|
|
#1711 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 697
|
Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
Cytat:
ja bym tak nie dala rady. mam slabosc do slodyczy. na sniadanie praktycznie mozna zjesc co sie chce, bo jest czas na strawienie wiec Twoj tz moze byc spokojny
|
|
|
|
|
#1712 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
ale mialam weekend wczoraj bylismy na koncercie w pubie a dzisiaj na urodzinach u kolegi. Widze ze tu paczkami kusicie, one sa pieczone w piekarniku? Zawsze myslalam ze trzeba smazyc na oleju Kto mnie uswiadomi? Tez bym chciala upiec ale takie z dziurka w srodku, wiecie ciambelle ![]() bambi moze z nerwow ci sie magnez i potas obnizyl, ja mialam po dobne objawy kiedys przed egzaminem. Ciekawa jestem jaka dali ci suknie! A na swoim slubie to na pewno be dziesz bardziej zadowolona bo bedziesz robic po swojemu! jutro tata ma zabieg, trzymajcie kciuki
|
|
|
|
#1713 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 874
|
Hej Dziewczyny
A kiedy to t³usty czwartek,¿e ju¿ p±czurki pichcicie? Bambi mo¿e nie by³o tak ¼le jak ci siê wydawa³o, je¶li za kulisami tyle komplementów zebra³a¶... Na Twoim ¶lubie bêdzie na pewno inaczej, bo sama sobie wybierzesz, to co Ci siê spodoba. Wrzuæ potem filmik, to my tu ocenimy i napiszemy co i jak Cuciola gratulacje egzaminu, jeste¶ ju¿ prawie na finiszu... trzymam kciuki ![]() Romanaccia ja nie wiem co takiego brzydkiego w Rzymie jest mnie siê podoba³o, chocia¿ by³am tam tylko 7 godzin![]() W jakiej muzyce gustuje Manuelek? Moja jak tylko us³yszy muzykê klasyczn±, szybko przybiega do laptopa i ociera siê na wszystkie mo¿liwe sposoby... ot takie wra¿liwe futro... ![]() Dzisiaj mam beznadziejny dzieñ... byli¶my na kursie i ¿aden krok mi nie wychodzi³... potem instruktor na¶miewa³ siê,¿e mam wielkie stopy i bra³ mnie na ¶rodek, do tañczenia tego czego nie potrafi³am powtórzyæ... oczywi¶cie jak mog³am to siê broni³am, ale mimo bardzo mnie wkurzy³... na koniec posprzeczali¶my siê z T¿.... jeszcze przynudzê Wam tematem ¶lubnym, zobaczcie jaki fajny kilp ¶lubny: http://player.vimeo.com/video/52343279?autoplay=1
'Nauczyæ siê czego¶ mo¿na wszêdzie. Dlaczego wiêc i nie tutaj?' Edytowane przez alcon Czas edycji: 2013-02-03 o 23:14 |
|
|
|
#1714 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 902
|
Cytat:
![]() Manuelek chyba za bardzo muzykalny nie jest ,nie zauwazylam,zeby jakos szczegolnie na konkretna muzyke reagowal.... w czwartek ide do restauracji kubanskiej
|
|
#1715 | ||||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 082
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3901106 9]ja nie mam nawet octu w domu, bo nie uzywam. no coz
jakos bedzie. najwyzej bedzie olej kapac ...moje ciasto juz jest prawie gotowe, takze do dziela! boje sie !!!! ![]() sjoanna a Ty ile oleju uzywasz do smazenia? po smazeniu trzeba go wyrzucic czy mozna jeszcze uzyc go do nastepnych ewentualnych paczkow?[/QUOTE] Piekne te twoje paczki!!!! Idealne! Ja juz wiem ze nastepnym zakupem kuchennym bedzie termometr. Bo mnie takie piekne nie wyszly. Balam sie zeby nie byly surowe w srodku i troche chyba za dlugo smazylam. Dzisiaj zobacze jak smakuja te z zamrazalnika. ![]() Powinno sie olej wyrzucic. Ale jak jest czysty i nie spalony to mozna go dodac do swiezego oleju. Cytat:
Cytat:
![]() Bo jury to pewnie sponsorzy. ![]() Cytat:
i kciuki sa! Cytat:
Uczycie sie na pierwszy taniec na slub? Czy tak ogolnie. A ja gdyby sie instruktor nasmiewal poszlabym do niego i powiedziala ze jesli sie jeszcze raz tak zachowa to zrezygnuje z jego uslug. Powinien ci pomoc a nie wysmiewac sie! A filmik cudny! Tylko ta para jest polsko-angielska a slub we Wloszech. No ale zdjecia cudne!!!!
|
|
#1716 |
|
Zakorzenienie
|
alcon tlusty czwartek w ten czwartek o ile sie nie myle
![]() dzieki za gratki! U mnie dzisiaj wiosna evelinarav a twoje paczki byly smazone czy z piekarnika? takie piekne wyszly!!! I jak smazycie to w glebokiej patelni czy w friggitrice? |
|
|
|
#1717 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 998
|
cucijak tam Twoj tato??juz jest po??
bambislicznie wygladalas ![]() a ja wczoraj objadlam sie u mamci faworkami wypelninymi kremem z ricotty |
|
|
|
#1718 |
|
Zakorzenienie
|
Cucciola - jak to z kremem? Faworki?
Czy u was tez tak pieknie sloneczni i calkiem cieplo? Az milo sprzatac w domu jak tak fajnie. Zjadam paczka - tego z zamrazalnika - bo je wyjelam dzisiaj rano. Dobre sa - nic nie czuc ze byl zamrozony.
|
#1719 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 083
|
Dzien doberek u nas nawet cieplo, ale tak wichura!
obzartuchy same na tym watku, za paczkami nie przepadam, ale za to faworki mhhhh bambi nie byla zla ta sukienka i ten kwiat nie przesadzaj wcale taki duzy nie byl, taka inna widzialam na zdjeciu miala wielkiego jak helikopter
|
#1720 |
|
Zakorzenienie
|
Princi - i co gastrolog powiedzial?
Bambi - widze cie w fajnej sukni slubnej z odkrytymi plecami i koronka a na dol - rybka. Masz super figure.
|
#1721 |
|
Zakorzenienie
|
cucci
tez sie zgadzam z waszym zdaniem odnosnie bambi, z taka figura to nawybierasz sobie sukienek tylko ramiaczka mi sie nie podobaly takie szerokie
|
|
|
|
#1722 | |||
|
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() sjoanna, jak chcesz zeby nie byly surowe, to smaz na wolnym ogniu. ja olej wyrzucilam, ale cos mi sie wydaje, ze chyba w ten weekend zrobie powtorke tylko musze jakis alkohol kupic, to moze wchlona mniej tluszczu, bo dzisiaj zjadlam ostatniego to juz byl taki tlustawy na wierzchu . ja smazylam w niskim i szerokim garnkudzisiaj do mnie wiosna zawitala. na sloncu od 15° wzwyz. dobrze, ze zapowiadali ochlodzenie. oni to potrafia przewidziec pogode
|
|||
|
|
|
#1723 | ||||||
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 828
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3902000 4]co?!
ja bym tak nie dala rady. mam slabosc do slodyczy. na sniadanie praktycznie mozna zjesc co sie chce, bo jest czas na strawienie wiec Twoj tz moze byc spokojny [/QUOTE] ja to jestem tylko lasuch na zelki haribo, a poza nimi, z wloskich slodyczy lubie cannoli i sfogliatelle, no i zeppole...z polski...to nawet nie wiem...moze w-z...lubie jeszcze lody....reszta slodyczy moglaby dla mnie nie istniec ![]() za to sery to moja milosc i ogolnie wszystko co slone jak mam gloda przedokresowego robie sobie pieczone ziemniaki ![]() Cytat:
Cytat:
a za wielkie stopy to podwojnie fajny klip Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dodaje oficjalnie do mojej krotkiej listy ulubionych slodyczy faworki Cytat:
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3903711 0]o rany... ja to bym chyba uciekla gdzie pieprz rosnie ! ![]() bardzo wam dziekuje ![]() sjoanna, jak chcesz zeby nie byly surowe, to smaz na wolnym ogniu. ja olej wyrzucilam, ale cos mi sie wydaje, ze chyba w ten weekend zrobie powtorke tylko musze jakis alkohol kupic, to moze wchlona mniej tluszczu, bo dzisiaj zjadlam ostatniego to juz byl taki tlustawy na wierzchu . ja smazylam w niskim i szerokim garnkudzisiaj do mnie wiosna zawitala. na sloncu od 15° wzwyz. dobrze, ze zapowiadali ochlodzenie. oni to potrafia przewidziec pogode [/QUOTE]oj ja to pewnie tez bym chciala od razu uciec a potem by sie wkurzaczo-agresor wlaczyl ![]() ja niestety Twoich paczusiow nie widzialam ale piekne musza byc i tyle
|
|
#1724 |
|
Zakorzenienie
|
Ewelina - no wlasnie za maly ogien tez niedobrze. Temperatura tluszczu powinna byc 175-180 stopni.
Moje sa bardziej brazowe ale pyszne i tak. jak mowilam musze sie porozgladac za termometrem. Wlasnie od meza dostalam sms w ktorym (jak mysle) probowal napisac po polsku a wyglada to tak - Cheshh - to bylo chyba czesc?
|
#1725 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#1726 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1727 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 411
|
Mi juz emocje opadly a czytam, ze tu paczkujecie na calego! Ja pamietam gdy bylam mala - moja ciocia robila paczki z niespodzianka - w srodku mozna bylo znalezc karteczke z jakas wrozba czy wierszykiem
![]() Cuciola - a Twoj tato byl w szpitalu w Ochojcu? A na niedobor czy spadek magnezu i potasu co sie bierze? Princi - no rzeczywiscie ta dziewczyna w krotkiej sukience miala wiekszego helikoptera na glowie niz ja - tylko my dwie mialysmy takie cuda, bo obie mialysmy sukienki z tego samego atelier. I tak nie mam co narzekac, bo wlasnie tej drugiej dziewczynie przed pokazem stylistka przyniosla zupelnie inna sukienke niz ta, ktora mialy wczesniej ustalona. Miala miec dluga a dostala krotka. Potem sie smialysmy - ze na szczescie miala wydepilowane nogi. Inna dziwczyna tez mnie doprowadzila do lez ze smiechu - bo kupila sobie nowe, bardzo wysokie buty (z platforma) i jak miala wejsc na podium nie zauwazyla ze ma prawy but na lewej nodze a lewy na prawej ! wsciekala sie co to za dziadostwo kupila a potem jak juz bylo po wszystkim zorientowala sie ze zle zalozyla! Sjoanna - jesli Twoj Tz jest skory do nauki polskiego to polecam taka stronke www.livemocha.com - jest darmowa. Moj czasem cos tam slucha, powtarza, czyta. Acha co chcialam wam jeszcze opowiedziec. wczoraj bylam na urodzinkach bratanicy mojego Tz (roczek). Znowu wywiazal sie durnowaty temat "badanti dell'est" - gdzie takie chore opinie musialam sluchac, ze trzymalam sie zeby tym idiotom nie nagadac. Oni chyba nawet sie nie zorientowali, ze mnie w pewien sposob obrazaja - nie odzywalam sie, bo po co. Ale mam dosyc i nie chce tych ograniczonych krewnych mojego tz spotykac.. a co dopiero zapraszac na moje wesele... |
|
|
|
#1729 |
|
Wtajemniczenie
|
sjoannaja je nazywam faworkami a tak naprawde tutaj to cenci :
sa przesmaczne zjadlam z 5 wczoraj http://oggicucinocosit.blogspot.it/2...ricotta-e.html cuciJak tam ??mam nadzieje,ze wszystko poszlo ok ![]() marcepankuTy to tak jak Ja moja 2 milosc to zelki wlasnie piszac je podjadam bambiwspolczucia dla mnie takie discorsi to mancanza di rispetto
http://www.mammole.it/forum-gravidan...j9i7165deq.png http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnzbmh304hq4xy.png http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz290z72g9q.png Edytowane przez cucciola79 Czas edycji: 2013-02-04 o 22:10 |
|
|
|
#1730 |
|
Zakorzenienie
|
mniam, tez bym takie skosztowala!
Wszystko poszlo ok, tylko niby wiecie zabieg rutynowy a tydzien sie w szpitalu polezy... |
|
|
|
#1731 |
|
Zakorzenienie
|
Nio cio ,ale jakie trafne ! zgodne z prawda ![]() moze napisze przewodkin po rzymie
|
#1732 |
|
Rozeznanie
|
bambi ale super stronka
az tz się łaskawie zgodził na zalogowanie może się w końcu pouczy...cucciola żelkowa siostro moja...ja wczoraj pomimo diety i intensywny ch treningów nie umiałam sobie odmówić paczuszki harbio ![]() romanaccia zdecydowanie powinnaś napisać przewodnik po Rzymie i pi Napletku też (i po znajomości po Merdano-Milano ![]() ![]() Inviato dal mio GT-I9300 con Tapatalk 2
|
#1733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wprowadzenie: W tym jakze smierdzacym siuskami i kupka starozytnym miescie..... ![]() po Napletku nie moga ,za malo znam...na szczescie
|
|
#1734 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ty jestes na diecie??chudzielcu Ty jeden z czego Ty sie odchudzasz???!!! cucito dobrze ze wszystko poszlo ok ![]() romanacciaooo widze ze szykuje sie nowa wersja Imperium Romanum
http://www.mammole.it/forum-gravidan...j9i7165deq.png http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnzbmh304hq4xy.png http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz290z72g9q.png Edytowane przez cucciola79 Czas edycji: 2013-02-05 o 15:18 |
|
|
|
|
#1735 |
|
Zakorzenienie
|
Romanaccia - ale o dworcu w Napletku to epopeje mozesz napisac.
I wstep podoba mi sie bardzo. Od razu mialabyc reklame bo by sie wszyscy wielbiciele Rzymu oburzyli. Co do tego zapachu to pomysl - tyle wiekow w jednym miejscu. Choc juz starozytni rzymianie mieli system kanalow sciekowych. U mnie dzisiaj deszczowo i pochmurnia a do tego zimno. Spac mi sie chce. Gotuje kapuste na pierogi. Zrobie z kapusta i miesem mielonym. Zajecia w szkole mam juz tylko w czwartki. I chyba tak bedzie do czerwca bo raczej grupy na B2 nie da sie stworzyc - za malo chetnych.
|
#1736 | |
|
Zakorzenienie
|
przewodnik po "Stazione di Napoli Centrale"
![]() cuciola79 - ![]() Ja sie przygotowuje do wielkiej rewolucji alla Che Guevara mam zamiar zostac nowym Che w spodnicy a moze nie.... lepiej bedzie jak sproboje zawladnoc swiatem ![]() boze, co ja gadam...wiedzialam,ze nie powinnam do Rzymu wracac,to miasto zle na glowe dziala ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
to dobry system tylko troche smierdzacy ,ale to jeszcze nic w porownaniu z Neapolem ,pozatym kloszardzi w rzymie sa sympatyczniejsi
|
|
#1737 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
u Ciebie w domu to sie zawsze dobrze je. dobrze ma Twoj maz tez mnie naszla chec na pierozki. moze w ten weekend
|
|
|
|
|
#1738 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 083
|
Czesc i czolem!
Romanaccia Tobie chyba naprawde goraco bije na mozg a Twoi przyjaciele Romani nie oburzaja sie jak takw ciaz wszystko krytykujesz, ich piekne miasto?mmarcepan Flavcio miewa sie znacznie lepiej zaraz napisze ponizej! cucciola79 o mamma mia nigdy nie jadlam tych cenci, jejku jakie to musi byc przepyszne to jest ricotta z wisniamic zy co to takie rozowawe?? u mnie robia takie z marmolada z wisni i mandorle przepyszne! a te cenci mozna tez kupic w cukierni poza okresem karnawalowym?? Cytat:
dostal gaviscon i jeszcze jakies kropleki, jejku jak on spi od soboty jak susel, dzis w nocy ani razu sie nie obudzil, ja za to 4 razy wedrowalam sprawdzic czy zyje, tez powinnam sie chyba leczyc na glowe
|
|
#1739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moi przyjaciele Romanacci... twierdza ,ze moje nastawienie do rzymudla jest objawem milosci ,tylko,ze ciagle sie jeszcze przed nia bronie ,nadal jestem na etapie "wyparcia" ale ja naprawde nienawidze rzymu, jak dziadka mlotkiem ![]() ---- a Flavcio tak po tych kropelkach spi ?
|
|
#1740 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a ze Tz przy mnie wyglada jak moje dziecie to musze byc chociaz chudzinka ![]() Cytat:
i zazdraszczam bardzo ale to bardzo pierogow ![]() Cytat:
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3905738 1]az mnie ciekawi co takiego tam mowili... powinni byli uszanowac Twoja obecnosc, a moze tak specjalnie to robia u Ciebie w domu to sie zawsze dobrze je. dobrze ma Twoj maz tez mnie naszla chec na pierozki. moze w ten weekend [/QUOTE]no ja w sumie tez chetnie poczytam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe w±tki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.

ja bym tak nie dala rady. mam slabosc do slodyczy. na sniadanie praktycznie mozna zjesc co sie chce, bo jest czas na strawienie wiec Twoj tz moze byc spokojny

wczoraj bylismy na koncercie w pubie a dzisiaj na urodzinach u kolegi. Widze ze tu paczkami kusicie, one sa pieczone w piekarniku? Zawsze myslalam ze trzeba smazyc na oleju
Kto mnie uswiadomi? Tez bym chciala upiec ale takie z dziurka w srodku, wiecie ciambelle

mnie siê podoba³o, chocia¿ by³am tam tylko 7 godzin
jakos bedzie. najwyzej bedzie olej kapac ...