Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :) - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-03, 16:12   #91
Ewik86
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Witajcie ;]
Wczoraj sie pochwaliłam ze mam aniołka w domu...dzisaiaj jest istny szatan!! Cała noc nie przespana,albo jesc albo kupe albo sama nie wiedziala co chce , teraz tez juz od 11 nie spi , w tym momencie bujam ją w wózku i chyba zasypia, już na prawde mamy kryzys dzis.Debrah widzę że problemy z karmieniem mamy identyczne. U mnie tez jest problem z chwyceniem przez co mała się nie najada a ja pokarm mam i nie wiem co z nim robić, a Mała na dodatek jest takim nerwusem że jak już się rozkrzyczy to końca nie widać i są spazmy.
U mnie w szpitalu była straszna dyscyplina co do kamrienia piersia i jak mala spazmowała to połozne na siłe ją przystawiały , chyba z godzine lub dwie az chwyciła i tak co chwila, boje się że własnie po tym rygorze ona ma teraz taką traumę z tym jedzeniem
Aczkolwiek są momenty kiedy ładnie i grzenie je.

Ja to np wymiękam i czuję że długo nie pokarmię piesia bo za duzo nerwow mnie i małą to kosztuje a nie chce zeby karmienie nam sie kojarzyło ze spazmami. Dałam sobie miesiać jak sytuacja się nie naprawi to przechodzimy całkiem do mm.

Własnie odnosnie karmienia, jesli my podajemy raz lub dwa razy dziennie mała dawkę mm(30-40ml) to już jest to karmnienie mieszane?
Pytam bo nie wiem jak z tymi witaminami robić, jeszcze nie podwałam zadnych i nie wiem czy dawać czy nie...

Black Doskonale Cię rozumiem, bo jeszcze nie tak dawno byłam w podobnej sytuacji, jest ciężko ale juz coraz bliżej . Dla mnie w tym czasie najwazniejszy był kontakt z jakimis ludzmi aby nie siedziec samej i nie myslec o tym że jeszcze nie urodzilam. Musisz sobie jakos zając czas .
Trzymam kciuki za szybką akcję i przytulam mocno !

A nowym mamusiom serdecznie gratuluje !!!!

Oraz trzymam kciuki za kolejne dzieciaczki wychodzące na świat
Jakbym o swojej córci czytała. Nad ranem jak się obudziła tak jadła, robiła kupę, płakała, przysypiała na 3 minuty i od nowa to samo. Na dobre zasnęła dopiero ok 12. Przynajmniej obiad udało mi się zjeść na spokojnie i nawet na balkon ją wystawiłam Śmiejemy się z mężem (śmiech przez łzy ), że wcześniej jedliśmy kiedy byliśmy głodni, a teraz jemy kiedy mała nam pozwoli. To samo zresztą jest ze spaniem, myciem itd.

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ufff, wrocilam od tesciow, zaprosili mnie na obiad. TZ w pracy, bedzie kolo 23 :/
Wyobrazcie sobie, ze dopiero od dzis mamy wozek Brat TZ przywiozl mnie razem z nim, pierwszy raz na oczy go widze. Calkiem ladny, bialo-czarny, ale wyglada na to, ze dosc ciezki jest :/
Poka poka
My dziś z mężem odkryliśmy, że gondoli nie mamy do wózka. Nie wzięliśmy jej od jego siostry.

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 16:12   #92
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Ufff, wrocilam od tesciow, zaprosili mnie na obiad. TZ w pracy, bedzie kolo 23 :/
Wyobrazcie sobie, ze dopiero od dzis mamy wozek Brat TZ przywiozl mnie razem z nim, pierwszy raz na oczy go widze. Calkiem ladny, bialo-czarny, ale wyglada na to, ze dosc ciezki jest :/

A wiesz co to za model? Pochwal się Ja swój zamówiłam w tamtym tygodniu ale oczywiście nie było koloru i muszę czekać ale podobno do piątku powinien być.

Dziewczyny te moje mini skurczyki dzisiaj są na prawdę częściej niż zawsze. :/

Edytowane przez iffonka7
Czas edycji: 2013-02-03 o 16:14
iffonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 16:38   #93
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Poka poka
My dziś z mężem odkryliśmy, że gondoli nie mamy do wózka. Nie wzięliśmy jej od jego siostry.
Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
A wiesz co to za model? Pochwal się Ja swój zamówiłam w tamtym tygodniu ale oczywiście nie było koloru i muszę czekać ale podobno do piątku powinien być.

Ewik, jak macie od siostry TZ to nie bedzie pewnie problemu z dowiezieniem jej

A macie Podoba mi sie, bo ma nosidelko, ktore mozna wpinac zamiast gondoli, duzy koszyk, solidne kola. Co prawda ma troche kwiatkow, ale mysle, ze dla chlopca jednak pasuje..

Iffonka, moze u Ciebie cos sie szykuje?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg i-babyactive-ballerina-flower-gleboko-spacerowy.jpg (85,4 KB, 64 załadowań)

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 16:43   #94
ewadylewska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Ewa jestesmy, jestesmy. U mnie tylko te bole miesiaczkowe i nic sie nie zapowiada, nawet nie chca sie zrobic silniejsze
No mnie też bóle miesiączkowe, chociaż przed wyjściem na obiad chyba wypadł mi czop,a przynajmniej jego kawałek, bo ciemno żółte, glutowate i kleiste coś
Stary 2013-02-03, 16:47   #95
badziabadzia
Zakorzenienie

Dziewczynki, my juz z Zosia w domu . Poznie ponadrabiam gratuluje tym ktorym udalo sie juz rozpakowac i trzymam kciuki za oczekujace
Stary 2013-02-03, 16:53   #96
maluchna30
Zadomowienie

BLACK juz nie wiem jak Cie pocieszyc. A moze ja jutro tez do Twojego grona dolacze i wtedy zalozymy klub pod haslem "Jak nas dzieci w brzuszku robia w konia i nie chca wychodzic na swiat."

A ja sie wlasnie dowiedzialam, ze nie ma odwiedzin w moim szpitalu. Tylko tatus moze przyjsc. Moze to i dobrze???
Kurde, nie wiem do ktorej moge jesc. Na pewno jutro musze byc na czczo, ale dzis to chyba kolacje jeszcze ostatnia porzadna moge wciagnac???

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
No mnie też bóle miesiączkowe, chociaż przed wyjściem na obiad chyba wypadł mi czop,a przynajmniej jego kawałek, bo ciemno żółte, glutowate i kleiste coś
U mnie tez miesiaczkowe bole dokuczaja. I dzisiaj na wkladce tez odkrylam cos w kolorze braz, co wygladalo na bardziej geste niz uplawy, ale czy to czop???

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Dziewczynki, my juz z Zosia w domu . Poznie ponadrabiam gratuluje tym ktorym udalo sie juz rozpakowac i trzymam kciuki za oczekujace
ZA POWROT DO DOMKU
Stary 2013-02-03, 16:55   #97
YellowSheep
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
U mnie problem w budowie brodawek jest :/, chwyta więc na tyle ile da radę, do tego za mocno przyzwyczaił się wcześniej do butelki i ma silny odruch ssania, aż ma białe usta po jedzeniu od zaciskania. Dodatkowo dawałam mu często smoka, butla + smok i maly gryzie mi teraz dziasłami na poczatku, a w wszczegolności jak jest mocno głodny, zaciska jak szczypce. Wszystko to razem powoduje, że sutki najzwyczajniej w świecie są podraznione, a czasami nawet poronione. Wcześniej dawała, mu 2 razy butlę, żeby mi suty odpoczęły ale odkąd mam trochę wiecej pokarmu staram się przystawiać tylko do piersi co sprawia coraz większy ból - takie błędne koło.
U mnie było to samo. Zrezygnowaliśmy z kp, odciągam pokarm + co jakiś czas mm, i muszę przyznać że to wielka ulga, teraz mały budzi się praktycznie o tych samych godzinach, noce ładnie przesypia po 6 godzin, i mam pewność że jest najedzony, chociaż przyznam, że przy dawaniu butli czułam się naprawdę okropnie położna dopiero uspokoiła mnie, że to nic strasznego i ważne żeby dzidzia nie była głodna...

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Hej kochane, mała śpi mam sekunde
Ehh to moje kochane dziecko domaga się tyle uwagi....

Dziś na chwile skoczyłam do apteki, ubrałam spodnie z guzikiem ogólnie ważę już 65 kg jeszcze 5 i będzie tyle ile przed.
Czyli 10 kg spadło

Wasze dzieciaczki też mają tak że w dzień po cycu średnio chcą spać a w nocy tylko sie budzą jedza i zasypiaja? nasza potrafi o 3, 6 potem o 8 i do 10 potrafi przespać apotem się robi taka marudka mała

Wczoraj miałam kryzys, płakałam non stop, może dlatego ż enie było tż a ja musiałam non stop zajmowac się mała, na nic czasu eh....

Mam też wrażenie że mam mniej mleka.... sama nie wiem no ale tak jak mowie w nocy się mała najada a w dzień co chwile by chciała.

Gratulacje dla Ewulki ! Black trzymaj się to już naprawdę niedługo

No i w ogóle Haniulek kończy dziś tydzień
z tej okazji filmik dla ciociów :P
http://www.youtube.com/watch?v=6mCsX6xZEhM
Gratuluje kg u mnie też tylko 5 kg zostało, i spodnie sprzed ciąży spokojnie wciągam

A mała słodka i ma cudowną czuprynkę

Cytat:

A macie Podoba mi sie, bo ma nosidelko, ktore mozna wpinac zamiast gondoli, duzy koszyk, solidne kola. Co prawda ma troche kwiatkow, ale mysle, ze dla chlopca jednak pasuje..

Fajny wózeczek

Cytat:
Witajcie w domku

Edytowane przez YellowSheep
Czas edycji: 2013-02-03 o 17:00
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-03, 17:05   #98
mala_19kw
Zakorzenienie

To co ja dzisiaj przechodzę z moim łobuzem to przechodzi ludzkie pojęcia. Pospał mi w ciągu dnia może w sumie ze 3 godz. Je też po trochu i usypia na rękach. A jak go odkładam do łóżeczka to wyje jak kojot. Teraz też trzymam go na ręku,tylko tak śpi troche dłużej. Już łap nie czuje
Nocka również zapowiada sie ciekawie...
A ja już opadam z sił.
Wczoraj podczas kąpania zasłabłam. Masakra jakaś.

Bokeh-ja też czuje tam dyskomfort ale ja byłam nacięta więc to pewnie dlatego. Czasami ciągną mnie te szwy,ale niebawem powinno ich już nie być.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 17:22   #99
LadyWhisper
Zakorzenienie

Badziu, witajcie w domku

Lenova buziak dla was!

Bokeh, mnie tez na dole ciagnie ale to blizny, na dodatek nie moge nosic zwyklych majtek tylko mega obcisle i dluzsze bokserki, bo mnie inne zahaczaja i obcieraja w blizneciekawe, jak dlugo.....
Aha, te bole okresowe tez mam, wczoraj chyba mialam jakis kryzys bo pod prysznicem zaslablam prawie, bol brzucha przy karmieniu znowu strasznyyy a myslalam, ze juz sie macica obkurczyla?

Pietraszko - elegancik
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Pietraszko.jpg (31,2 KB, 107 załadowań)

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

Edytowane przez LadyWhisper
Czas edycji: 2013-02-03 o 17:24
LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 17:55   #100
mikakrolikowa
Zakorzenienie

mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 17:58   #101
olimpka85
Raczkowanie

dziewczynki moj synek od 11 na swiecie. pojechalam rano na ktg cos bylo nie do konca ok wiec cc. maly jest slodki i puki co grzeczny, ja w miare ok. pozdrawiam
olimpka85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-03, 18:06   #102
Lubcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość

To może faktycznie dziś w nocy akcja się rozkręci i będzie dzidziol
Cytat:

Pasuje bardzo ładny ten wózek
Cytat:
Bardzo prawdopodobne że to czop a jak on już odleci to tylko jest czas na rodzenie dzieci
Cytat:
Super że już jesteście w domku
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
To co ja dzisiaj przechodzę z moim łobuzem to przechodzi ludzkie pojęcia. Pospał mi w ciągu dnia może w sumie ze 3 godz. Je też po trochu i usypia na rękach. A jak go odkładam do łóżeczka to wyje jak kojot. Teraz też trzymam go na ręku,tylko tak śpi troche dłużej. Już łap nie czuje
Nocka również zapowiada sie ciekawie...
A ja już opadam z sił.
Wczoraj podczas kąpania zasłabłam. Masakra jakaś.

Bokeh-ja też czuje tam dyskomfort ale ja byłam nacięta więc to pewnie dlatego. Czasami ciągną mnie te szwy,ale niebawem powinno ich już nie być.
Oj to faktycznie maluszek daje czadu mamie jak się wyszaleje rano to może w nocy będzie spokojniejszy
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Badziu, witajcie w domku

Lenova buziak dla was!

Bokeh, mnie tez na dole ciagnie ale to blizny, na dodatek nie moge nosic zwyklych majtek tylko mega obcisle i dluzsze bokserki, bo mnie inne zahaczaja i obcieraja w blizneciekawe, jak dlugo.....
Aha, te bole okresowe tez mam, wczoraj chyba mialam jakis kryzys bo pod prysznicem zaslablam prawie, bol brzucha przy karmieniu znowu strasznyyy a myslalam, ze juz sie macica obkurczyla?

Pietraszko - elegancik
Jaki mały przystojniaczek
Cytat:

Dziś na chwile skoczyłam do apteki, ubrałam spodnie z guzikiem ogólnie ważę już 65 kg jeszcze 5 i będzie tyle ile przed.
Czyli 10 kg spadło

Wasze dzieciaczki też mają tak że w dzień po cycu średnio chcą spać a w nocy tylko sie budzą jedza i zasypiaja? nasza potrafi o 3, 6 potem o 8 i do 10 potrafi przespać apotem się robi taka marudka mała

Wczoraj miałam kryzys, płakałam non stop, może dlatego ż enie było tż a ja musiałam non stop zajmowac się mała, na nic czasu eh....

Mam też wrażenie że mam mniej mleka.... sama nie wiem no ale tak jak mowie w nocy się mała najada a w dzień co chwile by chciała.

Gratulacje za spadające kilogramy a Hanula taka urocza

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Cytat:
Napisane przez olimpka85 Pokaż wiadomość
dziewczynki moj synek od 11 na swiecie. pojechalam rano na ktg cos bylo nie do konca ok wiec cc. maly jest slodki i puki co grzeczny, ja w miare ok. pozdrawiam
Serdeczne gratulacje dużo zdrówka dla synusia i niech będzie pociechą dla rodziców
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 18:12   #103
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Hej hej.

Maluchna
, na pewno nie. Nie martw się tym. Poza tym Ty miałaś chyba termin na 11.02. czy 15.02., prawda? A ja mam na jutro, ten najpóźniejszy...

WIEDZIAŁAM, że będę przeterminowana, po prostu wiedziałam.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 18:34   #104
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Gratulacje !!!
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 18:34   #105
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Tak, mi wyleciało takie coś przedwczoraj i wczoraj jeszcze więcej
Cytat:

Pietraszko - elegancik
Super
Cytat:
Gratulacje!!!

No nic, ustępuję w kolejce kolejnym Mamusiom, nie będę blokować jak nie to nie Nie krępujcie się
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-03, 18:35   #106
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:

Czyli 10 kg spadło

Maleńka śliczna

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-02-03, 18:37   #107
meduzza
Zadomowienie

Maluchna jutro Twoja cesarka???!!
Stary 2013-02-03, 19:03   #108
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Rozumiem. Ja smoczek daję sporadycznie, teraz chyba w ogóle przestanę.
Faktem jest, że dziecko butelkowe niecierpliwi się przy piersi trochę, dopóki się prawidłowo nie zassie.

A odciągasz laktatorem, żeby pobudzić? Ile razy dziennie dostaje mm?
`
My po kąpieli (teraz bo wczoraj nie kąpana - kąpiecie dzieci codziennie?), i teraz przez 8 minut karmiłam Małą w pozycji spod pachy (8 minut liczyłam tego ssania właściwego), odleciała w sen głęboki. Ciekawe kiedy się obudzi i znowu zasygnalizuje głoda??

Czy waszym dzieciom łuszczy się skóra? Mojej na rączkach i stopach trochę, lekarz sugerował emolium. Nie wiem, kupić?
Poza lekkim łuszczeniem w tych miejscach skórę ma ładną.

Nie mogę się doczekać aż wszystkie się rozpakujemy!
Mojej małej też na początku się skórka łuszczyła, ale już przeszło samo. Musisz trochę poczekać.

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Ale mi Mały dowodzi! Masakra, najedzony, przebrany ale buczy. Dostaje esspumisan 2 x dziennie, raz nam się zatwardzenie trafiło, natomiast robi nam takie jaja że płacze przy karmieniu bo chce kupe a nie robi (karmimy mieszanie bo nie najada sie cycami) i darcie, jak odepniemy pampera, poleży z nóziami do góry i jak mu wycieram ptasia i przejadę po rowku chusteczką, to nagle kupsko. Albo jak czopka chcieliśmy dać to nawet nie wsadzi bo poczuje coś w dupce i sra I nie wiem czy ta franca się nie rozleniwia inie czeka żeby pomyziać rowek i kupsko wspomóc

Nadrobiłam jako tako, widzę że Oliwka uparta

Gratuluję świeżo upieczonym mamusiom bobaski

byliśmy w środę u lekarza. z Bączkiem wszystko w porządku waga pokazała już 4400 (1,5 tygodnia wcześniej było 3600). Mamy iść po 19.02 na szczepienie - dajemy mu 6 w 1. Mniej wkłuć, pielęgniarka TŻ przekonała na to. 190 zł pójdzie bzium, ale dla Małego wszystko, byle go jak najmniej kłuli i bolało.

Lady zauważyłam, że mamy ten sam dupny problem ja się smaruję procto gyvenolem na razie poprawy nie widzę. A to dosłownie jeden dziad jest. Dziś go zlokalizowałam, próbowałam wsunąć z powrotem ale chyba jakoś mało efektownie. Zastanawiam się czy zniknie Dziewczyny, one się jakoś wchłaniają czy co?

No i już się szefo budzi....
A nie myślałaś o szczepieniu 5 in 1. Różni się tylko tym, że na tym pierwszym szczepieniu dostanie osobno żółtaczkę i w 7 miesiącu jest wizyta szczepienna i jest jedno wkłucie. Ogólnie 5 in 1 różni się że tych wkuć jest o 2 więcej a kosztuje 100-130 zł. Przemyśl to bo szkoda kasy na tą droższą.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-02-03, 19:09   #109
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
super
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-03, 19:12   #110
ewadylewska
Zadomowienie

Cytat:
Tak, mi wyleciało takie coś przedwczoraj i wczoraj jeszcze więcej
No to bierzemy sie Meduzza za rodzenie, co?
Stary 2013-02-03, 19:18   #111
mala_19kw
Zakorzenienie

Lubcia-tak,już to widzę jak w nocy da mi odpocząć...
W chwili obecnej jest wykąpany,najedzony i standardowo usnął-no to ja go siup do łóżeczka a ten w ryk.
Teraz już nie śpi.

A ja zwyczajnie nie mam już sił

Czasami na skraju wyczerpania jednak wolałabym jeszcze być w ciąży.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 19:33   #112
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
Maluchna jutro Twoja cesarka???!!
, chyba ze sie okaze, ze Ola wykrecila mamusi numer i tak jak Oliwka Black obrocila sie glowka w dol, ale nie sadze, bo dalej mam gule u gory brzucha, a kopniaki czuje na samym dole.

LADY Pietraszko jak biznesmen

OLIMKA85 gratulacje

BLACK termin na 10 lutego mialam, ale wiadomo, ze planowane cc wczesniej sie robi. Moze jednak jutro do mnie dolaczysz???
Stary 2013-02-03, 19:37   #113
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
No chyba ostatni ale my się wszystkie pospieszymy i przejdziemy na odchowalnie a tam już wątek pewnie będzie jakiś założony
Dzięki za poprzedni wątek i ten bardzo dobrze sobie radziłaś i radzisz

Oj to troszeczkę jesteś zakręcona po takiej nocce mam nadzieję, że w ciągu dnia będzie dużo lepiej i spokojniej
Jak przeniesiemy się na odchowalnię to ja bym wolała, żebyśmy miały swój osobny wątek. Już się znamy i raczej grono jest stałe, więc atmosfera zostanie ta sama. A co do prowadzenia wątków to ja też mogę prowadzić, już mam w tym doświadczenie, bo prowadziłam staraczkowy.

A tak pozatym to ja po kojejnym weekendzie w szkole. Szkoła, nauka, dom i opiekowanie się dzieckiem już mnie wykańcza ostatnio. Już nie mogę się doczekać nowego semestru tylko 100 godzinek zajęć dotąd było ok 190.

Co do spania to moja mała już przesypia całą noc, ale cóż z tego jak w dzień mało co śpi i nic nie mogę zrobić o nauce już nie wspomnę.

Zastanawiam się nad zakupem chusty, żeby małą nosić i być bardziej mobilna wyjśc do sklepu , bo normalnie jestem uwiązana w tym domu czasem czegoś mi brakuje i nie mogę wyjść.

Szaja ty chyba pisałaś o chustach, bo nie wiem jakiej firmy są dobre. Jakbyś mogła to coś mi doradź.

Gratujacje dla nowych mam

A tobie maluchna życze jutro powodzenia

Black a tobie dużo wytrwałości już na dniach będziesz miała swoją Oliwkę przy sobie i bedziesz mogła się nią cieszyć. A teraz musisz być dzielna i grzecznie czekać na rozwój sytuacji a na pocieszenie

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015

REKLAMA
Stary 2013-02-03, 19:46   #114
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje!

Cytat:
Lubcia-tak,już to widzę jak w nocy da mi odpocząć...
W chwili obecnej jest wykąpany,najedzony i standardowo usnął-no to ja go siup do łóżeczka a ten w ryk.
Teraz już nie śpi.

A ja zwyczajnie nie mam już sił

Czasami na skraju wyczerpania jednak wolałabym jeszcze być w ciąży.
Nawet nie wiesz jak dobrze Cię rozumiem. Moja mała też najedzona, niby śpi, ale na rękach - teraz mąż ją lula, bo ja już nie mam siły. Na szczęście tym razem nie płakała podczas jedzenia - puściliśmy jej kołysanki i chyba to podziałało Zauważyłam, że uspokaja się przy muzyce.

Nawijko wózek fajny i dla chłopca jak najbardziej pasuje

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 20:15   #115
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Pietraszko - elegancik

Cytat:
Gratuluje

Nawijko, fajny wozek

Debrah, jeszcze nie odciagam. Wlasnie zamowilam laktator i od wtorku dopiero zaczne

bokeh Hania urocza

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 20:21   #116
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Pasuje bardzo ładny ten wózek
Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Fajny wózeczek
Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Nawijko wózek fajny i dla chłopca jak najbardziej pasuje
Dziekuje Wam

Najbardziej podoba mi sie w nim to, ze nie musielismy za niego placic, bo jest po kuzynce TZ Mala jezdzila w nim podobno tylko miesiac (pozniej dostali inny), wiec jest prawie jak nowy

Kurcze, polozylam sie na chwilke przed tv po przed 19, a obudzilam sie dopiero teraz... Co ja bede w nocy robic?

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

aaaa, olimpka, nareszcie sie doczekalas - gratulacje!

Stary 2013-02-03, 20:25   #117
meduzza
Zadomowienie

Maluchna no to trzymam kciuki żeby mała była jednak w tej pozycji co ciągle i żebyś już jutro ją miała przy sobie!!! No i żeby wszystko poszło sprawnie i szybko

REKLAMA
Stary 2013-02-03, 20:28   #118
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Heh, i tak są nieprzespane, bo mnie wszystko boli i ledwo leżę w tym łóżku, bo mnie Oliwka ciśnie we wszystko i z każdej strony, więc w tej kwestii nie będzie różnicy.
Rozumiem, pamiętam to bardzo dobrze ale słowo honoru, porody to nie ściema istnieją.

Cytat:

Czy waszym dzieciom łuszczy się skóra? Mojej na rączkach i stopach trochę, lekarz sugerował emolium. Nie wiem, kupić?
Poza lekkim łuszczeniem w tych miejscach skórę ma ładną.

Nie mogę się doczekać aż wszystkie się rozpakujemy!
Tak, to normalne, do miesiąca przechodzi, to po prostu schodzi poporodowy pierwszy naskórek. Można smarować emolientem jakimś (ja akurat miałam emolium wygrany w konkursie kiedyś to smaruję czasem), Agatkę smarowałam kilka dni oliwką, bo próbkę miałam.

Cytat:
Nie zauważyłam, sory
Kupiłam ten komplet:
http://allegro.pl/alles-figi-szorty-...925008296.html
http://allegro.pl/alles-mama-sawanna...924593606.html

(to khaki, nie brąz, ładny odcień)

i ten biustonosz (bo majtki to każde czarne będą ok:P)

http://allegro.pl/alles-mama-letizia...924370823.html

A powiedzcie macie problem z zakumaniem czemu dzień płacze i czego chce?

Bardzo ładne te staniczki. Majtki odpuszczam bo ja uwielbiam bawełniane wszystko inne mnie gryzie.

Nie zawsze. Ale obserwuję, i jeśli np. wiem, że miała dłuuugi okres bez spania, to na 99% marudzi bo śpiąca i ze zmęczenia już zasnąć nie potrafi. Wczoraj tak miałam i dzisiaj też wieczorem.

Cytat:
U mnie też sie poród nie zapowiadał. W ciągu dnia czułam sie super,żadnych bóli ani nic. Na wieczór wzięłam sie za porządki żeby tą energię jakoś rozładować
Położyłam się spać również bez żadnych oznak i gdyby ktoś mi wtedy powiedział że w nocy sie zacznie a nad ranem trafie na porodówke to chyba bym wyśmiała. Dlatego oznakami które sie nie pojawiają tuż przed nie ma sie co sugerować
Dokładnie, to samo miałam.

Cytat:

Rany, jaka ona fajna a jaka wiercipięta

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość

Własnie odnosnie karmienia, jesli my podajemy raz lub dwa razy dziennie mała dawkę mm(30-40ml) to już jest to karmnienie mieszane?
Pytam bo nie wiem jak z tymi witaminami robić, jeszcze nie podwałam zadnych i nie wiem czy dawać czy nie...
Nie, karmienie mieszane jest gdy karmisz pół na pół.

Cytat:
Ładny, ale te typy faktycznie ciężkie. Musisz to gdzieś po schodach targać czy nie?

Cytat:

Pietraszko - elegancik
To ja go rezerwuję dla swojej Dorotki

Cytat:

Gratuluję

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość

Zastanawiam się nad zakupem chusty, żeby małą nosić i być bardziej mobilna wyjśc do sklepu , bo normalnie jestem uwiązana w tym domu czasem czegoś mi brakuje i nie mogę wyjść.

Szaja ty chyba pisałaś o chustach, bo nie wiem jakiej firmy są dobre. Jakbyś mogła to coś mi doradź.
No to tak, masz 2 opcje:

- elastyczna - do wagi 7-8kg, za to łatwiej się wiąże (ale możliwości mniej)
- tkana - od urodzenia do... dłuuugo i 2latka ponosisz (chociaż dla takiego dziecia to już nosidło wygodniejsze jakieś dobre), ale trochę trudniej wiązać; aczkolwiek obejrzałam na yt wiązanie i nie jest to wyczyn jakiś wielki, ot, kwestia wprawy chyba;

Co ważne - bardziej opłaca się kupić używaną chustę dobrej firmy, bo jest już "złamana" - wyrobiona, dobrze się układa, dociąga. Firmy dobrze oceniane przez fachowe chustowniczki to Hoppeditz (najdroższa, nawet 300zł nowa, używka poniżej 200 raczej nie schodzi na all), NatiBaby 9 nowa ok. 200-400zł, zależy z czego (w grę wchodzi bawełna, ale też i dodatki jedwabiu, lnu i tak dalej, tu masz stronę: http://www.natibaby.pl/ ), LennLamb. Pod uwagę bierzesz też swój wzrost i rozmiar, bo trzeba dopasować długość chusty. Polecam ci to forum: http://www.chusty.info/forum/forum.php ja jeszcze przed zakupem będę tam doczytywać, coby jak najlepiej kupić.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 20:34   #119
nafiyqa
Zakorzenienie

Szajka, nie musze, mieszkamy na 9 pietrze, winda jest na szczescie
Jak bedzie awaria, to siedze na dole i sie za Chiny nie ruszam.

Stary 2013-02-03, 20:48   #120
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
No to bierzemy sie Meduzza za rodzenie, co?
Heloł, no chyba ja powinnam być pierwsza?

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość

Black a tobie dużo wytrwałości już na dniach będziesz miała swoją Oliwkę przy sobie i bedziesz mogła się nią cieszyć. A teraz musisz być dzielna i grzecznie czekać na rozwój sytuacji a na pocieszenie
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39022827]Rozumiem, pamiętam to bardzo dobrze ale słowo honoru, porody to nie ściema istnieją.[/QUOTE]

Dzięki, dziewczyny. Czekam, staram się być cierpliwa, jutro jadę na odstresowujące zakupy, więc kto wie, może coś się zacznie dziać... Albo nawet i w nocy może coś ruszy...

Maluchna
, bardzo chętnie do Ciebie dołączę jutro.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości