc!
wiesz co, nie wiem jak oni dokładnie tę wagę liczą, ale ja jednak czułam różnicę chyba że coś sobie wkręciłam

Stary 2013-02-02, 22:27   #3434
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, ja cabrio fixa nie sprzedaję - będzie dla drugiego dzidzia Britax, mimo, że 0-18 kg to ja sobie nie wyobrażam wsadzić do niego noworodka. A poza tym cabrio fix wpina się do stelaża wózka. No i my mamy tą podstawę do niego więc jak gdzieś jechaliśmy z małym (póki był wożony w cf) to wyciągaliśmy cały fotelik bo montowanie go zajmowało sekundę. Generalnie uważam, że cf jest super fotelikiem dla noworodków i niemowląt (póki się w niego mieszczą).
Cytat:
Przed sprzedażą CF wyobraź sobie noworodka w tym Britaxie. Ja CF na razie zostawię. Poza tym na wiosnę młoda będzie lżej ubrana, trochę wyższa i chyba jeszcze trochę w nim pojeździ. Gratuluję takiego dowodu uznania. W mojej firmie premię dostałam chyba jeden raz.
macie rację Z cabrio jestem zadowolona, więc zostanie.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 22:41   #3435
PaulaCooper
Raczkowanie

Cytat:
Zapomniałam Wam napisać, że wczoraj mój syn skończył 24 tygodnie, a ja od wczoraj jestem na urlopie wypoczynkowym zaległym z zeszłego roku. I tym samym powrót do pracy coraz bliżej... ale za to dostanę premię roczną za rok 2012 Już się cieszę
Gratki i super

Cytat:
Heeeej
Witam się po połówce dnia w pracy i z przeziębieniem.
Córa grzeczny aniołek, nie mogę narzekać.
Żółteczko je z ręki, nie mieszam z niczym. ładnie otwiera dzioba. A dzisiaj jak jej dałam zupkę zrobioną przez babcię, to aż nogami wierzgała z otwartą buzią i z okrzykami radości

W kiosku znalazłam tylko trening z gwiazdami, jeśli chodzi o shape, nigdzie nie było innych płyt i żaden sklepikarz nawet nie miał innych........ Karolina, jak to w końcu jest? Anyone??

Mamka, nie wiem, czy już wybrałaś, ale ja bym na pewno kupiła iphona. Mam do od kilku miesięcy i jestem BARDZO zadowolona. I nie rozumiem, czemu Agunia twierdzi, że jest przereklamowany Dla mnie w tym momencie to przedłużenie ręki, ma wszystko, czego mi trzeba, do tego jest gadżeciarski, ładny, no i to jabłuszko

Kurcze, trochę zmartwiłyście mnie tym wybieraniem fotelików, spacerówek - nie za wcześnie ? Ja o tym nawet nie myślę. Moja córa jeszcze spokojnie mieści się w nosidełku - wasze dzieci już nie ? Czy po prostu chciałyście już wymienić fotelik? Bo ja na razie nie widzę sensu. Pomijając, że nie mam pojęcia, jaki wybrać... To samo odnośnie spacerówki - jeśli kupimy, to dopiero latem, teraz bez sensu jest się choćby rozglądać, ta nam w zupełności wystarcza. Ba, nawet zaczęliśmy się zastanawiać, czy oddać nasz wózek przyjaciołom, którzy spodziewają się dziecka ok. października/września, i doszliśmy do wniosku, że raczej nie, bo będziemy go używać zimą - latem fajna byłaby lekka spacerówka, ale zimą? nie wyobrażam sobie. Wypowiedzcie się, bo ja zielona w temacie.

Witaj Paula

Victoria, super, że dostaniesz premię roczną ! Ja niestety nie !!!!!!!!!!!!!!
Ja zawsze marzylam o iphonku moj brat ma, jego zona.. calkiem fajne. Masz 5tke?
U mnie tak wyszlo ze chcialam wziac telefon w abo, a plus mial samsunga wiec zrezygnowalam z iphone'a. Teraz nir żałuję, bo o wiele bardziej podoba mi sie moj ekran. Jednak jesli apple wypusci cos z wiekszym ekranen to z checia sprawdze.

Cytat:
no i właśnie dlatego bym go nie kupiła nie jestem aż taką gadżeciarą, dla mnie produkt nie musi być deignerski i mieć zajefajne logo. Ma być funkcjonalny i być w przyzwoitej cenie. A nie oszukujmy się, że cena iphonów jest mocno wywindowana właśnie przez to pogrubione. Dla mnie po prostu jest za drogi w stosunku do tego, co się otrzymuje. I umówmy się, nie twierdzę, że jest zły. Tylko że zdzierają za niego No i ta polityka apple robienia swoich złączy, co by przypadkiem nie dało się podpiąć uniwersalnych akcesoriów, a jedynie ich, oczywiście znowu - drogich

Fotelik wymieniamy, bo ten co mamy teraz już jest mocno wyświechtany i zauważyliśmy, że plastiki zaczynają się sypać nieco. Więc mam pewne obawy o bezpieczeństwo. Nie czekamy, aż Lu dobije do 9kg bo z tym jej jeszcze troszkę zejdzie.
A skoro wymieniamy fotelik, to i musimy kupić lekką spacerówkę, bo bez sensu wozić w samochodzie dwa foteliki tylko po to, żeby jeden można było wpiąć do stelaża jak np. jedziemy na zakupy
jesli chodzi o cene to sie zgadzam. W apple placimy sporo za sama marke, jednak nie oszukujmy sie - produkty maja swietne. Lezka sie kręci w oku na mysl o starych macintosh'ach

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
PaulaShin?

Witaj Myślałam o Tobie ostatnio

nieciekawie to brzmi....może lepiej pojechać do szpitala?

hehe tez mamy te body my jeszcze przymiarki nie robiliśmy do nowego tronu

tak to ja. Milo mi ze ktos o mnie mysli

Cytat:
no właśnie co do ładowarek, to teraz już większość producentów robi standardowe złącze na USB, ja mam tel sony ericsson, małż ma samsunga i spokojnie wymieniamy się ładowarkami
no ja po prostu w tym jabłuszku nie widzę nic aż tak pociągającego. Owszem, telefony są funkcjonalne, dopracowane, ale jak pisałam - pierońsko drogie. Po prostu nie lubię przepłacać za logo i tyle, ale to ja. Jak ktoś lubi designerskie gadżety, jak kogoś stać - proszę bardzo na pewno będzie zadowolony.
A poza tym to w ogóle nie podoba mi się polityka apple w tej całej głupiej wojnie patentowej. I tak mnie trochę też tym do siebie zrazili. Takie skrzywienie mam

Co do fotelika - my mieliśmy używany, nie nowy
Apple jakis czas temu zastrzezylo nawet wyglad wnetrza swoich sklepow (ustawienie mebli i wszystkiego wewnatrz). O ile dobrze pamietam.
Jednak zawsze mnie cos w nich pociagalo. Marzylam kiedys o kolekcji ich starych 'wyrobow'

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
też powoli wybieram, choć jeszcze nie kupiłam ani nowego fotelika, ani wózka. Ale chcę już wiedzieć na co się nastawiać.
Wszystko dlatego, że po nowym roku uświadomiłam sobie, że czeka nas 5 większych wydatków: krzesełko do karmienia, kojec, nosidło (które będzie mógł używać i małż, moje ukochane Marsupi zostało bowiem zakupione w rozmiarze S), parasolka i nowy fotelik. 3 ostatnie rzeczy muszą się u nas znaleźć przed wyjazdem na urlop (który nastąpi najprawdopodobniej pod koniec maja). Tyle, że wszystko to razem kosztować będzie jakieś 600-650€. Dlatego już teraz się rozglądamy i powoli decydujemy, by móc te wydatki porozbijać w czasie, np. co miesiąc kupować jedną rzecz, bo wydatek rzędu 100-200€ tak nie boli, jak naraz wywalić 6 stówek
W sumie tylko dlatego już teraz wgłębiam się w temat

A co do produktów Apple - nigdy nie sądziłam, że to powiem, ale chyba zaczynam się przekonywać Najpierw myślałam jak Agunia A potem pojawił się u mnie iPod, następnie iPad (nie, żebym specjalnie celowała w te produkty, po prostu w sklepie uznałam je za najwygodniejsze w użytkowaniu i wzięłam) i powoli robię się fanką produktów "i" . Śmiejemy się z małżem, że czekamy na iOdkurzacz
Ooo i jak sie ipad sprawuje? Marze o nim, poki co mnie nie stac niestety.

Stary 2013-02-02, 22:45   #3436
PaulaCooper
Raczkowanie

Cytat:
Jedna z blogerek go ma i tak mi kiedyś napisała w komentarzu (nick Mamma) http://misiowamama.blogspot.com/2013...vo-i-zima.html

Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej
Nasza spamiara wróciła w końcu

Jestem, jestem

Stary 2013-02-02, 22:46   #3437
blueberry88
Zakorzenienie

Wspaniały dzień słodkiego lenistwa! ...więc pewnie czeka mnie poprawka Młoda była pierwszy raz sama u teściów i to od 13 do 20 (czyli długo jak dla mnie). Nie wiem, co jej zrobili, ale pobawiliśmy się z nią i pięknie zasnęła odłożona do łóżeczka - nawet nie zdążyłam światła zgasić.
A mąż właśnie wycisnął sok z mandarynek - mniam

Cytat:
Martynka wyrosła ze swojego fotelika. Co do spacerówek, to tylko się chcę rozeznać, choć może kupimy niedługo - może przyda się wcześniej niż zakładam.

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość

Blue nie wszystkie moje pizze są niskokaloryczne. Dzisiaj na przykład, małż poszedł do sklepu i przy okazji kupił mrożoną pizzę Giusepe. Na opakowaniu dojrzałam, że cała pizza ma prawie 1000 kalorii
Wiem, że pizza ma sporo kalorii, ale czego nie widać tego sercu nie żal A tu takie rozczarowanie, na opakowaniu kobylimi literami wartość kaloryczna
Powodzenia w sprzedaży sukni
Reklamują ją jako pizzę na grubym cieście, więc nie dla mnie Ta, którą dziś zamówiliśmy była pyszna
Dzięki Myślę, że trudno będzie sprzedać - jest tyle ofert na all, że aż głowa boli!

Cytat:
- kalkulator
- aparat i kamera
- budzik
- sporadycznie net

Też ten mam i to od niedawna. Też do tego używam komórki, ale net nawet często, no i mam jakieś gry logiczne jeszcze
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 23:25   #3438
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PaulaCooper Pokaż wiadomość
Ooo i jak sie ipad sprawuje? Marze o nim, poki co mnie nie stac niestety.
nooo, dobrze
Choć mój małż na pewno miałby znacznie więcej do powiedzenia na ten temat - on ze swojego ipada korzysta kiedy tylko może
Ja natomiast pewna jestem, że wykorzystuję może 10% jego możliwości. Służy mi głównie do zabierania go ze sobą do łóżka albo do teściów, czytam na nim (ja w ogóle czytam dużo ebooków, ze względu na ograniczony dostęp do polskich książek, a mój Kindle nie ze wszystkim sobie radzi, czasem jak jakaś książka ma dużo przypisów, to cuda wychodzą), siedzę na necie, czasami na moment włączę małej jakąś aplikację w rodzaju "odgłosy zwierząt".
W sumie niewiele więcej na nim robię, nie jest to na pewno (w przeciwieństwie do laptopa) sprzęt, bez którego nie wyobrażam sobie życia Mam go trochę przez przypadek - małż chciał kupić jednego (sobie), ale jak zobaczył, z jakim zachwytem reaguję na ten ekran dotykowy (czegoś równie doskonałego nie miałam nigdy wcześniej w rękach), to kupił i mi.

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Młoda była pierwszy raz sama u teściów i to od 13 do 20 (czyli długo jak dla mnie). Nie wiem, co jej zrobili, ale pobawiliśmy się z nią i pięknie zasnęła odłożona do łóżeczka - nawet nie zdążyłam światła zgasić.
meliskę dali

To mi przypomina wtorkową wizytę u przyjaciółki - Zosia w sumie nic szczególnego tam nie robiła, ale ten nadmiar nowych wrażeń chyba tak ją wykończył, że pierwszy raz spała, gdy ubierałam ją w kombinezon (a to jest dziecko, które budzi się przy najlżejszym szmerze, o dotykaniu nie wspominam)

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 23:41   #3439
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
ooo no to dobrze wiedzieć
dostała bakłażana, może po nim
Może... Cukinia jest chyba lżejsza, dawałaś już?
Ja jutro spróbuję z brokułem...

W ogóle Fabi odgryza mi ogromne kawałki jedzenia i się krztusi
Cytat:
Ja mam samsung galaxy s3. Aparat ma calkiem fajny.
I blackberry bold 9780 aparat do dupy. Bateria mi szybko siada i uzywam go tylko do smsowania. Net czasami. Wygodniej mi w samsungu. Przyzwyczailam sie do wielkosci wyswietlacza i nie wymienie go na zaden inny
Lece nadrabiac.
Galaxy mi się podoba

Aga dawałaś już Lu pomidora?

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

Cytat:

Też ten mam i to od niedawna. Też do tego używam komórki, ale net nawet często, no i mam jakieś gry logiczne jeszcze
Zadowolona z niego jesteś? Bo mi lekko działa na nerwy

Bloguję
Stary 2013-02-02, 23:46   #3440
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam ładowarkę na micro USB (to jedyny port w tym telefonie) i to jest bardzo wygodne
Dla mnie też. W dodatku ten kabelek na drugim końcu ma zwykłą wtyczkę USB, więc mogę ładować HTC przez ładowarkę, albo przez port USB w laptopie lub samochodzie (tylko do mojego zabytku będę musiała dokupić przejściówkę).
Cytat:
Hm... no to ja w moim telefonie (który też jest śliczny - HTC diamond 2, ale ma już 4 lata) korzystam z:
- funkcji dzwonienie, smsowania, wysyłania mmsów,
- bluetooth,
- nawigacja,
- adobe acrobate,
- microsoft office (zwłaszcza jak muszę szybko prezentację poprawić),
- aparatu,
- notatnika,
- kalendarza.
Interent wyłączyłam na stałe bo bym się uzależniła. Wystarczy to co mam w domu lub pracy.
No, to chyba na tyle
O tel. służbowym nie piszę bo to inna bajka.
.
I nie pamiętam czy pisałam już o internecie darmowym z AERO2?
O AERO2 pisałaś, ale zupełnie o tym zapomniałam.
.
W moim HTC Desire pogrubionego nie było, ale zaledwie kilka razy mi tego brakowało. Ściągałaś to, czy było zainstalowane w chwili zakupu?
.
Korzystam z tego, co wymieniłaś, radia, kalkulatora, prognozy pogody, doładowania innego telefonu na kartę, budzika, no i oczywiście internetu. Skonfigurowałam też konto pocztowe i właściwie to jedyna funkcja, której nie miałam w telefonach Sony Ericsson, bo w nich musiałam wejść na wp przez ich stronę. Poza tym w telefonach te połączenia były inaczej rozliczane.
.
Niski limit transferu sprawia, że uzależnienie od internetu w smartfonie mi nie grozi.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2013-02-02 o 23:47
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 23:46   #3441
Soleilka
Zakorzenienie

No to Fabi się wyspał Wstał i się bawi

Bloguję
Stary 2013-02-03, 00:00   #3442
PaulaCooper
Raczkowanie

Cytat:
nooo, dobrze
Choć mój małż na pewno miałby znacznie więcej do powiedzenia na ten temat - on ze swojego ipada korzysta kiedy tylko może
Ja natomiast pewna jestem, że wykorzystuję może 10% jego możliwości. Służy mi głównie do zabierania go ze sobą do łóżka albo do teściów, czytam na nim (ja w ogóle czytam dużo ebooków, ze względu na ograniczony dostęp do polskich książek, a mój Kindle nie ze wszystkim sobie radzi, czasem jak jakaś książka ma dużo przypisów, to cuda wychodzą), siedzę na necie, czasami na moment włączę małej jakąś aplikację w rodzaju "odgłosy zwierząt".
W sumie niewiele więcej na nim robię, nie jest to na pewno (w przeciwieństwie do laptopa) sprzęt, bez którego nie wyobrażam sobie życia Mam go trochę przez przypadek - małż chciał kupić jednego (sobie), ale jak zobaczył, z jakim zachwytem reaguję na ten ekran dotykowy (czegoś równie doskonałego nie miałam nigdy wcześniej w rękach), to kupił i mi.

meliskę dali

To mi przypomina wtorkową wizytę u przyjaciółki - Zosia w sumie nic szczególnego tam nie robiła, ale ten nadmiar nowych wrażeń chyba tak ją wykończył, że pierwszy raz spała, gdy ubierałam ją w kombinezon (a to jest dziecko, które budzi się przy najlżejszym szmerze, o dotykaniu nie wspominam)
Ja nie potrafię się przekonać do ebookow. Zawsze tesknie za papierem a jest na tyle dobry żeby zastąpić laptopa?

Cytat:
Może... Cukinia jest chyba lżejsza, dawałaś już?
Ja jutro spróbuję z brokułem...

W ogóle Fabi odgryza mi ogromne kawałki jedzenia i się krztusi

Galaxy mi się podoba

Aga dawałaś już Lu pomidora?

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

Galaxy jest fajny dla mnie idealny.

Cytat:
Dla mnie też. W dodatku ten kabelek na drugim końcu ma zwykłą wtyczkę USB, więc mogę ładować HTC przez ładowarkę, albo przez port USB w laptopie lub samochodzie (tylko do mojego zabytku będę musiała dokupić przejściówkę).
O AERO2 pisałaś, ale zupełnie o tym zapomniałam.
Ja robię podobnie. Z tym ze podlaczam pod port usb w xboxie. Dziala nawet jak xbox jest wylaczony.

Cytat:
Moj adam nie spi. Bujam go wlasnie w lezaczku z mizernym skutkiem. Jeszcze Michala obudził.
Ale dostal buziaka i na cale szczęście wrócił do łóżka.

Stary 2013-02-03, 00:21   #3443
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
A co konkretnie dziala Ci na nerwy? Ja jestem zadowolona, a na ogol mnostwo rzeczy mnie drazni w takich przedmiotach.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 00:28   #3444
depoison
Zadomowienie

Cytat:
lovely!

Cytat:
Ja nie potrafię się przekonać do ebookow. Zawsze tesknie za papierem a jest na tyle dobry żeby zastąpić laptopa?
tęsknić, to ja też tęsknię, wolałabym trzymać w dłoni zawsze tylko normalną książkę, ale ponieważ czytam średnio 6-7 książek miesięcznie, to po prostu nie wyrobiłabym z przywożeniem tego z Polski (w której jestem nie częściej, niż na kilka godzin raz na pół roku). Że nie wspomnę o drobnym kłopociku z przechowywaniem - już teraz mamy ponad 40 metrów bieżących półek z książkami. Gdybym każdą przeczytaną miała mieć w mieszkaniu - po prostu nie wiem, gdzie byśmy to trzymali

Wg mnie nie za wygodnie pisze się na tej klawiaturze. Tzn. na 100% można się przyzwyczaić, ale ponieważ nie muszę, to nawet nie próbuję Nawet nie to, że niewygodnie, ale - przynamniej mi - idzie to 3 razy wolniej, nie śmigam tak, jak na laptopie.
Tyle że i ten problem można łatwo rozwiązać - po prostu dokupić taką osobną, "zwykłą" klawiaturę
Poza tym jednym mankamentem ma/może mieć chyba wszystko, co mają laptopy

Stary 2013-02-03, 00:34   #3445
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Moj adam nie spi. Bujam go wlasnie w lezaczku z mizernym skutkiem. Jeszcze Michala obudził.
Ale dostal buziaka i na cale szczęście wrócił do łóżka.
Twarda bestia...
Cytat:
A co konkretnie dziala Ci na nerwy? Ja jestem zadowolona, a na ogol mnostwo rzeczy mnie drazni w takich przedmiotach.
Klawiatura... A i jakoś ciężko ten ekran łapie na dotyk

Stawiamy ciacho z okazji 7 miesięcy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ciasto_bananowe02.jpg (38,3 KB, 0 załadowań)

Bloguję
Stary 2013-02-03, 00:35   #3446
PaulaCooper
Raczkowanie

Cytat:
lovely!

tęsknić, to ja też tęsknię, wolałabym trzymać w dłoni zawsze tylko normalną książkę, ale ponieważ czytam średnio 6-7 książek miesięcznie, to po prostu nie wyrobiłabym z przywożeniem tego z Polski (w której jestem nie częściej, niż na kilka godzin raz na pół roku). Że nie wspomnę o drobnym kłopociku z przechowywaniem - już teraz mamy ponad 40 metrów bieżących półek z książkami. Gdybym każdą przeczytaną miała mieć w mieszkaniu - po prostu nie wiem, gdzie byśmy to trzymali

Wg mnie nie za wygodnie pisze się na tej klawiaturze. Tzn. na 100% można się przyzwyczaić, ale ponieważ nie muszę, to nawet nie próbuję Nawet nie to, że niewygodnie, ale - przynamniej mi - idzie to 3 razy wolniej, nie śmigam tak, jak na laptopie.
Tyle że i ten problem można łatwo rozwiązać - po prostu dokupić taką osobną, "zwykłą" klawiaturę
Poza tym jednym mankamentem ma/może mieć chyba wszystko, co mają laptopy
Dobrze wiedzieć. Mój laptop jest juz w kiepskim stanie, zresztą w ogole go nie uzywam odkad nie mam neta. Wiec zastanawiam sie nad innym wyjsciem. Aktualnie wystarczy mi net w telefonie ale tesknie czasami za wiekszym ekranem

A myslalas o kupnie czytnika ebookow? Chyba nawet tutaj na wizazu czytalam ze podobno sa bardzo wygodne i maja jakis inny wyswietlacz. Bardziej 'przyjazny' dla oka.

Stary 2013-02-03, 00:37   #3447
PaulaCooper
Raczkowanie

Cytat:
Twarda bestia...

Klawiatura... A i jakoś ciężko ten ekran łapie na dotyk

Stawiamy ciacho z okazji 7 miesięcy
Twarda. Ale juz odpada oj co ja sie z nim mam. Ale wlasnie mnie naszlo że fajnie byloby miec ipada I czytac ebooki po nocach jak mi nie spi hehe.

Stary 2013-02-03, 01:03   #3448
depoison
Zadomowienie

Cytat:
A myslalas o kupnie czytnika ebookow? Chyba nawet tutaj na wizazu czytalam ze podobno sa bardzo wygodne i maja jakis inny wyswietlacz. Bardziej 'przyjazny' dla oka.
mam Kindla. Kocham go miłością przeogromną, niestety ma czasem problemy (pisałam kilka postów temu ) z poprawnym wyświetlaniem niektórych tekstów, które mają przypisy. Czasem też wychodzi dziwny krzaczek zamiast np. ę (podczas gdy inne polskie znaki wyświetlane są prawidłowo ). To nie jest reguła, zdarza się raczej rzadko (znakomitą większość tekstów kindle wyświetla poprawnie) i ponoć można się gdzieś dogrzebać, żeby to poprawić, ale zdarzają się takie oporne pliki, że święty Boże nie pomoże. Niemniej jednak też go używam, chyba nawet częściej, niż ipada, bo noszę go zawsze przy sobie, w torebce

Aha, jakbyś pytała - audiobooków też używam Na spacerach Bez nich umarłabym z nudów, bo nienawidzę tak się snuć bez celu, a słuchanie książki znacznie uprzyjemnia mi te godziny łażenia

Stary 2013-02-03, 08:18   #3449
PaulaCooper
Raczkowanie

Cytat:
mam Kindla. Kocham go miłością przeogromną, niestety ma czasem problemy (pisałam kilka postów temu ) z poprawnym wyświetlaniem niektórych tekstów, które mają przypisy. Czasem też wychodzi dziwny krzaczek zamiast np. ę (podczas gdy inne polskie znaki wyświetlane są prawidłowo ). To nie jest reguła, zdarza się raczej rzadko (znakomitą większość tekstów kindle wyświetla poprawnie) i ponoć można się gdzieś dogrzebać, żeby to poprawić, ale zdarzają się takie oporne pliki, że święty Boże nie pomoże. Niemniej jednak też go używam, chyba nawet częściej, niż ipada, bo noszę go zawsze przy sobie, w torebce

Aha, jakbyś pytała - audiobooków też używam Na spacerach Bez nich umarłabym z nudów, bo nienawidzę tak się snuć bez celu, a słuchanie książki znacznie uprzyjemnia mi te godziny łażenia
Musiało mi to gdzieś umknąć jestem ostatnio wykończona moją malutką ilością snu. Tylko siedzę i ziewam cały czas
Wczoraj po kinie prawie usnelam w drodze powrotnej.
Ja też czasami sluchałam audiobooków. W ciąży fajna sprawa przy zmęczeniu.

Stary 2013-02-03, 09:08   #3450
chce_byc_mama
Zakorzenienie

hejjj mala obusila sie w nocy o 3.30 i do piatej postanowila nie spac po czym obudzila sie znou o 6.30
lovley

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości