MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!! - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-04, 09:43   #301
LiwkaO
Wtajemniczenie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
j

No a teraz siemiradzki.
hmmm czyli jak chcesz poród w dobrych fajnych warunkach to trzeba wydać sporo kasy!!!
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 09:46   #302
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
ok skończyłam..
po imieninach ok.. jakoś zleciało..

ale się wkurzyłam wczoraj powiem wam..
brat tż mówił nam kiedyś, że po co kupowaliśmy ubranka dla małego jak on po swoim synu nam da wszystko..
i całe szczęście że kupiałam swoje, bo wczoraj dostaliśmy od nich 3 siaty tych ciuszków.. a do użytku nadaje się dosłownie ok 10 sztuk!
wszystko brudne, meeeega poplamione, ponaciągane, dziurawe!! Byliśmy z mężem w szoku.. spakowałam wszystko z powrotem i mam zamiar oddać przy najbliższej okazji.. w życiu nikomu bym czegoś takiego nie dała, to się nawet na szmaty nie nadaje..
omg!
mogli sobie podarować..

Cytat:
ja usłyszałam kiedyś że jestem nadwrażliwa na wziernik - pan już nie jest moim ginekologiem - kazałam mu se w d... wsadzić i zobaczyć czy on nie jest nadrważliwy na wziernik

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 09:50   #303
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
a zapomniałam wam napisać że mój mąż przyniósł z piwnicy łóżeczko bo stwierdził że trzeba je skręcić zobaczyć czy wszystko ok że już pora Normlanie byłam w szoku że nie musiałam się o to dopominać tylko sam pomyślał
brawo dla meza
Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
ja tak mam ostatnio, jednego dnia potrafi ruszać się cały dzień non stop a potem parę dni takiego delikatnego ledwowyczuwalnego przesuwania +twardy brzuch. oszaleć można
dziewczyny dzieki, jak tak piszecie, ze u Was podobnie, to ja juz sie naprawde czuje mocno odtresowana

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Hej hen ja juz po wizycie. A wiec :
- nietoperke nadal
- 146 pikan na minute
- 43 cm od kosci po cyciki alem znowu zapomniala w pepku ale pewnie z jakies 125 cm bedzie
- waga 88.2 czyli 0 od ost wizyty

I co najwazniejsze - w srodku wszystko Ok dlugosc ocenil mi na 3 wiec nie wiem zle czy dobrze ...??

Ale znowu nie dal sie namowic na Usg i bede zmuszona zaplacic prywatnie - ehhhh
brawo za wizyte
dziwne, ze po takim czasie nie zrobi choc jednego usg, na chwilke, by sprawdzic, czy wszytsko w porzadku..
Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Na pewno jest do kupienia w jakiejś lokalne marce tańsza nie wierzę, że nie ma !

Ewentualnie mogę wysłać, w ramach walki z korporacjami
pewnie, ze taniej tez mozna znalezc, ale nie zapominajmy tez o jednym lanolina lanolinie nierowna

Ja mam najwieksze zaufanie do lanoliny z Lansinoh (produkt hypoalergiczny, zwracam na to wielka uwage, gdyz z atopowym trzeba uwazac na tanie produkty z lanolina), cena do przelkniecia

ale dla mam z Polski, Ziajka to na pewno dobra alternatywa i na pewno bym przetestowala (choc troche szkoda, ze producent nie pisze, jaka to lanolina)..
Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
75
u mnie 75g bylo lepsze niz 50g, musialam wykupic w aptece taki syrop winogronowy marki Accu Check (300 ml), smakowalo jak napoj o smaku winogron, bardzo smaczny.. a przy 50g pilam bezbarwna ciecz, bardzo slodka.. brrrr... ciezko bylo to przelknac.
Dostalas jakas recepte?
Stary 2013-02-04, 09:52   #304
Sorceresss
Wtajemniczenie

LIWKA!!! Wystarszyłam się Twoją torbą!

[QUOTE=LiwkaO;39027042]

Cytat:
a zapomniałam wam napisać że mój mąż przyniósł z piwnicy łóżeczko bo stwierdził że trzeba je skręcić zobaczyć czy wszystko ok że już pora Normlanie byłam w szoku że nie musiałam się o to dopominać tylko sam pomyślał
a może przez sen mu się wygadałaś?

Cytat:
Na pewno jest do kupienia w jakiejś lokalne marce tańsza nie wierzę, że nie ma !
ale to już nie będzie nasza Ziajka

Cytat:
a wiecie co mi się dzieje jak oddycham tak głębiej z otwartą buzią to mnie łapie ból w plecach wzdłuż kręgosłupa jak z zakniętą buzią nosem wciągne powietrze to nie boli ale jak ustami to mi łamie plecy miała tak któraś może
a może masz jakąś dziurkę? taką od buzi do kręgosłupa?

Cytat:
ja usłyszałam kiedyś że jestem nadwrażliwa na wziernik - pan już nie jest moim ginekologiem - kazałam mu se w d... wsadzić i zobaczyć czy on nie jest nadrważliwy na wziernik

dla mnie słowo wziernik sprawia, że mi się wszystko zasklepia

Kasia
, za wizyte BRAWO!

Dziewczyny za tygodnie również BRAWO!

Ah, oglądnęliśmy z mężowiną DJANGO w weekend uśmiałam się Ale muszę przyznać - super ścieżka dźwiękowa do filmu!

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett

Edytowane przez Sorceresss
Czas edycji: 2013-02-04 o 09:53
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 09:53   #305
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
A wiecie co, moj maz sie spytal ostatnio o ta czkawke lekarza - oczywiscie powiedzial do niego, ze "maly ma czesto zgage" a lekarz z konsternacja do niego, ze ciekawe skad to wie No to ja, ze mezowi chodzilo o czkawke i ze sie martwi, ze maly sie meczy... To lekarz powiedzial, ze czkawka normalna, ale ze duzo czesciej niz czkawka dziecko ma taki tiki ruchowe jakby i to sie myli. Ja taka zdziwiona, ze co -przez pare minut nawet czasem, no 1 min minimum regularne ruchy? Powiedzial, ze tak, ze takie tiki czy jak on to tam nazwal Taka ciekawostka, nie wiem, czy w to wierzyc, choc chyba nie bredzi, raczej taki racjonalny jest
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 09:55   #306
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Mam pytanie odnośnie osłonek na sutki, jakie kupujecie, jakie są potrzebne czy takie miękkie sylikonowe http://www.medela.com/.imaging/stk/P...ield_stora.png

czy bardziej takie twarde :http://www.medela.com/.imaging/stk/P...eastshells.png

Nie mam wklęsłych brodawek, a nie wiem jakie są lepsze i dlaczego...

Doradźcie !

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Hej hen ja juz po wizycie. A wiec :
a po co kochana Ty chcesz jeszcze prywatnie iść, jak wszystko ok ?

Cytat:
a wiecie co mi się dzieje jak oddycham tak głębiej z otwartą buzią to mnie łapie ból w plecach wzdłuż kręgosłupa jak z zakniętą buzią nosem wciągne powietrze to nie boli ale jak ustami to mi łamie plecy miała tak któraś może
Nie wiem co to

Cytat:
już wam wszystko piszę - bo na razie walczę z systemem czyli wydzwaniam do siebie do pracy żeby skończyć ankietę oceny okresowej nauczycieli akademickich. Po prostu bajka mówię wam. No ale się pochwalę mam same najwyższe oceny

Dzięki za szczegółowy opis ! Brzmi ładnie. Siemieradzki jest też moim drugim wyborem, wiec jak bym wolała to, niż Ujastek. Ale z drugiej strony jakbym sobie podsumowała co i jak, z kasą to niezła się sumka robi hihi. A Ty chcesz w końcu jednoosobową salę porodową ? czy bez znaczenia ?

Cytat:

Stary 2013-02-04, 09:56   #307
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
[
a może przez sen mu się wygadałaś?

a może masz jakąś dziurkę? taką od buzi do kręgosłupa?

!
w gadaniu przez sen jestem ponoć mistrzynią ale mąż już dawno przestał na to zwracać uwagę

mówisz mam dziurkę

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Mam pytanie odnośnie osłonek na sutki, jakie kupujecie, jakie są potrzebne czy takie miękkie sylikonowe http://www.medela.com/.imaging/stk/P...ield_stora.png

czy bardziej takie twarde :http://www.medela.com/.imaging/stk/P...eastshells.png

Doradźcie !
nie kupowałam, nie używałam i teraz też nie zamierzam więc ja nie pomogę

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-04, 09:56   #308
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość

ok skończyłam..
po imieninach ok.. jakoś zleciało..

ale się wkurzyłam wczoraj powiem wam..
brat tż mówił nam kiedyś, że po co kupowaliśmy ubranka dla małego jak on po swoim synu nam da wszystko..
i całe szczęście że kupiałam swoje, bo wczoraj dostaliśmy od nich 3 siaty tych ciuszków.. a do użytku nadaje się dosłownie ok 10 sztuk!
wszystko brudne, meeeega poplamione, ponaciągane, dziurawe!! Byliśmy z mężem w szoku.. spakowałam wszystko z powrotem i mam zamiar oddać przy najbliższej okazji.. w życiu nikomu bym czegoś takiego nie dała, to się nawet na szmaty nie nadaje..
no to nieźle mnie by było wstyd u nas była podobna sytuacja z leżaczkiem brat tż mówi nam nie kupujcie my mamy... tak mają bo pożyczyli go od znajomych dla swojej córki, później leżaczek został pożyczony jakieś tam kumpeli co go nawet nie wyprała pomimo, że był w piwnicy i taki my dostaliśmy prześmierdnięty, bez zabawek itd. głupio mi było ale go oddaliśmy :/ teraz chcą nam pożyczyć krzesełko do jedzenia które jest pęknięte powiedziałam tż, że absolutnie nie będę ryzykowała wole wydać trochę kasy a mieć pewność, że wszystko jest ok no trudno niech sobie rodzinka tż myśli, że jestem wymyślata

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 09:57   #309
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Ja mam najwieksze zaufanie do lanoliny z Lansinoh (produkt hypoalergiczny, zwracam na to wielka uwage, gdyz z atopowym trzeba uwazac na tanie produkty z lanolina), cena do przelkniecia
Czyli na co zwracać uwagę przy lanolinie, jaka powinna być ? hypoalergiczna, jakie są typy ?

Cytat:
Ah, oglądnęliśmy z mężowiną DJANGO w weekend uśmiałam się Ale muszę przyznać - super ścieżka dźwiękowa do filmu!
A no no, dobra ścieżka bardzo, muszę... zdobyć
Stary 2013-02-04, 10:03   #310
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
u mnie 75g bylo lepsze niz 50g, musialam wykupic w aptece taki syrop winogronowy marki Accu Check (300 ml), smakowalo jak napoj o smaku winogron, bardzo smaczny.. a przy 50g pilam bezbarwna ciecz, bardzo slodka.. brrrr... ciezko bylo to przelknac.
Dostalas jakas recepte?
tak dostałam receptę na ostatniej wizycie i już mam kupiony.. ten sam co Ty właśnie nie wiedziałam, że to syrop z winogron..
to mnie pocieszyłaś
a ja już myślałam, że to takie gluty do wypicia

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 10:03   #311
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
brawo dla meza
dziewczyny dzieki, jak tak piszecie, ze u Was podobnie, to ja juz sie naprawde czuje mocno odtresowana
Ja mówię, lekarce,ze brzuch mi twardnieje, ale że chyba 43/35 tydzien to chyba nic szokujacego, na co mnie pochwaliła, ze to bardzo madre podejscie;p że po 30tyg. to brzuch pwinien juz czasem twrdniec, zeby sobie powiczył do porodu, jak pobolewa brac nos-pę.
Co do wziernika tez nie dzierżę...Kiedys mi lekarka włożyła i poszła czegośtam szukac, ja mówię, ze zaraz wypadnie, a ona, ze ee tam przesadzam nie wypadnie a tu trach na podłoge;p Mój organizm sam pozbywa się tego, co zbędne;p Nie chodze też do tej lekarki juz;p

Co do pozyczania, koleżnaka tżta z pracy obiecała mu lezaczek-bujaczek, bo kupiła nowy,a teraz pożuczyła siostrze i ma jej odac na dniach. Przychodzi wqrzona kiedyś do pracy, bo siostra zadzwoiła, że tego leżaczka nie odda jej, bo teraz spi w nim...... pies Alez się ta dziewczyna wqrzyła JAde zawież l4 do pracy i porozmawiac asobie z p. księgową....
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-04, 10:05   #312
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Dziś wkońcu poskładaliśmy łóżeczko Jestem z niego b.zadowolona
W pokoju zrobiło nam się tak ciasno, że przy naszym rozłożonym łożu można się tylko obrócić i już się stoi koło łóżeczka.
U nas też nie będzie miejsca, łóżeczko czeka na montaż, ale odwlekam, bo chcę się jeszcze nacieszyć tym, że możemy swobodnie z obu stron do łóżka podchodzić.
Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Jestem jestem... dziś się zaczął 38 Wczoraj cały dzień bolał brzuch, przeszło dopiero po drugiej nospie

Pokaźne torby, stoją już przy drzwiach wyjściowych?

Cytat:
juz keidys pisalam, ze moje sny sa bardzo bujne i rzadko cokolwiek pamietam, gdyz to musialby byc dlugi scenariusz.. ale dzsiiaj zapamietalam jedna rzecz.. przesadzalam kwiatki i jeden mial normalnie glowe, jak takie male zwierzatko i sie zakrztusil biedny ta ziemia.. kwasna byla .. i jeszcze patrzyl na mnie tymi oczetami, jak sarenka

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
witamy się w 30 tygodniu achh ta trójka z przodu!
za niedługo nasza Miśka będzie z nami

dragusia
trzymam kciuki

dziś muszę posprzątać.. a tak mi się nie chce..
planuję zrobić ciasto krówkę ale brak chęci na razie
pogoda mnie dobija;/

powoli trzeba zacząć prać następne ciuszki bo mnie kwiecień zastanie..
w środę wizyta
dziewczynki- która idzie też 6.02??
ja mam tą nieszczęsną glukozę.. aż się boję..
za tydzień.
Ja mam 6 endokrynologa, nuuuuuudy.

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
witam się w skończonym 29 tygodniu zaczynamy 30 tydzień Michałek rozrabia chyba bidulek ma mało miejsca. w środę idziemy na wizytę

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
mnie się przypomniała sytuacja jak kiedyś w pracy dyktowałam klientce oświadczenie no i padło słowo konkubent Pani na mnie spojrzała ale to nie jest mój konkubent tylko narzeczony nie chciałam się z kobitką spierać więc jej mówię to proszę napisać narzeczony i nagle patrze a kobitka drukuje "NAŻYCZONY"
hehe

Oczywiście mi cytaty ucięło.

21.04.2013.

Edytowane przez corka_rosy
Czas edycji: 2013-02-04 o 10:24
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 10:10   #313
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
0,5 litra na raz? takie male mnie rozbawiło

podobno, ze czesto te skurcze wlasnie bezbolesne sa.. a o stawianiu nie slyszalam, to nie to samo czasem?

najpierw napielo sie podbrzusze i w ciagu kilku sekund brzuch sie zrobil sztywny, mocno wydety, pozycja lezaca dopiero uspokoila sytuacje nie bolalo..
wczoraj bylo to samo..
Ja tam się nie znam. U siebie zauważyłam takie 2 rodzaje. Albo taki całościowy ścisk macicy, albo typowe skurcze jak porodowe (tylko milion razy słabsze).

Cytat:
Jestem pełna podziwu. Mój raczej na to nie wpadnie, ale dam mu szansę. Poczekam jeszcze do końca lutego.

Cytat:

Doradźcie !
Ja bym nie kupowała w ogóle. Przy Igorze próbowałam, bo miałam sutki mało wypukłe i zaraz podeszły krwią i pokryły się strupkami. Ale... jakoś nie ułatwiły mi w ogóle karmienia. Etap hartowania brodawek trzeba przejść i tak i tak. Teraz mam sutki jak pokrętła od radia - taki mi dziecko ładnie wyrobiło, więc nawet nie myślę o nakładkach. A wydaje mi się, że jakby były potrzebne, to możesz wysłać tż do apteki po prostu.

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Mi też wycięło cytaty.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 10:12   #314
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:

a ja myślałam że jestem asertywna
Stary 2013-02-04, 10:12   #315
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
hmmm czyli jak chcesz poród w dobrych fajnych warunkach to trzeba wydać sporo kasy!!!
tak niestety. tzn wiesz cena za sale do indywidualnych nie jest tragiczna zwlaszcza ze możesz się tej opłaty pozbyć idąc do szkoły rodzenia, ale patrząc na 1. wlasną położna (tak zdania sa podzielone czy trzeba) 2. ewentualne znieczulenie i tą szkolę rodzeni kwota 1400zł nie jest mała
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 10:13   #316
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Jeszcze sie tak nie zmęczyłam i nie zasapałam jak dzisiejszą drogą na poczte ...
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 10:13   #317
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
LIWKA!!! Wystarszyłam się Twoją torbą!
no coś Ty czemu:P

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Co do wziernika tez nie dzierżę...Kiedys mi lekarka włożyła i poszła czegośtam szukac, ja mówię, ze zaraz wypadnie, a ona, ze ee tam przesadzam nie wypadnie a tu trach na podłoge;p Mój organizm sam pozbywa się tego, co zbędne;p Nie chodze też do tej lekarki juz;p

.
ojaaaa))) hehe

OC - ja mam osłonki z canpol babies - rozmiar s. Mam nadzieje, że się nie przydadzą. Koleżanka mi je poleciła dlatego wzięłam takie. Ale nie mam prócz tej jednej koleżanki żadnych innych opinii na ich temat więc nie wiem czy są dobre.

Stary 2013-02-04, 10:15   #318
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
Ja ostatnio jak miałam cytologie to mój mi włożył ten wziernik i mówi prosze przytrzymać i sobie poszedł po cos tam do szafki a ja z tą ręką między nogami
Stary 2013-02-04, 10:16   #319
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
A no no, dobra ścieżka bardzo, muszę... zdobyć
mój TŻ już "kupił"

To teraz moje pytanie z serii wyprawkowych:
Ile kupujecie pieluch tetrowych? Przy założeniu używania jednorazowych, ale na początek, żeby pilnować czy są siuśki chciałabym sprobować tetrowe...
I czy czuć w dotyku różnicę między pieluchami? Bo doszły mnie słuchy, że są niektóre szorstkie, twarde i nic z nimi nie idzie zrobić... i tylko dupcie drapią....

Terry Pratchett

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-04, 10:16   #320
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość

Pokaźne torby, stoją już przy drzwiach wyjściowych?

Tak tak można powiedzieć, że metr od drzwi

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Ja tam się nie znam. U siebie zauważyłam takie 2 rodzaje. Albo taki całościowy ścisk macicy, albo typowe skurcze jak porodowe (tylko milion razy słabsze).
to ja nie wiem czy w takim razie przeżyje te milion razy mocniejsze, skoro mnie te bóle co mam bolą i to nie wcale tak słabo!!

Stary 2013-02-04, 10:16   #321
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mówię, lekarce,ze brzuch mi twardnieje, ale że chyba 43/35 tydzien to chyba nic szokujacego, na co mnie pochwaliła, ze to bardzo madre podejscie;p że po 30tyg. to brzuch pwinien juz czasem twrdniec, zeby sobie powiczył do porodu, jak pobolewa brac nos-pę.

Co do pozyczania, koleżnaka tżta z pracy obiecała mu lezaczek-bujaczek, bo kupiła nowy,a teraz pożuczyła siostrze i ma jej odac na dniach. Przychodzi wqrzona kiedyś do pracy, bo siostra zadzwoiła, że tego leżaczka nie odda jej, bo teraz spi w nim...... pies Alez się ta dziewczyna wqrzyła JAde zawież l4 do pracy i porozmawiac asobie z p. księgową....
uu juz 43 tydzien ci leci
Stary 2013-02-04, 10:17   #322
bzinka
Zadomowienie

Hej Witam wszystkie w nowym tygodniu, moim pierwszym tygodniu w domku.
Za mną leniwy poranek, gluko niska więc chyba sobie strzele kawusię z mleczkiem.
Za oknami piękne słoneczko, od razu człowiekowi lepiej na duszy
Po remontowo czeka mnie dzisiaj lekkie sprzatanko i wizya na poczcie, na razie siedzę i puszczam dzidzi klasykę (Mozart dla bobasów).

Jak myślicie dziewczyny - bo ja nie mogę się zdecydować - czy na ścianę nad łóżeczko lepsze będą naklejki czy wesołe kolorowe obrazeczki? Trochę się boję,żeby te naklejki nie okazały się złe jakościowo, a wymarzyły mi sie takie kolorowe sowy.... i nie wiem co zamawiać.

Cytat:
normalne moj tez teraz bardzo często ma czkawkę
Kurcze, moja chyba nigdy nie miała czkawki, nic takiego nie wyczułam. Poznalabym?

No i dla wszystkich, co sie wybierają - powodzenia na dzisiejszych wizytach

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 10:17   #323
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość

Ja bym nie kupowała w ogóle. Przy Igorze próbowałam, bo miałam sutki mało wypukłe i zaraz podeszły krwią i pokryły się strupkami. Ale... jakoś nie ułatwiły mi w ogóle karmienia. Etap hartowania brodawek trzeba przejść i tak i tak. Teraz mam sutki jak pokrętła od radia - taki mi dziecko ładnie wyrobiło, więc nawet nie myślę o nakładkach. A wydaje mi się, że jakby były potrzebne, to możesz wysłać tż do apteki po prostu.[COLOR="Silver"]

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-04, 10:18   #324
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość

a ja myślałam że jestem asertywna
ja wiesz rozumiem wszystko ze wziernik sie musi rozpychać ale trochę kultury czy coś można zachować. teraz chodzę do jednego doktora na cytologię i kolposkopię - to średnio przyjemne ale trzeba i nie ułyszałam w życiu takiego tekstu. Do tego pan dr ma w gabinecie spódniczki jednorazowe nie latasz z d.. na wierzchu, poda ci rękę jak schodzisz z fotela da się ? da trzeba chcieć.

Siostra mi kiedyś opowiadała że też trafiła na jednego fajnego - mówił jej że posmaruje sobie rękawiczki jakimś żelem bedzie jej przyjemnie bo nie będzie bolesne - bo mówi wie pani kiedyś mi tak żona powiedziała że żeby zrozumiec kobiete to trzeba pewne rzeczy przeżyć i wie pani co ja się wdrapałem na ten fotel
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 10:18   #325
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio jak miałam cytologie to mój mi włożył ten wziernik i mówi prosze przytrzymać i sobie poszedł po cos tam do szafki a ja z tą ręką między nogami
mnie na cytologi we wrześniu pinda pielęgniarka wyszarpała pół kroku plastikowym wziernikiem... o mało jej go potem do gardła nie wsadziłam! I jeszcze to jej: No ale proszę się rozluźnić....

Terry Pratchett
Stary 2013-02-04, 10:20   #326
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
mój TŻ już "kupił"

To teraz moje pytanie z serii wyprawkowych:
Ile kupujecie pieluch tetrowych? Przy założeniu używania jednorazowych, ale na początek, żeby pilnować czy są siuśki chciałabym sprobować tetrowe...
I czy czuć w dotyku różnicę między pieluchami? Bo doszły mnie słuchy, że są niektóre szorstkie, twarde i nic z nimi nie idzie zrobić... i tylko dupcie drapią....
Ja mam 10 ale myślę nad dokupieniem jeszcze z 5 sztuk. Flanelowych mam 4. Co do pieluszek jednorazowych to polecane tu były m.in. Dada oraz Rosmanowskie z tych tańszych a zachwalanych. Kilka mamuś pisało, że Hugissy są twarde.

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
ja wiesz rozumiem wszystko ze wziernik sie musi rozpychać ale trochę kultury czy coś można zachować. teraz chodzę do jednego doktora na cytologię i kolposkopię - to średnio przyjemne ale trzeba i nie ułyszałam w życiu takiego tekstu. Do tego pan dr ma w gabinecie spódniczki jednorazowe nie latasz z d.. na wierzchu, poda ci rękę jak schodzisz z fotela da się ? da trzeba chcieć.

Siostra mi kiedyś opowiadała że też trafiła na jednego fajnego - mówił jej że posmaruje sobie rękawiczki jakimś żelem bedzie jej przyjemnie bo nie będzie bolesne - bo mówi wie pani kiedyś mi tak żona powiedziała że żeby zrozumiec kobiete to trzeba pewne rzeczy przeżyć i wie pani co ja się wdrapałem na ten fotel
Nooo wdrapanie się na fotel w wysokiej ciąży i zejście z niego nieraz graniczy z cudem! fajny lekarz!

Stary 2013-02-04, 10:20   #327
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:

Mój mi zawsze ręke podaje i pomaga zejsć z fotela, drzwi do toalety otwiera
Stary 2013-02-04, 10:20   #328
myaja
Rozeznanie

jezu... dziewczyny jak was tak czytam to normalnie strach się bać ...

nam zostało +/- 8 tygodni a tu tylko łóżeczko pościel i troszkę ciuszków a reszty ni ma... muszę w końcu zasiąść przed pc i po kupić najważniejsze rzeczy online... w WRESZCIE nas obie spakować... chyba zrobię napad na abcmaluszka ... po prostu ni cholery nie chce mi się biegać po sklepach za tym wszystkim... a tak wszystko przyjedzie do domu... ...
dziś może wyjasni sie sprawa z wózkiem Tako Jumper GT ... cały komplet za 600zł... ten czarno żółty - ładny
myaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 10:23   #329
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Mój mi zawsze ręke podaje i pomaga zejsć z fotela, drzwi do toalety otwiera
kulturka

Mój ostatnio też mi pomógł Bo spanikowałam schodząc z fotela - brzuch po raz pierwszy mi zasłonił świat i nie widziałam gdzie jest ten podnóżek, na który muszę postawić stopę

Terry Pratchett
Stary 2013-02-04, 10:26   #330
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
kulturka
Mój maż mówi że jakby za 15 -30 minut wizyty dostawał taka kase sam by się kłaniał
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości