MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!! - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-04, 13:47   #391
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
kura domowa ze mnie i to kiepska .....
błagam.... daj Boziu siły!

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Wkurza mnie jak słyszę z jego ust teksty w stylu, "bo ja tyle pracuję, a ty jeszcze ode mnie wymagasz" albo gdy nawet ze stolika nie sprzątnie śmieci czy szklanek tylko przesunie by nogi położyć.
...

o luudyyy, mam anioła... tyra, robi, nie narzeka....
takiego Twojego trutnia bym chyba przez kolano przełożyła

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 13:59   #392
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Kochane za wszystkie rozpoczęte tygodnie

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
Witam się z rana. Mrozno u nas za oknem. Siedzę i oglądam stare odcinki m jak miłość. Ciekawsze niż te nowe. I zastanawiam się co na śniadanie zjeść, chyba zjem jogurt z paszą dla kurcząt jak to TZ określa moje pyszne otręby pszenne
A zapomniała bym, witam się w rozpoczętym 29 tygodniu . Jeszcze tylko tydzień i już prawie wszystkie będziemy po 30tce
też oglądam M jak Miłość stare odcinki i oglądam od 1 odcinka nagrywam sobie, super sobie powtarzać

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Strippi, sto lat dla córci!
dzięki

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
Mała (prawdopodobnie Alicja ) po piątkowej wizycie:
- waży już 2 250g
- wszystko idealnie się rozwija
- serduszko pracuje prężnie
- nóżki, kości, kręgosłup, stópki, oczy, wargi, podniebienia itd. wszystko ok
- ułożyła się główką w dół i jak to lekarz określił 'zaczyna wyczajać że nie długo nadejdzie 'ten' moment
- szyjka ok
- łożysko 'starzeje się w normalnie'
- w poczekalni czekaliśmy 3h!!! ale było warto... to jest nasz nowy lekarz, którego musieliśmy zmienić bo poprzedniczka odeszła... nie żałuje, moje zwykłe usg było bardziej dokładnie niż połówkowe
nie wspomnę o tym, że lekarz piekielnie przystojny taki tym wysokiego bruneta z lekkim zarostem, amant pełna gębą nieskromnie przyznam się że mąż dokładnie taki sam tyle, że wyższy ale poza wyglądem profesjonalista w każdym calu - oby więcej takich lekarzy... mogę czekać nawet i po 4h jeśli tylko każda wizyta będzie tak wyglądać
za wizytę
ładnie już Ala waży

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Jestem jestem... dziś się zaczął 38 Wczoraj cały dzień bolał brzuch, przeszło dopiero po drugiej nospie
haha mi się za to od wczoraj napina i twardnieje mocno
ale od soboty rozpoczęłam maraton
sobota odwiedziny koleżanki
niedziela urodziny Julki - galeria, zakupy, a wieczorem odwiedziny kumpla
poniedziałek kawka i ploty u koleżanki, sprzątanie domu ze świątecznego nastroju czas dekorować na wiosnę
wtorek - stajnia
środa koleżanka wpada w południe i zostaje na noc
czwartek jedziemy z koleżanką do niej (35km za miasto moje)
na razie takie plany

Cytat:
45 days to go

Pobudka z bólem gardła, noc znów nieprzespana i jeszcze nowa fala smutku.... Buuuu.....
Muszę jakoś się ogarnąć, bo nie będzie ze mnie pożytku żadnego. Wczoraj dobiłam w końcu 'Język Niemowląt". Muszę przyznać- jestem pod dużym wrażeniem. Po przeczytaniu mam poczucie, że nic mi nie jest straszne, ze wszystkim sobie poradzę i maluszka wychowam z palcem w nosie Oczywiście- życie zweryfikuje. Już zapowiedziałam mężowi, że mały nie będzie spał z nami w łóżku. "Będziesz do niego wstawać? Ciekawe czy Ci się będzie chciało!"
A będę! Moja mama też spała z moim bratem i gdy chciała by spał osobno, on był tego nienauczony i musiała z nim nieźle walczyć.
Teraz biorę się za "Mamo, tato- co Ty na to", ale po przeczytaniu Języka jakoś wiele informacji mi się powtarza więc chwilowo przerzucam kartki.
zdrówka i by smutek poszedł precz
za zrealizowanie planów

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość

A do komentarzy trolli jednak nie będe się już odnosic, bo nasuwa się tylko jedna myśl: "mów do słupa, a słup jak d...pa...". Szkoda cery...
dokładnie tak

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
fajna zabawka, i jedno i drugie się zajeło?coś dla nas, bo w koncu lego sie moim znudzi.
powiem szczerze, że mi się podoba

Cytat:

Biedna dyskryminowana kobieto - zmień wątek i przestań męczyć .....
a kysz , a kysz !!!
kocham Cię!!
Stary 2013-02-04, 14:00   #393
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
A sprawdziłam, Medela - maść na brodawki w składzie ma tylko czystą lanolinę...za 37 g lanoliny u nich zapłacimy ok 40 złotych, za połowę mniej tego samego składu u Ziajki - 6.50 czyli maść Ziajki o identycznym składzie kosztuje ponad dwa razy taniej...

Ach koncerny kosmetyczne i głupie baby która za to że coś się nazywa medela przepłacą 2 razy.
to dobrze, że ja nabyłam Ziajkę, bo by mnie OC podsumowała
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Hej hen ja juz po wizycie. A wiec :
- nietoperke nadal
- 146 pikan na minute
- 43 cm od kosci po cyciki alem znowu zapomniala w pepku ale pewnie z jakies 125 cm bedzie
- waga 88.2 czyli 0 od ost wizyty

I co najwazniejsze - w srodku wszystko Ok dlugosc ocenil mi na 3 wiec nie wiem zle czy dobrze ...??

Ale znowu nie dal sie namowic na Usg i bede zmuszona zaplacic prywatnie - ehhhh

No nic lece na zakupy cos zjem i w domu was nadrobie ;-)
brawa Kasiu
Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
A wiecie co, moj maz sie spytal ostatnio o ta czkawke lekarza - oczywiscie powiedzial do niego, ze "maly ma czesto zgage" a lekarz z konsternacja do niego, ze ciekawe skad to wie No to ja, ze mezowi chodzilo o czkawke i ze sie martwi, ze maly sie meczy... To lekarz powiedzial, ze czkawka normalna, ale ze duzo czesciej niz czkawka dziecko ma taki tiki ruchowe jakby i to sie myli. Ja taka zdziwiona, ze co -przez pare minut nawet czasem, no 1 min minimum regularne ruchy? Powiedzial, ze tak, ze takie tiki czy jak on to tam nazwal Taka ciekawostka, nie wiem, czy w to wierzyc, choc chyba nie bredzi, raczej taki racjonalny jest
to ja nie wiedziałam, że takie tiki istnieją - ale powiem Ci, że mnie uspokoiłas taka inof... Bo ja już pare razy czułam coś co mi nie bardzo pasowało na czkawkę... I trochę mnie to stresowało - że dzidzia może jakaś epileptyczna będzie czy co
Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość

ale się wkurzyłam wczoraj powiem wam..
brat tż mówił nam kiedyś, że po co kupowaliśmy ubranka dla małego jak on po swoim synu nam da wszystko..
i całe szczęście że kupiałam swoje, bo wczoraj dostaliśmy od nich 3 siaty tych ciuszków.. a do użytku nadaje się dosłownie ok 10 sztuk!
wszystko brudne, meeeega poplamione, ponaciągane, dziurawe!! Byliśmy z mężem w szoku.. spakowałam wszystko z powrotem i mam zamiar oddać przy najbliższej okazji.. w życiu nikomu bym czegoś takiego nie dała, to się nawet na szmaty nie nadaje..
o kurcze... mi by nawet było wstyd takie rzeczy komuś dać... W ogóle kto takie rzeczy trzyma? Wydaje mi sie, że jak coś się zniszczy to ja będe na bieżąco wyrzucać...

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio jak miałam cytologie to mój mi włożył ten wziernik i mówi prosze przytrzymać i sobie poszedł po cos tam do szafki a ja z tą ręką między nogami

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
mój TŻ już "kupił"

To teraz moje pytanie z serii wyprawkowych:
Ile kupujecie pieluch tetrowych? Przy założeniu używania jednorazowych, ale na początek, żeby pilnować czy są siuśki chciałabym sprobować tetrowe...
I czy czuć w dotyku różnicę między pieluchami? Bo doszły mnie słuchy, że są niektóre szorstkie, twarde i nic z nimi nie idzie zrobić... i tylko dupcie drapią....
ja kupiłam 10 tetrowych w sumie nie wiem do czego będe ich uzywac, więc kupiłam tyle ile jest zalecene
Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Jak myślicie dziewczyny - bo ja nie mogę się zdecydować - czy na ścianę nad łóżeczko lepsze będą naklejki czy wesołe kolorowe obrazeczki? Trochę się boję,żeby te naklejki nie okazały się złe jakościowo, a wymarzyły mi sie takie kolorowe sowy.... i nie wiem co zamawiać.
ja bym wybrała obrazki (albo literki) Naklejki do mnie nie przemawiają
Stary 2013-02-04, 14:04   #394
bmma
Zadomowienie

Witam się i ja dzisiaj...
Od rana brak prądu
Teraz mam chwilkę czasu, bo na 16 do SR

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 14:09   #395
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
błagam.... daj Boziu siły!

...

ja tez mam skarb. w ogóle nie wyobrażam sobie takiej sytuacji jak dziewczyny opisują.
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 14:10   #396
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Jeszcze dodam odnosnie ciuszków cos, ja pozyczalam kolezance dwa lata temu ubranka po Oliwii, wszystkie wypralam, nie mówię, ze to byly cuda- ale zestawy śpiochy i kaftaniki, czyste bez plam, pachnące...
oddała mi w takim stanie, ze wszystko wywalilam, brudne śmierdzace poplamione, z dziurami- a tak walily że leciałam z workiem na smieci od razu.

pokazcie o jakiej ziajce mówicie....

i generalnie ja się przyznaję- i napisze brzydko jestem w dupie z wyprawką, zakupami- niby cos tam mam ale to nic w porownaniu z Wami

jeszcze 20 minut i do domu
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 14:12   #397
bmma
Zadomowienie

Najważniejsze
Gratuluję tygodni i wizyt.
U mnie nie ma możliwości zwiedzić, chyba
Idę przed SR jeszcze TŻ kupić koszulę, w niedzielę idziemy na chrzciny.
Ile u Was daje się na prezent do koperty

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-04, 14:15   #398
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
OK X-lander 3w1
My też nie wiedzieliśmy jaki ten wózek ale jak zobaczyliśmy ten to stwierdziliśmy, że fajny i bierzemy
super!
najtrudniejsze jest podjecie decyzji

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale dziś miałam sen śniło mi się że mała mnie tak kopała i zobaczyłam taki cień/kropki na brzuchu i tak coraz mocniej i mocniej a to mała nóżkę tak wypychała i mała cwaniara z niej była że jak wołałam tż lub zdjęcie chciałam zrobić to się chowała i tak się wyciskała tą stópką że można było policzyć paluszki ale tak realistyczny sen był że jak się obudziłam to myślałam że to nie był sen tylko że naprawdę się to działo.

Cytat:
dziewczyny tak mnie boli kręgosłup,że mam wrażenie ,że pęknie .... straszne kłucie ......
od rana byłam zawieżć kubę do szkoły ,potem ninę ,następnie popłacić za przedszk.i zajęcia dodat. stałam w kolejce przez to ..... ,potem 20 min.przerwy na śniadanie w domu i dalej jazda - w banku,aptece,lidlu ,piotrze i pawle,wypożyczalni ,po kube do szkoły , teraz w domu - pranie , szybko obiad bo zaraz goście przyjadą i w między czasie lekcje z kubą , potem po ninkę i z kubą na piłkę ....
Czy ktoś mi da l4 od obowiązków domowych???

zaraz nadrobię was bo mam przerwę na colę
ty to normalnie jestes mama-cyborg
oby plecy przestaly bolec
Stary 2013-02-04, 14:17   #399
czarny flamaster
Zadomowienie

Może to ja jestem zbyt pracowita, kto wie. Jeśli już o coś go poproszę, to to zrobi, ale czasami muszę prosić i przypominać kilka razy. Mam cichą nadzieję, że ogarnie się jak Sławek się pojawi, tym bardziej, że ja nie mam zamiaru poświęcać swoich sił i organizmu by zadowolić wszystkich. Jeśli znajdę chwilę dla siebie, to ma to być chwila dla mnie- czas na prysznic i odpoczynek- a nie by nadrabiać zaległości w sprzątaniu.

W czwartek wybieram się do lekarza, ostatni raz na NFZ. Później będę chodzić do niego prywatnie. Wiecie może czy mogę sobie skserować swoją kartotekę? Chciałbym by miał kopię wszystkich moich badań u siebie i tak się zastanawiam. Może też przy kolejnej wizycie uda mi się małego zobaczyć. Fajnie by było

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 14:17   #400
trolla2405
Rozeznanie

tż pożyczył PS3 od znajomego i uczy młodą grać, najfajniejsze są wyścigi autek, próbował się z nią bić na miecze ale jej nie wychodziło

ona w kwietniu 3 lata skończy

Co do ubranek od znajomych, zostały mi pożyczone m.in. kombinezony na zimę bo nie chciałam kupować jak młody raz ubierze, wyciągam z kartonu a tam smród nieziemski, jeden posikany, pobrudzony mlekiem - chyba sie dzieciakowi ulało; myślałam żę zawinęłam w siatkę i podziękowałam.
Ja bym takiego syfu nawet dla siebie na przyszłe dziecko nie schowała, nie mówiąc zęby komuś dać.
Stary 2013-02-04, 14:18   #401
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Jeszcze dodam odnosnie ciuszków cos, ja pozyczalam kolezance dwa lata temu ubranka po Oliwii, wszystkie wypralam, nie mówię, ze to byly cuda- ale zestawy śpiochy i kaftaniki, czyste bez plam, pachnące...
oddała mi w takim stanie, ze wszystko wywalilam, brudne śmierdzace poplamione, z dziurami- a tak walily że leciałam z workiem na smieci od razu.

i generalnie ja się przyznaję- i napisze brzydko jestem w dupie z wyprawką, zakupami- niby cos tam mam ale to nic w porownaniu z Wami

http://www.ziaja.com/offer/kosmetyki...mamma_mia.html
15.10. 2011.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-04, 14:20   #402
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Czy ktoś mi da l4 od obowiązków domowych???

zaraz nadrobię was bo mam przerwę na colę
Nawet ostatnio myślałam o Tobie, że my będziemy na macierzyńskich, a Tobie macierzyńskiego od tego wożenia, odwożenia nikt nie zrobi.

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
ja tez mam skarb. w ogóle nie wyobrażam sobie takiej sytuacji jak dziewczyny opisują.
Niom ja też , a truteń bardzo ładne słowo Ja mam jedną zasadę, albo facet ma robić, albo zarabiać na tyle dużo żeby było nas stać na pomoc domową jeśli reflektujemy (nie jestem szowinistką, w stosunku do kobit ta sama zasada ). Innej opcji nie ma. Ideał dla mojej oszczędnej duszy to i zarabia na tyle że nas stać i nie musimy tego robić, bo wspólnie robimy sprzątanie, gotowanie i inne

Cytat:

O tej na sutki:

http://www.aptekagemini.pl/ziajka-ma...olina-20g.html

a z wyprawką, to Wy Mamy nie debiutantki to wiadomo, że bardziej wyluzowane. I zrozumiałe.

Ok po Waszych radach, wstrzymuję się z nakładkami na sutki póki co, wybrałam kilka modeli jak coś i w razie W, chłop będzie ganiał i kupował. To samo smoczek, póki co nie kupuję.

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

A właśnie znalazłam przed chwilą próbkę tej maści Maltan, bo kiedyś w aptece dostałam - też skład do dupala. Więc nie warto.

bzinka, umknęło mi wcześniej o tych naklejkach, ja bym chyba postawiła na obrazki, bo je po jakimś czasie możesz zmienić jak Ci się znudzą, zmienisz koncepcję, a te naklejki to już raczej z farbą odchodzą, więc każda zmiana wiąże się z malowaniem. No a malowanie, z małym dzieckiem to większa upierdliwość.

Edytowane przez ObserwujeCie
Czas edycji: 2013-02-04 o 14:24 Powód: dopisek
ObserwujeCie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 14:24   #403
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
poniedziałek kawka i ploty u koleżanki, sprzątanie domu ze świątecznego nastroju czas dekorować na wiosnę
wtorek - stajnia
na razie takie plany
Fajny terminarz też bym gdzieś z chęcią wyszła, bo już miesiąc praktycznie nigdzie nie byłam. Moje wyjścia to tylko wizyty do lekarzy i wtedy ewentualnie jakaś galeria na chwilę.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 14:24   #404
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość
o prosze troche mnie nie było i nowy watek u mnie juz dobrze dzis mnie wypisali do domu na szczescie dzidzia jeszcze troche zostanie w brzuszku choc blisko było zeby opusicła swoje lokum
a dlaczego blisko? Co się działo?
Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Mój mówi to samo.

Dziewczyny, są w Ikei przewijaki zakładane na łóżeczko? Na stronie nie ma, a kojarzy mi się, że widziałam.
Równie dobrze mogłam widzieć gdzie indziej, biorąc pod uwagę moją ciążową sprawność intelektualną.
chyba nie ma... Ja widziałam tylko miekkie. ale w smyku np. są - tyle, żepo 58 zł, więc troszkę drogie
Cytat:
Po wizycie. Gdyby nie szew miałabym już dziecko... Torres napiera główką na szew, szew napięty, stąd różowy śluz.
Do czwartku muszę zrobić badania, pójść do diabetologa (środa), ale generalnie leżeć z biodrami w górze.
Jeśli w czwartek tyż będzie tak nisko, to idziemy do szpitala
a waży 2250... w normie. choć doktor mówi, że ma wąską główkę i pomiar może być zaniżony...
ojej... to poducha pod pupe i leżeć... Wiem, że juz dosyć masz tego lezenia, ale już i tak jest dobrze, bo to 35 tydz a każdy dodatkowy dzień to dużo
Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
ehhh takiemu to dobrze (foto)
powoli trzeba go budzic i wyjsc na spacer
Jakbym widziała moje kićki
Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi w jakich ilościach macie ubranka te najmniejsze 0-3miesiące? Robię sobie konkretną listę, bo jadę jutro na zakupy, a po wczorajszym już wiem, że muszę mieć wszystko czarno na białym nakreślone.
ja jeszcze nie wiem... będę liczyć przy praniu
Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

ja wzięłam bez wycięcia newborny pampersa (jedna paka do szpitala starczy?)

Ach bym zapomniała, przyszły dziś koszule do karmienia
http://www.pieknamama.pl/product/image/19109/zyta.jpg
http://www.pieknamama.pl/product/image/17713/joy6.jpg
ta pierwsza troszkę fajniejszą bawełnę ma, ale obie ok i nawet rozmiarami trafiłam
powinna jedna paka starczyć na 3 dni A koszule bardzo fajnie Ta pierwsza mi się bardzo podobala, ale te dlugie rekawy mi nei pasują Ja nawet w zimie spię w krótkim rękawku albo na ramiaczkach
Cytat:
Ja kupiłam tą
http://allegro.pl/ziajka-lano-masc-d...974603415.html

ale widze, że jeszcze takie cos jest
http://allegro.pl/ziajka-lano-masc-n...978413502.html
Stary 2013-02-04, 14:24   #405
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
ludzie to maja tupet

sporo rzeczy dla maluszka (z ubranek) kupowalam na ebayu, uzywanych, wybieralam aukcje, gdzie rzeczy byly prawie jak nowe, raz czy dwa zalozone... w wiekszosci dostalam rzeczy w idealnym stanie, ale jedna paczka stoi do dzisiaj w kacie - myslalm, ze sie poplacze, jak otworzylam - kobieta napisala, ze ubranka sa w bardzo dobrym stanie - a dostalam rzeczy sprane, zmechacone, wyblakle, porozciagane na razie lezy to w kacie i mam zamiar wrzucic do kontenera z uzywana odzieza.. bo co ja mam z tym zrobic? (glupio mi bylo pisac o zwrot, nie zaplacilam duzo)..

Cytat:
to dobrze, że ja nabyłam Ziajkę, bo by mnie OC podsumowała

Cytat:
nie liczy sie, od konkubenta do meza trutnia dluga droga

ja sie tu chichram, ale moj maz tez mi nie pomaga w domu.. no bo wiecie, po pracy wraca zmeczony

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-04, 14:25   #406
Villga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Idę przed SR jeszcze TŻ kupić koszulę, w niedzielę idziemy na chrzciny.
Ile u Was daje się na prezent do koperty
Podpinam się pod pytanie. Też idę niedługo na chrzciny, a że jeszcze nigdy na żadnych nie byłam to nie wiem ile powinniśmy dać...

Cytat:
super!
najtrudniejsze jest podjęcie decyzji
To prawda

Ale się zezłościłam. Wytaszczyłam deskę do prasowania, żeby ciuszki trochę już ogarnąć, a deska się zapsuła
Villga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 14:29   #407
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Z obserwacji wiem, że truteń to stan duszy - niezależnie od stanu cywilnego, w sensie, nikt się raczej trutniem z dnia na dzień nie stał, tylko najczęściej się tego nie widziało przed ślubem/mieszkaniem/dzieckiem ja generalnie nie wierzę w wychowywanie dorosłych ludzi i w magiczne przemiany po dziecku/ ślubie/ po piątym dziecku/ po podwyżce / na wiosnę/ od poniedziałku chyba że na gorsze
Stary 2013-02-04, 14:30   #408
Moderna
Zakorzenienie

alliw ale sliczne te koszulki , szkoda, ze u nas wybor marny..
Stary 2013-02-04, 14:31   #409
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
ja sie tu chichram, ale moj maz tez mi nie pomaga w domu.. no bo wiecie, po pracy wraca zmeczony
A jako feministka, chcę powiedzieć, że nie znoszę tego "pomagania w domu". Mój też mi nie pomaga. Bo dom to nie mój obowiązek tylko wspólny i najwyżej w dwójkę coś w nim robimy, a nie że ja robię, a mój ma mi pomagać. Chyba że para się umówiła, że facet pracuje, a babeczka siedzi w domu i bierze wszystko z nim związane na siebie, lub na odwrót.
Stary 2013-02-04, 14:32   #410
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Z obserwacji wiem, że truteń to stan duszy
albo wychowanie - bo mama w domu wszystko robila sama
Stary 2013-02-04, 14:35   #411
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Z obserwacji wiem, że truteń to stan duszy - niezależnie od stanu cywilnego, w sensie, nikt się raczej trutniem z dnia na dzień nie stał, tylko najczęściej się tego nie widziało przed ślubem/mieszkaniem/dzieckiem ja generalnie nie wierzę w wychowywanie dorosłych ludzi i w magiczne przemiany po dziecku/ ślubie/ po piątym dziecku/ po podwyżce / na wiosnę/ od poniedziałku chyba że na gorsze
no bo ludzie się nie zmieniają. pewne rzeczy tak głęboko w nas tkwią że żadne terapie i chęci nic nie pomogą. owszem można nad pewnymi rzeczami pracować ale ciężko ileś lat wyniesionych z domu, czy ze związku z kimś od tak zmienić. skoro ileś lat komuś coś nie przeszkadzało to nagle jak zacznie to są tylko problemy. w ogóle zycie to sztuka kompromisu i skoro ja mam poprosić TŻ o pomoc niż warczeć że sam się nie domyślił? no ludzie to ja bym zgłupiała. Ja nie czytam w myślach to on ma nagle zacząć?

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:
A jako feministka, chcę powiedzieć, że nie znoszę tego "pomagania w domu". Mój też mi nie pomaga. Bo dom to nie mój obowiązek tylko wspólny i najwyżej w dwójkę coś w nim robimy, a nie że ja robię, a mój ma mi pomagać. Chyba że para się umówiła, że facet pracuje, a babeczka siedzi w domu i bierze wszystko z nim związane na siebie, lub na odwrót.
no dokładnie jasno sprecyzowane kto co od czego oczekuje i nikt nie ma pretensji o nic.
15.10. 2011.

Stary 2013-02-04, 14:38   #412
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
albo wychowanie - bo mama w domu wszystko robila sama
Rodzice mojego TŻta zawsze mi mówili, że on taki biedny chodził do dwóch szkół (zwykłej i muzycznej) i w związku z tym nie wymagali by coś w domu robił. Ewentualnie w sobotę odkurzył lub pozmywał czy obrał ziemniaki na obiad. Efekt był taki, że gdybym nie kupiła kosza na pranie i nie zażądała by wrzucał tam skarpetki, to dalej kolekcjonowałby je wraz z bielizną przy biurku od komputera. A jego rodzice i tak tylko: bo on pracuje, bo on zarabia, bo w weekendy jest gra itd. Na co ja zawsze odpowiadam: że ja też pracowałam, miałam obowiązki, a do szkoły miałam dalej niż on i dawałam radę więc nie rozumiem o co chodzi.
Jedno mądre zdanie: syna wychowujemy dla innej kobiety. Byłoby mi wstyd jakby moja synowa przyszła i powiedziała, że Sławek nawet po sobie nie posprząta. Albo jakbym widziała, że biedna tyra ze szmatą, a on pan i władca.

Nie ma to jak na chłopów pomarudzić

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 14:39   #413
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
a każdy dodatkowy dzień to dużo
, dlatego teaz walczę o każdy kolejny. i ściskam nogi co sił

Cytat:
nie liczy sie, od konkubenta do meza trutnia dluga droga

niiiieee, nooooo... mieszkam z nim 10,5 roku, chyba już by wyszedł truteń (zawsze się dzielilismy obowiązkami, jednak ja robiłam wiecej chociazby dlatego że on dłużej pracuje, więc zakupy byly, banki, rachunki, ubezpieczenia - wszystko załatwione, takie niby pierdy ale jednak czasochłonne; teraz konkubent docenia...)

tekst o zmęczeniu... koleżanka tak ma. ona w pracy, on w pracy. ale on po pracy jest zmęczony psychicznie i musi odpocząć/spać/odreagować... laska jest załamana (2 latek, duży dom, zakupy; ona perfekcyjna pani domu...)

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
a deska się zapsuła
coś odpadło?!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 14:42   #414
oldzinx
Raczkowanie

Cytat:

1. Mi wstyd by było pokazać komuś brudne ciuszki a co dopiero dać. Dostałam od koleżanki parę ciuszków ale wszystkie w stanie "znośnym", choć część i tak nie założę małemu bo mi się nie podobają.

2. a co do wyprawki sama nie jesteś ja mam niezłożone łóżeczko, trochę ciuchów dla bąbla i majtki poporodowe i to by było na tyle. A gdzie reszta? Chyba w marcu się za to zabiorę ...

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
tż pożyczył PS3 od znajomego i uczy młodą grać, najfajniejsze są wyścigi autek, próbował się z nią bić na miecze ale jej nie wychodziło
Małe dzieci szybko łapią o co w grach chodzi, teraz to inne czasy. Ja pamiętam jak grałam w gry na TV takie czarne ze śmiesznymi dużymi kasetkami, mario i te sprawy
A TŻ już zapowiedział że będzie grał na PS z Tomkiem jak urośnie. Ja mu mówię że ok, ale tylko i wyłącznie gry dla dzieci, jakieś misie i samochodziki, żadnych strzelanek
Stary 2013-02-04, 14:50   #415
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
niiiieee, nooooo... mieszkam z nim 10,5 roku, chyba już by wyszedł truteń (zawsze się dzielilismy obowiązkami, jednak ja robiłam wiecej chociazby dlatego że on dłużej pracuje, więc zakupy byly, banki, rachunki, ubezpieczenia - wszystko załatwione, takie niby pierdy ale jednak czasochłonne; teraz konkubent docenia...)

tekst o zmęczeniu... koleżanka tak ma. ona w pracy, on w pracy. ale on po pracy jest zmęczony psychicznie i musi odpocząć/spać/odreagować... laska jest załamana (2 latek, duży dom, zakupy; ona perfekcyjna pani domu...)
wybacz, masz aniola

ciekawe jak to bedzie u nas, jak wroce do pracy

a z tym zmienianiem przyzwyczajen, to jest to niestety niemozliwe - od miesiecy mowie mezowi, nie wrzucaj mi kapslow z kawa do zlewu (jak cos w niej jeszcze lezy jakas patelnia czy cos, najczesciej sie sitko zatyka i musze to czyscic)... to za kazdym razem wrzuca dalej, ja sie zloszcze i powtarzam to samo .. i jak grochem o sciane..
kiedys zastosowalam taktyke, ze wyrzucalam takie kapsle do kosza - i po tygodniu nie mial ani jednego, w czym mogl sobie kawe zrobic - tydzien bylo dobrze i znowu zaczelo sie wrzucanie do zlewu
taka niby pierdoła, a potrafi wywolac kłótnie ..

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
Nie ma to jak na chłopów pomarudzić
hehe
wole nie zaczynac, bo musialabym ksiazke napisac (no dobra zaczelam, ale juz koncze )

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2013-02-04 o 14:49
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 14:51   #416
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
wtorek - stajnia
na razie takie plany
a w piątek poród?
żartuję oczywiście, choć już chyba też będziesz donoszona, prawda?
a grafik mocno napięty, nie ma żartów

Cytat:
powinna jedna paka starczyć na 3 dni A koszule bardzo fajnie Ta pierwsza mi się bardzo podobala, ale te dlugie rekawy mi nei pasują Ja nawet w zimie spię w krótkim rękawku albo na ramiaczkach
dzięki to jest taki rękaw 3/4, więc mi odpowiada, poza tym u mnie na strychu jednak trochę chłodno jest, więc myślę, że na marzec/kwiecień będzie akurat. Za to latem mam hawaje bez włączonej klimy do 35 stopni dochodzi

Cytat:

Cytat:
alliw ale sliczne te koszulki , szkoda, ze u nas wybor marny..
dziękuję

Co do chłopów w domu - mój nie sprząta (za to bałagani straszliwie), ale za to gotuje. Taki układ mi pasuje

Bzinka, też jestem za obrazkami do pokoju maluszka
Stary 2013-02-04, 14:52   #417
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Może to ja jestem zbyt pracowita, kto wie. Jeśli już o coś go poproszę, to to zrobi, ale czasami muszę prosić i przypominać kilka razy. Mam cichą nadzieję, że ogarnie się jak Sławek się pojawi, tym bardziej, że ja nie mam zamiaru poświęcać swoich sił i organizmu by zadowolić wszystkich. Jeśli znajdę chwilę dla siebie, to ma to być chwila dla mnie- czas na prysznic i odpoczynek- a nie by nadrabiać zaległości w sprzątaniu.

W czwartek wybieram się do lekarza, ostatni raz na NFZ. Później będę chodzić do niego prywatnie. Wiecie może czy mogę sobie skserować swoją kartotekę? Chciałbym by miał kopię wszystkich moich badań u siebie i tak się zastanawiam. Może też przy kolejnej wizycie uda mi się małego zobaczyć. Fajnie by było
Można, ale odpłatnie - jest jakaś ustawowa stawka os strony - i zwykle chcą wniosek o to na piśmie i raczej nie zostaniesz tego od ręki, chyba, że lekarz będzie miał czas i będzie akurat w przychodni, bo stempluje to za zgodność z oryginałem

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 14:54   #418
mooonis17
Raczkowanie

GG do mooonis17

Hej Mamusie

Na początku to mam pytanie,wiem że jestem tu dość sporadycznie ale co jakiś czas coś piszę no i nie ma mnie na liście Mamusiek...Dopisz mnie ktoś,nie bądźcie takie
Przy okazji dziś zaczynam 29 tydzień 97 cm w brzuszku.14 kg na plusie.
Mamy,które mają problem z tarczycą:czy to możliwe że tyle tyję,przez leczenie się na niedoczynność tarczycy?
mooonis17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 14:54   #419
Villga
Zadomowienie

Cytat:
, dlatego teaz walczę o każdy kolejny. i ściskam nogi co sił

coś odpadło?!
Ściskaj, ściskaj Będzie dobrze

A co do tej deski to tak: odpadło.
Te metalowe nóżki na których stoi oderwały się od tej powierzchni do prasowania :/
Villga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 15:00   #420
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość
Hej Mamusie

Na początku to mam pytanie,wiem że jestem tu dość sporadycznie ale co jakiś czas coś piszę no i nie ma mnie na liście Mamusiek...Dopisz mnie ktoś,nie bądźcie takie
Przy okazji dziś zaczynam 29 tydzień 97 cm w brzuszku.14 kg na plusie.
Mamy,które mają problem z tarczycą:czy to możliwe że tyle tyję,przez leczenie się na niedoczynność tarczycy?
ja mam niedoczynność i nie utylam za duzo nawet na początku miałam w ogole problemy z przybieraniem na wadze. ale nie mówila lekarka gin ani endo ze to cos z tarczyca. A bierzesz jakies leki? masz ustawiony ten poziom tsh?
15.10. 2011.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości