|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny piszą o słońcu a u nas chmurzyska i znowu nie wyjdę na spacer....My co niedziele zawsze do teściów a potem do restauracji ba obiad ni ale w najbliższym czasie
|
|
|
|
|
#782 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
mój TŻ był w domu teraz 2 miesiące aż, on ogólnie ma wyjazdową pracę, firma polska ale praca w DE no i pracował zawsze w systemie 10 dni w pracy + 4 dni w domu więc to takie złe nie było nawet..ale teraz się przyzwyczaiłam znowu że jest cały czas..niestety pieniążki się kończą, plany z działalnością gospodarczą nie wyszły no i musi wracać
ale myślę sobie że lepsze to niż problemy finansowe bo one na tą chwilę są nam absolutnie niepotrzebne ![]() Cytat:
a co do remontu to Zielona, dasz sobie radę na pewno
|
|
#783 | |
|
Zakorzenienie
|
To kup jej nową
![]() Cytat:
powinien być w katalogu DOWNLOAD. poza tym polecam najnowszą wersje bo na mailu to już stare i gorsze. Wgrałam na maila najnowszą wersję Jak mam 3 rzeczy od maluszka to ręcznie, a jak sie nazbiera to w pralce ![]() Od września mam piękny automat więc pranie dużych ilości w rękach poszło w niepamięć ![]() Dzidziuś mi dziś spał od 22 do 5:30 ![]() Raz tylko wstałam żeby mu smoczka dać bo sie wypluł
|
|
|
|
|
#784 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() Po prostu chcialam dac przyklad, ze wlasnie tak jak piszesz.. obecnosc na liscie to tylko formalnosc, nic szczegolnego, ale wiadomo - fajnie jak sie na niej jest. I po prostu chcialam pokazac tez, ze kazda, ktora kiedys nie miala czasu/nie mogla z jakiegos powodu byc z Nami, w kazdej chwili moze wrocic |
|
|
|
|
#785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#786 | ||
|
Zadomowienie
|
ale zadowolony ![]() widze,ze masz bujaczek z FP.tez ci odpada ta niebieska część z tyłu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale słodka dzien dobry nie bylo mnie wczoraj bo mialam imprezke urodzinową ![]() iwaciasto z bułkami faktycznie przepyszne
|
|
#787 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pierwsze cycanie to ok 6 tej (zje dużo), potem ok 9 tej (zje zwykle dużo) potem ok 12 tej zupka zje cały słoiczek 130 g. Sama jej gotuję ostatnio. Do zupek używamy: marchewka, ziemniak, dynia(specjalnie jedną przechowaliśmy), pietruszka, pierś z kurczaka (mięsko daję od ok 2 tyg). Zagęszczam do pożądanej konsystencji kleikiem kukurydzianym. Potem ok 17 tej owoce, zje cały słoiczek 130 g. Z owoców używamy: jabłka, maliny, jagody, banan, morele (poza jabłkami ze słoiczków, jabłuszka robię sama i dokładam np do banana, wtedy słoiczek banana starcza mi na 2 dni), oczywiście marchew do zestawów też dodaję czasami. Ok 21 zje ok 150 g kaszki ryżowej (smakowej) na gęsto. W międzyczasie podłącza się do piersi ale tak na chwilkę. Bardziej do napicia się. Czasmi jak ma dłuższą drzemkę (a zdarza się i 3 godzinna) to gdy zaczyna płakać podtykam jej pierś i pięknie jje i pięknie śpi. Potem cycanie późno wieczorne (przez sen) ok północy (zjada dużo). Zatem u mnie produkcja to jest nocna mleczka. Bo w dzień to ona bardzo mało zjada. Posiłki dodatkowe włączyłam jej od 5 grudnia. Zatem dość wcześnie. Ale początkowo przez pierwszy miesiąc to było bardziej dla "rozrywki" bo dostawała tylko troszeczkę. To takie sondowanie było czy nic jej nie uczula. Po parę łyżeczek. Zosia mało przybywała na wadze i po wizycie u neonatologa on zaproponował włączenie dodatkowych posiłków przez zalecanymi 5-6 miesięcami. Co do laktatora. NIE POLECAM RĘCZNYCH. ŻADNYCH ![]() Z tańszych modeli ja użytkuję Tufi SPECTRA ja mam taki http://allegro.pl/tufi-laktator-spec...985059863.html i po prostu rewelacja. Ciągnie jak wściekły i ma regulację ssania. Nic się nie zalewa, wygodny. Jak dla mnie najlepszy i niedrogi. Nowy ok 200zł a używany możesz kupić za ok 100 zł. Ma też opcję podłączenia drugiego zestawu i możesz ściągać na cyce Taki drugi zestaw kosztuje ok 35 zł. Jak coś podam ci linki gdzie to można kupić bo sama się naszukałam.Fantastyczny. Jedyny mankament to jest mało podręczny jak chcesz zabrać ze sobą gdzieś. Ale ja raczej na wyjścia nie potrzebowałam. Alle, mam propozycję. Mam jeszcze drugi laktator Medela mini electric. On ma już swoje lata. Ale ciągnie jak smok I o to chodzi. Jeśli chcesz mogę ci go wysłać za darmo. Posłuży ci jeszcze na pewno. Wyparzysz sobie te elementy i będziesz zadowolona i bez wydatków. Mi ta Spectra w zupełności wystarcza bo w zasadzie nie używam już laktatorów.Zatem jak coś to napisz tu lub na PW ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
Wiadomo, śliniak do prania. Ale śmiem przypuszczać że butelką wcale by nie było krócej. Jak się dziecko nauczy to w parę minut pięknie zje. I Zosia po kaszkach czy słoiczkach nie ulewa . Czasami jak brzuszek przydusi. Za to po piersi baaardzo. Chlapie na wszystkie strony ![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Hahahahaha! Mam nadzieję, że nie była na lepsze wiatry ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gdyby nie ten wynajem to byloby pieknie,ale juz niedługo..
|
|
|
|
|
#789 |
|
Zakorzenienie
|
Witam niedzielnie!
U nas ponuro, ale bezwietrznie i bez opadów to się zaraz wybieramy na spacer po długiej niebytności. Dziś z TŻtem to chętniej pójdę, bo tak to nie lubię tych samotnych spacerów. Co do laktatorów, to ja mam ręczny tommee tippee, ale nie narzekam, bo ja odciągam przykładowo 120ml w ciągu 5 min. Aczkolwiek miałam okazję wypróbować elektryczny medeli to z pewnością jest wygodniejszy. |
|
|
|
#790 |
|
Zakorzenienie
|
A to teraz ma tak na buzi.
|
|
|
|
#791 |
|
Zakorzenienie
|
Oo mam tego tapatalka! Znalazłam!:-D
Laktator miałam ręczny z Lovi i jest w miarę ok ![]() Sent from my LT15i using Tapatalk 2 |
|
|
|
#792 |
|
Zakorzenienie
|
I podpis udało mi się zlikwidować:-D
|
|
|
|
#793 |
|
Zakorzenienie
|
kkk
|
|
|
|
#794 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za odpisanie o tych rozmiarach
Bo właśnie zauważyłam, że w sh częściej są rozmiary w miesiącach, niż te typu 68 itd. Ale powiem Wam, że raz byłam, a mnie wciągnęło bardzo I nawet na allegro mi się szukać nie chce, bo mi się wydaje, że na ciuchach mogę takie coś znaleźć o wiele tańsze ![]() A co się będę, pochwalę się tymi zdobyczami Może nie są jakieś super, jak niektóre z Was znajdują, ale i tak jestem z siebie dumna jak na pierwszy raz ![]() Tylko nie wiem co wymyślić w domu, że skąd mam te ubranka... Bo nie chcę mówić, że na ciuchach kupuję, bo u mnie nikt nie chodzi... A że od znajomych dostaję, to też nie bardzo, bo co wyjadę do dentysty, to przywiozę tylko kilka sztuk, to nie uwierzą.... A wiedzieć będą że mam, bo teściowa pierze i wie które już były, a które nie, bo zawsze jak coś nowego do prania idzie to mówi, że o, nowe kupiłam.... Zielona super, że macie to mieszkanko Nie martw się, jakoś sobie poradzicie Przecież nie musicie wszystkiego naraz zrobić, najpierw to co najważniejsze, a potem stopniowo kolejne rzeczy dokupować Nie od razu się do wszystkiego dochodzi I super masz, bo możesz sobie urządzić mieszkanko tak jak chcesz, od podstaw A z TŻta pracą, to niestety.... Gość ma gdzieś ile kto zarobi, bo najważniejsze, że on się pławi w kasie :/ A nie zależy mu, bo jak się ktoś zwolni, to jest 10 chętnych za niego na to stanowisko, bo ludzie mają kredyty do spłaty, kilkoro dzieci na utrzymaniu i myślą, żeby tylko jakikolwiek pieniądz był.... A pracodawcy z tego korzystają Mój ojciec pracował jako ochroniarz i ciągle szefowa obcinała im godziny i też zatrudniła kolejnego pracownika, więc kasa jeszcze mniejsza i jak ktoś jej powiedział coś na ten temat, to powiedziała, że jak nie pasuje, to proszę wypowiedzenie złożyć i tyle.... Niestety, Polska rzeczywistość Dobrze, że mój TŻ ma fajnego pracodawcę, ale pracuje tylko wiosna-jesień, a zima w domu
|
|
|
|
#795 |
|
Zakorzenienie
|
Zielona a może to jest uczulenie na krem do twarzy? Mój miał właśnie coś podobnego, tylko trochę bledsze i to właśnie było przez Mustelę.
|
|
|
|
#796 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moja niunia dostała dzisiaj pierwszy raz marchewkę,oj nie była zachwycona,zjadła może łyzeczkę,Wasze dzieciaczki też tak miały czy chętnie jadły? Ile jutro dać?
|
|
#798 |
|
Zakorzenienie
|
Kalpana - A Twoja rodzina uważa, że chodzenie do lumpeksu to coś złego?
Że nie chcesz mówić skąd ubranka?U mnie w rodzinie ja zapoczątkowałam chodzenie po sh, a wszystko dzięki znajomej, która kilka razy mnie zaciągnęła . Choć wtedy szukać nie umiałam, ani trochę Na 150ml mm dawałam 3miarki kaszki. ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Aaa. Miałam pytać. Któraś z Was ma konto na lubimyczytać.pl ? ![]() Miałam też pisać, że Melania dostała pierwszy raz rybkę. Aż miała odruch wymiotny, tak Jej nie smakowała
Edytowane przez colds Czas edycji: 2013-02-03 o 12:56 |
|
|
|
#799 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#800 |
|
Raczkowanie
|
Ogólnie na pierwszy raz dajemy 3 łyżeczki. Czegokolwiek.
A odnośnie marchewki, dodaj odrobinkę jabłka. Łagodzi smak. Na same jabłko też dzieci kiepsko reagują. ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cieszę się, że sporo tu nas Bo już się czułam jak dinozaur |
|
|
|
#801 |
|
Rozeznanie
|
DearlieJa zaraz po wypiciu mleka 150 ml myje butelkę, parzę, nalewam 200 ml wrzącej wody i wsadzam do termosika zakupionego w rossmanie termoizolacyjnego i jak Maks chce zjeść za 3h to w butelce woda już ma odpowiednią temperaturę, odlewam tylko do 150 ml i wsypuje mleko
![]() Albo wcześniej robiłam tak, że po sparzeniu butelki wlewałam 110 ml wody zimnej kiedy nadeszła pora na głodomora dolewałam 40 ml gorącej. Edytowane przez marzenka1984 Czas edycji: 2013-02-03 o 13:38 |
|
|
|
#802 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Laski jak bedzie z tymi przepisami??? bo tez bym chciala miec dostep i pewnie inne dziewczyny tez:0)
tak - na zwsze 30,09,2012 30.03.2016 Edytowane przez kajaja Czas edycji: 2013-02-03 o 13:49 |
|
|
|
|
#803 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kupiłam sobie buty ![]() Ale mam grzeczne dziecko... (tfu tfu tfu ), od kiedy nauczyła się turlać, bawi się godzinami na macie, gdzie wcześniej 20 minut to był wyczyn |
|||
|
|
|
#804 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ćwierćwiecze moje![]() zielona fajne mieszkanko
|
|
#805 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
Gracjanek śpi a my lezymy z Fabiankiem
później jedziemy do mamy![]() Kalpana ja bym pokazała jakie cuda można znaleźć w lumpie. |
|
|
|
#807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#808 |
|
Zadomowienie
|
dziękuję
|
#809 |
|
Zakorzenienie
|
wszystkiego naj,naj
|
#810 |
|
Zakorzenienie
|
Hej wpadłam na sekundę pochwalić się, że mamy dzisiaj z TŻ-tem wychodne.
Chyba pierwszy raz od urodzin Antka mamy taką "randkę". Zabiera mnie na sushi. Boję się, bo to mój "pierwszy raz" z sushi. Wystroiłam się i czekamy na babcię. ![]() A Ancior kończy dzisiaj 14 tygodni!!!
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:39.

dziewczyny piszą o słońcu a u nas chmurzyska i znowu nie wyjdę na spacer....

ale myślę sobie że lepsze to niż problemy finansowe bo one na tą chwilę są nam absolutnie niepotrzebne
I jak tz prosil go ze on wezmie jeszcze kursy busem dostawczym to szef mu powiedzial ze jego siostrzeniec jezdzi dostawczym i "czasem tak bywa ze raz sie je chlebek z szyneczką a raz z masełkiem" co za h.j!!! To niech to powie moim dzieciom... Maskara jak jezdzil na miedzynarodowce to super nam sie żylo,fakt faktem ze caly czas bylam sama,a Oskar wiecznie płakał za tatą,ale nigdy nie bylo takiej biedy

[COLOR="Silver"]

Że nie chcesz mówić skąd ubranka?