|
|
#121 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
hej
nowy wątek, a ja starego jeszcze nie nadrobiłam, ale walczę ![]() wczoraj mieliśmy ciężki wieczór, aż się popłakałam; mały przez 2 godziny płakał, nie chciał spać, nie mam zielonego pojęcia dlaczego: pojedzony, miał sucho, brzuszek go raczej nie bolał, bo się nie prężył, tylko po prostu marudził; bujałam go i płakałam razem z nim, dopiero moja mama go uspokoiła i na szczęście cała noc spokojna i do teraz jest jak aniołek (tfu, tfu, tfu) Cytat:
![]() Cytat:
tata zauważyłam, bo ja to jakoś tak bezwiednie robiłamCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i nawet nic nie zabolało; jeszcze mi takie dwa krótki sznureczki w samej pipce zostały, ale nie mogę ich uchwycić ale pracuję nad tym![]() o łał, jakie ciacho Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
Wizaz kolejny wieczor strajkuje :/
Dziewczyny, tak z ciekawosci - jakiego rozmiaru ciuszki ubieralyscie maluszkom po urodzeniu i jak to wyglada po miesiacu? (62 dobre czy nadal dzieciaczki w nich plywaja? )
|
|
|
|
#123 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i zastanawiam się nad nosidłem Marsupi, podobno od 3,5 kg można nosić, niby w bezpiecznej pozycji dla takich maluszków, ale jakoś nie jestem przekonana, może któraś z was się z nim spotkała? Maluchna kciuki zaciśnięte
|
|
|
|
|
#124 |
|
Konto usunięte
|
Nawijko, u mnie - Dorka 55cm i 3650g po urodzeniu, skończyła 3 tygodnie i zdecydowanie widać wzrost. Śpioszki na 56 za małe, nawet na początku były ledwo, ledwo. Pajacyki raczej też, ale - to od firmy zależy, bo niestety czasem 56 jest identyczne jak 62
Półśpiochy - mam takie, które założyłam raz i raczej więcej nie dam, bo maleństwa (56), a mam też dobre. Zaznaczam, że od góry rzeczy są ok, czyli kaftaniki czy sweterek/bluza, nawet z lekkim zapasem, na długośc jednak - kiepsko. W rozmiarze 62 - na długośc z lekkim zapasem, w rękawach za długie. |
|
|
|
#125 |
|
Wtajemniczenie
|
Marysia urodzila sie 1 lutego o 11.42, porod wywolywany, sn
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
#126 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Natłuszcza się, a nie walę jej przy tym tony mleczka na buzię.
|
|
|
|
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak ktoś przychodzi na "oglądanie dzidziaka", to zazwyczaj przynosi większe ciuszki, żeby były na potem, a ja cholera na teraz nie mam
|
|
#128 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#129 | ||
|
Zakorzenienie
|
fryzurę ma jak mój mały
Cytat:
muszę się rozejrzeć---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
dziwne te rozmiarówki
|
|
#130 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#131 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny. Czyli jednak nie warto bylo AZ tak zbroic sie w 56 - dobrze dobrze
![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#132 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kosmetyków jednej serii uzywa się po to, by wiedzieć, że to na pewno ta firma uczula, w razie, gdyby coś się działo. Więc moim zdaniem jak nie dostaniesz mleczka BD, to śmiało możesz kupić innej firmy - w razie, gdyby było jakies uczulenie, to wiesz, że to jest to, bo rozumiem, że po innych produktach BD skutków ubocznych nie zauważyłaś ![]() Kochana, rozmiar rozmiarowi nierówny, ja tam na metki nie patrzę, tylko na oko wybieram co mniejsze ciuszki
|
|
|
|
|
#134 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
Moj przy porodzie mial 54cm i 3050g we wtorek konczy 4tyg, po porodzie to nawet go ubieralam w 50/52 rozmiar
teraz sa dobre akurat 56, i jeszcze troche w nich polata![]() Prawy cyc mi zaraz peknie, aaaaaaaaaaa
|
#136 |
|
Zadomowienie
|
Która się chwali, że dopiero od dziś ma wózek??
Bo ja też Do tej pory się werandowałyśmy tylko na balkonie, więc trzymałam małą na rękach po prostu, wózek nie był pilnie potrzebny, a dostałam od siostry, także nie było pośpiechu :P i mam marite roan, ot dokładnie taką zadowolona jestem ![]() marita.jpg |
|
|
|
#137 |
|
Zadomowienie
|
Kurde, jakie śliczne te wszystkie dzidziusie nasze
|
|
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
charlizz, ja
Ladny ten Twoj!!Kurcze, cos mi telefon nie lapal zasiegu (ja nie wiedzialam o tym). Teraz wylaczylam go i wlaczylam, a tam 6 polaczen od TZ+kilka smsow, od mamy 3 polaczenia. Juz nawet ze soba sie kontaktowali miedzy soba, bo mysleli, ze rodze ![]()
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-02-03 o 23:02 |
|
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm, a jak długo się macica obkurcza? Po miesiącu macie płaskie brzuchy?
|
|
|
|
#140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Także ja polecam, jest naprawdę suuuuuper.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-02-03 o 23:03 |
|
|
|
|
#141 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja cala ciaze uzywalam BD fur mama (ten rozowy) i tez jestem bardzo zadowolona ![]() ellmi, ja kocham zapach kosmetykow BD
|
|
|
|
|
#143 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tu wszystko wróciło do normy, a nawet schudło bardziej (nogi), a brzusio siedzi ale to chyba nie macica, tylko te nadprogramowe słodycze pod koniec ciąży; i w sumie nie karmię piersią, więc jedzeniowo pozwalam sobie na więcej, więc to też mi raczej nie pomaga; ale jak tylko skończy się połóg, to biorę się za siebie i ćwiczę---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
ale do dziecka mi jakoś pasuje ten zapach i już mi nie przeszkadza
|
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
Jeah, prawy cycek ruszył i jest identyczny jak lewy, w sensie produkcji lecznej chyba - bo tak mi wychodzi dotykowo i wzrokowo, super:P
I moje dziecko mm jadło dziś tylko 2 razy, a tak to pierś - i spała długo po tych karmieniach, to chyba najedzona była? To drugie mm podałam niedawno bo miałam gości i jakoś nie wiem, głupio mi było - chyba się muszę przyzwyczaić i wychodzić do innego pokoju. Ale piersi są teraz pełne, i co mam zrobić? Odciągnąć? Ile?? Czy mogą poczekać jeszcze te 2 godziny i na razie nie ruszać a potem dostawić dziecko?? Pomocy!
|
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie ja też wolę te z serii dla dzieci ze względu na zapach, bo te dla mamusiek to takie ciężkie jakieś są, dziwne.
|
|
|
|
#146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39022827]Rozumiem, pamiętam to bardzo dobrze ale słowo honoru, porody to nie ściema istnieją.Tak, to normalne, do miesiąca przechodzi, to po prostu schodzi poporodowy pierwszy naskórek. Można smarować emolientem jakimś (ja akurat miałam emolium wygrany w konkursie kiedyś to smaruję czasem), Agatkę smarowałam kilka dni oliwką, bo próbkę miałam. Bardzo ładne te staniczki. Majtki odpuszczam bo ja uwielbiam bawełniane wszystko inne mnie gryzie. Nie zawsze. Ale obserwuję, i jeśli np. wiem, że miała dłuuugi okres bez spania, to na 99% marudzi bo śpiąca i ze zmęczenia już zasnąć nie potrafi. Wczoraj tak miałam i dzisiaj też wieczorem. Dokładnie, to samo miałam. Rany, jaka ona fajna a jaka wiercipięta ![]() Nie, karmienie mieszane jest gdy karmisz pół na pół. Ładny, ale te typy faktycznie ciężkie. Musisz to gdzieś po schodach targać czy nie? To ja go rezerwuję dla swojej Dorotki ![]() Gratuluję No to tak, masz 2 opcje: - elastyczna - do wagi 7-8kg, za to łatwiej się wiąże (ale możliwości mniej) - tkana - od urodzenia do... dłuuugo i 2latka ponosisz (chociaż dla takiego dziecia to już nosidło wygodniejsze jakieś dobre), ale trochę trudniej wiązać; aczkolwiek obejrzałam na yt wiązanie i nie jest to wyczyn jakiś wielki, ot, kwestia wprawy chyba;Co ważne - bardziej opłaca się kupić używaną chustę dobrej firmy, bo jest już "złamana" - wyrobiona, dobrze się układa, dociąga. Firmy dobrze oceniane przez fachowe chustowniczki to Hoppeditz (najdroższa, nawet 300zł nowa, używka poniżej 200 raczej nie schodzi na all), NatiBaby 9 nowa ok. 200-400zł, zależy z czego (w grę wchodzi bawełna, ale też i dodatki jedwabiu, lnu i tak dalej, tu masz stronę: http://www.natibaby.pl/ ), LennLamb. Pod uwagę bierzesz też swój wzrost i rozmiar, bo trzeba dopasować długość chusty. Polecam ci to forum: http://www.chusty.info/forum/forum.php ja jeszcze przed zakupem będę tam doczytywać, coby jak najlepiej kupić.[/QUOTE] Ja też czytam to forum i jestem na granicy chusta nosidełko ergonomiczne i nie wiem. Czytam dalej ... |
|
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie to jest nosidełko ergonomiczne??
Black: kosmetyczne pytanie: zetknęłaś się z jakąś fajną paletą zieleni (cienie do powiek) albo niebieskich? koleżanka mnie o radę spytała, a to akurat średnio moje kolory (tzn niebieskie, bo zielenie lubię) ale ja nie kojarzę żadnych. |
|
|
|
#148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Takich typowo niebieskich czy zielonych to nie znam, bo o ile zielenie są fajne, to niebieskie to też - podobnie jak u Ciebie - kompletnie nie moje kolory.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-02-04 o 00:04 |
|
|
|
|
#149 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wypróbowałam dzisiaj poduszkę do karmienia i pozycję "spod pachy" i Małej chyba przypasowało, jest lepiej. A z laktacją już chyba dobrze! Byłam się kąpać przed chwilą, trochę się pomasowałam, bo piersi są twarde i pełne, pierwszy raz zobaczyłam sikające strumyczki - szok! prawie se w oko strzeliłam![]() Pomasowąłam, żeby trochę mi ulżyło, dobrze zrobiłam? Koło 1:00 dziecię powinno zjeść, zobaczymy czy sama się obudzi. O brzuchy się pytałam bo mi wystaje w dolnej części i tak myślę czy to zniknie, czy to jest macica jeszcze. Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ---------- Gapa ze mnie! Gratuluję nowym mamusiom! Black: dzięki, ten Sleek może się nada dla koleżanki, ona lubi stonowane makijaże. |
|||
|
|
|
#150 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczynki!Ide sie zaraz szykowac na wielki dzien.O dziwo nie mam jakiegos stresa wielkiego,choc ja z tych panikujacych i wczoraj troche sobie poplakalam.Poza tym nie moge spac,bo o 3.30 mecza mnie skurcze co 10 minut. No nic,na kazdego kiedys przyjdzie pora (BLACK
).Dziekuje za kciuki.Odezwe sie do Nawijki.Ach i gratulacje dla Measi.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.

ogólnie codziennie odkrywam cos nowego w związku z bezbrzusiem :P
), że wcześniej jedliśmy kiedy byliśmy głodni, a teraz jemy kiedy mała nam pozwoli. To samo zresztą jest ze spaniem, myciem itd.
Podoba mi sie, bo ma nosidelko, ktore mozna wpinac zamiast gondoli, duzy koszyk, solidne kola. Co prawda ma troche kwiatkow, ale mysle, ze dla chlopca jednak pasuje..
ale pracuję nad tym

)
Półśpiochy - mam takie, które założyłam raz i raczej więcej nie dam, bo maleństwa (56), a mam też dobre. 

ale to chyba nie macica, tylko te nadprogramowe słodycze pod koniec ciąży; i w sumie nie karmię piersią, więc jedzeniowo pozwalam sobie na więcej, więc to też mi raczej nie pomaga; ale jak tylko skończy się połóg, to biorę się za siebie i ćwiczę
Czekam, staram się być cierpliwa, jutro jadę na odstresowujące zakupy, więc kto wie, może coś się zacznie dziać... Albo nawet i w nocy może coś ruszy...