Lubelskie Panny Młode - jesteście??? - Strona 250 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-03-12, 18:28   #7471
martuko
Wtajemniczenie

Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Cytat:
Napisane przez kasiakkk Pokaż wiadomość

Mam jeszcze pyt. do dziewczyn, które same robią zaproszenia - gdzie można kupić ozdoby? Chodzi mi o złote /srebrne serduszka, gołąbki, wstążeczki itp.
co do własnoręcznego robienia zaproszeń to karton ozdobny mozna dostac w hurtowniach, jakos 20-30 arkuszy w paczce, kosztuje ok. 15 zł za paczkę. Oczywiście to jest karton wizytówkowy więc nie taki strasznie gruby i ozdobny - ma fakturę jakąś a kolory to zwykle ecru i bialy. ew. jakis marmurek. Kolorowe kartony można dostac np. w sklepie zapopatrzenia plastyków naKołłątaja, ale tam na sztuki niestety. Dodatki typu wstążeczki, kwiatki na taśmie, sznureczki najlepiej szukac w pasmanteriach, sporo jest w leclercowej słynnej pasmanterii a także na Świętoduskiej, kilka sklepów poniżej Krakowskiego. No i w Bramie obok Galerii Centrum można tez szukać. A dodatki typowe do kartek, szablony, punchery, elementy ozdobne w Kulturomaniaku w leclerku. jest jeszcze taki sprzedawca na allegro z lubelskiego, miejscowość Siedliszcze, ale nie wiem czy można tam pojechać i zakupić materiały.

a tak półserio, to jak bliżej się przyjrzałam temu weselnemu przemysłowi w różnych odsłonach to się zastanawiam nad zmianą profilu zawodowego
martuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-12, 18:59   #7472
kasiakkk
Zadomowienie

martuko z nieba mi spadłaś Serdecznie Ci dziękuję

Też się nad tym zastanawiałam. Na allegro jest kupa zaproszeń, które spokojnie można zrobić samemu - oczywiście jak ma się czas, pomysł, cierpliwość i dobre chęci To samo tyczy się okazjonalnych albumów i ksiąg pamiątkowych. Naprawdę można zaoszczędzić, albo zarobić, jak kto woli

MOŻESZ JEJ POMÓC
www.serce-oliwki.pl
kasiakkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-12, 20:51   #7473
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Napisane przez kasiakkk Pokaż wiadomość
Mam jeszcze pyt. do dziewczyn, które same robią zaproszenia - gdzie można kupić ozdoby? Chodzi mi o złote /srebrne serduszka, gołąbki, wstążeczki itp.
ja chciałam jeszcze napisać, że wczoraj przeglądając allegro - okazje->ślub-> dodatki widziałam trochę takich elementów do dekorowania kartek...

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-12, 21:09   #7474
kasiakkk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
ja chciałam jeszcze napisać, że wczoraj przeglądając allegro - okazje->ślub-> dodatki widziałam trochę takich elementów do dekorowania kartek...
ach, się napaliłam na te zaproszenia - pokaże Wam potem efekty

MOŻESZ JEJ POMÓC
www.serce-oliwki.pl
kasiakkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-12, 21:17   #7475
sija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
My niestety się nie załapaliśmy Pojechaliśmy pod ten adres, ale nikogo nie było-właściciel wyjechał... Dzisiaj do niego zadzwoniłam i okazało się, że źle sobie zapisał godzinę. My się umówiliśmy z nim po 13, a on był pewien, że wszyscy mają przyjść rano no i w południe się wkurzył i pojechał. Także pewnie spotkamy się z nim dopiero w tą sobotę.
No ale powiedz jak wrażenia?
Bardzo duże porcje przygotowane do próbowania, ciasta pycha, tylko oni szykują niektóre do próbowania, tzn w ofercie mają więcej Mają pyszne babeczki a torcik palce lizać Oglądaliśmy zdjęcia tortów z różnymi dekoracjami nawet
sija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-12, 22:28   #7476
silvershine
Raczkowanie

GG do silvershine

Cytat:
Napisane przez sija Pokaż wiadomość
Bardzo duże porcje przygotowane do próbowania, ciasta pycha, tylko oni szykują niektóre do próbowania, tzn w ofercie mają więcej Mają pyszne babeczki a torcik palce lizać Oglądaliśmy zdjęcia tortów z różnymi dekoracjami nawet
a jakie sa ceny tych pysznosci?
silvershine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-12, 22:37   #7477
silvershine
Raczkowanie

GG do silvershine

Cytat:
Napisane przez Jolinek Pokaż wiadomość
Moja księga gości będzie kupiona. Ja już widziałam na giełdzie w Elizówce takie albumy na zdjęcia które mają puste kartki i świetnie się nadają właśnie na księgę. Mają piękny papier i okładkę. Mają drewniane elementy typu jakies patyczki lub obłozone są suszonymi listeczkami. Są jakby tu powiedzieć takie w zgodzie z naturą, a cena wynosi..... około 25 zł, a nie jak większości ponad 100 zł . Naprawdę są piękne . Tylko trzeba na nie trafić. Jak byłam ostatnio to był taki albumik ostatnia sztuka tylko miał poprzecinane kartki tak żeby włożyć tam zdjęcia, dlatego też nie kupiłam. Czekam na takie bez cięć. Powiedziano mi że będą niedługo. Zresztą chyba w empiku też można dostać jakieś ciekawe, kiedyś coś takiego tam widziałam.
A co do środka to my zostawimy pewnie kilka pierwszych strony, by je jakoś później zagospodarować. Chyba że zdązymy wczesniej. Chcielibyśmy tam wkleić nasze zaproszenia i takie tam, pamiątki z przygotowań. Mogą być i zdjęcia. Zobaczymy. Resztę stron pozostawimy do dyspozycji naszym gościom. Niech... "wpiszą się na karty historii"
Jolinku gdzie szukac tych albumow, tzn w ktorym mniej wiecej miejscu? mam zamiar sie tam wybrac w srode a nie bede miala zbyt wiele czasu wiec nie chcialabym za bardzo bladzic
przegladajac watek przeczytalam,ze Twoja siostra pracuje w Piaskach.moze Ona cos wie o ciastach z tamtejszej cukierni/piekarni?ja slyszalam pozytywne opinie ale roznie z tym bywaceny maja atrakcyjne bo za kg tortu ok 22zl
Stary 2007-03-12, 22:58   #7478
Beata Marcina :0
Raczkowanie

http://margot.lublin.pl/ Dziewczyny właśnie znalazłam nie wem czy to już było.
Beata Marcina :0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-13, 02:11   #7479
*kasieńka*
Zadomowienie

Dziewczyny, wiem , ze duzo już było o obrączkach, ale nie dam rady przekopac całego wątku. gdzie można zrobić obrączki na zamówienie, wg własnego wzoru? potrzebuję adresów jubilerów, tylko zeby bylo w miarę nie drogo... Z góry dzięki.
*kasieńka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-13, 06:43   #7480
sija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez silvershine Pokaż wiadomość
a jakie sa ceny tych pysznosci?
Ciasta są po 15 zł/kg, tort w zależności od rodzaju i dekoracji, my płacimy 35 zł/kg (z przybraniem już). Dostawa ciasta i odbiór stojaka po weselu gratis
sija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-13, 09:30   #7481
Jolinek
Rozeznanie

GG do Jolinek
Post Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Cytat:
Napisane przez silvershine Pokaż wiadomość
Jolinku gdzie szukac tych albumow, tzn w ktorym mniej wiecej miejscu? mam zamiar sie tam wybrac w srode a nie bede miala zbyt wiele czasu wiec nie chcialabym za bardzo bladzic
przegladajac watek przeczytalam,ze Twoja siostra pracuje w Piaskach.moze Ona cos wie o ciastach z tamtejszej cukierni/piekarni?ja slyszalam pozytywne opinie ale roznie z tym bywaceny maja atrakcyjne bo za kg tortu ok 22zl
Silvershine albumy są tam gdzie upominki i cała hala z kwiatami. Nie chcę wprowadzać cię w błąd, ale wydaje mi się że to hala B. Tak na samym początku. A co do cukierni nie mam zielonego pojęcia, ale zapytam i dam znać .

