Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012 - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-03, 21:43   #871
katiem
Wtajemniczenie

Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Moje dziecko postawiło sobie za punkt honoru przewrócić się z pleców na brzuch, dzisiaj bite półtorej godziny próbowała, ale tylko na boki się udało i jak przy tym krzyczała . I chciałam się pochwalić, że jak dzisiaj ja pociągnęłam za raczki kawałek to trzymała już sztywno główkę! Nie będzie rehabilitacji .
super

Elena musi być dobrze

Sandra jeszcze zdążylam - wszystkiego najlepszego

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 21:46   #872
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

mi te produkty z bobovity bardzo pasują
co do soczków - czemu już dajecie?
wszędzie piszą, żeby dziecka do smaku soków nie przyzwyczajać, tylko dawać wodę. Bo w sokach cukru dużo zazwyczaj i słodkie (nawet jak bez cukru)
ja soczkow nie daje i nie zamierzam dawac. u nas tylko woda.

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Lidka zapomniałam napisać, że świetne zdjęcia Lili umieściłaś! A te jej uśmiechy na fb mnie rozbroiły!

Ja w ciągu dnia to może nie, bo zawsze coś do ogarnięcia w domu się znajdzie,a to wpadnie moja mama albo przyjaciółka i wypełniają czas, ale za to wieczorami, gdy TŻ jest w trasie i siedzę sama, to świruję. Jeszcze mi ostatnio kinomaniaka zamknęli.

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Ale mam sklerozę dzisiaj.

Dziękuję za życzenia dla Antośka! Mały jakieś 2 dni temu nauczył się krzyczeć ( w sensie tak z radości, zaczepnie) i od tej pory krzyczenie to jego ulubione zajęcie jak nie śpi. Już widzę co sąsiedzi sobie myślą o tym, co my z tym dzieckiem wyprawiamy, że ono tak całe dnie krzyczy.

super taka randka my idziemy na kolacje w walentynki, juz sie nie moge doczekac

a seriale ogladam tu http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 21:47   #873
katiem
Wtajemniczenie

Iwa gdzie kupilaś te brązowe?

Lidka śliczna Lilka

Pawełek

Kubuś
Stary 2013-02-03, 21:47   #874
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
A może kinolive.pl ?
O, nie znałam tej stronki. Bardzo dziękuję!!!

Uciekam do wyrka, dobranoc mamuśki. Spokojnej nocy Wam życzę.
Stary 2013-02-03, 21:48   #875
gda
Zakorzenienie

A ja się nie czuję na 25, tylko czas się zatrzymał dla mnie jak miałam 19 lat Nawet się czasem śmieję, że jestem "nastoletnią" matką

Obcasy uwielbiam, ale nie szpilki. Jakoś bardziej podobają mi się słupki A ostatnio trampki-koturny, takie w których nie widać, że to kotrna. Ale w obcasach jestem niestety wyższa od męża...

Dziś znowu cały dzień poza domem, obiad u mamy i potem u drugiej rodzinki. Jutro i pojutrze wpadam do koleżanek, więc znowu mało mnie będzie. No i w tym tygodniu idę na kolację z przyjaciółkami, w sukienkach, obcasach, wystroimy się i może wypiję trochę winka

Dziś jedliśmy gruszkę i w ciągu dnia płakał, co mu się rzadko zdarza... I teraz nie wiem czy to te zęby czy gruszka mu zaszkodziła.
A tak w ogóle to gdzie widać te ząbki co mają wyrosnąć? Bo u nas prześwituje coś białego, ale nie na krawędzi dziąsła tylko wyżej.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 21:50   #876
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Jak dzieci śpią to też Wam się tak nudzi, że nie wiecie co ze sobą zrobić?
Bo ja zaraz zwariuję
w ciagu dnia to mam się czym zająć a teraz....
nie zgadniecie co robię..!
przeglądam sukienki na all dla Zuzanki
na początku maja moja siostra ma wesele, następnego dnia komunia mojego chrześniaka (ups..), tydzień wcześniej wesele dwudniowe. oj imprezowy ten początek maja.
No ale... tak te sukienki oglądam i oglądam.
takie "chrzcielne"

i zastanawiam się, jaki rozmiar w maju będzie Zuzania nosić... 74? 80?
teraz ma 68 i widzę, że rośnie wolniej już

patrzcie, co wylukałam na razie
http://allegro.pl/show_item.php?item...fb8b71e1e483bb

Cytat:

Maggie ja niesamowicie zazdroszczę Ci umiejętności chodzenia na szpilkach! Ja mam pół szafki butów na wysokich obcasach... każde z nich kupowałam z obietnicą, że w końcu nauczę się w nich chodzić, ale d*pa. Na niższym obcasie ( nie szpilce) jeszcze czasami pochodzę, ale mam kilka par butów na szpilkach takich ponad 10cm, a tylko stoją i się kurzą. U nas też różnica wzrostu spora, bo ponad 30cm, więc obcasy jak najbardziej wskazane, a ja jakoś nie mogę się przełamać. Nawet jak ubiorę, to zawsze mam w torebce jakieś baleriny na zmianę i zazwyczaj wytrzymuję w obcasach z 15minut.
Dearlie, super, że randka się udała
do szpilek trzeba się (a może przede wszystkim stopy) przyzwyczaić.
Zawsze wkładam do butów takie żelowe wkładki. i muszę powiedzieć, że szpilki na platformie są wygodniejsze + mniej stopy bolą. Choć moje stopy to bolą jak na płaskim chodzę.
próbuj i przekonuj się, bo warto. W żadnych innych butkach nóżka nie wygląda tak sexy
Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
no ja też jakoś się nie czuję na prawie trzydziestkę
ciągle mam wrażenie, że to nie mnie dotyczy ten wiek, jakby czas się zatrzymał właśnie gdzieś na etapie 25 lat i cztery lata przeleciały niemal niezauważenie
dokładnie!!

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Taaaaaak, spokojnie instaluj i nic sie nie bój.
Ja już każdą wersje tych programów przeleciałam.
Nie ma wirusów bo to testowany na moim fonie program.
Instaluj i działaj
grazie co bym bez Ciebie zrobiła

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 22:05   #877
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
na początku maja moja siostra ma wesele, następnego dnia komunia mojego chrześniaka (ups..), tydzień wcześniej wesele dwudniowe. oj imprezowy ten początek maja.
takie "chrzcielne"

jak dla mnie to wlasnie taka chrzcielna jest. ja wole bardziej takie eleganckie sukieneczki np http://allegro.pl/next-3cz-komplet-n...993172571.html te z next sa super!!

a taka chyba kupie na chrzest, prawie bedzie jak zrobi sie ciepło http://allegro.pl/next-przesliczna-s...972399753.html

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-03, 22:10   #878
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Iwa gdzie kupilaś te brązowe?

Lidka śliczna Lilka
Na targu a tak w ogóle to za obie pary zapłaciłam 100 zł

Cytat:
O, nie znałam tej stronki. Bardzo dziękuję!!!
Bardzo proszę
Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość

Dziś znowu cały dzień poza domem, obiad u mamy i potem u drugiej rodzinki. Jutro i pojutrze wpadam do koleżanek, więc znowu mało mnie będzie. No i w tym tygodniu idę na kolację z przyjaciółkami, w sukienkach, obcasach, wystroimy się i może wypiję trochę winka
Baw się dobrze!

Cytat:
takie "chrzcielne"

Kurcze, a ja mam kilka tego typu sukienek i nie mam gdzie Alicji założyć, bo raczej nic nam się w przyszły roku nie szykuje. A takie śliczne mam Pójdzie do piaskownicy się bawić
Stary 2013-02-03, 22:24   #879
katiem
Wtajemniczenie

Iwa to nieźle. A fajne są. Szukalam takich ostatnio. Kupilam inne.

Pawełek

Kubuś
Stary 2013-02-03, 22:26   #880
colds
Zakorzenienie

maggie - To Ci poszukam z nudów jakiś sukienek
Bo ja właśnie sobie kurtke zamówiłam
Czaje sie jeszcze na korektor pod oczy, ale hmmm.. nie wiem sama
Stary 2013-02-03, 22:27   #881
katiem
Wtajemniczenie

Katee mam pytanko co do prezentacji. to ile fotek weźmiesz? dwie czy więcej. Bo widzialam, ze dziewczyny kilka wysylają.

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Colds jaką kurtkę?

Pawełek

Kubuś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-03, 22:32   #882
aga_ton
Wtajemniczenie

witam wieczornie.

mała już od dawna śpi a ja wyczesałam trochę psiaka i mam chwilę dla siebie.
jezu tyle czasu o niego nie dbałam, że kołtun na kołtunie kołtunem pogania...
może tydzień i go wyczeszę

Lena od dwóch dni jest spokojniejsza, czyżby skok za nami zauważyłam, że m.in. nauczyła się przekładać zabawkę z rączki do rączki i wreszcie ciągnie sztywno główkę przy podciąganiu. bo wcześniej to różnie z tym bywało.

czy Wasze dzieciaki też tak piszczą? można ogłuchnąć ...
najpierw przez tydzień Lena pierdziała buźką, później stękała non stop a teraz piszczy co będzie następne

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
P
Moja niunia dostała dzisiaj pierwszy raz marchewkę,oj nie była zachwycona,zjadła może łyzeczkę,Wasze dzieciaczki też tak miały czy chętnie jadły?
Ile jutro dać?
Lenie dostała kolejny raz jabłko i nadal nim pluje. jutro spróbuję z marchewką.

Cytat:

U mnie w rodzinie ja zapoczątkowałam chodzenie po sh, a wszystko dzięki znajomej, która kilka razy mnie zaciągnęła . Choć wtedy szukać nie umiałam, ani trochę
ja lumpeksy omijałam szerokim łukiem dopóki na studiach nie zamieszkałam z dwiema fankami sh. co tydzień, w dzień dostawy musiały pójść do przynajmniej trzech
a ja dla towarzystwa chodziłam razem z nimi ale za cholerę nie umiałam niczego dla siebie znaleźć. i początkowo wyglądało to tak, że koleżanki wyszukiwały dla mnie ciuchy, wkładały do mojego koszyka a ja dopiero z niego wybierałam coś dla siebie

za to teraz kupuję głównie ubranka dla Leny, gdybyście mnie widziały w akcji prawdziwa ze mnie łowczyni

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
A to tak działa siemię czy owsianka? Bo jak siemię to mogę spróbować.
Dziewczęta od jutra idę do pracy. Proszę o kciuki dla mnie i Kamilki
tak działa siemię.

podaję je mojemu shihtzakowi i włosy ma naprawdę śliczne, mocne i błyszczące, lepsze od moich

ale ja tego zielska nie przełknę

kciuki zaciśnięte. dasz radę
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 22:34   #883
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość

Dziś jedliśmy gruszkę i w ciągu dnia płakał, co mu się rzadko zdarza... I teraz nie wiem czy to te zęby czy gruszka mu zaszkodziła.
A tak w ogóle to gdzie widać te ząbki co mają wyrosnąć? Bo u nas prześwituje coś białego, ale nie na krawędzi dziąsła tylko wyżej.
chyba ząbek.
Zuzi obok żabka, który już się przerżnął, też takie białe na dziąśle jest i jakby bardziej z tyłu. podejrzewam, ze to druga jedynka. Czas pokaże...

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
jak dla mnie to wlasnie taka chrzcielna jest. ja wole bardziej takie eleganckie sukieneczki np http://allegro.pl/next-3cz-komplet-n...993172571.html te z next sa super!!

a taka chyba kupie na chrzest, prawie bedzie jak zrobi sie ciepło http://allegro.pl/next-przesliczna-s...972399753.html
wiem, że chrzcielne. ale takie mi się bardziej podobają na wesele.
Bo te, co wrzuciłaś, śliczne są, ale ja bym małą na codzień ubrała. szczególnie w tą pierwszą.
w ogóle tak się cieszę, że ma córcię. Kocham ubierać ją w sukieneczki, opaseczki i tak jej w tym pięknie. szczególnie w fiolecie
Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Kurcze, a ja mam kilka tego typu sukienek i nie mam gdzie Alicji założyć, bo raczej nic nam się w przyszły roku nie szykuje. A takie śliczne mam Pójdzie do piaskownicy się bawić
to może mi odsprzedasz? chętnie przygarnę
Cytat:
maggie - To Ci poszukam z nudów jakiś sukienek
a prosze bardzo
i dla Zuzani (rozm. 74-80) i dla mnie (rozm. 34)

ale cudne opaseczki
http://allegro.pl/show_item.php?item...e001eacd0b5fa5
http://allegro.pl/sesja-foto-imprezy...981785118.html

i mój faworyt http://allegro.pl/show_item.php?item...fb8b71e1e483bb

dobra, wyłączam komputer, bo jeszcze znów coś znajdę i nie będę mogła sie powstrzymać przed kupieniem..
dobranockam

Zapraszam
Stary 2013-02-03, 22:35   #884
Katee27
Zadomowienie

Dearlie fajnie,że randka się udała.Trochę zazdroszczę,bo my najprędzej sami wyjdziemy jak Kubuś podrośnie.

Lidka niezła agentka z Twojej Lilianymnie się podoba to foto u taty na rękach i jak słodko pciulka
Dzięki za odp.ws.symbianu

Iwa super zakup,te brązowe wpadły mi w oko

gda ja też w obcasach jestem wyższa od męża,ale on zawsze wszystkim powtarza,że lubi wysokie dziewczynyOstatnio polubiłam koturny(ale tylko na lato),a na codzień śmigam na płaskim,najwygodniej.

Cytat:
Oj to Ci współczuje tego dnia i tule mocno.
Symbian to system operacyjny w Twoim fonie
acha... a da się coś z tym zrobić,bym mogła odpisywać w telefonie?

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Mi też cytowanie n ie działa.

Co do tego słuchania dziecka jak Zuza rozrabia to mąż zawsze mówi. "oj oj Zuzia jesteś niegrzeczna nie słuchasz taty' na co Zuza "nie to ty nie słcuhasz Zuzi" a jak mówi sluchaj taty to ona odwrotnie słuchaj Zuzi no i dogadaj sie z dzieciakiem
świetna jest

Cytat:
Jak dzieci śpią to też Wam się tak nudzi, że nie wiecie co ze sobą zrobić?
Bo ja zaraz zwariuję
ostatnio miałam okazję tego doświadczyć

Cytat:
takie "chrzcielne"

a ja nie lubię takich "chrzcielnych" w ogóle z takich "nieoddychających" materiałów.
Pamiętam lipiec,pierwsze urodziny Jureczka,żar się z nieba leje a moja chrześnica wystrojona w takie falbanki i uwaga...białe podkolanówkinie muszę chyba pisać jak była spocona.
Jak dla mnie to coś takiego prostszego,z naturalnych materiałów jak poleca kasiam

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 22:38   #885
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość

tak działa siemię.

podaję je mojemu shihtzakowi i włosy ma naprawdę śliczne, mocne i błyszczące, lepsze od moich
Jak mu to serwujesz?

Zapraszam
Stary 2013-02-03, 22:47   #886
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Katee mam pytanko co do prezentacji. to ile fotek weźmiesz? dwie czy więcej. Bo widzialam, ze dziewczyny kilka wysylają.
dwie,bo to będą dwie prezentacje,tzn.zależy ile będzie fotek.Narazie jest ok.30-stu i czekam,bo może jeszcze któraś będzie chętna,no i Ty miałaś coś podesłać jeszcze..Kubusia samego?

Cytat:
Lena od dwóch dni jest spokojniejsza, czyżby skok za nami zauważyłam, że m.in. nauczyła się przekładać zabawkę z rączki do rączki i wreszcie ciągnie sztywno główkę przy podciąganiu. bo wcześniej to różnie z tym bywało.

najpierw przez tydzień Lena pierdziała buźką, później stękała non stop a teraz piszczy co będzie następne

Lenie dostała kolejny raz jabłko i nadal nim pluje. jutro spróbuję z marchewką.

ja lumpeksy omijałam szerokim łukiem dopóki na studiach nie zamieszkałam z dwiema fankami sh. co tydzień, w dzień dostawy musiały pójść do przynajmniej trzech
a ja dla towarzystwa chodziłam razem z nimi ale za cholerę nie umiałam niczego dla siebie znaleźć. i początkowo wyglądało to tak, że koleżanki wyszukiwały dla mnie ciuchy, wkładały do mojego koszyka a ja dopiero z niego wybierałam coś dla siebie

za to teraz kupuję głównie ubranka dla Leny, gdybyście mnie widziały w akcji prawdziwa ze mnie łowczyni

tak działa siemię.

ale ja tego zielska nie przełknę

kciuki zaciśnięte. dasz radę
mój jeszcze nie piszczy jest na etapie pierdów buźkowych-wysłałam na maila,coś udało się złapać

Cytat:
chyba ząbek.
Zuzi obok żabka, który już się przerżnął, też takie białe na dziąśle jest i jakby bardziej z tyłu. podejrzewam, ze to druga jedynka. Czas pokaże...

Bo te, co wrzuciłaś, śliczne są, ale ja bym małą na codzień ubrała. szczególnie w tą pierwszą.
w ogóle tak się cieszę, że ma córcię. Kocham ubierać ją w sukieneczki, opaseczki i tak jej w tym pięknie. szczególnie w fiolecie

a prosze bardzo

ale cudne opaseczki

dobra, wyłączam komputer, bo jeszcze znów coś znajdę i nie będę mogła sie powstrzymać przed kupieniem..
dobranockam
też bym chciała tak stroić córeczkęfaworyt naj

Dobranoc.Słyszę,że dziecie się budzi...

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 22:52   #887
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Colds jaką kurtkę?
A taką
http://allegro.pl/show_item.php?item=2964112098

Cytat:
Mela jest na etapie krzyczenia. Serio, łeb pęka
Np. rano, jak się obudzi i nudzi, to nie płacze tylko wrzeszczy. Teraz już nawet oczu przy tym nie zamyka. Krzyczy w niebogłosy.
A. I to z różnych powodów. Gdy się nudzi, gdy się do Niej mówi, gdy się bawi, itd.

Maggie - Sukienki w moim guście
http://allegro.pl/sukienka-elegancka...925852222.html
http://allegro.pl/sliczna-rozowa-suk...982800919.html
http://allegro.pl/sukienka-mayoral-2...002817558.html
http://allegro.pl/nowa-sliczna-sukie...933439309.html
http://allegro.pl/next-wiosna-2013-s...997399547.html
http://allegro.pl/sukienka-elegancka...961023058.html
http://allegro.pl/next-wiosna-sukien...976825877.html
http://allegro.pl/next-wiosna-sukien...976832073.html

Edytowane przez colds
Czas edycji: 2013-02-03 o 22:55
colds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 22:59   #888
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość

śliczna. o czymś takim myślę dla Leny. u nas chrzest w maju, chyba

Cytat:
Jak mu to serwujesz?
na 2 sposoby,
czasem zaparzam i daję mu te glutki. chętnie wylizuje miseczkę.
a jak ma focha to wymieszam z ryżem, mięsem i też zje

ale częściej ziarenka mielę i mieszam z jedzonkiem.
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 23:05   #889
katiem
Wtajemniczenie

Colds bardzo ladna. W ogóle mosquito ma fajne rzeczy

Pawełek

Kubuś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-03, 23:39   #890
maggie123
Zakorzenienie

Colds dzięki.ta pierwsza cudo!pozostałe tez ładne ale takie bardziej na co dzień a nie na wesele i to chrzestnej. Heh siostra już mi powiedziała że sie nie obrazi jak Zuzanka bedzie wygladac ładniej
Wlasnie mała zjadła i zamiast dalej spac to gada do siebie. A ja tez zamiast iść spac to jem bo jakiś wielki głód mniedopadł

Zapraszam
Stary 2013-02-04, 05:33   #891
kaczuszka69
potworkowa

nadrobiłam

wybaczcie, że mnie tak mało ostatnio, ale jestem totalnie ślubem pochłonięta, zrobiłam projekt treści zaproszenia, najwięcej pracy mam z monogramem, wczoraj na mailu cały dzień ze szwagrem wisiałam, tłumaczył mi obsługę Corela. i projektuję wszystkie pierdoły cały czas. dobrze, że mam kosztorys zrobiony, to wiem ile mnie to wyniesie wszystko, ale i tak tragedia a jeszcze zwijanie pasków do kwiatków, projekt zaproszenia papierowego, muszę zamówić w końcu monogramowe naklejki i tak dalej... generalnie masakra i roboty dużo.

Dearlie u mnie wszystko było na zasadzie obserwacji. jak po 2 miarkach pojawiła się kolka, to znowu po 1. ale najpierw przeszłyśmy na całą butlę zwykłego Bebilonu po 1 miarce więcej co drugi dzień na wieczor. a w pewnym momencie małą od Comfortu wręcz odrzuciło i został zwykły. i dobrze, bo taniej w sumie teraz na dwójkę w podobny sposób przechodzimy

idę spać, bo z tżtem położyliśmy się po 1, ale do po drugiej gadaliśmy i nie spałam za wiele, bo większość nocy pamiętam, a od 5 nie śpię

aa, co do włosów - mi Radical bardzo pomógł, witamin nie biorę, Euthyrox jak nie zapomnę, a włosów na szczotce coraz mniej więc ten specyfik jak najbardziej polecam, a kosztuje grosze, bo szampon i odżywka niecałe 20zł razem.

Mysza

-15kg

Edytowane przez kaczuszka69
Czas edycji: 2013-02-04 o 15:00
kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 05:47   #892
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

[QUOTE=gda;39024211]A ja się nie czuję na 25, tylko czas się zatrzymał dla mnie jak miałam 19 lat Nawet się czasem śmieję, że jestem "nastoletnią" matką

Obcasy uwielbiam, ale nie szpilki. Jakoś bardziej podobają mi się słupki A ostatnio trampki-koturny, takie w których nie widać, że to kotrna. Ale w obcasach jestem niestety wyższa od męża...

A tak w ogóle to gdzie widać te ząbki co mają wyrosnąć? Bo u nas prześwituje coś białego, ale nie na krawędzi dziąsła tylko wyżej.[/QUOTE]widać u Isi też na dole prześwitują - takie dwie małe kreseczki tuż pod dziąsełkiem z tym, ze nie z przodu, a z tyłu bardziej

Cytat:
chyba ząbek.

a prosze bardzo

ale cudne opaseczki

dobranockam
no włąśnie, tak jak u nas
opaski cudne, uwielbiam takie jednak najbardziej lubię też kwiatkiem z H&M, jest milutka i gładka, a w tych ręcznie robionych małą kręci główką, chyba ją swędzi
Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
wrzucę wam kilka fotek Lilianki

na przedostatnim i ostatnim córcia bawi się matą
śliczna
[QUOTE=spioszka;39015879]
Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość
A odnośnie marchewki, dodaj odrobinkę jabłka. Łagodzi smak. Na same jabłko też dzieci kiepsko reagują.[COLOR="Silver"]
Chyba nie wszystkie, bo moj Julek uwielbia same jabluszko
Isia też, bez mrugnięcia pochłania cały słoiczek

Ja znowu po cieżkiej nocy, co ona ma z tym pluciem smokiem na odległość pluje i jęczy, zeby jej podać, jeszcze dobrze do łożka nie wejdę, a już słyszę jak smoczek w locie Wczoraj mała pobiła swój rekord, wypila na nio 180 ml mleka z 2 miarkami kleiku (zawsze wypija 140ml (4 miarki mleka i półtorej kleiku), i chciałą jeszcze smoczek zmieniony na ten od 6 mca (mamy Lovi), wszystko ładnie ciągnie i nie złości się jak przy mniejszym już byłam ucieszona, że pośpi do rana a tu za mlekiem marudzić zaczęła o 3.30 (zjadła o 20.05), w sumie i tak długo, bo zwykle je godzinę wczesniej, no ale
Elena - współczuję powrotu do pracy mi od 2 lutego lecą te dodatkowe 4 tyg, później biorę 6 tyg za wakacje, więc jeszcze trochę czasu mam, ale już wiem, ze strasznie to przezyję jakbym nie miałą kredytu na mieszkanie to bym wzięła wychowawczy do wakacji i wróciłą dopiero od września na upartego dalibyśmy radę przez 2,5 mca bez mojej wypłaty, ale jednak jakiś strach pozostaje

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 07:07   #893
zielona1911
Zakorzenienie

Czesc.Wyczytałam cos takiego

Moje dziecko ma 20 miesięcy i zdiagnozowaną skazę białkową, lekarz od 10 miesiąca wypisuje nam receptę na mleko bez zniżki.Dziecko je Nutramigen za który płacimy 39 zł.W związku z powyżej opisaną sytuacją proszę o odpowiedz, czy są ograniczenia wiekowe dotyczące refundacji.

Lek może wypisać każdy lekarz, który widzi taką potrzebę. Wskazaniem są zespoły wrodzonych defektów metabolicznych, alergie pokarmowe i biegunki przewlekłe. Lek jest na ryczałt (9,52) , nie ma limitu wieku. Lekarz POZ może samodzielnie rozpoznać schorzenie i zaordynować lek.
czyli ja wcale nie musze isc do arelgologa tylko moja pediatra moze mi wypisac taką recepte ze znizka? tak?
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 07:33   #894
Iwoncia81
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny, mam szybkie pytanie: czy któraś z Was spotkała sie z czymś takim żeby kaszka uczulała dziecko?
Pytam bo Alan wczoraj zjadł kaszke mleczno-ryżową BANANOWŔ i w nocy zacząl sie drapać po tym policzku gdzie mu sie ta uczuleniowa plamka robi i ma dzisiaj do krwi podrapane
Zwariuje z tym jego policzkiem
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 07:55   #895
marta1986222
Zakorzenienie

Dzień Dobry

U nas piękna nocku,Zuzia spała od 20 do 5 zjadła i spałyśmy do 8

Nie pamiętam kiedy się tak wyspałam.

Maggie tak wczoraj pierwszy raz podałam wogóle Zuzi nowość i to była marchewka,mam nadzieję ze dzisiaj będzie lepiej jeść.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 08:00   #896
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Czesc dziewczyny, mam szybkie pytanie: czy któraś z Was spotkała sie z czymś takim żeby kaszka uczulała dziecko?
Pytam bo Alan wczoraj zjadł kaszke mleczno-ryżową BANANOWŔ i w nocy zacząl sie drapać po tym policzku gdzie mu sie ta uczuleniowa plamka robi i ma dzisiaj do krwi podrapane
Zwariuje z tym jego policzkiem
tak, Iza dostała uczulenia od kaszki ryżowej malinowej...mój synek jak był mały to też uczulały go kaszki...wiecznie miał plamki na udach, albo na ramionach

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 08:02   #897
marta1986222
Zakorzenienie

Kattee jeszcze ja doślę zdjęcia na maila

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Dzisiaj coś wybiorę.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 08:08   #898
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
tak, Iza dostała uczulenia od kaszki ryżowej malinowej...mój synek jak był mały to też uczulały go kaszki...wiecznie miał plamki na udach, albo na ramionach
Dzięki kochana
To ja odstawiam kaszke i zaobserwuję to.
Malinową też mam ale jeszcze nie podawałam.
Boże jak dobrze Was mieć!!!!!
Jesteście niezastąpione!!!!!!!
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 08:10   #899
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli byś faktycznie chciała to któraś z tych mogę Ci wysłać ... tylko nie wiem czy rozmiarowo byłyby dobre... to 6-9 miesięcy (rozmiarówka USA). Bo na Alicję już teraz są dobre... więc obawiam się że na wiosnę na Zuzię byłyby za małe...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC12101.jpg (80,2 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC12102.jpg (68,1 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC12103.jpg (84,5 KB, 28 załadowań)
Stary 2013-02-04, 08:16   #900
gda
Zakorzenienie

Cytat:

na 2 sposoby,
czasem zaparzam i daję mu te glutki. chętnie wylizuje miseczkę.
a jak ma focha to wymieszam z ryżem, mięsem i też zje

ale częściej ziarenka mielę i mieszam z jedzonkiem.
Z tym mieleniem bym uważała, bo siemię w ziarnie zawiera substancje cyjanogenne i jak się je zmieli i nie zaleje wrzątkiem albo nie zagotuje, to zamieniają się w cyjanek i są silnie trujące!

Jeśli mielisz siemię zawsze je zagotuj lub zalej wrzątkiem.

Ja gotuję całe ziarna razem z owsianką i widzę poprawę włosów i poprawia trawienie

http://www.primanatura.pl/czy-siemie...est-toksyczne/
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości