My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 8 16,00%
Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 28 56,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-05, 10:31   #3661
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
no przecież,ja tego nie lubię
ale stało się i się nie odstanie..

o 16 przychodzi pan z umową o chatkę
w końcu

już Ci dziewczyny pisały więc ja się podpisuje pod tym samym, na pewno bym za gościem nie dzwoniła i miałabym gdzieś czy dotarł do domu, a jakby mi powiedział osobiście taki tekst to dostałby liścia (lubię staroświeckie metody :P)
stało się, to się nie odstanie,a le to nie pierwsza jego akcja więc na pewno powinnaś go surowo ukarać
Stary 2013-02-05, 10:32   #3662
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Axellla to przeczytajcie od deski do deski dobrze umowe, niby to tylko na wynajem, ale haczyki ludzie dają do takich umów, i potem np. trzeba płacić za wymiane okien czy kaucja przepada po wyprowadzce bo taki zapis w umowie....wynajmowałam mieszkanie przez prawie całę studia i na słuchałam się od znajomych ze studiów jakie mieli perypetie niemiłe z najemcami i jakie "luki" w umowach są czasem wpisywane....

tż nie dojedzie bo praca,więc tatę schaltowałam do pomocy z umową ..
nie ufam ciążowemu mózgowi

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 10:34   #3663
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
to dobrze,że tata pomoże
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 10:35   #3664
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
już Ci dziewczyny pisały więc ja się podpisuje pod tym samym, na pewno bym za gościem nie dzwoniła i miałabym gdzieś czy dotarł do domu, a jakby mi powiedział osobiście taki tekst to dostałby liścia (lubię staroświeckie metody :P)
stało się, to się nie odstanie,a le to nie pierwsza jego akcja więc na pewno powinnaś go surowo ukarać
raz strzeliłam swojego ex..
bolała mnie ręka i stwierdziłam że to nie dla mnie

ok. chwilowo mam stabilny humor.
oby to się nie zmieniło..

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-05, 10:35   #3665
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearl87
ale jest plus - duże dawki magnezu
tak sobie to tłumaczę że to samo zdrowie, no i dla dziecka, bo ja sama to na pewno bym tyle nie zjadła
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 10:40   #3666
nuna2
Zakorzenienie

powiem wam, że mam takie wsparcie modlitewne w rodzinie, że inaczej niż dobrze być nie moze
tylko schudłam kg

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
przeczytałam schowałam i moja mina
Stary 2013-02-05, 10:45   #3667
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
no, ja też długo szukałam - bo jak wyglądało ok, to z czymś sztucznym, albo nierozsądnie drogie A z tych jestem zadowolona zobaczymy jak się sprawdzą przy karmieniu (ale piersi mi się z nich łatwo "wyjmuje", z tej pierwszej mi w nocy nigdzie nie uciekły)
Dzięki za rady.

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
dają świstek
o kurde...to chyba gdzieś go posiałam.
Właśnie nie kojarzy mi sie, że coś dostałam i nawet pamiętam, że byłam zdziwiona, że już wszytsko jak oddałam jej te dokumenty. No cóz będę szukać, a jak nie znajdę to pójdę bez, ciekawe czy mi dadzą.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 10:46   #3668
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2
powiem wam, że mam takie wsparcie modlitewne w rodzinie, że inaczej niż dobrze być nie moze
tylko schudłam kg

Cytat:
Napisane przez nuna2

Cytat:
Napisane przez axella
i dobrze, ja w kwestii umów nie ufam sobie nigdy. i kiedy to możliwe prosze o wczesniejsze przesłanie umowy żebym ewentualnie mogła przedyskutować pewne rzeczy z mężem i wyjaśnić na spokojnie wszelkie wątpliwości.
Stary 2013-02-05, 10:48   #3669
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
tylko schudłam kg

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

hahha, nie, nie będę taty chować

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-05, 10:52   #3670
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

aaa Szprotka.... mój 3bit ma się świetnie musiałam go skosztować oczywiście w nocy zawołałam M. i zapytałam czy ma ochotę i dziubnęłam od niego, pyszności wpadaj

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 10:53   #3671
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Wiitam dziewczuchy,
u mnie w domu sajgon, kartony, pudła, reklamówki, czyli pakowanie na całego. Oczywiście ja z pozycji leżącej tylko się denerwuję że coś tam się potłucze, ze ksiązki nie spakowane itp, a mój mąż pełen luuzik, wczoraj do późnej nocy oglądał boks i dzisiaj z rana zaczął pakowanie. W poludnie moi bracia przyjadą pomóc mu to tachać do nowego mieszkania. Wydaję mi sie że po tych duużych dawkach magnezu i no spie jest o wiele lepiej, odzyskałam swój miękki brzuszek Gdzieś wyczytałam że nasze maluchy śpią w brzuchu 20 godz na dobę i chyba to jakaś ściema bo Leonek całay czas się wierci i kopie, ciekawe czy takie ADHD bedzie jak się urodzi wczoraj zrobiłam calą listę wyprawkową, trochę tego jest ale jak już sie ogarniemy to zamawiam wszystko. Fajny zestaw wczoraj znalazlam z laktatorem i w miarę dobrej cenie chyba http://allegro.pl/zestaw-do-karmieni...958616828.html. Wózek tez juz mamy wybrany, tylko mąż musi go poszukać na zywo jak się prezentuje http://baby-centrum.pl/babyheavenlinetako .
dużo ogarniasz w porównaniu do mnie...to chyba każda z Was prowadzi mega aktywne życie, nawet te z zaleceniem leżenia.

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ja dostałam tego pharmaceris i mi się podoba, bo się bardzo ładnie wchłania, przynajmniej w porównaniu do daxa ...

Hmmm a mi chodzi po głowie, że macierzyński płacony od pensji, a 12 miesięcy to do L4. Umowy "śmieciowe" chyba się nigdzie nie wliczają.

wpisałam sobie ten pharmaceris na listę, bo nic nie mam do smarowania. Dziś będę w rossmanie, może znajdę
Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
dzień dobry

ale nas przyatakowało
myślałam, że się popłaczę, miałam wcześniej kilka razy, ale mleko pomagało, a wczoraj nic, miałam ogromny problem żeby zasnąć. Muszę przeanalizować co jadłam, bo drugi raz tego już nie chcę aż tak

nieźle przy tych wszystkich kosmicznych snach o dzieciaczkach mogłybyśmy założyć grupowo jakiś sennik ciążówek

widzę, że w różnych kwestiach mamy podobne plany - zobaczymy jak nam to w praniu wyjdzie

jak już różnych rzeczy próbowaliście i nic się nie zmienia to czasem warto się przejść do specjalisty na kilka spotkań - nawet takiej banalnej rzeczy jak komunikacja trudno jest się ze sobą nauczyć jak w grę wchodzą silne emocje, zawsze warto spróbować - szczególnie, że teraz jeszcze macie czas przed dzieciątkiem, a i wy skorzystacie oboje i maleństwo będzie miało znacznie bezpieczniej potem (emocjonalnie). Moi znajomi sobie chwalą efekty rzecz jasna, to raczej wtedy, jak samemu się nie udaje - trzymam kciuki, żebyście razem coś na to zaradzili

jak byłam w tym roku kalendarzowym w szpitalu, to pielęgniarki mówiły, że ta zmiana systemu na komputerowy jest z założenia m.in. po to, żeby nie trzeba było nosić ze sobą już tych druków i że nie trzeba już

do porodu samego idę w starej, której nie lubię i nie szkoda mi będzie wyrzucić, jak się zaplami itd. położne mówiły, że na samą akcję, to nawet jakąś starszą dużą bawełnianą koszulkę po mężu lepiej wziąć a na czas szpitalny kupiłam dwie i są bardzo wygodne i estetyczne (spałam w nich próbnie, żeby zobaczyć, czy z tej jednej mi cycki nie wyskoczą ) - ważne, żeby nie miały prócz bawełny dodatków, żeby się nie pocić dodatkowo i żeby było przyjemnie. Te mam: http://pl.sklep.italianfashion.pl/to...i_w_ciazy.html (niebieską) i http://pl.sklep.italianfashion.pl/to...i_w_ciazy.html

Edit: tylko kupiłam taniej je przez allegro
fajne koszule, przede wszystkim fajnie, że taniej

pogrubione- Pearl, cytowałaś mnie i wyszło jakbyś mi doradzała, tylko nie wiem z czym bo ja pisałam, że mój mąż ma jakieś dziwne nocne drgawki i przyspieszone bicie serca i że zażywa aspargin, a Twoja rada bardziej pasuje do Axelli postu, więc pewnie Ją chciałaś zacytować. A rację masz całkowitą, tak czy siak

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
To Axelli ma przeprosić, ja wiem "x"y się mogą mylić mój mysli, że wszystko w szafie dla maluszka w jednym rozmiarze i że 4 koszulki wystarczą bo przecież tyyyyyle dostaniemy jak ktoś przyjdzie w odwiedziny. A ja mam sprytny plan, przez teściową przekazać jakoś tamtej części rodziny, żeby przynieśli np. bujaczek czy karuzelkę nad łóżeczko, ich jest 6-8 na prezent to lepsze to niż kilka ciuszków a kwota taka sama.

A wózek kupiłaś nowy czy uzywany?
też mi siostra cały czas powtarza, że mam wszystkiego nie kupować, tylko podawać z listy konkretnie jak ktoś będzie pytał, co potrzeba. No i myślałam o takim leżaczku, tylko mi się nie podoba żaden chciałabym taki jak miałam sama jak byłam dzieckiem- czyli jednokolorowy i bez dyndałek
Stary 2013-02-05, 10:53   #3672
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Witam po śniadaniu z szalejącym Tymkiem w brzuchu

Cynamonowa już 17tc??
Axelka przytulam mocno jednak fakt.. po takich słowach to ja bym go miała głęboko w d... i czekała ,ale nie na to czy dotarł do domku tylko na to aż się zastanowi co pierdzieli jak potłuczony

To łóżeczko o którym mówiła mi sąsiadka z dobre 2 tygodnie temu wreszcie do mnie dojechało
Zwykłe najzwyklejsze takie jak lubię, jasna sosenka firmy Drewex z szufladą na dole

A rano złapał mnie taki skurcz w lewej łydce,że krzyku było co nie miara.. Masakra. ostatni raz tak miałam w ciąży z młodszym.A przecież magnez łykam..ehhh

Kurczę, Color, mnie też złapał skurcz w nocy, a czegoś takiego to nigdy nie czułam! i też wyłam, aż się D. mój wystraszył, bo nie wiedział, gdzie mnie boli, myślał, że brzuch. Ale od razu przystąpił do akcji masażowej i ustąpiło. Jak jesteś sama to też możesz to zrobić- na wyprostowanej nodze jeśli dasz radę...przyciągasz palce i tę górną część stopy do kolana. Powinno puścić.
Cytat:
laseczki a to nie tak, że teraz jest EWUŚ i nic nie potrzeba brać? ja się dopytamw marcu an szkole rodzenia
też zaczynam w marcu sz rodzenia, nie mogę się doczekać

Cytat:
nie wiem jak to wygląda,gdzy jest ktoś jeszcze
zadzwoń na infolinię ZUSu

mój tż jest najkochańszym tż świata do momentu,aż za długo się nie widzimy.
wtedy jest tragicznie

dziś rano napisał,że kasował połączenia/sms bo nie miał ochoty..

dziś zadzwoniłam by pogadać,to tez się uniósł i się rozłączył.
jak dziecko..jak dziecko..

pare niemiłych słów i znów cisza.

wiem,że jak zamieszkamy razem,wszystko wróci do normy.

(z tym,że ja nie wiem czy chcę z nim normy.
obudziłam się dziś z myślą,że gdyby nie fakt,że szkoda małej to może i lepiej by było gdyby go nie było...
)

a teraz ryczę i błaaaaaagam o to by ktoś zabrał ze mnie wszystkie hormony.
nie myślę racjonalnie, prowokuję i jestem okropna. i nie mogę przestać.
żal mi tż.nie usprawiedliwiam go,bo są słowa których się nie mówi, ale moja psychika mnie wykończy.
raz jestem "twarda" po chwili wyję w słuchawkę a zaraz piszę durnego sms

zaczynałam pisać ten post z mega rykiem bo tak mi źle a teraz nie mam pojecia o co mi chodzilo...
dobijcie..
mam nadzieję, że jest tak jak piszesz, że to Wasza reakcja na rozłąkę, a jak zamieszkacie razem to będzie tylko pięknie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
będziesz musiała się dogadać z Anoxee

u mnie to nie działa... nigdy

Cześć
Wstałam dziś o 8:00, trochę ogarnęłam, byłam na zakupach a teraz biorę się za naleśniki

cześć z czym te naleśniki....
do mnie dziś przyjeżdża przyjaciółka z daleka, będzie późnym wieczorem, tj o 21, jutro cały dzień i wyjeżdża w czwartek rano. W związku z tym szukam pomysłu na: kolację x 2, obiad x1 z góry dzięki
Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Axellla to przeczytajcie od deski do deski dobrze umowe, niby to tylko na wynajem, ale haczyki ludzie dają do takich umów, i potem np. trzeba płacić za wymiane okien czy kaucja przepada po wyprowadzce bo taki zapis w umowie....wynajmowałam mieszkanie przez prawie całę studia i na słuchałam się od znajomych ze studiów jakie mieli perypetie niemiłe z najemcami i jakie "luki" w umowach są czasem wpisywane....
słusznie.

Cytat:

ok. chwilowo mam stabilny humor.
oby to się nie zmieniło..
kurczę, charakterni jesteście jak już do rękoczynów dochodzi. ja po czymś takim to nie miałabym"powrotu". I słusznie
Stary 2013-02-05, 10:54   #3673
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
jak dla mnie to jeśli kobieta uderzy faceta to on ma prawo oddać.

A co do martwienia się to łatwo powiedzieć trudniej zrobić. Ale odezwał się w końcu że wrócił po pracy czy dalej nie?

Napisałam emaila do ZUSu czekam na odzew
Stary 2013-02-05, 11:01   #3674
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
Kurczę, Color, mnie też złapał skurcz w nocy, a czegoś takiego to nigdy nie czułam! i też wyłam, aż się D. mój wystraszył, bo nie wiedział, gdzie mnie boli, myślał, że brzuch. Ale od razu przystąpił do akcji masażowej i ustąpiło. Jak jesteś sama to też możesz to zrobić- na wyprostowanej nodze jeśli dasz radę...przyciągasz palce i tę górną część stopy do kolana. Powinno puścić.

też zaczynam w marcu sz rodzenia, nie mogę się doczekać

mam nadzieję, że jest tak jak piszesz, że to Wasza reakcja na rozłąkę, a jak zamieszkacie razem to będzie tylko pięknie

do mnie dziś przyjeżdża przyjaciółka z daleka, będzie późnym wieczorem, tj o 21, jutro cały dzień i wyjeżdża w czwartek rano. W związku z tym szukam pomysłu na: kolację x 2, obiad x1 z góry dzięki

słusznie.

kurczę, charakterni jesteście jak już do rękoczynów dochodzi. ja po czymś takim to nie miałabym"powrotu". I słusznie
napisałam że walnęłam Exa.. nie mojego tż..
i nigdy więcej

też mam nadzieję,ze wszystko się ułoży...

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość

A co do martwienia się to łatwo powiedzieć trudniej zrobić. Ale odezwał się w końcu że wrócił po pracy czy dalej nie?

moim zdaniem ma prawo oddać..ale jakby oddał to pewnie myślałaym inaczej.. o ile bym się podniosła

odezwał się dziś o 8...
nie da się nie martwić,jeśli zalezy..

ale jestem w szoku...
PRZEPROSIŁ
chyba dopiero zrozumiał o co chodziło

ZUSem się nie martw,odpiszą, pewnie nawet dziś.. też miałam o coś pytać ale za cholerkę nie pamiętam co ..

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-05, 11:01   #3675
happy blue
Zadomowienie

Cytat:

ciekawe podejście
Stary 2013-02-05, 11:04   #3676
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co ja smażę te naleśniki na krokiety będą z pieczarkami i żółtym serem ale naleśniki w tej postaci też kocham do środka daję ketchup wtedy i przed podaniem na chwilę na patelnię wrzucam aby ser się stopił
do tego mix sałat z roszponką, mozarellą i pomidorkami

a może zapiekankę z tortelini? z brokułem, papryką, serem, kukurydzą, kurczakiem/salami/szynką - do wyboru

Stary 2013-02-05, 11:04   #3677
_pola
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

a obrusik był w biedronce za 19,99 aż grzech nie wziąć za tą cenę. będzie na zmianę
Lonley jakie były jeszcze kolory tych obrusów? Kazałam dzisiaj M kupić identyczny, ale znając jego zdolności to pewnie różowy kupi

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
przeprosił i kupił 2 ksiązki no i tv zamówił
No widzisz jaki wspaniały mąż

Cytat:
halooo
witam po kolejnej nieprzespanej nocy

Dzwoniłam wczoraj do tego ZUSu z zapytaniem czy jak pójdę na wcześniejszy macierzyński i w tym czasie wróci osoba którą zastępuję w pracy to czy mi cofną macierzyński (bo wróciła zanim urodziłam) czy dalej go mam bo już na nim jestem. I tym sposobem:
- tutaj gdzie mieszkam dowiedziałam się że mi cofną
- w rodzinnej mieścinie powiedzieli że jak już mam to nie można cofnąć i dostaje do końca
Więc zadzwoniłam jeszcze do dwóch w kraku no i w jednym powiedzieli że dostanę, w drugim że nie tak więc WIEM ŻE NIC NIE WIEM
axella Ty pisałaś zapytanie emailem do ZUSu? bo może taka informacja będzie wiarygodna;/
Ja tam już nawet nie dzwonię...Ostatnio nie dostałam wypłaty chyba za 2 m-ce, więc dzwonię i pytam czy coś jest nie tak. Pani oczywiście powiedziała, że wszystko w porządku, ale że pracodawca dostarczył późno zwolnienie to kasę dostanę do 3.02. Ok. Za kilka dni księgowa mi mówi, że Zus coś pomieszał i nie uwzględnili tego, że dostałam nową umowę na czas nieokreślony, no więc ona musiała dosłać jakieś papiery. No ok. dzwonię znów czy wszystko ok. Tak - przelew wychodzi 7.02. A tu nagle dostaję coś 31.01 Tak więc stwierdziłam, że to nie ma sensu. Teraz pewnie dostanę wypłatę za 2 miesiące

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
A ja na szybko po smarowaniu: muszę się pochwalić odkryciem, nie wiem czy już ktoś wspominał ale krem na rozstępy palmers pachnie przecudnie i na dokładkę świetnie się wchłania. Po kremie pharmaceris jest to dla mnie niesamowita różnica w doznaniach )))
Mój no1

Cytat:

dziewczyny czy do porodu muszę mieć RMUa. Bo książeczek już nie ma, a RMUa to u nas się dostaje z DUŻYM opóźnieniem. Ostatnio dostałam za sierpień
Wydaje mi się, że jak jest już eWUŚ to nie, ale lepiej na wszelkie wypadek mieć, bo z nimi to nic nie wiadomo

Franek
5 sierpień 2014

I wyciągnęło do mnie malutką rączkę,
I siłę mi dało niespotykaną,
I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
_pola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 11:06   #3678
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
ciekawe podejście
nieważne jak dziwnie to brzmi ale to prawda.
co z tego,że jest "silniejszy" i zaboli bardziej?
uderzenie to uderzenie. zniewaga fizyczna,coś za coś

czemu my mogłybyśmy bezkarnnie lać faceta,a jak odda nagle głośno płakać jaki on zły i nie dobry..
dla mnie logiczne

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-05, 11:08   #3679
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
aaa Szprotka.... mój 3bit ma się świetnie
daj trochę

Cytat:
ale jestem w szoku...
PRZEPROSIŁ
no to dobrze że zrozumiał
Stary 2013-02-05, 11:10   #3680
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

niby czemu ma prawo oddać ja raz strzeliłam gościa w twarz za to, że rozpowiadał o mnie, że się puszczam, nie wdawałam się z nim dyskusje bo po co. Zrobiłam to przy jego kolegach i gość był w szoku, ale skończył mnie obrażać

jakby mnie facet uderzył to byłby koniec definitywny
Stary 2013-02-05, 11:11   #3681
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
daj trochę
zapraszam

Stary 2013-02-05, 11:12   #3682
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

czemu my mogłybyśmy bezkarnnie lać faceta,a jak odda nagle głośno płakać jaki on zły i nie dobry..
dla mnie logiczne
dla mnie nielogiczne, bo a)silniejszy b)dostał za coś a nie bez okazji c) facet (prawdziwi) złapałaby laskę w furii za ręce i uspokoił, a nie bił:/
poza tym umówmy sie nie chodiz o to, żeby lać, ale żeby zrozumiał, że przegiął, a fizycznie go to pewnie nawte nie zaboli, chodzi o symbolikę
Stary 2013-02-05, 11:14   #3683
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
moim zdaniem ma prawo oddać..ale jakby oddał to pewnie myślałaym inaczej.. o ile bym się podniosła
wtedy to byście się pewnie pozabijali

no to dobrze że się odezwał i że przeprosił!

Cytat:
ciekawe podejście
jak dla mnie to nikt nie ma prawa nikogo bić, nie ważne czy to kobieta czy facet, dorosły czy dziecko. Jednym słowem- nie czyń drugiemu co Tobie niemiłe.

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Cytat:
dla mnie nielogiczne, bo a)silniejszy b)dostał za coś a nie bez okazji c) facet (prawdziwi) złapałaby laskę w furii za ręce i uspokoił, a nie bił:/
poza tym umówmy sie nie chodiz o to, żeby lać, ale żeby zrozumiał, że przegiął, a fizycznie go to pewnie nawte nie zaboli, chodzi o symbolikę
a) a kto powiedział że silniejszy?
b) dziecko też będziesz bić bo jest za co?

Może nie zaczynajmy tematu bo znów spięcia będą
Stary 2013-02-05, 11:16   #3684
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
napisałam że walnęłam Exa.. nie mojego tż..
i nigdy więcej

też mam nadzieję,ze wszystko się ułoży...

odezwał się dziś o 8...
nie da się nie martwić,jeśli zalezy..

ale jestem w szoku...
PRZEPROSIŁ

ZUSem się nie martw,odpiszą, pewnie nawet dziś.. też miałam o coś pytać ale za cholerkę nie pamiętam co ..
widzisz, nie doczytałam, że to z byłym były te szarpanki.
ładnie z jego strony, że przeprosił.
i oby już było dobrze, nie powinnaś tych wszystkich emocji przeżywać teraz w takim natężeniu.
Cytat:
Wiesz co ja smażę te naleśniki na krokiety będą z pieczarkami i żółtym serem ale naleśniki w tej postaci też kocham do środka daję ketchup wtedy i przed podaniem na chwilę na patelnię wrzucam aby ser się stopił
do tego mix sałat z roszponką, mozarellą i pomidorkami

a może zapiekankę z tortelini? z brokułem, papryką, serem, kukurydzą, kurczakiem/salami/szynką - do wyboru

zapiekanka brzmi fajnie, a tortelini puste i tak tylko wrzucam między to wszystko?
Cytat:

dla mnie logiczne
i co dalej? on Ci oddał, potem Ty jemu i tak do jakiego momentu?
dla mnie nielogiczne i śmieszne?
Stary 2013-02-05, 11:17   #3685
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja
jak dla mnie to nikt nie ma prawa nikogo bić, nie ważne czy to kobieta czy facet, dorosły czy dziecko. Jednym słowem- nie czyń drugiemu co Tobie niemiłe.

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii
zapraszam
lecę
Stary 2013-02-05, 11:17   #3686
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
ok, ty przywaliłaś za coś wychowawczego.
ale w kłótni obie strony mają racje, a przynajmniej tak im się wydaje.. więc obie mają prawo użyć siły

Cytat:
wtedy to byście się pewnie pozabijali

no to dobrze że się odezwał i że przeprosił!

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

a) a kto powiedział że silniejszy?
b) dziecko też będziesz bić bo jest za co?

Może nie zaczynajmy tematu bo znów spięcia będą
oj, my się nie bijemy i bić nie będziemy.
właśnie-nie bije się nikogo,za nic,wcale,nigdy.
Ale jak się zdarzy przyalać facetowi,to co? ma nadstawić drugi polik?

ale faktycznie bezsensu ciągnąć temat.
nie wolno krzywdzić nikogo.
stwierdziłam tylko,biorac na chlopski rozum,że coś za coś byłoby uczciwe :P

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-05, 11:18   #3687
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
zapiekanka brzmi fajnie, a tortelini puste i tak tylko wrzucam między to wszystko?
ja podgotowuję tortelini, wrzucam na dno naczynia i później dodaję co tam mam w lodówce, na co mam ochotę polecam tortelini z biedronki

Stary 2013-02-05, 11:20   #3688
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
widzisz, nie doczytałam, że to z byłym były te szarpanki.
ładnie z jego strony, że przeprosił.
i oby już było dobrze, nie powinnaś tych wszystkich emocji przeżywać teraz w takim natężeniu.

i co dalej? on Ci oddał, potem Ty jemu i tak do jakiego momentu?
dla mnie nielogiczne i śmieszne?

przemoc sama w sobie jest zła.
i nie powinno być jej wcale

jak długo się kłóciłam z siostrą (jak byłam mała) to mama zawsze mówiła "strzelcie sobie po razie i będzie po prosblemie"
oczywiście żartem, jak już byla znudzona naszą wymianą zdań

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2013-02-05 o 11:22
Stary 2013-02-05, 11:21   #3689
_pola
Rozeznanie

Dzień dobry Mamusie

Dzisiaj studniówka
Ranyyy nie mogę uwierzyć, że od jutra zostanie liczba dwucyfrowa do odliczenia

Nie wiem co z tym durnym wizażem, ale pocytowałam, a nic mi się nie wyświetla;/

Co do bicia to nigdy w życiu nie uderzyłabym mojego męża - nawet ciężko mi sobie to wyobrazić. No ale jakby jakiś obcy facet mnie wyzywał albo klepnął w tyłek to raczej bym się nie powstrzymała

Franek
5 sierpień 2014

I wyciągnęło do mnie malutką rączkę,
I siłę mi dało niespotykaną,
I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
_pola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 11:22   #3690
happy blue
Zadomowienie

Cytat:

ale to co napisałaś dokładnie przeczy temu co napisałaś w poprzednim poście.
myślę, że każda z nas wie, że nikt nie ma prawa stosować przemocy, a w związku to dla mnie szczególnie patologiczne, więc faktycznie lepiej się bardziej nie wgłębiać

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości