Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 r!!! - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-04, 09:32   #871
katarzynkajg
Zadomowienie

Dot.: Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 r!!!

Idę się ogarnąć i na jakieś zakupy pójdę.Później wpadnę

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 09:35   #872
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
Ja tylko pare zdan dotyczacych poludniowego tematu-Nedznikow film, mimo spiewanej formy za jaka nie przepadam, zrobil na mnie pozytywne wrazenie. Dosc mocny, wzruszajacy. Ciagle spiew nie przeszkadzal mi glownie ze wzgledu na rymowana forme. Pod koniec film zaczal mi sie delikatnie dluzyc. Ogolnie jestem na tak

Wlasnie widze, ze na wizazu jest obecnie prawie 86 tys osob- pierwszy raz chyba tyle widze
wow 86 tyś nie zdawałam sobie z tego sprawy
Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Nędzników jeszcze nie widziałam, ale mogę polecić Django Tarantino

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
żałoba z powodu urlopu Margosi :P

i nikt nie śmie detronizować jej z funkcji Królowej Spamu ))

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
Witam z rana jako pierwsza Ja dziś idę na wyniki, będą mnie kuli

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ----------

o jak dobrze widzę że wczoraj nie tylko ja leniuchowałam ale pustki wczoraj były nie miałam co nadrabiać za wiele
Wczoraj zwlekłam się z wyrka o 16 po to by tylko pojechać do Biedronki i Dino po coś do jedzenia Kupiłam sobie tortille, Crunchipsy śmietanowo cebulowe, mąż zrobił hod dogi ...i dostałam od niego ochrzan że nie zdrowo się odżywiam obrał mi pomarańcza i kazał jeść...Sam zjadł 3 hod dogi na zwykłej bułce po 2 parówki ser żółty, kukurydze, ogóreczek, 2 banany, czekolade a ja mówię a ty co Maż -No co nie wiesz że ja też w ciąży jestem
Powiedzcie czy wy też jecie takie śmieci czy tylko ja chciało mi się lubię chipsy, owoce też jem co mam zrobić że mam zachcianki na takie a nie inne produkty
Ja też tak na początku miałam ale się przemogłam i odstawiłam śmieciowe jedzenie tj chipsy itp to jednak jest niezdrowe ma mnóstwo chemii i ma wpływ na nasze maluszki. Ale to też nie tak, że czasem się nie skuszę na jakąś zachciankę
Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Katarzynka, ano o tym nie pomyślałam
odwyk - odwykiem .... wrócą

a ja rzucam pytanko: ćwiczycie coś w ciąży (oprócz seksualnego fikania, oprócz ćwiczenia palców na klawiaturze) - chodzi mi o gimnatyskę dla ciężarnych?
ja na razie nie, ale jak już się wprowadzę do siebie to mam plan żeby coś porobić. Na razie tylko spacerki z Sarcią mi zostają
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Dzien Dobry

[COLOR=black]Wczoraj taka zamulona ta sobota byla ze draaaamaat nie dziwie sie ze nikomu sie nie chcialo siedziec,pisac tylko wszyscy pewnie kimali przed tv
może dlatego że wczoraj to niedziela była

Widzę, że nie tylko mnie zbudynienie mózgu złapało Dziś wracałam się z połowy drogi bo szczotki do włosów zapomniałam
Dla pocieszenia powiem, że u mnie też śnieg do tego poprzymarzany, moja jamolka dziś szpagat na lodzie zrobiła bo jej się łapy rozjechały
Stary 2013-02-04, 09:38   #873
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Hej ją tylko na chwilę. zaraz jadę chyba na IP bo mam kolke nerkową od 17 i nie przechodzi
Na kolkę nerkową polecam pić dużo wody Jana i nospa. W szpitalu położą ci i to samo ci powiedzą + każą sikać ci do naczynia, żeby wiedzieć ile dzienni litrów wysikujesz. Tak miałam w poprzedniej ciąży. 3 dni leżałam i mnie wypisali.

Cytat:
a ja rzucam pytanko: ćwiczycie coś w ciąży (oprócz seksualnego fikania, oprócz ćwiczenia palców na klawiaturze) - chodzi mi o gimnatyskę dla ciężarnych?
Ja nie ćwiczę bo jestem za leniwa.

Witam wszystkie.
Troszkę boli mnie głowa i nie wiem czy nie wziąść nospy bo chyba mnie brzuch pobolewa. Mam mega doła. Nad ranem z mężem sobie od serca pogadaliśmy i doszłam do nieciekawych wniosków. Chyba powinnam przeczekać bo mi hormony szaleją.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 09:42   #874
Ewusia709
Zadomowienie

Dzień dobry !!!

