|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Czesc dziewczyny
![]() ![]() Dziekujemy za wszystkie kciuki i gratulacje! ![]() ![]() ![]() Wypuscili nas dopiero wczoraj, choc od poczatku mowa byla nawet o sobocie. W niedziele stwierdzili u Ewci zoltaczke, dodatkowo Mala ma po porodzie krwiaka na glowce i lekarka tak mnie wystraszyla, ze przeryczalam caly dzien. No i oczywiscie zabrali Ewunie na naswietlanie. Teraz probujemy sie jaks ogarnac ![]() ![]() Meduzza mocne kciuki! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#512 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do tej wody morskiej, to jak dzidzi sie psiuka to na brzuszek ja przelozyc? czy na boczku moze byc?
![]() ![]() |
![]() |
#513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szklanka-witaj ![]()
![]() |
#514 |
Rozeznanie
|
Hey,nie mam czasu Was nadrobic. Dalej mieszkamy u rodziny TZ,wiec msze sie zajmowac ich domem,myslalam ze po porodzie to sie moze troche zmieni,ze ktos bedzie chcial mnie odciazyc. Ale oni zyja w tym durnym przekonaniu,ze skoro siedze caly dzien w domu to mam czas na wszystko... Maly w nocy robil mi sajgon nie z tej ziemi,darl sie i 5-6 godzin potrafil mnie trzymac bez spania. Potem godzina przerwy i znowu. Wczoraj pomyslalam o problemach brzuszkowych,TZ kupil kropelki delicol i bylo o niebo lepiej,to znow byl moj dzidzius a nie diabel wcielony:p ale kolega TZ z pracy powiedzial,ze na kolki i takie tam to lekarstwa pomoga 2-3 dni i problem powroci:sciana:powiedzcie ,ze to nie prawda
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#515 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a skurcze trwaja roznie z cora 7h mialam a teraz z 5h do urodzenia, tez chcialam byc jak najdluzej w domu tyle ze mi woda z krwia odeszla wiec zebralismy sie jednak szybciej
![]() |
#516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I nie jest ciemny? Ładnie wygląda? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#517 |
Rozeznanie
|
tak, jest właśnie teki amarantowy
#518 |
Zadomowienie
|
![]() Hehe ![]() Fewcia Amarant jest bardziej fluorescencyjny, jeśli mnie rozumiesz, bardziej żywy ![]() Spokojnie Dziewczyny, do szpitala mam 2 minuty samochodem a naprawdę nie chcę tam leżeć ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#519 |
Zakorzenienie
|
Może faktycznie te skurcze nie są jeszcze takie mocne, skoro możesz się skupić na pisaniu tutaj czy sprzątaniu:P Ja nie dałabym rady,
Nomen: spokojnie kochana, chyba każda z nas to tutaj przechodzi, trudny czas przed nami, ale wszystkie DAMY RADĘ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#520 |
Zakorzenienie
|
Meduzza kciuki!
Dziewczyny, padam ![]() Debrah ten 'katarek' to sapka, od razu bedziesz widziala roznice jak dostanie prawdziwego katarku. Maz chce dzisiaj jechac na zakupy, ja bym pojechala z nim i z Malym, a moja mama niemal mnie przechrzcila, ze gdzie z dzieckiem do sklepow, ze tyle ludzi chorych, ze jeszcze cos zlapie ![]() ![]()
#521 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do ilości wizyt to nie wiem...następną mamy po ukończeniu 3 miesiąca życia mimo że teraz wszystko wyszło idealnie. Widocznie ważne jest żeby to kontrolować co jakiś czas u takiego dzieciątka które jeszcze nie chodzi i mogą się łatwo zrobić jakieś zwyrodnienia stawów biodrowych. Cytat:
I nie stresuj się tak, dasz radę mimo że czasem jest ciężko. jesteś na pewno wspaniałą mamą i chcesz jak najlepiej dla Hani. Cytat:
Oooo KPA to mój konik ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bonitki maślane z Biedry są rzeczywiście pyszne, ja jem ich sporo i nie zauważyłam negatywnego wpływu na synka. A co do długości spania to u nas nie zdarza się dłuższy sen niż 3 godziny a najczęściej są to 2 godziny. My tylko na cycu.
![]() |
#522 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny Rozpakowane!!Nurtuje mnie jedna rzecz- jak przebrałyście się do porodu- zakładałyście też staniczek ?
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#523 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#524 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do zakupów to jak to jakaś galeria handlowa albo duży hipermarket to ja bym chyba nie ryzykowała. Naprawdę dużo ludzi teraz choruje, nawet wśród mojej rodziny i znajomych. ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- U mnie kazali bez stanika i bez majtek (miałam cc).
![]() |
#525 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A co d psiukania - ja podnoszę lekko główkę, pyk-pyk i podnoszę małą jak do odbicia, albo przynajmniej tak, żeby plecki były w miarę w pionie. I w ogóle - nie bójcie się psiukania do noska. Lepiej, żeby dzidziol pokrzywił się troszeczkę i miał spokój, niż żeby było jak w naszym przypadku. Byliśmy w gościach i nie zabraliśmy sterimaru. Mała miała takie kozy (gorąco tam było straaasznie), że jak ją karmiłam, to połknęła jedną. Potem był wielki rzyg i od tej pory jest ulewanie po każdym karmieniu i wymioty przynajmniej raz dziennie. Tak ma podrażnione wszystko. Więc lepiej się nie zastanawiać. Edytowane przez Wisienka_0809 Czas edycji: 2013-02-05 o 12:22 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#526 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny.
Wchodzę a tu znowu 20 stron do nadrobienia. Nie mam wogóle czasu żeby z Wami popisć a tak bardzo bym chciaałaaaaa ![]() Kobietki które już urodziły--jak Wy to robicie że macie czas pisać na forum??
#527 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#528 |
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------
[/COLOR] U mnie kazali bez stanika i bez majtek (miałam cc).[/QUOTE] Bez majtek rozumiem....ale jak jest ze stanikiem przy SN?
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#529 |
Rozeznanie
|
Neti, przy sn też jest bez majtek i bez biustonosza.
![]() -------------- Kurna, tż puścił Poli Skilleta i sobie zasnęła. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#530 |
Wtajemniczenie
|
Sposób porodu nie ma tu chyba znaczenia. Jak po porodzie położą Ci synka na klacie to ważne żeby był kontakt z gołą skórą i natychmiastowy dostęp do cyca.
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2013-02-05 o 12:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#531 |
Zakorzenienie
|
Silver
![]() Ja do konca pologu mam jeszcze immunitet, wiec w domu nie robie nic, chyba, ze bardzo, ale to bardzo mi sie zachce ![]() ![]()
#532 | |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() Rownież to, że je w nocy tylko 10 min to jest ok - w nocy jest 3 razy więcej pokarmu stąd tak krótkie jedzenie. Idę może was nadrobię zanim wstanie, miałam iść spać ale z emocji odechciało mi się ![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#533 |
Zakorzenienie
|
Neti, u mnie sie tak akcja podziala, ze podczas porodu bylam w nowiusienkiej koszuli do karmienia
![]() ![]() Kuuuuurcze, tak piszecie, ze wasze Dzidzie byly z wami caly czas po porodzie, mojego mi polozyli na klate na czas szycia a potem od razu zabrali, nawet sie nie zorientowalam, ze cos z nim nie tak :/ dopiero potem przyszla pediatra i powiedziala, ze jest na obserwacji i podgrzewaniu.... Ale to moze i lepiej, przynajmniej sie nie martwilam, myslalam, ze tak jest i juz ![]()
#534 |
Zakorzenienie
|
wrocilismy ze szczepienia.
maly grzeczniutki az milo bylo sluchac pochwal od wszystkich naokolo ![]() ale pokolei... dzis dzien szczepien wiec do lekarza bez kolejki ![]() tam zwazono malego i zmierzono - 62cm i 4890g ![]() no i po tym zaczela sie jazda! szczepilismy ta szczepionka 5w1 (dzieki o Panie!). jak zobaczylam igłę to mnie zamurowalo!!!! z 10 cm jak nic! ![]() o ja naiwna!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ogolnie ja to chyba bardziej przezylam niz on ![]() teraz tylko mam nadzieje ze nie bedzie zadnej wysypki i goraczki ![]() jak macie jeszcze czas to zastanowcie sie nad tymi skojarzonymi szczepnkami. my zaplacilismy 93 zl, ale bedac po stwierdzam ze oddalabym osattnie grosze zeby tylko zaoszczedzic dziecku bólu! |
![]() ![]() |
![]() |
#535 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a moze by tak pojsc spac?:p hmmm
![]() ![]() |
![]() |
#536 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Silver-z tym czasem to różnie bywa ![]() ![]()
![]() |
#537 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ehh ja wlasnie z mala na rekach nie chciala spac od 9 do 13,30....
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#538 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39049592]Nawijka, a w ząbki chcesz?
![]() ![]() Wybacz, musialam ![]() Cytat:
![]() KPA nawet mi sie podoba - tzn przyjemnie sie go uczy ![]() Wrocilam od gina, uff. Zrobil mi usg, ale nie zwazyl malego, bo stwierdzil, ze to nie ma znaczenia. Zbadal tylko najwazniejsze rzeczy (lozysko, wody, itp) - wszystko ok. Usg zakonczyl slowami "widze gotowosc do porodu". Lekko mnie wmurowalo, wiec zapomnialam zapytac co ma na mysli. Akurat podczas usg stwardnial mi brzuch, gin sie od razu nakrecil i stwierdzil, ze jak tak bedzie co 5 min to mam jechac do szpitala. Ja tam nie do konca w to wierze, bo cos takiego zrobilo mi sie dopiero RAZ. Czulam to stwardnienie, ale wcale mnie to nie bolalo... Takze nie napalam sie. Poza tym wypytywal sie czy wszystko jest gotowe/spakowane, bo porod moze sie lada chwila zaczac ![]() Nie, nie, nie - to nie moze byc prawda. Jutro mam ostatni egzamin, a w czwartek musze zdazyc najesc sie paczkow ![]() Ide grzac zupe, a potem dalej nadrabiac Was ![]() Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-02-05 o 13:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#539 |
Zadomowienie
|
A ja bylam na ktg no i mam skierowanie do szpitala. Wyszly skurcze, dosc regularne no i ta moja cukrzyca takze wola mnie miec na oku, bo bobas moze cos wymyslec i po co mam rodzic nie wiadomo gdzie. Takze zbieram sie powoli i wracam do szpitala na oddzial. plecy i uda mnie nadal rwa!
#540 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mam rozkminy :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:22.