My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 8 16,00%
Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 28 56,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-03, 17:59   #3031
happy blue
Zadomowienie

Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8

ej, drogie mamy, zagłębiłam się w temat chust i już się zdecydowałam na rodzaj (najbardziej uniwersalna tkana) chciałam przejść do recenzji różnych firm, ale zerknęłam jeszcze na instrukcję wiązania i tu..... czar prysł...nie dam rady!
http://kangurkowo.pl/webpage/instruk...angurek-1.html

i to tylko pierwsza część instrukcji. powiedzcie, co Wy o tym sądzicie?
Pearl, Ash- ratunku!

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
własnie nie jestem pewna czy to praski.. ten taki pomiędzy metrem ratusz a parkiem praskim... To praski?? Taki z wielkim napisem stomatologia? albo obok czegos co ma wielki napis stomatologia..

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

On własnie jak ma bardziej stresujący okres to tak chudnie.. W liceum ostatnio tak mało ważył i chyba przed ślubem.. Waga mu sie waha od 76-84 kg..

kurczę, to ile byś chciała, żeby przytył? a teraz jaki ma okres?

a tak naprawdę to sądzę, że to bardzo głupie oceniać żonę, dziewczynę mężczyzny na podstawie tego jak on wygląda. przecież nie zamykasz lodówki na klucz, wie gdzie ona jest, to nie dziecko, które musimy pilnować z jedzeniem. chciałabym Cię zbuntować- nie musimy, nie powinniśmy czuć się winne

Edytowane przez happy blue
Czas edycji: 2013-02-03 o 18:02
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 18:01   #3032
metropolitan
Zadomowienie

szprotka mada: ja mam takie roletki w aslonie i też w miarę sobie chwalę a literki na pewno sobie kupie, ale to już jak się dzidziuś urodzi.

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
przykro mi.. imię łądne ale nim rzygam...
tu u mnie są tylko Kuby.

Kuba na Kubie Kubą pogania

Apropos imion, teściówce moja Zuzia nasza się nie podoba..

Wczoraj pyta : a imie jakie wybraliście?
ja: Zuzia, bo i Zuza i Zuziak i Zuzanna ładnie
ona myśli i myśli... po czym mówi: najważniejsze żeby zdrowe było
no ja się właśnie trochę obawiam popularności tego imienia... ale żadne męskie inne mi sie na razie nie podoba za bardzo... Olek jest ok, ale mój małż ma tak na imię... Maciek mi sie też podoba, ale mój brat rodzony tak ma i kuzyn męża... Borys fajne, ale ze złą osoba mi się kojarzy...
a powiem ci, ze imię mojej córki jest bardzo niepopularne, a w grupie w przedszkolu jest 9 dzieci (bo to prywatne) i na te 9 dzieci są 2 Blanki a Kuby ani jednego... Ja Kuby nie miałam ani jednego w klasie.. Ale ja tak mam, że może mi się jeszcze 1000 razy zmienić

a teściowa niech se gada.... moi rodzice tez się popukali w czoło, jak usłyszeli imie mojej córki...
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 18:03   #3033
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
szprotka mada: ja mam takie roletki w aslonie i też w miarę sobie chwalę a literki na pewno sobie kupie, ale to już jak się dzidziuś urodzi.

no ja się właśnie trochę obawiam popularności tego imienia... ale żadne męskie inne mi sie na razie nie podoba za bardzo... Olek jest ok, ale mój małż ma tak na imię... Maciek mi sie też podoba, ale mój brat rodzony tak ma i kuzyn męża... Borys fajne, ale ze złą osoba mi się kojarzy...
a powiem ci, ze imię mojej córki jest bardzo niepopularne, a w grupie w przedszkolu jest 9 dzieci (bo to prywatne) i na te 9 dzieci są 2 Blanki a Kuby ani jednego... Ja Kuby nie miałam ani jednego w klasie.. Ale ja tak mam, że może mi się jeszcze 1000 razy zmienić

a teściowa niech se gada.... moi rodzice tez się popukali w czoło, jak usłyszeli imie mojej córki...
To może Bruno?
Sexowne, męskie i niepopularne
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 18:09   #3034
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
odnośnie imienia - u nas niby przeszedł Ignaś, już mąż zaczął mówić o dziecku Ignaś itd. a przed momentem przychodzi z tekstem że jednak on musi pomyśleć nad innym imieniem bo jak to będzie jego pierworodny, to nie może być Ignacy..a już myślałam że coś się udało ustalić
O nie! mam nadzieję, że pójdzie po rozum do głowy i przekona się do Ignasia....

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Nie no znam pełno Jakubów ale w różnym wieku i jakoś nigdy się nie pokrywały przynajmniej u mnie w klasie
Wiesz, u mnie w szkole były same Anie, Kasie i Agnieszki, teraz rzadko się tak dziewczynki nazywa, więc małe są szanse by u naszych dzieci w szkołach była taka sama sytuacja. Za to będzie wtedy właśnie bardzo dużo Kubusiów, Antosiów, Lenek i Zoś.

Cytat:
Trochę mnie zestresowała siostra męża.. Pytała się czy mam lekarza i gdzie chce rodzić i czy on pracuje w tym szpitau.. No ja, że na razie chodzę do takiego co nie pracuje, ale mam iść pod koniec lutego do lekarki co pracuje na madalińskiego.. A ona, ze no to dobrze, bo mnie nie przyjmą jak nie będę miała lekarza i mnie odeśla do innego...zwłaszcza z madalińskiego bo tam duzy ruch i w ogóle i że ona tam rodziła, ale się nie będzie wypowiadać bo to 10 lat temu było.. A teraz rodziła w szpitalu praskim..
ehh
Oj, niestety też tak słyszałam o Madalińskiego. Ale co się martwisz, skoro wybierasz się do lekarza, który tam pracuje?

Cytat:
Kurcze muszę podtuczyc trochę swojego męża.. Waży teraz 76 kg przy 190 cm...Prawie tyle co ja o zgrozo przy 168...Wczoraj byliśmy u siostry TŻta i powiedzieli ze z niego straszny huderlak teraz jest i ze musi wiecej jesc..A on teraz zestresowany i sam kilogramy traci...
Za miesiąc prawdopodobnie przyjeżdzą teściowa wiec mam miesiac. Jakieś pomysły?

A, żeby nie było łatwo- ciastek ani słodyczy raczej nie lubi.. Tłustych rzeczy też.. Jedyne co to chipsy z takich tuczących i żółty ser.. Moze go bede karmiła dużą ilością zapiekanek i pizzą??
Kochana, mój ma 192cm i 72kg i żeby nie było - ja 158cm i już 65kg!!! Już na wszystkie sposoby próbuję go tuczyć i nic. A on chętnie je i tłusto i słodko. Tylko dla mnie się źle to kończy bo jakby nie było, jak gotuję to dla nas obojga... A u niego waga stoi w miejscu

Ślęczę własnie nad wyprawką. Wkrótce Wam wkleję. Ale męczę się strasznie nad pieluchami wielorazowymi...
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 18:09   #3035
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
To może Bruno?
Sexowne, męskie i niepopularne
córka znajomych moich rodziców tak nazwała synka - i dziadkowie mówią do niego Bronek bo maja problem z odmianą/zdrobnieniem
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 18:16   #3036
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Wiesz, u mnie w szkole były same Anie, Kasie i Agnieszki, teraz rzadko się tak dziewczynki nazywa, więc małe są szanse by u naszych dzieci w szkołach była taka sama sytuacja. Za to będzie wtedy właśnie bardzo dużo Kubusiów, Antosiów, Lenek i Zoś.

Oj, niestety też tak słyszałam o Madalińskiego. Ale co się martwisz, skoro wybierasz się do lekarza, który tam pracuje?

Kochana, mój ma 192cm i 72kg i żeby nie było - ja 158cm i już 65kg!!! Już na wszystkie sposoby próbuję go tuczyć i nic. A on chętnie je i tłusto i słodko. Tylko dla mnie się źle to kończy bo jakby nie było, jak gotuję to dla nas obojga... A u niego waga stoi w miejscu

Ślęczę własnie nad wyprawką. Wkrótce Wam wkleję. Ale męczę się strasznie nad pieluchami wielorazowymi...
o, ciekawam Twojej wyprawki
kurka, Ty rozkmiń wózek, żeby Wam obojgu pasował

Cytat:
córka znajomych moich rodziców tak nazwała synka - i dziadkowie mówią do niego Bronek bo maja problem z odmianą/zdrobnieniem

Brunio?
Stary 2013-02-03, 18:17   #3037
metropolitan
Zadomowienie

bruno mi sie kiedyś podobało, teraz sama nie wiem... mam znajomą która ma Bruna... no właśnie ma Bruno, czy Bruna??? problem z odmianą jest najgorszy w tym imieniu i czasem sami rodzice go mają ale owszem bardzo ładne imię

jeszcze i się podoba Tymon, Zygmunt (po dziadku, ale tak nie nazwę raczej), Antoni, Szymon (to też odpada niestety u mnie), i dzisiaj wpadłam na nowe: Kazimierz mały Kazio... myślę, że sweet, chociaż chyba by cała rodzina umarła... ze śmiechu albo z przerażenia
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 18:20   #3038
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
byłabym zła jakby mi tak do dziecka mówili

U nas tez problem z imieniem.. mi się dla chłopców mało co podoba
Mąż już jakiś czas temu wymyslił Rafał.. w sumie nie kojarzy mi się z nikim, nie jest wymyslate, więc chyba zostanie chociaż dupy nie urywa
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 18:22   #3039
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
już raz poszedł po rozum, bo na początku nie był przekonany, ale potem stwierdził że imię fajne i dobre dla syna, ładnie się komponuje z nazwiskiem, byli inżynierowie o tym imieniu (a nie tylko muzycy i pisarze) i OK. a teraz coś mu się uwidziało, że imię nie jest wystarczająco dobre dla jego pierworodnego i trzeba to przedyskutować no ale zobaczymy co ten mój mądry mąż jeszcze wymyśli
Stary 2013-02-03, 18:23   #3040
Ashyshqa
Zakorzenienie

Happy Blue prosta instrukcja w 32 krokach!
Oj już sobie tę szamotaninę wyobrażam i do tego zniecierpliwione, wierzgające i płaczące dziecko... Ale! Nie przeraża mnie to! Damy radę. Początki będą masakryczne, ale z czasem stanie się to wiązanie nawykiem i raz, dwa, trzy będziemy gotowe. Wierzę w nas!
Stary 2013-02-03, 18:27   #3041
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
Brunio?
no chyba tak ale jakoś im łatwiej mówić do małego Bronek

Cytat:
b i dzisiaj wpadłam na nowe: Kazimierz mały Kazio... myślę, że sweet, chociaż chyba by cała rodzina umarła... ze śmiechu albo z przerażenia
mój mąż byłby zachwycony - to była jedna z jego propozycji po królu Kazimierzu Wielkim. a mi się kojarzy z sąsiadem alkoholikiem, i nie bardzo podoba
Stary 2013-02-03, 18:30   #3042
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
o, ciekawam Twojej wyprawki
kurka, Ty rozkmiń wózek, żeby Wam obojgu pasował
Żebyś wiedziała, że wózek jest wyzwaniem. Na szczęście ten, który kupujemy od znajomych ma regulowaną rączkę, więc jakoś to będzie

Cytat:
bruno mi sie kiedyś podobało, teraz sama nie wiem... mam znajomą która ma Bruna... no właśnie ma Bruno, czy Bruna??? problem z odmianą jest najgorszy w tym imieniu i czasem sami rodzice go mają ale owszem bardzo ładne imię

jeszcze i się podoba Tymon, Zygmunt (po dziadku, ale tak nie nazwę raczej), Antoni, Szymon (to też odpada niestety u mnie), i dzisiaj wpadłam na nowe: Kazimierz mały Kazio... myślę, że sweet, chociaż chyba by cała rodzina umarła... ze śmiechu albo z przerażenia
Kazio super! Bierz i się nie zastanawiaj!

Cytat:
już raz poszedł po rozum, bo na początku nie był przekonany, ale potem stwierdził że imię fajne i dobre dla syna, ładnie się komponuje z nazwiskiem, byli inżynierowie o tym imieniu (a nie tylko muzycy i pisarze) i OK. a teraz coś mu się uwidziało, że imię nie jest wystarczająco dobre dla jego pierworodnego i trzeba to przedyskutować no ale zobaczymy co ten mój mądry mąż jeszcze wymyśli
I nawet Loyola go nie przekonuje? Może całe życie święty nie był, ale już jak się nawrócił to super rzeczy dla ludzkości rozkminił - lepsze pewnie niż nie jeden inżynier
Stary 2013-02-03, 18:35   #3043
sharpnowaja
Zakorzenienie

Witam
Goście właśnie sobie poszli. Zrobiłam pizzę. Goście się spóźnili i pierwsza była za bardzo spieczona
Jestem wykończona, nie robię dziś już nic. Ba! jutro też nic nie robię należy mi się błogie lenistwo. Chyba powoli mój brzuszek zaczyna mi "przeszkadzać". Ciężko mi założyć buty- o ściągnięciu nawet nie wspomnę. Zaczynam mieć problemy ze wstawaniem z kanapy eh nawet sobie nie chce wyobrażać jak to będzie za 2 miesiące
I chyba przyzwyczaiłam się do ruchów małej i nie zwracam na nie uwagi. Bo tak siedziałam i się zastanawiałam czy ona dziś dawała o sobie znać bo nie pamiętałam. A tu mi talerzyk podskakiwał na brzuchu A później bluzka falowała moje kochane maleństwo.

Wczoraj na kolację się obżarłam- dosłownie bo tego inaczej nazwać nie można. Zrobiliśmy hot-dogi. Trochę za dużo no ale szkoda żeby się zmarnowały. I mimo że miałam dość to doprawiłam się biedronkową chałwą sezamową

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
...i w koncu mowi, ze ma polroczna corke i ze nie warto kupowac butelek TT. podobno jej dziecko nie chce z nich pic...smoczki sa za twarde i woli najzwyklejsza butelke za 7zl ze smoczkiem lateksowym (zoltym)
każde dziecko jest inne, może właśnie waszemu maleństwu one przypasują

Cytat:
Piję rumianek, melisę, miętę. Mam też herbatkę 7 ziół z biedry i też sobie czasem zrobię. Nie mogę ciągle pić owocowych często mam po nich zgagę... Czarna mi w ogóle nie wchodzi, od czasu do czasu zaserwuję sobię Inkę, ale to raczej rano i w formie jak kakao
ja za owocowymi nie przepadam. Są dla mnie za słodkie (mimo że nie słodzę). Piję zieloną z cytryną, czerwoną, sok marchewkowy, sok pomidorowy, wodę z cytryną, zwykłą z cytryną + sok malinowy.
Stary 2013-02-03, 18:39   #3044
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Żebyś wiedziała, że wózek jest wyzwaniem. Na szczęście ten, który kupujemy od znajomych ma regulowaną rączkę, więc jakoś to będzie
ach, bo Wy już macie wózek...to kto mi teraz pomoże wybrać spacerówkę dla noworodka? Diabli też chyba powoli odrzuca pomysł, może jeszcze Banka poratuje?
Cytat:
Happy Blue prosta instrukcja w 32 krokach!
Oj już sobie tę szamotaninę wyobrażam i do tego zniecierpliwione, wierzgające i płaczące dziecko... Ale! Nie przeraża mnie to! Damy radę. Początki będą masakryczne, ale z czasem stanie się to wiązanie nawykiem i raz, dwa, trzy będziemy gotowe. Wierzę w nas!
jasna pała
znalazłam łatwiejszą opcję z kieszonką, ale nie wiem czy przy tkanych zadziała. ale Wy też będziecie musieli wybrać chyba dwie, bo jak wybierzesz pod męża długość to.... to będziesz moim ideałem
a masz już chustę jakąś na oku? dawaj tę listę wyprawkową!
Stary 2013-02-03, 18:45   #3045
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
dlatego ja chyba nie będę ogłaszać rodzinie jaka płeć, i jakie imię, tylko postawię ich przed faktem dokonanym. każdemu się nie dogodzi, a imię podobać ma się przede wszystkim mi i mężowi

ja tam mężowi wolnej ręki nie dam, bo on wymyśla dziwne imiona po fantastycznych i wielkich ludziach
Ja mówie rodzinie jaka płeć ale nie mówię jakie imię bo odrazu by były jakies uwagi.. a tak to urodzi sie i wtedy isę dowiedzą. Nie bedzie czasu żeby mnie przekonać do innego imienia
A co do Twojego męża wiesz On poprostu chce mieć Wielkie dziecko po WIELKIM człowieku

Cytat:
Wiesz, u mnie w szkole były same Anie, Kasie i Agnieszki, teraz rzadko się tak dziewczynki nazywa, więc małe są szanse by u naszych dzieci w szkołach była taka sama sytuacja. Za to będzie wtedy właśnie bardzo dużo Kubusiów, Antosiów, Lenek i Zoś...
Zapomniałaś dodać jeszcze Julek
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 18:46   #3046
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
I nawet Loyola go nie przekonuje? Może całe życie święty nie był, ale już jak się nawrócił to super rzeczy dla ludzkości rozkminił - lepsze pewnie niż nie jeden inżynier
średnio. no inic, ciekawa jestem co on wymyśli

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja
Wczoraj na kolację się obżarłam- dosłownie bo tego inaczej nazwać nie można. Zrobiliśmy hot-dogi. Trochę za dużo no ale szkoda żeby się zmarnowały. I mimo że miałam dość to doprawiłam się biedronkową chałwą sezamową
ja się obżeram dzisiaj ciastem drożdżowym. wczoraj były babeczki, a dziś ciasto z kruszonką
Stary 2013-02-03, 18:46   #3047
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Witam
Goście właśnie sobie poszli. Zrobiłam pizzę. Goście się spóźnili i pierwsza była za bardzo spieczona
Jestem wykończona, nie robię dziś już nic. Ba! jutro też nic nie robię należy mi się błogie lenistwo. Chyba powoli mój brzuszek zaczyna mi "przeszkadzać". Ciężko mi założyć buty- o ściągnięciu nawet nie wspomnę. Zaczynam mieć problemy ze wstawaniem z kanapy eh nawet sobie nie chce wyobrażać jak to będzie za 2 miesiące
I chyba przyzwyczaiłam się do ruchów małej i nie zwracam na nie uwagi. Bo tak siedziałam i się zastanawiałam czy ona dziś dawała o sobie znać bo nie pamiętałam. A tu mi talerzyk podskakiwał na brzuchu A później bluzka falowała moje kochane maleństwo.

każde dziecko jest inne, może właśnie waszemu maleństwu one przypasują

ja za owocowymi nie przepadam. Są dla mnie za słodkie (mimo że nie słodzę). Piję zieloną z cytryną, czerwoną, sok marchewkowy, sok pomidorowy, wodę z cytryną, zwykłą z cytryną + sok malinowy.
bardzo lubię tę chałwę biedronkową też mam już problem z mobilnością, denerwują mnie manewry z butami! czekam na wiosnę i baletki!
ja ze strachu przed porażką kulinarną nie przyjmuję gości, chyba jestem jakaś skrzywiona, ale znajomych mam tolerancyjnych
narobiłaś mi ochoty na sok marchewkowy...! i co teraz!
Stary 2013-02-03, 18:58   #3048
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Nie
Ja biore tylko to czyli tam jest jedna kapsułka i jedna tabletka dziennie
Cytat:
ja nie biorę żelaza, teraz zaczęłam łykać magnez..
pytam bo widzę, że w tych witaminach go nie ma a jakby nie było żelazo jest ważne

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
u nas też
ale pamiętaj, musimy cieszyć się z zimy
taaa

Cytat:
odnośnie imienia - u nas niby przeszedł Ignaś, już mąż zaczął mówić o dziecku Ignaś itd. a przed momentem przychodzi z tekstem że jednak on musi pomyśleć nad innym imieniem bo jak to będzie jego pierworodny, to nie może być Ignacy..a już myślałam że coś się udało ustalić
Jaki bezsens
Cytat:
nie można bo jakby nie było to blok
my też mamy ogródek za blokiem i grillujemy - jak każdy

Cytat:
Mąż już jakiś czas temu wymyslił Rafał.. w sumie nie kojarzy mi się z nikim, nie jest wymyslate, więc chyba zostanie chociaż dupy nie urywa
w sumie żadne nie urywa

---
Wróciłam, byliśmy jeszcze w netto po coś na kolację,jakoś mnie brzuch pobolewał ale przestał
W kościele się tylko wkurzyłam bo probo pierdzielił od rzeczy i sobie przypomniałam dlaczego tak rzadko do kościoła chodzę

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 18:59   #3049
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cytat:

a mi dupe urywa , uwielbiam to imię i mam do niego sentyment . (mąż wie jaki to sentyment, dlatego u nas by nie przeszło). Ale jest OK i dla małego i dla dorosłego, odpowiednio męskie. No i wszystkich Rafałów jakich znam.. to fajni faceci
Stary 2013-02-03, 19:00   #3050
sharpnowaja
Zakorzenienie

metropolitam to dużo zdrówka życzę. Powodzenia na egzaminie (będziemy trzymać kciuki). A literki bardzo fajnie się u was prezentują.

Cytat:
a jakie mają zamknięcie smoczki, bo nie wiem?
heh nie wiem jak to opisać. Taki jakby pojemniczek na sam smoczek. I wtedy nic do smoka się nie dostaje nie wiem czy z każdej firmy tak mają, ja kupiłam avent i jest. I gwarantuje Ci że jak kupisz taki smoczek to tego pojemniczka nie będziesz używać

color za 23 tc

happy za 25 tc

Cytat:
ALE MIAŁAM SEN!!!!
urodziłam szczeniaczka!!!

Cytat:
mieszkanie jest nasze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

od 1.03 zamieszkamy znów razem,w najprzytulniejszym mieszkanku świata.. w którym będziemy niedługo już w 3jke!
[/QUOTE]
zaczynasz odliczać?
Stary 2013-02-03, 19:00   #3051
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
ach, bo Wy już macie wózek...to kto mi teraz pomoże wybrać spacerówkę dla noworodka? Diabli też chyba powoli odrzuca pomysł, może jeszcze Banka poratuje?

jasna pała
znalazłam łatwiejszą opcję z kieszonką, ale nie wiem czy przy tkanych zadziała. ale Wy też będziecie musieli wybrać chyba dwie, bo jak wybierzesz pod męża długość to.... to będziesz moim ideałem
a masz już chustę jakąś na oku? dawaj tę listę wyprawkową!
Co do wózka, to ja wciąż uważam, że ten Maclaren Grand Tour to jest to. Ale wiem, że i tak potem byśmy chcieli lekką spacerówkę więc wraz 2 razy wydatek rzędu 1,5 tys. Nie uśmiecha mi się, skoro mogę teraz mieć gondolę i spacerówkę na stelażu za 200zł.

A co do chusty - przecież one są długaśnie. Ta z instrukcji na męża też będzie dobra. Przynajmniej tak mi się wydaje. Ale masz racje, przed zakupem trzeba będzie stworzyć sobie sytuację do przymiarki

Wyprawka rodzi się w bólach... Jeszcze chwilę potrzebuję...

Cytat:
Zapomniałaś dodać jeszcze Julek
O tak, Julek też
Swoją drogą to są wszystko naprawdę piękne imiona, nie dziwię się ludziom, że je dzieciom nadają...
Stary 2013-02-03, 19:07   #3052
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
pytam bo widzę, że w tych witaminach go nie ma a jakby nie było żelazo jest ważne
POwiem Ci że nawet nie zastanawiałam się nad tym ale mi gin mówił za każdym razem że mam super wyniki a morfologię to w ogóle ekstra i żebym nic więcej nie brała więc nic nie biorę

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Cytat:
O tak, Julek też
Swoją drogą to są wszystko naprawdę piękne imiona, nie dziwię się ludziom, że je dzieciom nadają...
masz rację i tez dziwię się ludziom że idą tak za "modą". Ja osobiście nie chciałabym żeby moje dziecko miało imię które jest jednym z najpopularniejszych w danym roku
Stary 2013-02-03, 19:12   #3053
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
A co do Twojego męża wiesz On poprostu chce mieć Wielkie dziecko po WIELKIM człowieku
Ignacy XXL

Cytat:
Jaki bezsens

w sumie żadne nie urywa
no w sumie

Cytat:
masz rację i tez dziwię się ludziom że idą tak za "modą". Ja osobiście nie chciałabym żeby moje dziecko miało imię które jest jednym z najpopularniejszych w danym roku
ja nie chcę, ale gdyby żadne imię na świecie nam się nie podobało, i jeszcze dodatkowo to imię miałoby dla mnie wartość sentymentalną (jak np. Alicja po mojej chrzestnej), to olałabym popularność imienia i nie szukała czegoś innego na siłę.
Stary 2013-02-03, 19:14   #3054
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
POwiem Ci że nawet nie zastanawiałam się nad tym ale mi gin mówił za każdym razem że mam super wyniki a morfologię to w ogóle ekstra i żebym nic więcej nie brała więc nic nie biorę
No to jeśli wyniki masz super to... super Ciekawa jestem jakie wyniki miałabyś jakbyś nie brała tych witamin No a co do tego żelaza too często lekarze każą nie brać witamin a samo żelazo jak hemoglobina spada

Stary 2013-02-03, 19:15   #3055
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
ej, drogie mamy, zagłębiłam się w temat chust i już się zdecydowałam na rodzaj (najbardziej uniwersalna tkana) chciałam przejść do recenzji różnych firm, ale zerknęłam jeszcze na instrukcję wiązania i tu..... czar prysł...nie dam rady!
http://kangurkowo.pl/webpage/instruk...angurek-1.html

i to tylko pierwsza część instrukcji. powiedzcie, co Wy o tym sądzicie?
Pearl, Ash- ratunku!

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

kurczę, to ile byś chciała, żeby przytył? a teraz jaki ma okres?

a tak naprawdę to sądzę, że to bardzo głupie oceniać żonę, dziewczynę mężczyzny na podstawie tego jak on wygląda. przecież nie zamykasz lodówki na klucz, wie gdzie ona jest, to nie dziecko, które musimy pilnować z jedzeniem. chciałabym Cię zbuntować- nie musimy, nie powinniśmy czuć się winne
Ten opis to masakra, lepsze są filmiki na youtubie
My zdecydowaliśmy się na tkaną z bambusem z lennylamb, ale zakupu jej zostawiamy na sam koniec.
Cytat:

Tylko nie Kazioooo :P
Ale niestety tak jest, że niektórym imiona się kojarzą z kimś i koniec - nie przejdzie

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 19:18   #3056
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Ale niestety tak jest, że niektórym imiona się kojarzą z kimś i koniec - nie przejdzie
to chyba jest najgorsze przy wyborze imienia - imię może być bardzo ładne, ale jak się negatywnie kojarzy to cały urok znika
Stary 2013-02-03, 19:18   #3057
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
No to jeśli wyniki masz super to... super Ciekawa jestem jakie wyniki miałabyś jakbyś nie brała tych witamin No a co do tego żelaza too często lekarze każą nie brać witamin a samo żelazo jak hemoglobina spada
Sama sie zastanawiam jakie by były wyniki bez witamin Bo biore je od 7 tyg ciąży najpier jedynke teraz dwójke
A Ty bierzesz te witaminy albo inne? i zastanawiasz sie nad żelazem czy nic nie łykasz?
Stary 2013-02-03, 19:21   #3058
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Co do wózka, to ja wciąż uważam, że ten Maclaren Grand Tour to jest to. Ale wiem, że i tak potem byśmy chcieli lekką spacerówkę więc wraz 2 razy wydatek rzędu 1,5 tys. Nie uśmiecha mi się, skoro mogę teraz mieć gondolę i spacerówkę na stelażu za 200zł.

A co do chusty - przecież one są długaśnie. Ta z instrukcji na męża też będzie dobra. Przynajmniej tak mi się wydaje. Ale masz racje, przed zakupem trzeba będzie stworzyć sobie sytuację do przymiarki

Wyprawka rodzi się w bólach... Jeszcze chwilę potrzebuję...

O tak, Julek też
ech, ja myślałam, że kupując spacerówkę np Maclarena czy Graco rozwiązuję problem kupna później spacerówki, a to okazuje się, że one też są ciężkie?

a chusty są długie, a jednocześnie mają rozmiary- co do wzrostu hmmhmmm

Cytat:
Ignacy XXL

no w sumie

ja nie chcę, ale gdyby żadne imię na świecie nam się nie podobało, i jeszcze dodatkowo to imię miałoby dla mnie wartość sentymentalną (jak np. Alicja po mojej chrzestnej), to olałabym popularność imienia i nie szukała czegoś innego na siłę.
myślę tak samo nasza Helenka też podobno będzie miała dużo koleżanek and so what?
Stary 2013-02-03, 19:21   #3059
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Sama sie zastanawiam jakie by były wyniki bez witamin Bo biore je od 7 tyg ciąży najpier jedynke teraz dwójke
A Ty bierzesz te witaminy albo inne? i zastanawiasz sie nad żelazem czy nic nie łykasz?
Nie biorę żadnych (jedynie NNKT od niedawna), wyniki mam super... ale zrobiłam test żelaza brałam miesiąc i wyniki bez zmian

Stary 2013-02-03, 19:22   #3060
vil84
Wtajemniczenie

mama dziś nam przywiozła kolejne ciuszki dla Przemka kurteczkę na lato, i dwie bluzy z kapturkiem cieszę się bo ja nie kupowałam na razie takich "cieplejszych" ciuszków, tylko same bodziaki, śpiochy itp.

i dostaniemy mebelki siostra męża wymyśliła sobie nowe meble, a że potrzebuje ich bardzo mało i za niską cenę (znalazła jakiś zestaw w BRW za niecałe 500 zł) to kupi niedługo, a my weźmiemy z jej pokoju regał, stolik i wieeeelką komodę dokupimy tylko szafę na ciuchy i jeszcze jeden regał

Cytat:
a tak co do tematu imion... co sądzicie o Kubie??? mi imię się bardzo podoba, ale obawiam się, że jest strasznie oklepane..... i czasem jeszcze się zastanawiam nad zmianą....
mnie się podoba

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Ja pije kawę codziennie, bez niej łeb mi pęka i mam ciśnienie 90/50
też mam takie - ostatnio zaczęłam wracać do kawy

Cytat:
Też Ci powiedział lekarz, że jak się zacznie brać ten lek to nie można go odstawiać aż do 36tc?
wszędzie, gdzie czytałam o tym leku to dziewczyny pisały że do tego mniej więcej czasu się bierze. i że albo zaraz po odstawieniu rodzisz, albo po terminie mam cichą nadzieję że jak zacznę to brać to urodzę pod koniec marca

Cytat:
Wczoraj pyta : a imie jakie wybraliście?
ja: Zuzia, bo i Zuza i Zuziak i Zuzanna ładnie
ona myśli i myśli... po czym mówi: najważniejsze żeby zdrowe było

teściowa dziś stwierdziła, że jej się PRzemek nie podoba ... ale jak usłyszała jaką alternatywę zaproponował jej szanowny synek, to stwierdziła że jednak ok

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
No to masz przestrane.. teściowa Ci powie że jej syna zmarnowałaś hehehe
Mój też huderlak i francuski piesek do tego, taki metabolizm, im więcej zje tym wiecej wydali, nic sie nie odkłada.
jak się poznaliśmy z moim TŻ, to ważył niecałe 60 kilo przy 182 cm wzrostu. i nie głodzili go, takie geny, ojciec też chudy strasznie. ostatnio się po długim czasie zważył, okazało się, że waży 67 kilo. a ja zrobiłam wielkie oczy jakim cudem, bo wizualnie jest taki sam, ciuchy dalej mu wiszą w pracy mało je bo nie ma czasu, ale jak ma wolne to ciągle coś podjada, i nie może nie być w domu słodyczy bo od razu czarna rozpacz

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości