|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 |
|
8 | 16,00% |
| Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 |
|
28 | 56,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8
Cytat:
![]() Ale to jedyny przypadek jaki znam, więc może masz rację i nie ma co się tym w ogóle sugerować. |
|
|
|
|
#3152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie nosidełko i chusta odpadają ze względu na kręgosłup, uważam, że to za duże obciążenie, maluch będzie spał w łóżeczku albo leżał w foteliku przy mnie w kuchnii
|
|
|
#3153 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Zwariowałyście - od wczoraj mam tylko skromne 14 stron do nadrabiania ... Niedawno wróciliśmy z BB Najpierw 9h w pracy, a potem spędziliśmy miłe popołudnie/wieczór z bratem i bratową Zaraz zmykam spać, bo padam a i tak mi coś wizaż znowu nawala . Do usłyszenia jutro albo we wtorek, dobranoc |
|
|
|
#3154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do ilości butelek to nie interesowały mnie, że za dużo bo i tak osobno te rzeczy nawet z 4 butelkami mniej wychodzą drożej, więc wzięłam całość
|
|
|
#3155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moją mamę z moją siostra wiezli karetka z szaserow na solec |
|
|
|
|
#3156 |
|
Zakorzenienie
|
Ash problem w tym, że nie mogę spać...i tak... chodzi o męza...
|
#3157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Solec widzę od zawsze ostatnią deską ratunku dla ciężarnych ![]() ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- No to wylej z siebie te żale, a nie tak nam dawkujesz po jednym zdaniu. Nie odzywa się wciąż? O co chodzi? |
|
|
|
|
#3158 | |
|
Zakorzenienie
|
Magiusa, dzieki za skany
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Nuna, jedna nocka bez meza, dasz rade caaaale lozko dla Ciebie, zero problemu robienia kanapek do pracy, komp, tv tylko Twoje. szukaj pozytywow moze maz tez musi "odpoczac" i troche sie odstresowac od tych problemow brzuszkowych? na pewno tez go to meczy...doladuje baterie u rodzicow i bedzie ok. glowa do gory |
|
|
|
|
#3159 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale on chyba teraz u rodziców jest tak?
Cytat:
i dupa. w karetke i na solec
|
|
|
|
|
#3160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3161 | |
|
Zakorzenienie
|
hej, dopiero wizaż mi ruszył
![]() czytałam o sprawie,która mnie męczy i nie wiem co o tym sądzić.. mianowicie: paznokcie do porodu rozumiem,że warto mieć krótkie bo przy maleństwie bezpieczniej ale podobno lekarze robią mega problemy(niektórzy) jeśli pazurki są pomalowane, bo nie widza zasinienia/ich stanu co podobna ułatwia ogarnięcie tego, co się z organizmem dzieje. z nogami nie ma problemu, ale ręce? mam zmywać przed wyjazdem na porodówkę? myślalam o hybrydzie,by przy małej potem nic mi nie odpryskiwało a naturalnych poprostu niecierpie ![]() no i nie wiem za cholerkę-pytać na moim oddziale, olac czy co? net jak zawsze miesza w głowie ![]() ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Cytat:
ty go przynajmniej widujesz ![]() mój pracuje dużo, potem idzie spać. widzimy się raz/dwa na tydzień a po pracy jest tak zmęwczony,że pogadamy chwilę czy popiszemy i idzie spać.. ![]() jest mi mega przykro,też brak mi kontaktu ale co zrobić ![]() trzeba przeczekać kijowy okres i już
|
|
|
|
|
#3162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3163 |
|
Zakorzenienie
|
diabli problem w tym,że on problemu nie widzi... On zje obiad u mamusi... o mnie nie pomyśli...
najlepsze jest to, że jego mama wszystko wie lepiej. Np?? jak lekarz mówi, ze lezeć, to leż ale obiad możesz zrobić bo sie nic nie stanie jak na chwilę wstanęmatka jak karmi dziecko z butelki to to zwykłe lenistwo, a nie że brak pokarmu, pieluchy tylko tetrowe bo jej synowa tylko na takich do tej pory jedzie, dawniej pampow nie było ludzie żyli... etc etc... stwierdziła, że u nas zaczął za mało jeść schudł powinnam mu robić kanapki etc... a ja?? nigdy nie wstał nie zrobił dla mnie sam od siebie....
|
#3164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jakimi jesteście typami charakteru, czy dobrze się Wam rozmawia, ustala pewne rzeczy, ale dla mnie priorytetem jest zawsze mówić mężowi jak się czuję i czego potrzebuję. Nie z żalem i pretensjami kiedy już dojdzie do sytuacji drażliwej, ale zanim ona nastąpi. U nas to działa. Kwestie wyjazdu, wieczoru poza domem czy coś w tym stylu ustalamy razem biorąc pod uwagę potrzeby obu stron i nikt nie ma poczucia, że jego zdanie się nie liczy. Choć kompromis musi być z każdej strony. Może gdzieś Wam brakuje takiego wspólnego ustalania? Mam nadzieję, że następnym razem będzie lepiej. |
|
|
|
|
#3165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3166 |
|
Zakorzenienie
|
Nuna pogadaj. bo on znając życie to problemu nie widzi. przecież masz mamę pod ręką więc de facto sama nie siedzisz. przecież z facetami to gorzej niż z dziećmi. jak nie powiesz wprost ti sam się nie domysli
nie smutaj się. wlaczcie sobie z julka jakiś film z boskim ryanem goslingiem i ziu ![]() axella a to z paznokciami nie jest na wypadek cesarki? zawsze to przecież operacja a do każdej operacji trzeba mieć zmyty lakier |
|
|
|
#3167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Bo oczywiście nie mówię o pracy, wiadomo- lepiej, że ją ma i pracuje, ale te weekendy to naprawdę mógłby Ci poświęcić, tym bardziej, że wszystkie wiemy, że musisz leżeć. Kurcze Kochana
|
|
#3169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze sie docieracie...daj mu czas, mow co czujesz, co myslisz, co ci przeszkadza. tesciowej nie pozwol sie wtracac. pogadaj z mezem, ze ok ona moze ci cos doradzic, ale nie musisz z tego skorzystac. ja tez czesto wpuszczam jednym uchem, a drugim wypuszczam. slyszalam juz o tetrowych pieluchach do 3 miesiaca. powiedzialam tz ze nie ma takiej opcji, on sie smieje i mowi, ze to nasze dziecko, a ona sobie tylko mowi i ze mam sie nie przejmowac...czasem takie sa tesciowe trzeba wysluchac usmiechnac sie i zlac, albo od razu walic z mostu, ze ty uwazasz inaczej. mnie na poczatku brakowalo odwagi, teraz juz mowie wprost, ze mam inne zdanie i juz. twoj maz jest jej synkiem, rozpieszczanym, kochanym. oddala go obcej kobiecie i chce zeby troszczyla sie o niego jak ona sama...walcz z mezem, nie z tesciowa. moj tez na poczatku probowal "zrob mi herbatke, podaj kanapke". "bozia ci raczek nie dala?" teraz jestesmy zespolem. nie widzi problemu w zrobieniu prania, umyciu garnkow (nawet w obecnosci kolegow albo mamusi :P), ugotowaniu obiadu. ale na to trzeba czasu zeby sie facet przestawil, jak do tej pory mial zawsze podane pod nos. Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-02-04 o 00:02 |
|
|
|
|
#3170 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale też elektroniczny, mała nie chciała w nim siedzieć, chyba, że był ktoś obok niej, kto ją zabawiał. Myślę jednak, że to zależy od dziecka, więc taka moja opinia, to nie opinia. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Teściową olej, albo powiedz jej do słuchu. Ja tak zawsze robię, chociaż wcale nie złośliwie. Zresztą moja teściowa nigdy kanapek do pracy nie robiła teściowi i kiedyś nawet tż dostał opieprz czy mu nie wstyd, że ktoś mu kanapki do pracy ma robić (moja nadgorliwa mamusia ). Tak więc to inna sytuacja. Jednak ja tam zawsze wyrażam swoje zdanie i może powinnaś tak zacząć? Pokazać, że nie jesteś cichą myszką i nie masz zamiaru zgadzać się na wszystkie jej dobre rady? Weź się w garść. A co do tż, to przykre, bo sam mi czasem robi numery z nieodzywaniem się.
|
||||||||
|
|
|
#3171 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki wam
jesteście przekochane... :cmo k: wszystko by było inaczej, gdyby sie dało chociaz pochodzić... a tak to człowiek siwieje bo w kułko skiązka laptop książka laptop... wiecie co mnie motywuje?? że Jula tak często skacze w brzuszku... nawet teraz.... kocham ją nad życie.... i może faceci faktycznie inaczej to odczuwają?? Dla mnie ona jest największym cudem świata... I boje się o nią, bo te skurcze bóle... staram się nie myśleć o tym, zeby sie nie dołować... Ale jak siedze ciągle sama... pozostaje wizaz... i pogaduchy z wami... lecę... spróbuję usnąć... chociaż chyba będę zaraz![]() dobranoc
|
#3172 |
|
Zadomowienie
|
Dostałam dzisiaj garść fotek od teściowej z niektórymi rzeczami dla malucha. Z tych niektórych zdjęć ja wybrałam niektóre, które wrzucam.
|
|
|
|
#3173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). bity miesiac bez mycia glowy...pocilam sie jak swinia, a nawet porzadnie umyc sie nie mialam jak. tz ma znajomego fryzjera, wiec kiedys po prostu kazal mi sie szybko ubrac, zawiozl do niego na fotel, umyl mi leb i bylam najszczesliwsza na swiecie. wszyscy wokol dobijali "lez, lez", a teraz juz tego nie pamietam ciesze sie, ze z mala wszystko ok, ciaza wreszcie przestala byc problemem dla mojego organizmu warto bylo pocierpiec. zapros jakas kolezanke na plotki, dzwon albo zapraszaj mame. ja duuuzo gadalam przez komorke, odnowilam sporo kontaktow na facebooku. wchodzilam sobie na kurnik i ogrywalam ludzi w literaki albo bilarda na gry wp wtedy nie wiedzialam czy tak bedzie do konca...Ty jestes w lepszej sytuacji, bo nie masz wielkiego noza na gardle, wiesz ze do porodu juz niewiele i kazdy tydzien to plus dla malej. docen to, szukaj pozytywnych stron tego lezenia. jak sie mala urodzi to nadrobisz na spacerkach ![]() ---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ---------- Anoxee, piekne rampersiki, spioszki i tygrysek (mamy podobnego ) ogrodniczki z uszkami
|
|
|
|
|
#3174 |
|
Zakorzenienie
|
znalazlam fotke
|
|
|
|
#3175 |
|
Zadomowienie
|
diabli, teściowa na pewno ma gest, gust, ale przede wszystkim... oko.
To wszystko są okazje z lumpków, bazarków i takich innych. Niektóre z metkami. Śliniaki ostatnio kupiła jakoś okazyjnie, bo był komplet Monday-Sunday, ale rozkompletowane i za grosze kupiła. ---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ---------- Boziu!!!! Jak boski!!!! ![]() A co do teściowej, to ona teraz ma raj, bo teściu przynajmniej nie buczy, że rupiecie do domu znosi. |
|
|
|
#3176 |
|
Zakorzenienie
|
mamuski synkow szukajcie takiego...
http://allegro.pl/frak-garnitur-62-h...984292127.html http://allegro.pl/garniturek-hm-2-4-...999974896.html |
|
|
|
#3177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez lubie polowac na okazje, hehe. ciucholandy i allegro sa w tym temacie rewelacyjne. do tej pory najpiekniejsze rzeczy upolowalam w ciucholandzie w Kanadzie...gdybym miala teraz mozliwosc polecialabym po cala wyprawke (wlacznie z wozkiem i wszystkimi innymi bajerami). na szczescie bratowa poluje w moim imieniu masz jeszcze jedna fotke, bedziesz miala takiego malego tigerka |
|
|
|
|
#3178 |
|
Zakorzenienie
|
moze ktoras jak ja choruje na serie i love mum&dad h&m
http://allegro.pl/dres-hm-2-4-m-i-lo...993378266.html http://allegro.pl/bluza-hm-i-love-da...994562525.html http://allegro.pl/dresik-hm-i-love-d...992547476.html http://allegro.pl/dresik-hm-i-love-d...989756490.html http://allegro.pl/spodenki-i-love-mu...992666182.html http://allegro.pl/komplecik-hm-2-4m-...993381625.html http://allegro.pl/czapeczki-hm-mum-a...992270709.html http://allegro.pl/hm-r-56-body-x-2-s...987962914.html o jeszcze cos dla malych mezczyzn http://allegro.pl/hm-newborn-62-cm-s...984972957.html http://allegro.pl/cudny-komplecik-za...992592864.html dobranoc, gasze swiatlo. Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-02-04 o 01:20 |
|
|
|
#3179 |
|
Przyczajenie
|
martwie sie o swoje malenstwo bo czuje jej ruchy tylko w podbrzuszu
czy to normalne?;( boje sie ze mala jest za nisko ulozona;(
|
|
|
|
#3180 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja do porodu mialam zel french - bez problemu , potem przy dziecku tez bez problemu - byly krotkie i zaokragloneCytat:
najwazniejsze o tak jak dziewczyny pisaly powiedziec facetowi czego chcemy czego sie oczekuje , oni nie sa domyslni tak jak my im trzeba kawe na lawe ))Cytat:
Cytat:
Dziendoberek z ranca , zasnelam po 1 wstlam o 5 znowu zla noc bleeide ogladac wypatrzone aukcje Diabli
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.

ja nie wiem czy to nie jakieś urban legend ;-)
dla mnie nosidełko i chusta odpadają ze względu na kręgosłup, uważam, że to za duże obciążenie, maluch będzie spał w łóżeczku albo leżał w foteliku przy mnie w kuchnii

- od wczoraj mam tylko skromne 14 stron do nadrabiania
. Do usłyszenia jutro albo we wtorek, dobranoc
Jak dla mnie dużo za dużo i poza tym największy minus - nie są to te anti-colic.

07.07.2012 

Ale też elektroniczny, mała nie chciała w nim siedzieć, chyba, że był ktoś obok niej, kto ją zabawiał. Myślę jednak, że to zależy od dziecka, więc taka moja opinia, to nie opinia.
Teściową olej, albo powiedz jej do słuchu. Ja tak zawsze robię, chociaż wcale nie złośliwie. Zresztą moja teściowa nigdy kanapek do pracy nie robiła teściowi i kiedyś nawet tż dostał opieprz czy mu nie wstyd, że ktoś mu kanapki do pracy ma robić (moja nadgorliwa mamusia 
jesteście przekochane...
:cmo k: wszystko by było inaczej, gdyby sie dało chociaz pochodzić... a tak to człowiek siwieje bo w kułko skiązka laptop książka laptop... wiecie co mnie motywuje?? że Jula tak często skacze w brzuszku... nawet teraz.... kocham ją nad życie.... i może faceci faktycznie inaczej to odczuwają?? Dla mnie ona jest największym cudem świata... I boje się o nią, bo te skurcze bóle... staram się nie myśleć o tym, zeby sie nie dołować... Ale jak siedze ciągle sama... pozostaje wizaz... i pogaduchy z wami... lecę... spróbuję usnąć... chociaż chyba będę zaraz