W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wiza¿anek. Wejd¼, poznaj rodaczki, wymieñ siê opiniami i swoim do¶wiadczeniem.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2013-02-03, 18:56   #1711
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 4 697
Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III

Cytat:
Napisane przez mmarcepan Poka¿ wiadomo¶æ
evelinar jednak bardziej dietetyczne ni¿ p±czki bo nie sma¿one i z banankami
dietetcznie musi byæ ¿eby tz nie utuczyæ bo te muffinki to jego ¶niadanko - ja s³odyczy praktycznie nie jadam - dla mnie s³odycz numer jeden to kawa³ parmigiano
Inviato dal mio GT-I9300 con Tapatalk 2
co?! ja bym tak nie dala rady. mam slabosc do slodyczy. na sniadanie praktycznie mozna zjesc co sie chce, bo jest czas na strawienie wiec Twoj tz moze byc spokojny
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-02-03, 21:09   #1712
cuciola
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 227
GG do cuciola

Czesc dziewczyny

ale mialam weekend wczoraj bylismy na koncercie w pubie a dzisiaj na urodzinach u kolegi. Widze ze tu paczkami kusicie, one sa pieczone w piekarniku? Zawsze myslalam ze trzeba smazyc na oleju Kto mnie uswiadomi? Tez bym chciala upiec ale takie z dziurka w srodku, wiecie ciambelle

bambi moze z nerwow ci sie magnez i potas obnizyl, ja mialam po
dobne objawy kiedys przed egzaminem. Ciekawa jestem jaka
dali ci suknie! A na swoim slubie to na pewno be
dziesz bardziej zadowolona bo bedziesz robic po swojemu!

jutro tata ma zabieg, trzymajcie kciuki

cuciola jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-02-03, 22:53   #1713
alcon
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 874

Hej Dziewczyny

A kiedy to t³usty czwartek,¿e ju¿ p±czurki pichcicie?

Bambi mo¿e nie by³o tak ¼le jak ci siê wydawa³o, je¶li za kulisami tyle komplementów zebra³a¶... Na Twoim ¶lubie bêdzie na pewno inaczej, bo sama sobie wybierzesz, to co Ci siê spodoba. Wrzuæ potem filmik, to my tu ocenimy i napiszemy co i jak

Cuciola gratulacje egzaminu, jeste¶ ju¿ prawie na finiszu... trzymam kciuki

Romanaccia ja nie wiem co takiego brzydkiego w Rzymie jest mnie siê podoba³o, chocia¿ by³am tam tylko 7 godzin
W jakiej muzyce gustuje Manuelek? Moja jak tylko us³yszy muzykê klasyczn±, szybko przybiega do laptopa i ociera siê na wszystkie mo¿liwe sposoby... ot takie wra¿liwe futro...

Dzisiaj mam beznadziejny dzieñ... byli¶my na kursie i ¿aden krok mi nie wychodzi³... potem instruktor na¶miewa³ siê,¿e mam wielkie stopy i bra³ mnie na ¶rodek, do tañczenia tego czego nie potrafi³am powtórzyæ... oczywi¶cie jak mog³am to siê broni³am, ale mimo bardzo mnie wkurzy³... na koniec posprzeczali¶my siê z T¿....

jeszcze przynudzê Wam tematem ¶lubnym, zobaczcie jaki fajny kilp ¶lubny:
http://player.vimeo.com/video/52343279?autoplay=1

Edytowane przez alcon
Czas edycji: 2013-02-03 o 23:14
alcon jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-02-03, 23:06   #1714
Romanaccia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 902

Cytat:
Napisane przez alcon Poka¿ wiadomo¶æ
Romanaccia ja nie wiem co takiego brzydkiego w Rzymie jest mnie siê podoba³o, chocia¿ by³am tam tylko 7 godzin
W jakiej muzyce gustuje Manuelek? Moja jak tylko us³yszy muzykê klasyczn±, szybko przybiega do laptopa i ociera siê na wszystkie mo¿liwe sposoby... ot takie wra¿liwe futro...
Wszystko jest brzydkie ,brodne i smierdzace ,zaniedbane i obdrapane... fuj fuj fuj

Manuelek chyba za bardzo muzykalny nie jest ,nie zauwazylam,zeby jakos szczegolnie na konkretna muzyke reagowal....

w czwartek ide do restauracji kubanskiej
Stary 2013-02-04, 09:55   #1715
sjoanna
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 082

[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3901106 9]ja nie mam nawet octu w domu, bo nie uzywam. no coz jakos bedzie. najwyzej bedzie olej kapac ...
moje ciasto juz jest prawie gotowe, takze do dziela! boje sie !!!!

sjoanna a Ty ile oleju uzywasz do smazenia? po smazeniu trzeba go wyrzucic czy mozna jeszcze uzyc go do nastepnych ewentualnych paczkow?[/QUOTE]

Piekne te twoje paczki!!!!
Idealne!

Ja juz wiem ze nastepnym zakupem kuchennym bedzie termometr. Bo mnie takie piekne nie wyszly. Balam sie zeby nie byly surowe w srodku i troche chyba za dlugo smazylam.
Dzisiaj zobacze jak smakuja te z zamrazalnika.

Powinno sie olej wyrzucic. Ale jak jest czysty i nie spalony to mozna go dodac do swiezego oleju.

Cytat:
sjoanna, evelinar znowu mi smaku narobil³y¶cie na p±czki, a ja tu muszê w miarê dietetycznie piec ¿eby mi pupa nie ros³a ani tz brzuch
melduje ¿e muffinki badzo smaczne wysz³y fajny przepis w sumie :thumbup:
ciekawe jak tam bambi
mi³ej niedzieli kochane - ja w³a¶nie czekam na przyjazd te¶cia
Sa tez paczki z piekarnika - nie jadlam jeszcze ale kiedys mozna wyprobowac.

Cytat:
Napisane przez bambi1980 Poka¿ wiadomo¶æ
dzeieki mmarcepanku ze o mnie pomyslalas! No niestety porazka na calej linii - nie mozecie byc ze mie dumne. Tzn. nic nie wygralam. Ale opowiem wam pokrotce jak to bylo: tak jak wam pisalam na 13.00 byla zbiorka i to byla najwieksza glupota pod sloncem. Przez tyle godzin az do 21.00 siedzialysmy na tych targach z pozostalymi dziewczynami i przez ten czas nas jedynie uczesali i umalowali. Fryzura - paskudna, myslalam ze sie pobecze. Gdybym wiedziala ze to tak bedzie poszlabym se sama do fryzjera na "piega mossa" tak jak zawsze a oni na targach by mi jedynie upieli. Pospinali mi to moje swiezo umyte "siano" ktore mialam na glowie, tak jak mam na codzien. Potem mi wpieli takiego ogromnego kwiatka we wlosy - wygladal jak helikopter, ktory mi zladowal na glowie. Pytalam czy moge bez tego helikoptera to sie oburzyli. Ja nie wiem czy to wiek czy moze fakt ze przez caly dzin nic niejadlam ale ja ledwo stalam na nogach jak sie mialam prezentowac. Zapytali mnie na podium czy mi sie podobalo i takie tam, to mi glosu w gardle nie starczylo Trzecia wice miss zostala ta ktora wg mnie byla najbrzydsza (nie posadzajcie mnie o zazdrosc czy cos), druga wice byla b. sympatyczna ale byly lepsze, pierwsze miejsce wygrala taka Maria - bardzo ja polubilam, ale miss bym jej nie dala. Mialam swoje "typy" - jedna dziewczyna Michela miala buzie jak z obrazka - i tez nic nie wygrala. tak szczerze mowiac nie mam pojecia jakimi kryteriami sie kierowali w wyborze.
W kazdym razie za bardzo sie nie zmartwilam -mialam tez moje chwile satysfakcji. Za scena trzech stylistow pytalo sie czy jestem z zawodu indossatrice albo modella
Dyrektor artystyczny calej imprezy tez mi za scena powiedzial ze powinnam sprobowac - ja mu na to ze ja jestem za stara.
Dobrze ze w tej kiecce moich grubych nog nie bylo widac
Wracajac z tych targow bylam tak padnieta ,ze ledwo trzymalam kierownice - spalam do teraz. Nieldugo maja dac taki filmik online to wam pokaze. Ale zapowiadam - sama sie sobie nie podobalam jak mnie "zrobili".
Mama ndzieje ze w dniu mojego slubu bede z siebie bardziej zadowolona
Najwazniejsze ze specjalisci cie chwalili!
Bo jury to pewnie sponsorzy.

Cytat:
Napisane przez cuciola Poka¿ wiadomo¶æ
Czesc dziewczyny

ale mialam weekend wczoraj bylismy na koncercie w pubie a dzisiaj na urodzinach u kolegi. Widze ze tu paczkami kusicie, one sa pieczone w piekarniku? Zawsze myslalam ze trzeba smazyc na oleju Kto mnie uswiadomi? Tez bym chciala upiec ale takie z dziurka w srodku, wiecie ciambelle

Sa i z piekarnika. Zobacz tutaj. http://www.mojewypieki.com/kategoria/tlusty-czwartek

i kciuki sa!

Cytat:
Hej Dziewczyny

Bambi mo¿e nie by³o tak ¼le jak ci siê wydawa³o, je¶li za kulisami tyle komplementów zebra³a¶... Na Twoim ¶lubie bêdzie na pewno inaczej, bo sama sobie wybierzesz, to co Ci siê spodoba. Wrzuæ potem filmik, to my tu ocenimy i napiszemy co i jak

Dzisiaj mam beznadziejny dzieñ... byli¶my na kursie i ¿aden krok mi nie wychodzi³... potem instruktor na¶miewa³ siê,¿e mam wielkie stopy i bra³ mnie na ¶rodek, do tañczenia tego czego nie potrafi³am powtórzyæ... oczywi¶cie jak mog³am to siê broni³am, ale mimo bardzo mnie wkurzy³... na koniec posprzeczali¶my siê z T¿....

Faktycznie - futro masz wrazliwe
Uczycie sie na pierwszy taniec na slub? Czy tak ogolnie.
A ja gdyby sie instruktor nasmiewal poszlabym do niego i powiedziala ze jesli sie jeszcze raz tak zachowa to zrezygnuje z jego uslug.
Powinien ci pomoc a nie wysmiewac sie!

A filmik cudny!
Tylko ta para jest polsko-angielska a slub we Wloszech. No ale zdjecia cudne!!!!

“Your dresses should be tight enough to show you're a woman
and loose enough to show you're
a LADY.”

Edith Head
sjoanna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-02-04, 12:22   #1716
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

alcon tlusty czwartek w ten czwartek o ile sie nie myle
dzieki za gratki!
U mnie dzisiaj wiosna

evelinarav a twoje paczki byly smazone czy z piekarnika?
takie piekne wyszly!!! I jak smazycie to w glebokiej patelni czy w friggitrice?

Stary 2013-02-04, 15:09   #1717
cucciola79
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 998

cucijak tam Twoj tato??juz jest po??
bambislicznie wygladalas

a ja wczoraj objadlam sie u mamci faworkami wypelninymi kremem z ricotty
cucciola79 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-02-04, 15:38   #1718
sjoanna
Zakorzenienie

Cucciola - jak to z kremem? Faworki?

Czy u was tez tak pieknie sloneczni i calkiem cieplo?
Az milo sprzatac w domu jak tak fajnie.

Zjadam paczka - tego z zamrazalnika - bo je wyjelam dzisiaj rano.
Dobre sa - nic nie czuc ze byl zamrozony.

a LADY.”

Edith Head
Stary 2013-02-04, 15:47   #1719
principessina
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 083

Dzien doberek u nas nawet cieplo, ale tak wichura!

obzartuchy same na tym watku, za paczkami nie przepadam, ale za to faworki mhhhh

bambi nie byla zla ta sukienka i ten kwiat nie przesadzaj wcale taki duzy nie byl, taka inna widzialam na zdjeciu miala wielkiego jak helikopter
Stary 2013-02-04, 16:43   #1720
sjoanna
Zakorzenienie

Princi - i co gastrolog powiedzial?

Bambi - widze cie w fajnej sukni slubnej z odkrytymi plecami i koronka a na dol - rybka. Masz super figure.

a LADY.”

Edith Head
Stary 2013-02-04, 17:03   #1721
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

cucci tata juz po, wlasnie mama tam jechala wiec wieczorem mi wszystko opowie jak sie czuje.

tez sie zgadzam z waszym zdaniem odnosnie bambi, z taka figura to nawybierasz sobie sukienek tylko ramiaczka mi sie nie podobaly takie szerokie

Stary 2013-02-04, 17:37   #1722
Konto usuniête

Cytat:

o rany... ja to bym chyba uciekla gdzie pieprz rosnie !
Cytat:
Napisane przez sjoanna Poka¿ wiadomo¶æ
Idealne!

Ja juz wiem ze nastepnym zakupem kuchennym bedzie termometr. Bo mnie takie piekne nie wyszly. Balam sie zeby nie byly surowe w srodku i troche chyba za dlugo smazylam.

Powinno sie olej wyrzucic. Ale jak jest czysty i nie spalony to mozna go dodac do swiezego oleju.

Cytat:
evelinarav a twoje paczki byly smazone czy z piekarnika?
takie piekne wyszly!!! I jak smazycie to w glebokiej patelni czy w friggitrice?
bardzo wam dziekuje to byly moje pierwsze paczki. oczywiscie smazone
sjoanna, jak chcesz zeby nie byly surowe, to smaz na wolnym ogniu. ja olej wyrzucilam, ale cos mi sie wydaje, ze chyba w ten weekend zrobie powtorke tylko musze jakis alkohol kupic, to moze wchlona mniej tluszczu, bo dzisiaj zjadlam ostatniego to juz byl taki tlustawy na wierzchu . ja smazylam w niskim i szerokim garnku

dzisiaj do mnie wiosna zawitala. na sloncu od 15° wzwyz. dobrze, ze zapowiadali ochlodzenie. oni to potrafia przewidziec pogode
Stary 2013-02-04, 17:55   #1723
mmarcepan
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 828

[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3902000 4]co?! ja bym tak nie dala rady. mam slabosc do slodyczy. na sniadanie praktycznie mozna zjesc co sie chce, bo jest czas na strawienie wiec Twoj tz moze byc spokojny [/QUOTE]
ja to jestem tylko lasuch na zelki haribo, a poza nimi, z wloskich slodyczy lubie cannoli i sfogliatelle, no i zeppole...z polski...to nawet nie wiem...moze w-z...lubie jeszcze lody....reszta slodyczy moglaby dla mnie nie istniec
za to sery to moja milosc i ogolnie wszystko co slone jak mam gloda przedokresowego robie sobie pieczone ziemniaki
Cytat:
Czesc dziewczyny

oczywiscie trzymam kciuki za tate

Cytat:
Hej Dziewczyny

ubilabym idiote a za wielkie stopy to podwojnie
fajny klip

Cytat:
Napisane przez Romanaccia Poka¿ wiadomo¶æ
Wszystko jest brzydkie ,brodne i smierdzace ,zaniedbane i obdrapane... fuj fuj fuj

Manuelek chyba za bardzo muzykalny nie jest ,nie zauwazylam,zeby jakos szczegolnie na konkretna muzyke reagowal....

w czwartek ide do restauracji kubanskiej
nie ma to jak Twoje opisy Rzymu

Cytat:
Idealne!

Sa tez paczki z piekarnika - nie jadlam jeszcze ale kiedys mozna wyprobowac.

Najwazniejsze ze specjalisci cie chwalili!
Bo jury to pewnie sponsorzy.

Sa i z piekarnika. Zobacz tutaj. http://www.mojewypieki.com/kategoria/tlusty-czwartek

i kciuki sa!

Faktycznie - futro masz wrazliwe
Uczycie sie na pierwszy taniec na slub? Czy tak ogolnie.
A ja gdyby sie instruktor nasmiewal poszlabym do niego i powiedziala ze jesli sie jeszcze raz tak zachowa to zrezygnuje z jego uslug.
Powinien ci pomoc a nie wysmiewac sie!

A filmik cudny!
Tylko ta para jest polsko-angielska a slub we Wloszech. No ale zdjecia cudne!!!!
Chyba sprobuje zrobic takie paczki pieczone (jak zwykle sie dowiaduje duzo fajnych przepisow od Ciebie )

Cytat:
Napisane przez cucciola79 Poka¿ wiadomo¶æ
cucijak tam Twoj tato??juz jest po??
bambislicznie wygladalas

a ja wczoraj objadlam sie u mamci faworkami wypelninymi kremem z ricotty
o i faworki lubie tez dodaje oficjalnie do mojej krotkiej listy ulubionych slodyczy faworki

Cytat:
Napisane przez principessina Poka¿ wiadomo¶æ
Dzien doberek u nas nawet cieplo, ale tak wichura!

obzartuchy same na tym watku, za paczkami nie przepadam, ale za to faworki mhhhh

bambi nie byla zla ta sukienka i ten kwiat nie przesadzaj wcale taki duzy nie byl, taka inna widzialam na zdjeciu miala wielkiego jak helikopter
jak tam Flavcio sie czuje?

[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3903711 0]o rany... ja to bym chyba uciekla gdzie pieprz rosnie !

bardzo wam dziekuje to byly moje pierwsze paczki. oczywiscie smazone
sjoanna, jak chcesz zeby nie byly surowe, to smaz na wolnym ogniu. ja olej wyrzucilam, ale cos mi sie wydaje, ze chyba w ten weekend zrobie powtorke tylko musze jakis alkohol kupic, to moze wchlona mniej tluszczu, bo dzisiaj zjadlam ostatniego to juz byl taki tlustawy na wierzchu . ja smazylam w niskim i szerokim garnku

dzisiaj do mnie wiosna zawitala. na sloncu od 15° wzwyz. dobrze, ze zapowiadali ochlodzenie. oni to potrafia przewidziec pogode [/QUOTE]
oj ja to pewnie tez bym chciala od razu uciec a potem by sie wkurzaczo-agresor wlaczyl
ja niestety Twoich paczusiow nie widzialam ale piekne musza byc i tyle

mmarcepan jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-02-04, 17:56   #1724
sjoanna
Zakorzenienie

Ewelina - no wlasnie za maly ogien tez niedobrze. Temperatura tluszczu powinna byc 175-180 stopni.
Moje sa bardziej brazowe ale pyszne i tak. jak mowilam musze sie porozgladac za termometrem.

Wlasnie od meza dostalam sms w ktorym (jak mysle) probowal napisac po polsku a wyglada to tak - Cheshh - to bylo chyba czesc?

a LADY.”

Edith Head
Stary 2013-02-04, 18:03   #1725
mmarcepan
Rozeznanie

Cytat:
Ewelina - no wlasnie za maly ogien tez niedobrze. Temperatura tluszczu powinna byc 175-180 stopni.
Moje sa bardziej brazowe ale pyszne i tak. jak mowilam musze sie porozgladac za termometrem.

Wlasnie od meza dostalam sms w ktorym (jak mysle) probowal napisac po polsku a wyglada to tak - Cheshh - to bylo chyba czesc?
tak to jest jak Makaroniki nasze kochane proboja pisac ze sluchu po polsku

Stary 2013-02-04, 20:00   #1726
Konto usuniête

Cytat:

po polsku to nie wiem... moze po arabsku ? grunt ze zrozumialas
Stary 2013-02-04, 20:57   #1727
bambi1980
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 411

Mi juz emocje opadly a czytam, ze tu paczkujecie na calego! Ja pamietam gdy bylam mala - moja ciocia robila paczki z niespodzianka - w srodku mozna bylo znalezc karteczke z jakas wrozba czy wierszykiem
Cuciola - a Twoj tato byl w szpitalu w Ochojcu? A na niedobor czy spadek magnezu i potasu co sie bierze?
Princi - no rzeczywiscie ta dziewczyna w krotkiej sukience miala wiekszego helikoptera na glowie niz ja - tylko my dwie mialysmy takie cuda, bo obie mialysmy sukienki z tego samego atelier. I tak nie mam co narzekac, bo wlasnie tej drugiej dziewczynie przed pokazem stylistka przyniosla zupelnie inna sukienke niz ta, ktora mialy wczesniej ustalona. Miala miec dluga a dostala krotka. Potem sie smialysmy - ze na szczescie miala wydepilowane nogi. Inna dziwczyna tez mnie doprowadzila do lez ze smiechu - bo kupila sobie nowe, bardzo wysokie buty (z platforma) i jak miala wejsc na podium nie zauwazyla ze ma prawy but na lewej nodze a lewy na prawej ! wsciekala sie co to za dziadostwo kupila a potem jak juz bylo po wszystkim zorientowala sie ze zle zalozyla!
Sjoanna - jesli Twoj Tz jest skory do nauki polskiego to polecam taka stronke www.livemocha.com - jest darmowa. Moj czasem cos tam slucha, powtarza, czyta.

Acha co chcialam wam jeszcze opowiedziec. wczoraj bylam na urodzinkach bratanicy mojego Tz (roczek). Znowu wywiazal sie durnowaty temat "badanti dell'est" - gdzie takie chore opinie musialam sluchac, ze trzymalam sie zeby tym idiotom nie nagadac. Oni chyba nawet sie nie zorientowali, ze mnie w pewien sposob obrazaja - nie odzywalam sie, bo po co. Ale mam dosyc i nie chce tych ograniczonych krewnych mojego tz spotykac.. a co dopiero zapraszac na moje wesele...
bambi1980 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-02-04, 21:23   #1728
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

bambi nie, w Chorzowie jest bo tam najszybciej byly wolne miejsca. O niedoborach czytnij tu
sa tez tabletki, jak witaminki
fajna ta strona ktora podalas, sama sobie zerkne

Stary 2013-02-04, 22:07   #1729
cucciola79
Wtajemniczenie

sjoannaja je nazywam faworkami a tak naprawde tutaj to cenci :

sa przesmaczne zjadlam z 5 wczoraj
http://oggicucinocosit.blogspot.it/2...ricotta-e.html
cuciJak tam ??mam nadzieje,ze wszystko poszlo ok
marcepankuTy to tak jak Ja moja 2 milosc to zelki wlasnie piszac je podjadam
bambiwspolczuciadla mnie takie discorsi to mancanza di rispetto

Edytowane przez cucciola79
Czas edycji: 2013-02-04 o 22:10
Stary 2013-02-04, 22:29   #1730
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

mniam, tez bym takie skosztowala!
Wszystko poszlo ok, tylko niby wiecie zabieg rutynowy a tydzien sie w szpitalu polezy...

Stary 2013-02-04, 23:08   #1731
Romanaccia
Zakorzenienie

Cytat:
nie ma to jak Twoje opisy Rzymu

Nio cio ,ale jakie trafne ! zgodne z prawda

moze napisze przewodkin po rzymie
Stary 2013-02-05, 08:46   #1732
mmarcepan
Rozeznanie

bambi ale super stronka az tz się łaskawie zgodził na zalogowanie może się w końcu pouczy...
cucciola żelkowa siostro moja...ja wczoraj pomimo diety i intensywny ch treningów nie umiałam sobie odmówić paczuszki harbio
romanaccia zdecydowanie powinnaś napisać przewodnik po Rzymie i pi Napletku też (i po znajomości po Merdano-Milano

Stary 2013-02-05, 14:09   #1733
Romanaccia
Zakorzenienie

Cytat:
bambi ale super stronka az tz siê ³askawie zgodzi³ na zalogowanie mo¿e siê w koñcu pouczy...
cucciola ¿elkowa siostro moja...ja wczoraj pomimo diety i intensywny ch treningów nie umia³am sobie odmówiæ paczuszki harbio
romanaccia zdecydowanie powinna¶ napisaæ przewodnik po Rzymie i pi Napletku te¿ (i po znajomo¶ci po Merdano-Milano

Wielki przewodnik po "Citta' De Merda" autor. Romanaccia

wprowadzenie:

W tym jakze smierdzacym siuskami i kupka starozytnym miescie.....

po Napletku nie moga ,za malo znam...na szczescie
Stary 2013-02-05, 15:16   #1734
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
bambi ale super stronka az tz siê ³askawie zgodzi³ na zalogowanie mo¿e siê w koñcu pouczy...
cucciola ¿elkowa siostro moja...ja wczoraj pomimo diety i intensywny ch treningów nie umia³am sobie odmówiæ paczuszki harbio
romanaccia zdecydowanie powinna¶ napisaæ przewodnik po Rzymie i pi Napletku te¿ (i po znajomo¶ci po Merdano-Milano

Ty jestes na diecie??chudzielcu Ty jeden z czego Ty sie odchudzasz???!!!
cucito dobrze ze wszystko poszlo ok
romanacciaooo widze ze szykuje sie nowa wersja Imperium Romanum

Edytowane przez cucciola79
Czas edycji: 2013-02-05 o 15:18
Stary 2013-02-05, 15:18   #1735
sjoanna
Zakorzenienie

Romanaccia - ale o dworcu w Napletku to epopeje mozesz napisac.

I wstep podoba mi sie bardzo.
Od razu mialabyc reklame bo by sie wszyscy wielbiciele Rzymu oburzyli.
Co do tego zapachu to pomysl - tyle wiekow w jednym miejscu. Choc juz starozytni rzymianie mieli system kanalow sciekowych.

U mnie dzisiaj deszczowo i pochmurnia a do tego zimno.
Spac mi sie chce.

Gotuje kapuste na pierogi. Zrobie z kapusta i miesem mielonym.

Zajecia w szkole mam juz tylko w czwartki.
I chyba tak bedzie do czerwca bo raczej grupy na B2 nie da sie stworzyc - za malo chetnych.

a LADY.”

Edith Head
Stary 2013-02-05, 15:52   #1736
Romanaccia
Zakorzenienie

Cytat:
przewodnik po "Stazione di Napoli Centrale"

cuciola79 -

Ja sie przygotowuje do wielkiej rewolucji alla Che Guevara mam zamiar zostac nowym Che w spodnicy

a moze nie.... lepiej bedzie jak sproboje zawladnoc swiatem

boze, co ja gadam...wiedzialam,ze nie powinnam do Rzymu wracac,to miasto zle na glowe dziala

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Cytat:
Co do tego zapachu to pomysl - tyle wiekow w jednym miejscu. Choc juz starozytni rzymianie mieli system kanalow sciekowych.
tak, siurki splywaly ulicami to dobry system tylko troche smierdzacy ,ale to jeszcze nic w porownaniu z Neapolem ,pozatym kloszardzi w rzymie sa sympatyczniejsi
Stary 2013-02-05, 16:51   #1737
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez bambi1980 Poka¿ wiadomo¶æ
Acha co chcialam wam jeszcze opowiedziec. wczoraj bylam na urodzinkach bratanicy mojego Tz (roczek). Znowu wywiazal sie durnowaty temat "badanti dell'est" - gdzie takie chore opinie musialam sluchac, ze trzymalam sie zeby tym idiotom nie nagadac. Oni chyba nawet sie nie zorientowali, ze mnie w pewien sposob obrazaja - nie odzywalam sie, bo po co. Ale mam dosyc i nie chce tych ograniczonych krewnych mojego tz spotykac.. a co dopiero zapraszac na moje wesele...
az mnie ciekawi co takiego tam mowili... powinni byli uszanowac Twoja obecnosc, a moze tak specjalnie to robia
Cytat:
u Ciebie w domu to sie zawsze dobrze je. dobrze ma Twoj maz tez mnie naszla chec na pierozki. moze w ten weekend
Stary 2013-02-05, 17:29   #1738
principessina
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 083

Czesc i czolem!
Romanaccia Tobie chyba naprawde goraco bije na mozg a Twoi przyjaciele Romani nie oburzaja sie jak takw ciaz wszystko krytykujesz, ich piekne miasto?

mmarcepan Flavcio miewa sie znacznie lepiej zaraz napisze ponizej!

cucciola79 o mamma mia nigdy nie jadlam tych cenci, jejku jakie to musi byc przepyszne to jest ricotta z wisniamic zy co to takie rozowawe?? u mnie robia takie z marmolada z wisni i mandorle przepyszne!
a te cenci mozna tez kupic w cukierni poza okresem karnawalowym??
Cytat:
Princi - i co gastrolog powiedzial?

Bambi - widze cie w fajnej sukni slubnej z odkrytymi plecami i koronka a na dol - rybka. Masz super figure.
Flavcio ma refluks, zrobilismy usg brzuszka, zalecil tez gastroskopie, ale nie bede go narazac, przeciez takie male dziecko trzeba uspic, nie przezylabym tego dostal gaviscon i jeszcze jakies kropleki, jejku jak on spi od soboty jak susel, dzis w nocy ani razu sie nie obudzil, ja za to 4 razy wedrowalam sprawdzic czy zyje, tez powinnam sie chyba leczyc na glowe
Stary 2013-02-05, 18:43   #1739
Romanaccia
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc i czolem!
Romanaccia Tobie chyba naprawde goraco bije na mozg a Twoi przyjaciele Romani nie oburzaja sie jak takw ciaz wszystko krytykujesz, ich piekne miasto?

cucciola79 o mamma mia nigdy nie jadlam tych cenci, jejku jakie to musi byc przepyszne to jest ricotta z wisniamic zy co to takie rozowawe?? u mnie robia takie z marmolada z wisni i mandorle przepyszne!

Flavcio ma refluks, zrobilismy usg brzuszka, zalecil tez gastroskopie, ale nie bede go narazac, przeciez takie male dziecko trzeba uspic, nie przezylabym tego dostal gaviscon i jeszcze jakies kropleki, jejku jak on spi od soboty jak susel, dzis w nocy ani razu sie nie obudzil, ja za to 4 razy wedrowalam sprawdzic czy zyje, tez powinnam sie chyba leczyc na glowe
Jakie goraco, przeciez zimno jest i pada deszcz
moi przyjaciele Romanacci... twierdza ,ze moje nastawienie do rzymudla jest objawem milosci ,tylko,ze ciagle sie jeszcze przed nia bronie ,nadal jestem na etapie "wyparcia"

ale ja naprawde nienawidze rzymu, jak dziadka mlotkiem

----

a Flavcio tak po tych kropelkach spi ?
Stary 2013-02-05, 18:53   #1740
mmarcepan
Rozeznanie

Cytat:
Wielki przewodnik po "Citta' De Merda" autor. Romanaccia

wprowadzenie:

W tym jakze smierdzacym siuskami i kupka starozytnym miescie.....

po Napletku nie moga ,za malo znam...na szczescie

Cytat:
Napisane przez cucciola79 Poka¿ wiadomo¶æ

Ty jestes na diecie??chudzielcu Ty jeden z czego Ty sie odchudzasz???!!!
cucito dobrze ze wszystko poszlo ok
romanacciaooo widze ze szykuje sie nowa wersja Imperium Romanum
no troche musze z brzuszka i z dupeczki zrzucic...az taka chudzinka ze mnie nie jest hahaha a ze Tz przy mnie wyglada jak moje dziecie to musze byc chociaz chudzinka

Cytat:

U mnie dzisiaj deszczowo i pochmurnia a do tego zimno.
Spac mi sie chce.

Zajecia w szkole mam juz tylko w czwartki.
I chyba tak bedzie do czerwca bo raczej grupy na B2 nie da sie stworzyc - za malo chetnych.
Zgadzam sie
i zazdraszczam bardzo ale to bardzo pierogow

Cytat:
przewodnik po "Stazione di Napoli Centrale"

cuciola79 -

Ja sie przygotowuje do wielkiej rewolucji alla Che Guevara mam zamiar zostac nowym Che w spodnicy

a moze nie.... lepiej bedzie jak sproboje zawladnoc swiatem

boze, co ja gadam...wiedzialam,ze nie powinnam do Rzymu wracac,to miasto zle na glowe dziala

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

tak, siurki splywaly ulicami to dobry system tylko troche smierdzacy ,ale to jeszcze nic w porownaniu z Neapolem ,pozatym kloszardzi w rzymie sa sympatyczniejsi

[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3905738 1]az mnie ciekawi co takiego tam mowili... powinni byli uszanowac Twoja obecnosc, a moze tak specjalnie to robia

u Ciebie w domu to sie zawsze dobrze je. dobrze ma Twoj maz tez mnie naszla chec na pierozki. moze w ten weekend [/QUOTE]
no ja w sumie tez chetnie poczytam

Cytat:
Czesc i czolem!

E tam od razu sie leczyc - tez bym sie przejmowala , zupelnie to normalne... wazne ze lepiej sie czuje
Cytat:
Jakie goraco, przeciez zimno jest i pada deszcz
moi przyjaciele Romanacci... twierdza ,ze moje nastawienie do rzymudla jest objawem milosci ,tylko,ze ciagle sie jeszcze przed nia bronie ,nadal jestem na etapie "wyparcia"

ale ja naprawde nienawidze rzymu, jak dziadka mlotkiem

----

a Flavcio tak po tych kropelkach spi ?
a widzisz widzisz, czyli nie tylko my z forum tak myslimy

Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Emigrantki

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: Wy³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.