|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010
Cytat:
ale zazwyczaj mają piękne ciuszki na młodsze dzieci, teraz już dzieci w tym wieku niszczą ciuszki albo plamią, a nie biorę nic takiego przechodzonego mocno. moje dziecko nie uznaje czegoś po domu a mama gdzie? |
|
|
|
|
#3542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bierz co tam Ci sie spodoba na 6-9 mcyMy w te wakacje to chyba do gliczarowa pojedziemy (kilka razy byliśmy u jednej babki, akurat ośrodek dla rodzin z dziećmi), nad morze mam ok 550 km CHyba Isia jeszcze za mała na aż tak długą podróż, bo Kubuś to byłby zadowolony
|
|
#3543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak będzie ok to mi odłoży. jak chcesz to napisz mi nr na prv to będę ci mmsy wysyłać jak coś fajnego spotkam, |
|
|
|
|
#3544 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() piękna modelka Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() i golenie opanowałam ![]() Cytat:
ja bym brała elektryczną ,dziękuję bardzo kręcić surowe mięso albo mak na przykład czy ser taką ręczną ,to jest zakup na lata ,zresztą jak piszesz że nie będziesz często używac to może i faktycznie kup sobie ręczną.Ja używam często co najmniej raz w tygodniu Cytat:
Ale jak będe w mieście to się przejadę i zobaczę ,może się zarejestruję ![]() chociaz już kilka razy pytałam to zawsze słyszałam że nie ma zapotrzebowania na krawcowe a otwieram gazetę i wiecznie są ogłoszenia "przyjmę szwaczki" Bo jakbym chciałam zrobić prywatnie to 3000 tysiące ,trochę dużo ![]() jeszcze mi sie zamarzył kurs witrażu ,ale to już chyba w sferze marzeń zostanie ![]() U mnie w tym tygodniu ekspedycja dań tłustoczwartkowych na słodko ![]() dzisiaj były gniazdka z przepisu od Doroty jutro jedne pączki i spróbuję zrobić ciasto wieczorem żeby do rana urosło w lodówce ,nie raz tak drożdżowe robiłam na noc ale nie akurat na pączki. Wątek kulinarny ![]() Megi no nie chwaliłaś się że masz piękny ciemny brązik na podłodze ,witaj w klubie ![]() i nie wychylaj się z tymi swoimi 13 kg ![]() amoże tak 30 co ty na to ?![]() Co do koloru w łazience to ja bym nie ryzykowała z jakimiś żywymi kolorami płytek bo to jednak może się znudzić ,lepiej płytki jakieś stonowane a jako dodatek pomalować ścianę wtedy łatwo można zmienić wystrój łazienki przemalować ścianę ,zmienić dodatki typu mydelniczki ,czy buteleczki na mydło ,dywanik i już inna łazienka. Ogólnie o kosztach remontu łazienki lepiej nie będę wspominać Jeśli chodzi o tynki strukturalne to fakt zbiera si e tam kurz w tych zakamarkach ale wystarczy tym naelektryzowanym wyciorem od kurzu przejechać po ścianie i po sprawie. Tez się zastanawiam nad kolorami bo chcę przemalować kuchnię ,korytarz i klatkę schodową ,lubię ciepłe kolory i stonowane ,jedynie w salonie mam jedną ścianę w ciemnym brązie. |
|||||||
|
|
|
#3545 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i chyba już za małe będą jak się ciepło zrobi...)-jak cię coś interesuje na bardzo zaś, to daj maila.bao, ja ostatnio jakoś rzadko chodzę do swoich lumpków, ale w razie co też mogę zerknąć, tylko daj znać czego poszukujesz (spodni, spódnic, sukienek, bluz, bluzek, śpiworków,szlafroczków... ?) Nataszka, tam jest kilka sukienek na 3 latka-mogę już wysłać foto, tylko nie wiem czy już nie za późno. Cytat:
Ja mam pod prysznicem takie plastikowe, składane krzesełko zamontowane na ścianie-właśnie do golenia mi służy i jak się peelinguję ![]() Cytat:
Ale jak nie masz robota dobrego to polecałabym robota bosha w wersji z maszynką do mielenia. Ja właśnie kupiłam robota boscha po tym jak mi libra poleciła (ale właśnie bez maszynki, bo już miałam osobno) http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/produkt/Bosch-MUM-4655 http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/produkt/Bosch-MUM-52131 albo jeszcze z wyciskarką http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/produkt/Bosch-MUM-54240 a ja mam taki http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/produkt/Bosch-MUM-52120 edit, widzę, że wyczachowało, ale na końcu linków masz modele. To co wyczachowało to cokupic . pl (bez spacji) libra, monka, pisałyście ostatnio o mleczku kokosowym i migdałowym, a ja sobie zrobiłam mleczko owsiane, wg takiego przepisu http://pinkcake.blox.pl/2012/03/Jak-...o-owsiane.html. I smakuje mi-mączne takie, ale fajne. Mam zamiar sobie koktajl z banankiem lub innym owocem robić . Robiłam na zimno i tylko zblendowałam, zostawiłam te "otręby", bo bardzo dorbne wyszły, dla zdrowotności ![]() A w ogóle, dziewczyny, dajecie jeszcze dzieciom MM? bo ja cały czas daję jeszcze
Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2013-02-04 o 19:25 |
|||
|
|
|
#3546 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama to w okolicach sienkiewicza. Kiedys to wiem ze dukat, teraz nie wiem
![]() Megi- paka poszla ![]() Wyszly mi pyszne faworki ![]() Lind- chyba jutro musze odmowic spotkanie. Musze jechac do sadu zlozyc wniosek. Musze jechac do sądu rejonowego, wydzial cywilny, a jak wpisuje w google to wychodza mi jakies 3 wydzialy. Nie wiem do jakiego jechac. Kazdy na innej ulicy
|
#3547 |
|
Zakorzenienie
|
Evi,moja mała dalej piję bebilon-widziałyście jak gnojki cenę podnieśli?
|
#3548 |
|
Zakorzenienie
|
Evi- ja daje mm
czasem jak zabraknie to zwykle. Tak mi prosciej bo ja daje z kleikiem, wydaje mi sie ze zwyklym by sie nie najadla. Nie chce mí sie zagotowywac mleka itp. Taki len ze mnie. Czas chyba sie z tym rozstac
|
#3549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tam będę dawać dopóki będzie chciała
|
|
#3550 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
meila masz? dawałam? czy słać? ![]() Cytat:
dużo podnieśli? Moja się wścieka za tym kozim... dużo pije. dajecie dzieciom wit d3 nadal? |
||
|
|
|
#3551 |
|
Zakorzenienie
|
Super! To wyślij mi na priv koszty. I dobrze się składa - właśnie nową szafę kupiliśmy dla dzieciaków mam miejsce
![]() Jeszcze fotelik, gacie poporodowe i mam wszytko. Leci 34 tc. Libra - dziękuję za te 30 kg :P Różnicę między moimi 13 a 30 możesz sobie wziąć No wiesz - od maja ruszam tyłek i zaczynam chudnąć, żeby latem w przedciążowe ubrania się wbić, a Ty mi w tym pomagasz (piękny, ale mam wrażenie, że jednak naiwny plan)P0P - pokaż te swoje literki, które szyjesz. Albo przynajmniej wzór, na czym bazujesz. No i ja Ci powiem, Pani Menadżer, a Mamuśka pełną gębą
|
#3552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podniesli z 38 na 46. nie daję osobno wit d3,znaczy tran daję.
|
|
#3553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i się cofnął - dzisiaj słyszę z sypialni, że pięknie bawi się samochodami. Wchodzę do jego pokoju - miałam rację, ale... nasikał najpierw na podłogę i jeździł po siuśkach Był oburzony, że mu to wycieram.No i mamy powikłanie po ospie: moje dziecko odzyskało pępowinę i wszędzie musi być z mamą! Mam 6 tygodni, żeby pępowinę zredukować, ile się da. ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Igor dostaje tran w żelkach z Vibovity. Jedno opakowanie tranu, jedno opakowanie witamin i tak na zmianę od jakiegoś czasu. Lubi bardzo ten tran, innego nie chce. A ja sądzę, że szybko nie zrezygnuję z tego.
|
|
#3554 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwka Evi Libra dzięki
Libra ja nie wiem jak sie mieli ręczna ser bo nigdy tego nie robiłam , ale jak tak napisałas to chyba nie kupie tej ręcznej bo cała łacinie przy tym wyrecytuje. Poka jaka masz, tani twój . Szkoda mi tylko troche bo wolałabym doda ten hajc i moze buty jakieś kupic , ale chyba wyjścia nie mam , no mam dylemat Evi kurde linki nie weszły , jeszcze raz poproszę albo na privka . Machaj ( juz nie cytuje bo jeszcze mi przeladuje ) . Pijany nie pijana pajakow sie boje brzydze nie ma bata , namiot odpada heheAsiulek moj wujek był w tamtym roku w Chorwacji , bardzo zadowolony. Madzia ja tez dziś byłam oglądać kafelki i tak jak u ciebie , z braku laku cos trzeba bedzie wybrać . Białe ,ciemne ,szare ,czarne z krysztalami narazie mam upatrzone , w czwartek do miasta kolejnego pojadę . Tz dalej mozaiki nie chce . Sara piękne zdjęcie , przecudownie na nim wyszła no jak mała modelka. Dopiero mi dziś książki przyszły , troche to trwało . Jakie macie wanny ? Plastikowe czy metalowe? Libra ja tu mieszkam 5-6 lat jakos i tylko dwa razy wzięłam kąpiel , tak to prysznic . Niechce mi sie siedzieć w wannie, nudne to hehe |
|
|
|
#3555 | |
|
Zakorzenienie
|
To i ja tez
myslalam, ze juz moze czas...Cytat:
|
|
#3556 |
|
Zakorzenienie
|
Moj wogole nie pije , je tylko jogurty i actimele i to wszystko , czasem płatki sniadaniowe . Kijowo troche . Ale nie zmusze. A i oreo z mlekiem hehe ale to sie nawet nie liczy .
|
|
|
|
#3557 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja tez sie ciesze ze pije,
![]() ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
![]() a tu jaki masz miesięczny koszt? pytam bo ja tej mieszanki nigdy nie kupowałam, z cycka na kozie poszła ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
![]() Megi taką zabawe zepsułaś Igusiowi i się dziwiłaś że minę zrobił
|
||
|
|
|
#3558 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale robimy jej 180 i czasem nawet zostawia. Pije nestle 2+. W ogóle kupiłam jakiś czas temu bebiko 4, ale jakieś słodkie mi się wydało w smaku (już sam proszek, tak, tak spróbowałam ) i zmieniłam na nestle.Co ty chcesz zagotowywać? czemu czas skończyć? Cytat:
Ja też wit D nie daję, b w tranie ma. Daję też żelki itam też jest-mam nadzieję, że to się tak super nie wchłania i że jej nieprzewitaminizowuję Cytat:
http://cokupic .pl/produkt/Bosch-MUM-4655 http://cokupic .pl/produkt/Bosch-MUM-52131 albo jeszcze z wyciskarką http://cokupic .pl/produkt/Bosch-MUM-54240 a ja mam taki http://cokupic .pl/produkt/Bosch-MUM-52120 tylko spację po cokupic trza usunąć. A prościej wejśc na cokupic . pl i powpisywać w ichnią wyszukiwarkę nazwy symboli
Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2013-02-04 o 20:01 |
|||
|
|
|
#3559 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
plus wcina miskę mleka krowiego z płatkami-razem tak jemyCytat:
|
|
#3560 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zawsze się spieszę i tak mi schodzi
|
|
#3562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem oprócz bebilona Nan i nestle są dobre składowo, mają baketrie , NAn ma też kwasy tłuszczowe, ale cenowo to chyba nan niewiele tańszy od bebilona
|
|
|
#3563 |
|
Zakorzenienie
|
Evi dzięki potem zlukam jak czubki poloze.
Mały prychola bierze , ja z młodym odrabiam lekcje , wchodzę a tam cała łazienka w kawie
|
|
|
|
#3564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie kojarzę nic,a nic.
|
|
#3565 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziałam przepisy na te mleka zbożowe ,dobrze że napisałaś że dobre to też sobie zrobię ,płatki owsiane bardzo lubię więc pewnie też mi zasmakuje Mój nie pije MM ,w ogóle pił bardzo mało ,ale teraz codziennie je kasze rano i wieczorem na krowim mleku niestety z worka (to nie jest uht) nikt już krów nie ma a jakie robiłaś te z piwem ? po moich już śladu wczoraj nie było ![]() Cytat:
Ja podaję tylko tran tam jest wit.D Cytat:
![]() Mogę Cię wirtualnie kopać w zadek żebyś się ruszyła ,reszta należy do Ciebie Cytat:
to samo co Evitki tylko z maszynką.Rzecz bardzo przydatna w domu ,ser często mielę bo do serników używam tylko taki zwykły twaróg i zmielony ,mak też sama mielę bo nie kupuję tych gotowych mas ,mięso też często sama mielę bo szlag wie co tam daję (wiem nienormalna jestem ) musisz przekalkulować czy Ci teraz potrzebny jak masz inne wydatki to się wstrzymaj ,ja Ci mogę polecić tylko boscha bo taki mam i się sprawdza u mnie przy bardzo intensywnym używaniu.W tym roku muszę kupić sokowirówkę i sokownik takie parownik do soków. Ja mam plastikową wannę i nie pasuje mi ona
|
||||
|
|
|
#3566 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Iguś w siusiach, Twoj w kawie ![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3567 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3568 |
|
Zakorzenienie
|
no mówię,że ich posrało za przeproszeniem.
Mamy na fejsie zrobiły dym niezły,ale gnojki nawet nic nie odpisali tylko skasowali te wszystkie"narzekania" już za samo takie parszywe podejście chętnie z tego mleka zrezygnuję,ale nie chcę małej zaszkodzić,bo ona od noworodka na tym mleku
|
#3569 | |
|
Zakorzenienie
|
święta mariolka?????
tego też nie słyszałam ![]() a Mariolek pare znam ![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- to ja za kozie płacę malutko... patrząc na te ceny to od przybranej Babci tż więc mamy taniej bo obcym sprzedaje drożej dużo. |
|
|
|
|
#3570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.

bierz co tam Ci sie spodoba na 6-9 mcy
CHyba Isia jeszcze za mała na aż tak długą podróż, bo Kubuś to byłby zadowolony
tyle rzeczy ma się wyjaśnić,oby było dobrze
teraz w domu dyskutujemy co robić na tym przedpokoju, poradźcie coś .... tapety mi się podobają ale ja potrzebuje co najmniej 8 rolek a jak kupie tapetę za 50 zł (takie mi się podobają) to ściany będą kosztowały nas majątek , nie wiem co robić 

amoże tak 30 co ty na to ?

czy ja dobrze widzę ,pogięło ich chyba