|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() ![]() ![]() Miałam Ci jeszcze co do mleka pisać, że u nas w przychodni też bez problemu wypisują nutramigen bez żadnych zaświadczeń...koleżanka ma skazowca (już ma prawie 3 lata) i nadal mu to mleko podaje, lata do przychodni i dostaje recepty na 6 op. coś jej tylko ostatnio wspomniała, ze jak Kacper skończy 3 lata to refundacja już nie przysługuje, ale od początku żadnego zaświadczenia nikt od niej nie żadał ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#932 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
Colds ale świetna ta kurteczka, bardzo mi się podoba
![]() który kolor wybrałaś? |
![]() ![]() |
![]() |
#933 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
hehe nigdy nie byłam ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#934 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dobry.
Moje dziecko na mnie krzyczy ![]() ![]() Menu na chrzciny mamy ustalone, wczoraj spotkałam się z ciocią i wszystko obgadałyśmy. Przyjdzie i pomoże jeszcze jak my będziemy w kościele. No i pochwalę się że wczoraj zrobiłam 100 brzuszków ( swoją droga myślałam że umrę ) i pojeździłam 30 minut na rowerze. I tak będzie codziennie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja uważam jak Maggie, jest święto, ważna uroczystość więc strój też musi być odpowiedni i bym takie same kiecki wybierała. Cytat:
Cytat:
Cytat:
2. To już Twój wybór jaką podasz. jeśli dziecko jest nie problematyczne i każde mleko mu pasuje to możesz dać mleczno-ryżową, ale z tego co pamiętam to Antek na jakimś innym jest mleczku, tak więc lepszym wyjściem będzie kaszka ryżowa. Cytat:
![]() ![]() ![]() Tak w ogóle odsłaniam rano u Pauli rolety a tam biało. No ale juz stopniało wszystko. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#935 |
Zakorzenienie
|
Ula
to nie ja dawałam kaszke. Ja wogole nie podaje małemu kaszki. Acha,czyli wystarczy zmienic pediatre,bo moja napewno mi nie przepisze z refundacją. narazie czekam na jutrzejsze wyniki wymazu. |
![]() ![]() |
![]() |
#936 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#937 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jutro to już w ogóle będzie chciała więcej ![]() Cytat:
pierwsza może i byłaby dobra na wiosnę, a ta ostatnia - cudo ![]() Cytat:
![]() ![]() Pochwal się własnym dziełem - ależ sprytna z Ciebie kobietka! do szycia to mam dwie lewe ręce niestety. nawet guzików przyszywać nie znoszę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Koniecznie niedrapki na łapki, żeby Mu żadne blizny nie zostały. biedniutki Dominik Cytat:
Cytat:
![]() jakoś sobie ubzdurałam, że na wesele musi być taka bajerancka i w bieli lub jakimś ecru. No jasna w każdym razie. A że to maj, więc nie przewiduję upałów. Zresztą ślub o 16.30 dopiero, więc powinna być ok. A komunia to następnego dnia - nosz... jak ja się wyśpię? Cytat:
![]() Cytat:
dajesz Alucie soki czy samą wodę? Colds, ta czarna też jest boska i jeszcze od jednego z tych sprzedawców mi sie podobają te: http://allegro.pl/show_item.php?item...fb8b71e1e483bb http://allegro.pl/sukienka-elegancka...982582808.html http://allegro.pl/sukienka-elegancka...942692677.html
O miłości, macierzynstwie, pasji, pracy, codzienności czyli blogujemy ![]() http://sukcespisanyszminka.com Zapraszam ![]() Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2013-02-04 o 10:45 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#938 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#939 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a Giulia jakie piekne włoski ma ![]() ![]() Pola dalej łysawa ![]()
![]() |
#940 |
Rozeznanie
|
Dzień doberek
![]() Nadrabiania ciąg dalszy i końca nie widać :/ jeszcze 12 stron ![]() Mam dość swojego dziecka od kilku dni, non stop ryczy jak stara babcia, zabawki Go nie interesują i co najgorsze od 2 dni budzi się o 4 w nocy i chce jeść ;/ w wcześniej spał 12h ![]() Dzisiaj obudził mnie i Tża o 4 rano, wydoił wodę 60 ml nadal płacz to dałam 150 mm i nic, była już 5 tak więc stwierdziliśmy, że pewnie nie zaśnie tylko będzie tak jęczał więc pościeliłam wyrko, zrobiliśmy sobie kawkę patrzymy a glut śpi ![]() ![]() Nie wiem czy dobrze robię dając najpierw 120 mm i deserek? Czy lepiej odczekać z godzinkę i podać 150 mm i deserek. |
![]() ![]() |
![]() |
#941 |
Wtajemniczenie
|
Ciekawe jak tam Lilka , też miały iść dziś do lekarza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#943 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bo w lumpkach do których chodzę takich nie ma. No i druga kwestia, że nie chciałabym wydać nie wiadomo ile na sukieneczkę. Tyle co ta kosztuje http://allegro.pl/show_item.php?item...fb8b71e1e483bb to już taki max właściwie. Córi właśnie woła "mami" wiem, że przez przypadek, ale lecę, skoro mnie wzywa ![]()
![]() |
#944 |
Rozeznanie
|
Cześć!
W weekend nie miałam czasu zajrzeć i jeszcze zostało mi kilka stron do czytania. W sobotę byłam na zakupach, potem robiłam ciasta a wieczorem impreza - 85. urodziny babci męża ![]() ![]() ![]() Oczywiście teściowa musiała brać małą na ręce. Nieważne że tyłem do siebie (bo neonatolog zalecił takie noszenie). Zamiast popatrzeć na małą, pogadać do niej jak leżała w bujaczku, koniecznie trzeba ją trzymać ![]() To że nie biorę Paulinki na ręce nie znaczy że jej nie przytulam, bo co chwilę ją przytulam nawet jak leży ![]() ![]() Wszyscy chwalili maleńką że tak ładnie potrafi zająć się sobą. Bawiła się grzecznie w bujaczku i mimo że krótko spała za dnia to na szczęście nie marudziła . Zdałam sobie sprawę że trafiło mi się cudowne dziecko ![]() Był tam też 11-miesięczny chłopiec i jego rodzice zazdrościli nam że możemy sobie razem jednocześnie usiąść przy stole i zjeść bo oni musieli na zmianę nosić go na rękach.
#945 | |
Zakorzenienie
|
ula2689, spioszka, tamlin dziękuję za pomoc!
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#946 |
Zakorzenienie
|
Jakoś nie idzie uchwycić dokładnej barwy.
Jest to bledsze niż na zdjęciu. rano było strasznie czerwone i tak go swędziało że podrapał do krwi ![]() Teraz jest blady placek no i te brzydkie zadrapanie. Teraz już sie nie drapie. Myślałam że tylko rumianek go uczula a tu nagle wyskoczyło po kaszce ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#947 |
Wtajemniczenie
|
Iwoncia, Zielona biedne te wasze maluchy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#948 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ooo te sa juz fajniejsze. ta granatowa super!! wiadomo co kto lubi ![]() Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2013-02-04 o 11:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To będę patrzała na kiecki dla synowej ![]() I też kocham jak mati woła "mamo, mamo" ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#950 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. U nas pierwsza była kaszka ryżowa. Mleczno-ryżową kupiłam później, ale to dawałyśmy kilka wieczorów łyżeczką. No i teraz po prostu tą m-r dajemy dla zmiany łyżeczką czasami wieczorem zamiast butli. Żeby Małej urozmaicić posiłki ![]() niegrzeczna - Dobrze, że wszystko w porządku! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#951 |
Zakorzenienie
|
Maggie
![]() ![]() ![]() P2036697.jpg - całość przód P2036700.jpg - całość tył P2036699.jpg - góra przód P2036701.jpg - góra tył P2036704.jpg - zdobienie trenu pokombinowałam, górę zrobiłam ze swojej starej bluzki, a dół, zakupiłam 2 metry organzy i metr niebieskiej wstążki ![]()
#952 |
Zadomowienie
|
Tamllin potomki Tżta- córka 19lat (spłodził w wieku nie całych 20stu) córka 16 i syn 12 w tym roku skończy no i teraz Zośka tak więc 4.
Maggie przysięgam Ci że jak tylko tżet naprawi swój samochód to przyjadę z Zośką do was, na razie jeździ moim bo jego nie chce odpalić i jestem udupiona ![]()
#953 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() w zasadzie każdy kolorek fajny, ale najbardziej do mnie przemawia granat i biała ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#954 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#955 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#956 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
oj,tak tak!!!znam to ![]()
![]() |
#957 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
ale ja miałam swoje szpinak proponuję odłożyć na później nie tak jak jest napisane na słoiczku 4 mies - na etykiecie jest napisane, że zawiera śmietanę także lepiej zaczekać aż zobaczysz jak dziecko reaguje na podstawowe warzywa ja wprowadzałam co 2-3 dni nowe rzeczy kleiki i kaszki tak samo, żeby zobaczyć jak kupkowo stoi - moja Alutka akurat z tych mało pijących i miała znaczne zaparcia. Ad. 2 jeśli dziecko ma jakieś "specjalne" mleko to lepiej kupować produkty bezmleczne a jeśli nie to każdy produkt jest na mleku danego producenta Cytat:
ja daje Alutce najczęściej wodę z wyciśniętym sokiem z jabłka i troszkę marchewki wody samej / rumianku / itd nie chce w ogóle pić ba ma jedną butelkę z której pije i to z takim smokiem http://www.aptekadziecka.pl/product-...ki-rozm-2.html z innch kompletnie nie idzie też mam weselę w tym roku ale we wrześniu mi się akurat ta biała z fioletową kokardą podoba te balowo tiulowe niebardzo Cytat:
ale jej kuzyneczka to tak, piszczy że mało szklanki nie pękają Cytat:
Moim zdaniem i tak jak czytałam sama rozszerzając dietę to deserki daje się na przegryzkę między karmieniami a jak chcesz wprowadzić jako nowy posiłek to różne są szkoły: na głodniaka / po lekkim podkarmieniu albo zupełnie po ja akurat wszystko na głodno dawałam
Have fun, you're a wife ! 27 czerwiec 2009 Edytowane przez sobczi Czas edycji: 2013-02-04 o 11:33 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#958 |
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam w Smyku za kupe kasy.... ale podobno są nietoksyczne - i chyba faktycznie są, bo nie śmierdzą, a te inne to śmierdzą niemiłosiernie....
#959 |
Zakorzenienie
|
hey kochane powie mi ktos Co Sie dzieje z tym wizazem? co chce wejsc ti Sie zalogowac nie moge grrr!
ide Was nadrobic Jagodka bardzo grzeczna ostatnio. Gorzej ze mna, bo zaufalam przyszlenu fryzjwrowi (chrzestny Jagody, a moj przyjaciel) i mam tak spierdilone wlosy, ze w zyciu mi nikt tak nie z☠☠☠al. Efekt: jestem zalamana, a przyjaciel obrazony:/ no sory ale Co mam zachwycona udawac? w dodatku obiecana szamponetka okazala Sie farba ![]()
#960 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
pytałaś wcześniej o kaszkę smakową - podejrzewam, że jak wszystko, taka kaszka też pewnie moze uczulać Cytat:
![]() Cytat:
piękna! Kolejny talent odkryłaś! ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.