|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 |
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!
Dzień Dobry
![]() Ja dziś w pracy a wy pędzicie ja naprawdę chyba na bieżąco będę jak przestanę pracować. Albo jako jedna z ostatnich będę czekać na rozwiązanie a wy będziecie już swoimi maluszkami się zajmować. Miłego dzionka i spokojnego tygodnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#362 |
Zakorzenienie
|
Ja tez mam pieluszki podwójnie tkane.. mam nadzieje, ze po praniu bedzie ok
![]() ehhh takiemu to dobrze (foto) ![]() powoli trzeba go budzic i wyjsc na spacer ![]()
![]() |
#363 |
Zakorzenienie
|
"Krąży w świecie bajek sporo o tym, skąd się dzieci biorą,
lecz kochani bądźmy szczerzy, czy dziś ktoś w bociany wierzy? Jeśli zatem wiedzieć chcecie,skąd bierzecie się na świecie, to najlepiej dla porządku zacząć trzeba od początku. Najpierw los tak życie splata że spotyka mamę tata i kochają się bez granic, rozstać się już nie chcą za nic. Chcą być razem zwłaszcza w nocy, przytuleni z całej mocy. Bo gdy tulą się wzajemnie, wtedy im jest najprzyjemniej. Z taty rój nasionek rączy mknie z jajeczkiem się połączyć, które w mamie jest gotowe zacząć życie całkiem nowe. Gdy nasionko się z nim zwiąże, wtedy mama zajdzie w ciążę i od chwili tej wytrwale w brzuchu mamy rośnie malec. Wreszcie dziecko jest gotowe, by na świat wystawić głowę. I gdy chwila ta nadchodzi, wreszcie mama cię urodzi. I tak wszystko się zaczyna, rosną dzieci i rodzina. Dziać się tak już będzie stale, oby wszyscy się kochali" hej ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#364 | |
Zadomowienie
|
OK
![]() Cytat:
![]() A co do szaleństw zakupowych to może Dzidzia już sobie w głowie układa stylizacje heheh i stąd tak szaleje ![]() Moderna: Jaki fajny psiulo! A jak mu dobrze ![]() Edytowane przez Villga Czas edycji: 2013-02-04 o 12:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#365 |
Zakorzenienie
|
ooooooooooo boski wierszyk
![]() monika taaa Prenatalny Zakupoholizm ![]() ![]() no nic pranie wywieszone .... wiec ide sie zdrzemnac ... za okenm tak szaro buro ... i leje ... do pozniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#366 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Dziewczyny ale dziś miałam sen ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#367 |
Zakorzenienie
|
Powiedzcie mi w jakich ilościach macie ubranka te najmniejsze 0-3miesiące? Robię sobie konkretną listę, bo jadę jutro na zakupy, a po wczorajszym już wiem, że muszę mieć wszystko czarno na białym nakreślone.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#368 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#369 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leż, leż... ale nie wiem, jak możesz z biodrami do góry? To wykonalne pod koniec ciąży? W końcu wszyscy by przegrali w typowaniu pierwszego maluszka ![]()
![]() |
![]() |
#371 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a piesek niezły ![]() Cytat:
![]() a co do ubranek to dostałam wczoraj od siostry 3 pudełka najmniejszych ubranek po jej synku ale one są słodkie szkoda że maluch tak szybko wyrasta z nich ![]()
![]() |
![]() |
#372 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() edit: widzę że już dodałaś, super ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() 2. ![]() ![]() Edytowane przez monicca1989 Czas edycji: 2013-02-04 o 12:51 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#373 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Ale naprodukowałyście...:mdle je: Zamiast robić pranie i pakować torby do szpitala, to ja siedzę na forum, ale co tam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ostatnio spytałam położną o te torby, to powiedziała, że nie ma siary jak się przyjdzie z taka walizką na kółkach, że nawet lepiej bo wszystko poukładane i widać gdzie co jest ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a tak serio, to ja kupiłam akurat medela (wiem, przepłaciłam), ale z ciekawości kupię tą ziajkę i zobaczę jak jest różnica (nawet w konsystencji). Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez alliw Czas edycji: 2013-02-04 o 12:24 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#374 | |
Zakorzenienie
|
Przebiłam Was- nawet nie wiecie keidy;p
Cytat:
pani- głowa i nogi do góry! Dacie radę! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#375 | ||
Wtajemniczenie
|
Poza paniką, która typowała niespodziankę :P
Podwójna wygrana ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() No konsystencją ciężko im się będzie różnić, bo i jedno i drugie nie ma żadnego innego składnika - czyta lanolina, chyba że ta lanolina w Ziajce jest gorszego rodzaju, poczytam w wolnej chwili, bo do ziajki nie mam 100 % zaufania. I dam znać jak coś znajdę ! ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#376 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny tak mnie boli kręgosłup,że mam wrażenie ,że pęknie .... straszne kłucie ......
od rana byłam zawieżć kubę do szkoły ,potem ninę ,następnie popłacić za przedszk.i zajęcia dodat. stałam w kolejce przez to ..... ,potem 20 min.przerwy na śniadanie w domu i dalej jazda - w banku,aptece,lidlu ,piotrze i pawle,wypożyczalni ,po kube do szkoły , teraz w domu - pranie , szybko obiad bo zaraz goście przyjadą i w między czasie lekcje z kubą , potem po ninkę i z kubą na piłkę .... Czy ktoś mi da l4 od obowiązków domowych??? ![]() zaraz nadrobię was bo mam przerwę na colę ![]()
![]() |
#377 | |
Zakorzenienie
|
hehehe w sobotę chłop: "Dopiero jutro dziadek przylatuje"
![]() ![]() noooo, wywalony epicko ![]() ![]() heheh ja bym wygrała. ale takiej niespodzianki nie chcę ![]() ![]() w ciuszkach mojego brata (ur. w 28 tc) chodziły moje lalki. ale też niektore lalki pożyczyły ciuchy bratu zaraz po porodzie ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- jeżżżżu, nawet nie żartujcie ![]() podziwiam Cię.... tyle obowiązków.....
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#378 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja mam te miękkie silikonowe, na wszelki wypadek, ale zacznę smarować brodawki jeszcze przed porodem, to może nie będą osłonki potrzebne Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#379 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Moderna ale wygodny ten Twój psiak ![]() A co do pieluch to ja mam 10 tetrowych podwójnie tkanych 2 tetrowe kolorowe i 2 flanelowe kolorowe. A jak tam reszta dziewczyn? Spakowane torby jeszcze któraś ma? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#380 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Staram się już nie przeciążać, ale jeśli ja nie wstawię prania no to mąż na to nie wpadnie. Wkurza mnie to czasami.... Mogę sobie posprzątać, bo to nie problem, ale jak tak sprzątam i widzę, że siedzi przed komputerem, a obok nawet łóżko niepościelone, ciuchy na ziemi itd. i nic z tym nie zrobi póki mu się nie powie, to mam ochotę roznieść go. ![]() Robię sobie akurat spaghetti, wypełniłam Plan Porodu i coraz bardziej nic mi się nie chce...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#381 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() chociaz wszyscy się śmieją że odkąd mam tytuł dr to może l4 będe wypisywać ![]()
25.02.2010 ![]() 25.04.2010. ![]() 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#382 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio była akcja. Leżę na sofie, patrzę a mój Tż kopie jakiś papier. Kopną go pod ławę i coś tam sobie robi innego. Ścisnęło mnie coś w dołku ale sobie myślę, że się nie odezwę, może sam zatrybi. No ale nie. Jak mu zwróciłam uwagę to widać było, że nawet mu nie zaświtało, żeby podnieść i wrzucić do kosza. Oni są chyba z kosmosu. Nestelle: ja bym Ci chętnie takie L4 wystawiła ale nie mam uprawnień... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#383 | |||||||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#384 |
Wtajemniczenie
|
Panika, dupcia do góry!!! Toż to się Fernando rozpędził... Będzie dobrze!
![]() Dziękuję dziewczyny za opinię o pieluszkach - teraz będę myśleć.... ile i jakie... mam plan kupić kilka "zwykłych" przez allegro, a potem macać po sklepach inne ![]()
![]() |
![]() |
#385 | |||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() niezmiennie podziwiam ![]() Cytat:
ja miałam ostatnio sen, że pierwszą która urodziła, była któraś z "lubelanek" (własnie to słowo mi utkwiło w pamięci"), więc może jednak Malpka lub Klementyna... ![]() Cytat:
Ach bym zapomniała, przyszły dziś koszule do karmienia ![]() http://www.pieknamama.pl/product/image/19109/zyta.jpg http://www.pieknamama.pl/product/image/17713/joy6.jpg ta pierwsza troszkę fajniejszą bawełnę ma, ale obie ok i nawet rozmiarami trafiłam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#386 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [ Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Fernando Pośpieszny Torres ![]() i taka oryginalna. podobają mi się łaty ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#388 | |||
Zakorzenienie
|
o matko alez pedzicie,....
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mój od soboty odkurza- juz i zaraz....
![]() |
![]() |
#389 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ale ja cwana - dzięki suszarce :wyprane-wysuszone i spokój ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() fajny. Powinnaś miec przydomek "nastrojowa strippi" .... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co może to pomoże -albo go zmuszę ale widomo jak jest .... tylko te cholerne plecy..... strasznie bolą tak od wczoraj ..... Cytat:
![]() ![]() ![]() dobra idę do tej kuchni bo robię teraz wszystko na pół gwizdka ....czytam ,piszę i gotuję .... a tak średnio teraz to wszystko wychodzi .... kura domowa ze mnie i to kiepska ..... ko,ko,koooo -idę choć nie chcę .....
![]() |
![]() |
#390 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wkurza mnie jak słyszę z jego ust teksty w stylu, "bo ja tyle pracuję, a ty jeszcze ode mnie wymagasz" albo gdy nawet ze stolika nie sprzątnie śmieci czy szklanek tylko przesunie by nogi położyć. Ja jakoś potrafiłam jeździć 30km do pracy, nocować po kontach, a tu jeszcze ogarnąć wszystko. Ostatnio wynikła u nas dyskusja na temat co będzie robił gdy ja będę w szpitalu. Stwierdziłam, że będzie musiał posprzątać, zrobić pranie i na pewno jakieś jedzenie. Na co on, że przecież i tak pewnie posprzątam przed pójściem do szpitala, a przez ten czas tyle się nie naśmieci ![]() Rety, ale mi ciśnienie teraz na męża rośnie ![]() Wczoraj zaś dobierał się do mnie. Niby seksu niet, bo ciąża, a tak to chodził i zaczepiał.
27.11.2009 - pierwsza randka ![]() 02.08.2012 - nasz ślub ![]() 25.03.2013 - me + you = Sławek ![]() Edytowane przez czarny flamaster Czas edycji: 2013-02-04 o 13:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:18.