|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#332 |
Zakorzenienie
|
Nie na boczkach to jak?
|
![]() ![]() |
![]() |
#333 |
Zadomowienie
|
Hihihi, te nasze gluciki ![]()
#334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#335 |
Wtajemniczenie
|
kurcze, Maja też ma takie chrosteczki na buzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie ubieram
![]() |
#337 |
Zakorzenienie
|
Ja pytałam sprzedających i mówiły, że w niektórych Rossmanach wciąż można spotkać na wyprzedaży resztki, bo po prostu chcą to wyprzedać, zamiast usuwać... U mnie w Olsztynie niestety już nie ma nigdzie nawet tych resztek...
|
![]() ![]() |
![]() |
#338 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na boku nie mozna? ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#339 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, a po porodzie to szczepiłyście Engerixem czy Euvaxem? Bo u mnie w szpitalu dają możliwość wyboru i sama nie wiem, które lepsze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#340 |
Zakorzenienie
|
Ja lekarzy też nie rozumiem. Jeden mówi tak drugi tak. Co specjalnośc to inne zdanie. Mojej Cioci neuolog powiadział, że dzieci nie nosić w pionie przodem do siebie, tylko oparte o siebie przodem do świata i to tylko do odbicia. A ja usłyszałam od ortopedy, że noszenie przodem do świata jest nie dobre dla kręgosłupa, bo jest ułożony w niefizjologiczny sposób i jest to niezdrowe dla dziecka. i nosić tylko przodem do siebie z nóżkami ułożonymi na żabkę.
I weź tu być mądry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#341 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny mam pytanie niby juz wczoraj pytalam i niby gosia tez tak ma ale hmm nie wiem czy az tak otoz mam takie dziwne rwanie parcie nie wiem jak to odpisac promieniujace od brzucha do odbytu.... Wczoraj wieczorem tak mnie bolalo ze tz musial mnie do lozka podprowadzic malej na rece nie umialam wziac.... No a potem poszlam do kibelka na dwojke i myslalm ze spadne z tego klopa z bolu i to nie bolalo u ujscia tylko tak jakby w srodku :/ ![]() Nie odniose sie do wszystkiego bo pedzicie jak torpedy chyba za duzo macie czasu ![]() Witam noowa mame gratuluje maluchnej takiego maluszka ! Dodam ze chyba jak silver tez mam baby blues.... Ogolnie ciezko jest w ciazy w ogle nie plakalam teraz non stop, poczucie ze se nie poradze ze tz mnie nie kocha..... ![]() ![]()
![]() |
#342 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a odnosnie płakania to minie, niejedna z nas tak miala i przeszlo. teraz juz nie placzemy tylko na wizazu siedzimy ![]() Cytat:
![]() nawet nie wiem na co te szczepionki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#343 |
Rozeznanie
|
Która z was pije herbatkę koperkowa?
Jaką?
#344 |
Zadomowienie
|
Mam pytanie do mam które urodziły w 2013 roku i składały papiery o becikowe. Jakie dokumenty są potrzebne do becikowego? Bo u mnie na stronie mopsu dane jeszcze z 2011 roku
![]()
#345 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#346 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#347 |
Rozeznanie
|
DOPUKI NIE JEST ROZLICZONY ROK 2012 W SKARBÓWCE, DOCHODY Z 2011, ja dzwoniłam to chcieli ode mnie za rok 2011 i zaświadczenie o wypłacie z miesiaca 2012, więc najpierw się rozliczę za 2012 z us i dopiero składam, dla mnie akurat kożystniej
#348 |
Wtajemniczenie
|
Measia fajny opis
![]() Kurcze przeraza mnie temat szczepien, nie znam sie ![]() Własnie wrocilam z usg, spokojniejsza jestem. Przepływy, wody, niby ok ale wszystko dolna granica normy co lekarz skwitował, ze organizm szykuje sie do porodu. Mały wazy ok 2700 g. Troche mało, ale ja jestem drobna, wiec nic w tym dziwnego podobno. |
![]() ![]() |
![]() |
#349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja Mała tak strasznie się wierci od pół godziny że już nie wiem co ze sobą zrobić ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#350 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Dzięki za informację
![]() |
#351 |
Wtajemniczenie
|
Kurczę chciałam Was nadrobić ale nie dam rady, moje Maleństwo jest bardzo absorbujące. Mąż się śmieje że ona jest identyczna jak ja i że trzeba ciągle przy niej być, tulić, całować to wtedy szczęśliwa
![]() Dzisiejsza noc tak przespana pół na pół ale skapitulowaliśmy z mężem rano i Mała znalazła się z nami w łózku ... ![]() Ciągle wisi na cycu jak się dorwie do jedzenie to je jakieś 3 godz z 10cio minutowymi przerwami a potem odsypia też jakies 3-4 godz. Widziałaś że pisałyście o wadze z usg i co się ma do tego po porodzie - otóż u mnie na każdym usg było widać ze Blanka jest malutka, że zawsze o tydzien mniejsza niz powinno byc, kilka godz przed porodem na usg wyszło 3300 g a jak się mała urodziła i mówią że ma 3900 to w szoku byłam ;] Próbuje się zebrac do opisania porodu ale nie wychodzi, może jak Blanka będzie dluzej spac to to napisze ![]() Debrah u mnie tez juz z karmieniem jest ok, mam duzo pokarmu a mala dobrze chwyta ale kupilam sobie tez nakladki i jest jeszcze lepiej. Dzwiewczyny jak mała robi duzo bączków i do tego ma twardy brzuszek i sie wkurza to to już są wzdęcia i trzeba coś jej na to kupić? Czy wystarczy przeczekać ? bo od wczoraj strasznie pruka i się wierci przy tym okropnie i się martwie trochę ;/ Mam jeszcze pytanie odnosnie pologu, dlugo krwawilyscie ? Bo ja juz jestem prawie tydzien po i ciągle uzywam tych podkladow z belli grubych bo mi leci i na brzuchu mam worek jak w 5 miesiacu ciązy !To jest juz pewnie sadło i w zyciu tego nie zgubie ![]() Powiedzcie że ten flak zginie !!! ![]() Gratuluje nowym mamusiom i troche zazdroszczę że wlasnie przezywają ten najpiekniejszy w zyciu moment PO , to jest niesamowite ![]() WIelkie gratulacje i dużo zdrówka!!! Dziewczynom przeterminowanym i na dniach zyczę duzo cierpilowsci i spokoju oraz szybkiej akcji ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Zakorzenienie
|
Mój synek śpi od 15:30 a mi nawet udało sie zjeść obiad,ogarnąć burdel w domu a teraz moje plecy odpoczywają
![]() ![]() ![]() Ezzo,Olimpka,Measia-GRATULUJĘ KOCHANE ![]() SILVER,BOKEH-kryzys minie,trzymajcie sie kochane ![]() ![]() ![]() Mąż ma od dziś nocki ![]()
#354 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny dziwi mnie co piszecie...bo wg KPA ZUS ma 30 dni na załatwienie sprawy (w szczególnych przypadkach 60 dni)...dalej musi wypłacać z odsetkami..(dżizas mam nadzieje że nikt nie dojdzie że to ja piszę ![]() ![]() ![]() Bo jeśli faktycznie czegoś brakuje i kobity nie mogą się od was czegoś doprosić..czegoś brakuje- no to ok- same musicie o to zadbać- ale jeśli baba Wam mówi że jest wszystko a na wypłatę tyle czekacie...to jest to niedopuszczalne!!
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-02-04 o 16:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#355 |
Zakorzenienie
|
Kobitki po cc ;p
pytanko odnosnie blizny, czy stosujecie jakies masci? bo ja teraz psikam jeszcze octaniseptem-takie mialam zalecenia, ale teraz ysle nad ta mascią contractubex jakos tak. Ktoras uzywa? hmmmmmm
![]() |
#357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kiedy masz egzamin? ja tez siedze i sie ucze, chwilke przerwy zrobilam bo ja to na glossie ucze a juz mnie boli gardlo ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#358 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Az tak strasznie mi sie spieszy ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#360 | |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Gratulacje dla nowych mamuś! ![]() measia super opis ![]() ehhh nie mam kiedy Was poczytać (komp włączony a ja nie mam chwili w ciągu dnia;( ), mała w nocy dała mi popalić, dzisiaj też jakaś rozdrażniona, wciąż masuję jej brzuszek i robimy ugniatanie brzuszka nóżkami. Dajecie dzieciaczkom jakies kropelki na odgazowanie? moja położna mówi, żeby przed skończeniem miesiąca nie podawać nic takiego;/ i w sumie nie wiem, co osoba to inna opinia i bądź tu mądry... Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:12.