|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 |
Rozeznanie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Macie całkowitą rację
![]()
![]() |
#1112 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
implantacja może byc już 6 dni pozapłodnieniu czyli gdzieś tydzień po owulacji ale równie dobrze może byc 12 dni po owu, w dniu spodziewanej @ trzymam kciuki mam wielkie n adzieje u Ciebie że to jednek to ![]()
![]() |
#1113 |
Raczkowanie
|
Witam Was dziewczyny! Ja dziś tak trochę nieśmiało Was podczytuję z pracy, żeby mnie nikt nie podejrzał
![]() Dziękuję za gratulacje odnośnie sesji. A jeśli chodzi o moje zakupy, to poniżej linki ![]() http://www.reserved.com/pl/collectio...-woman/V1895_4 http://www.reserved.com/pl/collectio...ew-woman/V6086 http://www.reserved.com/pl/collection/woman/bags/V7431 Oprócz tego jeszcze biały cienki sweterek, z dołu wystaje jakby koszula, taka cienka, mgiełka. I podkoszulek czarny, z przodu z koronką wokół dekoltu, korale i baleriny. Ale tego już nie ma na stronie Re. U mnie dziewczyny chyba po owulacji, tzn. mam nadzieję, bo już fizycznie nie daję rady w tym miesiącu z tymi wygibasami ![]() ![]() Za wszystkie testujące 3mam kciuki, a za czekające na @- oby nie przyszła. |
![]() ![]() |
![]() |
#1114 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() choruję na coś takiego właśnie. ja w weekend zaopatrzyłam się w małą, podręczną F&F- była wyprzedaż i zakupłam ją za niecałe 30zł ![]() ![]()
![]() |
#1115 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a mnie mężuś wczoraj pytał kiedy teraz robimy "mełego" ![]() mówię że w walentynki ![]() ![]()
![]() |
#1116 |
Rozeznanie
|
Torba bardzo fajna
![]() Ja w sobotę zaopatrzyłam się w sukienkę ![]() Uciekam już. Wyjątkowo mam dzisiaj wolny poniedziałek, ale muszę zabrać się za ogarnianie mieszkania... cała sterta prasowania mnie czeka i jeszcze muszę ugotować coś na najbliższych parę dni, bo od jutro do piątku w pracy do późnych godzin wieczornych ![]()
![]() |
#1117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwielbiam ciuchy i gadżety z reserved ![]() ![]() Torbę też zakupiłam sobie brązowo żeby do kozaków mi pasowała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1118 |
Zakorzenienie
|
Tak sobie Was czytam i stwierdzam że macie racje z "odpowiednią porą" na maleństwo. Tez nie zastanawiałabym się nawet chwili czy wybrać kupe kasy na przyjemności czy żyć od pierwszego do pierwszego z pełna rodziną. Jednak w obecnej sytuacji kiedy tylko mąż ma umowę o prace i to stresującą a ja tylko dorabiam po prostu boję się że przyjdzie taki moment ze będę musiała odmówić dziecku podstawowych rzeczy. Wiem że moja mama by nam pomogła ale to nie o to chodzi. Podjęliśmy decyzję o założeniu własnej rodziny, jesteśmy dorośli i sami chcemy ponosić odpowiedzialność za własne czyny. Sama jestem osobą mówiąca "robimy, jakoś to będzie" ale jeśli chodzi o dziecko to mam wielkie obawy. Coraz mniej wierzę ze uda mi się znaleźć stabilną pracę zanim zajdę w ciążę ale nie przestane próbować.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1119 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale odrobina cierpliwości dobrze mi zrobi ![]() póki co kupiłam test, ale płytkowy, moje jedyne zadanie zaczekać do rana, a łatwo nie będzie... ![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
Moja sąsiadka powiada, że czasami nawet trzeba "łyknąć", żeby dzieciak urodził się "do ludzi" ![]()
Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy. Edytowane przez wadera4 Czas edycji: 2013-02-04 o 16:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1120 |
Raczkowanie
|
Hey Dziewczyny!
Wracam po weekendzie. Normalnie nie znalazłam chwili żeby wstąpić, więc pora nadrobić. Dziękuję za przemiłe powitanie ![]() Trzymam kciuki za wszystkie, żeby wredne @ nie przyszły! ![]() Staram się obserwować siebie i wyciągać jakieś wnioski, ale faktycznie na początek to czarna magia. Wciąż boli mnie podbrzusze, to już 6 dzień, w sobotę to nawet chodzenie było dziwne, bo mnie w pachwinach ciągnęło i krzyż bolał jak diabli. Cały czas czuję jakbym miała brzuch tak nisko cały napięty, wieczny skurcz. Do tego czasem ciągnięcie, kłucie, albo bóle krzyżowe, że gimnastykę wyczyniam. Już nawet myślałam o Nospie, bo to się mało przyjemne robi, ale okazuje się, że w Finlandii jej nie mają i musiałabym iść do lekarza po jakiś zamiennik. Ech... Z tą potencjalną owulacją to też jakaś podejrzana sprawa, bo odkąd mnie ten brzuch pobolewa nie zauważyłam zmian w śluzie, ciągle biały, lepki i niewiele. Jedyny czas kiedy był inny był właśnie 9dc, kiedy był mokro-wodnisty, potem ciężko stwierdzić, bo ostro działaliśmy ![]() ![]() Staram się nie nakręcać, ale czuję się dziwnie i ten brzuch mnie martwi. Do tego jeździ mi w nim jak w jakimś rollercoasterze, ale wszystko ok. Poza tym jak nigdy od niedzieli zeszłej co wstaję to zaraz siadam spowrotem, kiełbie we łbie ![]() Także albo będzie upragniona fasolka, albo rozhuśtane hormony i paskudna @, której aż się boję po takich zapowiedziach ![]() A propos, była któraś kiedyś w Finlandii? Jak nie to naprawdę polecam! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1121 |
Rozeznanie
|
Witam po długiej nieobecności
![]() Ach... sesja co za czas...jeszcze nie skończona ale prawie na finiszu. Czekam teraz na owu, choć nie ukrywam, że i tak cieszymy sie z TŻ sobą wtedy kiedy mamy na to ochotę ![]() Jak dobrze, że tylko pół roku szkoły...i koniec. Witam nowe staraczki ![]() Edytowane przez kOmorowska Czas edycji: 2013-02-04 o 16:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#1122 |
Przyczajenie
|
Hej , chyba i mi sie wkońcu udało
![]() Wczoraj zrobiłam test i wyszła mi druga kreseczka ledwo widoczna dlatego postanowiłam dzisiaj zrobić go jeszcze raz i wyszła już dużo bardziej wyraźna. Podchodzę do tego z niedowierzaniem ponieważ @ mam dostać dopiero w czwartek i boję się żeby nie przyszła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1123 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1124 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Długo się staraliście? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1126 |
Przyczajenie
|
Tak 6 cykli dlatego nie mogę uwierzyć i mam nadzieję,że nic się już nie zmieni
|
![]() ![]() |
![]() |
#1127 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny wychodzę na prostą po # Robię sobie mała przerwe od starań i biorę sie za robotę wiosną
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1128 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do Finlandii- od kiedy po raz pierwszy przeczytałam Sagę o Ludziach Lodu Finlandia i Skandynawia ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1129 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1130 |
Zadomowienie
|
xdariax - gratulacje!!
A ja chyba zapeszyłam, nie wiem tak się cieszyłam gdy ta @ nie przyszła o czasie... aż dzisiaj popołudniu dostałam jakieś plamienie. Tzn albo plamienie albo @ przyszła. Jakieś to dziwne, nigdy tak dziwnie się nie czułam, a okres zawsze miałam jak w zegarku, nawet po odstawienie pigułek (które brałam przez 6 lat) okres wrócił na czas. Od kilku dni pobolewało mnie w dole brzucha, ciągnęło, bolało w plecach, tak jak na @ tylko że w wersji bardzo light. A dzisiejsze plamienie(?) albo dzisiejsza @ koloru brunatnego i pół-przezroczystego. Chyba zwariowałam, że się tak przejmuję, żałuję tylko że poszłam na ten test dzisiaj bo jutro na pewno będzie kolejne wielkie rozczarowanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1131 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Co do pory na maleństwo to ja mam wrażenie że przegapiłam swój moment - ale tylko czasami ze względu na czas jaki sie nie udaje. Z drugiej strony jest to dla mnie najbardziej odpowiedni moment bo teraz pojawił sie instynkt, którego wczesniej absolutnie nie było i śmiałam sie że chyba do mnie nie przyjdzie ![]() ![]() ![]() Stabilizacje mamy obydwoje z tz - po ślubie jesteśmy - wiec teraz na legalu mogłaby byc fasolka ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1132 |
Rozeznanie
|
Witam i o humor pytam
![]() TŻ odprawiony do pracy... ja z poranną kawą w ręku... i zaraz czas do pracy ![]() Życzę wszystkim miłego dzionka ![]() Gratuluje tym , które ujrzały II ![]() Edytowane przez kOmorowska Czas edycji: 2013-02-05 o 06:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#1133 |
Wtajemniczenie
|
Wprawdzie blada... ale jest jest jest! druga krecha
![]() jednak dziwne objawy nie myliły ![]()
#1134 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1135 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1136 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My staraliśmy się 2 razy dziennie, dlatego byłam przekonana, że nie zaszłam, bo wszędzie czytałam, że to za często ![]() Teraz muszę iść na tą betę, mam nadzieję, że już nic się nie zmieni...
![]() |
#1137 |
Raczkowanie
|
Jeju dziewczyny takie wiadomości z rana!! GRATULUJĘ WAM!!! 2 nowe fasolki!!
![]() Ja dopijam kawkę i zabieram się do pracy. Czekam teraz na fluidy ciążowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1138 |
Wtajemniczenie
|
Przesyłam
![]() ![]() ![]()
#1139 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja dzisiaj nie witam z kawą, a z kubkiem herbaty żurawinowej ![]() ![]() bo mnie chyba dopadło zapalenie pęcherza. w nocy spać nie mogłam, co chwilę latałam do wc. wrrr ![]() przepraszam, że tak dosadnie piszę, ale jestem cholernie zirytowana- szczególnie tymi drzwiami, którymi ja kłapie a szefowa rozwala na full. ![]()
![]() |
#1140 |
Zadomowienie
|
Wadera gratulacje ode mnie
![]() A u mnie niestety wielkie rozczarowanie ;( ;( ;( To chyba jednak @, bo dziś już "normalnie" krwawię. Strasznie mi źle i smutno. TZ odbierze te wyniki koło południa choć i tak nie wiem po co. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:05.