|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 r!!!
hej dziewczynki!
ja niestety jestem od rana w szpitalu, od wczoraj bolal mnie brzuch przez cala noc a rano mialam skurcze w podbrzuszu... podeszlam do szpitala sprawdzic no i zostam. szyjka narazie cala badanie gin tez ok, ale mimo podania dwoch kroplowek i jakis lekow rozkurczowyc h skurcze nie ustaly :-( nie wiem ile bede a brzuch mnie tak juz boli ze nie moge oddychac... trzymajcie pls mocno kciuki zeby dobrze sie skonczylo!!!! ktoras miala podobne skurcze??? |
|
|
|
#1202 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39045760]hej dziewczynki!
ja niestety jestem od rana w szpitalu, od wczoraj bolal mnie brzuch przez cala noc a rano mialam skurcze w podbrzuszu... podeszlam do szpitala sprawdzic no i zostam. szyjka narazie cala badanie gin tez ok, ale mimo podania dwoch kroplowek i jakis lekow rozkurczowyc h skurcze nie ustaly :-( nie wiem ile bede a brzuch mnie tak juz boli ze nie moge oddychac... trzymajcie pls mocno kciuki zeby dobrze sie skonczylo!!!! ktoras miala podobne skurcze???[/QUOTE] O rety! Teso, trzymaj się! Oby skurcze przeszły i nie były groźne dla Ciebie i maleństwa. Ja od wczoraj mam kłucia w podbrzuszu, ale zrzucam to na stan po kolkowy i mam nadzieję, że to tylko pęcherz. Macica nie jest twardsza, a szyjka zamknięta, więc staram się zachować spokój łykając no-spę Obyś szybko wyszła.
|
|
|
|
#1203 | |
|
Zadomowienie
|
Trzymam
TESO będzie dobrze![]() ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Cytat:
za dzisiejsze BADANIA
|
|
#1204 |
|
Zakorzenienie
|
teso trzymaj się!
mam nadzieje, ze wszysto bedzie dobrze
|
|
|
|
#1205 |
|
Zadomowienie
|
Co do ubranek też zaczęłam od 56 cm ale to kilka reszta 62, a jakieś pajacyki to zawsze większe...zależy też od dziecka mój się urodził i miał 53 cm to nie taki mały są dzieci co maja już po 56 czy więcej po porodzie...
|
#1206 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Ja się melduję i uciekam jadę dziś do siostry z bratem także nie będzie mnie pewnie do popołudnia, już się boję że jak wejdę na wiżaż to dostane oczopląsu od nawału stron które naprodukujecie ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Dziewczyny trzymajcie się będzie wszystko dobrze Cytat:
Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39045760]hej dziewczynki! ja niestety jestem od rana w szpitalu, od wczoraj bolal mnie brzuch przez cala noc a rano mialam skurcze w podbrzuszu... podeszlam do szpitala sprawdzic no i zostam. szyjka narazie cala badanie gin tez ok, ale mimo podania dwoch kroplowek i jakis lekow rozkurczowyc h skurcze nie ustaly :-( nie wiem ile bede a brzuch mnie tak juz boli ze nie moge oddychac... trzymajcie pls mocno kciuki zeby dobrze sie skonczylo!!!! ktoras miala podobne skurcze???[/QUOTE] O rety trzymaj się kochana, miejmy nadzięję że wszystko się dobrze ułoży i wyjdziesz ze szpitala cała i zdrowa ze swoim maluszkiem |
||
|
|
|
#1207 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Pierwszy raz mam mało do nadrabiania ![]() Wczoraj mój mały nicpoń uraczył mnie pierwszym kopniaczkiem Coś mi sie tam w brzuchu wierciło i przyłożyłam ręke i dostałam zaraz Tż połozył i tez otrzymał, także mały sprawił prezent tatusiowi ![]() I czuje ulgę, że wszystko jest ok a jutro wizyta, wszakże małego nie zobacze ale dowiem się czy wszystko inne jest w porządku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tylko widac, ze jedno na drugich zganiają Cytat:
powodzenia na wizycie Cytat:
za zdane egzaminy i za maluszka ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39045760]hej dziewczynki! ja niestety jestem od rana w szpitalu, od wczoraj bolal mnie brzuch przez cala noc a rano mialam skurcze w podbrzuszu... podeszlam do szpitala sprawdzic no i zostam. szyjka narazie cala badanie gin tez ok, ale mimo podania dwoch kroplowek i jakis lekow rozkurczowyc h skurcze nie ustaly :-( nie wiem ile bede a brzuch mnie tak juz boli ze nie moge oddychac... trzymajcie pls mocno kciuki zeby dobrze sie skonczylo!!!! ktoras miala podobne skurcze???[/QUOTE] Trzymaj sie |
|||||
|
|
|
#1208 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39045760]hej dziewczynki! ja niestety jestem od rana w szpitalu, od wczoraj bolal mnie brzuch przez cala noc a rano mialam skurcze w podbrzuszu... podeszlam do szpitala sprawdzic no i zostam. szyjka narazie cala badanie gin tez ok, ale mimo podania dwoch kroplowek i jakis lekow rozkurczowyc h skurcze nie ustaly :-( nie wiem ile bede a brzuch mnie tak juz boli ze nie moge oddychac... trzymajcie pls mocno kciuki zeby dobrze sie skonczylo!!!! ktoras miala podobne skurcze???[/QUOTE] trzymaj się, trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze Dzień dobry z pracy eh kolejny dzień, wczoraj strasznie mnie po pracy bolały jajniki i dziś też trochę dokuczają, myślę że to przez siedzenie 8h bez większego ruchu. Także dziś trochę pochodzę więcej po firmie bo nie wytrzymam jak mnie tak dalej będzie boleć, wczoraj aż siadałam w sklepie. ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1209 |
|
Zakorzenienie
|
teso trzymaj sie i daj znac jak sie dowiesz cos po obchodzie.
a ja od rana "haftuje" nie wiem co sie znow dzieje, w zoladku pusto a rwie jak nie wiem.
|
#1210 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi d kilku dni nic nie jest, ale odpukać żeby nie zapeszyć...ani mdłości nie mam ani wymiotów- ostatnie były chyba w piątek czy w sobote...tylko senna jestem o 20 już śpie
|
|
#1211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i od wczoraj mam problem z porannym wypróżnieniem |
|
|
|
|
#1212 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1213 |
|
Zakorzenienie
|
a jadłaś coś innego niż zwykle ?
|
|
|
|
#1214 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39045760]hej dziewczynki! ja niestety jestem od rana w szpitalu, od wczoraj bolal mnie brzuch przez cala noc a rano mialam skurcze w podbrzuszu... podeszlam do szpitala sprawdzic no i zostam. szyjka narazie cala badanie gin tez ok, ale mimo podania dwoch kroplowek i jakis lekow rozkurczowyc h skurcze nie ustaly :-( nie wiem ile bede a brzuch mnie tak juz boli ze nie moge oddychac... trzymajcie pls mocno kciuki zeby dobrze sie skonczylo!!!! ktoras miala podobne skurcze???[/QUOTE] Trzymaj się, będzie dobrze. Cytat:
Dzień dobry tak od rana ![]() Ale ślizgawica dzisiaj. Wyjechałam autem do sklepu i koła mi na asfalcie buksowały, aż się wystraszyłam. Szklanka mimo, że wygląda jakby było sucho.
|
|
#1215 |
|
Zakorzenienie
|
Współczuje dziewczyny wam tych wymiotów
|
|
|
|
#1216 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Wszystkim
U nas dziś ważny dzień mam nadzieję, że moje maleństwo nie będzie wstydliwe i dowiem się dziś kogo noszę w brzuszku Pukanie nadal czuję, brzuch ani nic mnie nie boli więc zakładam, że wszystko ok??Dziewczynki jak myślicie jakby coś było nie tak to bym coś czuła na tym etapie ciąży prawda?? Cieszę się wizytą, ale jednocześnie się stresuję Do 15.20 muszę wytrzymać. Trzymajcie za nas kciuki.Gratuluję wszystkich wczorajszych wizyt ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39045760]hej dziewczynki! ja niestety jestem od rana w szpitalu, od wczoraj bolal mnie brzuch przez cala noc a rano mialam skurcze w podbrzuszu... podeszlam do szpitala sprawdzic no i zostam. szyjka narazie cala badanie gin tez ok, ale mimo podania dwoch kroplowek i jakis lekow rozkurczowyc h skurcze nie ustaly :-( nie wiem ile bede a brzuch mnie tak juz boli ze nie moge oddychac... trzymajcie pls mocno kciuki zeby dobrze sie skonczylo!!!! ktoras miala podobne skurcze???[/QUOTE] Teso trzymaj się kochana życzę szybkiego powrotu do zdrowia Cytat:
oj biedna oby szybko przeszło.
|
|
|
|
|
#1218 |
|
Zakorzenienie
|
Teso kochana, ja mocno trzymam kciuki, zeby skonczylo sie na chwili nerwow i obczajaniu szpitala, nie ma opcji, zeby nie przeszlo jeszcze dzisiaj!!!
Laski, a propos mdlosci to mna dzis rano chwile po polknieciu witamin takie torsje w ulamku sekundy zaczely szarpac, ze myslalam, ze sie przekrece. A juz od tylu tygodni nie doswiadczalam mdlosci zadnych Co do ciuszkow, to ja wstepnie przejrzalam darowana wyprawke i informuje, ze mam jakies 30 rampersikow (albo lepiej ), przynajmniej tylez bodziakow i spioszkow, mase koszulek i kaftanikow oraz jakies 20 czapeczek wiec spoko, moge rodzic czworaczki albo prac noworodkowe rzeczy raz w miesiacu jeszcze polspiochy, spodenki, bluzy, spiworek frotkowy, niedrapki, paputki, kombinezonik z polaru, sweterek - wszystko glownie w rozmiarze 52-56 - hyhy, mam nadzieje, ze ssaczek nie bedzie wiekszy niz moje starszaki (po 50 cm)
|
#1219 | |
|
Wtajemniczenie
|
Wpadłam się przywitać i zbieram się do pracy
Pewnie jak wrócę po 18, to znowu będzie na mnie czekało czytanie do wieczora Od rana znowu mała sprzeczka z TŻ I znowu o przedszkole![]() Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39045760]hej dziewczynki! ja niestety jestem od rana w szpitalu, od wczoraj bolal mnie brzuch przez cala noc a rano mialam skurcze w podbrzuszu... podeszlam do szpitala sprawdzic no i zostam. szyjka narazie cala badanie gin tez ok, ale mimo podania dwoch kroplowek i jakis lekow rozkurczowyc h skurcze nie ustaly :-( nie wiem ile bede a brzuch mnie tak juz boli ze nie moge oddychac... trzymajcie pls mocno kciuki zeby dobrze sie skonczylo!!!! ktoras miala podobne skurcze???[/QUOTE] Nie panikuj, bo stres na pewno nie pomoże ![]() Przypomniało mi się jeszcze. Jak w niedzielę był ten kuzyn z żona i małą, to opowiadali, że muszą jeździć z nią na rehabilitację, bo neurolog dopatrzył się braku symetrii w reakcjach i muszą to wyrównywać. A potem ona mówiła, że jak była w ciąży latem to tak chciało się jej piwa z sokiem, że parę razy wypiła i popalała też i jakoś małej nic nie jest... Ja sobie pomyślałam, że chyba właśnie jest, ale to jej sprawa... Ja nie wyobrażam sobie zrobić nawet łyka alkoholu, bo nigdy nie wiadomo co akurat zaszkodzi.
|
|
#1220 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=
Może chłodny okład na czoło,plastry Apap Ice.A Paracetamol polecam pić-Efferalgan tabl.musujące.Na mnie szybko działa. [/QUOTE] Dzięki, okłady robiłam, innych specyfików nei miałam ale muszę się w nie zaopatrzyc:/ Witam wszystkie Kumoszki
|
|
|
|
#1221 |
|
Zadomowienie
|
Teso trzymaj się kochana wszystko będzie dobrze ![]() za dzisiejsze wizyty
|
#1222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1223 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39045760]hej dziewczynki! ja niestety jestem od rana w szpitalu, od wczoraj bolal mnie brzuch przez cala noc a rano mialam skurcze w podbrzuszu... podeszlam do szpitala sprawdzic no i zostam. szyjka narazie cala badanie gin tez ok, ale mimo podania dwoch kroplowek i jakis lekow rozkurczowyc h skurcze nie ustaly :-( nie wiem ile bede a brzuch mnie tak juz boli ze nie moge oddychac... trzymajcie pls mocno kciuki zeby dobrze sie skonczylo!!!! ktoras miala podobne skurcze???[/QUOTE] trzymam mocno kciuki, wszystko będzie dobrze Cytat:
Cytat:
[QUOTE=magdalennne;3904286 6]Wróciłam ![]() Podjechaliśmy z TŻ jeszcze do sklepu i trafiliśmy na dosypkę ciepłych bułeczek Ale były pyszne W ZUSie okazało się, że nie jest tak źle. Składki za mnie wpływają cały czas prawidłowo i tylko księgowy musi wysłać jakąś korektę. Pani z ZUSu zadzwoniła w tej sprawie do mojej dyrektorki Generalnie to jest ich błąd, ale księgowy musi wyprostować. Taka ich filozofia. Miałam popytać jeszcze o macierzyński w moim przypadku, ale to w drugim oddziale i nie zdążyłam Innym razem podjadę... Tak. Ja dostałam w pierwszym trymestrze urosept. Ginka mi nawet ostatnio mówiła, żebym profilaktycznie łykała co jakiś czas. Nie martw się. Jutro będzie nowy dzień A z piecem nie ma żartów. Jak jeszcze mieszkaliśmy w Lublinie, to szlak nam trafił pompkę od centralnego, woda się w piecu zagotowała, termostat wybuchł i całe szczęście, że mieliśmy alarm przeciwpożarowy, bo nas obudził... To była najgorsza noc w moim życiu. Cały dom w dymie, nie wiedzieliśmy co robić. Wzięłam tylko kota, kurtkę i uciekłam przed dom. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
byłam wczoraj u przyjaciółki i w tym tygodniu odbieram od niej karton ciuszków dla malca a w sobotę od kolegi łóżeczko trochę to szybko ale wszystkim zawadza więc niech u mnie leżą i się kurzą
|
|
#1224 |
|
Zakorzenienie
|
teso trzymaj sie tam, mysl pozytywnie.
Dziekuje za odpowiedzi z rozmiarem ubranek, dzis skocze do auchan i popatrze za czyms ciekawym. Mam kolejne pytanie: czy waga dziecka w brzuchu moze zalezec tez od tego jak jada (co i ile) jego mama podczas ciazy? Wiem, ze to glownie predyspozycje genetyczne, takze to ile wazyli rodzice dziecka w dniu porodu. Zastanawiam sie nad tym, poniewaz wczoraj na wizycie lekarz mi powiedzial ze dziecko jest wieksze niz wskazuje na to jego wiek- ma 240 gr. Spojrzalam na siatki centylowe i ta waga jest srednio dla 20 tc, a nie 17 I oczywiscie boje sie, ze przyjdzie mi rodzic duze dziecko....
|
#1225 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1228 |
|
Zakorzenienie
|
Kathe - a może bliźniaki
? Neni, Ty też masz termin na 15 lipca jak ja, dopiero przyuważyłam . Poza tym piszesz, żeś gruba... Neni Dziewczyno to co ja mam o sobie napisać? Słonica ? W ciążę zaszłam przy 85 kg choć tej wagi nikt mi nie dawał. Teraz mam 6 kg więcej i też mam opory pokazać się Tż. Nigdy tyle nie ważyłam nawet te 85, czuję się ciężka, brzydka ale po ciąży ostro biorę się w garść. Chcę wykonać plan, ktorego nie zdążyłam zrealizować przed ciążą. I uda mi się!Widziałam Twoje zdjęcia. Chciałabym tak wyglądać, jak Ty lachryma, też się za bardzo nie znam jeszcze, ale dobrze wtajemniczone dziewczyny z mojego otoczenia radzą kupić większe. Ja ponoć mam mieć spore dziecko, bo Tatuś spory, więc u mnie chyba większość będzie 62 cm (znaczy ubranka nie dziecko ), może coś dyżurnego na 56 cm. Madi, spróbuj Panadol. Na mnie apap nie działał, panadol za to o dziwo działa, no może nie tak jak nurofen kiedyś, ale ratuje mnie. W początkach smarowałam sobie skronie oilbas (na przeziębienie, ale chłodził mi czoło), no i ponoć amolem można posmarować, ale nie sprawdzałam jak to w naszym przypadku. cynamon_owa, śliczna kurteczka Rockyyy, no z tymi cycami też tak mam, ale nie martw się jak brzuch będzie większy to na 100% nie spadną na ziemię Jadę w piątek po dobry stanik, Tż naciągnę bo w końcu to też w Jego interesie nie ?Magnolia trzymamy mocno kciuki czerwony_balonik, dobrze, że dobrze. Też mnie czeka glukoza, bo średnio co 2 h mam głoda i lekarz chce sprawdzić co i jak, więc w piątek już mi zleci. Myślę, że powinnaś pogadać jeszcze z ginem, bo wiem jak lekarze innych specjalizacji podchodzą do ciężarnych i często-gęsto przy doborze leków nie liczy się to, że kobieta jest w ciąży. teso, trzymaj się cieplutko Ghia, zaciskamy kciuki! ----- Witajcie Dziewczynki i Wasze Kruszynki ![]() nadrobiłam, poleżałam, ale pranie już się pierze, obiad się już gotuje. Korzystam póki motorek w tyłu nie wysiadł
|
|
|
|
#1229 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny!Nie było mnie 4 dni a tu nowy wątek i nie mam pojęcia jak ja to nadrobie.No nic zaczynam czytanie ale myśle że do wieczora nie skończe...Pozdrawiam i życze wszystkim miłego dnia!
|
#1230 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39045760]hej dziewczynki!
ja niestety jestem od rana w szpitalu, od wczoraj bolal mnie brzuch przez cala noc a rano mialam skurcze w podbrzuszu... podeszlam do szpitala sprawdzic no i zostam. szyjka narazie cala badanie gin tez ok, ale mimo podania dwoch kroplowek i jakis lekow rozkurczowyc h skurcze nie ustaly :-( nie wiem ile bede a brzuch mnie tak juz boli ze nie moge oddychac... trzymajcie pls mocno kciuki zeby dobrze sie skonczylo!!!! ktoras miala podobne skurcze???[/QUOTE] bidulka, trymam kciuki! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.

Obyś szybko wyszła.
TESO będzie dobrze

w końcu usłyszałam to serducho
ale co się stresu najadłam to moje.....brrrrrr
myślałam, że to jakieś żarcie tak na mnie działa ale okazało się że to magnez
wyczytałam gdzieś, że może od magnezu boleć żołądek więc wczoraj i dzisiaj nie wzięłam i jest ok

12.06.2010
oj biedna oby szybko przeszło.

a co dopiero będzie później
I oczywiscie boje sie, ze przyjdzie mi rodzic duze dziecko....