Wiedziałam, że jak otworzę forum w poniedziałek to będzie mnóstwo czytania, ale 30 stron naprodukowane przez weekend!!! Jesteście szalone spamiary

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 09:43   #875
sarna405
Zadomowienie

A właśnie dziewczyny ja mam do was bardzo ważne pytanie, m0ze wy się znacie...otóż chodzi mi o wynagrodzenie l4, gdzieś czytałam że biorą średnią z ostatnich 12 miesięcy...opiszę wam moją sytuację
od marca tamtego roku miałam staż na pół roku do września, od września do stycznia miałam umowę na pół etatu, teraz od stycznia mam cały etat i mam zamiar iść na l4 od połowy lutego to ile ja dostanę l4 100 % z wynagrodzenia ze stycznia czy jak to jest
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."

Edytowane przez sarna405
Czas edycji: 2013-02-04 o 09:44
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 09:47   #876
madi82
Zakorzenienie

Dziewczynki a mnei coś zaczyna ucho "swędzieć " w środku i martwie sie cobym jakiegos zapalenia nie złapała...zastanawiam sie czy od razu isc do laryngologa czy najpierw zastosować watkę, olejek kamforowy...?

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
A właśnie dziewczyny ja mam do was bardzo ważne pytanie, m0ze wy się znacie...otóż chodzi mi o wynagrodzenie l4, gdzieś czytałam że biorą średnią z ostatnich 12 miesięcy...opiszę wam moją sytuację
od marca tamtego roku miałam staż na pół roku do września, od września do stycznia miałam umowę na pół etatu, teraz od stycznia mam cały etat i mam zamiar iść na l4 od połowy lutego to ile ja dostanę l4 100 % z wynagrodzenia ze stycznia czy jak to jest
ja też się nad tym zastanawiałam, bo pracuję na cąły etat, a teraz mi wyskoczyła grypa i musiałam isc na L4 i słysząłam ze przez to moga mi za styczen nie policzyć....

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

A jeszcze z ciekawostek, wczoraj weszłam na forum mamusiek styczniowo-lutowych i wiecie co meksyk...jedne urodziły i już opisują co jak, kolejne czekają bo na dniach...ale to co pisza to aż strach...jedno dziecko nie chce jesc, musza dokarmiac piersią itp, drugie ma juz jakies kolki, trzecie płacze non stop....czwarta źle się goi.......powiem Wam, że teraz to pikuś czeka nas niezła jazda

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 09:47   #877
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja do konca niewiem jak to jest z tymi roznymi umowami itp ale z tego co sie orietuje to sumuja Ci wszystkie wyplaty z ostatnich 12 miesiecy i wtedy Ci wyliczaja srednia i to dostajesz na l4 .. tylko ze na umowe na pol etatu sie dostaje troche mniej ..

teraz znalazlam cos takiego ..
"

Bierze się pod uwagę tylko wynagrodzenie u obecnego pracodawcy. W przypadku gdy pracownik nie przepracował u danego pracodawcy okresu 12 miesięcy kalendarzowych, podstawę wymiaru zasiłku ustala się poprzez podzielenie wynagrodzenia osiągniętego za pełne kalendarzowe miesiące ubezpieczenia, przez liczbę tych miesięcy. "

wiec ja juz nic niewiem,moze zadzwon do ZUS?

Zuza

Razem

Edytowane przez d0tkaaa
Czas edycji: 2013-02-04 o 09:51
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 09:53   #878
lachryma
Zakorzenienie

Bry

dzisiaj mam wizytę na 14:30- wreszcie

Co do ćwiczeń- nic nie robię, oprócz Kegla co 2 dni jak mi się przypomni Mam zamiar chodzić na basen jak zacznie się wiosna Może wtedy też skończą się moje wymioty, więc będzie mi łatwiej się zmobilizować

Jakoś nie mam dziś ochoty na nic, najchętniej bym leżała ciągle w łóżku

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość

A jeszcze z ciekawostek, wczoraj weszłam na forum mamusiek styczniowo-lutowych i wiecie co meksyk...jedne urodziły i już opisują co jak, kolejne czekają bo na dniach...ale to co pisza to aż strach...jedno dziecko nie chce jesc, musza dokarmiac piersią itp, drugie ma juz jakies kolki, trzecie płacze non stop....czwarta źle się goi.......powiem Wam, że teraz to pikuś czeka nas niezła jazda
ja czasami też tam wchodzę. Już dawno zdałam sobie sprawę, że teraz, mimo wymiotów, mdłości i innych dolegliwości jest lepiej i dopiero po porodzie zacznie się jazda.
Stary 2013-02-04, 09:55   #879
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:

ja też się nad tym zastanawiałam, bo pracuję na cąły etat, a teraz mi wyskoczyła grypa i musiałam isc na L4 i słysząłam ze przez to moga mi za styczen nie policzyć....
ja czytalam ze w takim przypadku policza Ci styczen ale mniej ..

tak jak w u jednego pracodawcy przypuscmy przez rok pracowalas i tkiedys tam mialas l4 to tez CI troche mniej licza ta srednia..
Ale ja wiem tylko tyle co w necie przeczytalam wiec nie sugerowac sie zbytnio

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

lece posprzatac troche.. wykompac sie i wpadne pozniej

Zuza

Razem
Stary 2013-02-04, 09:59   #880
Asiunia1230
Raczkowanie

Witam Was mamusie

Dawno mnie nie było. Miałam rozłączony internet na 4 dni, bo zmieniałam netie na tp. I tak sobie patrzę, że czeka na mnie 65 stron do nadrobienia. Kiedy ja to przeczytam?

Na ferie do mojej mamy na dwa tygodnie przyjechał mój kuzynek, ma 9 lat. Minął już tydzień jak u nas jest. Jakieś dwa dni pod rząd wpadła do nas ciocia z 3,5 letnim synem. Tak się razem rozbrykali, że ja mam już dość wrzasków, biegania, tupania.
Tak się zaczęłam zastanawiać... czy ja nadaję się na matkę? Skoro nie potrafię znieść krzyków przez tak krótki okres czasu
W tej ciąży jestem jakaś rozdrażniona, wrażliwa na hałas. Nawet telewizor jak za głośno gra to mi przeszkadza.

W sobotę mieliśmy pojechać z tż posłuchać zespołu, który ja wybrałam na wesele. Kilka dni temu powiedział, że pojedziemy, a przed samym wyjazdem stwierdził, że nie i wybierzemy coś z tego co zaproponowała jego mama. Fakt, że było późno bo 22, ale o tej godzinie grali na balu niedaleko naszego miasta.
Bardzo denerwuje mnie jego matka, bo co ona powie tak on zrobi. Naprzywoziła kilka płyt z wesel zespołów które mają wolny termin, mnie się one nie podobają. Tylko jeden z nich w miarę by uszedł.
Ehhh do d..y z tym
Podsłuchałam jej rozmowę z tż to stwierdziła, że jego ojciec powinien wybrać zespół. A to niby z jakiej racji?
Wysunęli się kurna z tym, że chcą się dołożyć na wesele i teraz by rządzić chcieli. A tż chciał sam opłacić pół wesela.

Już uległam, powiedziałam tż "Dobra niech będzie jeden z tych zespołów, które wybrała Twoja matka. Ale jak nie będzie mi się podobać to będzie Twoja wina i będziesz miał gadane nad głową do końca życia. Więc zastanów się"
Jak jeszcze do czegoś ona się wtrąci to jej powiem co myślę

Powiedziałam jeszcze tż, że ona mogła by przestać wtrącać, że sama wybiorę zespół. Sama wszystko wybiorę. Na co on mi powiedział, że przynajmniej się interesuje, a nie co niektórzy (tutaj ma aluzję do moich rodziców). Moi rodzice przynajmniej nie odbierają mi przyjemności z organizacji wesela!
Jego mama pracuje na kuchni od 10 lat, robią jedzenia na wesela, studniówki itp i wielka z niej znawczyni!!
Wybrała sale, wybrała zespół, więc niech już odpuści...
No, ale już koniec o niej, bo aż się zagotowałam z nerwów.

Dzisiaj zaczynamy 13 tc. W czwartek kolejna wizyta. Nie mogę się doczekać aż zobaczę mojego maluszka Bardzo się denerwuje, bo lekarz będzie mierzył przezierność karkową, patrzył na kość nosową itd. Mam nadzieję, że wszystko jest dobrze.

Dzisiaj mi się śniło, że lekarz powiedział, że mamy dziewczynkę, ucieszyłam się bardzo, choć oboje z tż liczymy na chłopca

Ostatnio podczas gdy się kochamy z tż bardzo boli mnie brzuch (macica?). Nie mogę robić tego zbyt długo, a tuż po bardzo mnie boli i mam bardzo twarde, napięte podbrzusze.
Któregoś razu musieliśmy po prostu przerwać, bo nie dałam rady...
A jak już "dojdę" to nie mogę tego dłużej robić, bo czuje się bardzo podrażniona.
Miałyście coś takiego? Czy to może oznaczać coś złego?
Asiunia1230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 10:03   #881
sarna405
Zadomowienie

to jeżeli będzie że z ostatnich 12 miesięcy liczą średnia to ja wielkie gówno dostane za ten staż i 1/2 etatu. Poszłam pracodawcy na ręke nie sobie bo chciałam pracować i zgodziłam się na początek na 1/2 etatu
pragnie."
Stary 2013-02-04, 10:07   #882
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
to jeżeli będzie że z ostatnich 12 miesięcy liczą średnia to ja wielkie gówno dostane za ten staż i 1/2 etatu. Poszłam pracodawcy na ręke nie sobie bo chciałam pracować i zgodziłam się na początek na 1/2 etatu
poczytaj na internecie o takich umowach i jak jest wyliczana z nich srednia..no dlatego wlasnie te umowy na1/2 etatu jest kijowa jezeli ktos mysli o ciazy w jakims czasie najblizszym.. eh

Zuza

Razem
Stary 2013-02-04, 10:10   #883
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry p ale naprodukowane jak zwykle
Co do tego l4 w ciąży to ja też się zastanawiałam, skoro to jest średnia od jednego pracodawcy. .ja mam umowę o pracę od listopada, bo wcześniej zlecenie i na dodatek parę razy byłam na l4 więc raczej też g...o będę miała z tej wypłaty :banghead::banghead:
Idę dziś na nieplanowaną wizytę, bo przez weekend miałam dziwne bóle brzucha, tak jakby mnie ktoś pasem ściskał.. ratowałam się nospą , ale muszę iść się upewnić czy wszystko ok. Normalną wizytę mam dopiero 18.02 i do tego czasu nie wytrzymam
Stary 2013-02-04, 10:12   #884
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Na kolkę nerkową polecam pić dużo wody Jana i nospa. W szpitalu położą ci i to samo ci powiedzą + każą sikać ci do naczynia, żeby wiedzieć ile dzienni litrów wysikujesz. Tak miałam w poprzedniej ciąży. 3 dni leżałam i mnie wypisali.

Witam wszystkie.
Troszkę boli mnie głowa i nie wiem czy nie wziąść nospy bo chyba mnie brzuch pobolewa. Mam mega doła. Nad ranem z mężem sobie od serca pogadaliśmy i doszłam do nieciekawych wniosków. Chyba powinnam przeczekać bo mi hormony szaleją.
ojej a co Ci po głowie chodzi?? Nie smutkaj piękne chwile przed Tobą. Każdy ma swoje zmory i utrapienia ja się np bardzo finansami martwię bo nam wszystko na raz na głowę spadło remont i dzidziuś i mnie to przeraża, ale mam nadzieję, że jakoś damy radę
Cytat:
Dziewczynki a mnei coś zaczyna ucho "swędzieć " w środku i martwie sie cobym jakiegos zapalenia nie złapała...zastanawiam sie czy od razu isc do laryngologa czy najpierw zastosować watkę, olejek kamforowy...?

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Nie strasz !!!
Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Witam Was mamusie

Ostatnio podczas gdy się kochamy z tż bardzo boli mnie brzuch (macica?). Nie mogę robić tego zbyt długo, a tuż po bardzo mnie boli i mam bardzo twarde, napięte podbrzusze.
A jak już "dojdę" to nie mogę tego dłużej robić, bo czuje się bardzo podrażniona.
Jeśli masz takie objawy to koniecznie zrezygnuj do następnej wizyty. Jako jednym z przeciwwskazań do współżycia są właśnie takie objawy jak u Ciebie więc musicie na razie odpuścić poza tym jak boli to nie ma przecież sensu A na wizycie zapytaj lekarza co Ci radzi.

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Oooo a ja dopiero zauważyłam witam się w 19 tygodniu
Stary 2013-02-04, 10:15   #885
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Jak mi szef chciał podnieść pensję to wyszło, że musiałabym przepracować min 3 m-ce żeby to coś dało. A pracuję od kwietnia. Wiem, że będą brane tylko te mce które pracowałam.

Cytat:
W sobotę mieliśmy pojechać z tż posłuchać zespołu, który ja wybrałam na wesele. Kilka dni temu powiedział, że pojedziemy, a przed samym wyjazdem stwierdził, że nie i wybierzemy coś z tego co zaproponowała jego mama. Fakt, że było późno bo 22, ale o tej godzinie grali na balu niedaleko naszego miasta.
Bardzo denerwuje mnie jego matka, bo co ona powie tak on zrobi. Naprzywoziła kilka płyt z wesel zespołów które mają wolny termin, mnie się one nie podobają. Tylko jeden z nich w miarę by uszedł.
Ehhh do d..y z tym
Podsłuchałam jej rozmowę z tż to stwierdziła, że jego ojciec powinien wybrać zespół. A to niby z jakiej racji?
Wysunęli się kurna z tym, że chcą się dołożyć na wesele i teraz by rządzić chcieli. A tż chciał sam opłacić pół wesela.

Już uległam, powiedziałam tż "Dobra niech będzie jeden z tych zespołów, które wybrała Twoja matka. Ale jak nie będzie mi się podobać to będzie Twoja wina i będziesz miał gadane nad głową do końca życia. Więc zastanów się"
Jak jeszcze do czegoś ona się wtrąci to jej powiem co myślę

Powiedziałam jeszcze tż, że ona mogła by przestać wtrącać, że sama wybiorę zespół. Sama wszystko wybiorę. Na co on mi powiedział, że przynajmniej się interesuje, a nie co niektórzy (tutaj ma aluzję do moich rodziców). Moi rodzice przynajmniej nie odbierają mi przyjemności z organizacji wesela!
Jego mama pracuje na kuchni od 10 lat, robią jedzenia na wesela, studniówki itp i wielka z niej znawczyni!!
Wybrała sale, wybrała zespół, więc niech już odpuści...
No, ale już koniec o niej, bo aż się zagotowałam z nerwów.

Asiunia o bólach pogadaj z lekarzem, bo ja ci nie poradzę, ale wydaje mi się to nie za dobrze.

Co do teściowej to teraz ustaw granice bo pozwalasz sobie wejść na głowę. Wiem co mówię, jestem z moim mężem 11 lat, 4 lata po ślubie i od ślubu zaczęły się rządy teściowej. Teraz od października nie rozmawiam z nią i nie spotykam się bo powiedziałam, żeby wreszcie przestała wtrącać się w nasze życie. I skończyło się, ale naprawdę prawie nam do łóżka weszła. A my mamy po 33 lata! Więc nie jesteśmy gówniarstwem. Mąż ma gospodarstwo, owszem dostał od rodziców, ale musiał pospłacać ich mega długi więc tak jakby odkupił to gospodarstwo. Ja pracuję, wychowuję dziecko, ale ona uważa, że jesteśmy idioci. Szkoda gadać.

Z dobrych rzeczy u mnie: kupiłam wczoraj bitą śmietanę od taty zabrałam mrożone borówki. Ale jakoś takie odmrożone mimo że sprężyste to jakoś mało smaczne.
Stary 2013-02-04, 10:29   #886
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Tez masz ukale? i sluza Ci dobrze?zaimpregnowalas je czyms ? fajnie:P

to fajnie zapytam i napisze pozniej co mi na to powiedzial.. kto nie mial tego bolu to nie bedzie wiedzial co to.. wczoraj tz do mnie mowi ze napewno mnie tak nie boli jak to wyglada( ze np nie moge sie ruszyc) a ja mu mowie ze boli strasznie i mam lzy w oczach nieraz eh...
U mnie Tż mówi, że przecież to ciąża, że wszystko sięmusi porozciągać itd. ale np wczoraj to sięchyba przestraszył, jak mnie łupnęło

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Dzień dobry !!!

Wiedziałam, że jak otworzę forum w poniedziałek to będzie mnóstwo czytania, ale 30 stron naprodukowane przez weekend!!! Jesteście szalone spamiary
Dobry pozdrawiam Tymoteuszka
tylko 30 stron??? Musimy się poprawić

Cytat:

podczytywałam ale bądźmy optymistkami, u nas będzie lepiej (prawda?)

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Mela, hormony nam buzują, lepiej teraz nie podejmować różnych skomplikowanych decyzji, nie wyciagać zbyt pochopnie wnisków
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 10:34   #887
mela1234
Zakorzenienie

Dlatego nie podejmuję żadnych decyzji. Widać mam spadek formy. Jak ja nienawidzę zimy! Zawsze mnie w deprechę wprowadza.
Stary 2013-02-04, 10:34   #888
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
witajcie... my na razie nie kupujemy wyprawki trochę się boimy bo tak ciężko przechodzę tą ciążę
już 6 razy miałam plamienia 2 razy leżałam w szpitalu 3 razy miałam zapalenie nie wspomnę już o mdłościach i wymiotach 24/24h które już na szczęście mijają no i do tego łożysko i kosmówka zakrywają ujście szyjki i wcale się nie przesuwają ale tż obiecał że w kwietniu będę mogła kupić to czego jestem pewna że chcę i jaki wzór czyli kocyki i ręczniki z kapturkiem.
No i mój tata dumny przyszły dziadziuś nie mógł się powstrzymać i kupił już dla swojego wnuczka pierwszy komplecik pajacyk czapeczka kaftanik bluzeczka oczywiście niebieskie z wyszywanym kotkiem

A dziś wkurzyła mnie teściowa... weszła zobaczyła co dostałam od taty i mówi to jednak chłopak będzie oooooooooooo dziewczynka fajniejsza
moja mama mówi no Tymuś będzie (bo obecna wersja imienia to Tymon) na co teściowa nie będzie tak miał na imię musi być normalne....wrrrrr.... na co odpowiedziałam jej że o imieniu decyduję ja i nikt mi się wtrącać nie będzie
dla tesciowej nie martw sie z moja bylo to samo. Jak urodzilam bylo wielkie pepkowe w domu i nastepnego dnia dzwoni moja mama ze tesciowa cos o imieniu Marysi gadala, ze jej sie nie podoba i ona chce Gabrysie. Zadzwonilam do niej ze szpitala i powiedzialam jej do sluchu, co o tym mysle. Wyparla sie rzecz jasna, ale juz nigdy wiecej nie wspomniala nic na ten temat. A jak jej corka dala dziecku na imie Nikolas, to jakos do niej za duzo nie gadala, bo tamta by ja zjadla na sniadanie o to. Takze nic sie nie martw. A dziadek jak dumny i kupil cosik, to sie ciesz - najwazniejsze ze obojgu Wam sie podoba.

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Witam sąsiadkę z Kielc

Mam czekoladę z rodzynkami chce ktoś ??
witam ty rowniez z Kielc? super, chyba nas tu 4 juz jestgdzie rodzisz i do kogo chodzisz?
a nie masz czekolady z nadzieniem truskawkowym?

Cytat:
ja tylko fikam z mezem i klepe w klawiature i czasem dzwigam Marysie

Wiecie co, wyciagnelam spodnie ciazowe z ciazy jak bylam z Marysia. Kupilam je wlasnie tak kolo 16 tyg i wiecie co przymierzylam je, maz spojrzal, ja na niego, kazal mi je zdjac i natychmiast spalic. Wisza jak nie wiem, wygladam jak w worku na ziemniaki - boze jaka ja bylam tlusta

Marysia dzis w domu, dalej ma katar schodzi jej to do gardla i kaszle, dalam sobie spokoj, co by nie doprawila sie w zlobku jeszcze czyms. A z rana dzwoni szwagierka, ze jej maly ma prawie 40 stopni goraczki i pyta sie jak Marysia (bo ona uwaza, ze Marysia go zawsze zaraza, pomimo tego ze ona wozi do tesciowej malego czesto a tam jest chlopiec 3 latka co do przedszkola chodzi i sie bawia i on go wiecznie zaraza go czyms nowym).No coz nie tym razem

A ja zjadlam sniadanko i pije kawusie

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 10:35   #889
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Ja też będę chodzić do szkoły rodzenia więc i zacznę ćwiczyć
u mnie zajęcia zaczynają się od 26 tc
W przyszłym tygodniu idę na wizytę to pogadam z ginką co ona o tym myśli, a potem zadzwonię nas zapisać Najgorsze jest to, że mój TŻ pracuje w systemie 4-brygadowym i nie zawsze będzie mógł iść ze mną

Cytat:
Witam wszystkie.
Hormony na pewno dają o sobie znać My też mamy bardzo trudne momenty. Wczoraj usłyszałam od mojego TŻ, że za szybko wzięliśmy ślub i dobrze się nie poznaliśmy, a teraz wszystko zmierza do rozwodu... On po prostu nie umie się przyznać do błędów, a jak coś idzie nie po jego myśli, to się poddaje. Wieczorem było już wszystko ok.

Cytat:
A to nie jest tak, że jak się ma umowę o pracę, to wypłacają tyle, ile jest na umowie? Ale to moje przypuszczenia, bo nie mam umowy i się nie znam

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Dzień dobry p ale naprodukowane jak zwykle
Co do tego l4 w ciąży to ja też się zastanawiałam, skoro to jest średnia od jednego pracodawcy. .ja mam umowę o pracę od listopada, bo wcześniej zlecenie i na dodatek parę razy byłam na l4 więc raczej też g...o będę miała z tej wypłaty :banghead::banghead:
Idę dziś na nieplanowaną wizytę, bo przez weekend miałam dziwne bóle brzucha, tak jakby mnie ktoś pasem ściskał.. ratowałam się nospą , ale muszę iść się upewnić czy wszystko ok. Normalną wizytę mam dopiero 18.02 i do tego czasu nie wytrzymam
Idź koniecznie i sprawdź. Najważniejsze, żebyś się nie denerwowała

Jadę do ZUSu. Trzymajcie kciuki, żeby dało się to odkręcić wszystko A wtedy do końca lutego i śmigam na L4.
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 10:36   #890
surka
Zakorzenienie

wczoraj d.pa była w telewizji, ale o 22 póścili 6 zmysł, choć to już była moja pora do spania, ale wytrwałam
Cytat:
Powiedzcie czy wy też jecie takie śmieci czy tylko ja chciało mi się lubię chipsy, owoce też jem co mam zrobić że mam zachcianki na takie a nie inne produkty
Ja w sobotę byłam w Macu na McRoyalu, ale na szczęście mi nie smakowal, a w niedzielę,tradycyjnie była pizza na kolację

Cytat:
Coś mi się zrobiło z brodawkami, to że ściemniały to ok, ale wyglądają jakbym je wysuszyła, szorstkie, jakby miały popękać a ja tylko oliwką je traktowałam
Ja zastanawiam się nad kupnem jakiegoś specjalnego kremu na brodawki, moje czasami się łuszczą.

Cytat:
Aby tradycji stało się zadość co robicie dziś na obiad bo ja nie mam weny i może któraś mi podpowie
Pudliszkowa z rosołu i jak zostały ziemniaki z niedzieli, to kluski śląskie

Cytat:
Jeśli chodzi o seks to nie fikam, ponieważ wieczorami przeważnie mam mdłości i w takich momentach nie czuję weny na zbliżenie, ale chyba libido mi wraca do normy, bo już od 3 dni śni mi się seks po nocach

Jeśli chodzi o normalne sporty, to od sycznia wybieram się na basen, ale strasznie obawiam się infekcji, więc póki co jeszcze nie trafiłam do wody, a innych sportów nie zamierzam uprawiać, ponieważ ponoć po poronieniu nie powinnam, więc wolę nie ryzykować. Pogoda u mnie ciągle do d.py, więc spacery, jakoś ostatnio też odpadają.

Cytat:
A za tydzień same wizyty mam pon u gin, wt endokrynolog, czw USG wkońcu zobaczę dzidzię bo tylko raz widziałam nawet nie widziałam małą fasolkę w 7 tyg
Ja mam taki sam terminarz , tylko usg nie będę miała, chyba, że gin zrobi na wizycie

Cytat:
Niestety nie wiem, jak to wyliczają, ja pracuję na 1/2 etatu i na zwolnieniu ostałam więcej pięniedzy, niż jak pracowałąm, ale nie mam pojęcia dlaczego , a stwierdziłam, że nie będę dochodzić.

Cytat:
Dawno mnie nie było. Miałam rozłączony internet na 4 dni, bo zmieniałam netie na tp. I tak sobie patrzę, że czeka na mnie 65 stron do nadrobienia. Kiedy ja to przeczytam?
Nie nadrabiaj, bo nie ma sensu, a jeśli chodzi o teściową to straszny babsztyl. Ona już swoje wesele urządzała, a że nie wypaliło może tak jak chciała, to już nie twoja wina i przez to niech nie psuje twojej najważniejszej chwili w życiu

Cytat:
poczytaj na internecie o takich umowach i jak jest wyliczana z nich srednia..no dlatego wlasnie te umowy na1/2 etatu jest kijowa jezeli ktos mysli o ciazy w jakims czasie najblizszym.. eh
Niestety są kijowe, ale lepsza taka niż żadna
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 10:37   #891
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego nie podejmuję żadnych decyzji. Widać mam spadek formy. Jak ja nienawidzę zimy! Zawsze mnie w deprechę wprowadza.
ja to bym chciała już wiosnę, ten zapach, ta budząca się przyroda, wreszcie w nasze plenery byśmy ruszyli, i słoneczko, ehhh wtedy to się żyć chce
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 10:37   #892
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

madi po co czytasz?? dojdziemy i my do tego momentu. moja tez nie chciala jesc cyca i byla dokarmiana, nie ubolewalam bardzo nad tym, bo co moglam zrobic, a po miesiacu zanikl mi pokarm. Kolek z Marysia nie przezylam, ale kto wie jak bedzie terazco do gojenia - kazdy ma inaczej, pamietajcie o tym. Najwazniejsze to wietrzyc krocze. Ja naprawde nawet w domu chodzilam w tych siatkowych majtach i o wiele szybciej sie goilo, niz jakbym miala ubierac sie nie wiadomo jak.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2013-02-04, 10:39   #893
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Ładnie widać różnicę, coś mało Cię było przez weekend jak ja byłam, za to od jutra pewnie będziesz brylować jak będę kisła w pracy
I oto jestem A gdzie Ty?
Nie było mnie, bo sprzątaliśmy z TŻ o remoncie kuchni, wiadomo, że w całym domu syf, bo z kuchni wszystko było wynoszone. No i gości mieliśmy w sobotę i niedzielę - brata TŻ z dziewczyną. Nawet miło było
Ale .... chyba będziemy przemalowywać kuchnię Tzn jedną ścianę, bo nam się nie podoba Jeszcze dumamy, ale to już raczej pewne.
Cytat:
Witajcie mamuśki

Co tu taka posucha???? Wchodzę z myślą że pewnie będę siedziała i nadrabiała nie wiadomo ile a tu zonk tylko 1 strona i tylko 4 użytkowników.
U mnie jak zwykle pogoda lipna , śniegu znowu napadało
Aby tradycji stało się zadość co robicie dziś na obiad bo ja nie mam weny i może któraś mi podpowie
Hej Na obiad mam dziś gołąbki od teściowej Tylko sos zrobię ... z torebki
Cytat:
Katarzynka, ano o tym nie pomyślałam
odwyk - odwykiem .... wrócą

a ja rzucam pytanko: ćwiczycie coś w ciąży (oprócz seksualnego fikania, oprócz ćwiczenia palców na klawiaturze:D) - chodzi mi o gimnatyskę dla ciężarnych?

Ja nic Nie lubię za bardzo ćwiczyć w domu, bo mnie to nudzi Czekam na poprawę pogody i będę chodziła na dłuugie spacerki, to lubię
Cytat:
ja nie ćwiczę nie chce mi się
A co do obiadu to wczorajsza pudliszkowa i chyba wszamam bagietkę czosnkową bo już wczoraj nie miałam gdzie jej zmieścić
A co do seksu też nie fikam, jak byłam ostatnio u gin to kazał delikatnie więc jest delikatnie nie szaleję na rumaku hehe

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
Bry

dzisiaj mam wizytę na 14:30- wreszcie
Łooo. To kciukasy trzymam!!

Asiunia z rodzicami tak to jest, jak się dokładają do wesela to chcą też decydować. Nam rodzice sponsorowali wesele w całości i sami wybrali zespół, a ja dowiedziałam się jak grają ... na własnym weselu Na szczęście zespół był super i goście weselni prosili o namiary na nich nawet Menu też rodzice wybierali ... ba! - sukienkę mi mama wybrała Ale rozumiem Twoją złość- w końcu to nie Twoi rodzice wybierają i jeszcze wszystko odbywa się w nozbyt miłej atmosferze
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 10:47   #894
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
ja to bym chciała już wiosnę, ten zapach, ta budząca się przyroda, wreszcie w nasze plenery byśmy ruszyli, i słoneczko, ehhh wtedy to się żyć chce
Oj wtedy to mi się zachce żyć. Ja wiosną lato to wstaję o 6 czasem o 5 i na spacer do lasu chodzę tak wcześnie. Oczywiście jak słoneczko świeci, a nie pada deszcz.

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
madi po co czytasz?? dojdziemy i my do tego momentu. moja tez nie chciala jesc cyca i byla dokarmiana, nie ubolewalam bardzo nad tym, bo co moglam zrobic, a po miesiacu zanikl mi pokarm. Kolek z Marysia nie przezylam, ale kto wie jak bedzie terazco do gojenia - kazdy ma inaczej, pamietajcie o tym. Najwazniejsze to wietrzyc krocze. Ja naprawde nawet w domu chodzilam w tych siatkowych majtach i o wiele szybciej sie goilo, niz jakbym miala ubierac sie nie wiadomo jak.
Latem będziemy latać w kieckach to będziemy się goiły
Stary 2013-02-04, 10:47   #895
surka
Zakorzenienie

A i trzymam za dzisiejsze wizyty
Stary 2013-02-04, 10:47   #896
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:

Witam wszystkie.
teraz faktycznie hormony szaleją, wiec nie ma co wyciągać pochopnych wniosków, przytulam żeby było dobrze
Cytat:

tylko nie dawaj olejku do środka ucha. bardzo dużo ludzi tak robi a olejek można tylko na zewnątrz stosować, posmarować sobie za uchem. Ja miałam kiedyś zapalenie i z pomocą olejku doprowadziłam do takiego stanu, że myślałam, że z bólu umrę, lekarka tak mnie ochrzaniła, ze szok, chyba z miesiąc mi się to ciągło

zrobiłam właśnie nalot na lumpeks i za całe 3,20 kupiłam synkowi pierwsze ubranka: spodenki sztruksowe, krótkie spodenki, czapeczkę, śpioszki i koszulkę. Wszystko w dobrym stanie, niektóre firmowe. Ciekawe czy w rozmiary trafiłam

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 10:48   #897
sarna405
Zadomowienie

surka ty masz 1/2 etatu i masz kaski więcej z l4...a ja mam od stycznia na cały etat z najniższej krajowej a poprzednie to staż 800 zł i pół etatu to liczą chyba 600 zł więc średnią mi wyliczą i co marna kasa będzie a tak zawsze mam te 1200 zł. A co do tego pół etatu oczywiscie pracowałam na cały etat miałam pensje jak za caly tylko pracodawca wolał na razie podpisać umowę na 1/2 bo mniejsze składki OHHHH czyli 4 miesiace miałam na pół etatu
pragnie."

Edytowane przez sarna405
Czas edycji: 2013-02-04 o 10:49
Stary 2013-02-04, 10:49   #898
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Oooo a ja dopiero zauważyłam witam się w 19 tygodniu

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Najwazniejsze to wietrzyc krocze. Ja naprawde nawet w domu chodzilam w tych siatkowych majtach i o wiele szybciej sie goilo, niz jakbym miala ubierac sie nie wiadomo jak.
Rodzimy w lecie, to będziemy mogły chodzić w kieckach bez gaci
Stary 2013-02-04, 10:49   #899
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Latem będziemy latać w kieckach to będziemy się goiły
wiem z Marysia tak mialami mysle ze pora roku tez wazna

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2013-02-04, 10:50   #900
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
surka ty masz 1/2 etatu i masz kaski więcej z l4...a ja mam od stycznia na cały etat z najniższej krajowej a poprzednie to staż 800 zł i pół etatu to liczą chyba 600 zł więc średnią mi wyliczą i co marna kasa będzie a tak zawsze mam te 1200 zł. A co do tego pół etatu oczywiscie pracowałam na cały etat miałam pensje jak za caly tylko pracodawca wolał na razie podpisać umowę na 1/2 bo mniejsze składki OHHHH czyli 4 miesiace miałam na pół etatu
Cholernie skomplikowane Chyba odpowiedź dostaniesz z pierwszym przelewem, chyba, że do ZUSu śmigniesz.

OOOOjjjjjjjjjj jak mi źle!
Napiłabym się kielicha i tylko ciąża mnie powstrzymuje.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości