Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. 5 10,64%
Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. 1 2,13%
Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. 1 2,13%
Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam 7 14,89%
Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. 0 0%
My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. 0 0%
Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" 0 0%
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy 26 55,32%
Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one 1 2,13%
Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 6 12,77%
Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-04, 13:45   #2431
Shira_83
Zadomowienie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Bry Kuny

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Ja od kilku dni próbuję odzwyczaić Szymona od smoka i mi nie wychodzi.. Ostatnio położyłam go spać do łóżeczka, a Szymonek zaczął trzepać najpierw kołderkę, bo myślał, że może tam mu się smoczek zawieruszył, później zaczął zaglądać za łóżeczko, a na koniec wpadł w histeryczny płacz..
witam w klubie

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość

dla cioć nie-fejsbukowych - kilka fotek z Haniowego pokoiku
piękny pokoik

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
Myha super wyglądacie

a ja się Wam czymś jeszcze pochwalę
trochę mniej pokraczna niż ostatnia ??
śliczna!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość

w podpisie mam linka - poklikacie na glosowanie, to znajoma... (chcialabym takk wygladac...)
ja też już kliknięte

mały śpi zrobił sobie przerwę w nocy od 1.30 - 4 zabiję gada kiedyś jak bozie kocham
Stary 2013-02-04, 14:02   #2432
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Żaneta fajny księżyc!
ja czekam na silnik do maszyny to i za szycie się zabiorę bo ręcznie nie cierpię - tak to mogę szydełkiem machać
mam już kilka pomysłów, ale póki maszyny nie mam to się spełniam z włóczkami

Brumku oby jutrzejsze szczepienie obyło się bez wielkiego płaczu i bez objawów po.

Patik z biznesem to moja teściowa wczoraj to samo powiedziała, ale po pierwsze póki co nie robię tak ładnie żebym moje "wyroby: odwarzyła się komuś sprzedać. dwa to wątpię czy by to ktoś kupił. trzy to mam tyle planów do zrobienia "dla siebie" że póki co na inne rzeczy czasu za mało

Aga wysiłku może i mam - wystarczy mi 3 piętro bez windy i zakupy + Ala (chociaż tyle, że Hania już samodzielna) ale to zupełnie co innego niż takie typowe ćwiczenia

Shira współczuję nocki

spadam się ubrać bardzie wyjściowo niż w dresy
Ala śpi, mama do niej podejdzie a ja po Hanię lecę i może do pasmanterii wpadnę po nowe włóczki
TŻ mnie zastrzeli

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 14:13   #2433
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
GOMRA przy Martynie tez mialam spory brzuch Nawet posadzano mnie o bliźniaki. Teraz moze jest troche wiekszy, ale to druga ciaza. Poza tym ja nie naleze do "duzych" ludzi.
Cytat:
Gomra z tą wielkością brzucha na chłopca/dziewczynkę to taka sama bzdura jak z innego tego typu przepowiedniami ja miałam wieeeelkie brzuszysko, a Hania to dziewczynka
a nałogowe drożdżówkożerstwo faktycznie ma ten plus, że jest baaarddzooo przyjemne
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
To zdecydowanie u mnie się nie sprawdziło

Brumek Ty to byłaś faktycznie duuzy wyjatek, pamietam jak pisałaś w 8 msc ciązy, ze ktoś Cię poprosił o ustąpienie miejsca w kolejce.

U mnie brzuch i z pierwszym i drugim chłopcem był ogromny, pomimo tego ze w pierwszej przytyłam 24 kg a w drugiej tylko 8.
Może też zalezy od budowy ciała.
Ale ogólnie bebzol miałam spory.
Teraz szwagierka jest w ciązy, zawsze szczuplutka, i teraz ma chyba 23 czy 24 tc, przytyła tylko 2 kg ( wchodzi w 6 msc, mamy nadzieje że zacznie przybierac bo nie uniknie szpitala) ale brzuszek też już ma spooory. No i chłopiec będzie.

Iwa a co masz za myszyne?
ja ręcznie nie umiem czyć, nie mam aż tyle cierpliwości, owszem jakaś małą dziurke zaszyje, czy guzik przyszyje, ale to wszystko.

Chciałabym nauczyć się robić na drutach, mam po babci cały potrzebny zestaw, lubie swetry, a ładne niestety czesto 100 - 200 zł kosztują, no ale nie mogę usiedzieć na długo.

Edytowane przez Gomra
Czas edycji: 2013-02-04 o 14:15
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 14:15   #2434
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
witam!
nadrobiłam
zdrówka dla wszystkich chorujących maluszków!!!!
niech już przyjdzie wiosna i te wszystkie paskudne infekcje znikną!!!
Hanka niby juz lepiej. katar gęstszy, nie kaszle praktycznie, ale czasem mam wrażenie,że coś jej zalega jeszcze..i nie wiem czy wziąć ją do pediatry (i znowu narażać na te paskudne infekcje) czy lepiej obserwowac jeszcze troszkę w domku?? kazałam niani dzisiaj zwrócić na nią uwagę włąśnie czy nie zacharczy.

Marinko strasznie mi przykro, że tak Ci się życie poukładało. nawet nie wiem, co napisać, jak próbować pocieszyć... musisz być silna!!

weekend minął i znów trzeba tyrać. a mi się nie chce

co do odchudzania, zdrowego odżywiania itp to ja to dopiero jestem jak śmietnik. jem niby "normalnie" (tzn. nie przeginam w żadną stronę, jem wszystko czyli warzywa, mięso, pieczywo, słodycze itp..), ale ...nie potrafie odmówić sobie drożdżówki co rano papierochy mi było łatwiej rzucić niż ten "nałóg"

dla cioć nie-fejsbukowych - kilka fotek z Haniowego pokoiku
Piękny pokoik!A Haneczka jak ladnie trzyma kredki, jestem pod wrażeniem!
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 14:21   #2435
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Cytat:
Napisane przez Gomra Pokaż wiadomość

Iwa a co masz za myszyne?
ja ręcznie nie umiem czyć, nie mam aż tyle cierpliwości, owszem jakaś małą dziurke zaszyje, czy guzik przyszyje, ale to wszystko.

Chciałabym nauczyć się robić na drutach, mam po babci cały potrzebny zestaw, lubie swetry, a ładne niestety czesto 100 - 200 zł kosztują, no ale nie mogę usiedzieć na długo.

od mamy Łucznik, ale starego typu modelu teraz nie pamiętam
TŻ wrócił z delegacji to ma się zająć tym silnikiem bo spalony to raczej nie jest tylko jakiś tam kondensatorek do wymiany więc pierdoła no, ale sama tego nie zrobię

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 14:27   #2436
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
hej

u nas uwaga uwaga:
noc bez żadnej pobudki!
ani jedna ani druga mnie nie obudziła więc spałam od 0.30 do 6,40 (pobudka do przedszkola, Hanię TŻ zawiózł a Ala jeszcze śpi)
cud!
jak fajnie!

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
Hejka
Powiedzmy, ze jestem na biezaco ale z pisaniem gorzej-jakos nie umiem sie wbic.
MARINKo mocno przytulam. Los bardzo mocno cie doświadcza. mam nadzieje, ze niedługo skończa sie wasze problemy. Najbardziej niedorzeczne jest to, ze macie tworetycznie gdzie mieszkac w sensie lepszych warunków...
PIELSZKO widziałam fotki pokoju na FB-świetnie to wszytsko wygląda. Hania tak dorośle sie prezentuje w swoim nowym pokoiku. Czy to łóżeczko z Ikei? Jak sie Hani na nim spi.
DDEWIK Borys

Widze, ze temat smoczkowy-my na szczescie moze rprzez dwa dni korzystaliśmy ze smoczka. jakoś Martynie nie był potrzebny do szczescia.

Zdrówka dla wszytskich chorowitków Niech ta wiosna juz przychodzi

I żebyście o nas nie zapomnialy
Załącznik 5096458

Załącznik 5096459

Załącznik 5096460

Załącznik 5096464

Załącznik 5096465

i filmik z malowania farbkami:
http://s781.photobucket.com/albums/y...ps4385a3f8.mp4
Jaki ona ma kolor oczu, cudny błękit!A Ty ślicznie wyglądzasz!

Cytat:
Myha super wyglądacie

Zdolna bestia z Ciebie

Cytat:

w temacie smoczków - chociaż tego nie muszę oduczać, bo Hanka anty-smoczkowa od urodzenia
U nas to samo, Borys nigdy nie miał smoczka.
Oduczam go teraz butli, aby bez niej zasypiał-3 dzień bez butli , ryk był dzisiaj 2 minuty i zasnął, idzie ku lepszemu(mam cicha nadzieję)
Noce są gorsze, wczoraj Tz usypial go kolo godziny, ciekawe co bedzie dzisiaj

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
My po lekarzu. Jesteśmy przeziębione, Agata mniej ja bardziej, próbowałam poczytać, ale litery mi się rozłażą.
Zdrówka Dziewczynki!

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
To mój księżyc dla damy
Mam w planach zrobić jeszcze rybkę, bo też je uwielbia

Ciuszek póki co dla lalek nie robię,
bo Emilie woli jak one są gołe.
Raz założyłam skarpetkę na głowę i dałam dwie gumki i miała a'la kucykadama zadowolona była z pieluchy zrobiłam jej kimono i grało

Pieleszka właśnie miałam pytać, czy śpi w łóżku sama,ale doczytałam że w dzień ładnie urządzony pokój

Myha
ale masz już fajny brzuszek ! nie wiem czemu,ale Ja czuje że u mnie będzie druga baba i też czekam na ujawnienie
Księzyc boski!Czekam na rybkę!

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Sara poszła wczoraj spać o 18 ( nie było drzemki w dzień). Ale nie zrobiła pobudki o 5, o 7.30 . Chyba odyspiała poprzednie zarwane noce.
A moj Patik odwrotnie, miał wczoraj rekord spania w dzień -prawie 4 godz, budzilismy go kolo 18, bo chyba by o 2 poszedl spac(a tak niestety do 23 ganial, taki wyspany był)-ta ostatnia trójka tak działa nasennie w dzień

Edytowane przez DDewik
Czas edycji: 2013-02-04 o 14:29
Stary 2013-02-04, 14:31   #2437
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Iwa te stare Łuczniki to najlepsze maszyny. Na pewno Ci posłuzy jeszcze długo, bo nawet jezeli juz się zepsuje to mozesz silnik spokojnie dokupic.

Mi pedał coś sie grzeje, a jak sie spali ( pfu pfu) to dokupic będę miała problem.

acha, a Karolek zaczął slicznie jeść. Tż aż martwi się czy nie a bardzo.
Od tygodnia ładnie cały obiadek zjada.
Dzisiaj zrobiłam zupę ogórkową i naleśniki ze serem.
Zjadł miseczkę zupy, czyli jakies 150 ml. i naleśnika. Wczoraj zjadł miesko i 4 kluski śląskie, takie średniej wielkosci. Przed wczoraj pomidorówke z kluskami, z dolewką bo miseczka okazało się że mało. Dalej nie pamiętam, ale jest ok.

Wieczorem już takiego apetytu nie ma. Ale śniadanka, obiadki, owoce, dzisiaj np kupiłam truskawki, to ładnie zjada. Swoją drogą nie za ciekawe w smaku te truskawki były, chyba zrywane zielone i w pudełku sie dojrzewały.

Edytowane przez Gomra
Czas edycji: 2013-02-04 o 14:51
Stary 2013-02-04, 14:33   #2438
DDewik
Raczkowanie

Ja własnie siedzę z kawka, Borysek śpi, obiad zrobiony, okropny deszcz za oknem, pogoda łóżkowo-książkowa.
Pochwalę moje dziecko-zaczyna jesc sam łyżeczka(od 2 dni) i zaczyna składać lego

Edytowane przez DDewik
Czas edycji: 2013-02-04 o 14:36
Stary 2013-02-04, 15:20   #2439
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
mały śpi zrobił sobie przerwę w nocy od 1.30 - 4 zabiję gada kiedyś jak bozie kocham
Znam ten bol, Melka też sobie raz na jakiś czas robi takie przerwy
Cytat:
Aga wysiłku może i mam - wystarczy mi 3 piętro bez windy i zakupy + Ala (chociaż tyle, że Hania już samodzielna) ale to zupełnie co innego niż takie typowe ćwiczenia
Wiem, wiem, po takim typowym cwiczeniowym wysiłku czlowiek ma jeszcze więcej energii ...
Cytat:
Iwa te stare Łuczniki to najlepsze maszyny. Na pewno Ci posłuzy jeszcze długo, bo nawet jezeli juz się zepsuje to mozesz silnik spokojnie dokupic.
Też mam jakiegoś łucznika w domu, ale stoi i sie kurzy, nawet nie próbowałam go uruchamiać, co by sobie krzywdy nie zrobić
Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Ja własnie siedzę z kawka, Borysek śpi, obiad zrobiony, okropny deszcz za oknem, pogoda łóżkowo-książkowa.
Pochwalę moje dziecko-zaczyna jesc sam łyżeczka(od 2 dni) i zaczyna składać lego
dla Boryska

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 16:28   #2440
agni82
Zadomowienie

A ją oglądam żubry online. Polecam w tym świecie przemocy i okrucieństwa, może ie sobie odpocząć podgladajac króla puszczy. Można też zobaczyć jelenie, łanie, dziki, zajace i cudne ptaszki
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 18:05   #2441
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Brumek Ty to byłaś faktycznie duuzy wyjatek, pamietam jak pisałaś w 8 msc ciązy, ze ktoś Cię poprosił o ustąpienie miejsca w kolejce.

U mnie brzuch i z pierwszym i drugim chłopcem był ogromny, pomimo tego ze w pierwszej przytyłam 24 kg a w drugiej tylko 8.
Może też zalezy od budowy ciała.
Ale ogólnie bebzol miałam spory.
Teraz szwagierka jest w ciązy, zawsze szczuplutka, i teraz ma chyba 23 czy 24 tc, przytyła tylko 2 kg ( wchodzi w 6 msc, mamy nadzieje że zacznie przybierac bo nie uniknie szpitala) ale brzuszek też już ma spooory. No i chłopiec będzie.

wiesz co, to jakaś bzdura że pójdzie do szpitala jak nie przytuje. Skoro dziecko rozwija sie dobrze i jest takich rozmiarów na jaki wskazuje wiek ciąży to nie widzę podstaw, lekarz pewnie też.
Sama to wymyśliłaś?
Brumek chyba przez cała ciąże tyle przytyła i codziennie żygała i w szpitalu nie była.
Stary 2013-02-04, 18:25   #2442
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Cytat:
wiesz co, to jakaś bzdura że pójdzie do szpitala jak nie przytuje. Skoro dziecko rozwija sie dobrze i jest takich rozmiarów na jaki wskazuje wiek ciąży to nie widzę podstaw, lekarz pewnie też.
Sama to wymyśliłaś?
Brumek chyba przez cała ciąże tyle przytyła i codziennie żygała i w szpitalu nie była.
Tak sama to wymysliłam.
Brumek to inna historia.

Ona niestety nie tyje dlatego bo nie moze, tylko dlatego ze nie chce. Nie je miesa bo nie ma na nie ochoty, nie je warzyw bo twierdzi że nie lubi, w sumie to nie wiem czym ona zyje. Szwagier czesto przy nas wkłada jej jedzenie do buzi, zmuszą ja do jedzenia. A ona odpowiada że pół godziny temu kolacje zjadla i juz nie ma gdzie. Na kolacje pół kawałka chleba,
Ona sama problemu nie widzi, chociaz narzeka na brak koncentracji, osłabienie, omdlenia.
Ma coraz słabsze wyniki. Mdleje często.
Chyba nie muszę wiecej tłumaczyć?

Edytowane przez Gomra
Czas edycji: 2013-02-04 o 18:32
Stary 2013-02-04, 18:58   #2443
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Witam
pamieta mnie ktos jeszcze
nie mam czasu, nie mam sily 0 jestem rozlazla na maxa

Co u nas? MArysia albo w zlobku, albo chora w domu - na zmiane. Od piatku walczymy z katarem. Ogolem robi sie coraz madrzejsza i przez to mam wiecej przy niej do roboty, bo wlezie wszedzie wszytsko musi widziec itd. Teraz na topie jest kuchnia - wlazi na taborety i zaglada na kuchenke, do zlewu i na szafkach patrzy co stoi.

Ja oki, jutro zaczynam 16 tydzien, dzidzia rosnie. Na usg nie chcialo sie dziecko pokazac co ma skrzyzowalo nozki i pozostalo w bezruchu

To tyle, wiecej nie przychodzi mi do glowy.

Obecnie nowa umiejetnosc Marysi - pytam "gdzie mama ma dzidzie" podchodzi do brzucha podnosi koszulke i mowi "tu jest"

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 19:07   #2444
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Swoją drogą nie za ciekawe w smaku te truskawki były, chyba zrywane zielone i w pudełku sie dojrzewały.

teraz truskawki to albo sztucznie pędzone, albo sprowadzane, też faszerowane chemią żeby się trzymały... Sama miałam kiedyś ochotę, ale chyba wolę coś z mrożonych zrobić...
oj, kiedy będą "nasze"...

Cytat:
Ona niestety nie tyje dlatego bo nie moze, tylko dlatego ze nie chce. Nie je miesa bo nie ma na nie ochoty, nie je warzyw bo twierdzi że nie lubi, w sumie to nie wiem czym ona zyje. Szwagier czesto przy nas wkłada jej jedzenie do buzi, zmuszą ja do jedzenia. A ona odpowiada że pół godziny temu kolacje zjadla i juz nie ma gdzie. Na kolacje pół kawałka chleba,
Ona sama problemu nie widzi, chociaz narzeka na brak koncentracji, osłabienie, omdlenia.

to mi trochę na anoreksję wygląda.... Przed ciążą też tak miała?
W sumie nie dziwię się że jej lekarz szpitalem grozi, a dziecko rośnie prawidłowo?

eveewe, brawa dla Marysi!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 19:56   #2445
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

teraz truskawki to albo sztucznie pędzone, albo sprowadzane, też faszerowane chemią żeby się trzymały... Sama miałam kiedyś ochotę, ale chyba wolę coś z mrożonych zrobić...
oj, kiedy będą "nasze"...

to mi trochę na anoreksję wygląda.... Przed ciążą też tak miała?
W sumie nie dziwię się że jej lekarz szpitalem grozi, a dziecko rośnie prawidłowo?

eveewe, brawa dla Marysi!
tak, ona zawsze była nie jadkiem. Zawsze szczuplutka.
Przed ślubem ( zeszłe lato) lekarz zmienił jej tabletki anty, po których w ciagu miesiaca 8 kg przybrała. Tak samo szybko jej ubyło. Nie wnikam jak, wolę chyba nie wiedziec
Pewnie część to woda, ale pomimo wszystko szybko przyszło, szybko poszło.

Ogolnie bardzo zle sie wypowiada o osobach z nawet lekką nadwagą, i sama pewnie się boi ze teraz przytyje. Sama kiedys sie chwaliła, że w czasie studiów wazyła 45 kg/ 170 cm wzrostu.

Dziecko podobno wszystko ok.

Ale ogolnie ma bardzo lekceważące podejscie do dziecka. Widać że sie cieszy, przyjamniej sprawia takie wrażenie. Ale juz ma ustalony plan po urodzeniu. Po 4 msc wraca do pracy, chociaz ma teraz rok macierzyńskiego. Ale nie zamierza w domu z dzieckiem siedziec.
Wyprawkę robi w lumpeksie. Nie mam nic do lumpeksów, ale uważam że cała wyprawka to przesada. Tym bardziej że ich stać na nowe rzeczy.
zachowuje sie tak jakby to był obowiazek kobiety, urodzić dziecko. Ale relacja matka dziecko juz nie jest taka wazna. Myslę że po porodzie zrozumie co to matczyna miłość, i zmieni się to.

Lubie ją, i staram sie życ w zgodzie ale podejscie do niektórych spraw ma moim zdaniem nie poprawne.

Edytowane przez Gomra
Czas edycji: 2013-02-04 o 20:03
Stary 2013-02-04, 20:13   #2446
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ogolnie ma bardzo lekceważące podejscie do dziecka. Widać że sie cieszy, przyjamniej sprawia takie wrażenie. Ale juz ma ustalony plan po urodzeniu. Po 4 msc wraca do pracy, chociaz ma teraz rok macierzyńskiego. Ale nie zamierza w domu z dzieckiem siedziec.

No to, z całym szacunkiem dla niej, ale dla mnie to zachowania mocno anorektyczne.Tylko współczuć tego można, i trzymać kciuki żeby dalej z dzieckiem było dobrze.
A jak chodzi o nastawienie, to może akurat się zmieni Znam taką dziewczynę - w głowie imprezy, praca, wszystko tylko nie dziecko, także po ślubie. Zaszła w ciążę tylko dlatego, że jej szwagierka (moja przyjaciółka) też zaszła, więc nie mogła być gorsza. No i plan miała podobny - karmi 2 miesiące, po 3 do pracy. A teraz sobie życia bez dziecka nie wyobraża, i sama mówi że nie wie jak do pracy wróci i je zostawi z kimś...

Stary 2013-02-04, 20:48   #2447
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

aania ja sądze ze tutaj będzie podobnie, bo ona ogólnie bardzo lubi dzieci. Jak sie Karolek urodził to nie mogłam sie od niej uwolnić, a raczej Karol za kazdym razem jak była to chciała go niańczyć
Stary 2013-02-04, 20:49   #2448
zanetaa88
Zakorzenienie

GOMRA te truskawki nawet nie stały koło prawdziwych truskawek, to sama chemia. Pewnie sa z Hiszpani ktore wyjechały ze szklarni zielone a za nim dojechaly do pl to " dojrzały" jeżeli moge polecić kup sobie nasions i wyhoduj sobie sama truskawki Ja w tym roku kupilam sobie odmianę wiszaca i zobaczymy co z tego bedzie, albo poczekaj na sezon truskawek polskich)

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 21:04   #2449
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Cytat:
GOMRA te truskawki nawet nie stały koło prawdziwych truskawek, to sama chemia. Pewnie sa z Hiszpani ktore wyjechały ze szklarni zielone a za nim dojechaly do pl to " dojrzały" jeżeli moge polecić kup sobie nasions i wyhoduj sobie sama truskawki Ja w tym roku kupilam sobie odmianę wiszaca i zobaczymy co z tego bedzie, albo poczekaj na sezon truskawek polskich)
wiesz co mam w ogródku, i bedą ale dopiero koniec maja, a w doniczce to chyba i tak się prędko nie doczekam.
na początku sezonu kupie do pojedzenia, a na koniec w słoiki.

Ale w tym roku rzucam się na soki własnej roboty. Na dużą ilość.
Latem zrobiłam soki i kompoty z gruszki, brzoskwin, truskawek, borówek, pozeczki, moze było z 80 słoików, różnej wielkosci. A dzieciaki już prawie wszystkie wypiły.
Szczególnie w styczniu faza na soki była. Teraz zresztą też.

Latem bedę robić i ze swoich owoców i bedę dokupować.

Dżemy z jabłek zeszly juz wszystkie, 30 małych słoiczków, z wisni juz latem zeszły do lodów. Zostało może z 5 z 30.
Mam jeszcze z jabłek z borówkami, ale juz takie smaczne nie są.
Stary 2013-02-04, 21:33   #2450
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
spadam się ubrać bardzie wyjściowo niż w dresy
Ala śpi, mama do niej podejdzie a ja po Hanię lecę i może do pasmanterii wpadnę po nowe włóczki
TŻ mnie zastrzeli
To już nałóg

Cytat:
Nooo DO tej pory to znajomym jako anegdotę opowiadam

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Brawo Borysku
Wasze dzieci już same wszystko jedzą łyżką? Bo Tymuś niby umie i lubi, ale rzadkiej zupy nie zje. Tzn. je ją tak, że połowa trafia do buzi, połowa na bluzkę. Jogurty itp. je łyżką sam, ale rzadką zupą ja karmię.

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Znam ten bol, Melka też sobie raz na jakiś czas robi takie przerwy

Wiem, wiem, po takim typowym cwiczeniowym wysiłku czlowiek ma jeszcze więcej energii ...

Też mam jakiegoś łucznika w domu, ale stoi i sie kurzy, nawet nie próbowałam go uruchamiać, co by sobie krzywdy nie zrobić

dla Boryska
Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
A ją oglądam żubry online. Polecam w tym świecie przemocy i okrucieństwa, może ie sobie odpocząć podgladajac króla puszczy. Można też zobaczyć jelenie, łanie, dziki, zajace i cudne ptaszki
Agni, co oglądasz? Ubawiłaś mnie tym postem.
A, no i ja rozumiem, że remont itp, ale jednak wpadaj częśćie

Cytat:
Dokładnie Choć przytyłam 4 kg prawie

Cytat:
Dziwnie to brzmi... Anorektycznie. Albo pregorektycznie - ponoć jakaś nowa plaga, że kobiety w ciąży się odchudzają na potęgę i mają w tym czasie takie zachowania jak anorektyczki. Jeśli to to, to bardzo poważna sprawa. Chociaż natura tak to sprytnie wymyśliła, że raczej matka się wycieńczy, ale dziecko będzie rosło.
Natomiast to, że mąż pcha jej siłą do buzi, to na pewno nie jest rozwiązanie. Tylko może pogorszyć sprawę.
Skoro sama problemu nie widzi, to pewnie do psychologa nie pójdzie. A zmusić do tego się nie da. Tzn. pewnie się da, ale nie przyniesie rezultatów.

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Co u nas? MArysia albo w zlobku, albo chora w domu - na zmiane. Od piatku walczymy z katarem. Ogolem robi sie coraz madrzejsza i przez to mam wiecej przy niej do roboty, bo wlezie wszedzie wszytsko musi widziec itd. Teraz na topie jest kuchnia - wlazi na taborety i zaglada na kuchenke, do zlewu i na szafkach patrzy co stoi.

Ja oki, jutro zaczynam 16 tydzien, dzidzia rosnie. Na usg nie chcialo sie dziecko pokazac co ma skrzyzowalo nozki i pozostalo w bezruchu
Ale ten czas leci, już prawie połowa, a dopiero test robiłaś!
Współczuję katarów, ale taki los żłobkowiczów i przedszkolaków niestety... jedyna pociecha, ze teraz się wychoruje i w przedszkolu już będzie ok.
Stary 2013-02-04, 21:39   #2451
zanetaa88
Zakorzenienie

Moja wszystko je sama. Zupy je lyzeczka mala a drugie dania widelczykiem do ciast, bo te z ikei ma ciut za długie. I nie wazne czy zupa gęsta czy nie. Oczywiscie nie raz jej poleci po brodzie ale i tak mało z porownaniem do tego co było.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 21:42   #2452
brumek
Zakorzenienie

ZARAZ ZARAZ!!!!!
Telik i Marzenka - jak spotkanie???
Stary 2013-02-04, 21:55   #2453
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Karol tez uczy się jeść samodzielnie. Ale jemy na dwie łyżeczki, on sam jedną a ja drugą go karmię. Bo zanim on sam to zje, to wszystko zimne

A grzebie jeszcze też strasznie. Dzisiaj zupe z miseczki do dżemu wlał, tylko na chwile odwróciłam się żeby powiedzieć coś Bartkowi.
Je przy stole jak dorosły, krzesełko poszło w odstawkę.
I chyba w sumie od tego czasu zaczął jeść normanie.
Stary 2013-02-04, 21:57   #2454
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
aania ja sądze ze tutaj będzie podobnie, bo ona ogólnie bardzo lubi dzieci. Jak sie Karolek urodził to nie mogłam sie od niej uwolnić, a raczej Karol za kazdym razem jak była to chciała go niańczyć

oby!

Cytat:
jeżeli moge polecić kup sobie nasions i wyhoduj sobie sama truskawki Ja w tym roku kupilam sobie odmianę wiszaca i zobaczymy co z tego bedzie, albo poczekaj na sezon truskawek polskich)
też mam takie tyle że w doniczkach, w zeszłym roku wsadzone, w zasadzie do przymrozków codziennie były owoce
Cytat:
Brawo Borysku
Wasze dzieci już same wszystko jedzą łyżką? Bo Tymuś niby umie i lubi, ale rzadkiej zupy nie zje. Tzn. je ją tak, że połowa trafia do buzi, połowa na bluzkę. Jogurty itp. je łyżką sam, ale rzadką zupą ja karmię.
same jedzą bo wrzeszczą jak chce się pomóc Nie wszystko potrafi, widelcem radzi sobie fajnie, łyżką mniej płynne rzeczy też, zupy idą gorzej, ale jak biorę łyżkę to wyrywa z okrzykiem "JA!" więc albo połowę wylewa, albo jemy na dwie ręce - sam + ja karmię

Stary 2013-02-04, 22:13   #2455
agni82
Zadomowienie

Brumku
oglądam żubry. Lasy Państwowe wyszły z genialną inicjatywą i zainstalowały kamerę na jedej z polan w Puszczy Białowieskiej. Polana ta służy za "jadłodajnię "dla żubrów (i nie tylko). można wiec 24h na dobę oglądac sobie , co tam sie dzieje. jak żubrów nie ma w pobliżu to kamera kierowana jest na drzewko z pokarmem dla ptaków i wówczas można z bliska obserwować, sikorki, sójki, dzięcioły.
wciągające, ale bardzo przyjemne. Wiosną chcą zainstalować kamerę w gnieździe bielików ( tak było w zeszłym roku).
Jak ktoś zainteresowany to podaję linka:http://www.lasy.gov.pl/zubr
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 22:14   #2456
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Agata też je sama łyżką. czasem pomagam jak wchodzi w fazę wygłupów. Ostatnio namiętnie smaruje bułki serkiem/masłem.

Dobijcie mnie...

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 22:28   #2457
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Myha super wyglądacie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Zdrówka

Wszystkiego najlepszego

Byłam wczoraj w kinie na nim.
Osobom o słabych nerwach i nie znoszących widoku krwi nie polecam. Były osoby, które wyszły z kina.
Poza tym film całkiem ok, daje troche do myślenia.
Ogrom tragedii niewyobrażalny.
Niewiarygodne, że to prawdziwa historia, chociaż film na pewno troche dodaje od siebie do tej historii.
ja nie lubię widoku krwi! kurcze, po Twoim poście zastanawiam się czy wogóle na to iść...
Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Witam
pamieta mnie ktos jeszcze
nie mam czasu, nie mam sily 0 jestem rozlazla na maxa

To tyle, wiecej nie przychodzi mi do glowy.

Obecnie nowa umiejetnosc Marysi - pytam "gdzie mama ma dzidzie" podchodzi do brzucha podnosi koszulke i mowi "tu jest"
HEJ a już myślałam, że Nam napiszesz, że będziesz miała drugą Marysię(tak Ci kiedyś wróżyłam).

Martwię się o Julę-nic się nie zmienilo z Jej spaniem-w nocy budzi się z krzykiem i płaczem...w dzień zachowuje się raczej normalnie- jest wesoła, śmieje się, trochę też popłacze i się pozłości. Parę razy(dziś w dzień też po drzemce) wpada w taki szał, że nie da się nikomu dotkąć przez jakiś czas-tylko krzyczy, płacze i się rzuca na coś,np. poduszkę, dywan...dwa razy tak się zdarzyło, ale to jest takie przykre...
:Chyba tu w grę wchodzi Mateuszek i zazdrość o Niego

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
Brumku
oglądam żubry. Lasy Państwowe wyszły z genialną inicjatywą i zainstalowały kamerę na jedej z polan w Puszczy Białowieskiej. Polana ta służy za "jadłodajnię "dla żubrów (i nie tylko). można wiec 24h na dobę oglądac sobie , co tam sie dzieje. jak żubrów nie ma w pobliżu to kamera kierowana jest na drzewko z pokarmem dla ptaków i wówczas można z bliska obserwować, sikorki, sójki, dzięcioły.
wciągające, ale bardzo przyjemne. Wiosną chcą zainstalować kamerę w gnieździe bielików ( tak było w zeszłym roku).
wczoraj właśnie było o tym w teleexpresie.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 22:28   #2458
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
same jedzą bo wrzeszczą jak chce się pomóc Nie wszystko potrafi, widelcem radzi sobie fajnie, łyżką mniej płynne rzeczy też, zupy idą gorzej, ale jak biorę łyżkę to wyrywa z okrzykiem "JA!" więc albo połowę wylewa, albo jemy na dwie ręce - sam + ja karmię
No to tak jak my

Cytat:
Brumku
Fajne! Zaraz popatrzę. Aaa, chyba nie, bo noc Zajrzę rano. Choć obawiam się, że mogę się nie za bardzo wciągnąć

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Dobijcie mnie...
Katar czy gorączka?
Stary 2013-02-04, 22:46   #2459
marzena_S
Zadomowienie

Uff, jesteśmy w domu.

Brumku, spotkanie w Telikowie było boskie. Cały czas jestem pod wrażeniem Bajkolandii- normalnie raj dla dzieci, przestronny i kolorowy. Jasio rośnie jak na drożdżach i zmienia się w mega przystojniaka. (do tego pięknie mówi Hania! )Chłopak miał takiego powera, że moje zaspane dziecko za Nim nie nadążało. Hania dostała piękną książeczkę mobilizującą Nas do pożegnania się z gumowym przyjacielem- w ciągu tygodnia mam zamiar przeprowadzić smokową rewolucję. Czas oczywiście zleciał za szybko, aleeee będzie jeszcze okazja do ponownego spotkania w tym miesiącu.

Isia, a jak Ewcia się czuje? Ciocia Telikowa ma w depozycie coś od Nas.

Uciekam do wyra, jutro pomęczę Was zdjęciami.
Stary 2013-02-04, 22:55   #2460
DDewik
Raczkowanie

Cytat:

Brawo Borysku
Zupy, owsianki to ja go karmie, albo trzymam lyzeczke (nakaladam mu), a kaszki próbuje sam jesc. Wczesniej nie chciał jesc moj Królewicz sam, czekal az mamusia go nakarmi, a od 2 dni nastąpiła pewna zmiana.

Ide spać dziewczynki bo po areobiku jestem strasznie polamana, jeszcze podloge musze umyc i łazienke ogarnąc (jutro przychodzi opiekunka).
Dobranoc

Edytowane przez DDewik
Czas edycji: 2013-02-04 o 22:58
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości