Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-05, 08:33   #811
pszczoua
Zakorzenienie

Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
Heja baby
ja tylko na chwilę, bo zmykam do kliniki. Wczoraj telefonicznie się dowiedziałam, że wynik AMH jest - tel mi nie podadzą - i mieli przesłać na maila, oczywiście nie przesłali. Ale tam zrobię dzisiaj afere!
Tak mnie ta klinika wkurza - chyba juz pisałam...- pójdę jeszcze dziś, zobaczę co powie gin a potem baaardzo się zastanowię czy jednak jej nie zmienić. Co z tego, że maja renomę skoro ludzi traktują jak bydło do przemiału kasy? Jeszcze nic u nich nie załatwiłam a już zostawiłam im prawie tysiaka. No bez jaj!
Isia już torba! Matko, ale to poleciało!
Lunka współczuję wyjazdu Tż, wiem co czujesz
Maru, Iza
za resztę też oczywiście trzymam!
sija
Nie dziwię Ci się, że jesteś zła. Żeby takie przeboje mieć z jednym wynikiem... Trzymam kciuki żeby chociaż ten wynik był ok

Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość
dzien dobry
po wizycie wszystko dobrze gin powiedziala, ze wszystko wyglada pieknie. pecherzyk ma 35mm a dzidziol 12mm. WG OM wczoraj byl to 8t2d a wg usg 7t3d. Serduszko pieknie pika
Brawa za wizytę i serduszko Ja mam nadzieję, że dziś zobaczę serduszko mojego bobaska a jestem w 7t2d. Pokaż fotkę
Stary 2013-02-05, 08:38   #812
nuna2
Zakorzenienie

Luna mam nadzieje, że do powrotu męża szybko zleci
Stary 2013-02-05, 08:49   #813
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Dobry!
Ja na momencik z rana (nawał pracy mam ostatnio)
Możecie puścić kciuki, tempka spadła do 36,2, więc noł łej
Trza pomyśleć co dalej ...
Stary 2013-02-05, 08:58   #814
ruda_not_grazyna
Rozeznanie

GG do ruda_not_grazyna

Sophia_1 Odpoczywaj, żeby już nie było plamień
lady_malgo za egzaminy, na pewno dasz radę
IsiaG Też mam problemy ze snem ostatnio, z tym, że ja nie ciężarna chyba po prostu tryb mi się przestawił
Luna0 zobaczysz, szybko zleci ten czas i ani się obejrzysz a Tż będzie z powrotem Oby Kamilek poczekał na powrót tatusia i swój pokoik
kwitka13 echh zrób aferę, zrób, bo co to to za porządki.. magbes
Niestabilna no powiem Ci, że niezła historia.. oby Walentynki były udane niech się ten palant pojawi na rozprawie..
colorblue jak się czujesz?

Dzień dobry z kawką po raz drugi szefostwa nie ma to mogę trochę pobuszować po necie
standardowo nie spałam do 3 a już od 7 w pracy
a najgorsze jest to, że jak wrócę do domu to nie mogę się kimnąć, bo muszę się wziąć za kolejną robotę.. I wiecie co? tak sobie pomyślałam, że tam ktoś na górze wie chyba co robi - może dlatego nie udawało nam się z Tż, bo teraz tyle pracy mamy, że w domu to syf na kółkach? a wiadomo, że jakbym w ciąży była to na pewno bym nie pracowała po 14godzin..
ruda_not_grazyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 09:11   #815
IsiaG
Zadomowienie

Dobry z kawką Inką.
Byłam dziś oddać krew. Wampiry!

I spałam tylko 4 godz. Ja nie wiem co się dzieje. Jestem śpiąca jak mops a zasnąć nie mogę. Ziewam, oczy szczypią a wygląda to tak, że ciało nie ma już sił a umysł nie pozwala spać. Próbuje się wyciszyć, nie myśleć, odprężyć. I nic. Wiem, wiem, kupię sobie gumowy młotek

Cytat:
dzien dobry
po wizycie wszystko dobrze gin powiedziala, ze wszystko wyglada pieknie. pecherzyk ma 35mm a dzidziol 12mm. WG OM wczoraj byl to 8t2d a wg usg 7t3d. Serduszko pieknie pika

I będzie pikać. I faktycznie taka maleńka fasolka a za kilka miesięcy następny obywatel w Polsce.

Kwicia - trzymam kciuki za wynik

Iza, Maru - co tam u Was?

Lunka - postaram się być już grzeczna i nie schizować. A Ty też trzymaj Kamilka w sobie, jeszcze trochę. Ja swojej córci też to codziennie powtarzam. niech nabiera masy

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 09:12   #816
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
dzien dobry
Ale cudownie

Kwitka zrób tam porządek i dawaj znać jaki ten wynik, tylko tak na mój rozum żeby zrozumiał

Isia ja też byłam wczoraj po torbe w piwnicy ale wszystkie ktoś wziął/ pożyczył także będę musiała zkundlać do siostry albo ciotki tylko zastanawiam sie czy lepiej wziąść torbe-jamnika czy taką małą walizeczke na kółkach-podręczny do samolotu

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 09:17   #817
misia332
Zakorzenienie

Witam się i ja. Nadal padnięta.

Magbes super, że wszystko dobrze z dzidzią.

Lady trzymam kciuki za sesję.

Coś miałam jeszcze napisać, ale wyleciało mi z głowy.

Ruda Ty się kobieto nie przemęczaj, aż tak...

Pszczoua jak się czujesz??

Luna, jestem pewna, że Kamilek poczeka.

Dziewczyny mogę iść na wesele w czarnej sukience? To jest wesele mojego brata.. żadnych ładnych nie ma, a bardzo mi sie podobe jedena czarna.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-05, 09:40   #818
kooocur
Zakorzenienie

Magbes

misia w czarnej nie bardzo

Ja sie też witam

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 09:48   #819
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Magbes

misia w czarnej nie bardzo

Ja sie też witam
Nawet jakbym miała do niej kolorowe dodatki, fioletowa torebka, buty i kwiatek we włosach ?

Stary 2013-02-05, 09:48   #820
Kejthx
Zadomowienie

Hej!
Maru, głowa do góry !
Luncia, mam nadzieję, ze szybko czas zlecii mąż wróci do Was! Niestety, czasami sytuacja wymaga takich poświeceń, a potem bedziecie się witać a zaraz potem witać już wspólnie Kamilka
Magbes, fajnie, ze po wizycie ok!
Kwitka, makabra z tymi klinikami nie dość, że człowiek placi kupę kasy, to czekają tylko by zedrzeć wiecej z człowieka i tyle... już w tych czasach nic mnie nie zadzwiwi.... czasami i hajs nie pomaga, przede wszystkim znajomości się liczą Moja kumpela rodziła w znanym i "niby" dobrym szpitalu w Wawie za hajs oczywiście - świetna położna, świetna Pani dr (b.znana i ceniona wsród lekarzy, ale i b. droga), aha okazało sie, że położna nie była taka świetna, pani dr zaś.... uwaga uwaga! akurat w dniu terminu porodu mojej koleżanki rozchorowała się ale hajs zgarneła, bo to siła wyższa przecież! (jak to tłumaczyła sama p. dr. a dodam jeszcze, że koleżanka czekała (!) na pokój za który miała zaplacony tyle, że prawie urodziła na korytarzu Masakra.

Iza jak sytuacja u Ciebie?
Nuna jak tam u Ciebie, lezysz, oszczędzasz się?
Isia pamiętaj dawaj znać na kom jak się gdzieś bedziesz wybierała... oby jak najpoźniej, najlepiej to w marcu
Niestabilna podziwiam za odwagę. Mało dziewczyn (kobiet) decyduje sie na taki krok, a szkoda... bo czasami męczą się przez całe życie z jakimiś świrami Jedynie dzieci szkoda, no ale Wy dzieci nie dorobiliście się i wobec tego bardzo dobrze. Trzymam wiec kciuki za tego 14 lutego !
Stary 2013-02-05, 09:59   #821
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Dobry!
pfffffffffffff nie uradowałaś mnie tą wiadomością z rana

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość

Dziewczyny mogę iść na wesele w czarnej sukience? To jest wesele mojego brata.. żadnych ładnych nie ma, a bardzo mi sie podobe jedena czarna.
byłam ostatnimi czasy na 3 weselach i na wszystkich trzech były laski ( w tym na jednym ja ) w czerni , ale nie ubrane na smutno tylko tak jak mówisz z mega kolorowymi dodatkami Ja miałam czerń+dużo srebra a była też laska co miała miała małą czarną z różowymi ciemnymi dodatkami tj buciki,kwiat,torebka,laki er na pazurach i usta ja tam lubie takie klimaty

Witam się z rana z kawą ...chai latte Mniam !
U mnie jest jakaś rewolucja,jeszcze dobrze nie skonczyłam krwawić ( dziś chyba 7dc) a juz mnie jajniki bolą na owu. Ogólnie czuje sie jak w fl a nie ff :/ Pojutrze szpital..jestem spanikowana z lekka..a nawet z mocna
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 10:01   #822
Kejthx
Zadomowienie

Misia, zależy jaka "czarna" zresztą uważam, że każdy chodzi w tym co mu sie podoba, a jak dodasz jakieś dodatki kolorowe, lub np.perły itp. to bedzie bardzo elegancko i fajnie. To nie czasy, że w tym wypada iść, a w tym nie... są pewne zasady, ok... ale myślę, że jednak najważniejsze to czuć się dobrze w tym co nosisz na sobie
Stary 2013-02-05, 10:02   #823
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się i ja. Nadal padnięta.

Magbes super, że wszystko dobrze z dzidzią.

Lady trzymam kciuki za sesję.

Coś miałam jeszcze napisać, ale wyleciało mi z głowy.

Ruda Ty się kobieto nie przemęczaj, aż tak...

Pszczoua jak się czujesz??

Luna, jestem pewna, że Kamilek poczeka.

Dziś czuję się już lepiej. Grypa powoli się wycofuje. I dobrze bo bałam się o fasolkę... Jeśli chodzi o dolegliwości ciążowe, to czuję się świetnie. Od kilku dni ustały nawet pobolewania brzucha. Jedynie piersi bolą i urosły ku uciesze mojego TŻta. Wizyta o 18.40 także trzymać kciuki
Stary 2013-02-05, 10:07   #824
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
pfffffffffffff nie uradowałaś mnie tą wiadomością z rana

byłam ostatnimi czasy na 3 weselach i na wszystkich trzech były laski ( w tym na jednym ja ) w czerni , ale nie ubrane na smutno tylko tak jak mówisz z mega kolorowymi dodatkami Ja miałam czerń+dużo srebra a była też laska co miała miała małą czarną z różowymi ciemnymi dodatkami tj buciki,kwiat,torebka,laki er na pazurach i usta ja tam lubie takie klimaty

A dziewczyny pewnie już zauważyłyście, że czasem przestawiam litery lub je zamieniam w słowie.. Muszę Was od razu przeprosić, ale ja tak po prostu mam. czasem nawet jak piszę powoli to mi sie zdarza, ale jak pisze szybko to tym bardziej.

Witam się z rana z kawą ...chai latte Mniam !
U mnie jest jakaś rewolucja,jeszcze dobrze nie skonczyłam krwawić ( dziś chyba 7dc) a juz mnie jajniki bolą na owu. Ogólnie czuje sie jak w fl a nie ff :/ Pojutrze szpital..jestem spanikowana z lekka..a nawet z mocna
Dziękuję za odpowiedź, mama też mi na początku mówiła, że siostrze Pana młodego nie wypada, a wczoraj po kolejnej wyprawie po wszystkich sklepach, powiedziała, że może jednak powinnam iśc w czarnej z kolorwymi dodatkami. Nawet kroje tych czarnych mi bardziej pasują.

Jak sukienka jest w kolorze, to przeważnie typowa baskijka... Które mi się nie podobają.

Pszczoula cieszę sie, że czujesz sie coraz lepiej.

A u mnie 18 dc cyklu i nic, ani śluzu, ani cycek nie boli.. cóż dziwne, bo ostatnio od samej owulki mnie cyce bolały.

Edytowane przez misia332
Czas edycji: 2013-02-05 o 10:11
Stary 2013-02-05, 10:18   #825
teorema
Wtajemniczenie

Czesc.
Ja juz po wizycie u gina, moj drugi powiedzial cos zupelnie innego niz lekarz robiacy operacje. Dal mi max 2 cykle na zajscie w ciaze, jak nie, to hormony, ale nie tabletki anty tylko te wprowadzajace w menopauze, dokladnie tak jak mowila Lady Malgo, one sa bez sensu w moim przypadku, nie rozumiem tych lekarzy....
mam chodzic na monitoring i dostane zastrzyk, zeby pobudzic akcje.. eh.
Teraz biore luteine.
Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Dobry!
Oj, Maru
Cytat:
Oczywiscie, ze tak. Czern to najelegantszy kolor swiata, pasuje na kazda okazje. Z roku na rok na szczescie coraz wiecej kobiet wybiera klasyczna czern zamiast tych koszmarkow z satyny w rozach czy fioletach Ja nawet na swoj slub bede miec czarna suknie!!! HA! Nigdy nie chcialam bialej i nikt mnie nie wsadzi w biala suknie slubna - nigdy!

A jesli boisz sie samej czerni (ALBO moze panna mloda sobie nie zyczy, wtedy nie masz wyjscia - ja zawsze pytalam, czy ma cos przeciwko), dobierz dodatki w innym kolorze. Ja mialam niedawno czarna sukienke, szare spilki, szary kaszmirowy sweterek w ramach narzutki i dlugie korale w odcieniu bezu indyjskiego.
Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
Ja na chwilkę. Przepraszam, że nie piszę, ale sesja wrze. Jutro i pojutrze egzaminy i siedzę w tych notatkach jak idiotka i z godziny na godzinę robię się coraz głupsza ...
No i masakryczny weekend miałam (w sumie od piątku włącznie) przez @ W piątek płakałam z bólu w sobotę również, do tego jak siedziałam w kuchni przy oknie to zemdlałam z bólu- dobrze że Tż mnie [przyuważył, że zjeżdzam z taboretu bo bym o kant stołu przywaliła.
Oj, Ty biedna! Moze jednak sprobuj brac te spasmoline jak ja - zaczynam kolo 25 dc, biore 2x2 dziennie i naprawde roznica jest zasadnicza. Do tego oczywiscie w najgorszy dzien biore kodeinke, ale sama spasmolina mi bardzo pomaga, bo znosi skurcze, a w srodku tak bardzo mi to wszystko nie puchnie... <przytul>
teorema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 10:22   #826
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:

A u mnie 18 dc cyklu i nic, ani śluzu, ani cycek nie boli.. cóż dziwne, bo ostatnio od samej owulki mnie cyce bolały.
a mialas juz owu ?? testy czy temp badasz?
Stary 2013-02-05, 11:06   #827
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
a mialas juz owu ?? testy czy temp badasz?
Miałam owu, bo był szczyt śluzu,i czułam ból w jajniku z tempką sobie odpuściłam w tym miesiącu, żeby się nie nakręcać, a testy zamierzam kupić jak będe w PL w kwietniu, bo tutaj to kosztwny interes.

Teraz już się nauczyłam swojego organimu, bo wcześniej nawet uwagi nie zwracałam.

Stary 2013-02-05, 11:15   #828
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam owu, bo był szczyt śluzu,i czułam ból w jajniku z tempką sobie odpuściłam w tym miesiącu, żeby się nie nakręcać, a testy zamierzam kupić jak będe w PL w kwietniu, bo tutaj to kosztwny interes.

Teraz już się nauczyłam swojego organimu, bo wcześniej nawet uwagi nie zwracałam.
U mnie tez z reguły owu przypada w dni kiedy mam szczyt śluzu ale zdarza się ze po bólach i po kurzych śluzach jest owu , według usg w każdym bądz razie. W zeszłym cyklu tez nie bolały mnie piersi od owu co było mega dziwne.
Stary 2013-02-05, 11:22   #829
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
Czesc.
Ja juz po wizycie u gina, moj drugi powiedzial cos zupelnie innego niz lekarz robiacy operacje. Dal mi max 2 cykle na zajscie w ciaze, jak nie, to hormony, ale nie tabletki anty tylko te wprowadzajace w menopauze, dokladnie tak jak mowila Lady Malgo, one sa bez sensu w moim przypadku, nie rozumiem tych lekarzy....
Teraz biore luteine.
One nie są bez sensu. Właśnie bez sensu jest branie antyków po laparoskopii. Bo one g.. dadzą.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-05, 11:28   #830
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie tez z reguły owu przypada w dni kiedy mam szczyt śluzu ale zdarza się ze po bólach i po kurzych śluzach jest owu , według usg w każdym bądz razie. W zeszłym cyklu tez nie bolały mnie piersi od owu co było mega dziwne.
Szkoda, że w naszych organizmach nie jest jak w zegarku, @, 14 dc owu, potem za 14 dni znów @, albo i nie... Zycie byłoby prostsze.

Stary 2013-02-05, 11:45   #831
kwitka13
Zadomowienie

no estem
w klinice zrobiłam porządek aż mój gin się zainteresował o co ho (on jest tam capo di tutti capi ) no i niby ma już być ok - się zobaczy
wynik AMH... hmmm trochę lepszy niż w diagnostyce, bo 0,19 ale i tak jest do dooopy!!! FSH też za wysokie (tożsame z amh). Jednak gin nie odebrał mi nadziei, czego się najbardziej bałam i powiedział, że nie daje gwarancji ale można stymulować. Suma sumarum wyszło na to, że teraz od 16dc do 26dc biorę dupka, potem od 2dc gonal i zobaczymy co wychodzi.
Wyszłam z gabinetu w dobrym nastroju, bo obawiałam się, że zostało tylko dawstwo komórek.
magbes
miska ja byłam na weselu w czarnej kiecce z czerwonymi dodatkami i nikt na mnie krzywo nie 'paczał'
kejt chyba by mnie szlag trafił na miejscy twojej koleżanki - ja po dzisiejszej awanturze nawet na wizytę mniej zapłaciłam
Maru nie wkurzaj mnie z tą tempką!
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 11:47   #832
monini2507
Zakorzenienie

Cytat:
dzien dobry
Magbes super
Lady powodzenia na sesji i samych piątek
NIestabilna silna i odważna z Ciebie kobitko i cieszę z Twojego szczęścia każd a z nas na nie zasługuje
Kwitka zrób tam porządek ale już
Lunao czas szybko zleci a Kamilek poczeka na tatę na pewno
Maru no szkoda że tempka poszła się rypać
Co do czarnej kiecki ja byłam kilka razy na weselu bo mnie wyszczuplałam ale dałam fajne odbijające dodatki i było super
Ok laseczki zbieram się do pracy miłego dzionka
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 12:05   #833
Sophia_1
Zadomowienie

PSZCZOUA trzymam kciuki za wizyte. Na pewno bedzie ok.

MARGOT ciesze sie, ze wszystko w porzadku.

MISIA ja bylam na slubie siostry w czerni. I malo tego, bylam swiadkowa. Ale ja rowniez uwazam ze czern jest elegancka i ponadczasowa.

LUNKA trzymajcie sie z Kamilkiem. Zobaczysz, szyko zleci. Ale dla synka to powiedz ze musi jeszcze troszke posiedziec pod serduszkiem mamy, poczekac na tate i na pokoik

Co ja tam jeszcze mialam.....

LADY, to Ciebie @ powalila w tym cyklu? Tak wspolczuje Kochana, wiem co czujesz, mi tez to sie zdarzalo.

MARU na serio nie ma nadziei...?

NIESTABILNA zawsze podziwiam dziewczyny, ktore zdobyly sie na taki krok, bo wymaga on ogromnej sily wewnetrznej. Takze mam nadzieje ze ex nie okaze sie typem "dno, mol i wodorosty" i jednak przyjdzie na rozprawe. No i sprawi Wam walentykowy prezent

Kochane, nie pamietam co komu jeszcze mialam napisac.... Uroki nadrabiania na telefonie.

Dziekuje za wsparcie, dzis juz nie plamie. Ale podbrzusze mnie pobolewa co jakis czas. Pocieszyla mnie jednak MOKKA piszac, ze w 13 tc sie uspokoilo. Ja dzis koncze 7 tc, jutro zaczynamy 8 i pierwsza wizyta u lekarza

COLOR jak sie czujesz?

IZA co u Ciebie?

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 12:06   #834
Linka1984
Zakorzenienie

laski co mogą oznaczać długie @ ?
Stary 2013-02-05, 12:15   #835
Kejthx
Zadomowienie

Kwitka dobrze, że się rozprawiłaś z Nimi. Co do wyniku - tak jak zauważyłaś trzeba szukać pozytywnych stron w tej całej sytuacji - nie jest źle!!!
A moja koleżanka podjęła walkę z nimi, najpierw pisma itp. aż w końcu kończy się sprawa w sądzie w tej sprawie, moim zdaniem słusznie, należy im się, ale wiadomo - ona kontra tabun lekarzy i cwaniaków... miała podpisaną z nimi umowę i warunki porodu, nic sie nie zgadzało... ciężka sprawa, ale póki co powiedziała, że nie odpuści, trudno najwyżej pokryje koszty sądowe, ale ma satysfakcję, że im nie odpuściła...

Edytowane przez Kejthx
Czas edycji: 2013-02-05 o 12:16
Kejthx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 12:15   #836
kwitka13
Zadomowienie

Cytat:
w moim przypadku oznaczały przerost endometrium, dodatkowo miałam bardzo obfite ze skrzepami, po czyszczeniu wszystko się unormowało. Nie wiem jaki może być jeszcze powód ale laski na pewno pomogą.
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 12:18   #837
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
mi lekarz kiedys powiedzial, ze dlugie nie oznacza zle. Wazne zeby byly regularne. Ale to tez nie oznacza ze 50 dniowe cykle sa ok, bo w takim przypadku na pewno cos nie gra. Ale 35-38 dniowy cykl jest ok, jezeli jest regularny. A Ty masz dlugie cykle?

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-05, 12:37   #838
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość
mi lekarz kiedys powiedzial, ze dlugie nie oznacza zle. Wazne zeby byly regularne. Ale to tez nie oznacza ze 50 dniowe cykle sa ok, bo w takim przypadku na pewno cos nie gra. Ale 35-38 dniowy cykl jest ok, jezeli jest regularny. A Ty masz dlugie cykle?
ale ja nie pytam o długie cykle a o długie @ Kiedyś miałam 4-5 dni a teraz mam 7dc za dwa dni badanie a ja dalej krwawie...
Stary 2013-02-05, 12:47   #839
Dzastin08
Wtajemniczenie

Witam się i ja

2 dni nieobecności na wizażu i jakie zaległości... nadrobiłam,więc z tego co na szybko pamiętam:

Izka, Maru (mimo spadku tempki)-
Magbes- super,że wizyta udana i dzidziol rośnie
Isia- czas tak leci... pamiętam jak jedna po drugiej zaciążyła; Ty,Mokka,Lunka,a tu lada chwila i będzie po dwupaku...
Luncia- nie smuć się, szybko zleci!
Pszczółko- za wizytę!

U mnie 14dc więc cały czas działamy.
Wczoraj miałam wizytę u giny,tak jak Wam pisałam poszłam do jakiejś nowej na NFZ... no się zawiodłam, kompletna klapa...
Po pierwsze pokazałam jej wyniki Tż; kompletnie zielona w tym temacie, "ona się nie zajmuje wynikami nasienia", coś tam mamrotała ale i tak się nic nie dowiedziałam...
Pokazałam jej wyniki hormonów; prolaktyna już w normie od października,a ona z tekstem" Państwo jak gdyby dopiero zaczynają od nowa bo Pani dopiero co podleczyła prolaktynę", nawet nie wiedziała czy Bromka mi zapisać, pytała się co poprzednia Pani dr mówiła na ten temat...
-nawet USG mi nie zrobiła, nie zapytała czy mam regularne cykle... no nic, powiedziała mi to wszystko co już wiedziałam...
Na koniec wypisała receptę na Bromka i powiedziała,że mam pod koniec roku przyjść jak nic nie wyjdzie...i to wszystko z jej strony, więc możecie sobie wyobrazić jaka zażenowana stamtąd wyszłam...
Tż był z mną i od razu widział moją minę "niezadowolenia"...
Pierwsze co przyszłam do domu to chwyciłam za tel i umówiłam się prywatnie do mojej poprzedniej gin.... wizyta dopiero w wtorek za tydzień...

Idę do klubu, zaraz tam wrzucę to co obiecałam.

P.S:Linka, ja odkąd pamiętam krwawie po 5-7 dni.

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-02-05 o 12:49
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 12:53   #840
lady_malgo
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
W tym roku koncze 27 lat
No i uwazaj na siebie z tymi bolami... nie ma zartow... jak tak boli to cos moze byc nie tak... oby nie... ale pojdz do lekarza. Ja tez mialam takie bole i okazalo sie ze mam cyste ktora pekla i mialam pelno plynu :/
Mam endormetriozę 3 stopnia i znów mi się torbiel zrobiła... więc u mnie te bóle to normalka.
Ale swoją droga zapisałam się do lekarza na 14 lutego Czyli spędzę walentynki z mym ukochanym... ginekologiem Ciekawe czy się powiększyła.. co ja gadam, napewno się powiekszyła tylko ciekawe o ile cm. Mam nadzieję, że nie będzie mnie znów kroił. Jak torbiel będzie za duza to nici z hsg i inseminacji.

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
Czesc.
Teraz biore luteine.

Oj, Ty biedna! Moze jednak sprobuj brac te spasmoline jak ja - zaczynam kolo 25 dc, biore 2x2 dziennie i naprawde roznica jest zasadnicza. Do tego oczywiscie w najgorszy dzien biore kodeinke, ale sama spasmolina mi bardzo pomaga, bo znosi skurcze, a w srodku tak bardzo mi to wszystko nie puchnie... <przytul>
Czyli, że vissane będziesz musiałą brać?? A dużą masz tą torbiel??

A ta spasmolina jest na receptę?? Muszę sprawdzić w mądrej książce mojej mamy (ma spis wszystkich leków itp. książka specjalistyczna dla lekarzy ) z czym to się je i czy uczulona nie jestem na coś tam w składnikach.
Dziękuję za otuchę

26.06.2010-
lady_malgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości