|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3511 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI
Dzieki dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3512 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój TZ poszedł do kina - sam, na 22.00 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3513 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie strasz! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3514 |
Zakorzenienie
|
aaaa i jeszcze jedno: czy Wasze maluchy boją się obcych?
Moja mała dotychczas na wszystkich bardzo dobrze reagowała, ale teraz coś się zmieło. Moich rodziców widzi raz na 3-4 tygodnie, no i teraz zareagowała dużym płaczem. Jak tylko pojawili sie w drzwiach, to mała w płacz i tak wybuchała płaczem przez pierwsze 15 minut co tylko na nich spojrzała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3515 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() phdwao pokaż foty rzeczy! ![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Linka daj przepis na ten sos z pieprzu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3516 |
Wtajemniczenie
|
Nitka kazdy dzieciaczek inaczej to przechodzi
![]() Linka na co tz poszedl? My mielismy dzis isc ale w koncu skonczylo sie na zakupach ![]() Oskar jeszcze nie reaguje na obcych |
![]() ![]() |
![]() |
#3517 | |
Zakorzenienie
|
Poproszę TZta by mi zdradził recepturę
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
Lubimy jego filmy ![]() Ciekawa jestem czy u Martynki to był przypadek, ale wyglądało jak ewidentny lęk przed "obcymi" (widocznie ich jeszcze nie kojarzy ![]() Jak przyszli teściowie godzinę później to już chyba się przyzwyczaiła że ma w chacie intruzów, było jej wszystko jedno i już nie płakała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3518 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Linka, Alex rzadko kiedy ma kontakt z "obcymi", dlatego jak już przyjdą, to zawsze patrzy nieufnie, ale zapłakać zdarzyło mu się tylko raz, jak rzuciło się do niego zbyt wiele blond ciotek w okularach na raz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3520 | |
Zakorzenienie
|
od kiedy tak reaguje?
---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
![]() przypomniało mi się jeszcze, że ostatnio popłakała się też na widok księdza jak był po kolędzie ![]() no ale on wyglądał "dziwnie" przecież ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3521 | |||
Rozeznanie
|
Hej!
![]() Cytat:
U nas było dokładnie tak samo! Obudziła się o 3:30 a zasnęła ok 5 rano, ale to przez sąsiadów - mieli imprezkę i obudzili mojego szkraba... Musiałam ją wziąć do sypialni, bo u mnie było ciszej i spała do 9 ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moje dziecko na widok obcych dorosłych nie płacze, gorzej jak ktoś chce ją wziąć na ręce - wtedy jest rozpacz... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3522 | |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Wszystkiego najlepszego dla solenizantów ![]() Cytat:
![]() Księdza przyjął dobrze, choć ministranta lepiej :P Patrzył tak "nieśmiało" i się uśmiechał ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3523 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3524 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3525 | ||
Rozeznanie
|
![]() Noc spoko. Za to cały wieczór z głowy ![]() ![]() Cytat:
![]() ad2) ![]() Marudzić marudził, ale on lubi marudzić. W dodatku zęby mu idą- lada dzień się pewnie prawa dolna dwójka przebije, bo już ją dobrze widać i dziąsło spuchnięte, że hej. nie wiem więc, czy to było z okazji skoku i nowych umiejętności. ![]() Z obcymi to nie wiem- za mało ich widuje z bliska- chociaż ostatnio, jak do niego podszedł kolega mojego taty- to miał minę nie bardzo. ![]() Cytat:
![]() U nas na razie górnych nie widać, a "maruda mode on".
Edytowane przez LadyMagnolia Czas edycji: 2013-02-04 o 06:59 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3526 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3527 |
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam zaległości
![]() Nadalka ![]() KarolinaPW ![]() Agunia wózek ładnie wygląda, mam nadzieję, że w dalszym użytkowaniu będziecie tak samo zadowoleni jak teraz ![]() Phdwao super zakupy, no i brawa dla małża ![]() ooolllccciiiaaa gratulujemy kolejnych ząbków ![]() Linka moja jeszcze nie boi się obcych. Owszem miała dwa incydenty, że na widok dziadków płakała. Ale to była jakaś inna przyczyna, w sumie nie wiem jaka, bo więcej to się nie powtórzyło. Nel_a super, że podobało Wam się na basenie ![]() My na basenie byliśmy wczoraj po dłuższej przerwie. kupiliśmy karnet, bo wtedy łatwiej nam się zmobilizować do wyjścia z domu. Było super. Mała w wodzie wygląda uroczo, nie mogłam się na nią napatrzeć. Jak pływała na brzuszku to łepkiem kręciła we wszystkie strony, taka ciekawska dusza. Słodko to wyglądało ![]() Ech czasami niesamowicie rozczulam się na widok mojego dziecka ![]() Coś chciałam jeszcze... Nie pamiętam, ale jak sobie przypomnę to napiszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3528 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]()
#3529 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3530 |
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Mała przerwa w pracy ![]() Cieszę się, że bryka się podoba ![]() Linka u Luśki z obcymi bywa różnie. Tragedia jest, jak jedziemy gdzieś dalej, i ją rozespaną biorę w nowe miejsce do "nowych" ludzi, płacz jest wtedy przez przynajmniej 10 minut, później się oswaja. Jak ktoś przychodzi to jest żywo zainteresowana (a przynajmniej do niedawna była, teraz nie wiem jak by było). Ale wczoraj jak byliśmy po wózek a potem na zakupach spożywczych to była dusza towarzystwa ![]()
#3531 |
Zakorzenienie
|
Zostałam ciocią
![]() ![]() Ale słuchajcie jaka historia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3532 |
Zakorzenienie
|
hej
#3533 |
Zakorzenienie
|
Haniu gratulacji świeżo upieczonych rodziców i dla Ciebie jako dla cioci
![]() A mamie rzeczywiście nieco pomyliły się płcie ![]() Ciastek królowa krótkich wypowiedzi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3534 | |||
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny.
Noc jak zwykle. Poszedł spać przed 20. O 6 pobudka na jedznie. Zjadł ok. 150ml mleczka i pospał jeszcze do 8. Pobawił się i teraz znowu śpi. Ale ile było marudzenia przy usypianiu ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3535 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3536 |
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() nadrobiłam ![]() witaj Paula ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() phdwao-jaki Ty jogurcik dajesz Jasiowi??z Hipp'a??bo u nas są dopiero od 8. miesiąca, bo zaglądałam..... żółtko dajemy całe co drugi dzień od 6. miesiąca?? kupujecie jaja 0?? KarolinaPW ![]() ![]() Maciejka pasternak, pasternakiem, teraz u Nas hitem jest dynia-dodaję ją niemal do każdego dania ![]() u nas dziś plucha-pewnie spacerek mamy z głowy ![]()
#3537 | |
Zakorzenienie
|
dziewczyny dzięki za odpowiedzi
![]() Cytat:
![]() przypomniało mi się jak moja siostra dowiedziała się, ze urodziła się Martynka: ze zdjęcia ![]() Martynka urodziła sie w niedzielę rano, TZ powiadomił tylko rodziców jednych i drugich, rodzice powiadamiali resztę rodziny i jakoś tak się stało że w całej tej euforii i zamieszaniu do mojej siosty mieszkajacej za granicą wysłali zdjęcie bez żadnej tekstowej wiadomości; ta więc 2 tygodnie przed terminem mojego porodu, w pewną niedzielę rano dostaje zdjecie jakiegoś bobasa ![]() i wysłała wiadomość do rodziców o treści: "to jest Martynka????!!!!!" ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- a nie Dominika? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3538 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Oburzylam sie bo same widzialy ze jeszcze z cewnikiem jak tylko mi znieczulenie zeszlo zaczelam siadac. cc o ile pamietam mialam po 10 czy 11. Chyba kolo 12 wyjechałam z sali operacyjnej. A po poludniu juz sama malemu pieluchy zmienialam, przystawialam do piersi itd. A najlepsze jest to ze nie zgodzilam sie na silny lek przeciwbolowy po ktorym nir wolno dziecka karmic a i tak go dostalam i karmilam po nim. Po prostu mi nie powiedzieli ze to "to". Dolargan albo cos podobnego. Dopiero po wypisie przeczytalam. Suki. ![]() Jajka kupuje tylko 1. Ew. 0, ale bardzo sporadycznie. Sama innych nie jem niz 1. Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3539 | ||
Zadomowienie
|
Hello
![]() Uff, dziś przynajmniej noc fajna. Mała spała do 9:30 a ja wyjątkowo zamiast o 2:30, to poszłam spać o 1, więc jestem wyspana ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() No ale well - mam wyjście? nie mam. Najwyraźniej do wszystkiego można się przyzwyczaić, ech... Tylko że to co mam teraz tak diametralnie różni się od stylu życia, do jakiego przywykłam, że nie ma się opisać. Kiedyś byłam zawsze panią własnego czasu, przecież pracowałam (odliczając półroczną przerwę, gdy prowadziłam lektorat na uczelni) w domu, tłumaczenia robiłam po nocach, czyli wtedy, gdy dopadało mnie "natchnienie", całe dnie spędzałam tak, jak lubiłam. A teraz? a teraz muszę mieć "pozwolenie" by coś zjeść czy wziąć prysznic. Przy czym na ogół tego pozwolenia nie dostaję ![]() kiedy jest u mnie na rękach (a jest często ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3540 |
Zakorzenienie
|
Mama mi właśnie w tym sms napisała, że córeczka Dominika
![]() I dobrze mi się wydawało, że mi ostatnio mówiła że mają mieć synka ![]() A już tak sobie myślałam że w tamtej części rodziny same dziewczyny się rodzą-u jednego kuzyna dwie, u mnie dwie i teraz też-ale okazało się, że mamy rodzynka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:09.