Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :) - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-02, 09:57   #4171
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :)

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
a ile ta przyjemność,tam- za brzuszek?
ok 4tys
wiec trzykrotnie taniej a efekty widziałam i sa super
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 11:25   #4172
Wojtusia
Zakorzenienie

p4w spoko, poczekam , ważne że prace idą do przodu, powoli, ale idą.

Svi, to niedrogo faktycznie za brzuszek, a za piersi ile bierze?
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 11:46   #4173
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
p4w spoko, poczekam , ważne że prace idą do przodu, powoli, ale idą.

Svi, to niedrogo faktycznie za brzuszek, a za piersi ile bierze?
za mentory ok 8tys ze wszystkim
Stary 2013-02-02, 15:37   #4174
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
hejka

powrocilam na otwarty watek

co tam u Was dziewczynki?
my z Marcim dalej w domu siedzimy, jeszcze dwa tygodnie okresu ochronnego
chcieliśmy zacząć już wychodzić powoli ale ciagle pada
Svi dobrze,że już jesteś

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Na poprawę humoru kupiłam sobie czarną sukienkę
Mała czarna?

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Ale to moje dziecko wydaje mi się czasem dojrzałe ponad wiek. Dziś podczas kąpieli rozmawialiśmy o balu karnawałowym (mają w Tłusty Czwartek) i Kubuś mówi, że będzie tańczył z Ulą. Mówię mu, że może zatańczy też z innymi koleżankami, on mówi, że może jeszcze z Igą Więc dopytuję dalej - a z Leną? A Kuba - "Z Leną to chyba nie, bo ona mnie nie chce" (dokładnie tak powiedział ) No to ja pytam, co to znaczy, a Kubuś, że jak on usiadł koło Leny przy obiedzie, to ona się przesiadła i ona nie chce, żeby on ją przytulał.
Taki Mały-Dorosły

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Cześć

Wiecie co nie mam mocy... Całą noc prawie nie spałam, Zosi doszła w nocy gorączka 39 st.-czyli przebieg identyczny jak ostatnia infekcja. Lekarka powiedziała, że osłuchowo czysto, tym razem dostałyśmy na noc Diphergan, a w dzień Pneumolan. Zosia u babci.
Do tego dostałam@ (4 dni przed terminem), boli mnie głowa, brzuch i takie tam
Biedna Zosia biedna Ty

Cytat:
Ja nie wiem, jak to do końca jest, ale my zawsze mamy zalecany na dzień syrop wykrztuśny (do 15-16-ej), a na noc na suchy, bo te leki mają hamować kaszel. Bo jak dasz wykrztuśny na noc, to dopiero będzie się działo. A ten Diphergan to jako co? Na mokry kaszel?
Np.nasza lekarka,zawsze mówi,że nawet jeżeli,dziecko ma mokry kaszel,to na noc bardzo wskazane jest,podanie syropu przeciwkaszlowego,bo zazwyczaj w nocy kaszel bardziej dusi,szczególnie jak podczas snu,organizm się zagrzeje - a nocny kaszel,potrafi bardzo umęczyć natomiast,w ciagu dnia,do 16,podawać syrop wykrztuśny

Cytat:
No coś Ty, kupiłam
Pochwal się bałwankiem

Cytat:
Dziewczyny, zgłaszałam Maciusia do tego wątku, który Mariola podała i Marta przygotowała taką ulotkę, żeby można było w poście obrazek wstawić. Może w takiej formie też rozpowszechnimy?

Bardzo dobry pomysł Brawo Dziewczyny

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość

mam skomplikowaną sytuację - w pracy reorganizacje, więc dużo pracuję, zaczęłam kolejny staż i powysyłałam zgłoszenia na kursy specjalizacyjne, więc mam mega mało czasu; jeszcze każdą wolną chwilę spędzam z T albo w sklepach - kończymy łazienkę teraz i wybieramy podłogi
T zdrowy i zadowolony z przedszkola

ja też idę na usg piersi, ale boję się, bo u mnie to nie rozmiar mnie interesuje
Fajnie,że u Was wszystko dobrze i że idziecie do przodu

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość

Wczoraj już nie dało rady wejść na wizaz. Cały czas serwer był niedostepny, niewiem co sie działo.

A ja,już myślałam,że to,tylko u mnie tak świruje i nie wiedziałam,czy Internet,czy wizaż Nie dość,że nie mogłam się zalogować,każda stona godzinę się ładowała ,to jeszcze jak napisałam drugiego posta,to mi go nie wysłało Nic to,napisałam go drugi raz i mówię sobie,jak mi go nie wyśle,to idę w ch****ę,no i poszłam

Jola dzięki za troskę ,zabiegana byłam,miałam trochę spraw na mieście do pozałatwiania ,a wieczorem,już nic mi się nie chciało Napisałam Ci to wczoraj,no ale,nie dane mi było wysłać
Jak Kubuś?

Dziewczyny chcące się upiększać ja bym się chyba nie zdecydowała

Miłego wieczoru

Edytowane przez sylka79
Czas edycji: 2013-02-02 o 15:40
sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 15:51   #4175
Miramej
Zakorzenienie

Heloł

Cytat:
mam skomplikowaną sytuację - w pracy reorganizacje, więc dużo pracuję, zaczęłam kolejny staż i powysyłałam zgłoszenia na kursy specjalizacyjne, więc mam mega mało czasu; jeszcze każdą wolną chwilę spędzam z T albo w sklepach - kończymy łazienkę teraz i wybieramy podłogi
T zdrowy i zadowolony z przedszkola

ja też idę na usg piersi, ale boję się, bo u mnie to nie rozmiar mnie interesuje
(...)
ja idę jutro do fryzjera... bo wyglądam jak idź stąd i nie wracaj
, ale zaglądaj chociaż od czasu do czasu
Buziaki do Tomka

Nie wierzę

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Nasza lekarka,też zastanawiała się nad podaniem sterydu do nosa ale w ostateczności,stanęło na Mucofluidzie.Wiem,że czasami jest konieczność podania,ale ja,to się boję tych sterydów Ten Wasz,rzeczywiście drogi i ten okres ważności
(...)
To tak,jak i Bartosz ja to czasami się zastanawiam,skąd On ma tej siły i energii tyle

To,to samo,co reklamowany Acti-trin
(...)
A ten z czarnego bzu,to z Polskiej Róży kupujesz?(mają wogóle?) Czy jakiś inny?
Wiesz, ja też się boję. Ale nie znam tego lekarza na tyle, żeby z nim dyskutować, jak ze swoją lekarką Mówiłam mu o swoich obawach, mówił, że trzeba umiejętnie dobierać, poza tym on chce sprawdzić efekty tego leczenia. W poniedziałek znów idziemy i zobaczymy, co dalej.

Z nas wysysają

Nie znam , ale ja i tak nie podałabym syropu z pseudoefedryną

Tak, z Polskiej Róży, ale rozglądam się za innym (kupiłam na szybko), bo bzu tam 37%, reszta to cukier

Cytat:
Znowu sami zostalismy. Małż mnie tak z rana wkurzył, że szok. Zresztą ostatnio cały czas mnie wkurza. W nocy do Alana wstaję ja, rano z Alanem wstaję ja, karmie ubieram ja, w dzień bawię się itp ja, wieczorem kąpiel od niedawna też ja, bajki wieczorem i usypianie też ja. Małż cały czas przed kompem albo tv, a żeby pobawił sie /spędził czas z Alanem muszę się sie wydrzeć porządnie , a i to zajmie sie Nim najwyżej 20 minut.

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2013-02-02 o 17:51
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 15:51   #4176
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Taki Mały-Dorosły
(...)
Np.nasza lekarka,zawsze mówi,że nawet jeżeli,dziecko ma mokry kaszel,to na noc bardzo wskazane jest,podanie syropu przeciwkaszlowego,bo zazwyczaj w nocy kaszel bardziej dusi,szczególnie jak podczas snu,organizm się zagrzeje - a nocny kaszel,potrafi bardzo umęczyć natomiast,w ciagu dnia,do 16,podawać syrop wykrztuśny

Pochwal się bałwankiem
(...)
A ja,już myślałam,że to,tylko u mnie tak świruje i nie wiedziałam,czy Internet,czy wizaż Nie dość,że nie mogłam się zalogować,każda stona godzinę się ładowała ,to jeszcze jak napisałam drugiego posta,to mi go nie wysłało Nic to,napisałam go drugi raz i mówię sobie,jak mi go nie wyśle,to idę w ch****ę,no i poszłam

Jola dzięki za troskę ,zabiegana byłam,miałam trochę spraw na mieście do pozałatwiania ,a wieczorem,już nic mi się nie chciało Napisałam Ci to wczoraj,no ale,nie dane mi było wysłać
Jak Kubuś?
Właśnie

Czyli tak samo, jak u nas

Jak będzie ubrany, to cyknę zdjęcie

, u mnie też wizaż świrował
Lepiej, wiesz, chyba ten steryd działa, bo katar nie był taki obfity, jak zazwyczaj. No ale steryd

Mam poprawioną ulotkę apel Maciusia.jpg

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2013-02-02 o 15:53
Stary 2013-02-02, 16:56   #4177
agga19851985
Wtajemniczenie

O Jola czekałam aż przyjdziesz. Powiedz mi , znalazłaś coś na Twoje suche dłonie?
Mówiłaś ostatnio że robisz herbatki z majeranku dla Kuby, a ja wszędzie gdzie czytałam to podają tymianek, to co to w końcu ma być ??
A co robi pseudoefedryna?

Pola jest z nami od 03.XI.2015

Edytowane przez agga19851985
Czas edycji: 2013-02-02 o 16:58
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-02, 16:58   #4178
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiesz, ja też się boję. Ale nie znam tego lekarza na tyle, żeby z nim dyskutować, jak ze swoją lekarką Mówiłam mu o swoich obawach, mówił, że trzeba umiejętnie dobierać, poza tym on chce sprawdzić efekty tego leczenia. W poniedziałek znów idziemy i zobaczymy, co dalej.

Z nas wysysają

Nie znam , ale ja i tak nie podałabym syropu z pseudoefydryną

Tak, z Polskiej Róży, ale rozglądam się za innym (kupiłam na szybko), bo bzu tam 37%, reszta to cukier

Rozumiem ale wiesz,używać a nadużywać,to też jest różnica Jednym czasem,moja koleżanka,jeździła prywatnie do jakiegoś lekarza i on często,przepisywał Jej małej Encorton.Teraz,koleżanka zastanawia się,czy czasem,nie po tym leku,Jej córka nie rośnie,a ponoć,jest to wymienione,jako skutek uboczny tego leku
Napisz po wizycie

Aż starch pomyśleć,co będzie,jak wszystko wyssą

Kiedyś czytałam o tym Actifedzie i jak zaczęli reklamować ten Acti-trin,to zgłębiłam wiedzę na necie,bo zaciekawiło mnie,że podobną nazwą się zaczynają.I to,to samo do tego jeszcze dołączyć Gripex.

Jak coś znajdziesz,to daj znać może i ja się skuszę

Cytat:

Czyli tak samo, jak u nas

Jak będzie ubrany, to cyknę zdjęcie

, u mnie też wizaż świrował
Lepiej, wiesz, chyba ten steryd działa, bo katar nie był taki obfity, jak zazwyczaj. No ale steryd

Mam poprawioną ulotkę Załącznik 5093757

Fajnie

No co? no poszłam

U mnie,ostatnio bardzo często,tak się dzieje

No wiesz,chyba wszystko jest dla ludzi,a mało który lek,nie posiada skutków ubocznych miejmy nadzieję,że nie stosowane często,nie wyrządzają szkody w organizmie w końcu,nic by nie można było
Bartosz nadal ma katar i ten katar,mnie chyba wykończy Zaczynam się zastanawiać,czy nie lepiej było podać ten antybiotyk? Ktoś powie,na zwykły katar-a jeżeli,to już jakieś zapalenie zatok? Ewidentnie Mu tam siedzi w tym nosie była pora,że schodził i już wydawało mi się,że jest lepiej,a teraz niby schodzi,ale dalej Mu tam jeszcze zalega i to słychać,nawet jak mówi Chyba po niedzieli,też się umówię na wizytę Tyle,że już nie kaszle tak,z rana trochę,a przez dzień już nie słyszłam dzisiaj,żeby kasłał.

EDIT.

Ulotka super te piękne,zamyślone oczy Maciusia

Edytowane przez sylka79
Czas edycji: 2013-02-02 o 20:34
Stary 2013-02-02, 18:49   #4179
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
O Jola czekałam aż przyjdziesz. Powiedz mi , znalazłaś coś na Twoje suche dłonie?
Mówiłaś ostatnio że robisz herbatki z majeranku dla Kuby, a ja wszędzie gdzie czytałam to podają tymianek, to co to w końcu ma być ??
A co robi pseudoefedryna?
Najbardziej się sprawdził ten tropikalny do stóp z Avonu
Ja daję z majeranku, o tymianku nic nie wiem.
Działa podobnie, jak amfetamina. I od razu zaznaczę, że wiem, że w takich ilościach, z taką częstotliwością itp., ale uważam, że na rynku jest tyle syropów, że spokojnie mogę pseudoefedrynę omijać.

Cytat:
Rozumiem ale wiesz,używać a nadużywać,to też jest różnica Jednym czasem,moja koleżanka,jeździła prywatnie do jakiegoś lekarza i on często,przepisywał Jej małej Encorton.Teraz,koleżanka zastanawia się,czy czasem,nie po tym leku,Jej córka nie rośnie,a ponoć,jest to wymienione,jako skutek uboczny tego leku
Napisz po wizycie

Aż starch pomyśleć,co będzie,jak wszystko wyssą

Kiedyś czytałam o tym Actifedzie i jak zaczęli reklamować ten Acti-trin,to zgłębiłam wiedzę na necie,bo zaciekawiło mnie,że podobną nazwą się zaczynają.I to,to samo do tego jeszcze dołączyć Gripex.

Jak coś znajdziesz,to daj znać może i ja się skuszę
(...)
No wiesz,chyba wszystko jest dla ludzi,a mało który lek,nie posiada skutków ubocznych miejmy nadzieję,że nie stosowane często,nie wyrządzają szkody w organizmie w końcu,nic by nie można było
Bartosz nadal ma katar i ten katar,mnie chyba wykończy Zaczynam się zastanawiać,czy nie lepiej było podać ten antybiotyk? Ktoś powie,na zwykły katar-a jeżeli,to już jakieś zapalenie zatok? Ewidentnie Mu tam siedzi w tym nosie była pora,że schodził i już wydawało mi się,że jest lepiej,a teraz niby schodzi,ale dalej Mu tam jeszcze zalega i to słychać,nawet jak mówi Chyba po niedzieli,też się umówię na wizytę Tyle,że już nie kaszle tak,z rana trochę,a przez dzień już nie słyszłam dzisiaj,żeby kasłał.

EDIT.

Ulotka super te piękne,zamyślone oczy Macusia
No właśnie dlatego się boję, bo wszystkie te kortykosteroidy mogą tak ubocznie działać. Rozmawiałam o tym na ostatniej wizycie z naszą lekarką i ona powiedziała, żeby do wizyty u laryngologa podawać ten Nasonex (2 tygodnie wyjdą), bo ludzie to biorą miesiącami i wtedy mogą być kłopoty.
Dam

Znikniemy

Sporo tego jest, Acatar zatoki, wszystkie Gripexy, Ibum extra, Ibuprom zatoki, Modafen, Nurofen antigrip, z tym, że to dla dorosłych.

Wiem, ale zawsze mam obawy.
Rozumiem Cię bardzo dobrze

H. MacLeod

.
Stary 2013-02-02, 21:34   #4180
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:

Svi dobrze,że już jesteś

ja tez robiłam Marciemu herbatki z majeranku
Stary 2013-02-02, 22:41   #4181
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Sorki, ze znów wpadam jak po ogień ale nie dam rady siedziec dłużej, zaraz usnę...
u nas jako tako, ja znów przeziębiona, Zuza też kapkę, w sumie tylko katar ma mały, mam nadzieję że nic się u niej nie wykluje bo bal we wtorek mają. Chce być motylkiem, tyle że mama beznadziejna i pojdzie w normalnych ciuszkach (różowa bluzeczka, granatowa spódniczka i zielone rajty, soczyste kolorki) do tego skrzydełka i opaska z motylkami, nic już chyba nie wymyśle, ehhh

mało mnie ale zero czasu, wybaczcie
do nasępnego papa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-03, 08:03   #4182
p4w
Zakorzenienie

Miramej, ja zaglądam i podczytuję co u Was

------------------------

mam nadzieję, że wszystkie chorowitki już zdrowe i najgorsze za Wami

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 09:19   #4183
angy
Zakorzenienie

U nas tak: Zosia dzisiaj jak na razie gorączki już nie ma, ale jeszcze kaszle (ale w sumie tylko z rana, w dzień sporadycznie; mam wrażenie, że po tym pneumolanie kaszel jest dużo bardziej mokry i więcej się odrywa), no i katar mamy znowu taki zatokowy...
Do przedszkola oczywiście Jej jutro nie puszczę, nie ma mowy, dobrze, że babcia cały czas na zwolnieniu.

Svi
super, że robisz plastykę
Dla mnie na razie ważniejsze mieszkanie niż nos Potem S chce zmienić samochód, więc mój nos przypada gdzieś na 2018
Kat za Ciebie też trzymam kciuki, żeby nowe cycuszki były bliżej niż dalej Rozumiem, że gdzieś w Poznaniu planujesz? A u kogo?

A ja byłam wczoraj podkolorować moje piórko, bo nie wszystko mi się podobało. Koleś narobił się dużo więcej niż ostatnim razem i nic nie zapłaciłam, bo potraktował to jak reklamację Mile mnie zaskoczył.
Ale.... chcę podkreślić, że przejechałam sama w dwie strony 130 km!!! SAMA!!! Właśnie przeszłam do wyższego levelu

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 10:23   #4184
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Czesc

Mam wolna niedzielę to korzystam - dzien lenia dzis nie bede nic robic i juz!!
Nastepny tydzien bedzie ciezki a wolne bede miala dopiero w popielec

Do tego dopadlo mnie chorobsko, zaczelo sie od uporczywego kaszlu , teraz juz sie odrywa, wczoraj mialam goraczke i na dodatek zatoki zapchane
teraz czekac az Werka sie rozchoruje

Pozdrawiam was dziewczyny

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 17:15   #4185
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie dlatego się boję, bo wszystkie te kortykosteroidy mogą tak ubocznie działać. Rozmawiałam o tym na ostatniej wizycie z naszą lekarką i ona powiedziała, żeby do wizyty u laryngologa podawać ten Nasonex (2 tygodnie wyjdą), bo ludzie to biorą miesiącami i wtedy mogą być kłopoty.
Dam

Znikniemy

Sporo tego jest, Acatar zatoki, wszystkie Gripexy, Ibum extra, Ibuprom zatoki, Modafen, Nurofen antigrip, z tym, że to dla dorosłych.

Rozumiem Cię bardzo dobrze

Ja też słyszałam,o tych skutkach ubocznych sterydów,właśnie przy stosowaniu,przez dłuższy okres czasu Wiem,że się boisz

Nie żartuj ja dzisiaj mam obydwóch w domu i tak rozrabiają,jak szatany wcielone

Ta nasza lekarka,nawet dla dorosłych nie poleca a szczególnie wtedy,gdy się jeździ samochodem.

Ehh,skąd ja to znam?

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość

Sorki, ze znów wpadam jak po ogień ale nie dam rady siedziec dłużej, zaraz usnę...
u nas jako tako, ja znów przeziębiona, Zuza też kapkę, w sumie tylko katar ma mały, mam nadzieję że nic się u niej nie wykluje bo bal we wtorek mają. Chce być motylkiem, tyle że mama beznadziejna i pojdzie w normalnych ciuszkach (różowa bluzeczka, granatowa spódniczka i zielone rajty, soczyste kolorki) do tego skrzydełka i opaska z motylkami, nic już chyba nie wymyśle, ehhh

do nasępnego papa
maja zdrówka

Cytat:

U nas tak: Zosia dzisiaj jak na razie gorączki już nie ma, ale jeszcze kaszle (ale w sumie tylko z rana, w dzień sporadycznie; mam wrażenie, że po tym pneumolanie kaszel jest dużo bardziej mokry i więcej się odrywa), no i katar mamy znowu taki zatokowy...
Do przedszkola oczywiście Jej jutro nie puszczę, nie ma mowy, dobrze, że babcia cały czas na zwolnieniu.

A ja byłam wczoraj podkolorować moje piórko, bo nie wszystko mi się podobało. Koleś narobił się dużo więcej niż ostatnim razem i nic nie zapłaciłam, bo potraktował to jak reklamację Mile mnie zaskoczył.
Ale.... chcę podkreślić, że przejechałam sama w dwie strony 130 km!!! SAMA!!! Właśnie przeszłam do wyższego levelu
Zdrówka dla Zosi
A dajesz coś na katar?

Fajna niespodzianka
przeszłaś do grupy zaawansowanych

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Czesc

Do tego dopadlo mnie chorobsko, zaczelo sie od uporczywego kaszlu , teraz juz sie odrywa, wczoraj mialam goraczke i na dodatek zatoki zapchane

czeko zdrówka dla Ciebie i trzymam żeby Werki nic nie wzięło.

Cytat:
Ja nie Jola ale też Ci odpowiem :miałam skórę na dłoniach strasznie wysuszoną szorstką jak pumeks,pękał mi naskórek przy paznokciach i na kostkach palców Pani w aptece,poleciła mi ten krem,to jest niby specjalistyczny do różnych chorób skórnych,ale zachwalała bardzo,więc wzięłam ,najpierw małe opakowanie,chyba 100 g za ok.8zł,później wróciłam po większe .Skóra się super zaleczyła i teraz kupuję ten z Bielendy i nim cały czas smaruję i dłonie mam jak pupcia niemowlaka także polecam

Stary 2013-02-03, 18:47   #4186
angy
Zakorzenienie

Cytat:

Zdrówka dla Zosi
A dajesz coś na katar?

Fajna niespodzianka
przeszłaś do grupy zaawansowanych

Psikam wodą morską, mam też mucofluid, ale Zosia się przed nim strasznie broni A ten Sinupret, który używacie jest na receptę?

Ps. oczywiście Zosia prawie nic nie je

Czeko

p4w wstaw obiecane fotki

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI

Edytowane przez angy
Czas edycji: 2013-02-03 o 18:49
Stary 2013-02-03, 19:14   #4187
Miramej
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość

do nasępnego papa
Trzymajcie się
Pokaż potem motylka, a cóż więcej potrzeba

Cytat:
Miramej, ja zaglądam i podczytuję co u Was
No ale jeszcze napisz kilka słów

Cytat:

(...)
Dobrze, że Zosia ma się już trochę lepiej

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Czesc

Zdrówka

Cytat:
Ja nie Jola ale też Ci odpowiem :miałam skórę na dłoniach strasznie wysuszoną szorstką jak pumeks,pękał mi naskórek przy paznokciach i na kostkach palców Pani w aptece,poleciła mi ten krem,to jest niby specjalistyczny do różnych chorób skórnych,ale zachwalała bardzo,więc wzięłam ,najpierw małe opakowanie,chyba 100 g za ok.8zł,później wróciłam po większe .Skóra się super zaleczyła i teraz kupuję ten z Bielendy i nim cały czas smaruję i dłonie mam jak pupcia niemowlaka także polecam
No patrz, a ja całe pudło do śmieci wyrzuciłam tego Medidermu
Krem Bielendy kupię

Cytat:

Psikam wodą morską, mam też mucofluid, ale Zosia się przed nim strasznie broni A ten Sinupret, który używacie jest na receptę?
Bo ten Mucofluid śmierdzi okrutnie
Bez recepty

H. MacLeod

.
Stary 2013-02-03, 21:22   #4188
megi b
Wtajemniczenie

cześć
Cytat:
Poka

Ale to moje dziecko wydaje mi się czasem dojrzałe ponad wiek. Dziś podczas kąpieli rozmawialiśmy o balu karnawałowym (mają w Tłusty Czwartek) i Kubuś mówi, że będzie tańczył z Ulą. Mówię mu, że może zatańczy też z innymi koleżankami, on mówi, że może jeszcze z Igą Więc dopytuję dalej - a z Leną? A Kuba - "Z Leną to chyba nie, bo ona mnie nie chce" (dokładnie tak powiedział ) No to ja pytam, co to znaczy, a Kubuś, że jak on usiadł koło Leny przy obiedzie, to ona się przesiadła i ona nie chce, żeby on ją przytulał.
może kiedyś

prawdziwe życie

Cytat:
Tak w temacie zabaw - wczoraj robiliśmy pompowanie balona bez użycia ust i pompki Do butelki po wodzie mineralnej wlaliśmy niecałą szklankę octu, do balona wsypaliśmy 3 łyżeczki sody. Potem balon na butelkę, tylko trzeba uważać, żeby soda od razu nie wpadła, tylko jak balon już będzie założony. I już, balon się pompował Kubie się podobało

Moje dziecko postanowiło się przebrać za bałwanka na bal
ależ macie atrakcje w domu, nie trzeba jechać do centrum nauki Kopernik

świetny pomysł

[QUOTE=Svinecka;38987863

a powiem Wam, ze...........7 kwietnia mam termin plastyki brzucha [/QUOTE]

Cytat:
Dam

głowa mała na to wszystko. Jesteście takie obeznane z tym wszystkim dziewczyny ja przy was to sierota jakaś, nie znam się nic a nic.

Cytat:
Dla mnie na razie ważniejsze mieszkanie niż nos Potem S chce zmienić samochód, więc mój nos przypada gdzieś na 2018

i

piękne to twoje piórko ja już wiele razy chciałam sobie coś wydziergać, ale kasy mi szkoda i wzór co chwilę inny bym chciała, więc może lepiej, że sobie odpuściłam na razie
zdrówko dla Zosi

czekoladka nie daj się chorobie

W końcu miałam wolną sobotę wyciągnęłam małża na zakupy. Okupiłam Amelkę w smyku duuuuże przeceny były. Sobie nic nie kupiłam Mała usnęła w drodze powrotnej więc ją tylko przełożyliśmy do łóżka z nadzieją, że będzie spać do rana. Niestety obudziła się o 00:30 i nie spała do 4:30 niedziela upłynęła mi na dozowaniu kofeiny. Jeszcze znajomi nas odwiedzili i po weekendzie

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 06:33   #4189
angy
Zakorzenienie

Cytat:

Dobrze, że Zosia ma się już trochę lepiej

Bo ten Mucofluid śmierdzi okrutnie
Bez recepty
No niestety, przedwczesna radość
Dzisiaj w nocy znowu ponad 39
Urwę się w ciągu dnia do lekarza sprawdzić, czy coś gorszego się nie wykluło

Cytat:

i

piękne to twoje piórko ja już wiele razy chciałam sobie coś wydziergać, ale kasy mi szkoda i wzór co chwilę inny bym chciała, więc może lepiej, że sobie odpuściłam na razie
zdrówko dla Zosi

W końcu miałam wolną sobotę wyciągnęłam małża na zakupy. Okupiłam Amelkę w smyku duuuuże przeceny były. Sobie nic nie kupiłam Mała usnęła w drodze powrotnej więc ją tylko przełożyliśmy do łóżka z nadzieją, że będzie spać do rana. Niestety obudziła się o 00:30 i nie spała do 4:30 niedziela upłynęła mi na dozowaniu kofeiny. Jeszcze znajomi nas odwiedzili i po weekendzie

Lepiej to przemyśleć, bo usuwanie nie jest już taką prostą sprawą

O matko, ale nocka

...
Dzisiaj nie śpimy od 3.30

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI

Edytowane przez angy
Czas edycji: 2013-02-04 o 06:35

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-04, 07:01   #4190
katarzynka00
Zakorzenienie

Angy moja też o 3:30 się obudziła i w łóżku tworzyła legowisko z męża kołdry i poduszki.Nie leżała a siedziała ,wierciła się,przekładała, coś mówiła, Blankę obudziła ale ta na szczęście nie chciała brać udziału w zabawie,ja też odwróciłam się tyłkiem i poszłam spać i ona sama też jeszcze dospała.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 07:20   #4191
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Angy moja też o 3:30 się obudziła i w łóżku tworzyła legowisko z męża kołdry i poduszki.Nie leżała a siedziała ,wierciła się,przekładała, coś mówiła, Blankę obudziła ale ta na szczęście nie chciała brać udziału w zabawie,ja też odwróciłam się tyłkiem i poszłam spać i ona sama też jeszcze dospała.

No tak, tylko Zośka to przez gorączkę się przebudziła.... A i nie wiem, czy Wasze dzieci tez tak mają, ale przy wysokiej T straaaasznie uskarża się na ból nóżek i stópek zwłaszcza Trze nimi, wierzga, no nie uleży chwili spokojnie, dopóki Jej T nie spadnie....

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2013-02-04, 09:52   #4192
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
ależ macie atrakcje w domu, nie trzeba jechać do centrum nauki Kopernik
(...)
głowa mała na to wszystko. Jesteście takie obeznane z tym wszystkim dziewczyny ja przy was to sierota jakaś, nie znam się nic a nic.
(...)
, staram się, żeby czasem nie było nudno

megi, ja też się nie znałam, zaczęłam czytać i poleciało

Też kupiłam w sobotę w Smyku kilka rzeczy dla Kuby w dobrej cenie

Cytat:
No niestety, przedwczesna radość
Dzisiaj w nocy znowu ponad 39
Urwę się w ciągu dnia do lekarza sprawdzić, czy coś gorszego się nie wykluło
(...)

...

daj znać
Przerażają mnie te ciągłe choroby, niech już będzie wiosna, może będzie lepiej

Nam też się spanie o tej godzinie skończyło, Kuba dostał takiego ataku kaszlu, że po 2 godzinach spasowaliśmy i wstaliśmy.

Cytat:
No tak, tylko Zośka to przez gorączkę się przebudziła.... A i nie wiem, czy Wasze dzieci tez tak mają, ale przy wysokiej T straaaasznie uskarża się na ból nóżek i stópek zwłaszcza Trze nimi, wierzga, no nie uleży chwili spokojnie, dopóki Jej T nie spadnie....
Kuba, jak gorączkuje, to jest, jakby powietrze z niego uszło, za to wierzga, gdy mu się coś śni, albo boli go brzuszek.

H. MacLeod

.
Stary 2013-02-04, 10:09   #4193
angy
Zakorzenienie

Cytat:

daj znać
Przerażają mnie te ciągłe choroby, niech już będzie wiosna, może będzie lepiej

Nam też się spanie o tej godzinie skończyło, Kuba dostał takiego ataku kaszlu, że po 2 godzinach spasowaliśmy i wstaliśmy.

Kuba, jak gorączkuje, to jest, jakby powietrze z niego uszło, za to wierzga, gdy mu się coś śni, albo boli go brzuszek.

Mnie też, szczerze mówiąc mam już dość I to ciągłe zamartwianie się, z kim Zosia zostanie, jak znowu się coś przyplącze.... Babcia ma zwolnienie do końca tygodnia, nie wiem, co dalej. Ja zwolnień póki co za bardzo brać teraz nie mogę, w marcu to już w ogóle będzie kaplica, bo koleżanka wyjeżdża na 3 tygodnie do Indii i zostaję w dziale sama... S też najlepiej jakby w pracy zamieszkał... No masakra. Chyba jakiś Deprim sobie kupię

W piątek po południu Zosia była w takim stanie, że jeszcze Jej takiej nie widziałam..., siedziała jak figura woskowa, półprzymknięte powieki, oczy patrzące na wszystko i na nic jednocześnie, straszne

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2013-02-04, 10:31   #4194
katarzynka00
Zakorzenienie

Angy a nie możesz skorzystać z pomocy byłej niani? może masz w okolicy jakąś sąsaidkę której tak wybiórczo pasowałoby zaopiekować się dzieckiem?
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 16:11   #4195
megi b
Wtajemniczenie

Cześć
Cytat:
no ładnie

Cytat:
nieźle

Cytat:
bidulka moja tak nie robi. Przy temperaturze wisi na mnie i nie da nawet do wc iść.

Cytat:
megi, ja też się nie znałam, zaczęłam czytać i poleciało
może jak bym miała więcej czasu to też bym poszperała kiedyś doczytałam, że jeden z leków Amelki, który brała we wziewach (steryd) hamuje wzrost na dłuższą metę, a my go brałyśmy przez prawie pół roku sama odstawiłam na szczęście dajemy radę bez niego.
uuuu może dzisiaj sobie odbijecie spanie

Cytat:

Mnie też, szczerze mówiąc mam już dość I to ciągłe zamartwianie się, z kim Zosia zostanie, jak znowu się coś przyplącze.... Babcia ma zwolnienie do końca tygodnia, nie wiem, co dalej. Ja zwolnień póki co za bardzo brać teraz nie mogę, w marcu to już w ogóle będzie kaplica, bo koleżanka wyjeżdża na 3 tygodnie do Indii i zostaję w dziale sama... S też najlepiej jakby w pracy zamieszkał... No masakra. Chyba jakiś Deprim sobie kupię

W piątek po południu Zosia była w takim stanie, że jeszcze Jej takiej nie widziałam..., siedziała jak figura woskowa, półprzymknięte powieki, oczy patrzące na wszystko i na nic jednocześnie, straszne

Ja cię rozumiem. W grudniu miałam taką sytuację. Amelka co chwilę nam się rozkładała, raz ja brałam wolne raz małż Dobrze, że teraz moja mama może w razie czego z małą zostać.

serce się kroi

Przed chwilą miałam Całkiem sympatyczny młody, luźnie się rozmawiało bo takie teksty typu "spoko" używał

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 20:53   #4196
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Angy a nie możesz skorzystać z pomocy byłej niani? może masz w okolicy jakąś sąsaidkę której tak wybiórczo pasowałoby zaopiekować się dzieckiem?
Była niania otworzyła sklep i nie ma czasu
A o drugiej opcji intensywnie myślę, bo na dłuższą metę bez kogoś "na telefon" nie pociągniemy.

Cytat:

bidulka moja tak nie robi. Przy temperaturze wisi na mnie i nie da nawet do wc iść.

Ja cię rozumiem. W grudniu miałam taką sytuację. Amelka co chwilę nam się rozkładała, raz ja brałam wolne raz małż Dobrze, że teraz moja mama może w razie czego z małą zostać.

serce się kroi
No szkoda mi jej strasznie

Więc tak: w dzień na kontroli niby nadal bez zmian osłuchowych, lekarka zleciła nam zrobić badanie krwi i moczu jutro.
No ale godzinę temu wróciliśmy z pogotowia, bo po południu Zosia miała 40 st. Skierowali nas na oddział, a tam nasza lekarka na dyżurze Jeszcze raz dokładnie Ją zbadała, niby nadal nic, ale trochę zmiękła, stwierdziła, że już długo tak wysoka gorączka i dała nam antybiotyk No i walczyć z gorączką, jutro te wyniki, zadzwonię to podadzą mi na tel więc jutro już będzie wiadomo co i jak. Po południu znowu do lekarza z wynikami.
Gdybym była twardsza to bym pewnie wstrzymała się z tym antybiotykiem do jutra, no ale nie miałam jeszcze doświadczenia z przelewającym się przez ręce (własnym) dzieckiem i tez mi za przeproszeniem rura zmiękła

Lecę, bo ledwo na oczy widzę.

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2013-02-04, 21:22   #4197
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
No patrz, a ja całe pudło do śmieci wyrzuciłam tego Medidermu
Krem Bielendy kupię

A czemu?Nie podszedł,czy jak?

Cytat:

U nas nie pomógł:Nasivin,Sulfarinol i Mucofluid też nie Sinupret,też nie pomógł tak jakbym chciała

Cytat:
Fajnie,że sobota się udała
Długa ta pobudka nocna była

Cytat:
Bartosz jak ma temperaturę,to jest słaby i strasznie się klei do mnie

Cytat:
A o drugiej opcji intensywnie myślę, bo na dłuższą metę bez kogoś "na telefon" nie pociągniemy.

Więc tak: w dzień na kontroli niby nadal bez zmian osłuchowych, lekarka zleciła nam zrobić badanie krwi i moczu jutro.
No ale godzinę temu wróciliśmy z pogotowia, bo po południu Zosia miała 40 st. Skierowali nas na oddział, a tam nasza lekarka na dyżurze Jeszcze raz dokładnie Ją zbadała, niby nadal nic, ale trochę zmiękła, stwierdziła, że już długo tak wysoka gorączka i dała nam antybiotyk No i walczyć z gorączką, jutro te wyniki, zadzwonię to podadzą mi na tel więc jutro już będzie wiadomo co i jak. Po południu znowu do lekarza z wynikami.
Gdybym była twardsza to bym pewnie wstrzymała się z tym antybiotykiem do jutra, no ale nie miałam jeszcze doświadczenia z przelewającym się przez ręce (własnym) dzieckiem i tez mi za przeproszeniem rura zmiękła

Lecę, bo ledwo na oczy widzę.
Trzymam żebyś w razie czego (tfu,tfu) znalazła jakieś rozwiązanie.

Biedna Zosia bardzo wysoka ta temperatura Strasznie Jej to choróbsko,nie chce odpuścić,ciągle coś
Jak już byliście na oddziale,to szkoda,że lekarka na cito,tych badań nie zleciła Trzymam za wyniki
doskonale Cię rozumiem,ja sama antybiotyku nie podałam,teraz się zastanawiam,czy dobrze zrobiłam Nie żebym była za tym,żeby odrazu z antybiotykiem lecieć,ale jak widzę,że już tyle czasu,nie ma poprawy,to wcale nie czuję się zwycięzcą Jutro umówiłam się na wizytę
Mam nadzieję,że noc,będziecie mieć spokojną i szybko Zosi przejdzie
A jaki antybiotyk macie?

Jola ,jak po wizycie?

Stary 2013-02-04, 21:35   #4198
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

biedna Zosia
mam nadzieje, ze antybiotyk szybko zadziala
Stary 2013-02-05, 06:36   #4199
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

p4w wstaw obiecane fotki
wstawiłam

zdrówka dla dzieciaczków
podajecie dzieciom tran, albo cos na wzmocnienie? my dajemy tran i nie wiem czy to jego zasługa, ale T nie choruje polecam spróbować w każdym razie

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 07:45   #4200
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
może jak bym miała więcej czasu to też bym poszperała kiedyś doczytałam, że jeden z leków Amelki, który brała we wziewach (steryd) hamuje wzrost na dłuższą metę, a my go brałyśmy przez prawie pół roku sama odstawiłam na szczęście dajemy radę bez niego.
A co to był za lek?

Cytat:
Ale się porobiło , zdrówka i siły dla Was wszystkich
Jak noc? I jak teraz Zosia się czuje?

Cytat:
A czemu?Nie podszedł,czy jak?

U nas nie pomógł:Nasivin,Sulfarinol i Mucofluid też nie Sinupret,też nie pomógł tak jakbym chciała
(...)
doskonale Cię rozumiem,ja sama antybiotyku nie podałam,teraz się zastanawiam,czy dobrze zrobiłam Nie żebym była za tym,żeby odrazu z antybiotykiem lecieć,ale jak widzę,że już tyle czasu,nie ma poprawy,to wcale nie czuję się zwycięzcą Jutro umówiłam się na wizytę
(...)
Jola ,jak po wizycie?
Nie wpadłam, żeby używać go do rąk , a jak smarowałam ciało, to mazał się strasznie, to nie na moje nerwy. No i skład mnie przeraził trochę, na 2 i 3 miejscu zapychacze klasyczne

Czyli Sulfarinol nie okazał się geniuszem? Nasivin IMO dobry jest tuż przed snem, ładnie na chwilę obkurcza śluzówkę.

, a Bartoś nadal ma taki duży katar? Jeszcze coś mu dolega?
, napisz po wizycie

, lekarz zostawił ten Aerius i Nasonex do następnej wizyty (czyli na miesiąc ), dodał Singulair 4 i robione krople na bazie związku srebra. Te 2 ostatnie mają m.in. obkurczyć 3 migdał. Tyle, że to takie błądzenie po omacku, migdała nie obejrzał, bo Kuba w trakcie infekcji, Singulair może mieć straszne skutki uboczne (z opinii użytkowników), ale podam i będę obserwować. Za to o tych kroplach ze srebrem kiedyś czytałam i bardzo je ludzie chwalą, ale pożyjemy - zobaczymy
Generalnie trochę mnie męczy taka niekonkretna diagnoza, lekarz mówi, że to może też mieć powiązania alergiczne, ale mówi, że to takie szukanie igły w stogu siana, bo testy kłamią , na odczulanie Kubuś za mały
Ech

Cytat:
podajecie dzieciom tran, albo cos na wzmocnienie? my dajemy tran i nie wiem czy to jego zasługa, ale T nie choruje polecam spróbować w każdym razie
Ola, a jaki tran podajesz? Zapiszę na przyszły rok, bo teraz IMO za późno na rozpoczynanie kuracji

Kaszlę, jak stary gruźlik , Kuba kataru ma mniej, za to kaszlu więcej. W czwartek bal, a od piątku zabieram go z przedszkola na tydzień, pojedziemy do babci w ramach ferii , a przy okazji Kubuś trochę dojdzie do siebie.

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2013-02-05 o 09:47
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości