|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI
śliczną masz pannicę
|
|
#3362 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI
Witam z inka
Pani na ktora masz wizyte??? Bedzie pewnie wszystko ok Measia - ile szczescia masz obok siebie Co do strachu...ja sie boje, panikuje, ale obiecalam sobie, ze nie bede. Moje dziecko to czuje wiec sie usmiecha, tancze, spaceruje. Polamutku, ostroznie... ![]() Rzeczy dla dzidka tez bede kupowac...dlaczego? Bo jesli cos sie stanie nie bede cierpiec mniej lub bardziej bo mam wozek czy lozeczko! To jest namacalny dowod, ze moje dziecko jest..bylo...ale wierze, ze musi byc dobrze! MUSI BYC! Radosc jaka mi daje ogladanie,wybieranie udziela sie pewnie dzidkowi Lza mi poplynela wlasnie...
|
|
|
|
#3363 |
|
Zakorzenienie
|
Measia śliczna
Panika mnie to nawet nie przeszkadza...wiem już co i jak liczyć ![]() Koocurek piękne to co piszesz.... Perse najgorszy rok ale i iskierka świeci
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2013-02-04 o 09:07 |
|
|
|
#3364 |
|
Wtajemniczenie
|
Paniczka musi byc/jest wszystko w porzadeczku, zobaczysz
Koocurek i tak trzymac - ja tylko do ostatniej chwili czekalam z zakupem lozeczka, no i caly czas wozka nie kupilismy ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- dziewczyny jaka sol morska w aerozolu stosowalyscie u noworodka?
|
|
#3365 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() U mnie weekend bardzo miło.. Teściowa dostała kosz upominkowy z pysznościami: kawusie, herbatki, likierek, winko, czekoladki i inne pyszności i była bardzo zadowolona ![]() Ja dzisiaj niestety nie poszłam do pracy.. bo w nocy dopadł mnie ból pęcherza i jak na złość nic nie miałam w domu na to.. i do rano skręcałam się już z bólu przy kibelku Teraz mam już leki i siedzę pod kocykiem z termoforem i się wygrzewam ale niestety nadal wizyta w toalecie średnio co 10 minut i ból że aż mnie skręca do tego mam lekko podwyższoną temperaturę.. ehh nie znoszę mieć zapalenie pęcherzaPani mam nadzieję że lekarz Cię uspokoi i że Torres się jeszcze nie na zewnątrz nie wybiera, ale co stresu i strachu przeszłaś to tylko Ty wiesz ![]() Bacha rola kobiety, która zostaje jakby nie było sama w domu z dzieciaczkami i czeka i czeka .. jest bardzo trudna.. Wszystko na Twojej głowie i ta tęsknota za tż. Silna kobieta z Ciebie!Measia - Marysia jest śliczna Jana trzeba mieć nadzieję.. zawsze, bo czasami tylko ona nam zostaje. Przytulam Cię ciepło i pisz.. nawet o niczym Cytat:
Izunia i Agatko Was też przytulam najcieplej jak mogę.. Trzeba wierzyć że nowy cykl to nowa nadzieja i szansa na mały cud![]() Perse jak dzisiaj się czujesz? Mam nadzieję że migrena Cię opuściła
|
|
|
|
|
#3366 |
|
Zakorzenienie
|
Anitka kuruj się Kochana!! współczuję Ci tego bólu ;/
A po mnie to spływa jakoś....stan zobojętnienia robi swoje....zaczęłam kminić czy ja w ogóle chcę mieć dziecko ??
|
#3367 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do myśli.. ja też czasem tak się zastanawiam ale jak patrzę na dzieci, na to jak ich matki się nimi opiekują, jak wiele dzieci wnoszą szczęścia to wiem że chcę i to bardzo. Pytanie tylko czy będzie mi to dane ![]() Takie myśli się po prostu zdarzają, właśnie najczęściej gdy jesteśmy zmęczone i zobojętniałe już na to wszystko, ale póki mogę będę walczyć i Ty też kochana!!! Takie myśli to u mnie pojawiają się jak już mam dość wszystkiego lub gdy ktoś "dogaduje" mi na temat dzieci to wtedy właśnie czasami zdarza mi się pomyśleć "a może tak właśnie ma być.. mam nie mieć dzieci.. i ani mi to nie jest pisane ani może do szczęścia nie potrzebne".. ale takie myśli zazwyczaj szybko mi mijają, bo wiem że to nie są moje prawdziwe odczucia. Edytowane przez anitaxas Czas edycji: 2013-02-04 o 10:17 |
|
|
|
|
#3368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wcześniej stojąc w kościele na mszy i widząc te małe biegające dzieciaczki łzy mi leciały po policzkach...teraz tylko się ładnie uśmiecham....
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2013-02-04 o 10:29 |
|
|
|
|
#3369 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3370 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
!!! czekamy na wieści po wizycie. Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na samą myśl....nie chce mi się znów po tych lekarzach chodzić...monity itd....i znów będzie pęcherzyk czy nie będzie...peknie czy nie pęknie...zrobi się torbiel czy nie...kiedy ta @ przyjdzie....
|
|
#3372 | |
|
Zadomowienie
|
Maksi standard: furagina+urosept+nospa+żu rawina. Wzięłam też przed chwilą paracetamol żeby nie dopuścić do wzrostu temperatur.
---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3373 |
|
Zakorzenienie
|
no własnie...
|
#3374 |
|
Zakorzenienie
|
czytam Was, ale jakoś nie mam weny na pisanie..
włączyłam kolejne dziecięce pranie, mam stertę prasowania, próbuję się zmobilizować do działania.. |
|
|
|
#3375 |
|
Zakorzenienie
|
Pani jak tam??? Kocoorku nastawienie pierwsza klasa ![]() Kundzia ja stosowałam Disnemar Anita bardzo fajny prezent Perse przeszła migrena? Jesteś zadowolona z kremu oeparol? Bo ostatnio widziałam u nas w aptece i miałam kupić. Który dokładnie masz? Agatka wierzę, że w momencie, w którym będziesz się tego najmniej spodziewać pojawi się maluch Zmykam do lekarza, potem zakupki na obiad, mały spacer i wracamy
|
|
|
|
#3376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3377 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3378 | |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Tobiasza pokażę pod wieczór jak zrobię mu jakieś zdjęcie bo już dawno mu nie cykałam fotek. A Kamil - różnie, jak jesteśmy w domu to jest ok a np u babci albo cioci diabełek w niego wstępuje i jest bardzo niedobry. Dziękuję, że pytasz Super, że już jesteście w domku. Marysia jest cuuuudowna Cytat:
|
|
|
#3379 |
|
Wtajemniczenie
|
Maksi, Inutil a czy aplikacji aeorozolu trzeba odciagnac wydzieline?
|
|
#3380 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Po wizycie. Gdyby nie szew miałabym już dziecko... Torres napiera główką na szew, szew napięty, stąd różowy śluz. Do czwartku muszę zrobić badania, pójść do diabetologa (środa), ale generalnie leżeć z biodrami w górze. Jeśli w czwartek tyż będzie tak nisko, to idziemy do szpitala ![]() a waży 2250... w normie. choć doktor mówi, że ma wąską główkę i pomiar może być zaniżony...
|
|
|
#3381 |
|
Wtajemniczenie
|
Paniczko trzymam za Was mocno - abyscie dotrwali jak najdluzej razem
..wiem wiem nalezy mi sie pala
|
|
#3382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kocurku ![]() Ja kupiłam Marimer baby od pierwszego dnia jest
|
|
|
|
|
#3383 |
|
Zadomowienie
|
Paniczko
![]() tak bardzo mocno wierzę że wszystko będzie dobrze. Strach jest na pewno przeogromny... Trzymaj się kochana!!! |
|
|
|
#3384 |
|
Zakorzenienie
|
Panika o cholerka!! nosz...!! leżeć Kochana i trzymać nogi zaciśnięte!!
Dziewczynki kto mi powie jaki rozmiar na dziewczynkę ma być jak w grudniu miała roczek??chciałam kupic takie cosik http://www.51015kids.eu/dziewczynka-...y-3b2302?c=453
|
#3385 |
|
Konto usunięte
|
Bry,
Anitko minęła i nie minęła, dziś z samego rana bolała mnie druga strona głowy, ale dosłowny jakby mi ktoś wbił igłę w oko :/ Teraz trochę przeszło, ale jednak czuję głowę. Inutil - Oeparol Hydrosense dla cery mieszanej. Póki co jestem średnio zadowolona, tzn. krzywdy mi krem nie robi, ale też jakiegoś super nawilżenia nie obserwuję. Ale używam niecałe 2 tygodnie, więc może mało. Pani - Torressku jeszcze poczekaj chwileczkę w brzuszku mamusi!! Z drugiej strony - wiem, że to średnie pocieszenie dla Ciebie, ale nawet jeśli... (nie kończę), to będzie wszystko OK na tym etapie. Natomiast lepiej jeszcze trochę poczekać. I tak na pewno będzie. Dobrze, że masz szew. Ja po spaniu, Dziewczyny to, co mi się śni, to mogłoby być spokojnie kanwą jakiegoś filmu, thrillera czy coś.... Co noc sen. I pobudka z pikawką... Agatko - jeszcze odnośnie odżywek, wczoraj czytałam o tym chyba Revitalashu (to to, co kosztuje 340 zł?). Gdybym spała na pieniądzach, już bym po to leciała Potem Ci podrzucę bloga...
Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2013-02-04 o 11:57 |
|
|
|
#3386 |
|
Zakorzenienie
|
Mesia śliczną córeczkę masz
![]() Kundzia my wczoraj też się werandowaliśmy, ale w wózku. Małego na śpiocha ubrałam i się udało bez płaczu jakoś Pani trzymam kciuki, aby Torres jeszcze posiedział w brzuszku. Zakupy porobione? Inutil do jakiego lekarza idziesz? Agatko trzymam kciuki, aby Twój czas szybko nadszedł
|
#3387 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ladne macie te daty Nasz Jaś począł się w moje 40. urodziny - to był najpiękniejszy prezent... cudna Cytat:
![]() Cytat:
![]() A dlaczego nie mieszkacie razem? pewnie praca? Dopytuję, bo my z Mężem jesteśmy weekendowym małżeństwem i wszyscy wokół naciskają, by dążyć za wszelką cenę do zamieszkania razem. No ale ja mam dobrą pracę w miejscu mojego zamieszkania, Mąż u siebie i tak jakoś schodzi z decyzjami Dzieci nie mamy, więc jakoś to leci ![]() Cytat:
Perse, który tc Ty masz, bo nie mogę nigdzie znaleźć
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 Edytowane przez Wika28 Czas edycji: 2013-02-04 o 12:08 |
||||
|
|
|
#3388 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3389 |
|
Zakorzenienie
|
pani- leżeć z nogami do góry. Daleko masz na badania i do diabetologa?
Spokojnie Kochana - jak pojechałam w 32tc na ktg do szpitala bo mnie brzuch bolał to prawie wtedy dzień wcześniej urodził się maluch z podobnie wysokiej ciąży i wszystko było ok ![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39029844]16+2 i nie czuję na razie żadnych ruchów.. Też się tym martwię [/QUOTE]za wcześnie!
|
#3390 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39029545]
wiem, że to średnie pocieszenie dla Ciebie, ale nawet jeśli... (nie kończę), to będzie wszystko OK na tym etapie. [/QUOTE]heh... wiele bym dała żeby ktos mi dał na to słowo.... heh.... część ![]() ale wczoraj rozdziewiczylismy allegro. łóżeczkiem ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39029844]16+2 i nie czuję na razie żadnych ruchów.. Też się tym martwię [/QUOTE]eeeejjjj! Torres się uaktywnił dopiero w 22 tc (15 XI ![]() ![]() jeszcze Twoje Maleństwo ma czas (i dużo miejsca na swobodne brykanie ).czekam na twój suwaczek wszystko w centrum (tram. 10 minut). tym razem jednak będę się taxą wozić
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:43.

Teraz mam już leki i siedzę pod kocykiem z termoforem i się wygrzewam ale niestety nadal wizyta w toalecie średnio co 10 minut i ból że aż mnie skręca do tego mam lekko podwyższoną temperaturę.. ehh nie znoszę mieć zapalenie pęcherza

Potem Ci podrzucę bloga...