|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 |
|
8 | 16,00% |
| Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 |
|
28 | 56,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8
diabli no wieeeem...
ale nadal cena mnie poraża ![]() Motylek mi tam się ani Blanka ani Bianka nie podoba :niee: tylko Matylda
|
|
|
|
#2942 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A gdzie Ty mieszkasz, że śnieg masz ? :d Cytat:
No właśnie o to mi chodzi co napisałaś, że jest to normalne imię, ale rzadkie, a zarazem ładne, choć tak jak dziewczyny piszą są gusta i guściki. My już po obiadku. Będę się byczyć. TŻ wczoraj do mnie, że jakoś mamy mało ubranek Teraz będę chodzić bez wyrzutów sumienia, bo mi się wydawało, że mamy dużo ![]()
|
|
#2943 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() zdrowiej szybko jakoś nie mam weny ostatnio.. wczoraj się czułam jakby mnie ktoś przepuścił przez praskę. Ale dziś trochę lepiej - mąż mnie zmobilizował, żeby sobie zacząć hiszpański powtarzać, jak już mam siedzieć w domku. I jak Wam pisałam ostatnio - produkcję siary ogłaszam otwartą co prawda w mini ilości, ale jest to dziwne ![]() co do kulinarnych planów na dziś - od rana królestwo ciecierzycy:P do chlebka pieczonego rano humus, teraz kombinuję nad dobrą zapiekanką z mięskiem mielonym, a przed chwilką pochłonęliśmy zupkę soczewicowo-czosnkowo-serową i w ramach postanowienia wypróbowywania przepisów na w miarę zdrowe ciastka odnalazłam dziś przepis na moje ukochane z dzieciństwa ciasteczka z kleiku ryżowego, których nie jadłam z 15 lat ![]() bardzo mi się przydają Wasze informacje o wózkach - my dopiero przed rekonesansem..
|
|
|
|
|
#2944 |
|
Zakorzenienie
|
axella ale super!
|
|
|
|
#2945 |
|
Zakorzenienie
|
jaa ale mnie wzięło
![]() mam cały miesiąc przed soba a ja przygotowałam większość rzeczy do wyprowadzki.. jaram się jak szczeniaczek ![]() z wyprawki myślałam,że mam juz większość a tak myslę czego brak i wychodzi drugie tyle ![]() http://www.feminum.pl/#!prettyPhoto po lewej czerwony kwadrat ZAMÓW DARMOWE PRÓBKI polecam ![]() a mi ciągle johnsony nie doszły ((((((nie wiem czemu
|
|
|
|
#2946 |
|
siedzę i myślę
|
Hej
Kurde moja mama dzwoniła, że mój brat jest chory na różyczkę... a ja cały poprzedni tydzień spędziłam u nich W poniedziałek zadzwonię do gina i zapytam co mam robić ![]()
|
#2947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak byłaś szczepiona to się nie martw ![]() ale spytaj gina co i jak dla pewności. choć moim zdaniem małe szanse ![]() Pytanko-to Ty czekałaś na wypłatę chorobowego z ZUS na dg? ![]() bo się zakręciłąm a chętnie sie dowiem co i jak
|
|
|
|
|
#2948 | |||
|
Zakorzenienie
|
oo takk hee
Cytat:
![]() a wszystkie łózeczka turystyczne maja takie cieniutkie materacyki , wiec ja normalnie kupuje jak do normalengo łózeczka ![]() Cytat:
Cytat:
dokladnie ja takze
|
|
#2949 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Jestem na zwolnieniu dopiero od tego piątku, więc pierwsza wypłata dopiero w marcu
|
|
#2950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasneiwstalam i zabieram sie za obiad ziemniali ala Happy hehe i fileciki z kurczaczkia z fasolka szparag owa - z bułka tarta :P
|
|
#2952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?poszłaś na chorobowe ?
|
|
|
|
|
#2953 |
|
Zakorzenienie
|
axella gratuluje mieszkanka
![]() diabli dzięki kobieto za listę muszę znaleźć kogoś kto mi będzie te ksiązki wypożyczał
|
#2954 |
|
siedzę i myślę
|
Tak
---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Też mam taką nadzieję Podobno w II trymestrze różyczka nie jest tak groźna jak w I, ale zawsze jest ryzyko powikłań Na dodatek jeszcze jakieś przeziębienie mnie bierze... ciągle kicham
|
#2955 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
oo, a można wiedzieć czy idąc na chorobowe(dostając $) potem normalnie przysługuje macierzyńskie?? ![]() jak tak, to jak wyliczaja kwote macierzynskiego ?
|
||
|
|
|
#2956 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bawcie się dobrze na planszówkach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
![]() brzmi pysznie podzielisz się przepisem? ![]() Cytat:
|
|
#2957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podobało mi sie jeszcze: ,,Rytm Serca" ,,Ocalona z piekła"
|
|
#2958 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
U mnie na szczęście wszystkimi takimi kwestiami zajmuję się księgowa, bez niej jestem zielona w tym temacie
|
|
#2959 | |
|
Zakorzenienie
|
na miły dzień PIERWSZA PRAWDZIWA AROMATYCZNA KAWA w ciąży.
![]() tylko jedna ![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
czas znów popytać mądrzejszych od siebie
|
|
|
|
|
#2960 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no a oprócz sparksa, podoba mi się jeszcze musso. Cytat:
http://global.thebump.com/tickers/tt17ff16.aspx Edytowane przez humpback Czas edycji: 2013-02-03 o 14:30 |
||
|
|
|
#2961 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: ![]() Cytat:
- Jo Nesbo - szczególnie seria o Komisarzu Harrym Hole( kryminały) - Camilla Lackberg - też kryminały fajnie pisane - Hakan Nesser - ja czytałam póki co serie tylko o Gunnar Barbarotti , ale myślę, że z czasem skuszę się na czarną serię - Z sag wampirycznych to zdecydowanie Anna Rice - pisze naprawdę fajnie i dużo hm...logiczniej niż np. w Zmierzchu ( zgadzam się, że to lekka literatura, ale momentami aż mi się oczy ze zdumienia otwierały co wymyślali) - Za to tej właśnie autorki czyli Stephanie Mayer plecam Intruza ( bardzo gruba )- bardzo fajnie pisze również Dimitrij Głuchowski ( książki 2033 2044) trochę postapokaliptyczne wizje - Carlos Ruiz Zafon - wszystkie książki są genialne, nawet te cienkie wydane podobno dla młodzieży To akurat te, które przeczytałam w przeciągu ostatniego pół roku ( z wyjątkiem Anne Rice, bo tą już dawno) więc na świeżo mogę polecić
|
|
#2962 |
|
Zakorzenienie
|
w c&a darmowa dostawa do 04.02 :PP
zobaczcie co wynalazlam dla mojegooo meena malaego :P http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...ekcja/Sukienki, stroje i zestawy/93330/1
|
#2963 |
|
Zakorzenienie
|
oto moje książkowe hity
![]() Trylogia Larssona Wszystkie książki Lackbergowej Wszystkie MAstertona Seria GONE-z niecierpliwością czekam na kolejną,ostatnia chyba część mega wciąga choć na poczatku wydaje się dziwne Wharton-Ptasiek/Spóźnienie kochankowie/Tato/ Gniazdo-klasyka Pamiętnik Narkomanki-historia prawdziwa ![]() Gdzie jest Ilse? krótka patologiczna historia jednej rodziny.. Kim byśmy byli, gdybyśmy nie byli nami? fajne,lekkie, na jeden wieczór ![]() Kto zabrał mój ser? najbardziej motywująca książka
|
|
|
|
#2965 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Navington, spacerówka tylko się lekko odchyla a nie rozkłada, no i ma 2 koła piankowe. Cytat:
no i mnie dodatkowo w szkole później zaszczepili, bo właśnie dziwne było to, że 2 razy.
|
|
#2966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- a ja się zabieram za robienie obiadu ![]() i prawie bym zapomniała: witamy się z Ignaśkiem w 20t
|
|
#2967 |
|
Zakorzenienie
|
co do ksiazek , filmow i muzyki nie mam pamieci do tytułow , i bym musiala wyciagnac i przeklepac hehhe jedyna jaka pamietam to "Alchemik" Paulo Coelho czy jakos tak , lubie biografie, psychologiczne , nawet mam ksiazke o dziecinstwie Hitlera , a i biala masajke , itp. hehehe i wlasnie dzisij zabieram sie za czytanie " Nazywam sie numer 4 "
|
#2968 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczynki pozapisuje sobie
cos mi dziś dziwnie...
|
#2969 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
znajomi tez mają Matyldę i wołają na nią...Mati... o zgrozo...ale powiem ci tak, ja mam córeczkę Blankę i wiele osób jak ją wołam po imieniu patrzy sie na mnie jak na debila, więc naprawdę nie przejmuj się opiniami i wybierz takie jak tobie się podoba ![]() a któraś z was dziewczynki pytała o moją białą komódkę...otóż ze względu na słabą jakość wykonania nie polecam tych mebelków z ikei.... ja bym je wymieniła, ale są dopiero niecałe 3 lata i szkoda mi wyrzucić... są raczej lekkie i niezbyt solidne. a tak co do tematu imion... co sądzicie o Kubie??? mi imię się bardzo podoba, ale obawiam się, że jest strasznie oklepane..... i czasem jeszcze się zastanawiam nad zmianą.... |
|
|
|
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
![]() a ja idę się ogarnąć bo na 17:00 do tego kościoła a ja.... cały czas w piżamie błogie lenistwo |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:11.

ale nadal cena mnie poraża 

(

klask i:
07.07.2012
my z Bartoszkiem po obiedzie, ledwo się ruszam