|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI
Cytat:
Właśnie tak sobie myślałam jeden dzień o Tobie, jak sobie radzisz z 2 dzieci, jak TŻ nie ma. Szczególnie jak Tobiasz był malutki... Podziwiam
|
|
#3332 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI
Nadrobiłam po łebkach. Mam trochę wolnego czasu bo Tobiasz śpi, Kamil patrzy na bajki a obiadu nie muszę gotować bo jedziemy do mamy na obiad.
![]() Ładna szafa. Następnym razem na pewno się uda Cytat:
Cytat:
![]() Słodziak Nie wiem. Za każdym razem jak jesteśmy u lekarza to mu sprawdza ale nic jak na razie nie mówiła czy mu zarosło czy nie. Ślicznotka Cytat:
Gratulacje!!! W końcu Marysia zdecydowała się wyjść z brzuszka ![]() Nie wiem kiedy. Nam pasowałoby jakby przyjechał na początek kwietnia tylko pewnie go szef nie puści (jak co roku) bo w kwietniu mają najwięcej pracy ![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
|
|
|
#3333 |
|
Zakorzenienie
|
Bacha, ściskam
a ja właśnie przeżywam prywatne piekło i mały wstęp.... wczoraj prycha, lekka kolacja (kromka i kefir), no i poszłam na siku przed spaniem. mało na zawał nie zeszłam bo miałam różowawy śluz. potem czysto, w nocy czysto, teraz czysto... zero bólu, skurczy, nic. oczywiście atak paniki - odjęło mi nogi od połowy ud, przeczyściło mnie na wszystkie strony. On jest jeszcze za mały na takie akcje ![]() , poza tym jestem zaszyta i zdycham ze strachu ![]() Doktorek powiedział, żeby leżeć spokojnie i dopóki nie ma bóli, nic się nie dzieje... i jutro rano do niego przyjść...
|
|
#3334 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie denerwuj się, na pewno będzie wszystko ok
|
|
|
#3335 |
|
Konto usunięte
|
Pani spokojnie, może jakieś naczynko pękło gdzieś na zewnątrz i się trochę krewki polało... Teraz już Mały pewnie napiera, więc wszystko jest bardziej ukrwione... Ale oczywiście rozumiem cały strach. Jutro Cię lekarz uspokoi
|
|
|
|
#3336 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pokrzyżuje mi franca plany bo jak dziś przyjdzie to nie pójde do gina przez 2 tygodnie,a chciałam isć w tym tygodniu.Bo mój gin przyjmuje wt,śr,czw a jak dzis przyjdzie @ to na pewno do czwartku się nie skończy W następnym tygodniu mam 2 zmiane a mój gin przyjmuje tylko po południu..Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#3337 |
|
Wtajemniczenie
|
Monia, mi na kursie mówili (przy temacie kp), że nie można jeść w zasadzie tylko tego, co samej kobiecie szkodzi, czyli potraw tłustych, smażonych, alkoholu i niezdrowych przekąsek typu chipsy, byle jakich ciastek itp. Za każdym razem, gdy coś nowego wprowadzisz do diety, będziesz obserwować Małego. Nie stosuje się eliminacji "na zapas". Jajka można jeść, mleko krowie również, ponieważ tylko do 5% dzieci jest uczulona na nie. Trzeba dużo pić, nie wolno się głodzić, bo szybki spadek wagi nie jest dobry. Aha- kawkę też można, 1-2 filiżanki dziennie.
I głowa do góry! Małe urodzi się zdrowe, piękne i grzeczne! ![]() Basiu, wierzę, że musi Ci być smutno Ale dzieci Ci nie pozwolą na nudę i smutek ![]() Paniczko, wierzę, że to tylko fałszywy alarm (który nie-aniołkową mamę by zupełnie nie obszedł...). Jutro Cię gin uspokoi, zobaczysz. ![]() Torresik! Jeszcze grzecznie siedź w brzuszku, bo na zewnątrz zimno i brzydko! Izka, trochę więcej optymizmu, pliz! Choć wiem, że ciężko... |
|
|
|
#3338 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny, wstyd mi, podczytuję, ale nie piszę, bo u mnie nic... dzisiaj 25dc i PMS, boję się ogromnie, że już nie będzie dane mi zostać mamą
![]() Oli i Marysia są takie piękne, gratuluję maleństw!!!
|
|
#3339 |
|
Konto usunięte
|
U mnie migrena :/ Ale posprzątane i zrobiłam pyszny obiad.
|
|
|
|
#3340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3341 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Smutasy tu same, a ja dziś dobry dzień w miarę miałam. Znowu na zakupy z mamą się wybrałyśmy. Tym razem omijałam sklepy 'dzieciowe'. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Bardzo bym chciała, żeby Twoje obawy zostały tylko obawami. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39016957]U mnie migrena :/ Ale posprzątane i zrobiłam pyszny obiad.[/QUOTE] co w końcu wymyśliłaś z tą sałatką?Bacha nawet sobie nie wyobrażam nawet jak Ci smutno. ja jestem bardzo przywiązana do tż (i tż do mnie), że ciężko nam się rozstać na dłużej (miałam jechać kiedyś na tydzień do koleżanki, to tak mnie przekabacił, że nie pojechałam). Ale pewnie jak mus to mus, no i kwestia przyzwyczajenia. Pokaż Tobiasza Jak Kamil i jego zachowanie? Lepiej? Iza z @ i bólami to różnie bywa, więc nic nie wiadomo Agatka z skąd ten podły nastrój? |
|||
|
|
|
#3342 |
|
Zakorzenienie
|
Pani i jak sytuacja
|
|
|
|
#3343 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem z powodu @ która robi mnie znów w konia??
tzn ja sie ciesze nawet bardzo że jakieś tam już objawy są i że ona wita u mnie...
|
#3344 | |||
|
Wtajemniczenie
|
niee, byłam na 12.00
Cytat:
Cytat:
![]() zaraz coś może załaduję... gratulacje Cytat:
|
|||
|
|
|
#3345 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór ![]() Cytat:
No proszę to ładną macie roczniceo śliczności malutkie [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39000691]Monia a nie pokićkało Ci się z cc? Podczas cesarki nie można nic pić - tylko zwilżać usta, położna mówiła, że nawet po niej też nie i dzień później nie można jeść, ale przy porodzie sn nie wydaje mi się, żeby był taki nakaz. Niby czemu, tu nie ma prawie żadnych leków, a przy dobrych wiatrach można za parę godzin wstać.[/QUOTE] U nas nie wolno nic pić właśnie ze względu na nieprzewidziane CC moim zdaniem to chore nie pić przy takim wysiłku ale co zrobić Cytat:
![]() Co do Twojego myślenia, to błagam Cie przestań! Tak nie można! Nie po to mały codziennie tak mocno Cię kopie żebyś miała jeszcze jakieś wachania co do tego że jest cały i zdrowy. I taki się urodzi! Też mam czasami głupie myśli, o których nawet boje się napisać ale przeganiam je z prędkością światła! Przy prasowaniu pieluch pomyślałam nawet "ej czemu Ty się nie boisz prasować, przecież to jeszcze nic pewnego" ale zaraz sobie sama odpowiedziałam że :prasuje bo będę mieć cudownego synka" ![]() i uśmiech nie schodził z twarzy mimo że nogi puchły a ręce miałam jak połamane
|
||
|
|
|
#3346 |
|
Konto usunięte
|
Wizaż szaleje :/
Głowa mi pęka. Musiałam wziąć Apap :/ Jestem wielką przeciwniczką tabletek, ale cały dzień mnie już boli, strasznie się męczę. A zrobiłam ostatecznie z makaronem, było pyszne Pani, co u Ciebie?? |
|
|
|
#3347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaczniesz nowy cykl i leczenie,będzie dobrzeMoja @ też mnie w konia robi,dopiero się plamienie zaczeło.Ale ja z @ sie nie ciesze ![]() Pani jak sytuacja???
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-02-03 o 20:01 |
|
|
|
|
#3348 |
|
Zakorzenienie
|
witam
Jestem przerażona jak czytam co na tych porodówkach zabraniają no ale w 10 min na porodówce dużo nie da rady człowiek zrobić jana, izuś, agatka basiu oby tż szybko mógł do Was znów przyjechać fiol my 14 lutego mamy datę poczęcia syna
|
|
#3349 |
|
Zakorzenienie
|
Iza plamisz ??
No tak z tego powodu się cieszę....bo i też nie każe na siebie czekać....ale niby chce być a się coś rozkręcić nie może i znów mam dylematy jak liczyć ;/
|
#3350 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczynki
|
|
#3351 |
|
Zakorzenienie
|
Coś mi cytowanie nie działa
![]() Natalia fajna data Agatko tak zaczeło się delikatne plamienie,pewnie jutro się @ rozkręci.Ja bym liczyła 1 dc od 1 dnia mocnego krwawienia.A mocno plamisz? Pani
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-02-03 o 20:22 |
|
|
|
#3352 |
|
Zakorzenienie
|
Iza wizaż szaleje i cytowanie nie działa
![]() No hmm...przepraszam z góry za dosłowność.....właśnie chodzi o to że na podpasce mam niewielkie plamienie i dosłownie wkładka by mi starczyła na cały dzień....jednak przy wizycie w wc jak sikam to woda czerwona....i na papierze też krew jest.... Panika powie że jest wszystko ok!! ![]() Jana będzie dobrze!
|
#3353 |
|
Zakorzenienie
|
wowww...
nie znosiłam tego... strasznie wnerwiające. i nigdy nie wiedziałam czy jeszcze lamienie czy juz @....
|
|
#3354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Staraj się myśleć pozytywnie nawet wbrew sobie Ja to starałam się robić dla Stasia, żeby nie był nerwowy Teraz to bardzo grzeczne chłopaczysko |
|
|
|
|
#3355 |
|
Wtajemniczenie
|
jestesmy juz w domku ide nadrabiac
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
#3356 |
|
Zakorzenienie
|
pani- jutro z rana czekamy na dobre wieści
Bacha- mnie dzisiaj Tz-et powiedział, ze może w przyszłym roku pojedzie na trzymiesięczne szkolenie i już truchleję mimo, że i tak go mam jak na lekarstwo.....a jak już jest to najczęściej po pracy i zasypia z kurami (właśnie już śpi a miało być tak romantycznie) dlatego ciągle Cię podziwiam - trzymaj się myśli, że to przejściowy stan i w końcu będzie w Polsce na stałe ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- measia- Gratulacje. Jak się czujesz? Jaki poród miałaś? Marysia piękna
|
#3357 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
|
#3358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3359 |
|
Konto usunięte
|
Measiu śliczna córeczka
Strasznie się cieszę, że już jesteście w domku, taką miałaś ciężką końcówkę ciąży...A u nas mija dzisiaj 10 miesięcy... Jeszcze 2 i pełny rok :O Najgorszy rok w moim życiu. |
|
|
|
#3360 | |
|
Zakorzenienie
|
niby nie obchodziliśmy tego dnia ale teraz już tak
Cytat:
czyli sn ???
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.

Właśnie tak sobie myślałam jeden dzień o Tobie, jak sobie radzisz z 2 dzieci, jak TŻ nie ma. Szczególnie jak Tobiasz był malutki... Podziwiam 
Uff... 

Pokrzyżuje mi franca plany bo jak dziś przyjdzie to nie pójde do gina przez 2 tygodnie,a chciałam isć w tym tygodniu.Bo mój gin przyjmuje wt,śr,czw a jak dzis przyjdzie @ to na pewno do czwartku się nie skończy