My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 8 16,00%
Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 28 56,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-04, 15:42   #3361
humpback
Zakorzenienie

Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8

Cytat:
Napisane przez diabli
wlasnie wrocilam z maratonu lekarskiego. rodzinny zszokowany moja gula na szyi - stwierdzil, ze to powiekszony plat tarczycy, widoczne golym okiem (dziwil sie, ze nic nie czulam i nie zauwazylam jak roslo ). mozliwe, ze jakis guzek...wypisal skierowanie na tsh, dodatkowo zrobilam ft3 i ft4, bo nie sa refundowane... wyniki odbieram jutro rano. dostalam skierowanie do poradni endokrynologicznej i chorob tarczycy (podobno terminy na rok do przodu! ale wpisal, ze ciaza i na cito). podjechalam tam juz dzisiaj, pani w recepcji od razu chciala mnie splawic, ze nie maja kontraktu, zmienila zdanie jak powiedzialam o ciazy i pokazalam szyje...mam przyjechac jutro o 15 z wynikami i prosic kierownika przychodni i lekarza zeby mnie jednak przyjeli
no to trzymam kciuki za dobre wyniki, a potem żeby cię przyjęli
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 15:45   #3362
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość

Nie cierpię organizować szafy, składać prania i prasować. Może i u mnie ogarniesz jak już nic nie będziesz mogła sobie znaleźć, a będziesz mieć za dużo energii?
Ja uwielbiam! ale tylko u siebie nie lubię grzebać w cudzych rzeczach
Stary 2013-02-04, 15:45   #3363
maarchewka
Zakorzenienie

Widzę ze mialyście fajne sny...
Mi się dzisiaj sniło ze komuś dziecko ukradłam.
Siedziało sobie takie roczne dziecko w wózku w spacerówce i nikogo przy nim nie było.. Wiec sobie je wziełam.. I jeżdziłam z nim po mieście i testowałam tą spacerówke na schodach i innych wybojach... Potem pojechałam z nim do domu (bo to chłopak był) go przebrać.. I jak mu sciągnęłam pieluchę to mnie calą obsikał...A potem go chciałam ubrać, bo jeszcze musiałam sporo rzeczy załatwić i nie dawałam sobie rady..w koncu go ubralam wsadziłam w chuste i pojechałam na miasto coś załatwiać.. a jak ktoś się mnie pytał skad mam dziecko, to mówiłam ,że nikt się nim nie zajmował więc go sobie wzięłam..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 15:46   #3364
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Nadrobiłam Was Ja dziś w domku, myślałam, że TŻ w tym tygodniu będzie w domu, ale pewnie zostanie w pracy aż do środy i zaczynamy remont naszego pokoiku Nie mogę się doczekać.
Dzidziuś mi dokazuje w brzuszku, coraz mocniejsze kopniaki dostaje TŻ ostatnio położył rękę na brzuchu, nie czuł co prawda kopniaków, ale jak go dzieciątko głaszcze po rączce Powiedział, że takie dziwne uczucie Faceci
Dziś idę na przegląd zębów na NFZ. Zapisałam się wreszcie w tamtym tygodniu. Jestem ciekawa co tam się dzieje. A za tydzień wizyta u gina Nie mogę się doczekać aż mi powie, że wszystko OK i kto tam się u mnie w brzuszku rozgościł.
A co do brzuszka wklejam zdjęcie z wczoraj 20 TC
ja też wkońcu zapisałam się do dentysty ide w poniedziąłek za tydzień a we wtroek do gina
a brzuszek rośnie Ci to widać
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 15:47   #3365
lonely_lady
Zakorzenienie

ufff... dopiero wróciłam z miasta ... padam
ze sklepów zaliczyłam NETTO, BIEDRONKĘ i LUMPKA
odgrzałam sobie wczorajszy rosół i jem, nadrabiając Was szybko

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
1. Chciałam go stosować od 30tc, ale musze za tydzień podpytać lekarkę czy w ogóle moge przy moich skurczach...
2. Tak, chcemy wiaderko. Miałam okazję widzieć malucha w takiej kompieli i jest to na prawdę bardzo fajna rzecz, mały może być cały w wodzie więc łatwiej zachować stabilność temperatury ciała, jest w pozycji embrionalnej, można sobie spokojnie poradzić z myciem w jedną osobę do tego zajmuje dużo mniej miejsca niż wanienka. Myślimy nad takim:
http://allegro.pl/wiaderko-do-kapiel...996004385.html bo nie trzeba podstawki do niego.
3. Olejek dodaje się do brudnych pieluch zanim pójdą do prania - zabija nieprzyjemny zapach i ma działanie antybakteryjne.
4. O, nie pomyślałam, żeby mierzyć temp wody tym na podczerwień. Dzięki. A co do łokcia, to na początku jednak nie będę wiedziała co tym łokciem mam czuć, jaką konkretnie temperature. A że to parę złotych to mogę kupić
dzięki za odpowidz

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
Da się tak, cały dzień nie zajrzeć na forum?
:
no ogólnie jest ciężko, ale jak nie ma się czasu i siły żeby nawet kompa odpalić to nie jest tak źle

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
oo czekam na relacje z netto :P
No więc tak:
Ubranka- niektóre nawet nawet, ale że tak powiem doopy nie urywają no i cena nie była zbyt kusząca w porównaniu do jakości.
kocyki- motyw małpek bardzo fajny, ale jakieś takie hmmm.. kiepskawe. Z lewej strony takie wyblaknięte, wyglądają jak sprane. no ale za 19zł można się zastanowić nad taką szmatką. Ja jednak nie brałam
pościel wydała mi się kiepskiej jakości, ale mogę się mylić bo nie zaglądałam żeby nie rozrywać
okrycia kąpielowe- 100%bawełny, ale małe 75x75 spodobała mi się ta małpka więc jedno niebieskie wzięłam pozwoliłam sobie na ten zakup dlatego, że jedno porządne i duże 100x100 już mam

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Co do zaniedbanych mam.... Ja 2 tyg. przed porodem zrobię sobie rzęsy (a co!), kupię krem BB i może jakoś będę wyglądać. A z tymi zębami to przesada.... Dziecku chuchać niemytymi zębolami to chyba żadna frajda dla obu stron.....
ja też chcę sobie zrobić rzeski przed porodem
ogólnie przymierzam się do nich już dłuugo. Na pewno świetnie się sprawdzają.. Zwłaszcza, że ja uwielbiam mieć podkreślone oczy i mogę nie mieć wcale makijażu, ale wytuszowane rzęsy i ewentualnie kredkę na powiekach muszę mieć

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Eeeej, w tym roku..
przeżyjemy swój dzień matki..
a tżci nasi.. dzień ojca...
jakie to uroczeeee..
no... ciekawa jestem czy nasz zdąży przed dniem matki może akurat w tym Dniu się urodzi

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
A ja się chwalę, że Cynamoniątko się rozbrykało i od kilku dni je czuję- jeszcze w tym fikaniu nie ma jakiejś regularności ale wiem, że to Młode
No i gonię Was - jesteśmy już w połowie 17tc
super
gratuluję kopniaczków no i gonisz nas faktycznie z tymi tygodniami

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Byłam w tym netto i tak - wg mnie kocyki bardzo średniej jakości, pościel nie wiem, nie dotykałam, nie chciałam rozrywać opakowania. Ręcznik z kapturkiem chyba ok ale nie brałam bo mam już jeden w takim rozmiarze i chcę większe chyba teraz Pajace jakieś też takie liche, za 17zł się nie opłaca wg mnie Wolę kupić w lumpku tak szczerze mówiąc.
Także my nic nie kupiliśmy
mam podobne zdanie
ale okrycie kąpielowe kupiłam
bo jedno, śliczne,dobrej jakości i duże (100x100) już mam

Cytat:
za brzuszek, pomalutku rośnie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
przyszedł mój najlepszy zakup z all. 12 bodziaków,2 rampersy, 2 pary skarpeteczek oaz ofkors bujaczki całośćza ok 150zł.

Załącznik 5097128
super

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 15:47   #3366
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Widzę ze mialyście fajne sny...
Mi się dzisiaj sniło ze komuś dziecko ukradłam.
Siedziało sobie takie roczne dziecko w wózku w spacerówce i nikogo przy nim nie było.. Wiec sobie je wziełam.. I jeżdziłam z nim po mieście i testowałam tą spacerówke na schodach i innych wybojach... Potem pojechałam z nim do domu (bo to chłopak był) go przebrać.. I jak mu sciągnęłam pieluchę to mnie calą obsikał...A potem go chciałam ubrać, bo jeszcze musiałam sporo rzeczy załatwić i nie dawałam sobie rady..w koncu go ubralam wsadziłam w chuste i pojechałam na miasto coś załatwiać.. a jak ktoś się mnie pytał skad mam dziecko, to mówiłam ,że nikt się nim nie zajmował więc go sobie wzięłam..
a myślałam ,że tylko ja mam zwariowane sny tylko mi narazie zazwyczaj śni się poród
Stary 2013-02-04, 15:48   #3367
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka
jak ktoś się mnie pytał skad mam dziecko, to mówiłam ,że nikt się nim nie zajmował więc go sobie wzięłam..
fajnie że od razu z wózkiem
Stary 2013-02-04, 15:49   #3368
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
gratuluję mega paki od szwagierki

co do wicia gniazda co dzień spisuję co mam,czego brak, ukłądam,przekładam.. jasna cholerka ale kiszka dobrze,że nie jestem sama.