Jejku dziewczyny sporo ostatnio miałam do czytania tyle nagryzmoliłyście. Niestety ostatnio rzadko się udzielam bo w pracy mam ogrom zajęć. A i po pracy ich nie brakuje. Ale staram się czytać w miarę na bieżąco, żeby nie mieć potem nie wiadomo ile stron do przeczytania, bo w tej kwestii jesteście nieobliczalne. Pozdrawiam

Michasia... nasz wigilijny cud
Jolinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-13, 10:15   #7482
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sija Pokaż wiadomość
zamówiliśmy ciasta w cukierni staropolskiej
Będą babeczki, snikers, szarlotka królewska, jakieś ciasto jogurtowe z galaretką, jedno alkoholowe i oczywiście tort brzoskwiniowy mniam Pan w cukierni bardzo miły, zaskoczyła nas ilość ciasta przygotowana do degustacji (można spokojnie iść w kilka osób) Nawet troche dostaliśmy na wynos Ciasta pycha, torcik oczywiście też
Madzialena a Ty dziś byłaś ?? Bo pan miał przygotowane aż 3 porcje do próbowania i mówił że miały być 3 osoby a tylko my byliśmy.
A gdzie jest ta cukiernia bo z tego co piszesz to dobre ciacha tam maja Jak mozesz zostaw mi namiary na PW albo tu jak wolisz Dzieki
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-13, 11:43   #7483
jagnabe
Raczkowanie

GG do jagnabe

A myśmy w piątek wybrali się po zaproszenia. Niestety było już trochę późno. Na ul. Wyszyńskiego zamknięte, a Dikor z ul. Narutowicza przeniesiony już całkiem do Olimpu. Dlatego w końcu w Olimpie wylądowaliśmy. Stoiska z zaproszeniami są 2. Jedno koło spinek w starej części (biuro na Wyszyńskiego), a drugie koło kawiarni w nowszej części Olimpu (Dikor). Zaproszenia w sumie mają takie same. Za to ceny o wiele lepsze koło spinek. Podobają nam sie te 2. Choć bardziej to z kokardką sznureczkową.
Miałam robić sama, ale...

Ps. A jak Wam się podobają? Które bardziej?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zaproszenie.jpg (65,3 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zaproszenie 2.jpg (62,2 KB, 17 załadowań)
jagnabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-13, 11:48   #7484
eemila
Raczkowanie

GG do eemila

Cytat:
Napisane przez nicky_1981 Pokaż wiadomość
Hej!! Beata Marcina bedziemy wiec do grudnia sasiadkami, obecnie mieszkam na Pogodnej a od nowego roku na Fulmana!!!! Pozdrawiam
ojjj.. widze,ze świat jest taki mały ja mieszkam na ul.Sokolej bliziutko Pogodnej, tzn.mieszkałam bo w chwili obecnej jestem za granicą ale tam jest mój dom

21.07.2007 i już panienką nie bedę!!
www.przewodnikmp.pl/img-21072007018_eblwhahigajz. png
eemila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-13, 11:54   #7485
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

jagnabe mi sie podobaja te drugie, miałam takie same
ale ja zamawiałam na allegro, wyszło taniej niz na Wyszyńskiego.
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-13, 11:57   #7486
jagnabe
Raczkowanie

GG do jagnabe

Cytat:
Napisane przez Yoolia Pokaż wiadomość
jagnabe mi sie podobają te drugie, miałam takie same
ale ja zamawiałam na allegro, wyszło taniej niż na Wyszyńskiego.
Wiem Na Allegro są tańsze i jeśli na nie się zdecydujemy to pewnie tak zamówimy. Jednak skłaniamy się ku tym pierwszym, w tych czegoś nam brakuje... Ale dzięki za info!
Ps. Myślę o zmianie kokardki, na atłasową, albo szyfonową Co Wy na to?
jagnabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-13, 11:59   #7487
zuzia102
Raczkowanie

Cytat:
jagnabe mi sie podobaja te drugie, miałam takie same
ale ja zamawiałam na allegro, wyszło taniej niz na Wyszyńskiego.

witam te zaproszenia nr 2 to tez "nasze" tez zamowimy na allegro i tylko srodek aminimy (znaczy sie zrobimy sami) reszta jest super) pozdrawiam
zuzia102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-13, 12:08   #7488
eemila
Raczkowanie

GG do eemila

Cytat:
Napisane przez *kasieńka* Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wiem , ze duzo już było o obrączkach, ale nie dam rady przekopac całego wątku. gdzie można zrobić obrączki na zamówienie, wg własnego wzoru? potrzebuję adresów jubilerów, tylko zeby bylo w miarę nie drogo... Z góry dzięki.
my zamówiliśmy obrączki na ul.Zamojskiej ''Świat obrączek'' czy coś takiego zaraz przy przystanku.Oni tam mają swoje katalogi ale można też zamówić wg własnej koncepcji. Np. nasze obrączki oryginalnie były matowe a my chcieliśmy świecące. Ceny naprawde mają przystępne, no i 10% zniżki z ich katalogiem, aaaa i grawer gratis!!!! Naprawde POLECAM! Obsługa też całkiem miła. Pan się postarał w naszym przypadku zrobić expresowo, bo już wyjeżdżaliśmy z kraju i chcieliśmy zobaczyć jeprzed wyjazdem.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PC280312.jpg (46,6 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PC280315.jpg (40,9 KB, 55 załadowań)

Stary 2007-03-13, 12:55   #7489
silvershine
Raczkowanie

GG do silvershine

Cytat:
Napisane przez Jolinek Pokaż wiadomość
Silvershine albumy są tam gdzie upominki i cała hala z kwiatami. Nie chcę wprowadzać cię w błąd, ale wydaje mi się że to hala B. Tak na samym początku. A co do cukierni nie mam zielonego pojęcia, ale zapytam i dam znać
dzieki
Stary 2007-03-13, 13:04   #7490
Wojtusia
Zakorzenienie

eemila śliczne obrączki, my też mamy łączone, tylko bez kamieni, bo kiedyś utkwił mi w głowie taki wierszyk

"Prawdziwa miłość
w czystej jawi się postaci
nigdy ślubnej obrączki
diament nie bogaci"

Wiem, że to tylko wierszyk ale jakoś tak go zapamiętałam i wolałam mieć obrączkę bez brylantów.

Ale ogólnie obrączki cudne! gratuluję
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-13, 13:05   #7491
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

cieszę sie, że Tobie sie udało z obrączkami, bo bardzo niemiło wspominam wizyte w tym zakładzie, i nie tylko ja. Jedna wizażnka musiała na krótko przed ślubem zamawiać gdzie indziej, bo tam sknocili jej obrączki a poprawki nie chcieli zrobić expresem.
Stary 2007-03-13, 13:30   #7492
eemila
Raczkowanie

GG do eemila

Cytat:
cieszę sie, że Tobie sie udało z obrączkami, bo bardzo niemiło wspominam wizyte w tym zakładzie, i nie tylko ja. Jedna wizażnka musiała na krótko przed ślubem zamawiać gdzie indziej, bo tam sknocili jej obrączki a poprawki nie chcieli zrobić expresem.
no właśnie każda z nas ma inne wspomnienia z wizyt w róznych zakładach, ja np. jak jeździłam za sukienką to w Regine na Głębokiej, za każdym razem jak tam wchodziłam to byłam inaczej obsługiwana, więc może to zależy od humoru człowieka.
A co do witania TŻ w innym stroju przed ślubem, to myślę, że będzie to normalnie suknia ślubna, nie bede chciała trzmać wszystkich gości tyle w domu aż się przebiorę. Szczerze mówiąc zastanawiałam się nad zrobieniem Błogosławieństwa w Kościele, gdzieś o tym słyszałam i ten pomysł mi się spodobał. A wy dziewczyny co o tym myślicie? Ciekawe czy Ksiądz się zgodzi???

Stary 2007-03-13, 14:23   #7493
martuko
Wtajemniczenie

ooooooo, z tym blogosłąwieństwem a kościele to świetny pomysł, cos sobie przypominam,ze na ślubie koleżanki to było jakos tak,ze przed samym obrzędem ksiądz poprosil rodziców,żeby połozyli ręce na ramionach narzeczonych i pomodlili się za nich. Coś jak podczas bierzmowania swiadek. Zupełnie o tym zapomniałam. Tylko był to ksiądz znający młodych i nie wiem czy każdy rodzic by sie na coś takiego odwazyl w kosciele. Ale pomysł świetny
martuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-13, 14:36   #7494
Malpka
Zakorzenienie

dziewczyny czy któraś ma namiar na zespół BETA ??? bo ta strona internetowa co była nie działa
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-13, 14:51   #7495
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
dziewczyny czy któraś ma namiar na zespół BETA ??? bo ta strona internetowa co była nie działa
poszło na PW
Stary 2007-03-13, 14:54   #7496
Malpka
Zakorzenienie

dziękuje ślicznie Yoolia
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-13, 15:50   #7497
*kasieńka*
Zadomowienie

eemila dzięki za info. ja mam dwa, czy trzy typy obrączek na razie, ale wątpię żebym znalazła gdzieś identyczne, zwłaszcza, że też przyjeżdzam do kraju tylko na tydzien.... Dlatego chciałabym zrobić na zamówienie...
Stary 2007-03-13, 15:54   #7498
*kasieńka*
Zadomowienie

chciałabym np coś takiego jak na załączoych fotkach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg d_24.81294o.jpg (23,2 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg d_b_jg1080_3_84_p_br.jpg (29,1 KB, 19 załadowań)
Stary 2007-03-13, 16:37   #7499
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez jagnabe Pokaż wiadomość
A myśmy w piątek wybrali się po zaproszenia. Niestety było już trochę późno. Na ul. Wyszyńskiego zamknięte, a Dikor z ul. Narutowicza przeniesiony już całkiem do Olimpu. Dlatego w końcu w Olimpie wylądowaliśmy. Stoiska z zaproszeniami są 2. Jedno koło spinek w starej części (biuro na Wyszyńskiego), a drugie koło kawiarni w nowszej części Olimpu (Dikor). Zaproszenia w sumie mają takie same. Za to ceny o wiele lepsze koło spinek. Podobają nam sie te 2. Choć bardziej to z kokardką sznureczkową.
Miałam robić sama, ale...

Ps. A jak Wam się podobają? Które bardziej?
Mi się bardziej te pierwsze podobają

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-13, 16:49   #7500
tola3804
Zakorzenienie

Dziewczyny!
Tyle mam Wam do napisania i ciągle nie mam kiedy... Praca mnie kiedyś wykończy... Już nawet zabieram ją do domu... Oczywiście czytam wszystko to, co napiszecie, ale ciągle nie jestem w temacie... Bo piszecie z taką częstotliwością, że zanim zdążę przeczytać i odpisać, to Wy już zupełnie na inny temat.

Pozostaje mi się pochwalić moimi przygotowaniami, a właściwie postępami w przygotowaniach. A więc... wreszcie kupiłam buty!!!!!! Oczywiście nie są to moje "wymarzone" buty, czyli takie, jakie chciałam, ale najważniejsze, że są. Kupiłam je w sklepie polecanym już przez którąś z lubelskich wizażanek na Lubartowskiej 19. W Pantofelku są buty prześliczne i wybór ogromny. Niestety są na mnie zaciasne i mnie piją mimo, że rozmiar jest dobry. Wyszłam załamana z tego sklepu. No ale kupiłam w następnym, tyle, że nie takie jak chciałam... Ale stwierdziłam, że mam dosyć łażenia za butami, a i tak prawie ich pod sukienką widać nie będzie.

Poza tym zaczęliśmy zapraszać gości w niedzielę i już widzę, że będą pewne problemy... No, ale moe nie.

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości