Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-05, 11:50   #3631
libra777
Zakorzenienie

Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

słyszałam pare dni temu , aż się za głowę złapałam , wiecie że ja ją brałam całą moją młodość dawał mi ją lekarz że niby cera będzie ładniejsza itd. i właśnie w tym okresie miałam kłopoty z serduchem , pamiętam jeździłam po lekarzach robili nikt nie wiedział co mi jest dopiero jak odstawiłam dianę to wszystko się uspokoiło !

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

idę nadrabiać parę stron jestem do tyłu
dzięki za linka ,kuchnia piękna
Ty wiesz co że ja też ciągle coś z sercem miałam wtedy i też robiłam badania po lekarzach chodziłam i każdy że nic nie ma
brałam je też z tego powodu że miałam straszny trądzik
Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
to tak jak i ja,na co dowodem jest moja ciemna łazienka i setki innych rzeczy bo tż przed zakupem kropka w kropkę mi tłumaczył i ostrzegał,że właśnie tak będzie

u mnie to samo gdyby nie to,że wiem jaki kolor podwórkowych kozaków ma Nina to za cholerę nie doszłabym do tego
taa mi też mówili żebym nie kupowała ciemnych paneli
a gumowce mojego to samo ,kolor straciły
Cytat:
ja jestem ciekawa co z moich zielonych dzieci wyrośnie po takiej popieprzonej zimie
nawet nic nie mów
Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Dobrze wiedzieć... Dzięki

Ja mam listę leków, z datami ważności i mniej więcej na co stosować, jak coś nowego kupię to dopisuję jak coś zuzyję to skreślam... Z taką listą idę do lekarza.
.
dobry pomysł z tą listą jak ktos do lekarza idzie
Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość

Mojemu młodemu wypadł wczoraj ząb, miała przyjść wróżka zebuszka , kowa zapomniałam , przyszedł taki zawiedziony z żebym w ręce . Poszedł na dół i przed wyjściem do szkoły kapalam mu jeszcze raz sprawdzić ufffff najszczęscie wróżka przyszła .

Aneczka ja mam z kolei coś takiego na ścianach http://x.garnek.pl/ga9572/d5a187d689...ekoracyjny.jpg
to było robione tym tynkiem co się kupuje w workach knauf albo tynk maszynowy, nakładane grubo na ścianę rozcierane , później od razu na mokro przejechane takim wałkiem do malowania są z taką szmatą nawiniętą i jak się zrobiły takie jeże to było zacierane pacą delikatnie żeby zostały te nierówności.Później pomalowane normalną farbą na biało i kupowałam w małych opakowaniach taki wosk do przecierania i prawie suchym pędzlem maczanym w tym wosku było zacierane.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 12:04   #3632
anakazar
Zakorzenienie

Libra to Twoje też mi się podoba

właśnie w radiu powiedzieli,że przyleciał już pierwszy bocian-albo zwariował albo idzie wiosna

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 12:04   #3633
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

zrobiłam Kubiemu zupę pindolową i mnie skręca czemu ja musze sie odchudzac

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 12:08   #3634
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
ja zrobiłam ogórkową i też mnie skręca-bo taka kwaśna wyszła

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2013-02-05, 12:09   #3635
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:

Stary 2013-02-05, 12:18   #3636
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
to ja mam podobnie... mimo, ze przed ślubem brałam jasmin, po którym pięknie chudłam, bolała mnie głowa ale nie jakoś specjalnie, bo mnie wogóle często boli i teraz u mojej gin jak chciałam tabletki to mi powiedziała, ze tabletki nie dla mnie bo: mam migrenowe bóle głowy, ryzyko cukrzycy po ojcu i wysoki cholesterol, jeszcze coś tam jej sie nie podobało i powiedziała, ze może na moją odpowiedzialność mi tylko zapisać, więc nie wzięłam....
Mój tż wczoraj pita dostał, ja jeszcze nie mamza to od dzisiaj są wnioski do przedszkola już, ale moja dupna siostra mi nie wzięła, może mama podskoczy w wolnej chwili z pracy i mi przyniesie (tak sie łudzę...matko ją o coś poprosić to)
ta rekrutacje do przedszkola to na wrzesień już?

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
---
a nie wiem czy wiecie, ale od wczoraj są w biedrze fajne puzzle 2x50szt. za 9,99zł
zaraz jade do biedry może jeszcze będą

Moja Zosia od dawna nie pije mm, takiego od krowy też nie. Je tylko jogurty i od czasu do czasu kakao.

a ja na obiad mam naleśniki ze szpinakiem

Franio 24.07.2014 r.

Edytowane przez sara 85
Czas edycji: 2013-02-05 o 12:20
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 12:26   #3637
monka23
Zakorzenienie

Thumbs down Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010

Libra ahh z tele pisałam , ale wiadomo o co chodzi
Tez kupowalam w worku, mam normalnie zrobione , takie jakby babelki , nie takie jakby yyy no nie wiem. Podobają mi sie rzezby zrobione na tym tynku z tynku. Szablony sie robi a potem nakłada warstwę na warstwę . Widziałam kiedyś takie drzewko oliwkowe czy krzak róży właśnie tak zrobione , piękne . Jak znajdę to ci wkleje. Ty jeszcze dalabys radę ja nie .
Szukałam tyg farb strukturalnych na te schody ale nie mogę tutaj znaleźć są same tynki . A chciałam cos srebrnego . Mam 3 dni a nic nie mam .

Co ci sie nie podoba w wannie plastikowej? U nas są same plastikowe w sklepach . Wszystkie są z tymi szybami jak Madzia pokazywała. Pewnie dlatego bo Anglicy maja małe łazienki .
Super są takie jajkowate na nogach , ale wtedy opcja prysznicu odpada.
Kibel z Londynu jedzie z ta funkcja mycia dupy .

Ja dopiero skończyłam biegać, za późno ćwicze a potem mam mało czasu i na szybko sprzątam gotuje . Jeszcze Zuzke musze zaliczyć, waga mi powoli leci , bardzo powoli no ale leci .

U mnie rósł z wczoraj , dziś dopiero zjedzą , przyjemniej obiad mam z głowy . Jak zostanie to jutro bedzie ogorkowa albo pomidorowa . O nie tz dziś chce rybę , ale to on robi więc mam z głowy .
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 12:30   #3638
Baobabek
Zakorzenienie

moje pchełki

Sara - tak na wrzesień już, nie wiem dlaczego u nas tak wcześnie jest oczywiście matka nadal nie poszła....ciekawe czy sie załapię wogule na wniosek bo jest ponoć tylko 40 miejsc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN1067.jpg (109,8 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1074.jpg (78,4 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1075.jpg (77,3 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1098.jpg (81,6 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1104.jpg (70,6 KB, 24 załadowań)

Stary 2013-02-05, 12:32   #3639
machaj
Raczkowanie

hej... Kale chyba coś bierze... leży pod kocykiem i ogląda bajki... ;/ i kaszle ciągle;/ taki niefajny suchy ten kaszel ma... dałam jej stodal... jaki jeszcze syrop mogłaby dostawać na suchy kaszel?

kala też jeszcze na mm... i mówiłam tz ze może czas przejść na krowie..
jakiś czas temu kupiłam w biedronie spieniacz do mleka z funkcją grzania i zajmuje to tyle co zrobienie mm... a mleczko ma fajną temp...
kala pije bebiko... ja ją rok karmiłam piersią i na wszelki wypadek mieliśmy kupione bebiko żeby jakieś mleko było w domu i tak juz zostało... 500g kosztuje już ok 20zl... (kiedyś było za 18 albo nawet za 16zl)

madzia- my mamy ten parawan... i niestety na mnie jest za mały zawsze całą łazienkę zachlapie

mrowak- we własnym zakresie też zamontujesz... tylko trzeba uważać żeby płytki nie popękały... nie wiem jak w tych powyginanych ale w tym naszym są 3 śrubki...

lind- dobry pomysł z tą listą leków... tez muszę zrobić...
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 12:56   #3640
monka23
Zakorzenienie

Bao piękne dzieciaczki

Machaj nie pomogę z syropem , niech mała odpoczywa .
Wczoraj widziałam te przeszklenia , szyby rozsuwane, także możesz sie cała zamknąć podczas brania prysznicu , wtedy nic nie pochlapiesz .
Stary 2013-02-05, 13:20   #3641
megi-megi
Zakorzenienie

Bao - sama przyjemność patrzeć na Twoje dzieci

Libra - a kiedy smażysz pączki, że już ciasto robisz?
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 13:27   #3642
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
aneczka powiem ci ze naszego nigdy w ten sposob nie sprawdzalm zaraz zobacze gdzies za szafka - my mamy inaczj to robione nic te sklepach - bo tak taniej wyszlo
wiem wiem pamiętam

Przed 11 dostałam telefon że Maciej ma gorączkę i musiałam po niego lecieć, masakra znowu będzie chory, kaszle pięknie na 15 :30 idziemy do lekarza
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 13:32   #3643
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Przed 11 dostałam telefon że Maciej ma gorączkę i musiałam po niego lecieć, masakra znowu będzie chory, kaszle pięknie na 15 :30 idziemy do lekarza
A ile chodził już do przedszkola?
Współczuję
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 13:33   #3644
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość

Znając Libre, to zacznie dziś a skończy w czwartek

Śnieg pada , a ja wujkowi mówiłam, ze u nas juz na 100% nie spadnie a jak spadnie to zara go nie ma , bedą jaja jak nas zasypie całkowicie. Nie no lipa bo ruchu w sklepie nie bedzie

Aneczka przesylam moc zdrowka dla małego

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-02-05 o 13:34
Stary 2013-02-05, 13:38   #3645
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Rzęsisty deszcz wygonił nas ze spaceru, wieje jak cholera

Bao Twoje dzieciaczki urocze
Dlaczego nie możesz zjeść zupy pomidorowej ? Moją byś mogła nawet na ścisłej diecie

Ana też mam w planach ogórkową

Megi czy można Ci jeszcze wysłać zdjęcia ciuszków dziewczyńskich ? Czy już masz przesyt ? Nie wszystko mam na same maluszki, starsze też

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Machaj i Aneczka zdrówka dla dzieciaczków Oby chorzy nie byli
Stary 2013-02-05, 13:54   #3646
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
moje pchełki
Sara - tak na wrzesień już, nie wiem dlaczego u nas tak wcześnie jest oczywiście matka nadal nie poszła....ciekawe czy sie załapię wogule na wniosek bo jest ponoć tylko 40 miejsc
świetne pchełki , kubi wygląda jak pierwszoklasista
a isia już nie jak mały kubi, ale jak mała monisia
Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
hej... Kale chyba coś bierze... leży pod kocykiem i ogląda bajki... ;/ i kaszle ciągle;/ taki niefajny suchy ten kaszel ma... dałam jej stodal... jaki jeszcze syrop mogłaby dostawać na suchy kaszel?

kala też jeszcze na mm... i mówiłam tz ze może czas przejść na krowie..
jakiś czas temu kupiłam w biedronie spieniacz do mleka z funkcją grzania i zajmuje to tyle co zrobienie mm... a mleczko ma fajną temp...
kala pije bebiko... ja ją rok karmiłam piersią i na wszelki wypadek mieliśmy kupione bebiko żeby jakieś mleko było w domu i tak juz zostało... 500g kosztuje już ok 20zl... (kiedyś było za 18 albo nawet za 16zl)
na suchy to bym dała prawoślazowy i jak to taki ewidentny suchy szczekacz to dexa pico. Ale jak nie masz pewności czy coś jej nie zalega, to dexa bym nie dawała, żeby nie hamowało.

I zdróweczka

My w pewnym momencie dawaliśmy mleko butelkowe krowie typu "świeże" (bo UHT to dla smaku można dawać, bo wartości odżywcze znikome), ale wróciliśmy do MM raz dziennie, bo jakoś tak stwierdziliśmy, że tam tyle witamin, i pożytecznych rzeczy, a nasze dziecko to taki wybiórczojadek, że niech sobie pokorzysta. No i ponoć w zwykłym mleku jest za duży stosunek fosforu do wapnia i przez to podobno się ten wapń gównianie wchłania (jeśli czegoś nie pokręciłam)

aneczka, dla maciusia bidulka też zdróweczka. Daj znać po lekarzu

lind, pomysł z listą zgapiam

A puzzle z biedry wzięłam małej z peppa i z carsami. Chciałam z kucykami, ale nie było w żadnej biedrze koło mnie. I ładne były dla dziewczynek księżniczki, ale księżniczek przesyt mamy . I z tomkiem były, i z kubusiem...
I jeszcze były takie dziwne: 555 elem. ze zdjęciem ....stoiska z kiełbasami

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2013-02-05 o 14:08
evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 14:01   #3647
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Evi być może nie pokręciłaś z tym "krowim" mlekiem. Ja się tyle naczytałam na temat złego wpływu mleka na organizm że mi mózg wyparował . Oczywiście pozytywne strony też są.
Jedno mi bardzo utkwiło w głowie a nasz doktor potwierdził i koleżanka piguła (bez nerki) że trzeba uważać z kakao podawanym dzieciom ponieważ kakao ma w sobie związki które hamują wchłanianie wapna (tej nielicznej ilości) z mleka. Także kakao owszem ale czasami a nie np. dajemy kakao bo chcemy mleko przemycić, tak nie robimy . Już lepiej wcale nie dać
Stary 2013-02-05, 14:05   #3648
mloda1989
Zakorzenienie

tylko teraz dziewczyny ktore kakao?? to prawdzie cz to rozpuszczalne ktore prawie nie ma nic wspolnego z kakaem???
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 14:10   #3649
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

To prawdziwe kakao ale warto też poczytać o tym rozpuszczalnym.
Nie mamy go w domu, nie kupuję i się nie interesowałam

Edytowane przez izazula
Czas edycji: 2013-02-05 o 14:11
izazula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 14:25   #3650
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Libra to Twoje też mi się podoba

właśnie w radiu powiedzieli,że przyleciał już pierwszy bocian-albo zwariował albo idzie wiosna
a bo ptakom też się pokićkało wszystko ,gęsi już słyszałam
Cytat:
a na jakiej diecie jesteś przecież taka pomidorowa czysta to mało ma kalorii do kubka sobie chociaż nalej ,chyba że robisz taką z ryżem od razu ja zupy jem normalnie ,kalorii mało a zapełnic żołądek można na długo
Cytat:
u mnie dzisiaj szczawiowa i też kwasielizna

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość

a ja na obiad mam naleśniki ze szpinakiem
a u mnie na kolację z serem (no nie dla mnie oczywiście)
a jutro robię te ze szpinakiem bo znalazłam jeszcze szpinak swój w zamrażarce
Cytat:
Libra ahh z tele pisałam , ale wiadomo o co chodzi
Tez kupowalam w worku, mam normalnie zrobione , takie jakby babelki , nie takie jakby yyy no nie wiem. Podobają mi sie rzezby zrobione na tym tynku z tynku. Szablony sie robi a potem nakłada warstwę na warstwę . Widziałam kiedyś takie drzewko oliwkowe czy krzak róży właśnie tak zrobione , piękne . Jak znajdę to ci wkleje. Ty jeszcze dalabys radę ja nie .
Szukałam tyg farb strukturalnych na te schody ale nie mogę tutaj znaleźć są same tynki . A chciałam cos srebrnego . Mam 3 dni a nic nie mam .

Co ci sie nie podoba w wannie plastikowej? U nas są same plastikowe w sklepach . Wszystkie są z tymi szybami jak Madzia pokazywała. Pewnie dlatego bo Anglicy maja małe łazienki .
Super są takie jajkowate na nogach , ale wtedy opcja prysznicu odpada.
Kibel z Londynu jedzie z ta funkcja mycia dupy .

Ja dopiero skończyłam biegać, za późno ćwicze a potem mam mało czasu i na szybko sprzątam gotuje . Jeszcze Zuzke musze zaliczyć, waga mi powoli leci , bardzo powoli no ale leci .

U mnie rósł z wczoraj , dziś dopiero zjedzą , przyjemniej obiad mam z głowy . Jak zostanie to jutro bedzie ogorkowa albo pomidorowa . O nie tz dziś chce rybę , ale to on robi więc mam z głowy .
ja ten tynk sama robiłam żadna filozofia ,poczytałam trochę w necie jak się to robi mniej więcej ,pierwsze próby były tam gdzie w kuchni lodówka stoi ,trochę niewyjściowe
może Ty masz ten taki baranek jak się robiło kiedyś to się tak narzuca z kielni ten tynk na ścianę i zostawia bez zacierania

podobają mi się stiuki weneckie i chciałam na korytarz ale nie wiem czy zaraz cepelii nie odpier dole

W wannie plastikowej nie podoba mi sie to że jest tempa to znaczy że nie mogę tak sobie zjechać na dupie żeby się położyć jak to robiłam z tej metalowej,teraz muszę dupę oderwać i się przemieścić do pozycji leżącej
no wiesz o co chodzi

kibelek z funkcją mycia dupy fajny też sobie w sumie mogłam takie założyć niż obok bidet osobno ,mniej do sprzątania by było
chociaż i tak młody sprząta łazienkę
Cytat:
moje pchełki
jak fajnie razem wyglądają ciekawe czy później jak podrosną będą zgodni
Cytat:
ostatnio jak kupowałam dla tż syrop na suchy kaszel to mi babka w aptece powiedziała że najpierw przy suchym kaszlu podaje się przeciwkaszlowy żeby nie prowokować tego kaszlu bo i tak nie odkaszlnie a dopiero jak sie zacznie odrywać to wykrztuśny
Cytat:

no nie mów że pomyślałaś że to na czwartek
dzisiaj robię i w czwartek też ,musiałam rozgrzewkę zrobić
Cytat:

kurczę biedny mały ,on po tych chorobach taki osłabiony organizm ma i teraz będzie łapał ,może zrób sobie ten syrop z czosnku na odporność
Cytat:
Znając Libre, to zacznie dziś a skończy w czwartek
no prawie

Zrobiłam te pączki dzisiaj i pierwszą turę czyli 10 pączków zjarałam na maksa , a w środku surowe druga też nie wyszła idealna nie mają tej obrączki naokoło żebyście nie myślały że ja taki omnibus kulinaro-ciastkarski też mi się coś nie udaje.
Ale już wiem co zrobiłam źle ,smalec za gorący, pączki za słabo wyrośnięte ,w czwartek będą lepsze
i tym sposobem mam w lodówce juz chyba ze 30 białek
w takim razie chyba zrobię jakiś tort bezowy o ile mi wyjdzie i znów czegoś nie schrzanię

U nas nie pada ,ciepło jest jak na tą porę roku ale wieje okrutnie , Miko już raz był na dworze i zaraz idziemy znowu niech jeszcze połazi.

Monka ja to biegam z rana raczej najwcześniej jak się da idę bo im później to wydaje mi się że mało czasu mi później zostaje

Iza też o tym kakao słyszałam że lepiej nie dawać za często tak samo kulek na mleku ,chociaż tego to akurat wcale nie kupuję

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
tylko teraz dziewczyny ktore kakao?? to prawdzie cz to rozpuszczalne ktore prawie nie ma nic wspolnego z kakaem???
prawdziwe ,tamto to badziewie straszne

A jak robicie kakao skoro już przy tym jesteśmy gotujecie z mlekiem czy zalewacie gorącym bo ja zalewam gorącym tylko
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 14:29   #3651
monka23
Zakorzenienie

Evi jak ci pije mm to dawaj , szkoda ze moj nie lubi, kupowałam pare puszek i do kosza wywalalm, nie chciał.

Iza no co ty, a ja właśnie chce tak mleko przemycac , no raczej teraz juz - chciałam . Czyli co ile dawać? 2- 3 razy na tydzień ?
Moje wogole juz mleka nie chcą . Jogurty naturalne tylko te serki zjedzą, actimel ale wiadomo co i jak z nimi. Żółtego sera tyz nie .
Zero kasz, zero platkow owsianych , na sile nie zmusze , a jak nic innego nie dam to do obiadu wytrzymają .

Ja sobie teraz kupiłam kakao i jagody i dosypuje do koktajlu proteinowego . Kakao dobre na odchudzanie i celulit http://www.hollandandbarrett.com/pag...83&prodid=3212 .

Mloda wg mnie to te prawdziwe lepsze.

U nas juz po śniegu , słońce świeci, ale nie zdziwie sie jak za godzinę bedzie deszcz padać.

Libra zlukaj sobie na stronke .
Stary 2013-02-05, 14:39   #3652
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się właśnie gotuje ogórkowa z mega kwaśnych ogórków. Takie są najlepsze. Jeszcze woda po tych ogórkach czeka do wlania... nie mogę się doczekać

Cytat:
Nieznany mi widok, nawet jak jest chora
Zdrówka dla Kali

Cytat:
moje pchełki
Śliczne "robicie" piękne dzieci

Cytat:
wiem wiem pamiętam

Kolejny choruszek, zdróweczka od cioci

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Oooo... kolejna. Dziś dzień ogórkowej

Cytat:
My w pewnym momencie dawaliśmy mleko butelkowe krowie typu "świeże" (bo UHT to dla smaku można dawać, bo wartości odżywcze znikome), ale wróciliśmy do MM raz dziennie, bo jakoś tak stwierdziliśmy, że tam tyle witamin, i pożytecznych rzeczy, a nasze dziecko to taki wybiórczojadek, że niech sobie pokorzysta. No i ponoć w zwykłym mleku jest za duży stosunek fosforu do wapnia i przez to podobno się ten wapń gównianie wchłania (jeśli czegoś nie pokręciłam)

Był czas, ze dawałam malej rz dziennie właśnie to mleko co polecałyście z Piątnicy. Nie zagotowywałam tak dla jasności, tylko wlewałam do garnuszka i podgrzewałam, czasem niestety za mocno mi się zgrzało (nie zagotowało) więc wiem, że starczy chwilka Nie wiem po prostu jak robić takie mleko żeby zagęścić czymś?? Bo nie chciałam jej dawać samego. mało je to chociaż nieś się kleikiem, czy czymś w ten deseń, zapcha No wiec jako, że nie wiedziałam jak to zrobić, nadal podaję bebiko z kleikiem

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

libra- jak robisz szczawiową?? Raz zrobiłam i taka nijaka mi wyszła. Kupiłam teraz taki szczaw w paczce, do zupy. Jak zrobić??

Moja kakao jeszcze w życiu nie piła my nie pijemy więc i małej nie dawałam, bo mi do głowy nie przyszło

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 14:40   #3653
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
ja ten tynk sama robiłam żadna filozofia ,poczytałam trochę w necie jak się to robi mniej więcej ,pierwsze próby były tam gdzie w kuchni lodówka stoi ,trochę niewyjściowe
może Ty masz ten taki baranek jak się robiło kiedyś to się tak narzuca z kielni ten tynk na ścianę i zostawia bez zacierania

podobają mi się stiuki weneckie i chciałam na korytarz ale nie wiem czy zaraz cepelii nie odpier dole

W wannie plastikowej nie podoba mi sie to że jest tempa to znaczy że nie mogę tak sobie zjechać na dupie żeby się położyć jak to robiłam z tej metalowej,teraz muszę dupę oderwać i się przemieścić do pozycji leżącej
no wiesz o co chodzi

kibelek z funkcją mycia dupy fajny też sobie w sumie mogłam takie założyć niż obok bidet osobno ,mniej do sprzątania by było

kurczę biedny mały ,on po tych chorobach taki osłabiony organizm ma i teraz będzie łapał ,może zrób sobie ten syrop z czosnku na odporność

A jak robicie kakao skoro już przy tym jesteśmy gotujecie z mlekiem czy zalewacie gorącym bo ja zalewam gorącym tylko
Tez mi sie podoba

Ja nie wiem co ja mam, wiem ze wujek nakladal i nie rozcieral, tylko tak jakby odklejal . Nie było czasu na kombinowanie .

wiem wiem o co chodzi

Ten syrop z czosnku to masakra, moje ryczeli po nim

Tez sie zaraz zwijamy, Bujam do lekarza ze stopa, może mi jakiś złe , maści przepisze .
Stary 2013-02-05, 14:43   #3654
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
moje pchełki

Cytat:
zdrówka dla Kali
Cytat:

też ostatnio wydawało mi się gęsi słyszę,ale obruszyłam się tylko w myślach,bo gdzie gęsi o tej porze ale chyba to one,a nie wytwór mojej wyobrazni
Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Mi się właśnie gotuje ogórkowa z mega kwaśnych ogórków. Takie są najlepsze. Jeszcze woda po tych ogórkach czeka do wlania... nie mogę się doczekać

ja ten cały słoik wody wypiłam żaden robal mnie nie tknie

rano wypuściłam na dwór swoje dziecko,a wróciło mi coś podobnego do błotnego potwora nawet w majtkach miała błoto normalnie mała wieśniaczka z tej mojej dziewczyny

Stary 2013-02-05, 14:43   #3655
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:

a na jakiej diecie jesteś przecież taka pomidorowa czysta to mało ma kalorii do kubka sobie chociaż nalej ,chyba że robisz taką z ryżem od razu ja zupy jem normalnie ,kalorii mało a zapełnic żołądek można na długo

a u mnie na kolację z serem (no nie dla mnie oczywiście)
a jutro robię te ze szpinakiem bo znalazłam jeszcze szpinak swój w zamrażarce

no wiesz o co chodzi

jak fajnie razem wyglądają ciekawe czy później jak podrosną będą zgodni

ostatnio jak kupowałam dla tż syrop na suchy kaszel to mi babka w aptece powiedziała że najpierw przy suchym kaszlu podaje się przeciwkaszlowy żeby nie prowokować tego kaszlu bo i tak nie odkaszlnie a dopiero jak sie zacznie odrywać to wykrztuśny

no nie mów że pomyślałaś że to na czwartek
dzisiaj robię i w czwartek też ,musiałam rozgrzewkę zrobić

no prawie

Zrobiłam te pączki dzisiaj i pierwszą turę czyli 10 pączków zjarałam na maksa , a w środku surowe druga też nie wyszła idealna nie mają tej obrączki naokoło żebyście nie myślały że ja taki omnibus kulinaro-ciastkarski też mi się coś nie udaje.
Ale już wiem co zrobiłam źle ,smalec za gorący, pączki za słabo wyrośnięte ,w czwartek będą lepsze
i tym sposobem mam w lodówce juz chyba ze 30 białek
w takim razie chyba zrobię jakiś tort bezowy o ile mi wyjdzie i znów czegoś nie schrzanię

U nas nie pada ,ciepło jest jak na tą porę roku ale wieje okrutnie , Miko już raz był na dworze i zaraz idziemy znowu niech jeszcze połazi.

Monka ja to biegam z rana raczej najwcześniej jak się da idę bo im później to wydaje mi się że mało czasu mi później zostaje

Iza też o tym kakao słyszałam że lepiej nie dawać za często tak samo kulek na mleku ,chociaż tego to akurat wcale nie kupuję

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

prawdziwe ,tamto to badziewie straszne

no musiałaś o tych pączkach pisać samo słowo przyprawia mnie o ślinotok chyba sie po.sram w czwartek....co do zup - jak mi dojadą warzywa to będę mogła jakieś lurowate zjeść, ale ja takich nie lubię pomidorową z lanymi kluskami, bo mały taką najbardziej lubi
dzieci śpią - jak błogo kubusiowi sie to żadko zdarza, ale czasem, jak wczoraj i dziś daje sie namówić

Stary 2013-02-05, 14:45   #3656
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:

jeszcze mc i tez będziesz miałą takie widoki
Cytat:
wiem wiem pamiętam

osz kurde....biedne te dzieciaki
Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Rzęsisty deszcz wygonił nas ze spaceru, wieje jak cholera

Bao Twoje dzieciaczki urocze
Dlaczego nie możesz zjeść zupy pomidorowej ? Moją byś mogła nawet na ścisłej diecie

Megi czy można Ci jeszcze wysłać zdjęcia ciuszków dziewczyńskich ? Czy już masz przesyt ? Nie wszystko mam na same maluszki, starsze też

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Machaj i Aneczka zdrówka dla dzieciaczków Oby chorzy nie byli
na tej, którą potępiasz nas też deszcz zgonił i wiatr sie zerwał
Cytat:
świetne pchełki , kubi wygląda jak pierwszoklasista
a isia już nie jak mały kubi, ale jak mała monisia

na suchy to bym dała prawoślazowy i jak to taki ewidentny suchy szczekacz to dexa pico. Ale jak nie masz pewności czy coś jej nie zalega, to dexa bym nie dawała, żeby nie hamowało.

I zdróweczka

aneczka, dla maciusia bidulka też zdróweczka. Daj znać po lekarzu

A puzzle z biedry wzięłam małej z peppa i z carsami. Chciałam z kucykami, ale nie było w żadnej biedrze koło mnie. I ładne były dla dziewczynek księżniczki, ale księżniczek przesyt mamy . I z tomkiem były, i z kubusiem...
I jeszcze były takie dziwne: 555 elem. ze zdjęciem ....stoiska z kiełbasami
nooo nareszcie ktoś zauważył
hehehe puzle z kiełbasami:haha ha:

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość

Nieznany mi widok, nawet jak jest chora
Zdrówka dla Kali

Śliczne "robicie" piękne dzieci

Kolejny choruszek, zdróweczka od cioci

Oooo... kolejna. Dziś dzień ogórkowej

Był czas, ze dawałam malej rz dziennie właśnie to mleko co polecałyście z Piątnicy. Nie zagotowywałam tak dla jasności, tylko wlewałam do garnuszka i podgrzewałam, czasem niestety za mocno mi się zgrzało (nie zagotowało) więc wiem, że starczy chwilka Nie wiem po prostu jak robić takie mleko żeby zagęścić czymś?? Bo nie chciałam jej dawać samego. mało je to chociaż nieś się kleikiem, czy czymś w ten deseń, zapcha No wiec jako, że nie wiedziałam jak to zrobić, nadal podaję bebiko z kleikiem

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

libra- jak robisz szczawiową?? Raz zrobiłam i taka nijaka mi wyszła. Kupiłam teraz taki szczaw w paczce, do zupy. Jak zrobić??

Moja kakao jeszcze w życiu nie piła my nie pijemy więc i małej nie dawałam, bo mi do głowy nie przyszło
pisałam wczoraj, ze ja zagęszczam kleikiem ryżowym, albo kaszką ryżową z bobovity

Stary 2013-02-05, 14:49   #3657
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
fajny jak się to montuje, wie ktoś?tzn.czy potrzebny fachowiec czy we własnym zakresie się da to zrobić?
narazie myślimy że tylko kilka otworków w płytkach i tyle. Ale dokładnie mogę napisać gdzieś za tydzień lub dwa, jak już będzie zamontowany
Cytat:
madzia- my mamy ten parawan... i niestety na mnie jest za mały zawsze całą łazienkę zachlapie
A jaką masz wanne długą? ja będę miałą ten parawan do połowy wanny to myślę że starczy, jak się nie sprawdzi to zamontuję szynę pod sufitem i zasłone prysznicową
Cytat:
no wiesz o co chodzi
Ja dzisiaj byłam już wszystko w sklepie zaklepać, to wanne wziełam właśnie akrylową, myślę że jakbyś więcej płynu do kąpieli dała to i poślizg by był
W sobotę jedziemy z tz, żeby nie było że wszystko na mnie będzie i opłacamy.
Kobietka w sklepie mówiła ze w komplecie z wanną są nóżki, bo widziałam że jakies stelarze sprzedają. Libra mieliście w zestawie czy nie?Oczywiście sprawdzę w sobote
No i padł temat wyboru płytek na podłogę czy ciemny kolor tak jak na wannie będzie czy jasny jak na ścianach, po ostatnich tematach tutaj na forum wziełam jasne, choć chyba ciemne ładniej wyglądają, ale nie będę sobie gałęzi na której siedzę podcinała tymi ciemnymi, żeby potem latami się męczyć.No i kazałam jej płytki ułożyć poziomo, a nie pionowo.

Wszystko dzisiaj załatwiałam jezdzac rowerem z młodym. Zrypana do domu wróciłam, deszcz kropił, to musiałam rower do piwnicy schować, a mały miał przy drzwiach od piwnicy jak zawsze czekać i siedzieć na schodach. A on gdzieś mi polazł. I się spełnił taki mój koszmar czyli zgubiłam dziecko
Moment mi zajęło schowanie roweru, wychodze a tego nie ma, wylleciałam przed blok, jakaś kobietka przechodziła to powiedziałą że widziała że on wyszedł i wszedł spowrotem chwile wcześniej, to poleciałam pod windy, jednej nie było, druga bez małego. On co najwyżej do 3 piętra dosięga zeby nacisnąć.
No żeby nie przedłuzac bo cała akcja z dobre 20 min trwała, ja zaryczana.Po schodach piętra sprawdzałam gdzie wysiadł. A on pod domem na rowerku sobie jeździ, bo jakiś facet idiota jechał gdzieś wyżej a mały w windzie siedział to z nim pojechał i facet mu włączył 8 tak jak mały mu powiedział.
Jaki to człowiek zabiera 3latka do windy ze sobą i mu wdusza inne piętro
W każdym bądz razie nie patrząc na diete objadam się czekoladą na uspokojenie

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 14:53   #3658
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Libra ja kakao używam wyłącznie do pieczenia, sama nie gotuję. Zosia piła już u babci ale jako słodki deser a nie wartościowy posiłek. To brelok mi przypomniała żeby uważać bo syn jej koleżanki miał spore problemy ze słabymi kościami własnie przez kakao.

Niestety kulki w domu mamy
Stary 2013-02-05, 15:00   #3659
mloda1989
Zakorzenienie

no no wiem ze mowia ze prawdziwe zdrowsze tylko zastanawiam sie ktore tak szkodzi nerkom...bo tu chyba chodzi o to prawdziwe
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 15:01   #3660
lindsley
Zakorzenienie

Bao śliczne dzieciaki

Asiulek załatwiłaś co miałaś? O której Ty wstajesz że tak wcześnie mi sms-y wysyłasz... Jak Ci odp to tak wiesz, jedno oko otworzyłam tylko..

Zdrówka dla chorych maluchów...

U nas piękne słonko, tylko wieje trochę ale spacerek zaliczyliśmy

Piję kawkę i zmykam na korki...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości