|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r.
Cytat:
|
|
#2252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
#2253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a szwagra możesz mieć w swoim wieku i nie będzie się czuł obco na pierwszych imprezach rodzinnych |
|
|
|
|
#2254 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a może zostanie w rodzinie hehe ![]() rokitka miałam ci jeszcze napisc odnośnie waszych zaręczyn że naprawdę szybki ten Twój wybranek, zaskoczył Cię co? my planowlaiśmy zaręczyny razem wybierałam pier scionek itp, ale zawsze marzyłam o takiej niespodziance, chyba bym z krzesła spadła
|
|
#2255 | |
|
Zakorzenienie
|
co przeskrobałaś? Prędkość, czerwone światło?
---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
|
|
#2256 |
|
Zakorzenienie
|
A ja spadam pracować, znów jak wrócę do domu będę musiała Was nadrabiać :/ Nie pisać już tyle
|
|
|
|
#2257 |
|
Zakorzenienie
|
Justii chyba nie ujawniłaś nam się w klubie, więc czekam na fotkę od Ciebie
|
|
|
|
#2258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wazne jest to co jest teraz Ja chce juz piatek !!!![]() ![]() Lece do roboty , nie pisac mi tu za duzo bo pote musze nadrabiac . Buziole ![]()
|
|
#2259 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
magalska GRATULACJE ! Dziś planowo mam mieć @ ale na razie ani widu ani słychu ![]() Może mnie któraś z dziewczyn zaraziła ![]() Nic, pozostało mi na razie czekać
|
|
|
|
#2260 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też podkochiwałam sie w swoich nauczycielach
|
|
|
#2261 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() planujesz testowac jutro czy kiedy?
|
|
#2262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cierpliwa jesteś
|
|
#2263 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Klęknąl i się popłakał. Ja zresztą też Ale najlepsze było jak prosił moich rodziców o moją rękę. Tak mu się glos łamałl i ręce trzęsły, że o mało co a wypadłyby wszystkie ozdoby z bukietu dla mojej mamy Jednak najlepszy był mój szwagier (akurat tego dnia mieliśmy rodzinnego grilla). Podczas toastu powiedział mojemu D., ze ma nadzieje iż dobrze się namyślił bo lepiej niż on to mieć nie będzie :P
|
|
|
#2264 |
|
Raczkowanie
|
Dam sobie jeszcze 2 dni o ile wytrzymam
Czwartek/piątek zatestuję.
|
|
|
|
#2265 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Az miło się czyta ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
![]() Ujrzałam II kreski 18 lutego 2010 nie zapomnę tej daty nigdy i tej radości i płaczu- ze szczęścia
Edytowane przez fiona27 Czas edycji: 2013-02-05 o 14:40 |
||
|
|
|
#2266 |
|
Raczkowanie
|
Ja jak zobaczę te II kreseczki to napewno też łezki szczęścia popłyną.Tak myślałam czy zrobić test dopiero w weekend żeby mieć 100% pewności ale chyba byłabym hardkorem gdybym wytrzymała. Zrobię za 2 dni i mam nadzieję że będzie pozytywnie
|
|
|
|
#2267 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2268 |
|
Raczkowanie
|
Dodam jeszcze, że regularnie mierzę temperaturę i dziś mam 14 dzień podwyższoną, dlatego też poczekam te 2 dni i zobaczę jak się tempka zachowa.
|
|
|
|
#2269 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja wlasnie mam dni plodne, ale niestety Maz prawie ciagle w pracy i nie mamy kiedy sie przytulac... ![]() I zreszta mam ostatnio w rodzinie wysyp pogrzebow. w poniedzialek byl jeden a jutro na kolejny jade - brat babci zmarł
|
||
|
|
|
#2270 |
|
Raczkowanie
|
ale u mnie dzis wiosennie się zrobiło
a mnie kościach łamie, trzęsie z zimna i głowa pęka zapomniałam napisać, że byliśmy wczoraj w kinie na "Niemożliwe" - polecam wszystkim! i facetom i kobietom ! dla mnie (i dla moich towarzyszy z którymi byłam) film bomba! Napewno wrócę do niego jak wyjdzie na dvd chociaż nie lubię oglądać kilka razy tych samych filmów.Aj chyba trzeba iść obiadek grzać i pod koc wskoczyć żeby choroba nie złamała całkiem... |
|
|
|
#2271 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja też jestem ciekawa jakby mi to wyszło i kusi mnie żeby zacząć mierzyć.....jedyne co mnie odstrasza to to że trzeba mierzyć rano, a ja wstaję o 4:40.....i wstawać jeszcze wcześniej ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Cytat:
na Niemożliwe
![]() 25.08.2012r."Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwych opcji. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co?? Od życia dostaniesz i tak to, czego kompletnie się nie spodziewasz." |
||
|
|
|
#2272 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
didi ja mierzę codziennie o 4,40 bo tak wstaję z tżtem zrobic mu herbatkę a później się jeszcze kładę. jak zadzwoni budzik to wkładam termometr ... pod język a budzik na czuwaniu, mam microlife szybko mierzy, jak narazie idzie mi dobrze.
|
|
#2273 |
|
Raczkowanie
|
Madzia a można go kupić na allegro......w buzi mogę mierzyć.....ale do bożenki nie będę pchała termometru :P
podrzuć mi linka do niego jak masz czas ![]() ja bym musiała o 4:30 wstawać.....zobaczę, może się poświęcę....ale powiem szczerze że ktoś by mnie musiał z tych temperatur przeszkolić, bo o ile obserwacja śluzu idzie mi dobrze...to z tempki jestem totalna blondi....
![]() 25.08.2012r."Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwych opcji. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co?? Od życia dostaniesz i tak to, czego kompletnie się nie spodziewasz." |
|
|
|
#2274 |
|
Zakorzenienie
|
czytam sobie opisy porodów mam styczniowo-lutowych i się poryczałam
|
#2275 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=didi610;39055445]a w jakim miejscu mierzysz temperaturę i jaki masz termometr?
ja też jestem ciekawa jakby mi to wyszło i kusi mnie żeby zacząć mierzyć.....jedyne co mnie odstrasza to to że trzeba mierzyć rano, a ja wstaję o 4:40.....i wstawać jeszcze wcześniej ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Temperaturę mierzę w pochwie termometrem elektronicznym, ja mierzę o 7:30
|
|
|
|
#2276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przyznam się, że jeszcze zaglądam do przyszłych mamuś wrzesień- pażdziernik, ale z sentymentu bo synek z pazdziernika no i raczej na ten wątek sie nie załapię, ale liczę, że listopad-grudzień będzie już mój , obym sie nie przeliczyła
|
|
|
|
|
#2277 |
|
Raczkowanie
|
trochę dosadnie to napisałam
tak jak piszesz w "bożence" mierzę tempkę
|
|
|
|
#2278 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też słyszałam, że film jest super może na weekend wyskoczymy Cytat:
|
|
#2279 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak ja się zarejestrowałam na ovufriend i tam ponoc mi wszystko wyliczą bo niby uczyli tego na naukach przedmałżeńskich ale ja nic nie pamiętam, zaczynam się obserwowac i tam notuję wszystko a program ma wyznaczyc owulację i dni płodne. I tam jest napisane że można mierzyc albo w bożence ja kupiłąm taki i mnie cena zaskoczyła, mam jakiś elektroniczny ale źle wskazuje bo mierzy jakiś tam czas a ten microlife mierzy do momentu aż przez 8 sekund nie zmienia Ci się o 0,01 stopnia więc jest dokładny dwa miejsca po przecinku. http://allegro.pl/termometr-owulacyj...970138169.html ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- papryczka zobacz co Ci znalazłam obliczenie od ostatniej @ 3 stycznia ![]() Twoja przewidywana data porodu to Piątek, 11 października 2013. W tym samym dniu urodziło się wiele znanych osób, na przykład:
Twoje dziecko urodzi się pod znakiem Wagi. Osoby urodzone pod tym znakiem cenią sobie proste, nieskomplikowany życie. Potrzebują one od czasu do czasu wyłączyć się z otaczającej je rzeczywistości i zagłębić się w swój bogaty świat wewnętrzny. Wagi potrafią wcielić się w życiu w najróżniejsze role. Są niesamowicie kreatywne, przez co udaje im się ukazać różne strony swojej osobowości. Są często nadzwyczaj utalentowanymi ludźmi biznesu. Wrodzony urok Wag pomaga im w zdobyciu wymarzonej pracy oraz przyciąga do siebie wiele wpływowych ludzi. Zarówno w pracy jak i w życiu osobistym Wagi szukają harmonii i stabilizacji, co może być powodem, że zbyt często mówią „tak” gdy powinny powiedzieć „nie”. Dzieci Wagi są czarujące, słodkie i zrównoważone jednocześnie. Lubią mieć innych wokół siebie i lepiej czują się w towarzystwie niż pozostawione same sobie. W grupie dzieci łatwo przystosowują się do grupy i szybko odnajdują swoje miejsce. Rok 2013 będzie chińskim rokiem Węża. Urodzeni w chińskim roku Węża to dyplomaci o interesujących, czasami lekko sprzecznych cechach charakteru. Są jednocześnie towarzyscy i introwertyczni. Węże to osoby niebywale mądre, polegające na swoim instynkcie i przeczuciach. Zanim wykonają ważny ruch mają tendencję do wycofania się w celu przeanalizowania sytuacji. Węże bywają niepewni siebie, zazdrośni a nawet czasami zaborczy. Mimo tych cech są kochającymi, wielkodusznymi ludźmi. Jeśli mają dobry powód, potrafią być bardzo pracowici i wówczas wymagają tego samego od innych. Nie kierują się sugestiami innych, raczej wierzą w swoje przeczucia. U wężów uczucia i intuicja biorą górę nad logiką.
|
|
#2280 |
|
Raczkowanie
|
Też jestem na ovufriend i detektor ciąży wyliczył mi dzisiaj test ciążowy na 68 %
pytanie tylko czy wierzyć w to czy nie.. ale ja jestem dobrej myśli ![]() ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Właśnie siedzę pod kocem i słonecznik wcinam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:47.

)

, a szwagra możesz mieć w swoim wieku i nie będzie się czuł obco na pierwszych imprezach rodzinnych 

Wazne jest to co jest teraz 
KCIUKI DLA ANI 
30.04.2011 r 
14.04.2012 r
Cierpliwa jesteś