My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 8 16,00%
Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 28 56,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-03, 15:06   #2971
humpback
Zakorzenienie

Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
a tak co do tematu imion... co sądzicie o Kubie??? mi imię się bardzo podoba, ale obawiam się, że jest strasznie oklepane..... i czasem jeszcze się zastanawiam nad zmianą....
jak dla mnie to jedyną wada tego imienia jest jego duża popularność. bo jest bardzo ładne
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 15:26   #2972
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
jestem już w domu i pilnie Was nadrabiam przy obiadku (pene ze szpinakiem, łososiem i pieczarkami )
Ale pomyślałam, ze chyba lepiej jak Wam szybko powiem co i jak.
Lekarka mnie zbadała, szyjka ok:nie skraca się i jest twarda (kamień z serca), serduszko małej bije pięnie i czystko ( ) ale sama miałą okazje poczuć jeden z moich skurczy i stwierdziła, ze nie jest dobrze. Nazwała to ładnie zaburzeniami czynności skurczowej macicy i powiedziała, że często w takie przypadki jak mój kończą się wywoływaniem porodu bo nie pojawiają sie skurcze porodowe i często ciąże są przenoszone. To mnie pocieszyła
Ale w sumie wolę przenosić ciąże (i tak długo nie pozwolą) niż urodzić wcześniaczka.
Nospę zmieniła mi na fenoterol (Vil, Ty to bierzesz, prawda?), który mkoże wywołać kołatanie serca... ale jest podobno bezpieczny dla płodu i niweluje skurcze skutecznie. Bo niestety nospa na mnie nie działa. Tzn działą tylko jak leżę plackiem, a raczej na boku, bo jak na wznak to skurcze wraz sie pojawiają...
To tyle. Szpital na razie mi nie grozi, ale wiadomo, mam leżeć...
Dobrze, że z szyjką wszystko ok! oby wszystko było dobrze!

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
ale z nas brudasy z mężem. dostaliśmy zwrot za wodę za III-XII 2012. ponad 1000zł
A feee... Śmierdziuchy

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Hej, hej witam ze szpitala znowu, bylam dzis na konsultacji tego twardniecia brzucha no i mnie zostawil by zrobic wszystkie badania i posiewy zeby dmuchac na zimne, niby szyjka super dluga, zamknieta ponad 4 cm ale trzeba sprawdzic wszystko, byc moze tez taka moja uroda tych twardniec. W poniedzialek wychodze, zrobia mi tez glukoze tu na miejscu. Jeszcze jakas dziwna laske mam na sali w samych tatuazach ktora klnie co drugie slowo omg
Towarzystwo nie ciekawe
Dobrze, że z szyjką wszystko ok. Pozostaje Ci leżeć, odpoczywać i czekać na wypis

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość

Każdy facet chyba tak ma jak już zobaczy brzuszek. Mój mówi, że całe życie mamy na przytulanki bo on nie chce za często stukac malego w czolo
Dokładnie. Albo, że nie chce Małemu przeszkadzać w spaniu, albo że On nie może tak przy dziecku... Jak z dzieckiem po prostu

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale miałam wczoraj przygodę
Wychodzę ze sklepu i otwieram auto z pilota, nie działa...łapię za klamkę - otwarte. Myślę sobie: kurcze dobrze, że M nie ma ze mną, bo by marudził, że zapomniałam zamknąć. Rzucam torebkę na siedzenie, wsiadam i tak zerknęłam do tyłu, że jakiś wieszak leży, coś mnie tknęło, no ale patrzę - tapicerka nasza, wyposażenie identyczne, to pewnie M ten wieszak zostawił. Wpakowałam się, prawie drzwi zamknęłam, a tu biegnie jakiś koleś, że ja do jego auta wsiadłam...Matko jaki wstyd! Tak się śmiał, a ja go przepraszałam...A moje stało 2 samochody dalej...Cholercia no ale naprawdę było identyko!!! Potem tylko jak się obejrzałam to różniło się alufelgami
M durny tak się ze mnie śmiał jak mu to opowiedziałam, że prawie się popłakał
Tym samym potwierdzam, że ciąża odebrała mi część mózgu

Cytat:
Ja kiedyś (nie byłam w ciąży) wyszłam ze stacji z hoddogami dla siebie i TŻta - patrzę - podjechał pod drzwi- super - wsiadłam, podałam mu hoddoga nie patrząc na niego i mówię "no jedziemy, co stoisz?stało siecos?" i w tym momencie spojrzałam a to nie on
Samochód identyczny. Koles uchachany - podziękował za parówę a ja wyskoczyłam prawie z krzykiem.
Mój TZ stał na parkingu i wszystko widział i myślałam, ze się posika ze śmiechu
Od tamtej pory sprawdzam rejestrację ;-P

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
to ja jedynie kiedyś jakiegoś faceta na Gubałówce wzięłam za rękę i zaczęłam do niego gadać, myślałam, że to mój M.

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
to mnie zazwyczaj D. wkurza jak jesteśmy w sklepie.. on idzie za mną ja mówię, mówię mówię.. odwracam się, a jego nie ma.. Miny mijających mnie ludzi są bezcenne
O, a myślałam, że tylko ja tak mam...

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
dziewczyny, idę robić obiad : http://kalorycznakraina.blox.pl/2012...O-TURECKU.html
kto nie próbował to polecam zwłaszcza ziemniaczki są super
wpadnę później, chciałam tylko donieść, że obejrzeliśmy przepiękne mieszkanie i już daliśmy pozytywną odpowiedź. wolne za trzy miesiące, może wcześniej zwolnią właściciele, max musimy czekać do końca kwietnia, a ja mam termin na 18 maja. To jednak nie ma znaczenia
Jestem strasznie szczęśliwa! Trzy mieszkania ktoś nam zwinął sprzed nosa, pamiętacie jaka byłam rozczarowana tym pięknym poddaszem? a to wszystko dlatego, jak któraś pisała, że czekało na nas coś innego ! tak to już w życiu jest!
Obiad wygląda przepysznie- na pewno wypróbuję.
No i ogromne za mieszkanko.

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
a dzisiaj tz wybieral banany i przychodzi do mnie z ta jego mina "cos zbroilem", usmiech na pol geby i mowi: wzialem 3, po jednym na glowe
Troskliwy tatuś

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Wózeczek nasz, jutro kupujemy

Cytat:
zapomnialam, witamy sie w 25 tygodniu

Cytat:
widziałam, że pisałyście o drewnianych literkach na ścianę to bardzo polecam, mam u Blanki w pokoju i uważam, że wygląda to super, wklejam wam fotę, chociaż niestety jest trochę rozmazana.

Pamiętamy, pamiętamy. Wpadnij od czasu do czas i napisz co słychać.
Literki świetne są, ale my na razie chyba jednak zrezygnujemy, bo póki co maluch będzie z nami w sypialni, a w małym pokoju, który kiedyś docelowo będzie Małego, na razie robimy pokój gościnny-garderobę

Cytat:
ja od zawsze lubie "chomikowac". czasem mnie to przeraza. jesli widze cos co "musze miec" to biore...dobrych kilka lat temu przynioslam do domu pierwsze niemowlece buciki :P chcialabym umiec sobie powiedziec "ona to wlozy dopiero za rok albo dwa" i zrezygnowac jednak wiem, ze gdybym wyszla bez do przezywalabym pewnie z miesiac, ze jednak nie kupilam, a bylo za grosze. hehe. ale tak mam na szczescie tylko z ubrankami dzieciecymi i czasem dla siebie.

pisalam chyba kiedys, ze moja mama zaproponowala nam zamiane mieszkania. ona jest hmm chyba juz 2 lata po rozwodzie z tata, zostala sama w 3pokojowym mieszkaniu, gdzie spedzilam wiekszosc dziecinstwa. jeszcze wczesniej mieszkalismy blok obok, wiec w sumie to okolica jest mi znana od urodzenia. znam wszystkich sasiadow, mam mnostwo wspomnien zwiazanych z tym miejscem z tz mieszkam od dobrych 5 lat. moj brat wyemigrowal ze swoja rodzinka do Kanady, sprzedali mieszkanie, przed samym wyjazdem kupili dwupokojowa kawalerke, tak na wszelki wypadek jakby sie im tam nie powiodlo. najpierw wynajmowali je znajomym, kiedy oni dorobili sie zdolnosci kredytowej poszli na swoje i dostalismy propozycje czy nie chcemy sobie mieszkac bo obcym jednak nie odwazyli sie wynajac. nie trzeba bylo powtarzac 2 razy, moi rodzice najpierw mysleli, ze sobie jaja robimy, bo jak tacy mlodzi damy sobie rade (tz jest mlodszy ode mnie o 2 lata). no i tak jakos wyszlo, ze sobie mieszkamy 36 albo 39 metrow, z jednego pokoju przechodzi sie do drugiego (salon, sypialnia), lazienka, mini kuchnia i jeszcze mniejszy przedpokoj :P
mama kiedy dowiedziala sie o ciazy (w sumie wczesniej podczas rozwodu tez wiele razy wspominala, ze jej mieszkanie bedzie nasze) stwierdzila, ze tam bedzie nam wygodniej (3pokoje jakies 58metrow?). blok z podjazdem, 1 pietro, 2 windy, korytarz z jednym sasiadem, zamykany, wiec duzo miejsca na wozek. duuuuzy przedpokoj, swiezo po remoncie kuchnia i lazienka (po rozwodzie mama potrzebowala zmian :P) przeprowadzic mozemy sie w kazdej chwili. myslelismy o marcu-kwietniu ze wzgledu na pogode. chcemy pomalowac chociaz 2 pokoje, przewiezc troche naszych sprzetow i mamy tutaj (lubie swoja kuchenke, nie wiem czy uda mi sie wcisnac nasza super pralke), poza tym lozko, kanapa...sporo tego. mamy juz mala wizje jak sie tam urzadzic, ale trzeba bedzie pomoc mamie pozbyc sie jej gratow (chomikowanie mam po niej ), przewiezc tu komplet mebli, bo my nie chcemy regalow...niby to proste, bo mieszkania sa 5 min samochodem od siebie, a jednak komplikacji sporo
aaa i moja znajoma z dziecinstwa tez jest w ciazy, termin 10 dni przede mna, wiec spacery beda wspolne.
jeszcze niedawno myslalam zeby te przeprowadzke zostawic na "po porodzie", jak juz na spokojnie wszystko ogarniemy. mala mialaby ze 3 miesiace...ale jednak ciasno tutaj. pewnie musialabym wozek na korytarzu zostawic i zamontowac mu jakis alarm hehe. no i przyzwyczailam sie do tej okolicy, sklepow...znow wracac na osiedle gdzie mnie wszyscy znaja ehh :P sama nie wiem czego chce.
za możliwość zamiany mieszkanka!
Ja też z typów chomika i też po mamie. Chociaż staram się ograniczać i hamować też moją mamę, to jednak mam to coś we krwi

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 15:30   #2973
salviae
Zadomowienie

Hej, zamówiłam właśnie nianie, w końcu się zdecydowałam bo po wózku to był najcięższy wybór o taka
http://www.philips.pl/c/avent-zdrowi...scd510_00/prd/
Cytat:
fajnie wyglada juz tu kilka razy sie przewijal i tez go sobie zapisalam do "sprawdzenia". obecnie przeszla mi obsesja graco i zmienilam nastawienie. zakochalam sie w tako captiva polka dots 3w1

http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=438

http://www.justbaby.pl/wozek-wielofu...ts-nowosc.html chce czarny w biale kropki
nasi sponsorzy wozkowi chyba zaczynaja miec mnie dosc, bo zmieniam dosc czesto zdanie :P czekaja az sie okresle i bedziemy kupowac.

jeszcze studiuje czym sie rozni captiva od perso, bo wygladaja identycznie
http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=437

i tak oto Moje Drogie - nie chcialam Tako...heh. podpytywalam znajome i wszystkie kupowaly pozniej lekkie spacerowki, wiec pewnie po pierwszej zimie my tez przerzucimy sie na cos innego. to wersja na dzien dzisiejszy
Ja właśnie zastanawiam się nad perso, a tym navingtonem cadet - bo jest lekki, ale próbowałam nim jeździć po sklepie i kółka nie chciały skręcać, blokowały się i szurały po ziemi a tako znowu jest cieżki ale super się go prowadziło, a z tego co pamiętam to sprzedawca mówił, że perso od captivy i lareta rózni się tym, że w gondolce oparacie można podnosić na zewnątrz wózka, a nie pod dzieckiem i ma ona wentylacje od spodu - takie dziurki które można odsłaniać super na lato

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
acha ja też bym coś mogła odkupic Jeśli nikt z potrzebujących się nie zgłosi.

polecicie mi jakieś książki/filmy?? bo jak mam tyle leżeć to musze coś ze sobą zrobić
ja polecam serie Pieśni lodu i ognia - pierwsza część to Gra o tron wciąga jest mega gruba i na długo przenosi w inny świat, tyle że jezcze nie skończona i muszę czekać na kolejne tomy
no i Sto lat samotności moje ukochane
Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
iu Bianka?
Mojemy TŻtowi coś się ubzdurało i próbuje przeforsować to imię.
Ładne, ale nie wiem czy ładniejsze niż Matylda i tak kurcze ekhm...
Matylda dużo ładniej, Bianka nie pasuje i do dorosłej osoby
Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

AAAAAAAAAAAAAAA, bo się nie pochwaliłam

[B][SIZE=4]mieszkanie jest nasze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[SIZE=4]
gratuluje

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Ja jeszcze czytałam pamiętniki wampirów. Miałam w 2 ksiażkach wszytskie tomy. Dało się przeczytać ale jakieś zachwycające nie były. Grey i jeździc miedziany Ci się spodoba i wszytsko dośc grube.
Pamietniki oglądam serial i jest fajny, a ta książka jest straszna i momentami było mi wstyd, że to czytam

Cytat:
a u nas za oknem śnieg
u mnie tez
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
zaś się wyspałam a teraz czekamy na moją mamę i teściów. a wczoraj miałam jakiś kryzys, przepłakałam pół wieczoru bo leżałam grzecznie cały dzień a wieczorem znów były skurcze i twardnienia ... w środę będę błagać o fenoterol bo wysiądę psychicznie, jeszcze 3 miesiące
ja go biorę ale tylko 1,5 tabletki dziennie i przestało mnie po nim boleć podbrzusze, a kołatania nie mam

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Hej

Kurde moja mama dzwoniła, że mój brat jest chory na różyczkę... a ja cały poprzedni tydzień spędziłam u nich Teraz mam stracha czy mnie nie zaraził... Niby byłam szczepiona na różyczkę, ale dopiero przejście tej choroby daję prawie 100% gwarancję, że już się nie zachoruję

W poniedziałek zadzwonię do gina i zapytam co mam robić
chyba możesz powtórzyć badanie na przeciwciała, ale pewnie nie masz się co martwić, chociaż ja teraz przechodze to samo z ospą daje jej jeszcze tydzień na ujawnienie się
Cytat:
na miły dzień PIERWSZA PRAWDZIWA AROMATYCZNA KAWA w ciąży.

tylko jedna

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

mnie właśnie zaciekawił temat następujący: jak wyliczają macierzyński jeśli w międzyczasie jest chorobowe.
czas znów popytać mądrzejszych od siebie
Ja pije kawę codziennie, bez niej łeb mi pęka i mam ciśnienie 90/50
A macierzyńskie jest chyba taki sam jak chorobowe przed nim
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś

Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2013-02-03 o 15:35
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 15:33   #2974
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Ja pije kawę codziennie, bez niej łeb mi pęka i mam ciśnienie 90/50
A macierzyńskie jest chyba taki sam jak chorobowe przed nim
oho, masz takie ciśnienie jak ja..

dobrze wiedzieć..

PS to Ty czekałaś na chorobowe teraz ?

http://allegro.pl/recznik-nowy-kup-p...992224960.html babeczki, warto chyba pomóc, co ??

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2013-02-03 o 15:41
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 15:36   #2975
szprotka_mada
Wtajemniczenie

za wszystkie wizyty
za wszystkie Wasze zakupowe łowy
za rozpoczęte tygodnie i trymestry
za wszystkie nasze szyjki!

przepraszam, jeżeli o czymś zapomniałam...

--------------

Melduję kochane, że nadrobiłam na razie część.
Nie mogę być z Wami na bieżąco, bo na razie na głowie mamy masę spraw związanych z naszym mieszkankiem. Wczoraj byłam cały dzień poza domem- wyszłam o 10, wróciłam po 13, zrobiłam szybko obiad i jak przepadłam, to wróciliśmy dopiero po 21. Masakra! Tak obrzydliwie bolał mnie brzuch i kuła szyjka, że myślałam, że będziemy na IP jechać. Ale położyłam się, poleżałam, wymyłam, poszłam spać i dzisiaj rano jest w miarę ok. Mąż zabronił mi dzisiaj robić cokolwiek, więc siedzę, leżę i odpoczywam. Ale, żeby nie było, to chyba zrobię sobie spacer do mieszkania, zobaczę co mi tam teściowa nawymyślała- miała dzisiaj ogarniać meble kuchenne... No i pomierzę okna, bo musimy rolety i firanki zamówić. Jeżeli któraś z Was szuka fajnych rolet, to szczerze polecam te: http://allegro.pl/nowosc-vidella-rol...975237698.html
Mamy teraz takie na stancji w dużym pokoju, nie musimy mieć firanek, więc pokój optycznie większy i fajniej to wygląda. W opcji "dzień" śmigam sobie w gaciach i nic z zewnątrz nie widać, a w opcji "noc" jak wali słońce po oknach, to w pokoju nie jest ciemno, ale słońce nie razi. Jak dla mnie bomba!

A- problemy ze spaniem niestety nie minęły

Zapomniałam też dodać, że pochodziłam wczoraj z mamą po sh i kupiłam kilka fajnych ciuszków, czapeczek, śliniaczków i boskie trampy dla mojego Misia Ale obfocę Wam kiedy indziej, bo już je popakowałam w kartony

Miłego gadulenia, postaram się wdepnąć do Was wieczorem, albo jutro rano

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 15:38   #2976
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Szprotka my właśnie myślimy o takiej rolecie do dużego pokoju

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 15:38   #2977
salviae
Zadomowienie

Cytat:
oho, masz takie ciśnienie jak ja..

dobrze wiedzieć..

PS to Ty czekałaś na chorobowe teraz ?
Czekam dalej, jutro maja wysyłać i łapie stresa, że zobaczę na koncie 300 zł ja to zawsze sobie wymyśle powód do zmartwień
Kubuś
Stary 2013-02-03, 15:53   #2978
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Czekam dalej, jutro maja wysyłać i łapie stresa, że zobaczę na koncie 300 zł ja to zawsze sobie wymyśle powód do zmartwień
jesteś kobietą, my wymyślanie problemów mamy opanowane do perfekcji.
daj prosze cynka, najlepiej pw jak dostaniesz i ile, jakoś się stresuję,że polecą w ciula,czego oczywiście nie życzę..
ty jeszcze będziesz wracać do pracy,czy z chorobowego płynnie na macierzyński?

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-03, 15:59   #2979
salviae
Zadomowienie

Axella nie wracam do pracy, a ty co w końcu tam wymyśliłaś z tym macierzyńskim ? byłaś u księgowej ?
Kubuś
Stary 2013-02-03, 16:00   #2980
maarchewka
Zakorzenienie

witam się niedzielnie. Wczoraj byliśmy u siostry męza. Dalismy tort z pieluch dla maluszka.. Zrobił furorę Dzięki za pomysł Anoxe i Sharp!!

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 16:02   #2981
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
nie pochwaliłam

mieszkanie jest nasze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Super Ile płacicie?
Stary 2013-02-03, 16:03   #2982
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Nie mogę być z Wami na bieżąco, bo na razie na głowie mamy masę spraw związanych z naszym mieszkankiem. Wczoraj byłam cały dzień poza domem- wyszłam o 10, wróciłam po 13, zrobiłam szybko obiad i jak przepadłam, to wróciliśmy dopiero po 21. Masakra! Tak obrzydliwie bolał mnie brzuch i kuła szyjka, że myślałam, że będziemy na IP jechać. Ale położyłam się, poleżałam, wymyłam, poszłam spać i dzisiaj rano jest w miarę ok. Mąż zabronił mi dzisiaj robić cokolwiek, więc siedzę, leżę i odpoczywam. Ale, żeby nie było, to chyba zrobię sobie spacer do mieszkania, zobaczę co mi tam teściowa nawymyślała- miała dzisiaj ogarniać meble kuchenne... No i pomierzę okna, bo musimy rolety i firanki zamówić.
no to miłego urządzania i za zakupy
Stary 2013-02-03, 16:14   #2983
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Axella nie wracam do pracy, a ty co w końcu tam wymyśliłaś z tym macierzyńskim ? byłaś u księgowej ?
łooo, zaczynasz mega dłuuugie wakacje
miłego

rozmawoałam z księgową i jak zwykle połowy rzeczy zapomniałam
ale ustaliłam,co następuje:
teraz płacę jeszcze najniższe składki, marzec/kwiecień płacę wyższe, na tyle wyższe by mieć min tysiąc na macierzyńskim,by tak wychodziła średnia

ALE
teraz mam nową myśl i muszę to skonsultować choć trochę się boję i nie chciałam tak robić..
skoro chorobowe przysługuje po 90 dniach, to 90 dni płacenia składek mija mi jakoś za parenaście dni.
no i myślę,że jak bym zapłaciła PRAWIE najwyższe składki w marcu,to wyszłabym prawie na to samo..
a potem przeszłabym na chorobowe.. to po prostu szybciej dostawałabym $..
tylko boję się troche ryzyka, więc póki co dużo działam.. sprzedaję, kupuję,wystawiam faktury, by nie było że firma jest lewa

musze to obgadać z tż, księgową itd..

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Super Ile płacicie?
jest 1200 wynajem+czynsz+ogrzewanko (obecny wlasciciel ma ciagle zwroty)+nawet nam nasz mini ogródek skoszą
i miejsce parkingowe w cenie, ale że póki co nam sie nie przyda to moze uda się komuś podnająć-będę musiała spytać właściciela.

We wtorek podpisujemy umowę, a 1go spisujemy liczniki i dostaniemy klucze.
znów raaazem znów raaaazem tra la lalala

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-03, 16:43   #2984
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość
Co do łóżeczka to nam się podoba takie:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70208370/

I chyba wszystko kupimy w Ikea - materac, pościel itp.
Mebelki raczej też - chcemy zwykłe, proste i białe

Dziewczyny, ale miałam wczoraj przygodę
Wychodzę ze sklepu i otwieram auto z pilota, nie działa...łapię za klamkę - otwarte. Myślę sobie: kurcze dobrze, że M nie ma ze mną, bo by marudził, że zapomniałam zamknąć. Rzucam torebkę na siedzenie, wsiadam i tak zerknęłam do tyłu, że jakiś wieszak leży, coś mnie tknęło, no ale patrzę - tapicerka nasza, wyposażenie identyczne, to pewnie M ten wieszak zostawił. Wpakowałam się, prawie drzwi zamknęłam, a tu biegnie jakiś koleś, że ja do jego auta wsiadłam...Matko jaki wstyd! Tak się śmiał, a ja go przepraszałam...A moje stało 2 samochody dalej...Cholercia no ale naprawdę było identyko!!! Potem tylko jak się obejrzałam to różniło się alufelgami
M durny tak się ze mnie śmiał jak mu to opowiedziałam, że prawie się popłakał
Tym samym potwierdzam, że ciąża odebrała mi część mózgu

Cytat:
Ja kiedyś (nie byłam w ciąży) wyszłam ze stacji z hoddogami dla siebie i TŻta - patrzę - podjechał pod drzwi- super - wsiadłam, podałam mu hoddoga nie patrząc na niego i mówię "no jedziemy, co stoisz?stało siecos?" i w tym momencie spojrzałam a to nie on
Samochód identyczny. Koles uchachany - podziękował za parówę a ja wyskoczyłam prawie z krzykiem.
Mój TZ stał na parkingu i wszystko widział i myślałam, ze się posika ze śmiechu
Od tamtej pory sprawdzam rejestrację ;-P

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Cześć laseczki. Znazłam fajną aukcję na allegro z witaminami Femibion 2 - http://allegro.pl/femibion-natal-2-z...942786919.html
Za jedno opakowanie u siebie w aptece płacę od 55-60 zł. Tutaj jest pocztą darmowa wysyłka więc wychodzi 41,95 Myślę, że się opłaca.
dzieki wlanie mi sie skonczyly i sobie zamowie!

Wojtek
Stary 2013-02-03, 16:46   #2985
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dziewczyny, które biorą Femibion Natal 2 - bierzecie jeszcze dodatkowo żelazo?

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 16:49   #2986
gosiulka22
Wtajemniczenie

Witam się niedzielnie
u mnie dzisiaj śnieg sypie cały dzień, byłam rano w kościółku i stwierdziłam że muszę przychodzić wcześniej przed mszą żeby sobie usiąść w ławce bo już coraz trudniej mi ustać całą mszę a nie mówiąc o klęczeniu
A pozatym to nigdzie się dziś z domu nie ruszam mam łóżko, kołderkę piesia do przytulania i nic mi więcej nie trzeba

Witamy się z Elizką w 23tygodniu

za rozpoczynające się dziś tygodnie
MoTyleKsw mi bardziej podoba się Bianka, Matylda brzmi tak bardzo poważnie
Axella gratuluję mieszkania
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 16:50   #2987
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
ja go biorę ale tylko 1,5 tabletki dziennie i przestało mnie po nim boleć podbrzusze, a kołatania nie mam
A bierzesz do tego ten Isoptin?
Zastanawiam się czemu lekarka kazała mi brać aż 4 tabletki dziennie... może za dużo myślę, zamiast po prostu słuchać lekarza. Ale obawiam się pakować w lek na tak długo, jeszcze w takie końskie dawki.
Też Ci powiedział lekarz, że jak się zacznie brać ten lek to nie można go odstawiać aż do 36tc?
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 16:50   #2988
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie
Ja biore tylko to czyli tam jest jedna kapsułka i jedna tabletka dziennie
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 16:56   #2989
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
za 23t
Stary 2013-02-03, 16:57   #2990
salviae
Zadomowienie

Cytat:
A bierzesz do tego ten Isoptin?
Zastanawiam się czemu lekarka kazała mi brać aż 4 tabletki dziennie... może za dużo myślę, zamiast po prostu słuchać lekarza. Ale obawiam się pakować w lek na tak długo, jeszcze w takie końskie dawki.
Też Ci powiedział lekarz, że jak się zacznie brać ten lek to nie można go odstawiać aż do 36tc?
Nie biorę, ja po włożeniu pesara miałam takie dziwne bóle i powiedział, że mam go brać przez tydzień odstawić i jakbym się bez tego źle czuła to brać dalej
Kubuś
Stary 2013-02-03, 17:02   #2991
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie biorę żelaza, teraz zaczęłam łykać magnez..

Wojtek
Stary 2013-02-03, 17:02   #2992
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
hejo!
ALE MIAŁAM SEN!!!!
urodziłam szczeniaczka!!!
i chciałam karmić piersią,pierś się otwierała jak mała miseczka i pił jak piesio i mówiłam,że to takie łatwe i o co tyle zachodu?

AAAAAAAAAAAAAAA, bo się nie pochwaliłam

mieszkanie jest nasze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

od 1.03 zamieszkamy znów razem,w najprzytulniejszym mieszkanku świata.. w którym będziemy niedługo już w 3jke!

byłam na giga zakupach (naczynia, koszyczki,pierdółki, czajniki,tostery, pierdylion rzeczy do kuchni itd..) i się z deka sukałam

ale na kaucje jest a pierwsze opłaty dopiero do 10.03 więc z palcem w d

jestem przeszczęsliwa

Cytat:
a u nas za oknem śnieg
u nas też
ale pamiętaj, musimy cieszyć się z zimy
Cytat:
jesteś kobietą, my wymyślanie problemów mamy opanowane do perfekcji.
mówisz?
a już myślałam, ze to moja wielka wada.. uff

Cześć
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 17:05   #2993
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość

u nas też
ale pamiętaj, musimy cieszyć się z zimy

mówisz?
a już myślałam, ze to moja wielka wada.. uff

Cześć
jaka tam wada
to normalka

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-03, 17:09   #2994
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
miłego

teraz płacę jeszcze najniższe składki, marzec/kwiecień płacę wyższe, na tyle wyższe by mieć min tysiąc na macierzyńskim,by tak wychodziła średnia

ALE
teraz mam nową myśl i muszę to skonsultować choć trochę się boję i nie chciałam tak robić..
skoro chorobowe przysługuje po 90 dniach, to 90 dni płacenia składek mija mi jakoś za parenaście dni.
no i myślę,że jak bym zapłaciła PRAWIE najwyższe składki w marcu,to wyszłabym prawie na to samo..
tylko boję się troche ryzyka, więc póki co dużo działam.. sprzedaję, kupuję,wystawiam faktury, by nie było że firma jest lewa

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

jest 1200 wynajem+czynsz+ogrzewanko (obecny wlasciciel ma ciagle zwroty)+nawet nam nasz mini ogródek skoszą
i miejsce parkingowe w cenie, ale że póki co nam sie nie przyda to moze uda się komuś podnająć-będę musiała spytać właściciela.

A jakie jest ogrzewanie?
Centralne ze spółdzielni ?
Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Witam się niedzielnie
u mnie dzisiaj śnieg sypie cały dzień, byłam rano w kościółku i stwierdziłam że muszę przychodzić wcześniej przed mszą żeby sobie usiąść w ławce bo już coraz trudniej mi ustać całą mszę a nie mówiąc o klęczeniu
A pozatym to nigdzie się dziś z domu nie ruszam mam łóżko, kołderkę piesia do przytulania i nic mi więcej nie trzeba

za rozpoczynające się dziś tygodnie
MoTyleKsw mi bardziej podoba się Bianka, Matylda brzmi tak bardzo poważnie
Axella gratuluję mieszkania
Może będę miała poważne dziecko Bo rodzice to nie bardzo są poważni

Cytat:
ni się bardzo podoba Bianka, jest śliczne i bardzo dziewczęce, takie delikatne...nie obrażaj się, bo to oczywiście kwestia gustu a jak wiadomo każdy ma inny, ale dla mnie Matylda jest nie do przyjęcia, gdybym miała tak swoje dziecko nazwać, takie właśnie nie dziewczęce i kojarzy mi się z jakąś taką dużą otyłą dziewczynką znajomi tez mają Matyldę i wołają na nią...Mati... o zgrozo...
ale powiem ci tak, ja mam córeczkę Blankę i wiele osób jak ją wołam po imieniu patrzy sie na mnie jak na debila, więc naprawdę nie przejmuj się opiniami i wybierz takie jak tobie się podoba

a któraś z was dziewczynki pytała o moją białą komódkę...otóż ze względu na słabą jakość wykonania nie polecam tych mebelków z ikei.... ja bym je wymieniła, ale są dopiero niecałe 3 lata i szkoda mi wyrzucić... są raczej lekkie i niezbyt solidne.

a tak co do tematu imion... co sądzicie o Kubie??? mi imię się bardzo podoba, ale obawiam się, że jest strasznie oklepane..... i czasem jeszcze się zastanawiam nad zmianą....

No tak bo Twoja kruszynka jest Blanka
No szczerze, to nie to co ładne a to co komu się podoba i wszystkim się nie dogodzi.
Najważniejsze, żeby nam się podobało, ale fajnie znać opinię innych osób

A co do imienia Kuba, to ładne, fakt popularne, znam sporo Jakubów (choć teraz można dać na imię nie Jakub a właśnie Kuba) ale szczerze to nigdy się nie spotkałam, żeby w klasie było więcej niż 2 Jakubów.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2013-02-03 o 17:11
MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 17:13   #2995
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
A jakie jest ogrzewanie?
Centralne ze spółdzielni ?

si
a to są takie fajne bloczki,nowe, ogrzewane +nowe okna+rolety zewnętrzne więc w marcu pewnie ani razu nie włączymy kaloryferów,nawet jakby chłodniej było
w poprzednim domku nigdy nie włączyliśmy kaloryferów.
nigdy. a temperatura zawsze była powyżej 20st.

choć szczerze to preferuję z 18

musze jutro do księgowej bo mam plan

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-03, 17:13   #2996
humpback
Zakorzenienie

odnośnie imienia - u nas niby przeszedł Ignaś, już mąż zaczął mówić o dziecku Ignaś itd. a przed momentem przychodzi z tekstem że jednak on musi pomyśleć nad innym imieniem bo jak to będzie jego pierworodny, to nie może być Ignacy..a już myślałam że coś się udało ustalić
Stary 2013-02-03, 17:14   #2997
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:

A co do imienia Kuba, to ładne, fakt popularne, znam sporo Jakubów (choć teraz można dać na imię nie Jakub a właśnie Kuba) ale szczerze to nigdy się nie spotkałam, żeby w klasie było więcej niż 2 Jakubów.
przykro mi.. imię łądne ale nim rzygam...
tu u mnie są tylko Kuby.

Kuba na Kubie Kubą pogania

Apropos imion, teściówce moja Zuzia nasza się nie podoba..

Wczoraj pyta : a imie jakie wybraliście?
ja: Zuzia, bo i Zuza i Zuziak i Zuzanna ładnie
ona myśli i myśli... po czym mówi: najważniejsze żeby zdrowe było

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2013-02-03 o 17:17
Stary 2013-02-03, 17:17   #2998
banka26
Zakorzenienie

witam na 100 stronie hhehe
Axela spore wydatki z tym wynajmowanym miezkankiem nie ale macie mini ogrodek? to grila mozna zrobic heheh

ja pozmywalam wykapalam sie , pogralismy z mldym w domino-sylaby i teraz relaxik chyba sobie kawcie Inke zrobie
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 17:19   #2999
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
acha ja też bym coś mogła odkupic Jeśli nikt z potrzebujących się nie zgłosi.

polecicie mi jakieś książki/filmy?? bo jak mam tyle leżeć to musze coś ze sobą zrobić
Wszystko zależy od tego co lubisz..
ja lubie ksiażki Grocholi, ale juz chyba wszystkie przecztałam - literatura kobieca, ale z humorem

Co leżeniania to polecam ogladanie seriali- ja uwielbiałam gotowe na wszystko, ale też już obejrzałam a ostatni odcinek do tej pory wspominam z łezką w oku..
Podobał mi się też różowe lata 70- śmieszny serial komediowy..

Wojtek
Stary 2013-02-03, 17:20   #3000
happy blue
Zadomowienie

Cytat:

idę robić listy.. listy zakupów, wyprawkowe, wydatkowe...
milion list,zasypią mnieeee!!!!
też robię listy często, jestem w tym dobra. a realizacja taka jak i bez

Cytat:
Bianka to bardzo ładne imię, ale nie tak ładne jak Matylda, moim zdaniem Matylda jest mniej wymyślnę a mmimo to bardziej wyszukane, jeśli wiesz co mam na myśli

Gratuluję bardzo serdecznie, wiedziałam, że się Wam uda. To jeszcze tylko miesiąc rozłąki, i to najkrótszy w roku

Współczuję kochana u mnie z kolei wczoraj było bosko, może 2 skurcze przez cały dzień. Za to dziś od rana je mam co jakiś czas.... Nic tylko leżeć. Jutro wykupuję receptę na fenoterol, choć wciąż się boję tego kołatania serca itd. Już teraz mi się czasem zdarza... Żeby zniwelować ten efekt lekarka przepisała mi też Isoptin. Słyszałaś o tym?

---------

Obiadek już w piekarniku - pieczone żeberka i skrzydełka z ziemniaczkami z wczorajszego przepisu Happy Nie mogę się doczekać. Do tego będzie sałata lodowa z pomidorami i mozzarellą, wiem, że to wszystko chemicznie traktowane ale nie mogę się oprzeć świeżym warzywom. Nie wyżyłabym na kiszonkach. No i pocieszam się, że jakieś witaminy też tam się uchowały...

obiad brzmi pysznie. a jak wyszły ziemniaki?

Cytat:
miłego

ALE

kurde, to widzę, że nie tylko my płacimy za mieszkanie jak za woły a czynsz ile? no i do tego jeszcze prąd i internet conie....aaaa ale! jest i ogródek )))))))))

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
odnośnie imienia - u nas niby przeszedł Ignaś, już mąż zaczął mówić o dziecku Ignaś itd. a przed momentem przychodzi z tekstem że jednak on musi pomyśleć nad innym imieniem bo jak to będzie jego pierworodny, to nie może być Ignacy..a już myślałam że coś się udało ustalić
no mosz, faceci, a mówią, że chwiejność opini to cecha kobieca

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości