My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 8 16,00%
Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 28 56,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-03, 19:58   #3091
gosiulka22
Wtajemniczenie

Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a ja mam do Was pytanie czy nosidełka są złe? Dużo piszecie o chustach, ale faktycznie jak się zerka na te instrukcje to nieco skomplikowane, a nosidełka wydają się zgrabne i wygodne.
Czy coś jest z nimi nie tak, że raczej małe tutaj zainteresowanie nimi?
Nosidełka raczej są ok ale wydaje mi sie że przeważnie w nosidełkach nosi sie dziecko gdy chodzi się z nim po górach czy cos w tym stylu. A chusta to bardziej taka popularna w domu i ogólnie wygodniejsza
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 20:02   #3092
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Mnie te leżaczki nie przekonują w ogóle żadne. Wolę kupić fajną matę

no to chyba narzei się wstrzymamy w takim wypadku
Cytat:
Rozumiem jak to jest z lekarzami bo sama zmieniłam w grudniu.
Teraz jestem b. zadowolona. Płacę 2* tyle ale przynajmniej wiem za co
no u mnie też płatnośc wychodzi więcej bo na usg umawiam się oddzielnie ale nie żałuję. Lekarz zalecił mi kupe badań które ominął mój poprzedni. Może przyjmą mnie do św Zofii zobaczymy jak to będzie. Wiem że lekarz dał mi numer i powiedział, że jak coś to dzwonić do niego i kierować się właśnie do ww szpitala
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 20:08   #3093
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Wiesz, nie znalazłam zakazu, ale się nie odważyłam. Może elekrtyczny w wakacje spróbuję

A ja chusty nie chcę, nazwijcie mnie wyrodną matką ale dziecko ma być samodzielne a nie ciągle przy mamusi. Ostatnio za dużo się takich u znajomych naoglądałam. Przynajmniej na dzisiaj mam taki pogląd.

atam zaraz wyrodną
ja jestem zdania, że jest tak wiele dróg nauczenia dziecka samodzielności, że na pewno chusta w tym nie przeszkadza. a liczba dzieci chowanych w wózkach i nienoszonych przesadnie na rękach, a jednocześnie rozpieszczonych i uczepionych spódnicy potwierdza tę teorię. nie na tym etapie nie zamierzam nosić dziecka do 2 roku życia, jak zacznie chodzić będzie chodzić równo z nami. samodzielności i odrębności od drugiej osoby będę uczyć tak jak i mnie uczono, bo uważam to za najważniejszą cechę charakteru.

Edytowane przez happy blue
Czas edycji: 2013-02-03 o 20:10
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 20:09   #3094
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Jeżeli któraś z Was szuka fajnych rolet, to szczerze polecam te: http://allegro.pl/nowosc-vidella-rol...975237698.html
Mamy teraz takie na stancji w dużym pokoju, nie musimy mieć firanek, więc pokój optycznie większy i fajniej to wygląda. W opcji "dzień" śmigam sobie w gaciach i nic z zewnątrz nie widać, a w opcji "noc" jak wali słońce po oknach, to w pokoju nie jest ciemno, ale słońce nie razi. Jak dla mnie bomba!
nasz sasiad takie ma i bardzo ladnie wygladaja z zewnatrz rozwaze je w nowym mieszkanku.

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
No szczerze, to nie to co ładne a to co komu się podoba i wszystkim się nie dogodzi.
Najważniejsze, żeby nam się podobało, ale fajnie znać opinię innych osób
to i ja zapytam o opinie o wybranym przez nas imieniu Nela...komu sie nie podoba reka do gory. nie bede bila chce tylko wiedziec jak jest postrzegane przez postronne osoby...

Hump, a dlaczego maz tak nagle zmienil zdanie? pierworodny to musi byc Wladyslaw, Jan, Mieszko itd?

Axella i wlasnie dla tesciowej dalabym malej na imie Zuzka!
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 20:10   #3095
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
fajna niania, ale my jesli juz kupimy to z monitorem na nim mi bardziej zalezy, bo mieszkac bede w bloku, wiec mala uslysze i bez niani

dziekuje Ci slicznie roznica w cenie miedzy Perso, a Captiva jest niby niewielka, ale patrzac na fotki widzialam ten sam wozek i nie moglam pojac dlaczego jeden drozszy
Polka dots... !!
My mieszkamy w domku z poddaszem użytkowym i chciałam żeby małego było słychać nawet jakbym była w ogrodzie
My już na 90 % zdecydowaliśmy się na Perso i też Polka dots czarna może mało męskie ale co tam, mąż mi tego cadeta przegadał, że tych małych kółek po drogach w lesie nie upcham, a tam mam z psem trase spacerową
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 20:10   #3096
candace1
Zakorzenienie

Aaś mi się podoba dla bliźniaków ten wózek: ABC Design Zoom
http://www.google.pl/search?hl=pl&si...mg.v5PBGOrfjBg
Szczególnie jak sobie pomyślę o Twoich panienkach "gadających" do siebie w takim ustawieniu:
Zoom_beige_dark_brown_3.jpg
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 20:13   #3097
candace1
Zakorzenienie

diabli - mi się Nela podoba
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 20:20   #3098
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
ja chcę chustę od pierwszego dnia jeszcze nie zdecydowałam jaką- chcę dobrą, ale z ceną nie przekraczającą 200 zł, bo później zamierzam kupić też nosidełko. chcę jak najmniej używać wózka. najlepiej wcale.
My byśmy chcieli zacząć 2-4 tyg po urodzeniu. Chustę kupimy w maju, bo jakoś to rozłożyć trzeba i ile mi sił starczy i TŻ to będziemy nosić Nosidełka nie mamy zamiaru kupować.
A co do samodzielności to co napisałaś
Bo czasami jestem przerażona "cycami".

Ale powiem Ci, że mnie od małego wychowywali tak bym była samodzielna etc. Nigdy nie narzucali mi swojego zdania i pozwalali decydować i nauczyli wielu rzeczy (jedynie gotowanie im nie poszło)
A mój brat jest 7 lat młodszy i do 13 roku życia był takim cycem, że szok.
Nic nie załatwi, nic nie zrobi, po prostu masakra i ręce opadały. Otwierał lodówkę i nie widział keczupu, otwierał szafkę i nie widział szklanki.
Dziecko wyrwane z innej rzeczywistości.
Na szczęście teraz ma lat 17 i ogarnia już, ale myślę, że to dlatego, że mamy nie było non stop pod ręką. I całe szczęście dla Niego.

Cytat:
wrocilam od siostry, lebek pieknie zafarbowany. ciuszki, zabawki, lezaczki i inne cuda zawiezlismy do mamy. jejku jak tego duzo! ledwo zmiescilismy siaty do samochodu w ktorys dzien musze isc do mamy posegregowac to wszystko, to moze zrobie Wam foty. ale jestem zszokowana iloscia...

jak to gdzie? na Podbeskidziu hehe. Bielsko-Biała
Aleeee Ci dobrze, ile wydatków Ci odpadnie. Super.
Czekamy na foty

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

diabli bardzo ładne imię Nela nawet moja mama z babcią je wymyśliły, ale powiedziałam, że nie bo koleżanka z wizażu nazywa tak córkę Patrzyły się jak bym się urwała z choinki (oczywiście to taki żart w ich stronę był)

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 20:22   #3099
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
ech, ja myślałam, że kupując spacerówkę np Maclarena czy Graco rozwiązuję problem kupna później spacerówki, a to okazuje się, że one też są ciężkie?
Jest chyba jakiś maclaren-parasolka do którego można dokupić gondolkę miękką, ale nie pamiętam modelu. Ale Happy, skoro planujesz i tak nosić w chuście to kupcie używany niedrogi wózek, albo może moglibyście od kogoś pożyczyć? Szkoda pakować kasę w coś co i tak będzie rzadko przez Was używane... A z czasem kupicie lekką parasolkę jak mała będzie chodzić.

Cytat:
ja chcę chustę od pierwszego dnia jeszcze nie zdecydowałam jaką- chcę dobrą, ale z ceną nie przekraczającą 200 zł, bo później zamierzam kupić też nosidełko. chcę jak najmniej używać wózka. najlepiej wcale.
No właśnie.

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Masakra jakaś z pół godzinki wiązania

Ja teraz zaczęłam chodzić do lekarza który przyjmuje w św Zofii ale wolałabym rodzić na Madalińskiego. Zawsze przyjmą na 100 % na Inflanckiej. Szczerze wam powiem że wogóle nie boję się kwesti tego że będzie boleć etc. a boję właśnie o kwestie szpitala że będę musiała zjeździć pół Warszawy żeby mnie przyjeli.

Oby nie. JA między innymi dlatego też chcę rodzić na Solcu. Wiem, że nikt mnie stamtąd nie przegoni bo nie ma tam nigdy oblężenia (no chyba, że akurat mi się trafi!). Oczywiście wiele innych czynników też za tym szpitalem przemawia, ale ten wyróżnia go spośród pozostałych.

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a ja mam do Was pytanie czy nosidełka są złe? Dużo piszecie o chustach, ale faktycznie jak się zerka na te instrukcje to nieco skomplikowane, a nosidełka wydają się zgrabne i wygodne.
Czy coś jest z nimi nie tak, że raczej małe tutaj zainteresowanie nimi?
Nosidełka są dobre dla dzieci, które już siedzą. Obejrzyj sobie na YT filmik Pawła Zawitkowskiego w tym temacie, on wyjaśnia kwestie anatomiczne i porównuje chusty i nosidełka na tym wczesnym etapie życia maleństwa.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 20:35   #3100
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
ej, drogie mamy, zagłębiłam się w temat chust i już się zdecydowałam na rodzaj (najbardziej uniwersalna tkana) chciałam przejść do recenzji różnych firm, ale zerknęłam jeszcze na instrukcję wiązania i tu..... czar prysł...nie dam rady!
http://kangurkowo.pl/webpage/instruk...angurek-1.html
i to tylko pierwsza część instrukcji. powiedzcie, co Wy o tym sądzicie?
Pearl, Ash- ratunku!
moze to tylko tak skomplikowanie wyglada? kobity w afryce od lat nosily dzieciaki w chustach, na glowie dzban wody albo kosz i dawaly rade nawet prac i pracowac...damy rade moze beda jakies darmowe warsztaty do lata? mnie przerazaja ceny tych chust...myslalam nad kupnem uzywanej, ale troche sie boje czy nie bedzie juz "zuzyta" jakosciowo.
Stary 2013-02-03, 20:38   #3101
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Nosidełka raczej są ok ale wydaje mi sie że przeważnie w nosidełkach nosi sie dziecko gdy chodzi się z nim po górach czy cos w tym stylu. A chusta to bardziej taka popularna w domu i ogólnie wygodniejsza
i lżejsza niż nosidełko - a to do mnie przemawia przede wszystkim
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 20:39   #3102
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
córka znajomych moich rodziców tak nazwała synka - i dziadkowie mówią do niego Bronek bo maja problem z odmianą/zdrobnieniem
pisalysmy juz o tym, sporo osob ma z tym problem

Ash, ja tez mam fajny wyprawkowy spis od siostry. przepisze i wrzuce pozniejszym wieczorem
Stary 2013-02-03, 20:45   #3103
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Hump, a dlaczego maz tak nagle zmienil zdanie? pierworodny to musi byc Wladyslaw, Jan, Mieszko itd?
no właśnie nie wiem stwierdził tylko że to nie wystarczająco dobre imię dla pierworodnego. nie bo nie. swojego czasu optował za Bolesławem lub Kazimierzem. albo po inżynierze Malinowskim - Ernest. a na Jana bym się zgodziła Mieszko też w sumie OK pytałam się go o inne propozycje, ale chwilowo utknęliśmy w martwym punkcie. poza tym może synkowi zassa siusiaka i będzie dziewczynka zobaczymy w piątek
Stary 2013-02-03, 20:45   #3104
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
bruno mi sie kiedyś podobało, teraz sama nie wiem... mam znajomą która ma Bruna... no właśnie ma Bruno, czy Bruna??? problem z odmianą jest najgorszy w tym imieniu i czasem sami rodzice go mają ale owszem bardzo ładne imię
Brunona Huho-Hugona, Iwo-Iwona. malo kto powie przygladam sie Brunonowi albo Iwonowi, nie mowcie o Iwonie...
kazde polskie imie nalezy odmieniac
http://obcyjezykpolski.strefa.pl/?md=archive&id=388

bardzo polecam stronki
http://www.poradniajezykowa.us.edu.pl
http://www.rjp.pan.pl (tutaj opinie jezykowe, glownie te o imionach )
Stary 2013-02-03, 20:48   #3105
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Oby nie. JA między innymi dlatego też chcę rodzić na Solcu. Wiem, że nikt mnie stamtąd nie przegoni bo nie ma tam nigdy oblężenia (no chyba, że akurat mi się trafi!). Oczywiście wiele innych czynników też za tym szpitalem przemawia, ale ten wyróżnia go spośród pozostałych.
No ja tak mam ze szpitalem na bielanach i inflancką także jakaś alternatywa jest.
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 20:48   #3106
humpback
Zakorzenienie

diabli: a co do imienia - mi się Nela podoba

oho- przestało cytować, wizaż protestuje i zaczyna wariować..
Stary 2013-02-03, 20:50   #3107
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
ach, bo Wy już macie wózek...to kto mi teraz pomoże wybrać spacerówkę dla noworodka? Diabli też chyba powoli odrzuca pomysł, może jeszcze Banka poratuje?
graco nie wiem czy odrzucam spacerowke...zmieniam zdanie czesciej niz zwykle sama nie wiem czego chce. wiekszosc znajomych mamusiek poleca kupno uzywanego wozka na poczatek, a pozniej kupno fajnej spacerowki na dluzej...sypia propozycjami sprzedazy swoich. w glowie mam polke dots, hehe. graco rowniez!
Stary 2013-02-03, 20:51   #3108
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli
nie mowcie o Iwonie...
to brzmi dwuznacznie przez taką odmianę darowałabym sobie to imię za dużo komplikacji
Stary 2013-02-03, 20:55   #3109
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
POwiem Ci że nawet nie zastanawiałam się nad tym ale mi gin mówił za każdym razem że mam super wyniki a morfologię to w ogóle ekstra i żebym nic więcej nie brała więc nic nie biorę
ostatnio kilku z nas tutaj na forum wyskoczyla anemia (mnie rowniez), wczesniej bylo ok. kontroluj sobie morfologie i jesli witaminy faktycznie nie maja zelaza to lepiej je lykac.
tz pozyczyl dzisiaj od tesciowej (za moimi plecami ) sokowirowke i od jutra bedzie mnie gnebil buraczanym sokiem...a ja kwicze jak dzika, bo bede mogla placki ziemniaczane jesc rano wieczor i w poludnie
Stary 2013-02-03, 20:56   #3110
banka26
Zakorzenienie

wrrrrrrrr nie cytuje bo mnieod 15 min nie chcial wpuscic do Was masakraa
co do hustawek i lezaczkow ja uzywalam i bylam zadowolona i tym razem tez bede bo ulatwiaja zycie, ale lezaczki i hustawki musza byc w pozycji lezacej a ten co ktoras tu pokazywala hehe nie pamietam kto to bylo siedzenie kubelkowe - pozycja siedziaca to napewno bym nie polecala od 0 tylko od 3 mc a ze moj wazyl kolo 6kg wiec dlugo by z niej nie skorzystal a ona do 9 kg.

Diabli cos miala Tobie napisac , albo odpowiedziec ale nie pamietam co chyba bede musial sie cofnac hehhe
a i pamietajcie jutro w netto fajne rzeczy i przescieradla z gumka po 16zł
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 20:57   #3111
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli
nie wiem czy odrzucam spacerowke...zmieniam zdanie czesciej niz zwykle sama nie wiem czego chce. wiekszosc znajomych mamusiek poleca kupno uzywanego wozka na poczatek, a pozniej kupno fajnej spacerowki na dluzej...sypia propozycjami sprzedazy swoich. w glowie mam polke dots, hehe. graco rowniez!
zastanawiam się czy te polecenia nie wynikają z ofert sprzedaży swojego wózka w sumie na zimę cięższa spacerówka powinna się dobrze sprawdzić. nie wiem jak parasolki spisują się na śniegu (pewnie dużo zależy od kół, ale te zwykle są małe). muszę w końcu zagłębić się w temat.
Stary 2013-02-03, 20:59   #3112
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
ech, ja myślałam, że kupując spacerówkę np Maclarena czy Graco rozwiązuję problem kupna później spacerówki, a to okazuje się, że one też są ciężkie?
siostra kupila parasolke dopiero jak maly mial 1,5 roku ale tylko ze wzgledu na to, ze leciala na 2 miesiace do naszego brata do Kanady i chciala malenki, lekki wozek, a maly juz i tak nie bardzo chcial jezdzic,bo wolal nogi. i druga sprawa - zaczela jezdzic seicento i po prostu bylo jej latwiej upchac maly wozek do malego autka. gdyby nie to, to graco bylby jedynym wozkiem szymka.
Stary 2013-02-03, 20:59   #3113
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26
wrrrrrrrr nie cytuje bo mnieod 15 min nie chcial wpuscic do Was masakraa
mi nie cytuje w ogóle, zostało mi kopiuj-wklej ale dopiję herbatę, i idę spać bo ogólnie mi wizaż zamula
Stary 2013-02-03, 21:01   #3114
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
nasz sasiad takie ma i bardzo ladnie wygladaja z zewnatrz rozwaze je w nowym mieszkanku.

to i ja zapytam o opinie o wybranym przez nas imieniu Nela...komu sie nie podoba reka do gory. nie bede bila chce tylko wiedziec jak jest postrzegane przez postronne osoby...

Axella i wlasnie dla tesciowej dalabym malej na imie Zuzka!
Nela- mi się podoba bardzo, a wołałabym pewnie: Nel
Stary 2013-02-03, 21:07   #3115
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi się bardzo Nelka podoba
Ale szczerze mówiąc pierwszy raz usłyszałam to imie właśnie od Ciebie (wiem dziwna jestem)
Moja siostra niedługo rodzi i bedzie miała Anielkę ale mówiła że chce do niej mówić właśnie Nelka
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 21:08   #3116
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Aaś mi się podoba dla bliźniaków ten wózek: ABC Design Zoom
http://www.google.pl/search?hl=pl&si...mg.v5PBGOrfjBg
Szczególnie jak sobie pomyślę o Twoich panienkach "gadających" do siebie w takim ustawieniu:
Załącznik 5096029
ślicznyy taki exklusive hehe
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Oki, to wklejam moją wyprawkę z bardzo wstępnym wyliczeniem cenowym.
Nie podaję tu ubranek (już nie mam siły nad nimi myśleć) ale już całą resztę tak.
Nie przyglądajcie się zbytnio części pieluszkowej, bo tam się jeszcze może sporo pozmieniać, wciąż szukam opinii co się sprawdza, a co nie. Ceny napisałam tylko przy tym co musimy kupić (część mamy, część dostaniemy od znajomych i rodziny). Ale jak widać kupić musimy jeszcze prawie wszystko ;P

Ogólne:

1. wózek - 200
2. chusta - 200
3. przewijak na łóżeczko
4. rożek - 80
5. łóżeczko
6. materac (pianka-kokos lub pianka-gryka)
7. 2 x prześcieradło do wózka
8. 2x prześcieradło na gumce
9. 2x poszewka
10. kołderka
11. 2x ceratka do łóżeczka - 10
12. 2x kocyk (1 mamy) - 50
13. wiadro do kąpieli - 100
14. 2-3x ręcznik z kapturkiem (mamy)
15. termometr do wody - 8
16. śpiworek do spania (mamy)
17. bujaczek - 200
18. aspirator canpol - 20
19. nożyczki do paznokci - 6
20. szczoteczka i grzebyk - 10
21. termometr - 140
22. karuzela do łóżeczka
23. fotelik samochodowy (mamy)
razem do wydania: 1024PLN

Pielęgnacja:

1. mydełko do mycia (lawendowa farma) - 10
2. woda morska (disnemar) - 26
3. octenisept do pępka/spirytus 70% - 20
4. płatki higieniczne (do przemywania buzi) - 10
5. waciki do uszu z ogranicznikiem - 4
6. Sól fizjologiczna - 20
7. oliwka do kąpieli (oliwa z oliwek, hipp) - 20
8. chusteczki nawilżające do pupy (Babydream sensitive) - 10 ( awaryjnie, chcę przemywać raczej wacikami wodą z rumiankiem)
9. pieluchy NEW BORN (pampers) - 50
10. proszek Lowela - 25
11.butelka ze smoczkiem (125ml) - 15
12. butelka (do herbatek) mamy
13. smoczek-uspokajacz (mamy 4)
14. kropelki na wzdęcia( espumisan) - 20
15. szczotka do mycia butelek - 10
16. śliniaki DUŻO (mamy 4)
17. myjka frotte - 6
18. gaziki - 10
19. puder - 6
20. płyn do płukania -10
(mamy też sterylizator do mikrofali i torbę termiczną na butelki, ale nie wiem czy byśm y kupowali gdybyśmy nie mieli )

Razem: 272 PLN

Pieluchowanie:

1. pieluszki tetrowe x 50 (140g) - 200
2. pieluszki flanelowe x 5 - 25
3. otulacze newborn/kieszonki x 2 (?) - 70
4. otulacze x 5 - 250
5. kieszonki x 5 - 250
6. wkłady bambusowe 100% x 10 - 110
7. wkłady bambus + mikrofibra x 10 - 100
8. wkłady polarkowe 'sucha pieluszka' x 20 - 130
9. papierki na kupki x 2op - 22
10. antybakteryjny dodatek do prania - 27
11. mydło odplamiające - 29
12. wiaderko na pieluchy - 40
13. zapinki snappy x2 - 16
14. olejek z drzewa herbacianego - 20
15. woreczek na pieluszki x 2 - 40

Razem: 1329 PLN

Dla mnie:

1. osłonki silikonowe na sutki (mamy)
2. wkładki laktacyjne (wielorazowe) - 40
3. tantum rosa lub nadmanganian potasu - 30
4. 2x koszula - 60
5. cienki szlafrok - 30
6. 6x majtki wielorazowe - 15
7. 4 op. podpasek poporodowych (Absorgyn) - 20
8. olejek weleda do masażu krocza - 50
9. 2x biustonosz do karmienia - 150
10. laktator Madela Mini Electric - 250
11. maść na brodawki (mam 2 próbki Lansinoh HPA Lanolin - ponoć cudowny i te 2 próbki mi wystarczą)
12. podkład na łóżko- 10

Razem: 655PLN
łaa troche tego jest , nawet nie sadzilam ze tyle tego jeszcze trzebaa
Cytat:
tak tak jutro rano pojde do lekarza. i tak mialam sie przejsc z pieprzykiem (znamieniem), ktore nie daje mi teraz w ciazy spokoju, bo zaczelo odstawac, a zawsze bylo plaskie. niby miejsce ukrwione, pieprzyk mieciutki, ale skierowanie do dermatologa lepiej wezme...kurcze martwi mnie ta szyja. w ciazy to myslalam, ze pojawia sie przepuklina, a nie takie cuda jeszcze gdyby byla okazja zeby mnie zawialo albo cos...a to tak zaraz kolo krtani z boku.
aaa mam Cie hhehehe a noo to o guzek chodzilo , oj w ciazy kochana rozne rzeczy rosna , powiekszaja sie wyskakuja , znikaja , odpukac poprzednia ciaza bardziej mnie doswiadczyla pod tym wzgledem , u CIEBIE napewno bedzie dobrze ale skontrolowac trzeba
Stary 2013-02-03, 21:08   #3117
humpback
Zakorzenienie

no to ja się żegnam na dzisiaj, dobranoc
Stary 2013-02-03, 21:10   #3118
banka26
Zakorzenienie

a ja mam kolezanke Kornelię i do niej tez Nela , Nelka mowia
Stary 2013-02-03, 21:10   #3119
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
a ja dzisiaj dostalam dwa nosidelka i nadal chce chuste.

Cytat:
fajnie że macie już tak dużo wszystkiego jaki kolorek ???
wlosy - jasny braz, standard jak zwykle ale pieknie sie blyszcza, odrost znikl i naprawde duzo lepiej sie czuje

Cytat:
Kochane ma któraś albo mogłaby się wypowiedzieć na temat
http://allegro.pl/hustawka-lezaczek-cudowna-planeta-fisher-price-i2976736136.html
w selgrosie jest za 220 zł i tak się zastanawiam czy naprawdę takie fajne i funkcjonalne jak się wydaje
sliczny lezaczek, tylko szkoda, ze dziecko musi patrzec do gory zeby poogladac zwierzaki...
my bedziemy mieli podobny do tego http://allegro.pl/fisher-price-lezaczek-cuda-oceanu-t2806-wyprzedaz-i2984983369.html z rybkami przed nosem plywaja, puszczane sa jakies babelki itd.
Stary 2013-02-03, 21:15   #3120
banka26
Zakorzenienie

Happy wcale nie jest powiedziane ze jak spacerowka z wkladem dla niemowlat to ciezka , graco tez ma lekkie wozki , jak moj maly wyzdrowieje i w koncu szkola sie zacznie to pojade na rekonensans i zdam relacje bo szczerze to ja caly czas nastawiona na spacerowke, pomimo ze driver jestem, mam zamiar i lubie chodzic wiec codziennie z 6-7 km zamierzam robic jak dojde do siebie , i musze miac taki wozek zeby dal rade i malemu bylo wygodnie, a co do parasolek to tez mialam wozilam ja w samochodzie zawsze , i uzywalam tylko na zakupy badz jak juz maly nie jezdzil w wozku, to na wyjazdy do legalondu, zoo itp. tak to nie bo nie wygodna mega i kupialm najzwyklejsza za 100 zl
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości