|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
|
|
|
|
#2372 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Tak
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() - Dobrze, że gorączka spadła. Może to już będzie koniec ![]() Cytat:
O rany, nikogo choróbska nie omijają
|
|
#2373 |
|
Wtajemniczenie
|
Iwa nie wiem kiedy teraz oblawa. Zobaczymy co bedzie dalej. Narazie ich nie ma. Wyjechali gdzies. W środku tygodnia cieżko bedzie bo tz musi sie wysypiac by w pracy jakos funkcjonować. Poza tym czekam na ta policję. 3 dni dzis minęły i nikt sie nie zgłosił do nas. Czekam do poniedziałku i ide jeszcze raz.
dziekuje za rady. Widać ze doświadczona z Ciebie mamuska juz. Jesli chodzi o te specyfiki o których piszesz to raczej nie do dostania tu. Trzeba bedzie przy najbliższej wizycie w PL uzupełnić apteczke. Marzenko zazdroszcze wyjazdu. U nas dzis była tez akcja kupa. Wybieralysmy sie na zakupy. Pieluche przebralam jakieś pól godziny wczesniej. I jak juz Bylysmy gotowe do wyjścia ( kurtki, czapki, buty etc) gdy wzięłam Wiki na ręce by wyjść z domu poczułam smrodek ulatniajacy sie z okolic pupy. No i trzeba było sie ze wszystkiego rozbierać i ponownie ubierac. Dobrze ze moja córka ugodowa w tym temacie i nie prostestuje przy przebieraniu tylko grzecznie lezy i czeka na koniec. Chorowitkow coraz wiecej. Zdrowka więc |
|
|
|
#2374 |
|
Wtajemniczenie
|
pierwsza....
|
|
#2375 |
|
Zakorzenienie
|
Druga
![]() Wstaliśmy o 5:50
|
|
|
|
#2376 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale to jest takie grzecznbe dziecko, że albo leży w łóżeczku i ,,ogląda" karuzelę( Agula ), albo wkładam Go do leżaczka(Dziubek ) i np. ,,razem"prasujemy, sprzątamy, czy gotujemy![]() za siku.Z Julą jest identyczna sytuacja jak u Ciebie- też w dzień bawi się z tatą, a w nocy nie ma mowy żeby Ją dotknął, TYLKO ja.I też w nocy wstaje i przychodzi do nas z płaczem. Cytat:
smutne to z tym nauczaniem Cytat:
Gorzej ze skórą na brzuchu po ciąży-nie ma tego dużo, ale jest. Do wagi sprzed ciąży brakuje mi 2,5kg., ale chce więcej schudnąć. Planuję nastepny karnet wykupić na 3 razy w tyg. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Hej. Wszyscy ( oprócz Mateuszka, ale on dziś wyjątkowo o 7:30 mi pobudkę zrobił) powstawali, więc już nie popiszę, bo mnie Jula za rekę szarpie
|
|||||
|
|
|
#2377 |
|
Zakorzenienie
|
Ache te przeziębienia.
Chciałabym ze Bartek jutro szedł do przedszkola, ale aż boje się pisać, żeby nic sie nie przyplątało ![]() Jedziemy dziś na obiad do teściów. Kluski śląsie z sosikiem grzybowym, karkóweczka i sórówka z kapusty pekińskiej ( kapusta, tarta marchew, kukurydza, czosnek granulowany i majonez Tylko tż jeszcze spi w najlepsze |
|
|
|
#2378 |
|
Zakorzenienie
|
u nas srylion pobudek i nie spanie od 3 do 5
plus powrot goraczki o 3 ![]() no wlasnie bo nie pisałam tutaj młody chory gorączka 38,5 plus charczenie nosem nie wiem co mu , innych objawów na razie brak ... Oliweczka cieszę się ,że leżaczek służy ![]() nie mam weny na więcej nie wiem co z młodym robic ![]() zdrówka dla reszty chorych maluszków |
|
|
|
#2379 |
|
Zakorzenienie
|
Agata miała w nocy 39,5. Innych objawów brak.
|
|
|
|
#2380 |
|
Wtajemniczenie
|
ja sama sobie krzywdę dzisiaj zrobiłam. założyłam, że gady będą spać do min. 9.00 i do 2.00 czytałam.
jak łatwo się domyślić zrobili mi psikusa i wstali przed 8.00. Ale jestem zwłoki dziewczyny zdrówka dla maluszków
|
|
#2381 |
|
Zakorzenienie
|
Radek od godziny ma drzemkę, pewnie dzisiaj dwie zaliczymy.
|
|
|
|
#2382 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny.
U mnie tak do dupy, że szkoda pisać. Nie mam neta na codzień. 1. Igor chory, oskrzela, ma już drugi antybiotyk ( dziś skończony ) i dalej chyrla, jutro jadę po raz 3 do lekarza. ( już brał 11 dni antybiot. ) 2. Ja chora, też mam antybiotyk. 3. Teść zrobił tą kuchnię letnią, dobudował pokój, ale powiedział, że zmienił zdanie i się stąd nie przepropwadzi ( po jego trupie ). Więc siedzi tam, a my z dziadkami (pra ) i teściową co chwilę w domu. 4. Mam dość. 5. Jak Boga kocham mam dość. 6. teściowa przebija patikowa, mamadową, kolinową plus mama teściowej to sobie wyobrazcie. 7. Czuję się traktowana jak śmieć i intruz 8. Wyję co dzień. Jak się budzę ze snu jestem tak rozżalona, że już ranek. Ze się obudziłam w tym miejscu znów. 9. Dalej M. nie chodzi do pracy ( czuje się dobrze już ) z tym, że nie ma dla niego pracy. 10. Nawet nie mam jak pojechać do domu swojego prawdziwego, bo mój ojciec wiecznie napruty. ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Gdyby nie Igor już dawno bym uciekła. Jestem cholernie nieszczęśliwa.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2383 |
|
Zadomowienie
|
Marina, ściskam mocno, nawet nie wyobrażam sobie co przeżywasz, tak Ci współczuję!!! Wierzę, że teściowa przechodzi sama siebie
Trzymaj się Kochana, zdrowia życzę dla Waszej rodzinki i szczęścia jednak, niech wróci!!!
|
|
|
|
#2384 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie mamolki
Cytat:
![]() plac zabaw popłakałam się wczoraj ze śmiechu a tż wypytywał o co chodzi ![]() a komputer to macbook Air (taki jak Brumcio dostał od tzta) Oliweczko to gratuluje spadku wagi, zumba fajna nie? ja ćwicze regularni 2-3 razy w tygodniu (abt i pilates) ale to nie pomaga ![]() marinko przede wszystkim życzę wam zdrowia a poza tym współczuję otoczenia i nie za bardzo wiem co Ci napisać ale musisz być silna dla Igorka i Tż też. Los okropnie was doświadcza i musicie temu jakoś stawić czoło.
|
|
#2385 |
|
Zakorzenienie
|
cześć.
Marinka tak mi przykro, los okrutny dla Was, musi sie to kiedyś skończyć. Czy nie myślałaś żeby jednak wyprowadzić się do domu? twoja mama powinna coś zrobić z ojcem ![]() Oliweczka ale fajnie Ci się żyje, dzieci jak anioły. Ja się czuję taka ciężka, przytyłam ze 2 kg i nie fajnie mi z tym. Jakbym mieszkała w mieście tż bym chodziła na aerobik , basen.. Zdrówka dla maluchów! Iwa, Audrey Sara nie chciała wejśc na główną salę taneczną bo było tam ciemno i głośno jak w dyskotece. Ciekawiło ja co się tam dzieje, stała w drzwiach ,ale wejśc niet. Za to po korytarzu ganiała za dziećmi i wcale nie potrzebowała asekuracji rodziców. Dzisiaj byliśmy na sali zabaw. Dzieci z 50 szt plus rodzice( myślę że opiekunki przegięły z ilością ). Sara wniebowzięta, i tylko w klkach chciała być. Ryk przy wyjściu. Jeszcze dostaliśmy opieprz od opiekunki że zmienialiśmy pieluchę na podłodze zamiast w łazience ![]() ( a do łazienki wejście w skarpetach, dojście kawałek przez korytarz i po płytkach też - jakoś tam ilośc bakterii i zarazków z powrotem przenoszonycyh na sale zabaw im nie przeszkadza, ale zmiana pampka już tak? chore.
|
#2386 |
|
Zakorzenienie
|
MONIKA na 26.08 mam termin
![]() MARZENA brzucha narazie chyba nie widać poki co nie robilam sobie zdjęć ![]() MARINA idzie Ci jakos pomoc? |
|
|
|
#2387 |
|
Raczkowanie
|
Marinko bardzo mocno Cię
, straszny ten los dla Was, jak potrzebujesz pomocy to pisz na PW---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Dla Wszystkich Chorowitków duuuuuuużooooo zdrówka, oby te gorączki juz sie skończyły!!!! Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2013-02-03 o 15:38 |
|
|
|
#2388 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, siedzieć w nich nie chciał.Na basenie tez fajnie było -najwięcej przyjemności sparawiało mu wchodzenie i wychodzenie z basenu, ostatnio ma faze na schody , a tam były takie zejścia.
|
|
|
|
|
#2389 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Podziwiam Cie za wytrwałośc, niedawno urodziłas Mateuszka, a masz siłe chodzic jeszcze na Zumbe ![]() Ja od jutra tez zaczynam chodzic na aerobik(po paru miesiacach przerwy), mam juz karnecik , zle sie juz czyje z moim malo jędrnym ciałkiem(szczególnie brzuchem i udami).Ide robic pizze(to tak a propos diet ), głodna juz jestem okrutnie, ciasto juz mam(godz temu ulepiłam ), Tz przygotował skladniki, takze roboty juz mało.Borysek jeszcze śpi. Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2013-02-03 o 16:09 |
|
|
|
|
#2390 |
|
Zakorzenienie
|
Dewik Sarę trudno wyciągnąc z kulek.
Borys na zdjęciu nr 2 wygląda jak 10 latek . Boska minka. Też chciałabym wziąc sarę na basen ale trochę cykam że złapie coś. Zresztą muszę nefro zapytać czy pozwala. Też przed chwilą mówiłam do tż że zrobię pizze bo mam smaka, ale on nie chce .
|
#2391 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Byłaś z Sarą na tej sali w Lbn?Może jeszcze się tam spotkamy kiedyś?jak trafię sama Wtedy też zmieniałaś Sarze na podłodze-zresztą ja Julci też i nikt nic nie mówił.Swoją drogą też dzisiaj się zastanawiałam, czy iść z Julcią na salę zabaw u nas. Cytat:
Cytat:
![]() Byliśmy na zakupach, a teraz u rodziców się gościmy. ![]() Kupiłam Juli blok i kredki bambino- będziemy rysować ![]() Marina, cały czas myślę o Tobie i brak mi słów jak Cię los potraktował ![]() ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
a jak nie, to sama zjesz z Sarą
|
|||||||
|
|
|
#2392 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczka tak, w tej sali zabaw. Właśnie wtedy też zmieniałyśmy i facetka napewo to widziałą tym bardziej że było pusto. A teraz w tym rozgariaszu wypatrzyła i od razu przyleciała (p.s. nawet przyszła potem dezynfekować
Na spotkanie tam chętna jestem Sama pizzy nie zjem, za duża. A Sara tyle co skubnie. P.S. Kupował ktoś spodnie dresowe na allegro? ( które i u kogo? nie mam w czym po domu smigać, już wszystkie dresy skonczyły swój żywot)
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2013-02-03 o 17:09 |
|
|
|
#2393 |
|
Zakorzenienie
|
to może w marcu, żeby aby śniegu nie było i ślisko.
|
|
|
|
#2394 |
|
Zakorzenienie
|
zrobilam kindze mala poduszeczke dla lalki na maszynie. matko, jaka radocha. kładzie lalki, usypia, sama sie kladzie, każe mi sie kłaść z soba lalkami i misiami... masakra!
mamy tez nowe słowo: rybka poza tym strasznie całusna jest. poza tym ma faze na tate. chyba za dlugo tylko ze mna w domu. teraz w weekend ryczala jak maż do sklepu szedl albo jak obdzila sie i go w pokoju nie było nawet ja karmic jej nie moglam - tylko tata i tata!jest tez pierwsze zdanie długie: tata kako daj! (kako to ciastko)
|
|
|
|
#2395 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pokaże, jak zrobię zdjęcie ![]() Jacuzzi lekko zazdroszczę ![]() Cytat:
Ja na szczęście przesiedziałam tą godzinę, nie działo się nic, a poprzednio miałam podobnie jak Ty, więc troszkę się obawiałam ![]() Imprezy super, na pierwszej koleżanki synek był, rok starszy, ponoć nie mógł się doczekać aż Adaś przyjedzie, a jak już przyjechał to tylko u mamy na kolanach siedział, dotknąć się nie pozwolił, zabawek też żadnych Adasiowi nie pozwolił ruszyć Mimo że był u siebie w domu, to mój łobuz był bardziej śmiały do wszystkich niż tamten.A na drugiej już inaczej, kuzynka była z córą (też rok starsza), to tylko rozrabiali, jak zawsze tylko TŻ coś dzisiaj słabszy ![]() Scio, załamuję się jak czytam, co teraz dzieci potrafią, a raczej czego nie potrafią... Dziubek, zdrówka!!! Marinko, ściskam mocno!!! Kurczę..jak Ci pomóc ![]() Byliśmy na basenie, mały szalał, znowu był bunt jak trzeba było wychodzić do domu... a rano zbudował zdanie złożone, w swoim narzeczu Widział że się zbieramy do kościoła, i koniecznie chciał z nami jechać. Po czym skomentował "mama tata brumm.....ja nie....uhm uhm...", mało się nie popłakał...
|
|
|
#2396 |
|
Zakorzenienie
|
MONIKA u mnie kako to kakao
![]() Ja pizzę tez zrobiłam i jestem jak bak najedzona ![]() My na basen wybieramy sie za tydzień, maz co weekend jeździ dla formy a my juz zdrowe to tez pojedziemy )U nas nowe słowo to atrak -> wiatrak
|
|
|
|
#2397 |
|
Wtajemniczenie
|
patik fajne w dresy w h&m
a ćwiczyć zawsze można w domu jak chcesz to Ci wyślę płytę chodakowskiej bo mam 2 takie same ![]() znalazłam takie na allegro http://moda.allegro.pl/wyszczuplajac...931786656.html może nie dresy ale po domu fajne oliweczko świetnie się organizujesz, jakTy to robisz? Aniu a to już taki zwyczaj z basenem macie troche się boje zaziębienia po basenie, ale wiem że to tylko wymówka i powinniśmy częściej chodzić marinko a możemy Ci jakoś pomóc?
Edytowane przez telik Czas edycji: 2013-02-03 o 20:51 |
|
|
|
#2398 |
|
Zakorzenienie
|
Koniec końcow już chyba wolę taka przewrazliwiona, ktora wysyła do specjalistów, niz ta pierwszą ktora nie robiła NIC.
|
|
|
|
#2399 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież tak się nie da. Uciekaj stamtąd. ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja go chcę poznać!!!!!!!!!!!!!U nas też od kilku tygodni jest wiatrak ![]() Byliśmy wieczorkiem w centrum handlowym na kawie. I Tymuś tradycyjnie właził i siedział w tych wszystkich samochodzikach, do których sie monety wrzuca. I przyszedł jakiś 5-latek (wiem, bo spytałam), wsiadł na tył i sobie "jeździli" razem. Mówił, że Tymuś to dzidzia, a on sam jest duży A w pewnym momencie jego tata mówi "Igorku, taka dzidzia, ale na pewno już od dawna smoka nie ciamka, a Ty ciamkasz, a niby taki duży jesteś. Wstyd." Igorek mówi "nie ciamkam". Tata znowu, że to wstyd. I Igorek się w końcu rozpłakał, krzycząc "nie ciamkam". Ale mnie to rozczuliło Biedny był, bo sie bardzo zawstydził. Tata tak żartobiwie mówił, sympatyczny był, ale nie lubię, jak ktoś zawstydza dzieci. To żadna nauka dla nich, tylko poniżenie. Taki mały kochany był ten Igorek. Mimo ciamkania
|
|
#2400 |
|
Zakorzenienie
|
i ten 5latek teraz we wrzesniu popjdzie do zerowki (albo juz chodzi!)
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:37.

zapraszam

Oswajanie z jacuzzi też chwilę trwało, bo Hania była już zmęczona. Za to po powrocie wstąpiło w nią drugie życie i dopiero przed chwilą wyczerpały się jej bateryjki. Chyba jutro będą musieli Nas wyrzucać siłą, bo nie chce mi się pakować.

sobota szybko mi zleciała, na niczym w sumie... strasznie ten czas pędzi. Hela ma gorączkę

A Mateuszek też śpi?

smutne to z tym nauczaniem

, straszny ten los dla Was, jak potrzebujesz pomocy to pisz na PW
zębole
Ja go chcę poznać!!!!!!!!!!!!!