Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012 - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-03, 10:51   #781
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
widze macie piekna pogode,u nas pochmurno i popruszyl snieg
zaraz ubieram mala i idziemy do kosciola
milego dnia
No wlasnie dziewczyny piszą o słońcu a u nas chmurzyska i znowu nie wyjdę na spacer....

My co niedziele zawsze do teściów a potem do restauracji ba obiad ni ale w najbliższym czasie ale gotować nie zamierzam
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 10:53   #782
justyna12345
Raczkowanie

GG do justyna12345
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Ja chyba bym oszalała przez takie dwa tygodnie więc podziwiam.
mój TŻ był w domu teraz 2 miesiące aż, on ogólnie ma wyjazdową pracę, firma polska ale praca w DE no i pracował zawsze w systemie 10 dni w pracy + 4 dni w domu więc to takie złe nie było nawet..ale teraz się przyzwyczaiłam znowu że jest cały czas..niestety pieniążki się kończą, plany z działalnością gospodarczą nie wyszły no i musi wracać ale myślę sobie że lepsze to niż problemy finansowe bo one na tą chwilę są nam absolutnie niepotrzebne

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Wogole mnie ten szef tzeta tak wkurza ze za niedlugo wybuchne!!!
Nie ma u niego pracy tz jak dobrze pojdzie moze 2 tyg pojezdzi a drugie 2 tygodnie siedzi w domu a szef idiota zatrudnia kolejnych kierowcow! i powiedzial mojemu ze ma robi prawo jazdy na D i zrobic kurs na przewoz osob-jakies 8tys zl bo on kupuje nowe auta. a skad my mamy tyle wziasc? w styczniu dostał wypłate 1300 I jak tz prosil go ze on wezmie jeszcze kursy busem dostawczym to szef mu powiedzial ze jego siostrzeniec jezdzi dostawczym i "czasem tak bywa ze raz sie je chlebek z szyneczką a raz z masełkiem" co za h.j!!! To niech to powie moim dzieciom... Maskara jak jezdzil na miedzynarodowce to super nam sie żylo,fakt faktem ze caly czas bylam sama,a Oskar wiecznie płakał za tatą,ale nigdy nie bylo takiej biedy
kurcze w tej Polsce to ciężko z dobrą pewną pracą..jeszcze w dodatku wiadomo jak się pracuje u "prywaciarza" oni robią co chcą i mają wszystko w d***e byle im kasa pasuje... :/

a co do remontu to Zielona, dasz sobie radę na pewno

ur.16.09. CC
3400g 57cm miłości
justyna12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 10:55   #783
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
zabijcie mnie
zjadłam Melci całą puszkę herbatki
To kup jej nową

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Iwoncia ściągnęłam z meila tego tapatalka ale nie wiem gdzie on w tel jest heee,pomóż

powinien być w katalogu DOWNLOAD.

poza tym polecam najnowszą wersje bo na mailu to już stare i gorsze.
Wgrałam na maila najnowszą wersję

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Iwonka a Ty ręcznie pierzesz biedaku?
Jak mam 3 rzeczy od maluszka to ręcznie, a jak sie nazbiera to w pralce
Od września mam piękny automat więc pranie dużych ilości w rękach poszło w niepamięć

Dzidziuś mi dziś spał od 22 do 5:30
Raz tylko wstałam żeby mu smoczka dać bo sie wypluł
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 11:01   #784
colds
Zakorzenienie

Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
colds - co do listy, bo widzę, ze mnie wspomniałaś...ja sie nie domagam, by na niej być jakoś ważniejsze dla mnie jest móc z wami pisać choćby od czasu do czasu, nż widzieć się na pierwszej stronie ja mam 2 dzieci, jedno mega absorbujące, do tego 2 inne wątki i nie zawsze ogarniam wszystkie 3 na raz z odpisywaniem...bo czytam codziennie choćby wieczorem z tel - tak zamiast książki hehehehe
Nie zrobilam tego zlosliwie, jezeli Cie urazilam albo cos to wybacz
Po prostu chcialam dac przyklad, ze wlasnie tak jak piszesz.. obecnosc na liscie to tylko formalnosc, nic szczegolnego, ale wiadomo - fajnie jak sie na niej jest.
I po prostu chcialam pokazac tez, ze kazda, ktora kiedys nie miala czasu/nie mogla z jakiegos powodu byc z Nami, w kazdej chwili moze wrocic
Stary 2013-02-03, 11:03   #785
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
To kup jej nową

powinien być w katalogu DOWNLOAD.

poza tym polecam najnowszą wersje bo na mailu to już stare i gorsze.
Wgrałam na maila najnowszą wersję

Jak mam 3 rzeczy od maluszka to ręcznie, a jak sie nazbiera to w pralce
Od września mam piękny automat więc pranie dużych ilości w rękach poszło w niepamięć

A gdzie ten download?

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 11:11   #786
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Jem zupke i mam radoche

ale zadowolony
widze,ze masz bujaczek z FP.tez ci odpada ta niebieska część z tyłu

Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które z was karmią jeszcze piersią?! Bo na parentingu to zostałyśmy tylko dwie. Zastanawia mnie czy to ewenement czy norma.
Dajcie znać i w jakim wieku jest teraz maluszek.
ja karmie

Cytat:
Ojej zniknęłyśmy z listy z Zosią

Kochane, Zosiulka 3 dni temu skończyła 5 miesięcy. Zębów zero. Śliny mnóstwo
Nadal jest na piersi ale dostaje już zupki, owoce i wieczorem kleik ryżowy na gęsto. Wszystko łyżeczką. Staram się nie dawać jej butelki.
Na ostatniej wizycie ważyła około 7100 kg ale to było jakieś przeszło 2 tyg temu . Nie przybywa dużo chyba przez to że ssie pierś. Przypominam, że zaczynała od wagi 41oo więc nawet nie podwoiła jeszcze. Ale jest z niej śliczny pulpecik. Daje nam dużo radości, często się uśmiecha, gada dziwne rzeczy i uwielbia naszego psa
Jeszcze samodzielnie nie siedzi. Sztywno stoi na nóżkach trzymana pod paszkami. Niedawno z odrobinką pomocy zaczęła się turlać (z brzuszka na plecki i i odwrotnie).

Pozdrawiamy wszystkich

ale słodka

dzien dobry

nie bylo mnie wczoraj bo mialam imprezke urodzinową
iwaciasto z bułkami faktycznie przepyszne

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 11:29   #787
alfabia
Raczkowanie

Cytat:
Tż z wujkiem/kolegami. Koledzy napewno pomogą za darmo,ale wujkowi trzeba bedzie coś tam odpalic.

Ok,bede pamietac. Tak tylko napisalam bo ja sie na tym wogole nie znam

Ja mam laktator z Aventu i bardzo dobrze sie mi go używa. Potem przelewam mleczko do butelki z tommee i normlanie mały pije aczkolwiek bardzo rzadko odciągam,bo nie mam czest takiej potrzeby.A smoczkow do ssania to mały wogole nie tolerujea szkoda bo na chwile chociaz by sie czyms zajął. Bo np wczoraj cały czas miałczał za mna i dosłownie nie mogłam nawet isc siku zrobic bo jak odeszłam od niego to przerazliwy wrzask był

Ja karmie. Dominik 5 miesiecy. Podaje małemu raz dziennie deserek (pol sloiczka) jablko,jablko z morela,jablko z brzoskwinia lub jablko z bananem ktory lubi najbardziej. Marchewką pluje. Zastanawiam sie co mu teraz zacząc podawac jakiesmoze warzywka? Bo na miesko jeszcze za wczesnie prawda?

Smacznego[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------
No więc z tym cycaniem Zosi w ciągu dnia to jest słabo. Ona pięknie jje nad ranem, rano, ewentualnie przez sen . A tak to popije raczej chwilkę i koniec.
Pierwsze cycanie to ok 6 tej (zje dużo), potem ok 9 tej (zje zwykle dużo)
potem ok 12 tej zupka zje cały słoiczek 130 g. Sama jej gotuję ostatnio. Do zupek używamy: marchewka, ziemniak, dynia(specjalnie jedną przechowaliśmy), pietruszka, pierś z kurczaka (mięsko daję od ok 2 tyg). Zagęszczam do pożądanej konsystencji kleikiem kukurydzianym.

Potem ok 17 tej owoce, zje cały słoiczek 130 g. Z owoców używamy: jabłka, maliny, jagody, banan, morele (poza jabłkami ze słoiczków, jabłuszka robię sama i dokładam np do banana, wtedy słoiczek banana starcza mi na 2 dni), oczywiście marchew do zestawów też dodaję czasami.

Ok 21 zje ok 150 g kaszki ryżowej (smakowej) na gęsto.
W międzyczasie podłącza się do piersi ale tak na chwilkę. Bardziej do napicia się. Czasmi jak ma dłuższą drzemkę (a zdarza się i 3 godzinna) to gdy zaczyna płakać podtykam jej pierś i pięknie jje i pięknie śpi.
Potem cycanie późno wieczorne (przez sen) ok północy (zjada dużo).

Zatem u mnie produkcja to jest nocna mleczka. Bo w dzień to ona bardzo mało zjada.
Posiłki dodatkowe włączyłam jej od 5 grudnia. Zatem dość wcześnie. Ale początkowo przez pierwszy miesiąc to było bardziej dla "rozrywki" bo dostawała tylko troszeczkę. To takie sondowanie było czy nic jej nie uczula. Po parę łyżeczek. Zosia mało przybywała na wadze i po wizycie u neonatologa on zaproponował włączenie dodatkowych posiłków przez zalecanymi 5-6 miesięcami.

Co do laktatora. NIE POLECAM RĘCZNYCH. ŻADNYCH

Z tańszych modeli ja użytkuję Tufi SPECTRA ja mam taki http://allegro.pl/tufi-laktator-spec...985059863.html i po prostu rewelacja. Ciągnie jak wściekły i ma regulację ssania. Nic się nie zalewa, wygodny. Jak dla mnie najlepszy i niedrogi. Nowy ok 200zł a używany możesz kupić za ok 100 zł. Ma też opcję podłączenia drugiego zestawu i możesz ściągać na cyce Taki drugi zestaw kosztuje ok 35 zł. Jak coś podam ci linki gdzie to można kupić bo sama się naszukałam.
Fantastyczny. Jedyny mankament to jest mało podręczny jak chcesz zabrać ze sobą gdzieś. Ale ja raczej na wyjścia nie potrzebowałam.
Alle, mam propozycję. Mam jeszcze drugi laktator Medela mini electric. On ma już swoje lata. Ale ciągnie jak smok I o to chodzi. Jeśli chcesz mogę ci go wysłać za darmo. Posłuży ci jeszcze na pewno. Wyparzysz sobie te elementy i będziesz zadowolona i bez wydatków. Mi ta Spectra w zupełności wystarcza bo w zasadzie nie używam już laktatorów.

Zatem jak coś to napisz tu lub na PW

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
Nie zrobilam tego zlosliwie, jezeli Cie urazilam albo cos to wybacz
Po prostu chcialam dac przyklad, ze wlasnie tak jak piszesz.. obecnosc na liscie to tylko formalnosc, nic szczegolnego, ale wiadomo - fajnie jak sie na niej jest.
I po prostu chcialam pokazac tez, ze kazda, ktora kiedys nie miala czasu/nie mogla z jakiegos powodu byc z Nami, w kazdej chwili moze wrocic
Mogę? CHCĘ wrócić

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
zaczęłam od 3 i nie krztusiła sie, jak doszłam do1,5 miarki to chciałam dac ten Y, ale krztusiła sie i lało sie po brodzie, wiec zostaliśmy przy 3 i o dziwo zjadła wszystko bez trudu. dodaje do 150 wody+5 proszku to wychodzi 160 mleka. na to Y to mysle ze musi byc mega geste. probowalam tez sama zrobic dziure wieksza w smoczku starym 1 ale nie wyszło mysle ze musisz jej gesciejsze robic i dac ta 3. z ilu robilas teraz? a do gestszego no niestety musi sie przyzywczaic, moze owoc czy warzywko bardziej posmakuje
Zosia zasuwa kaszkę łyżeczką. Kaszka jest taka na gęsto. Używamy tych kaszek z Bobovity. Tam jest 45 g kaszki mleczno ryżowej na 15o g wody. My dajemy jakieś 3 gramy kaszki mniej.
Wiadomo, śliniak do prania. Ale śmiem przypuszczać że butelką wcale by nie było krócej. Jak się dziecko nauczy to w parę minut pięknie zje. I Zosia po kaszkach czy słoiczkach nie ulewa . Czasami jak brzuszek przydusi. Za to po piersi baaardzo. Chlapie na wszystkie strony

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
zabijcie mnie
Hahahahaha! Mam nadzieję, że nie była na lepsze wiatry

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Odnośnie wypadania włosów.... mi pediatra powiedział, że z powodu hormonów w ciąży włosy nie wypadają....... po porodzie, dokładnie 3 miesiące po włosy zaczynają wypadać (bo włosy żyją 90 dni) ale są to te włosy które nie wypadły w czasie ciąży..... więc jest to normalne i nic na to nie poradzimy.
Moje włosy tak wypadają już 3 miesiące. Wszystko zatkane, syfony, umywalki. Na poduszce pełno. Jak pies przy linieniu. A zbrzydły tak, że obcięłam na bardzo, bardzo, naprawdę baaaaardzo krótko.

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Zosia 3,5 m-ca i dalej na piersi (oprócz wieczornego 140 ml mm).
Zbliża się nam 4 miesiąc i zastanawiam się nad rozszerzeniem. Do tej pory ten temat raczej pomijałam w dyskusjach, a jak podpatrywałam schematy rozszerzania diety to wprowadzanie nowych produktów jest tam ok. 5- 6 miesiąca. I tu pytanie do mam karmiących piersią: dlaczego podałyście np. warzywa już w 4 m-cu? Gda, chyba Ty tak rozszerzyłaś dietę?
Powyżej odpisałam o przyczynach
alfabia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 11:46   #788
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna12345 Pokaż wiadomość

kurcze w tej Polsce to ciężko z dobrą pewną pracą..jeszcze w dodatku wiadomo jak się pracuje u "prywaciarza" oni robią co chcą i mają wszystko w d***e byle im kasa pasuje... :/

a co do remontu to Zielona, dasz sobie radę na pewno
No gdybym nie miala kasy gdzies na lewo to ja sobie nie wyobrazam zyc za 1300zl jak samo mieszkanie mnie 800zl kosztuje bez rachunkow. Dobrze ze jestem w miare obrotna jesli chodzi o kase i w staniku troche mam,i w skarpetce,to w swince odkladam 50groszówki na gaz
Gdyby nie ten wynajem to byloby pieknie,ale juz niedługo..
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 12:02   #789
Lewek
Zakorzenienie

Witam niedzielnie!

U nas ponuro, ale bezwietrznie i bez opadów to się zaraz wybieramy na spacer po długiej niebytności. Dziś z TŻtem to chętniej pójdę, bo tak to nie lubię tych samotnych spacerów.

Co do laktatorów, to ja mam ręczny tommee tippee, ale nie narzekam, bo ja odciągam przykładowo 120ml w ciągu 5 min. Aczkolwiek miałam okazję wypróbować elektryczny medeli to z pewnością jest wygodniejszy.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 12:05   #790
zielona1911
Zakorzenienie

A to teraz ma tak na buzi.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC12843.jpg (37,6 KB, 31 załadowań)
Stary 2013-02-03, 12:08   #791
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479
Oo mam tego tapatalka! Znalazłam!:-D

Laktator miałam ręczny z Lovi i jest w miarę ok

Sent from my LT15i using Tapatalk 2

Gracjanek

Fabianek
Stary 2013-02-03, 12:11   #792
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479
I podpis udało mi się zlikwidować:-D

Gracjanek

Fabianek
Stary 2013-02-03, 12:16   #793
zielona1911
Zakorzenienie

kkk
Stary 2013-02-03, 12:17   #794
Kalpana
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za odpisanie o tych rozmiarach Bo właśnie zauważyłam, że w sh częściej są rozmiary w miesiącach, niż te typu 68 itd. Ale powiem Wam, że raz byłam, a mnie wciągnęło bardzo I nawet na allegro mi się szukać nie chce, bo mi się wydaje, że na ciuchach mogę takie coś znaleźć o wiele tańsze W piątek mam kolejną wizytę u dentysty, to na pewno znowu połażę. Może nawet coś dla siebie znajdę, chociaż wątpię, bo ja wybredna jestem jeżeli chodzi o ubrania dla siebie. Ale kto wie.... Myślałam, że dla Małego też nic nie znajdę, a tu proszę
A co się będę, pochwalę się tymi zdobyczami Może nie są jakieś super, jak niektóre z Was znajdują, ale i tak jestem z siebie dumna jak na pierwszy raz
Tylko nie wiem co wymyślić w domu, że skąd mam te ubranka... Bo nie chcę mówić, że na ciuchach kupuję, bo u mnie nikt nie chodzi... A że od znajomych dostaję, to też nie bardzo, bo co wyjadę do dentysty, to przywiozę tylko kilka sztuk, to nie uwierzą.... A wiedzieć będą że mam, bo teściowa pierze i wie które już były, a które nie, bo zawsze jak coś nowego do prania idzie to mówi, że o, nowe kupiłam....

Zielona super, że macie to mieszkanko Nie martw się, jakoś sobie poradzicie Przecież nie musicie wszystkiego naraz zrobić, najpierw to co najważniejsze, a potem stopniowo kolejne rzeczy dokupować Nie od razu się do wszystkiego dochodzi I super masz, bo możesz sobie urządzić mieszkanko tak jak chcesz, od podstaw A z TŻta pracą, to niestety.... Gość ma gdzieś ile kto zarobi, bo najważniejsze, że on się pławi w kasie :/ A nie zależy mu, bo jak się ktoś zwolni, to jest 10 chętnych za niego na to stanowisko, bo ludzie mają kredyty do spłaty, kilkoro dzieci na utrzymaniu i myślą, żeby tylko jakikolwiek pieniądz był.... A pracodawcy z tego korzystają Mój ojciec pracował jako ochroniarz i ciągle szefowa obcinała im godziny i też zatrudniła kolejnego pracownika, więc kasa jeszcze mniejsza i jak ktoś jej powiedział coś na ten temat, to powiedziała, że jak nie pasuje, to proszę wypowiedzenie złożyć i tyle.... Niestety, Polska rzeczywistość Dobrze, że mój TŻ ma fajnego pracodawcę, ale pracuje tylko wiosna-jesień, a zima w domu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02138.jpg (78,8 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02139.jpg (96,9 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02140.jpg (106,1 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02141.jpg (89,9 KB, 17 załadowań)

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 12:19   #795
Kalpana
Zakorzenienie

Zielona a może to jest uczulenie na krem do twarzy? Mój miał właśnie coś podobnego, tylko trochę bledsze i to właśnie było przez Mustelę.

K

Sz
Stary 2013-02-03, 12:44   #796
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
rening

Popieram. Zobaczcie na inne wątki, listy na trzy posty, a udziela się 5 osób. I po co to? te 5 postów to można w jeden dzień skrobnąć. A nie tylko z ukrycia czytać. Albo się jest z nami, albo nie. Także ja jestem za usuwaniem osób których z nami nie ma.

Popieram nie jest to jakiś wielki wysiłek napisać raz na czas posta.

Cytat:

Masz złote dziecko

Moja niunia dostała dzisiaj pierwszy raz marchewkę,oj nie była zachwycona,zjadła może łyzeczkę,Wasze dzieciaczki też tak miały czy chętnie jadły?
Ile jutro dać?

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 12:49   #797
Kalpana
Zakorzenienie

Ile na pierwszy raz dać kaszki?

K

Sz
Stary 2013-02-03, 12:54   #798
colds
Zakorzenienie

Kalpana - A Twoja rodzina uważa, że chodzenie do lumpeksu to coś złego? Że nie chcesz mówić skąd ubranka?

U mnie w rodzinie ja zapoczątkowałam chodzenie po sh, a wszystko dzięki znajomej, która kilka razy mnie zaciągnęła . Choć wtedy szukać nie umiałam, ani trochę

Na 150ml mm dawałam 3miarki kaszki.

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Aaa. Miałam pytać.
Któraś z Was ma konto na lubimyczytać.pl ?

Miałam też pisać, że Melania dostała pierwszy raz rybkę. Aż miała odruch wymiotny, tak Jej nie smakowała

Edytowane przez colds
Czas edycji: 2013-02-03 o 12:56
colds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 13:01   #799
kajaja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Chyba jest nas jeszcze trochę.
Ja karmię - Kubuś skończył 5 miesięcy w środę.
ja też karmie Jula skonczyła 4 miesiace 30 stycznia
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 13:29   #800
alfabia
Raczkowanie

Ogólnie na pierwszy raz dajemy 3 łyżeczki. Czegokolwiek.

A odnośnie marchewki, dodaj odrobinkę jabłka. Łagodzi smak. Na same jabłko też dzieci kiepsko reagują.

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
ja też karmie Jula skonczyła 4 miesiace 30 stycznia
Cieszę się, że sporo tu nas Bo już się czułam jak dinozaur
alfabia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 13:35   #801
marzenka1984
Rozeznanie

DearlieJa zaraz po wypiciu mleka 150 ml myje butelkę, parzę, nalewam 200 ml wrzącej wody i wsadzam do termosika zakupionego w rossmanie termoizolacyjnego i jak Maks chce zjeść za 3h to w butelce woda już ma odpowiednią temperaturę, odlewam tylko do 150 ml i wsypuje mleko

Albo wcześniej robiłam tak, że po sparzeniu butelki wlewałam 110 ml wody zimnej kiedy nadeszła pora na głodomora dolewałam 40 ml gorącej.

Edytowane przez marzenka1984
Czas edycji: 2013-02-03 o 13:38
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 13:40   #802
kajaja
Zadomowienie

Cytat:
Ogólnie na pierwszy raz dajemy 3 łyżeczki. Czegokolwiek.

A odnośnie marchewki, dodaj odrobinkę jabłka. Łagodzi smak. Na same jabłko też dzieci kiepsko reagują.

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cieszę się, że sporo tu nas Bo już się czułam jak dinozaur

Laski jak bedzie z tymi przepisami??? bo tez bym chciala miec dostep i pewnie inne dziewczyny tez:0)
30.03.2016 Antek Fabian

Edytowane przez kajaja
Czas edycji: 2013-02-03 o 13:49
Stary 2013-02-03, 13:41   #803
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
nie bylo mnie wczoraj bo mialam imprezke urodzinową
iwaciasto z bułkami faktycznie przepyszne
Miałaś wczoraj tylko imprezę, czy urodziny też? Składać już życzenia? Fajnie że ciasto smakowało

Cytat:
No gdybym nie miala kasy gdzies na lewo to ja sobie nie wyobrazam zyc za 1300zl jak samo mieszkanie mnie 800zl kosztuje bez rachunkow. Dobrze ze jestem w miare obrotna jesli chodzi o kase i w staniku troche mam,i w skarpetce,to w swince odkladam 50groszówki na gaz
Gdyby nie ten wynajem to byloby pieknie,ale juz niedługo..
dobre

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za odpisanie o tych rozmiarach Bo właśnie zauważyłam, że w sh częściej są rozmiary w miesiącach, niż te typu 68 itd. Ale powiem Wam, że raz byłam, a mnie wciągnęło bardzo I nawet na allegro mi się szukać nie chce, bo mi się wydaje, że na ciuchach mogę takie coś znaleźć o wiele tańsze W piątek mam kolejną wizytę u dentysty, to na pewno znowu połażę. Może nawet coś dla siebie znajdę, chociaż wątpię, bo ja wybredna jestem jeżeli chodzi o ubrania dla siebie. Ale kto wie.... Myślałam, że dla Małego też nic nie znajdę, a tu proszę
A co się będę, pochwalę się tymi zdobyczami Może nie są jakieś super, jak niektóre z Was znajdują, ale i tak jestem z siebie dumna jak na pierwszy raz
Tylko nie wiem co wymyślić w domu, że skąd mam te ubranka... Bo nie chcę mówić, że na ciuchach kupuję, bo u mnie nikt nie chodzi... A że od znajomych dostaję, to też nie bardzo, bo co wyjadę do dentysty, to przywiozę tylko kilka sztuk, to nie uwierzą.... A wiedzieć będą że mam, bo teściowa pierze i wie które już były, a które nie, bo zawsze jak coś nowego do prania idzie to mówi, że o, nowe kupiłam....
Powiedz prawdę. A jak teściowa się oburzy to powiedz żeby mu w takim razie nowe kupowała Powinnaś być dumna z takich łowów

Kupiłam sobie buty nawet dwie pary za tydzień jadę jeszcze po jakieś na wiosnę

Ale mam grzeczne dziecko... (tfu tfu tfu ), od kiedy nauczyła się turlać, bawi się godzinami na macie, gdzie wcześniej 20 minut to był wyczyn
Stary 2013-02-03, 13:45   #804
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Miałaś wczoraj tylko imprezę, czy urodziny też? Składać już życzenia? Fajnie że ciasto smakowało

wczoraj impreza a urodziny dzisćwierćwiecze moje

zielona fajne mieszkankonajważnie jsze ,ze wlasne

Stary 2013-02-03, 13:47   #805
kajaja
Zadomowienie

Cytat:

Wszystkiego najlepszego
30.03.2016 Antek Fabian
Stary 2013-02-03, 13:48   #806
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479
Gracjanek śpi a my lezymy z Fabiankiempóźniej jedziemy do mamy

Kalpana ja bym pokazała jakie cuda można znaleźć w lumpie.

Gracjanek

Fabianek
Stary 2013-02-03, 13:52   #807
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:

Sto lat!!!
Stary 2013-02-03, 13:54   #808
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego
Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Sto lat!!!

dziękuję

Stary 2013-02-03, 13:56   #809
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:

wszystkiego naj,naj

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 13:59   #810
Dearlie
Zakorzenienie

Hej wpadłam na sekundę pochwalić się, że mamy dzisiaj z TŻ-tem wychodne. Chyba pierwszy raz od urodzin Antka mamy taką "randkę". Zabiera mnie na sushi. Boję się, bo to mój "pierwszy raz" z sushi. Wystroiłam się i czekamy na babcię.

A Ancior kończy dzisiaj 14 tygodni!!!

Cytat:
zabijcie mnie
Jaki smak?

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości