Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 r!!! - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-05, 11:12   #1261
Ewusia709
Zadomowienie

Dot.: Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 r!!!

Cytat:
Napisane przez aremalgos Pokaż wiadomość
no to ja się zdecyduje

dzień dobry wszystkim Mamom
Mam na imię Małgosia i jestem z Warszawy, lat 26. Udało nam się z dzidzią w pierwszym cyklu "starań". OM 29.10.2012, wiec jestem albo w 14 tygodniu albo 15 (naprawdę nie wiem jak to się liczy z jakiegoś kalkulatora wyszedł mi dziś wiek ciąży 14 tydz. 1 dzień). Następna wizytę mam 12.02.

próbowałam troche pisać w pierwszej części wątku, ale jakoś zawsze mi bliżej było do czytania niz pisania, a czy tam was na bieżąco w sensie codziennie
Witamy serdecznie

Cytat:
Napisane przez kayka11 Pokaż wiadomość
Masz racje.Ja mam jeszcze ten problem,że już jak mi się coś spodoba to cena poprostu kosmos.
Ja mam ten sam problem... Wybieram, wybieram i znajduje w końcu coś co mi się podoba... patrzę cenę i bach, własnym oczom nie wierzę, jak zwykle spodobało mi się coś co jest w całym sklepie najdroższe.

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 11:13   #1262
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
no to ja się zdecyduje

Mam na imię Małgosia i jestem z Warszawy, lat 26. Udało nam się z dzidzią w pierwszym cyklu "starań". OM 29.10.2012, wiec jestem albo w 14 tygodniu albo 15 (naprawdę nie wiem jak to się liczy z jakiegoś kalkulatora wyszedł mi dziś wiek ciąży 14 tydz. 1 dzień). Następna wizytę mam 12.02.

próbowałam troche pisać w pierwszej części wątku, ale jakoś zawsze mi bliżej było do czytania niz pisania, a czy tam was na bieżąco w sensie codziennie
Witamy witamy czyli masz blisko do mego OM bo ja 24
Skoro nas czytasz to już wiesz co jest kto i nie musisz nadrabiac
Zadam Ci pytanie od MArgosi naszej która pozdrawiamy a która teraz feriuje co bedziesz jesc dzisiaj na obiad:P

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 11:16   #1263
aremalgos
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Witamy.

Mam teraz straszne mdłości. Oszaleć można.

A co do ruchów, to ja się obawiam, że ich nie wyczuję na początku. Ja stale mam jakieś bąbelki, chlupotanie i podrygi poniżej pępka. Na ruchy za wcześnie, więc myślę, że to fizjologiczne mojego organizmu.
patrzę na Twój suwaczek i okazuje sie że jesteśmy praktycznie na tym samym etapie ciąży różnica 4 dni

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Witamy witamy czyli masz blisko do mego OM bo ja 24
Skoro nas czytasz to już wiesz co jest kto i nie musisz nadrabiac
Zadam Ci pytanie od MArgosi naszej która pozdrawiamy a która teraz feriuje co bedziesz jesc dzisiaj na obiad:P
mam zupę jarzynową z wczoraj i karkówkę z cebulą tez z wczoraj dla mnie warzywa grilowane dla tz do tego ziemniaki bo on jest bardzo ziemniakolubny

ale mam ochotę na ciasto jakiekolwiek, tylko nie chce mi sie nic piec

Edytowane przez aremalgos
Czas edycji: 2013-02-05 o 11:17
aremalgos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 11:20   #1264
kayka11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Witamy serdecznie

Ja mam ten sam problem... Wybieram, wybieram i znajduje w końcu coś co mi się podoba... patrzę cenę i bach, własnym oczom nie wierzę, jak zwykle spodobało mi się coś co jest w całym sklepie najdroższe.
Wczoraj mi koleżanka pokazała ten,mieszka na stałe w Austrii dlatego link z austryjackiego sklepu.Kolorów do wyboru 65..I nie wiem czy na ten się nie zdecyduje,a że przyjeżdza wiosną do Polski to by mi przywiozła.http://www.amazon.de/gp/product/B005..._ab3drb0TTB73M.

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

I cena też rozsądna.....
kayka11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 11:20   #1265
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:

Margosia dzisiaj wizytuje wydaje mi się, że Jej myśli krążą wokół innych tematów niż jedzenie wyjątkowo.

Stary 2013-02-05, 11:21   #1266
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj mi koleżanka pokazała ten,mieszka na stałe w Austrii dlatego link z austryjackiego sklepu.Kolorów do wyboru 65..I nie wiem czy na ten się nie zdecyduje,a że przyjeżdza wiosną do Polski to by mi przywiozła.http://www.amazon.de/gp/product/B005..._ab3drb0TTB73M.
z daleka wygląda fajnie

28.07.2013r.
Stary 2013-02-05, 11:21   #1267
aremalgos
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

I cena też rozsądna.....
bardzo fajny i cena super
Stary 2013-02-05, 11:22   #1268
madi82
Zakorzenienie

Cytat:

Margosia dzisiaj wizytuje wydaje mi się, że Jej myśli krążą wokół innych tematów niż jedzenie wyjątkowo.
wizytuje to na pewno, ale ma fajnie bo pewno w tych wizytach ma zapewnione dobre jedzonko

a myślicie, że za nami tęskni?:P

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
bardzo fajny i cena super
a jak z Twoimi objawami ciążowymi? jakeis nudności itp?

28.07.2013r.
Stary 2013-02-05, 11:25   #1269
kayka11
Raczkowanie

Ja uciekam na chwile-muszę mojego avatar na spacer wyprowadzić....Bo mi tu już siedzi i piszczy!!!
kayka11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 11:26   #1270
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Anulka- ja jeszcze nie czuję kopniaków, ale takie pływanie takie dziwne mi się wydaje.. Mówię do Tżta:

- pływa mi ta ryba
- co?
- Twój syn
- to chyba dobrze?
- wku*wia mnie, zaczął by kopać, a nie wić się jak owsik
Tż:

Oczywiście wszystko miało charakter bardzo humorystyczny i oczywiście cieszę się, że mi pływa, ale wolałabym jakby mi w jakieś żebro w końcu przyłożyło tymi nogami piłkarza
Hehehe dobre.
Wczoraj My:
Ja: ryba mi pływa
Tż słucha z uchem przy brzuchu: to dziecko!!! Na bank!!!!
Ja: ryba i juz ( Jelita szaleją.
Tż:chyba poznaje wlasne dziecko ?
Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzięki za kciuki

Wizyta ogólnie ok, wyniki mam dobre, ginka zachwycała sie moją hemoglobiną Pobrała mi cytologię.

Trochę stresu przeżyłam na leżance, bo jutro mam prenatalne więc ginka stwierdziła, że nie będziemy robić dokładnego usg tylko posłuchamy czy serduszko bije. No to ok, więc pani doktor przez brzuch robi to szybkie usg i ja monitora nie widziałam - włącza dźwięk a tu tylko szmery, szuka dzidzi tym usg włącza i znów tylko szmery i tak chyba ze cztery razy, ja już miałam stan przedzawałowy, już myślę, że zaraz powie ,,przykro mi" lub coś podobnego więc nie wytrzymałam i pytam czy ok bo zaraz jej tu zejde ale mówi że ok, tylko tak się skubane wierci, że złapać nie może w końcu usłyszałam to serducho ale co się stresu najadłam to moje.....brrrrrr

Tak więc moje drogie jutro pewnie rano nie zdążę zajrzeć więc proszę o kciuki bo na 11.20 mam badania prenatalne i usg więc pewnie już pomierzą maluszka i mam nadzieję, że wsio będzie ok.

Aaaaaa no i nie pisałam Wam ale od paru dni miałam mega bóle żołądka, wzdęcia i ganiało mnie do kibelka często myślałam, że to jakieś żarcie tak na mnie działa ale okazało się że to magnez wyczytałam gdzieś, że może od magnezu boleć żołądek więc wczoraj i dzisiaj nie wzięłam i jest ok także to tak na przyszłość, może którejś się przyda takie info. Pytałam się ginki, mówi, że to bardzo możliwe i żeby spróbować inny preparat.

Witamin brac nie muszę bo wyniki badań bardzo dobre, a i ja jem wszystko więc na razie ok.

Gratuluję wszystkich udanych dzisiejszych wizyt

lachryma gratuluję dziewczynki

Dobra nawet galancie żem opisała więc zmykam spać

dobranoc
dla serduszka.Rzeczywiście upiorne chwile miałaś z tym słuchaniem...Tez bym zaczęła zjezdżac...Ale jest ok i to szkrabek tak szaleje
Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Dobry wieczór
(Od 3 godzin próbowałam się wbić na wizaż, dopiero terz się udało.)
Dziękuję raz jeszcze za kciuki, na egzaminach pomogły,sesja zdana Na dzisiejszej wizycie posłuchałam bicia serduszka i dowiedziałam się,że tokso do ponownego zbadania za miesiąc, na początku marca usg i Duphaston mam brać do 19-20tyg. Glukozę mam do zrobienia na czczo jak najszybciej,ponieważ mam ciągle wilczy głód, w sensie napady głodu duże i częste, lekarz mówił że to może być objaw cukrzycy, że cukier spada, choć nie musi-dlatego do sprawdzenia. Lekarz ogólnie rzecz biorąc tym razem nie krzyczał i był miły, więcej tłumaczył, ale nadal nie wiem czy mam odstawić lek na astmę-bo on twierdzi zdecydowanie że tak, a moja pulmonolog uważa że zdecydowanie nie... Na dniach idę jeszcze do lekarki rodzinnej,może ona mi coś poradzi. Dostałam wreszcie kartę ciąży dla siebie. Powiem wam,że mam doła dużego, nie za dobrze ostatnio u mnie, ale mam nadzieję że jakoś się wszystko ułoży i przejdą smutki i problemy rozwiążemy, jak narazie jest kiepsko. Idę poczytać co tam u was słychać, ponadrabiam trochę po niedzieli i poniedziałku.
Gratuluje sesji Bądź dobrej mysli
Stary 2013-02-05, 11:27   #1271
aremalgos
Rozeznanie

Cytat:

[/COLOR]

a jak z Twoimi objawami ciążowymi? jakeis nudności itp?
żadnych dolegliwości w postaci mdłości czuje że rymuje hahahah
tak naprawde to czuje sie fantastycznie, na początku senność była i zmęczenie ale minęlo. Dzis mam ostatni dzień zwolnienia, byłam 2 tygodnie na L4 żeby odpocząć i jutro wracam do pracy wiec zobaczymy jak to będzie z tym zmeczeniem.

a tak w ogóle to mój dzieć na usg prenatalnym pokazał siusiaka
wiec chłopiec będzie najprawdopodobniej

Edytowane przez aremalgos
Czas edycji: 2013-02-05 o 11:30
aremalgos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 11:29   #1272
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:

I cena też rozsądna.....
Niemieckiego niet ponimajet Wózek wygląda na ładny i solidny, cena nie zwalajaca z nóg. Ja to jak się naczytałam o wózkach na jakiś stronach z testami wózków to mnie włosy się jeżą na samą myśl o tym zakupie bo nawet drogie wózki mają masę wad i trudno sie zdecydować na konkretny. Nie znalazłam modelu idealnego, albo mały koszyk, albo brak amortyzacji, albo za małe koła itp. Wiem napewno jedno, że nie wybiorę wózka, który jest nieznanej marki i brak o nim opinii, po tym jak z przerażeniem przeczytałam, że wózek np. Tako Laret w wersji spacerowej jest niestabilny i może przewrócić się razem z dzieckiem w tył, albo, że inny też w miarę dostępny cenowo wózek, ma jakieś badziewne części w stelażu, że stelaż nagle podczas spaceru może się złamać i złożyć, a Dziecko leci z gondolką na ziemię!!! Szok jakie wózki są produkowane. Raczej zdecyduję się z tego powodu na w miarę popularny model wózka, który ma jakieś w miare opinie i jest przetestowany.

Stary 2013-02-05, 11:34   #1273
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

jak u Was z przytulaniem sie? ja calkowicie nie mam ochoty ;/ ostatni raz przytulance chyba byly z pol miesiaca temu, niby tz chce ale ja jakos tak nie moge, on w sumie tez nie nalega, boje sie ze przestalam byc dla niego atrakcyjna...

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 11:34   #1274
Oliath
Zakorzenienie

Ewusia, no ja sila sie powstrzymuje, bo u nas od przyszlego tygodnia cyklinowanko i bez sensu teraz prac ciuszeczki i prasowac, poza tym nie moga do lipca tak lezec, bo znieswiezeja ale ja mam tylko takie darowane poki co, sama nic nie kupilam, czekam na polowkowe i wiadomosc o plci juz zapowiadalam doktorkowi ostatnio, ze nie wyjde, jesli mi nie potwierdzi a polowkowe mam juz w przyszly PONIEDZIALEK
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 11:37   #1275
aremalgos
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
jak u Was z przytulaniem sie? ja calkowicie nie mam ochoty ;/ ostatni raz przytulance chyba byly z pol miesiaca temu, niby tz chce ale ja jakos tak nie moge, on w sumie tez nie nalega, boje sie ze przestalam byc dla niego atrakcyjna...
u mnie z ochotą to tez słabo a wlaściwie w ogóle jej nie ma, mój mąż to znosi i jakoś nie nalega, ale ja sie dziwnie z tym czuję
Stary 2013-02-05, 11:37   #1276
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:

W lecie jest jeszcze łatwiej, tylko nie wolno wychodzić między godz. 10 a 16.
nie wiedziałam, że w tych godzinach nie można wychodzić

Cytat:
Po części masz rację, ale ... mnie chodzi o to, że w południe promienie są najsilniejsze i sama wolę nie wystawiać się na słońce, a co mówić takiego maluszka. Ja potrafię opalić się w cieniu i w dzień pochmurny też, nie tak mocno jak na słońcu, ale jednak. A na dodatek moja opalenizna złapana w cieniu jest ładniejsza niż ta z czystego słońca.
w sumie racja, tylko jak dzidzi będzie zakryte parasolką, posmarowane filtrem to może aż takiego niebezpieczeństwa nie będzie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Idę do Tesco, mam nadzieję, że na zewnątrz jest przyjemniej niż wygląda
u mnie piękne słoneczko

Cytat:
Dziękuje za streszczenie-coś nie mam weny do nadrabiania. Ja miałam koszmarne ostatnie dwa dni. Rok temu walnełam sobie drzwiami w zęba(jedynke)tak nieszczęśliwie,że prawie cała sie połamała,dentyska założyła mi korone.W niedziele przy śniadanku-połknełam ją!!!Normalnie koszmar jakiś!Wczoraj mnie czyściło cały dzień,myślałam,że już po pogotowie zadzwonie!Dziś mam po południu wizyte u dentyski i pewnie ze 4 stówki będę w plecy.I jeszcze ta okropna pogoda!!! Zdecydowanie brak mi humorku....,ale jak was czytam to już mi lepiej
współczuję akcji z zębem i szkoda, że tyle kasy musisz wydać na dentystę

Cytat:
a my dsotalismy zaproszeie do mojej kuzynki na wesele na 10 sierpnia i jak bedzie wszystko ok to pojdziemy wszyscy na nie, tzn dzidzi tez, no bo ja tam nie widze przeciwskazan zeby trzymac dziecko w domu i chronic je niewiadomo przed czym?
poza tym bedzie lato wiec nie ma takiego zagrozenia grypa itp w ogole planuje za szpitala od razu wystawiac dziecko na podworze no i mam plan zeby po szpitalu pojechac do rodzicow z malenstwem ale to wszystko zalezy od tego jak ja sie bede czuc i dzidzi, no bo kobieta po porodzie tez czasem czuje sie masakrycznie ;/
ja dzis w nocy poszlam siusiu i jak wrocilam to mnie troche zemndlilo ;/ w ogole rano jak robie sniadanie sobie- przy blacie i stoje to czasem musze usiasc bo strasznie mi niedobrze ;/
ja juz jestem w 18 tc i naprawde zadnych kopniakow nie czuje czy cos jest nie tak???
nie martw się barakiem ruchów, mi ginka powiedziała, ze ja poczuję ok 20 tygodnia dopiero, u mnie akurat przez tłuszczyk pewnie pewnie lada dzień poczujesz kopniaczki

Cytat:
no to ja się zdecyduje

witaj z nami i pisz częściej

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 11:38   #1277
Rockyyy
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39045760]hej dziewczynki!
ja niestety jestem od rana w szpitalu, od wczoraj bolal mnie brzuch przez cala noc a rano mialam skurcze w podbrzuszu... podeszlam do szpitala sprawdzic no i zostam. szyjka narazie cala badanie gin tez ok, ale mimo podania dwoch kroplowek i jakis lekow rozkurczowyc
h skurcze nie ustaly :-(
nie wiem ile bede a brzuch mnie tak juz boli ze nie moge oddychac...
trzymajcie pls mocno kciuki zeby dobrze sie
skonczylo!!!!
ktoras miala podobne skurcze???[/QUOTE]
Kochana trzymaj sie .Bedziemy cały czas trzymac z całych sił
Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Dzień dobry Wszystkim
U nas dziś ważny dzień mam nadzieję, że moje maleństwo nie będzie wstydliwe i dowiem się dziś kogo noszę w brzuszku no i czy wszystko jest ok Pukanie nadal czuję, brzuch ani nic mnie nie boli więc zakładam, że wszystko ok??
Dziewczynki jak myślicie jakby coś było nie tak to bym coś czuła na tym etapie ciąży prawda?? Cieszę się wizytą, ale jednocześnie się stresuję Do 15.20 muszę wytrzymać. Trzymajcie za nas kciuki.

Gratuluję wszystkich wczorajszych wizyt

Teso trzymaj się kochana życzę szybkiego powrotu do zdrowia dawaj znać na bieżąco

oj biedna oby szybko przeszło.
Trzymam za wizyte i za ujawnienie sie agenta lub agentki
Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
Trzymamy mocnooo
Stary 2013-02-05, 11:38   #1278
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Poradz mezowi, zeby sobie materacyk z woda przywiazal, wzial cos nasennego i wtedy sprobowal byc demonem seksu ktoras to wklejala wczoraj, padlam i wylam, a mezowi czytalam wieczorem i tez sie smial
A tak powaznie to sie nie martw, on nie nalega pewnie z tego powodu, ze sam widzi, ze nie tryskasz energia zbytnio
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 11:39   #1279
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
a myślicie, że za nami tęskni?:P
Napewno tęskni

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
czekam na polowkowe i wiadomosc o plci juz zapowiadalam doktorkowi ostatnio, ze nie wyjde, jesli mi nie potwierdzi a polowkowe mam juz w przyszly PONIEDZIALEK
Oo to już niedługo Jeśli tylko Maluszek bedzie chciał współpracować to poznasz płeć napewno. U nas pierwsze co pokazuje na usg to to co ma między nóżkami. A na połówkowym to będzie oglądany i mierzony z każdej strony więc płeć powinno być doskonale widać Czekamy razem z Tobą na wieści

Stary 2013-02-05, 11:39   #1280
aremalgos
Rozeznanie

Cytat:
Niemieckiego niet ponimajet Wózek wygląda na ładny i solidny, cena nie zwalajaca z nóg. Ja to jak się naczytałam o wózkach na jakiś stronach z testami wózków to mnie włosy się jeżą na samą myśl o tym zakupie bo nawet drogie wózki mają masę wad i trudno sie zdecydować na konkretny. Nie znalazłam modelu idealnego, albo mały koszyk, albo brak amortyzacji, albo za małe koła itp. Wiem napewno jedno, że nie wybiorę wózka, który jest nieznanej marki i brak o nim opinii, po tym jak z przerażeniem przeczytałam, że wózek np. Tako Laret w wersji spacerowej jest niestabilny i może przewrócić się razem z dzieckiem w tył, albo, że inny też w miarę dostępny cenowo wózek, ma jakieś badziewne części w stelażu, że stelaż nagle podczas spaceru może się złamać i złożyć, a Dziecko leci z gondolką na ziemię!!! Szok jakie wózki są produkowane. Raczej zdecyduję się z tego powodu na w miarę popularny model wózka, który ma jakieś w miare opinie i jest przetestowany.
zgadzam sie z tobą co do wózków, też kupimy raczej dobrej firmy i przetestowany. Chociaż tym Tako mnie zaskoczyłas, bo sąsiadka ma i bardzo sobie chwaliła, cena rozsądna więc braliśmy go pod uwagę
Stary 2013-02-05, 11:39   #1281
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Ja uciekam na chwile-muszę mojego avatar na spacer wyprowadzić....Bo mi tu już siedzi i piszczy!!!
a co to za rasa? Kłapouchy czy jakas królewska?

28.07.2013r.
Stary 2013-02-05, 11:40   #1282
Asiunia1230
Raczkowanie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39030152]Ja też uważam, że powinnaś się wstrzymać z tym aż do następnej wizyty u lekarza i powiedzieć o tym lekarzowi. Napinanie macicy we wczesnej ciąży nie jest zbyt dobre.[/QUOTE]
Wstrzymaliśmy się z seksem. Wizyta pojutrze.
Prócz tego twardniejącego brzucha mam w ciągu dnia krótkotrwałe bóle, takie kujące.
Na ostatniej wizycie (3 tyg temu) lekarz powiedział, że macica jest miękka i wszystko przebiega ok.

Upławy mnie dobijają. Leci ze mnie jak z fontanny

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
Hej. Chyba przeziebilam pecherz! Ciagle chodze siku,szczypie mnie piczka i boli w podbrzuszu. Znacie jakis sposob aby przestalo bolec?
Kup jakieś tabletki z wyciągiem z żurawiny. Polecam do picia dużo płynów - wody z cytryną, herbaty z sokiem z cytryny (nie żałuj cytryny). Ja wciskam nawet pół cytryny na pół litra wody. Pamiętam, że jak wieczorem nie mogłam zasnąć bo gnało mnie do kibelka to pomagał mi okład (butelka z bardzo ciepłą wodą między nogi).
Możesz też podjadać suszoną żurawinę.
Asiunia1230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 11:41   #1283
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
przytulaniem się w sensie seksem?
Może Twój tż nie nalega, bo się boi? Niektórzy faceci tak mają, że boją się, że coś się stanie podczas ciąży, że to zaszkodzi itp. A skoro Ty też się nie garniesz jakoś bardzo, to on odpuszcza...
Stary 2013-02-05, 11:42   #1284
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
u nas nic od listopada, ja nie mogę niestety, na początku ubolewałam strasznie, a teraz już się przyzwyczaiłam i jakoś żyję bez tego. Co do tz to oni pewnie też się przyzwyczajają do tej sytuacji i czasami wystarcza bliskość po prostu a jak nie to przecież są inne sposoby. Na pewno nie przestałaś być dla niego atrakcyjna, może po prostu traktuje teraz Ciebie jako matkę swojego dziecka a nie jako obiekt typowo seksualny, nie ma co się martwić o to

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 11:45   #1285
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
a ja teraz mam własnei straszne potrzeby przytulankowe czasem się az musze upominac PS. Myślałam ze chodzi o samo przytulanie hehehehhehe

28.07.2013r.

Edytowane przez madi82
Czas edycji: 2013-02-05 o 11:57
Stary 2013-02-05, 11:46   #1286
iwona335
Zakorzenienie

stwierdzam, że mamusie marcowo-kwietniowe nie należą do pomocnych i sympatycznych
ciesze się, ze jesteście takie fajne
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 11:47   #1287
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
u mnie z ochotą to tez słabo a wlaściwie w ogóle jej nie ma, mój mąż to znosi i jakoś nie nalega, ale ja sie dziwnie z tym czuję
U nas jedynie w weekendy, w tygodniu rano szybko do pracy, a wieczorami to ja jestem tak padnięta, że nie w głowie mi igraszki, chodzę spać o 21, a mój mąż jeszcze buszuje. Przychodzi mi potowarzyszyć w zasypianiu, ale podczas kiedy ja śpię to on jeszcze czyta, ogląda filmy, słucha muzyki i chodzi spać ok 23. Za to w sobotę i niedzielę po porannej kąpieli, mamy już swój mały rytułał Mój mąż to jest niezwykle wyrozumiały i dostosowuje się do mojego samopoczucia, stara się jak może być wsparciem w każdej kwestii. W ciąży czuję się przy Nim jak Księżniczka, zawsze o mnie dbał, ale teraz to czuję się rozpieszczana

Stary 2013-02-05, 11:49   #1288
lachryma
Zakorzenienie

U nas raczej zmieniła się pora. Zazwyczaj były wieczory, teraz ja za bardzo wieczorami jestem zmęczona i od razu padam do snu. Więc przesunęło się na popołudnia albo ranki A częstotliwość jest troszkę niższa niż przed ciążą, ale nie jakoś znacząco.

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
stwierdzam, że mamusie marcowo-kwietniowe nie należą do pomocnych i sympatycznych
ciesze się, ze jesteście takie fajne
a co się stało?
trzeba oklepać komuś michę?
Stary 2013-02-05, 11:51   #1289
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
zgadzam sie z tobą co do wózków, też kupimy raczej dobrej firmy i przetestowany. Chociaż tym Tako mnie zaskoczyłas, bo sąsiadka ma i bardzo sobie chwaliła, cena rozsądna więc braliśmy go pod uwagę
My też braliśmy go pod uwagę, dlatego te opinie mnie tym bardziej zszokowały. Oczywiście są też pochlebne opinie o tym wózku, wiele pewnie zależy jak się napakuje wózek, czy zawiesi mu torbę na rączkę, jednak wiem, że napewno się na niego nie zdecyduje.

Stary 2013-02-05, 11:51   #1290
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
a my dsotalismy zaproszeie do mojej kuzynki na wesele na 10 sierpnia i jak bedzie wszystko ok to pojdziemy wszyscy na nie, tzn dzidzi tez, no bo ja tam nie widze przeciwskazan zeby trzymac dziecko w domu i chronic je niewiadomo przed czym?
poza tym bedzie lato wiec nie ma takiego zagrozenia grypa itp w ogole planuje za szpitala od razu wystawiac dziecko na podworze no i mam plan zeby po szpitalu pojechac do rodzicow z malenstwem ale to wszystko zalezy od tego jak ja sie bede czuc i dzidzi, no bo kobieta po porodzie tez czasem czuje sie masakrycznie ;/
ja dzis w nocy poszlam siusiu i jak wrocilam to mnie troche zemndlilo ;/ w ogole rano jak robie sniadanie sobie- przy blacie i stoje to czasem musze usiasc bo strasznie mi niedobrze ;/
ja juz jestem w 18 tc i naprawde zadnych kopniakow nie czuje czy cos jest nie tak???
Czytałam ze pierworódki czuja ruchy między 18 1 22 tc.Najczęściej ok 20tc wiec nie masz sie co martwic
Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamusie

Mieszkałam na Śląsku i już Ci mówię nie kupuj jasnych chyba że co parę dni masz ochotę go prać

A mnie dziś leń złapał taki wielki i paskudny..^.^
O nieee,na Śląsk tylko ciemniejsze barwy.Mieszkałam 26 lat obok kopalni i znam to z doswiadczenia.A okna myłam co 2 tygodnie.....Czasem wczesniej błagały o litość
Cytat:
no to ja się zdecyduje

Hej.Pisz ,pisz U nas zawsze cos sie dzieje
Cytat:
Mój brudas spi w kojcu a drugi w budzie.Pojedli i pogoda zwyciężyła-zaczęło padac i pieski zmorzył sen.Wczoraj mój kłapouch jak nadrabiałam wizaż przynosił mi co chwile zabawki i aptrzył z wyrzutem: ,,skoncz juz spamowac-Ja jestem wazniejszy"
Cytat:
Ja mam ochote,Tz ma mega ochote a lekarz nie pozwolił
Mam nadzieje ze po czwartkowej wizycie juz bedziemy mogli

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości