My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 8 16,00%
Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 28 56,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-03, 12:58   #2941
Aaś
Zakorzenienie

Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8

diabli no wieeeem... ale nadal cena mnie poraża

Motylek mi tam się ani Blanka ani Bianka nie podoba :niee: tylko Matylda
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 12:59   #2942
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
Aaś śliczny ten wózek no i gdybys miala kupic dwa pojedyncze to zaplacilabys wiecej, hehe.

Nuna, ja polecam cien wiatru (Carlos Ruiz Zafon), a jesli nie czytalas to kwiat pustyni (Waris Dirie), nostalgia aniola (Alice Sebold) szczesciara (tej samej autorki), Zaplecze (Marta Syrwid) swietna ksiazka o anoreksji, Blekitny dym (Nora Roberts), znajoma polecila mi tez Kwiaty na poddaszu (Virginia C. Andrews) i kolejne czesci tej sagi (bardzo fajnie sie czyta!). oj moglabym wymieniac bez konca takie pochlaniacze czasu

Motylku, mnie podoba sie Matylda, (ale tz Mateusz, wiec wolalabym Mati i mialabym ich obu kolo siebie hehe) a piosenki Skaldow to niedlugo nikt nie bedzie pamietal :P i mnie tez bardziej podoba sie Blanka niz Bianka, ale zwracam tez uwage na to, ze malemu dziecku latwiej bedzie wymowic to pierwsze :P

Justi i Axella - Wy to macie sny ale urodzenia szczeniaka to kosmos co to sie robi w tej Twojej podswiadomosci? :P
gratki mieszkania! super, ze sie udalo, masz jakies fotki?

tz mi wczoraj wyczul jakas gule na szyji z przodu w tym zaglebieniu...nie wiem czy to wywalone wezly chlonne czy o co chodzi. ehh dla swietego spokoju pojde jutro do lekarza. nic nie czulam, a teraz jak juz wiem to mi to przeszkadza w kreceniu glowa

nadrabiam i pedzimy na 13 na obiad, a pozniej do siostry farbowac moj lebek i...na strych! wykopac cudenka dla Nelki i sprawdzic co ewentualnie musimy dokupic.

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

ja sie tak czuje od dobrych kilku dni. i jeszcze jakby po mnie stado sloni przebieglo na kazde pytanie moge odpowiadac "nie wiem, obojetne"

wczoraj i przedwczoraj wiosna. zero sniegu, tylko straszny halny...a dzisiaj otwieram oczy i znow bialo!
No tak wołałabyś Maaaati na obiad i obydwoje od razu przy stole

A gdzie Ty mieszkasz, że śnieg masz ? :d

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Bianka to bardzo ładne imię, ale nie tak ładne jak Matylda, moim zdaniem Matylda jest mniej wymyślnę a mmimo to bardziej wyszukane, jeśli wiesz co mam na myśli

Gratuluję bardzo serdecznie, wiedziałam, że się Wam uda. To jeszcze tylko miesiąc rozłąki, i to najkrótszy w roku

Współczuję kochana u mnie z kolei wczoraj było bosko, może 2 skurcze przez cały dzień. Za to dziś od rana je mam co jakiś czas.... Nic tylko leżeć. Jutro wykupuję receptę na fenoterol, choć wciąż się boję tego kołatania serca itd. Już teraz mi się czasem zdarza... Żeby zniwelować ten efekt lekarka przepisała mi też Isoptin. Słyszałaś o tym?

---------

Obiadek już w piekarniku - pieczone żeberka i skrzydełka z ziemniaczkami z wczorajszego przepisu Happy Nie mogę się doczekać. Do tego będzie sałata lodowa z pomidorami i mozzarellą, wiem, że to wszystko chemicznie traktowane ale nie mogę się oprzeć świeżym warzywom. Nie wyżyłabym na kiszonkach. No i pocieszam się, że jakieś witaminy też tam się uchowały...

No właśnie o to mi chodzi co napisałaś, że jest to normalne imię, ale rzadkie, a zarazem ładne, choć tak jak dziewczyny piszą są gusta i guściki.

My już po obiadku. Będę się byczyć.
TŻ wczoraj do mnie, że jakoś mamy mało ubranek i trzeba pochodzić po sklepach a ja po lumpach WYPAS Teraz będę chodzić bez wyrzutów sumienia, bo mi się wydawało, że mamy dużo

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 13:03   #2943
pearl87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
AAAAAAAAAAAAAAA, bo się nie pochwaliłam

mieszkanie jest nasze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

od 1.03 zamieszkamy znów razem,w najprzytulniejszym mieszkanku świata.. w którym będziemy niedługo już w 3jke!

byłam na giga zakupach (naczynia, koszyczki,pierdółki, czajniki,tostery, pierdylion rzeczy do kuchni itd..) i się z deka sukałam

ale na kaucje jest a pierwsze opłaty dopiero do 10.03 więc z palcem w d

jestem przeszczęsliwa

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
ide do wyra dziewczynki na jakis czas (
zdrowiej szybko

jakoś nie mam weny ostatnio.. wczoraj się czułam jakby mnie ktoś przepuścił przez praskę. Ale dziś trochę lepiej - mąż mnie zmobilizował, żeby sobie zacząć hiszpański powtarzać, jak już mam siedzieć w domku. I jak Wam pisałam ostatnio - produkcję siary ogłaszam otwartą co prawda w mini ilości, ale jest to dziwne

co do kulinarnych planów na dziś - od rana królestwo ciecierzycy:P do chlebka pieczonego rano humus, teraz kombinuję nad dobrą zapiekanką z mięskiem mielonym, a przed chwilką pochłonęliśmy zupkę soczewicowo-czosnkowo-serową
i w ramach postanowienia wypróbowywania przepisów na w miarę zdrowe ciastka odnalazłam dziś przepis na moje ukochane z dzieciństwa ciasteczka z kleiku ryżowego, których nie jadłam z 15 lat

bardzo mi się przydają Wasze informacje o wózkach - my dopiero przed rekonesansem..
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 13:07   #2944
Aaś
Zakorzenienie

axella ale super!
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 13:36   #2945
axella
Zakorzenienie

GG do axella

jaa ale mnie wzięło
mam cały miesiąc przed soba a ja przygotowałam większość rzeczy do wyprowadzki..
jaram się jak szczeniaczek

z wyprawki myślałam,że mam juz większość a tak myslę czego brak i wychodzi drugie tyle

http://www.feminum.pl/#!prettyPhoto
po lewej czerwony kwadrat ZAMÓW DARMOWE PRÓBKI
polecam

a mi ciągle johnsony nie doszły ((((((
nie wiem czemu

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 13:39   #2946
karolina2121
siedzę i myślę

Hej

Kurde moja mama dzwoniła, że mój brat jest chory na różyczkę... a ja cały poprzedni tydzień spędziłam u nich Teraz mam stracha czy mnie nie zaraził... Niby byłam szczepiona na różyczkę, ale dopiero przejście tej choroby daję prawie 100% gwarancję, że już się nie zachoruję

W poniedziałek zadzwonię do gina i zapytam co mam robić
Stary 2013-02-03, 13:41   #2947
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Hej

Kurde moja mama dzwoniła, że mój brat jest chory na różyczkę... a ja cały poprzedni tydzień spędziłam u nich Teraz mam stracha czy mnie nie zaraził... Niby byłam szczepiona na różyczkę, ale dopiero przejście tej choroby daję prawie 100% gwarancję, że już się nie zachoruję

jak byłaś szczepiona to się nie martw
ale spytaj gina co i jak dla pewności. choć moim zdaniem małe szanse

Pytanko-to Ty czekałaś na wypłatę chorobowego z ZUS na dg?
bo się zakręciłąm a chętnie sie dowiem co i jak

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-03, 13:43   #2948
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
walcz z wredną infekcją
oo takk hee
Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Ja wróciłam do farb po hennie a to nie takie proste Różnie włsoy mogły zareagować na tę zmianę. Żadna fryzjerka nie chciała się podjąć farbowania więc zaryzykowałam w domu.
Ale myslałam, ze smród farby mnie udusi feeee

300zł? Świetna cena

BLanka tak - śliczne imię. Ale nie Bianka (w ogóle jest takie imię)
Ładniejsze niż Matylda

fantastycznie

------------------------
Dzień dobry.
Ja dziś wstałam i od razu haft
Muli mnie cały czas.
Mam nadzieję, ze jak mały daje mi tak popalićteraz to bedzie grzeczny jak się urodzi (marzenia ściętej głowy)

diabli - ale Wam się sper trafiło

Cośjeszcze miałam napisać i nie pamiętam.

A! a'propos łożeczek turystycznych tych Graco to możecie mi napisać czy tam jest taki materacyk albo coś a'la materacyk?

Chciałam zamówić takie łóżeczko ale z cartersa - na allegro 1500zł prawie za nie chcą a na cartersie niecałe 500zł wychodzi
aaa no ja blondynka wiec tez strach samemu ale sprobuje
a wszystkie łózeczka turystyczne maja takie cieniutkie materacyki , wiec ja normalnie kupuje jak do normalengo łózeczka
Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
Podoba mi się Matylda. Bianka zbyt słodkie dla mnie

wiem co czujesz gratuluję!!! to był dobry tydzień na szukanie mieszkań chichi. ja też się nie rozstaję z katalogiem Ikei chichi chociaż nasze jest w pełni urządzone to marzy mi się nowa zastawa, trza będzie dokupić kieliszki na pępkówkę chichi bardzo się cieszę, że Wam się udało i miesiąc to zleci i już będziecie w nowym kątach!!

Zdrowiej!

ja też dzisiaj jakaś osłabiona, w dodatku nie mam pomysłu ani za wielu składników na sałatkę do kebaba i to mi odbiera chęć gotowania ech. może coś słodkiego?

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
Aaś śliczny ten wózek no i gdybys miala kupic dwa pojedyncze to zaplacilabys wiecej, hehe.

Nuna, ja polecam cien wiatru (Carlos Ruiz Zafon), a jesli nie czytalas to kwiat pustyni (Waris Dirie), nostalgia aniola (Alice Sebold) szczesciara (tej samej autorki), Zaplecze (Marta Syrwid) swietna ksiazka o anoreksji, Blekitny dym (Nora Roberts), znajoma polecila mi tez Kwiaty na poddaszu (Virginia C. Andrews) i kolejne czesci tej sagi (bardzo fajnie sie czyta!). oj moglabym wymieniac bez konca takie pochlaniacze czasu

Motylku, mnie podoba sie Matylda, (ale tz Mateusz, wiec wolalabym Mati i mialabym ich obu kolo siebie hehe) a piosenki Skaldow to niedlugo nikt nie bedzie pamietal :P i mnie tez bardziej podoba sie Blanka niz Bianka, ale zwracam tez uwage na to, ze malemu dziecku latwiej bedzie wymowic to pierwsze :P

Justi i Axella - Wy to macie sny ale urodzenia szczeniaka to kosmos co to sie robi w tej Twojej podswiadomosci? :P
gratki mieszkania! super, ze sie udalo, masz jakies fotki?

tz mi wczoraj wyczul jakas gule na szyji z przodu w tym zaglebieniu...nie wiem czy to wywalone wezly chlonne czy o co chodzi. ehh dla swietego spokoju pojde jutro do lekarza. nic nie czulam, a teraz jak juz wiem to mi to przeszkadza w kreceniu glowa

nadrabiam i pedzimy na 13 na obiad, a pozniej do siostry farbowac moj lebek i...na strych! wykopac cudenka dla Nelki i sprawdzic co ewentualnie musimy dokupic.

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

ja sie tak czuje od dobrych kilku dni. i jeszcze jakby po mnie stado sloni przebieglo na kazde pytanie moge odpowiadac "nie wiem, obojetne"

wczoraj i przedwczoraj wiosna. zero sniegu, tylko straszny halny...a dzisiaj otwieram oczy i znow bialo!
skoro z przodu we wglebieniu to nie wezeł raczej one sa z boku tu umiejscowaiaja sie guzki tarczycy , ale idz do lekarza nie ma co ignorowac
Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
ja w łóżeczku graco mam takie coś ala materac ale dokupię drugi
dokladnie ja takze
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 13:46   #2949
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
jak byłaś szczepiona to się nie martw
ale spytaj gina co i jak dla pewności. choć moim zdaniem małe szanse

Pytanko-to Ty czekałaś na wypłatę chorobowego z ZUS na dg?
bo się zakręciłąm a chętnie sie dowiem co i jak
Też mam taką nadzieję... ale mój brat też był szczepiony

Jestem na zwolnieniu dopiero od tego piątku, więc pierwsza wypłata dopiero w marcu
Stary 2013-02-03, 13:47   #2950
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

no to mam nadzieję, że się nie zaraziłaś od niego

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 13:47   #2951
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość

zdrowiej szybko

jakoś nie mam weny ostatnio.. wczoraj się czułam jakby mnie ktoś przepuścił przez praskę. Ale dziś trochę lepiej - mąż mnie zmobilizował, żeby sobie zacząć hiszpański powtarzać, jak już mam siedzieć w domku. I jak Wam pisałam ostatnio - produkcję siary ogłaszam otwartą co prawda w mini ilości, ale jest to dziwne

co do kulinarnych planów na dziś - od rana królestwo ciecierzycy:P do chlebka pieczonego rano humus, teraz kombinuję nad dobrą zapiekanką z mięskiem mielonym, a przed chwilką pochłonęliśmy zupkę soczewicowo-czosnkowo-serową
i w ramach postanowienia wypróbowywania przepisów na w miarę zdrowe ciastka odnalazłam dziś przepis na moje ukochane z dzieciństwa ciasteczka z kleiku ryżowego, których nie jadłam z 15 lat

bardzo mi się przydają Wasze informacje o wózkach - my dopiero przed rekonesansem..

wlasneiwstalam i zabieram sie za obiad ziemniali ala Happy hehe i fileciki z kurczaczkia z fasolka szparagowa - z bułka tarta :P
Stary 2013-02-03, 13:48   #2952
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Też mam taką nadzieję... ale mój brat też był szczepiony

Jestem na zwolnieniu dopiero od tego piątku, więc pierwsza wypłata dopiero w marcu
masz działalność ?
poszłaś na chorobowe ?

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-03, 13:49   #2953
nuna2
Zakorzenienie

axella gratuluje mieszkanka

diabli dzięki kobieto za listę
muszę znaleźć kogoś kto mi będzie te ksiązki wypożyczał
Stary 2013-02-03, 13:50   #2954
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
masz działalność ?
poszłaś na chorobowe ?
Tak Od 1 lutego jestem na zwolnieniu.

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
no to mam nadzieję, że się nie zaraziłaś od niego
Też mam taką nadzieję Podobno w II trymestrze różyczka nie jest tak groźna jak w I, ale zawsze jest ryzyko powikłań

Na dodatek jeszcze jakieś przeziębienie mnie bierze... ciągle kicham
Stary 2013-02-03, 13:54   #2955
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
axella gratuluje mieszkanka

diabli dzięki kobieto za listę
muszę znaleźć kogoś kto mi będzie te ksiązki wypożyczał
dziękuję za gratki, wszystkim Wam dziękuję

Cytat:
Tak Od 1 lutego jestem na zwolnieniu.

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Też mam taką nadzieję Podobno w II trymestrze różyczka nie jest tak groźna jak w I, ale zawsze jest ryzyko powikłań

oo, a można wiedzieć czy idąc na chorobowe(dostając $) potem normalnie przysługuje macierzyńskie??
jak tak, to jak wyliczaja kwote macierzynskiego ?

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-03, 14:06   #2956
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Oglądam program o matkach wielodzietnych, jedna rodzi 15-te, a druga ma 9 i spodziewa się blizniaków
masakra
bawcie się dobrze na planszówkach

Cytat:
my idziemy na 17:00 ale bardzo nie chce mi się wychodzić w domu, dobrze, że do kościoła mam minutę
no to my mamy może z 5-7 minut zależnie od tempa

Cytat:
Justyna G a te 50 twarzy greya strasznie seksualne?? nie lubie ciaglego pitu pitu o jakis pozycjach seksualnych
to sobie ominiesz te fragmenty (moja mama tak robiła, i książka jej się podobała). moja siostra się śmieje z mamy że czytała porno, a mój mąż po przeczytaniu fragmentów twierdzi że to badziewny erotyczny harlekin i nic więcej. także zawsze możesz spróbować

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
My już po obiadku. Będę się byczyć.
TŻ wczoraj do mnie, że jakoś mamy mało ubranek i trzeba pochodzić po sklepach a ja po lumpach WYPAS Teraz będę chodzić bez wyrzutów sumienia, bo mi się wydawało, że mamy dużo
o, a ja dopiero myślę co by tu zrobić. niby mieliśmy zaproszenie od teściów, ale wolę żeby mi mąż dosiedział jeszcze dziś w domu i na dobre rozstał się z tym kaszlem

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
przed chwilką pochłonęliśmy zupkę soczewicowo-czosnkowo-serową
brzmi pysznie podzielisz się przepisem?

Cytat:
to trzymaj się dzielnie, i faszeruj się czym możesz
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 14:06   #2957
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
masakra
bawcie się dobrze na planszówkach

no to my mamy może z 5-7 minut zależnie od tempa

to sobie ominiesz te fragmenty (moja mama tak robiła, i książka jej się podobała). moja siostra się śmieje z mamy że czytała porno, a mój mąż po przeczytaniu fragmentów twierdzi że to badziewny erotyczny harlekin i nic więcej. także zawsze możesz spróbować
a Ty polecisz jakieś książki?? właśnie obejrzałam ,,Pamiętnik". teraz może poczytam książkę,,Bexpieczna przystań" bo jeszcze ona mi została.

podobało mi sie jeszcze:
,,Rytm Serca"
,,Ocalona z piekła"
Stary 2013-02-03, 14:16   #2958
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:

oo, a można wiedzieć czy idąc na chorobowe(dostając $) potem normalnie przysługuje macierzyńskie??
jak tak, to jak wyliczaja kwote macierzynskiego ?
Przysługuje, ale jak oni to wyliczają itp. to nie mam pojęcia U mnie na szczęście wszystkimi takimi kwestiami zajmuję się księgowa, bez niej jestem zielona w tym temacie
Stary 2013-02-03, 14:19   #2959
axella
Zakorzenienie

GG do axella

na miły dzień PIERWSZA PRAWDZIWA AROMATYCZNA KAWA w ciąży.

tylko jedna

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
Przysługuje, ale jak oni to wyliczają itp. to nie mam pojęcia U mnie na szczęście wszystkimi takimi kwestiami zajmuję się księgowa, bez niej jestem zielona w tym temacie
mnie właśnie zaciekawił temat następujący: jak wyliczają macierzyński jeśli w międzyczasie jest chorobowe.
czas znów popytać mądrzejszych od siebie

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-03, 14:29   #2960
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
a Ty polecisz jakieś książki?? właśnie obejrzałam ,,Pamiętnik". teraz może poczytam książkę,,Bexpieczna przystań" bo jeszcze ona mi została.

podobało mi sie jeszcze:
,,Rytm Serca"
,,Ocalona z piekła"
o tu ci polecałam to co pamiętam z bardziej opasłych tomów.
no a oprócz sparksa, podoba mi się jeszcze musso.
Cytat:
ja na pewno mogę polecić Miraże Khashoggi - stosunkowo gruba, ale mnie pochłonęła całkowicie i czytało się super
no i z grubszych jeszcze: saga millenium (3 grubaśne kryminały, które też wciągają)
ja mam taki problem z książkami/filmami że są takie które pochłaniają mnie całkowicie i nie mogę się od nich oderwać, a kilka dni później ciężko mi opowiedzieć o co dokładnie chodziło bo zapomniałam mnóstwa szczegółów. i tytuły też zapominam

Edytowane przez humpback
Czas edycji: 2013-02-03 o 14:30
Stary 2013-02-03, 14:32   #2961
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
hejo!
ALE MIAŁAM SEN!!!!
urodziłam szczeniaczka!!!
i chciałam karmić piersią,pierś się otwierała jak mała miseczka i pił jak piesio i mówiłam,że to takie łatwe i o co tyle zachodu?

AAAAAAAAAAAAAAA, bo się nie pochwaliłam

mieszkanie jest nasze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

od 1.03 zamieszkamy znów razem,w najprzytulniejszym mieszkanku świata.. w którym będziemy niedługo już w 3jke!

byłam na giga zakupach (naczynia, koszyczki,pierdółki, czajniki,tostery, pierdylion rzeczy do kuchni itd..) i się z deka sukałam

ale na kaucje jest a pierwsze opłaty dopiero do 10.03 więc z palcem w d

jestem przeszczęsliwa

Hurra Super, gratuluje klask i:

Cytat:

podobało mi sie jeszcze:
,,Rytm Serca"
,,Ocalona z piekła"
Ja z książek mogę polecić wszystkie pisarza
- Jo Nesbo - szczególnie seria o Komisarzu Harrym Hole( kryminały)
- Camilla Lackberg - też kryminały fajnie pisane
- Hakan Nesser - ja czytałam póki co serie tylko o Gunnar Barbarotti , ale myślę, że z czasem skuszę się na czarną serię
- Z sag wampirycznych to zdecydowanie Anna Rice - pisze naprawdę fajnie i dużo hm...logiczniej niż np. w Zmierzchu ( zgadzam się, że to lekka literatura, ale momentami aż mi się oczy ze zdumienia otwierały co wymyślali)
- Za to tej właśnie autorki czyli Stephanie Mayer plecam Intruza ( bardzo gruba )
- bardzo fajnie pisze również Dimitrij Głuchowski ( książki 2033 2044) trochę postapokaliptyczne wizje
- Carlos Ruiz Zafon - wszystkie książki są genialne, nawet te cienkie wydane podobno dla młodzieży

To akurat te, które przeczytałam w przeciągu ostatniego pół roku ( z wyjątkiem Anne Rice, bo tą już dawno) więc na świeżo mogę polecić

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 14:35   #2962
banka26
Zakorzenienie

w c&a darmowa dostawa do 04.02 :PP
zobaczcie co wynalazlam dla mojegooo meena malaego :P
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...ekcja/Sukienki, stroje i zestawy/93330/1
Stary 2013-02-03, 14:40   #2963
axella
Zakorzenienie

GG do axella

oto moje książkowe hity

Trylogia Larssona

Wszystkie książki Lackbergowej

Wszystkie MAstertona

Seria GONE-z niecierpliwością czekam na kolejną,ostatnia chyba część mega wciąga choć na poczatku wydaje się dziwne

Wharton-Ptasiek/Spóźnienie kochankowie/Tato/ Gniazdo-klasyka

Pamiętnik Narkomanki-historia prawdziwa

Gdzie jest Ilse? krótka patologiczna historia jednej rodziny..

Kim byśmy byli, gdybyśmy nie byli nami? fajne,lekkie, na jeden wieczór

Kto zabrał mój ser? najbardziej motywująca książka

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-03, 14:43   #2964
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

my z Bartoszkiem po obiedzie, ledwo się ruszam

Stary 2013-02-03, 14:43   #2965
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
dlaczego? wiem, na pewno już pisałaś ale zapomniałam
a wczoraj znów oglądaliśmy i wróciliśmy do wersji navington albo jedo fyn
W Jedo Fyn poproś o wersję ze spacerówką żeby Ci pokazali, podobno ma krótką budkę. Piszę podobno bo nie oglądałam, więc zerknij.
Navington, spacerówka tylko się lekko odchyla a nie rozkłada, no i ma 2 koła piankowe.
Cytat:
Ja miałam różyczkę 2 razy no i mnie dodatkowo w szkole później zaszczepili, bo właśnie dziwne było to, że 2 razy.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 14:54   #2966
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ja z książek mogę polecić wszystkie pisarza
- Jo Nesbo - szczególnie seria o Komisarzu Harrym Hole( kryminały)
- Camilla Lackberg - też kryminały fajnie pisane
- Hakan Nesser - ja czytałam póki co serie tylko o Gunnar Barbarotti , ale myślę, że z czasem skuszę się na czarną serię
- Z sag wampirycznych to zdecydowanie Anna Rice - pisze naprawdę fajnie i dużo hm...logiczniej niż np. w Zmierzchu ( zgadzam się, że to lekka literatura, ale momentami aż mi się oczy ze zdumienia otwierały co wymyślali)
- Za to tej właśnie autorki czyli Stephanie Mayer plecam Intruza ( bardzo gruba )
- bardzo fajnie pisze również Dimitrij Głuchowski ( książki 2033 2044) trochę postapokaliptyczne wizje
- Carlos Ruiz Zafon - wszystkie książki są genialne, nawet te cienkie wydane podobno dla młodzieży
o fajnie, mi się tez przyda taka lista na zaś

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:
my z Bartoszkiem po obiedzie, ledwo się ruszam
a ja się zabieram za robienie obiadu

i prawie bym zapomniała: witamy się z Ignaśkiem w 20t
Stary 2013-02-03, 14:59   #2967
banka26
Zakorzenienie

co do ksiazek , filmow i muzyki nie mam pamieci do tytułow , i bym musiala wyciagnac i przeklepac hehhe jedyna jaka pamietam to "Alchemik" Paulo Coelho czy jakos tak , lubie biografie, psychologiczne , nawet mam ksiazke o dziecinstwie Hitlera , a i biala masajke , itp. hehehe i wlasnie dzisij zabieram sie za czytanie " Nazywam sie numer 4 "
Stary 2013-02-03, 15:02   #2968
nuna2
Zakorzenienie

dzięki dziewczynki pozapisuje sobie
cos mi dziś dziwnie...
Stary 2013-02-03, 15:02   #2969
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

Dziewczyny co myślicie o imieniu Bianka?
Mojemy TŻtowi coś się ubzdurało i próbuje przeforsować to imię.
Ładne, ale nie wiem czy ładniejsze niż Matylda i tak kurcze ekhm...
ni się bardzo podoba Bianka, jest śliczne i bardzo dziewczęce, takie delikatne...nie obrażaj się, bo to oczywiście kwestia gustu a jak wiadomo każdy ma inny, ale dla mnie Matylda jest nie do przyjęcia, gdybym miała tak swoje dziecko nazwać, takie właśnie nie dziewczęce i kojarzy mi się z jakąś taką dużą otyłą dziewczynką znajomi tez mają Matyldę i wołają na nią...Mati... o zgrozo...
ale powiem ci tak, ja mam córeczkę Blankę i wiele osób jak ją wołam po imieniu patrzy sie na mnie jak na debila, więc naprawdę nie przejmuj się opiniami i wybierz takie jak tobie się podoba

a któraś z was dziewczynki pytała o moją białą komódkę...otóż ze względu na słabą jakość wykonania nie polecam tych mebelków z ikei.... ja bym je wymieniła, ale są dopiero niecałe 3 lata i szkoda mi wyrzucić... są raczej lekkie i niezbyt solidne.

a tak co do tematu imion... co sądzicie o Kubie??? mi imię się bardzo podoba, ale obawiam się, że jest strasznie oklepane..... i czasem jeszcze się zastanawiam nad zmianą....
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 15:03   #2970
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
omniała: witamy się z Ignaśkiem w 20t

a ja idę się ogarnąć bo na 17:00 do tego kościoła a ja.... cały czas w piżamie błogie lenistwo

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości