|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 |
|
8 | 16,00% |
| Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 |
|
28 | 56,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8
Cytat:
![]() Cytat:
A u mnie właśnie się okazało, że żona kuzyna też jest w ciąży i rodzi na początku sierpnia Odkąd jestem w ciąży już dowiedziałam się o 3 dziewczynach z otoczenia, które rodzą w podobnym terminie
|
|
#3332 | |
|
Zakorzenienie
|
ej, co macie dzisiaj na obiad? bo nie mam na nic pomysłu ani szczególnej ochoty
![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
co do imienia to ja sobie wyobraziłam jak będę wołać " Monitor odejdź od komputera "
|
|
#3333 |
|
Wtajemniczenie
|
poczytałam, ale nie mam humoru coś na odpisywanie ...
wczoraj po południu wieczorem bardzo męczyły mnie skurcze, były co pół godziny, a jak zaczęły się co 20 min wzięłam relanium i trochę się wyciszyło, ale w nocy zaś były... i od czwartku każdego popołudnia zwiększa się ich ilość. do środy to ja bym chyba na porodówce wylądowała, więc zadzwoniłam do swojej gin z zapytaniem czy mogę brać ten fenoterol i w jakich dawkach ... babcia jest emerytowanym lekarzem więc by mi wypisała receptę, ale gin chce mnie zobaczyć, więc za godzinę podjadę tam na moment, do innej przychodni ... porażka, co tydzień kontrole co do kocyków, planuje kupić w lutym dwa - lekki i cieplejszy, ale chciałabym kupić jak najbardziej naturalny, bawełniany - a te ceny mają kosmiczne http://allegro.pl/kocyk-bawelniany-7...990857354.html ale cena ... ![]() a co do makijażu na porodówce - ja na pewno będę jechać zupełnie bez, najlepiej świeżo po prysznicu teraz mam jakąś awersję do makijażu, malowania paznokci itp. wcześniej nawet jak miałam wolne to się malowałam, chociaż oczka i puder mineralny, teraz jedynie co to korektor pod oczy. wiem, że to chore myślenie, ale na samym początku dwa razy trafiałam do szpitala "z marszu" nie mając nawet czasu na umycie się, i ciągle mam gdzieś w podświadomości że jakby się coś zaczęło dziać to nie będę miała jak zmyć makijażu - idiotyczne, wiem za to nie wyobrażam sobie dnia bez kąpieli, świeżo umytych włosów, najchętniej to kapałabym się dwa razy dziennie, gdyby nie rachunki za wodę ale wiecie co? nie maluje się, a wszyscy mi mówią że pięknie wyglądam tak więc nie straszę
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-02-04 o 14:44 |
|
|
|
#3334 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ziemniaki z wczoraj i jajsko sadzone plus mix sałat ze śmietaną dziś i jutro uzupełnianie zapasów, bo lodówka puści świstkami wstawię rosół, bo od rana kurę rozmrażam, tylko muszę czekać na męża, żeby włoszczyznę przyniósł .
|
|
#3335 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Obrączki ... cenowo, bo nie wiem jaki ty region pl to powiem ci, że my robiliśmy w BB. W sosnowcu czy katowicach zrobienie 500 zł, a w bielsku 200zł, obrączki kosztowały ok 300zł takie 4-5mm rozmiar 23 w bielsku. To było 2 lata temu, ale różnica cen została do dzisiaj. Cytat:
Pewnie też wliczyły ci się premie uznaniowe albo nagrody. Cytat:
Ja pewnie tak, ale mój mąż pewnie jeszcze nie zaskoczy, że fajnie by było w imieniu dziecka jakiegoś badylka kupić ![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Miałam napisać jak na wizycie a zapomniałam No więc, moje dziecko to śpioch-leniwiec aż się lekarka zapytała przy USG kiedy ma swoje pory, bo sobie po prostu spało, więc płeć nadal nie potwierdzona. Mam wrażenie, że dziecko myśli sobie na USG " zastygnę w bezruchu, wstrzymam oddech to mnie nie zauważą i szybko sobie pójdą"
|
|
#3336 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny. Nadrobiłam Was
![]() Ja dziś w domku, myślałam, że TŻ w tym tygodniu będzie w domu, ale pewnie zostanie w pracy aż do środy i zaczynamy remont naszego pokoiku Dzidziuś mi dokazuje w brzuszku, coraz mocniejsze kopniaki dostaje TŻ ostatnio położył rękę na brzuchu, nie czuł co prawda kopniaków, ale jak go dzieciątko głaszcze po rączce Powiedział, że takie dziwne uczucie Dziś idę na przegląd zębów na NFZ. Zapisałam się wreszcie w tamtym tygodniu. Jestem ciekawa co tam się dzieje. A za tydzień wizyta u gina A co do brzuszka wklejam zdjęcie z wczoraj 20 TC
|
#3337 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja też kupuję tylko bawełniane kocyki, nic sztucznego sobie nie wyobrażam w nich. http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80197413/ http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60194849/
|
|
#3338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaki film oglądałaś dzisiaj?
|
|
#3339 |
|
Zakorzenienie
|
xal dokładnie
![]() przyszedł mój najlepszy zakup z all. 12 bodziaków,2 rampersy, 2 pary skarpeteczek oaz ofkors bujaczki całośćza ok 150zł.20130204_143934.jpg |
|
|
|
#3340 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ooo też fajnie, do ikei musimy się wybrać, świeczki nam się kończą ![]() qrcze ale nakręciłam na ten lek na skurcze ... jak sobie pomyślę, że będę mogła jechać pooglądać wózki, meble, w ogóle wyjść z domu bez problemu to ahhhhhh oby tylko zadziałało |
|
|
|
|
#3341 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3342 |
|
Zakorzenienie
|
happy to ja się nic nie odzywam.... my za swoje obrączki daliśmy 2700 zł.........
Aaś jakie zarąbiste zakupy! A cena...... ![]() xal hahahaha Wasze dziecię to potrzyma Was coś czuję aż do rozwiązania ![]() antoinettee śliczny brzusio i jeszcze taki mały
|
|
|
|
#3343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wow ja niby też 20t, ale nie mam nawet połowy tego co ty. mąż się śmieje że ja pewnie tą ciążę sobie uroiłam, bo całe otoczenie nie wierzy. a ja widzę że rośnie, tylko baaaaaardzo powoli ![]() napisałam siostrze że jak będzie synek to ja jestem za imieniem Monitor
|
|
#3344 |
|
Zakorzenienie
|
xal padłam
dziewczyny może warto przykleić do 1 postu? http://dobra-mama.pl/temat-tygodnia/pierwsza-pomoc.html |
|
|
|
#3345 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale każdemu rośnie inaczej, Tobie zaraz też wyskoczy i będzie śluczniusi
|
|
#3346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaaaa znowu mam zgagę! ja już nie moge |
|
|
|
|
#3347 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
waga rośnie, a brzuch jakoś znacząco nie odstaje. ale jak synek chce się gnieść w namiocie, to jego sprawa
|
|
#3348 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3349 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje, że wrócilam z wizyty... Dostałam bez problemu L4.. Serducho bije, żadnej infekcji nie ma, szyjka w porzo i macica nie twardnieje
![]() Miałam dzisiaj pracowity dzień- byłam u lekarza, potem w banku, potem w aptece (dzięki annoite za linka do aukcji kupiłam witaminki!!), potem znowu u lekarza bo zapomniałam podbić l4 na recepcji Szukałam kartki, że kobiety w ciąży bez kolejki ale nie było.. Nawet mi miejsca nikt do siedzenia nie ustąpił.. Ale na szczęście się zwolniło..No i czekalam 25 minut.. Jak w koncu był mój numerek to wpadła dziewczyna z numerkiem o 10 osób mniejszym, że ona była wcześniej ale nie zauwazyła, że awizo na inne nazwisko i czekała na chłopaka.. No i pani w okienku powiedziała, że ten numerek juz był i ze bylo wtedy podejsc i musi teraz wziaśc nowy numerek.. Swoją drogą trochę głupia dziewczyna.. Bo mogla co jakiś czas sobie dobierać numerek, a nei czekać na chlopaka i myslec ze wejdzie z tym numerkiem który był.. Ale co zrobić.. a i oczywiście apteka pełna starszych ludzi.. troche mi szkoda tych geriawitów, że oni te wszystkie rachunki na poczcie płacą toż to najgorszy wyzysk jest.. |
|
|
|
#3350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie też cały czas piecze w gardle. tak okropnie jeszcze nie miałam, ale przypuszczam że młody uciska mi wnętrzności i cały mój kwas z żołądka ląduje w przełyku i w gardle..
|
|
#3351 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3352 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i teraz masz mnóstwo czasu na odpoczynek
|
|
#3353 |
|
Zakorzenienie
|
maarchewka to teraz laaaaaaaba
|
|
|
|
#3354 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nawet nie wiem jak peeling tam zrobić, ale już niedługo z tż to on się tym zajmie, i oczyści mi trochę te tereny a co do cycków, mimo że wyjściowo miałam megha małe, coś tam podrosło i teraz co?! znów zerówki ![]() i nie wiem czemu i jestem zła Cytat:
![]() dzięki za gratki ![]() ![]() nie no super, ja jeszcze w środe śmigam do księgowej i będę działać.. kinga-też kocham efekt po zrobieniu rzęs, choć samo robienie jest tak nudne,że zasnęłam |
||
|
|
|
#3355 |
|
Zadomowienie
|
2 tygodnie fajnie tak posiedzieć w domu, ale po sobie wiem, że po tym okresie by się wróciło, choćby na kilka godzin dziennie. W moim przypadku 8 godzin za dużo, do tego weekendy, a na rękę oczywiście mi nie pójdą więc pozostaje L4
|
#3356 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ten femibion to w ogóle chyba jest przereklamowany
|
|
#3357 | |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie wrocilam z maratonu lekarskiego. rodzinny zszokowany moja gula na szyi - stwierdzil, ze to powiekszony plat tarczycy, widoczne golym okiem (dziwil sie, ze nic nie czulam i nie zauwazylam jak roslo
). mozliwe, ze jakis guzek...wypisal skierowanie na tsh, dodatkowo zrobilam ft3 i ft4, bo nie sa refundowane... wyniki odbieram jutro rano. dostalam skierowanie do poradni endokrynologicznej i chorob tarczycy (podobno terminy na rok do przodu! ale wpisal, ze ciaza i na cito). podjechalam tam juz dzisiaj, pani w recepcji od razu chciala mnie splawic, ze nie maja kontraktu, zmienila zdanie jak powiedzialam o ciazy i pokazalam szyje...mam przyjechac jutro o 15 z wynikami i prosic kierownika przychodni i lekarza zeby mnie jednak przyjeli ciekawa jestem czy skonczy sie na prywatnym leczeniu...po cholere nam ten nfz?!Cytat:
a teraz pedze robic buraczany sok...
|
|
|
|
|
#3358 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za zakupy
|
|
|
|
|
#3359 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
przeczytaj sobie ksiazke nostalgie, a po niej szczesciare tej samej autorki (alice sebold)
|
||
|
|
|
#3360 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:35.

on tak lubi komputery, że może nazwiemy syna Monitor
Odkąd jestem w ciąży już dowiedziałam się o 3 dziewczynach z otoczenia, które rodzą w podobnym terminie
07.07.2012 

(dobra, nie tylko cycki
ale jak przy córce ma się brzydnąć, to dobrze, że wybrała taki obszar

oby tylko zadziałało