|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 |
|
8 | 16,00% |
| Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 |
|
28 | 56,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8
o ja tez mam łóżeczko turystyczne z graco moje jest takie
http://www.mothercare.com/Graco-Cont...efault,pd.html |
|
|
|
#2852 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
#2853 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2854 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://tablica.pl/oferta/wielofunkcy...6fd5;r:15;s:21 ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Ok, ja lecę, biedny mój mąż samotny świruje Dobranoc
|
|
#2855 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale na sh zawsze coś będzie, ale ja się liczę z każdą złotówką i nie kupuję na tzw. zaś kupuję jak potrzeba, choć rozumiem, że ciężko mi będzie sobie to myślenie wkręcić w sh. wtedy po prostu wezmę coś małego, a odłożę większe z myślą, że bardzo często są piękne rzeczy ale to ja ![]() a ceny nowych to prawda, dramat i nie tylko z dziecięcymi tak jest , ale z każdymi ubraniami. wyprzedaż -70% a oni ciągle na tym zarabiają, tak "wartościowe" są to rzeczy Cytat:
skąd dokąd, w tym samym mieście chociaż? dużo macie "gratów"? też myślałam, że do układania zaproszę kogoś
|
|
#2856 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gdzie kupowaliście ?
|
|
#2857 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja miałam to samo zapełniałam szafę ubraniami, które córeczka teoretycznie miała założyć za rok... i co się okazało jak urodziła się Księżniczka to trudno było wyskoczyć na konkretne zakupy i coś spokojnie obejrzeć, a czas bardzo szybko minął i nagle to co wielkie okazywało się " w sam raz" Więc warto mieć coś większego ale bez przesady i u dziewczynki o tyle jest wygodniej ze sukienka najpierw jest długa a potem może być mini tak samo legginsy i tunikinam się podoba wózek Lupo: http://allegro.pl/baby-design-lupo-4...991102771.html właściwie bardziej podoba się mężowi niż mnie, bo ja nie mam jeszcze nic konkretnego na oku Macie może jakieś doświadczenia odnośnie tego wózka? Oglądaliśmy go w sklepie i prowadzi się bardzo dobrze, lecz trochę się obawiam bo jest on dość niedawno wprowadzony na rynek i jest niewiele rzetelnych opinii na jego temat...A i najważniejsze w czwartek byłam na połówkowym i mój doktor potwierdził, że będzie "prezes" Najważniejsze jednak że jest zdrowy, ale za to lekarz stwierdził, że poród może być nawet w lipcu a nie 23 czerwca jak na początku, a czas pokarze jak będzie udanego wieczoru albo jak ktoś woli kolorowych snów |
|
|
|
|
#2858 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednak wiem, ze gdybym wyszla bez do przezywalabym pewnie z miesiac, ze jednak nie kupilam, a bylo za grosze. hehe. ale tak mam na szczescie tylko z ubrankami dzieciecymi i czasem dla siebie.Cytat:
z tz mieszkam od dobrych 5 lat. moj brat wyemigrowal ze swoja rodzinka do Kanady, sprzedali mieszkanie, przed samym wyjazdem kupili dwupokojowa kawalerke, tak na wszelki wypadek jakby sie im tam nie powiodlo. najpierw wynajmowali je znajomym, kiedy oni dorobili sie zdolnosci kredytowej poszli na swoje i dostalismy propozycje czy nie chcemy sobie mieszkac bo obcym jednak nie odwazyli sie wynajac. nie trzeba bylo powtarzac 2 razy, moi rodzice najpierw mysleli, ze sobie jaja robimy, bo jak tacy mlodzi damy sobie rade (tz jest mlodszy ode mnie o 2 lata). no i tak jakos wyszlo, ze sobie mieszkamy 36 albo 39 metrow, z jednego pokoju przechodzi sie do drugiego (salon, sypialnia), lazienka, mini kuchnia i jeszcze mniejszy przedpokoj :Pmama kiedy dowiedziala sie o ciazy (w sumie wczesniej podczas rozwodu tez wiele razy wspominala, ze jej mieszkanie bedzie nasze) stwierdzila, ze tam bedzie nam wygodniej (3pokoje jakies 58metrow?). blok z podjazdem, 1 pietro, 2 windy, korytarz z jednym sasiadem, zamykany, wiec duzo miejsca na wozek. duuuuzy przedpokoj, swiezo po remoncie kuchnia i lazienka (po rozwodzie mama potrzebowala zmian :P) przeprowadzic mozemy sie w kazdej chwili. myslelismy o marcu-kwietniu ze wzgledu na pogode. chcemy pomalowac chociaz 2 pokoje, przewiezc troche naszych sprzetow i mamy tutaj (lubie swoja kuchenke, nie wiem czy uda mi sie wcisnac nasza super pralke), poza tym lozko, kanapa...sporo tego. mamy juz mala wizje jak sie tam urzadzic, ale trzeba bedzie pomoc mamie pozbyc sie jej gratow (chomikowanie mam po niej ), przewiezc tu komplet mebli, bo my nie chcemy regalow...niby to proste, bo mieszkania sa 5 min samochodem od siebie, a jednak komplikacji sporo aaa i moja znajoma z dziecinstwa tez jest w ciazy, termin 10 dni przede mna, wiec spacery beda wspolne. jeszcze niedawno myslalam zeby te przeprowadzke zostawic na "po porodzie", jak juz na spokojnie wszystko ogarniemy. mala mialaby ze 3 miesiace...ale jednak ciasno tutaj. pewnie musialabym wozek na korytarzu zostawic i zamontowac mu jakis alarm hehe. no i przyzwyczailam sie do tej okolicy, sklepow...znow wracac na osiedle gdzie mnie wszyscy znaja ehh :P sama nie wiem czego chce. |
||
|
|
|
#2859 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak znajdę coś większego w dobrej cenie to wezmę, jeść to nie woła a się przyda
Co prawda póki co mam tylko jedno body większe(74cm) ale nie wykluczam, że coś jeszcze upoluję ![]() A właśnie z koleżanką pisałam i mi powiedziała, że ma dla nas odłożony już prawie cały karton ciuszków od 74cm wzwyż Pewnie z częścią ciuchów się rozminiemy bo ona ma synka ze stycznia ale pewnie część się przyda
|
|
|
|
#2860 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakie imię wybraliście?no widzisz, słuszna uwaga doświadczonej mamy ja jednak nie dopuszczam do siebie tego, że nie będzie czasu aż tak kompletnie ech, ale dostanę kopa od rzeczywistości któregoś dnia kurczę, ale te wózki ładne teraz robią i cena bardzo zachęcająca za ten zestaw! i zero złotych za przesyłkę, ciekawe ciekawe
J + D = H Edytowane przez happy blue Czas edycji: 2013-02-02 o 22:22 |
|
|
|
|
#2861 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zostawiam to na barkach mojego męża póki co.Cytat:
![]() A studiował w RPA, tam cena awokado to jak u nas buraków A tu u nas wyczaiłam jeden straganik, gdzie pani ma je za 1zł za sztukę, więc jak jestem w tej okolicy to zawsze kupuję kilka dla męża.Cytat:
No proszę, będzie syn! Gratuluję serdecznie!
|
|||
|
|
|
#2862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2863 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
juz tu kilka razy sie przewijal i tez go sobie zapisalam do "sprawdzenia". obecnie przeszla mi obsesja graco i zmienilam nastawienie. zakochalam sie w tako captiva polka dots 3w1 http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=438 http://www.justbaby.pl/wozek-wielofu...ts-nowosc.html chce czarny w biale kropki nasi sponsorzy wozkowi chyba zaczynaja miec mnie dosc, bo zmieniam dosc czesto zdanie :P czekaja az sie okresle i bedziemy kupowac. jeszcze studiuje czym sie rozni captiva od perso, bo wygladaja identycznie http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=437 i tak oto Moje Drogie - nie chcialam Tako...heh. podpytywalam znajome i wszystkie kupowaly pozniej lekkie spacerowki, wiec pewnie po pierwszej zimie my tez przerzucimy sie na cos innego. to wersja na dzien dzisiejszy ![]() Cytat:
i dlaczego myslalas o 3 corkach?
|
|||
|
|
|
#2864 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oj, to będziecie mieć roboty, i to wszystko tylko TŻ z mamą muszą ogarnąć, bo Ty nie możesz dźwigać, sprzątać za bardzo kurczę, zaczęłabym już, ja to jednak panikara jestem, bo na co czekać w sumie. a mama moim zdaniem postąpiła wspaniałomyślnie i fajnie, że wracasz na stare śmieci! ja przynajmniej zaczęłabym z pakowaniem powoli rzeczy tych jak z mamą nazywamy "przydasi"
|
|
#2865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zbyt dziewczęca |
|
|
|
|
#2866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dla mnie to jest wklad - mozna go nazwac gondola ale jest to wozek spacerowy z wkladem badz gondola hehehe
|
|
#2867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja najlepsza przyjaciółka też ma termin na 10-12 dni przede mną. A co najzabawniejsze między nami jest 8 dni różnicy Niestety ona jest w LBN a dla nas nie ma narazie opcji powrotu tam, więc nie będziemy mogły urządzać sobie wspólnych spacerków, nad czym bardzo ubolewamy...
|
|
|
|
|
#2868 |
|
Zakorzenienie
|
wpadłam tylko żeby się pożegnać i życzyć miłej nocki
![]() padam... mała mnie dziś wykończyła ![]() opowiedziałam jej bajeczkę na dobranoc, poczekałam aż zaśnie na dobre i wymknęłam się z sypialni żeby się wykąpać i odpocząć
|
|
|
|
#2869 |
|
Zakorzenienie
|
ACHA
dla Prezesa
|
#2871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ona sie cieszy, bo uwolni sie od kilku sasiadek i tutaj rachunki tez bedzie miala mniejsze. problem jest taki, ze moj tata jest z zawodu malarzem i zawsze to on IDEALNIE maluje wszystkie rodzinne mieszkania. nie wiem jak to bedzie teraz...czy bedzie chcial, skoro oficjalnie to mieszkanie mamy i on sie stamtad wyprowadzil. musimy z nim pogadac, bo na pewno zrobi to lepiej niz tz. smiejemy sie, bo najfajniej byloby pomalowac od razu i tu i tam - ale jedno mieszkanie mamy, a drugie dla mamy nie wyobrazam sobie chrzcin i innych takich ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- polka jest taka Nelciakowa... zobaczylam model i nie moge spac w nocy. nie daje mi ten wozek spokoju. z drugiej strony musze "ochlonac" i poczytac opinie o jakosci i sprawach technicznych, bo sam "dizajn" to nie wszystko. widzialam ostatnio dziewczyne w galerii handlowej z podobnym wozkiem w kropki i wszyscy sie za nia ogladali chyba miala cos takiego, http://dino.sklep.pl/nowy/wozek-wiel...s-p-13758.html bo byl napis vip (tz uznal, ze obciach i on z Nelki vipa robic nie chce
|
|
|
|
|
#2872 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my nosimy ciążę, to niech Oni się wykażą gdzie indziej ![]() avocado za złotówkę, poważnie? no, cholera, no. będziemy się rozpisywać w wątku o oczekiwaniach i obawach oraz wyobrażeniach, o tym co się sprawdziło a co nie ![]() Cytat:
no, nie. z tymi wózkami to czarna magia. będę Wam głowę suszyć w kwietniu, oj będę. wcześniej na pewno się nie zbiorę, najgorsze zostawiam na koniec.
|
|
#2873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po raz drugi. brata mieszkanie traktujemy jak swoje, nie placimy za wynajem. oni do PL juz nie wroca, kupili dom tam. moze co kilka lat wpadna na wakacje, wiec wtedy mame wezmiemy do siebie czasem sie sobie dziwie, ze mam taaaaka okazje, a jeszcze pojawiaja sie watpliwosci. naleze do ludzi, ktorzy przywiazuja sie do wszystkiego. nie zmieniam komorek jesli nie musze. najczesciej dziedzicze je po tz, bo przez jego 2-3 lata abonamentu naucze sie obslugiwac i jakos oswoje...dramatem byla zmiana dekodera z kablowki (inne oprogramowanie, pilot, ustawienie kanalow). wylam i narzekalam chyba przez 2 tyg :P przeprowadzka tutaj tez byla ciezka, ale cieszylam sie, ze idziemy na swoje razem. a teraz kiedy juz tutaj czuje sie jak u siebie, znow trzeba cos zmieniac. moja znajoma z kolei to fajna sprawa mieszkalysmy kolo siebie, ale rodzice wybrali 2 rozne podstawowki, wiec wspolny czas byl tylko na podworku. wybralysmy to samo liceum, ale dopiero na liscie ja zobaczylam, ze jestemy w jednej klasie. po maturze studia, kazda znow poszla w swoja strone, ja sie wyprowadzilam. i teraz niedawno wyczytalam na fb, ze tez spodziewa sie malucha i termin taki podobny. wracam na stare smieci, wiec odnowimy kontakt
|
|
|
|
|
#2874 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
brawo za wykonaną misję ![]() Cytat:
ja myślę, że wszystko się pozytywnie potoczy ![]() wózek a'la coco chanel chichi
|
|
#2875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo my juz tam pojdziemy mieszkac i wtedy dopiero rozpoczniemy malowanie...nie wiem nie mam strategii.a wozek taaak coco jak najbardziej. |
|
|
|
|
#2876 |
|
Zakorzenienie
|
ja chyba tez lece do loza bo juz 23 a drapie mnie w gardleee masakra
|
#2877 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
już tyle godzin, co ja robię tu! dobranoc !diabli- już Ty coś domyślisz! edit- domyślisz? chyba wymyślisz no, późno już, ja nie (do)myślę dobranoc sówki
J + D = H Edytowane przez happy blue Czas edycji: 2013-02-02 o 23:13 |
|
|
|
|
#2878 |
|
Zakorzenienie
|
Poważnie. Z resztą ona tam ma wszystko podejrzanie tanie
ale ja nie wnikam i korzystam, a raczej mój mąż ![]() Czytacie sobie czasem te opisy ciąży "tydzień po tygodniu"? Znalazłam na stronce dlarodzinki.pl najfajniejszy chyba w polskim Internecie. Jest tam m.in. sekcja "Z pamiętnika fasolki". Tutaj próbka tego co moja fasolka "mówi" o sobie w tym tygodniu: Z pamiętnika fasolki: 24 tydzień życia (26 tydzień ciąży) Jak ja lubię się przeciągać! Wyciągam sobie rączki przed siebie (pewnie, że mama to czuje), a przez całe moje ciało przechodzi miły dreszczyk. Lubię też sobie pokopać, porozpychać się łokciami i oczywiście fikać koziołki, choć to już niełatwe. To wszystko jest bardzo przyjemne. Że co? Że dla mamy niekoniecznie? E, bez przesady. Tak mocno to jeszcze nie kopię, bo ważę tylko 900 g i nie mam dużo siły. Zresztą, mama na pewno to lubi. Przecież dzięki temu, że się ruszam, wie, że ze mną wszystko w porządku. Czasami nawet bawimy się razem – gdy dam kuksańca, mama przykłada do brzucha dłoń i przyjemnie go głaszcze albo leciutko w niego puka. A wtedy ja kopię ze zdwojoną siłą! Żeby wiedziała, że tu jestem i czuję jej dotyk. Wiem, że w tym momencie o mnie myśli, i jest to absolutnie cudowne. Kochana mamunia! I nie martw się, mamo, że są dni, gdy ruszam się trochę mniej – jestem przecież człowiekiem i czasami potrzebuję odpocząć. Co poza tym? Gdy mam 24 tygodnie, w moich płucach odbywa się prawdziwa rewolucja! Zaczynają one wytwarzać tzw. surfaktant (kto wymyśla te nazwy? – przecież tym można sobie język skaleczyć; dobrze, że ja go jeszcze nie używam). Wyjaśnię po ludzku, o co chodzi: to substancja, która wypełnia pęcherzyki płucne od wewnątrz. Bo na razie nie ma w nich powietrza, mogłyby więc zapadać się jak przebita piłka. Ale właśnie dzięki temu surfaktantowi (uff!) pęcherzyki nie zapadają się ani nie zlepiają i – w razie gdybym urodziła się już teraz – płuca będą przygotowane do oddychania. A to często duży problem przy przedwczesnym porodzie. |
|
|
|
#2879 |
|
Zakorzenienie
|
slodki opis
|
|
|
|
#2880 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
cena za Lupo w miarę normalna znajomy, który zajmuje się sprzedażą wózków polecał nam ten model:http://allegro.pl/navington-4w1-cade...968270074.html na chwilę obecną będę wybierała między Lupo a Navingtonem bo te wózki spełniają moje kryteria DZIĘKUJĘ ZA GRATULACJE chociaż kto wie co mnie jeszcze w życiu spotkamamy już córeczkę więc teraz będzie trochę inaczej ![]() A z zakupami po porodzie to pewnie u każdego jest inaczej, kiedy urodziła się moja córeczka studiowałam, zajmowałam się domem i gospodarką.. wyjazd w normalnych godzinach do miasta był dla mnie po prostu trudny, mąż pracował na pierwsza zmianę po 10 a nawet 12 godzin, do tego karmiłam piersią i mała piła tylko cyca, żadnych butelek właściwie teraz finansowo jesteśmy stabilni ale i tak lubię "wyszukać" coś fajnego w moich sprawdzonych ciucholandach![]() Jeżeli któraś z Was jest w trudnej sytuacji finansowej to chętnie oddam jej ubranka dla dziewczynki na dobry początek, proszę o PV
Edytowane przez acha131321 Czas edycji: 2013-02-02 o 23:27 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:10.

gdzie kupowaliście ?

jakie imię wybraliście?
nie potrafię sobie wyobrazić tego z tostami.. a gdzie Twój małż studiował?
mała mnie dziś wykończyła
ale ja nie wnikam i korzystam, a raczej mój mąż