ja jeszcze nie robiłam żadnej listy ale mam zamiar w lutym skompletować większość "drobiazgów" dla mnie i małej zostawiam tylko łóżeczko i wózek na koniec, ale wcześniej już będę miała upatrzony
Stary 2013-02-04, 15:51   #3369
lonely_lady
Zakorzenienie

jejjjuuu... gaduły... mam jeszcze trochę do nadrobienia
ale najpierw idę sobie odgrzać obiadek, bo rosół już zjadłam i umieram z głodu

Aaaa no i chwalę się, że dzisiaj zostawiłam w lumpku prawie 30zł, ale kupiłam:
4szt śpiochów
szare spodenki dresowe
1body
bluzeczkę
podkoszulkę

później wrzucę Wam fotki jeśli chcecie

Stary 2013-02-04, 15:52   #3370
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
ja chcę no i smacznego
Stary 2013-02-04, 15:54   #3371
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

4szt śpiochów
szare spodenki dresowe
1body
bluzeczkę
podkoszulkę

a fotki chcemy oczywiście

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 15:54   #3372
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
xal hahahaha Wasze dziecię to potrzyma Was coś czuję aż do rozwiązania
Najprawdopodobniej dziewczynka, więc tak się nastawiam, chociaż i tak ciuszki bardziej neutralne, ale pewnie coś różowego się trafi. Jak wylezie chłop to sam sobie winien, że się nie pochwalił wcześniej

A właśnie, bo odebrałam wyniku glukozy. Na czczo mam 71, co jest normą, a po 2h mam 66, czyli dziwnie bo spadek. Lekarka kazała się nie przejmować .... Rozmawiałam z tatą i mówię, że dziwne, to się zaczął śmiać, że dziecko zjadło cukier bo był dobry to mam spadek

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 15:55   #3373
Atena564
Zadomowienie

ja po wizycie kontrolnej u internisty- no i co , no i dała mi recepte na kolejną dawke antybiotyku, i w czwartek wieczorem kolejna kontrola, i lekarka liczy,że mnie kaszel przestanie męczyć, bo jak mi dziś powiedziała : "takie inferkcje w ciązy to się bardzo ciężko leczy, bo typowych, silnych leków by szybko pomogły to wciązy pani niemoge teraz przepisać"

ale wiecie co zrobiłam- weszłąm do gabinetu bez kolejki , tak jak w piątek mi lekarka kazała, bym bez kolejki wchodziła dziś na kontrol, tak też zrobiłam, kilka osób było a ja sie nimi nieprzyejełam i weszłam odrazu jak tylko przyszłam do przychodni, zdąrzyłam tylko płaszczyk zdjąć i czapke i jak siedziałam w gabinecie to słychać było komentarze pacjentów z poczekalni,ich oburzenie- ale mam to w że się wkurzyli, jak wyszłąm to nikt nic niepowiedział,tylko patrzyli na mnie wkurzeni
Stary 2013-02-04, 15:55   #3374
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Ostatnio mi powiedział że spełniło się jego największe marzenie że bedzie tatusiem. Cały czas sobie mówi do córeczki coś oczywiście przy tym narzekając na mamusie że się np źle odżywia
dla tz

Gosiulka, widze ze tez masz problem z suwaczkiem i podpisem do niego oj nameczylam sie z tym okrutnie! juz tlumacze. wchodzisz w swoj profil, klikasz na gorze "kolory i styl profilu", nastepnie po lewej "edytuj podpis" i tam wpisujesz

[url = tu wpisujesz adres swojego suwaczka]Piszesz tekst jaki chcesz mieć wyświetlany np. imie [/url] wszystko bez spacji
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 15:55   #3375
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Axella przyszła kasa z ZUSu tyle ile mówiłam

Cytat:
Napisane przez minkionka Pokaż wiadomość
dziewczyny, pomocy ;( mój lekarz na urlopie. A ja od kilku dni mam zdrętwienie ciała tuż pod prawym zebrem, nie czuję tu skóry, poza tym doszedł ból jakby pieczenie. Kobiety ponoć mają taki objaw ale w zaawansowanej ciąży a ja zaczęłam dopiero 22 tydzień, nie 30-34 ;( lekarz nie odbiera i nie wiem czy któraś z Was na to cierpi ?? Martwić sin tym ??;(
oj kochana nie pomoge o takiej przypadlosci nie slyszalam
Cytat:

z Maluszkiem w brzuszku dzień Matki też się liczy

---

Wróciłam z zakupów, byłam w bibliotece po jakieś książki, teraz mężu robi obiad i mam zakaz wchodzenia do kuchni

Byłam w tym netto i tak - wg mnie kocyki bardzo średniej jakości, pościel nie wiem, nie dotykałam, nie chciałam rozrywać opakowania. Ręcznik z kapturkiem chyba ok ale nie brałam bo mam już jeden w takim rozmiarze i chcę większe chyba teraz Pajace jakieś też takie liche, za 17zł się nie opłaca wg mnie Wolę kupić w lumpku tak szczerze mówiąc.
Także my nic nie kupiliśmy
o prosze to nie ma co isc
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
poczytałam, ale nie mam humoru coś na odpisywanie ...
wczoraj po południu wieczorem bardzo męczyły mnie skurcze, były co pół godziny, a jak zaczęły się co 20 min wzięłam relanium i trochę się wyciszyło, ale w nocy zaś były... i od czwartku każdego popołudnia zwiększa się ich ilość. do środy to ja bym chyba na porodówce wylądowała, więc zadzwoniłam do swojej gin z zapytaniem czy mogę brać ten fenoterol i w jakich dawkach ... babcia jest emerytowanym lekarzem więc by mi wypisała receptę, ale gin chce mnie zobaczyć, więc za godzinę podjadę tam na moment, do innej przychodni ... porażka, co tydzień kontrole ale mam nadzieję że po fenoterolu się uspokoją te skurcze i że już spokojnie dotrwamy do terminu ...

co do kocyków, planuje kupić w lutym dwa - lekki i cieplejszy, ale chciałabym kupić jak najbardziej naturalny, bawełniany - a te ceny mają kosmiczne ale nie znoszę po prostu tych z poliestru, sama pod takimi nie jestem w stanie wyleżeć więc dziecku tym bardziej nie zafunduje takiego. myślałam nad takim:
http://allegro.pl/kocyk-bawelniany-7...990857354.html
ale cena ...

a co do makijażu na porodówce - ja na pewno będę jechać zupełnie bez, najlepiej świeżo po prysznicu teraz mam jakąś awersję do makijażu, malowania paznokci itp. wcześniej nawet jak miałam wolne to się malowałam, chociaż oczka i puder mineralny, teraz jedynie co to korektor pod oczy. wiem, że to chore myślenie, ale na samym początku dwa razy trafiałam do szpitala "z marszu" nie mając nawet czasu na umycie się, i ciągle mam gdzieś w podświadomości że jakby się coś zaczęło dziać to nie będę miała jak zmyć makijażu - idiotyczne, wiem za to nie wyobrażam sobie dnia bez kąpieli, świeżo umytych włosów, najchętniej to kapałabym się dwa razy dziennie, gdyby nie rachunki za wodę ale wiecie co? nie maluje się, a wszyscy mi mówią że pięknie wyglądam tak więc nie straszę
oj trzymam kciuki zeby bylo ok i zeby przeszly skurcze , ja tez mam wieczorem najczesciej , ale jakos ciagle do mnie przemawia moj gin "szyjka twarda i długa" hehe wiec jakos sie nie martwie ale ty lec zbadac sie
co do makijazu na porodowce to ja tez bez makijazu eheh pazurki bede miala zrobione i moze rzesy ale zadnych tuszy podkladow , tam siejest mokrym po 5 min i taka brudna obslizgla fuujj my bardziej mowilismy o ciazy i po ciazyy zeby jakos wygladac kazdego dnia )
Cytat:
Cześć dziewczyny. Nadrobiłam Was Ja dziś w domku, myślałam, że TŻ w tym tygodniu będzie w domu, ale pewnie zostanie w pracy aż do środy i zaczynamy remont naszego pokoiku Nie mogę się doczekać.
Dzidziuś mi dokazuje w brzuszku, coraz mocniejsze kopniaki dostaje TŻ ostatnio położył rękę na brzuchu, nie czuł co prawda kopniaków, ale jak go dzieciątko głaszcze po rączce Powiedział, że takie dziwne uczucie Faceci
Dziś idę na przegląd zębów na NFZ. Zapisałam się wreszcie w tamtym tygodniu. Jestem ciekawa co tam się dzieje. A za tydzień wizyta u gina Nie mogę się doczekać aż mi powie, że wszystko OK i kto tam się u mnie w brzuszku rozgościł.
no pieknyyy brzusioo
Cytat:
xal dokładnie normalnie mam kwartalne a teraz mi częśc tej kwartalnej doliczyli do miesięcznej. tylko księgowa mi napisała że musi si upewnić w zusie czy na pewno dobrze robi doliczając mi tą premię bo sama nie jest pewna

przyszedł mój najlepszy zakup z all. 12 bodziaków,2 rampersy, 2 pary skarpeteczek oaz ofkors bujaczki całośćza ok 150zł.

Załącznik 5097128
ale suuperr lezaczki pikne i niedrogo rzeczy tez
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 15:57   #3376
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
4szt śpiochów
szare spodenki dresowe
1body
bluzeczkę
podkoszulkę

to daj fotki zawsze fajnie tak pooglądać co ktoś kupi
Stary 2013-02-04, 15:57   #3377
maarchewka
Zakorzenienie

a i pozytywnie się zaskoczyłam córką męża siostry (siostrzenicą?? męża)..
Ma półtorej miesiąca i myślalam, że takie dziecko to tylko się drze non stop chce jeść albo śpi.. A ta jak przyśliśmy to sobie leżała sama w łóżeczku jakąś godzinę.. Potem chwilę popłakała - może z 10 minut.. Dali jej jeść - przestała.. Potem po jakiejść godzinie znowu, ale nie jakoś głośno dali jej pić.. Potem wzieli na ręcę bo coś zaczęła marudzić, ale jak trzymali na kolanach i miała się na kogo patrzeć to już był spokój
myślalam ze z takim maluchem jest znacznie gorzej.. I jeszcze mówili, że dzisiaj to ma jakiś strasznie słaby dzien i im non stop płacze...

Wojtek
Stary 2013-02-04, 15:58   #3378
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

w sumie cała mi sja polegała na tym, że wzięliśmy naszą ukochaną bratanicę (2lata i 3 miesiące ) w piątek i opiekowaliśmy się nią do końca niedzieli
wymęczyła nas strasznie, tysiąc pomysłów na minutę. Skakanie po łóżkach, tańczenie, rysowanie, wspólne gotowanie, układanie klocków, różne zabawy, spacerki, czytanie bajeczek....
ale ona jest przekochana... ciągle powtarza "kocham Cię" i patrzy o tak --->
jejuuu... uwielbiam ją
a jak dzwoniliśmy do bratowej i dawaliśmy jej rozmawiać z mamusią to mówiła: że nie chce wracać, że fajnie się bawi i do widzenia

ale słodki ten opis
sloooodka! niedlugo nas to czeka, tyle, ze 24 na dobe pewnie do 18 roku zycia co najmniej, hehe.
Stary 2013-02-04, 15:59   #3379
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal
A właśnie, bo odebrałam wyniku glukozy. Na czczo mam 71, co jest normą, a po 2h mam 66, czyli dziwnie bo spadek. Lekarka kazała się nie przejmować .... Rozmawiałam z tatą i mówię, że dziwne, to się zaczął śmiać, że dziecko zjadło cukier bo był dobry to mam spadek
dziwne teoria taty może być słuszna

Cytat:
Napisane przez Atena564
ale wiecie co zrobiłam- weszłąm do gabinetu bez kolejki , tak jak w piątek mi lekarka kazała, bym bez kolejki wchodziła dziś na kontrol, tak też zrobiłam, kilka osób było a ja sie nimi nieprzyejełam i weszłam odrazu jak tylko przyszłam do przychodni, zdąrzyłam tylko płaszczyk zdjąć i czapke i jak siedziałam w gabinecie to słychać było komentarze pacjentów z poczekalni,ich oburzenie- ale mam to w że się wkurzyli, jak wyszłąm to nikt nic niepowiedział,tylko patrzyli na mnie wkurzeni
i bardzo dobrze
Stary 2013-02-04, 16:00   #3380
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
poczytałam, ale nie mam humoru coś na odpisywanie ...
wczoraj po południu wieczorem bardzo męczyły mnie skurcze, były co pół godziny, a jak zaczęły się co 20 min wzięłam relanium i trochę się wyciszyło, ale w nocy zaś były... i od czwartku każdego popołudnia zwiększa się ich ilość. do środy to ja bym chyba na porodówce wylądowała, więc zadzwoniłam do swojej gin z zapytaniem czy mogę brać ten fenoterol i w jakich dawkach ... babcia jest emerytowanym lekarzem więc by mi wypisała receptę, ale gin chce mnie zobaczyć, więc za godzinę podjadę tam na moment, do innej przychodni ... porażka, co tydzień kontrole ale mam nadzieję że po fenoterolu się uspokoją te skurcze i że już spokojnie dotrwamy do terminu ...

c
vil kochana ale Ty się musisz wymęczyć trzymam kciuki oby te skurcze mineły
Stary 2013-02-04, 16:02   #3381
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
piękne imię.
Mój powienien syna nazwać xbox
nasza corka powinna zwac sie Fifa
Stary 2013-02-04, 16:05   #3382
_pola
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez minkionka Pokaż wiadomość
dziewczyny, pomocy ;( mój lekarz na urlopie. A ja od kilku dni mam zdrętwienie ciała tuż pod prawym zebrem, nie czuję tu skóry, poza tym doszedł ból jakby pieczenie. Kobiety ponoć mają taki objaw ale w zaawansowanej ciąży a ja zaczęłam dopiero 22 tydzień, nie 30-34 ;( lekarz nie odbiera i nie wiem czy któraś z Was na to cierpi ?? Martwić sin tym ??;(
Minkionka ale boli Cię z przodu? Tak na samej górze brzucha?
Ja tak mam...a to od tego, że mała zazwyczaj jest bardzo wysoko ułożona i najprawdopodobniej uciska na wątrobę. To taki dziwny ból, jakby drętwienie, a jeszcze gorzej jak się dotyka to miejsce albo masuje. Mi czasami żadna pozycja nie pomaga...Ale np. wczoraj jak mała była nisko to mnie nie bolało.
Nie martw się pewnie masz to samo. Niestety nic nie da się poradzić - przejdzie po porodzie
Cytat:
Piękny brzusio

Cytat:
xal dokładnie normalnie mam kwartalne a teraz mi częśc tej kwartalnej doliczyli do miesięcznej. tylko księgowa mi napisała że musi si upewnić w zusie czy na pewno dobrze robi doliczając mi tą premię bo sama nie jest pewna

Załącznik 5097128
Super zakupy!!! I za jaką cenę

Franek
5 sierpień 2014

I wyciągnęło do mnie malutką rączkę,
I siłę mi dało niespotykaną,
I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
_pola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 16:06   #3383
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
a i pozytywnie się zaskoczyłam córką męża siostry (siostrzenicą?? męża)..
Ma półtorej miesiąca i myślalam, że takie dziecko to tylko się drze non stop chce jeść albo śpi.. A ta jak przyśliśmy to sobie leżała sama w łóżeczku jakąś godzinę.. Potem chwilę popłakała - może z 10 minut.. Dali jej jeść - przestała.. Potem po jakiejść godzinie znowu, ale nie jakoś głośno dali jej pić.. Potem wzieli na ręcę bo coś zaczęła marudzić, ale jak trzymali na kolanach i miała się na kogo patrzeć to już był spokój
myślalam ze z takim maluchem jest znacznie gorzej.. I jeszcze mówili, że dzisiaj to ma jakiś strasznie słaby dzien i im non stop płacze...
widze że tż siostrzenica jest jak moja chrześnica jak byłą niemowakiem to była słodkim, kochanym dzieciątkiem,które tylko się smiało do wszystkich, spokojnie leżało sobie w łózeczku, a jak już płakała lub głośno marudziła to wiadomo było, że albo jest już bardzo głodna, albo kolka albo pielucha już bardzo przepełniona, tak na codzień aniołek z niej był teraz do podstawówki chodzi, to już taki aniołeczek niejest, już różki pokazuje
ale znam niemowlęta, z którymi nikt dosłownie oprócz rodziców niechciał zostawać, nawet dziadkowei, bo takie darciuchy i marudy okropne i to nie z bólu czy głodu, poprostu takie charakterki miały i niewyrosły z tego niestety

Edytowane przez Atena564
Czas edycji: 2013-02-04 o 16:07
Stary 2013-02-04, 16:09   #3384
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
ufff... dopiero wróciłam z miasta ... padam
ze sklepów zaliczyłam NETTO, BIEDRONKĘ i LUMPKA
odgrzałam sobie wczorajszy rosół i jem, nadrabiając Was szybko

dzięki za odpowidz

no ogólnie jest ciężko, ale jak nie ma się czasu i siły żeby nawet kompa odpalić to nie jest tak źle

No więc tak:
Ubranka- niektóre nawet nawet, ale że tak powiem doopy nie urywają no i cena nie była zbyt kusząca w porównaniu do jakości.
kocyki- motyw małpek bardzo fajny, ale jakieś takie hmmm.. kiepskawe. Z lewej strony takie wyblaknięte, wyglądają jak sprane. no ale za 19zł można się zastanowić nad taką szmatką. Ja jednak nie brałam
pościel wydała mi się kiepskiej jakości, ale mogę się mylić bo nie zaglądałam żeby nie rozrywać
okrycia kąpielowe- 100%bawełny, ale małe 75x75 spodobała mi się ta małpka więc jedno niebieskie wzięłam pozwoliłam sobie na ten zakup dlatego, że jedno porządne i duże 100x100 już mam

ja też chcę sobie zrobić rzeski przed porodem
ogólnie przymierzam się do nich już dłuugo. Na pewno świetnie się sprawdzają.. Zwłaszcza, że ja uwielbiam mieć podkreślone oczy i mogę nie mieć wcale makijażu, ale wytuszowane rzęsy i ewentualnie kredkę na powiekach muszę mieć

no... ciekawa jestem czy nasz zdąży przed dniem matki może akurat w tym Dniu się urodzi

super
gratuluję kopniaczków no i gonisz nas faktycznie z tymi tygodniami

mam podobne zdanie
ale okrycie kąpielowe kupiłam
bo jedno, śliczne,dobrej jakości i duże (100x100) już mam

za brzuszek, pomalutku rośnie

super
acha czyli ja pewnie na przescieradle sie skupie pewnie, to moje spiochy po przecenie w smyku taniej niz w netto bo mniej niz 10 zl wyszly
Cytat:

4szt śpiochów
szare spodenki dresowe
1body
bluzeczkę
podkoszulkę

chcemy chcemy
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 16:10   #3385
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
o dobrze wiedzieć, dzięki

super no to gratulacje i teraz masz mnóstwo czasu na odpoczynek
Cytat:
maarchewka to teraz laaaaaaaba
Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
oj to teraz odpocznij sobie po takim maratonie
teraz zaczyna się party time Plan na najbliższy tydzien:
Jutro gimnastyka i sprzątanie łazienki i kibelka
w srode gimnastyka, bank, zakupy i piekę ciasta, sprzatanie sypialni, a wieczorem spotkanie ze znajomumi
w czwartek gimnastyka i przynoszę ciasta do pracy i się żegnam ostatecznie (muszę l4 zanieśc)
w piątek wolne od gimnastyki, ale jadę na uczelnie podbić obiegówkę odbieram dyplom, odpisy dyplomu po angielsku jeszcze z licencjatu (matko to lata temu było) oraz certyfikaty z uczelni
a w sobotę dla odmiany gimnastyka....

Cytat:
fajnie że od razu z wózkiem
: hahaha:

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
nasza corka powinna zwac sie Fifa
a mój synek Wiedźmin:p

Wojtek
Stary 2013-02-04, 16:11   #3386
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
ja po wizycie kontrolnej u internisty- no i co , no i dała mi recepte na kolejną dawke antybiotyku, i w czwartek wieczorem kolejna kontrola, i lekarka liczy,że mnie kaszel przestanie męczyć, bo jak mi dziś powiedziała : "takie inferkcje w ciązy to się bardzo ciężko leczy, bo typowych, silnych leków by szybko pomogły to wciązy pani niemoge teraz przepisać"

a niech spadają stare pierniki

nie żebym straszyła czy coś ale moją znajomą z pracy jak dopadł kaszel ok 3 miesiaca to jej odpuścił 2 tyg przed porodem
ale bądźmy dobrej mysli

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Najprawdopodobniej dziewczynka, więc tak się nastawiam, chociaż i tak ciuszki bardziej neutralne, ale pewnie coś różowego się trafi. Jak wylezie chłop to sam sobie winien, że się nie pochwalił wcześniej

no i chyba dobra teoria taty
ja to sie boję że tyle słodyczy ostatnio jem że pewnie mi wyjdzie glukoza 10000

ale powiem wam że mojemu dziadkowi jak wykryli cukrzyce to miał ponad 700
lekarz powiedział że to rekord i zdziwił się że dziadek sam do przychodni przyszedł
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 16:14   #3387
xal
Zakorzenienie

Cytat:
no i chyba dobra teoria taty
ja to sie boję że tyle słodyczy ostatnio jem że pewnie mi wyjdzie glukoza 10000

ale powiem wam że mojemu dziadkowi jak wykryli cukrzyce to miał ponad 700
lekarz powiedział że to rekord i zdziwił się że dziadek sam do przychodni przyszedł
Będzie dobrze, moja słodka dziurka wciąga wszystko co słodkie a wyniki ma w normie. Córcia tatusia będzie
A tak w ogóle to dzwoniłam do rodziców poskarżyć się na ich wnuczę, że współpracować nie chce i nadal nie jestem pewna płci Jadę jutro, to może moja mama z nią pogada i na następnym USG się ujawni

Edytowane przez xal
Czas edycji: 2013-02-04 o 16:16
xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 16:14   #3388
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie wrocilam z maratonu lekarskiego. rodzinny zszokowany moja gula na szyi - stwierdzil, ze to powiekszony plat tarczycy, widoczne golym okiem (dziwil sie, ze nic nie czulam i nie zauwazylam jak roslo ). mozliwe, ze jakis guzek...wypisal skierowanie na tsh, dodatkowo zrobilam ft3 i ft4, bo nie sa refundowane... wyniki odbieram jutro rano. dostalam skierowanie do poradni endokrynologicznej i chorob tarczycy (podobno terminy na rok do przodu! ale wpisal, ze ciaza i na cito). podjechalam tam juz dzisiaj, pani w recepcji od razu chciala mnie splawic, ze nie maja kontraktu, zmienila zdanie jak powiedzialam o ciazy i pokazalam szyje...mam przyjechac jutro o 15 z wynikami i prosic kierownika przychodni i lekarza zeby mnie jednak przyjeli ciekawa jestem czy skonczy sie na prywatnym leczeniu...po cholere nam ten nfz?!
trzymam kciuki żeby wyniki wyszły jak najlepiej no i żeby udało się z leczeniem na nfz
wymuś ciążą leczenie nfz, powiedz że jak się nie zgodzą to ich myszy zjedzą

Cytat:
ja chcę no i smacznego
Cytat:

a fotki chcemy oczywiście
zaraz się ogarnę i powrzucam fotki, dajcie mi odsapnąć

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość

wiesz, że u mnie tez był spadek glukozy
ale mam jakieś inne jednostki
glukoza:
przed wypiciem- 4,3mmol/l (norma 3,5-5,6)
po 2 h od wypicia- 3,7mmol/l (norma do 7,8)

Cytat:
to daj fotki zawsze fajnie tak pooglądać co ktoś kupi
wrzucę za jakąś godzinkę, jak zjem i się ogarnę, bo niedawno wróciłam

Cytat:
sloooodka! niedlugo nas to czeka, tyle, ze 24 na dobe pewnie do 18 roku zycia co najmniej, hehe.
ona jest najcudowniejszym dzieciątkiem na świecie..
Naprawdę !!!! już nieraz opiekowaliśmy się nią i zawsze mówimy, że moglibyśmy ją zaadoptować. Jest przekochana i potrafi rozczulić swoim spojrzeniem czy słowem..
w sobotę pod wieczór zmęczona położyłam się żeby troszkę odpocząć, miałam małe skurcze i tak się zamyśliłam, a ona przybiegła, pocałowała mnie i mówi żebym się nie smuciła
głaskała mi brzuszek i przytulała się, a że wie że nie mogę jej nosić to za każdym razem mówi, że jak się urodzi Wiktorek to wtedy będę ją nosiła
i np. jak woła na kibelek to mówi do mojego Tż- "Kituuuś a posadzisz mnie na sedesik? ale Emilcia będzie mnie trzymała a Ty sobie pójdziesz"

Stary 2013-02-04, 16:14   #3389
maarchewka
Zakorzenienie

dziewczyny z Wawy - kolezanka mi podesłała - http://img685.imageshack.us/img685/5...brzuszkiem.jpg

Wojtek
Stary 2013-02-04, 16:14   #3390
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
teraz zaczyna się party time Plan na najbliższy tydzien:
Jutro gimnastyka i sprzątanie łazienki i kibelka
w srode gimnastyka, bank, zakupy i piekę ciasta, sprzatanie sypialni, a wieczorem spotkanie ze znajomumi
w czwartek gimnastyka i przynoszę ciasta do pracy i się żegnam ostatecznie (muszę l4 zanieśc)
w piątek wolne od gimnastyki, ale jadę na uczelnie podbić obiegówkę odbieram dyplom, odpisy dyplomu po angielsku jeszcze z licencjatu (matko to lata temu było) oraz certyfikaty z uczelni
a w sobotę dla odmiany gimnastyka....

: hahaha:

a mój synek Wiedźmin:p
o kurde ale plan ale ruszaj się jak najwięcej bo to nie wiadomo. ja dzisiaj na 20 min do sklepu poszłam i oczywiście brzuch twardy po powrocie, zmęczenie nieziemskie i leżałam plackiem godzinę...

sylviae a ty jak się czujesz z tym pessarem?
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości