My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 8 16,00%
Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 28 56,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-05, 15:32   #3871
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8

Komplecik Elmo:
* Rozmiar 62 => http://allegro.pl/elmo-spodenki-ogro...989016595.html

Komplecik Snoopy:
* Rozmiar 56 => http://allegro.pl/snoopy-spodenki-og...989015008.html
* Rozmiar 62 => http://allegro.pl/snoopy-spodenki-og...989021260.html
* Rozmiar 74 => http://allegro.pl/snoopy-spodenki-og...989019502.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg elmo.jpg (22,1 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg snoopy.jpg (18,6 KB, 1 załadowań)

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 15:32   #3872
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
troche szkoda, ze nie podpisujecie umowy wspolnie. pol na pol i kazdy jest odpowiedzialny. nie chce straszyc i gdybac, ale co jesli tz stwierdzi, ze ma big focha i sie wyprowadzi? zostaniesz sama z tymi wszysktimi rachunkami? fajnie byloby podpisac, ze koszty ponosicie po polowie...
nie nie nie nie!!
o nieeeeee, w życiu sama na siebie nie wziełabym mieszkania
dziś przedwstępna+potwierdzeni e kaucji
a umowa-umowa razem z przekazaniem kluczy/mieszkania i będziemy razem.
miłość miłością ale wydatki dzielimy na pół
nie będę sponsorką w razie wu :P

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
oj ja nie wiem co ile, ale mój mówi, że za rzadko własnie muszę pościel zmienić, ale chyba przeniosę to na piątek bo już mam do czwartku grafik zawalony

do prania to dla mnie nie problem.. najbardziej nieciepię tego zakładania i sciągania.. szczegolnie z kołdry.. mam ogromną, zawsze się w nią zagrzebie i nie mogę wsadzic kołdry,..wrr
dziwne. ja lubię
w ogóle jakoś nigdy nie myslalam,że zmiana poscieli moze byc czynnościa ktorej mozna nie lubić.. mi jest obojętna

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Opis mieszkania:
* M4 - 64m2 -> 3 pokoje z czego z 1 wchodzi się do 2 (ale już mam pomysł jak to rozwiązać, ewentualnie można wyburzyć ściankę działową i mieć jeden mega pokój), łazienka (cała do remontu), kuchnia z kącikiem jadalnym (zostają meble + rogówka i stolik, więc tylko dokupić lodówkę i ewentualnie zmywarkę), spory przedpokój z zabudowaną szafą.
* niski blok
* mieszkanie na 2 piętrze
* na półpiętrze spiżarnia z oknem
* ogromna piwnica
* brak balkonu, ale na strychu jest suszarnia
* co miejskie, podzielniki ciepła
* nowy junkers
* okna pcv + rolety i karnisze
* ściany tylko do odmalowania, bo nie podobają nam się kolory
* na podłodze wykładziny, więc trzeba by zrobić panele albo płytki
* niedaleko las, sklepy, przychodnia, blisko do pracy, duży parking (garażu i działki już się właściciele pozbyli - szkoda), mieszkanie w tej samej dzielnicy co rodzice i teście, więc blisko w razie "W".

Co myślicie ??

Mieszkania w tej samej cenie albo mają mniejszy metraż albo do generalnego remontu, a jak metraż taki sam lub ciut mniejszy/większy to cena dużo wyższa... Miałam chwilę spokoju od mieszkań, ale po wizycie w banku wiem, że musimy szybko działać Wynajem innego mieszkania na 1000% odpada, bo po podliczeniu kosztów utrzymania i kredytu wychodzi podobnie, więc wolimy płacić za swoje...

moi rodzice mają pokoj przechodni-to jest salon,z niego przejscie do sypialni.
i dwa oddzielne pokoje w innej czesci mieszkania. fajny układ
moim zdaniem bierzcie
a jeszcze jak mówisz ze maż Ci wszystko zrobi to nie wahałabym się wcale

Cytat:
Znalazłam na allegro taki komplecik
Rozmiar 62 (a takich ubranek mam już mnóstwo) lub 74

boże słodkości Elmooooo!!!

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 15:36   #3873
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

boże słodkości Elmooooo!!!
Kupiłam rozmiar 74, tylko

Zastanawiam się jeszcze na Snoopy ale chyba poczekam aż ten przyjdzie i zobaczymy co to jest warte

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Cytat:
moi rodzice mają pokoj przechodni-to jest salon,z niego przejscie do sypialni.
i dwa oddzielne pokoje w innej czesci mieszkania. fajny układ
moim zdaniem bierzcie
a jeszcze jak mówisz ze maż Ci wszystko zrobi to nie wahałabym się wcale
Dzięki za info

Zaraz jeszcze w końcu namaluję ten rozkład mieszkania, a jak mąż wstanie to musimy znowu pogadać

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-05, 15:39   #3874
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Kupiłam rozmiar 74, tylko

Zastanawiam się jeszcze na Snoopy ale chyba poczekam aż ten przyjdzie i zobaczymy co to jest warte

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Dzięki za info

Zaraz jeszcze w końcu namaluję ten rozkład mieszkania, a jak mąż wstanie to musimy znowu pogadać
dawaj znaki jak jakościowo ten Elmo, jest mega słodki

i powodzonka z mieszkaniem

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-05, 15:40   #3875
humpback
Zakorzenienie

snoopy też jest śliczny
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 15:42   #3876
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
to wy opłacacie biuro nieruchomości?? przeważnie to leży to po kwestii sprzedającego, bynajmniej tak było u nas. a co tej kwoty co podałaś 7500 to ja płąciłam podobnie, ale samego notariusza ponad 6000 zł zostawiliśmy w kancelarii i zo pytam się za co
ja niestety też płaciłam prowizje biura jak kupowałam, to raczej standard

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Cytat:
Tak, my musimy opłacić biuro biorą prowizji 3%, więc zakładając że właściciel opuściłby tylko 5 tys to koszty u nas wyglądają następująco (tak mi pokazuje kalkulator na www biura):

Opłata od czynności cywilnoprawnych: 2200 zł
Maksymalna taksa (opłata) notarialna: 605 zł
Podatek VAT od taksy: 133,10 zł
Prowizja biura: 3300 zł
Podatek VAT od prowizji: 726 zł
Opłaty sądowe za wniosek o wpis do Księgi Wieczystej: 200 zł
Opłaty sądowe za ustanowienie hipoteki: 355 zł

Suma: 7519,10 zł
nie tak źle, ja miałam podobnie przy kawalerce potargujcie się z biurem bo ja miałam wyjściowo 3% a zapłaciłam 1,5%
Stary 2013-02-05, 15:44   #3877
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Hej

Dzisiaj zaczynamy 24 tydzień

Byłam dzisiaj w bibliotece, ale nic nie mogłam dla siebie znaleźć... spędziłam tam ponad godzinę a i tak nie jestem jakoś szczególnie zadowolona z książek, które wybrałam... Mają za mało nowości... Wiem, że gdzieś był post o książkach, które polecacie, więc zaraz spróbuję go odnaleźć A póki co piję waniliową kawusię i zajadam się pączkami Kupiłam aż 3
za 24 tc
Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
witam ja dziś zaczęłam 28tydzien coraz bliżej porodu i coraz bardziej się boje
za 28

ja wlasnie gulasz wolowy skonczylam robie mizerie i zaraz szamiemy
a sprawdzam sobie przepis na paczkiii
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 15:46   #3878
maluska88
Raczkowanie

ja się najbardziej boje ze poród się zacznie a ja będę sama w domu lub ze się nie dogadam w szpitalu położna zacznie coś nawijać po angielsku ważnego a ja nie będę wiedziała co ona chce. No i to ze nie mam badań mojej szyjki to tez sie boje tym bardziej ze jedna siostra ma krótka szyjke a druga rodziła rok temu w czerwcu i miała założony krożek i 3mc w szpitalu spedziła własnie z powodu szyjki 3siostra znów wszytskie 3 ciaże miła problemy z wątroba co powodowało przedwczesne porody.
maluska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 15:47   #3879
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
ja wlasnie gulasz wolowy skonczylam robie mizerie i zaraz szamiemy
no to smacznego

a ja zaraz mykam do domku, i wymyśliłam że zrobię zupę czosnkową z grzankami i żółtym serem
Stary 2013-02-05, 15:49   #3880
Mysia mysz
Zakorzenienie

Przyszedł zestaw z tommee tippee jest super mówiłam mamie, że aż 8 butelek a ona mówi, że luzik, bo dziecko musi mieć mleko w innym, zupę w innym, bo jak złapię zapach to nie chce jeść a poza tym się zużywają w każdym razie miałam też w zestawie smoczek - wygląda fajnie tak naturalnie

byłam też zapisać się na gimnastykę, będę chodzić wtorki i czwartki, też musiałam u nich wybrać położną i zapisałam się u nich od kwietnia na szkołę rodzenia, więc zrobię dwie do spzitala na galla idę w marcu, ale tam są zajęcia od 13 to bym nie ciągnęła TŻ ( a chodzić tam chce żeby poznać personel i zasady tam), a Ci mają w środy o 18, więc mógłby ze mną chodzić.

i tu i tu za darmo to mogę zaszaleć:P
Stary 2013-02-05, 15:54   #3881
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz
byłam też zapisać się na gimnastykę, będę chodzić wtorki i czwartki, też musiałam u nich wybrać położną i zapisałam się u nich od kwietnia na szkołę rodzenia, więc zrobię dwie do spzitala na galla idę w marcu, ale tam są zajęcia od 13 to bym nie ciągnęła TŻ ( a chodzić tam chce żeby poznać personel i zasady tam), a Ci mają w środy o 18, więc mógłby ze mną chodzić.
ale ta szkoła rodzenia w ramach karnetu na gimnastykę, czy za wybranie położnej?
Stary 2013-02-05, 15:59   #3882
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ale ta szkoła rodzenia w ramach karnetu na gimnastykę, czy za wybranie położnej?
i jedno i drugie za wybór położnej nic nie płaciłam
Stary 2013-02-05, 16:02   #3883
maarchewka
Zakorzenienie

Oddam TŻta w dobre ręcę!!!
Ja już nie mogę niech sobie ktoś inny go karmi, albo chińczyk, albo niech wraca do mamusi!!!

Zrobiłam przedwczoraj łososia z frytkami i warzywami na patelnię.. Jeden dzień zjadł. na drugi dzień - znowu łosoś?? i jeszcze z warzywami?? ja bym wolał z surówką..
Dzisiaj zrobiłam roladki wieprzowe w sosie serowym z frytkami i surówką - surówkę zerzarł.. ale roladki troche za twarde...Ręcę opadają..
Wcześniej zrobiłam kopytka to zjadł tylko jeden dzien, na drugi stwierdził, że już ma dość kopytek.. A jak zrobiłam wieprzowine w sosie własnym to - o nie z kasza??
i tak bym mogla wymieniać i wymieniać.. Francuskim pieskom mówimy NIE!!!!

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 16:11   #3884
axella
Zakorzenienie

GG do axella

zapłacone..
przyszedł ten facet z żoną no i spytałam czemu obecny lokator się wyprowadza (on z dwójką małych synków).

żona mu zmarła..
i został sam z dwójką dzieci...

matko jakie smutne

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-05, 16:11   #3885
diabli
Zakorzenienie

wrocilam pani w recepcji o mnie pamietala. wyniki tsh i ft3 i 4 w sumie w normie (niektore niskie, ale jednak w normie). przyszla pani doktor i zaczela przyjmowac slowami: zapraszam pania w ciazy moherki troche sie zbuntowaly...weszlam do gabinetu, zapytala co sie dzieje, pomacala szyje, zapytala czy mnie to boli i stwierdzila, ze dzisiaj ma mnostwo pacjentow, ale zebym przyszla jutro na 18 to zrobi mi usg i zobaczymy co to. takze udalo mi sie dostac na njz z czego sie ciesze, troche mniej mi sie podoba wizja codziennego jezdzenia do przychodni. w poczekalni byly wielkie plakaty z guzami i rakiem tarczycy umiejscowionymi tam gdzie to moje cos. brrrrrr!

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
ja naprawdę wpadnę w depresję przez Was, przecież ja NIC NIE ROBIĘ CAŁY DZIEŃ
ja właśnie o tym mówię, Vil. Nie mam nakazu leżenia, a moje dni wyglądają jak Twoje, z tą różnicą, że spędzam je przed komputerem. do sklepu też chodzę raz, max w tygodniu i to pod blokiem. gotować mi się nie chce, sprzątać mi się nie chce- absolutne minimum.
depilację też planuję tydzień i nie mogę się zmusić.
zaczynam mieć siebie dość.
nie przejmuj sie, tez tak mam. wstaje i juz jestem zmeczona. czuje sie jakby po mnie przejechal pociag :P nie mam sily zrobic sobie sniadania, nie chce mi sie nawet reki podniesc zeby sie uczesac albo ubrac zima, ciaza...hehe trzeba to sobie jakos tlumaczyc.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 16:12   #3886
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już nie mogę niech sobie ktoś inny go karmi, albo chińczyk, albo niech wraca do mamusi!!!

Zrobiłam przedwczoraj łososia z frytkami i warzywami na patelnię.. Jeden dzień zjadł. na drugi dzień - znowu łosoś?? i jeszcze z warzywami?? ja bym wolał z surówką..
Dzisiaj zrobiłam roladki wieprzowe w sosie serowym z frytkami i surówką - surówkę zerzarł.. ale roladki troche za twarde...Ręcę opadają..
Wcześniej zrobiłam kopytka to zjadł tylko jeden dzien, na drugi stwierdził, że już ma dość kopytek.. A jak zrobiłam wieprzowine w sosie własnym to - o nie z kasza??
podsyłaj do mnie:P ja nie gotuje w ogóle, a jak już to bez mięsa, bo sama nie przepadam, więc schabowego to tylko może u mamusi zjeść i mój TŻ nie narzeka:P
Stary 2013-02-05, 16:15   #3887
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
ja się najbardziej boje ze poród się zacznie a ja będę sama w domu lub ze się nie dogadam w szpitalu położna zacznie coś nawijać po angielsku ważnego a ja nie będę wiedziała co ona chce. No i to ze nie mam badań mojej szyjki to tez sie boje tym bardziej ze jedna siostra ma krótka szyjke a druga rodziła rok temu w czerwcu i miała założony krożek i 3mc w szpitalu spedziła własnie z powodu szyjki 3siostra znów wszytskie 3 ciaże miła problemy z wątroba co powodowało przedwczesne porody.
Rozumiem Twoje obawy, mam podobne, z tym, że kontrolę szyjki mam często. Tylko powiedz mi, coś Ci dolega? Masz skurcze, bóle? Bo jeśli czujesz się dobrze to niewielkie sa szanse, że z szyjką coś nie tak. I skoro tym się martwisz to tym lepiej, że już 3ci trymestr i do porodu coraz bliżej
Co do reszty, to cóż nie przewidzisz kiedy się zacznie poród. A jeśli chodzi o szpitalny personel to im też będzie zależało, żebyście się we wszystkim dobrze rozumieli Może cobie poćwicz słownictwo medyczne, będziesz się pewniej czuła

Cytat:

Ło matko! A on coś czasem ugotuje Ja bym jeszcze użyła argument ekonomiczny - gotowanie obiadu na 2 dni wychodzi o wiele taniej, niech sobie policzy... Jak dobrze, że nie mam tego problemu, zatłukłabym
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 16:17   #3888
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
axella nie zostanie sama z rachunkami, bo nawet przy wielkim fochu jej TŻta i akcji pt. wyprowadzka, to on wciąż jest ojcem Zuzi i jest zobowiązany do utrzymania swojego dziecka. poza tym nie bawiąc się w żadne usprawiedliwienia, myślę że konflikty wynikają częściowo z tego że oboje są w cięzkiej sytuacji i oddaleni od siebie. zamieszkają razem, i będzie dobrze tak się mi przynajmniej wydaje
Hump, ale mnie nie o to chodzilo, ze zostanie sama z dzieckiem, bo oczywiscie mozna wtedy zlozyc wniosek o alimenty raczej chodzilo mi o sytuacje, ze tz sie obrazi i pojdzie np. na miesiac mieszkac gdzie indziej, a Axella zostanie sama z rachunkami za wynajem. gdyby umowa byla podpisana przez obojga partnerow to i koszty bylyby na pol i mialaby podkladke, zeby w razie czego nie miec problemow. ale to takie moje gdybanie...my jako zwiazek partnerski zawsze podpisujemy sie wszedzie oboje tak zeby odpowiedzialnosc byla wspolna w razie czego.
Stary 2013-02-05, 16:21   #3889
potterka
Zakorzenienie

Za dużo do nadrabiania

Dziewczyny czy któaś z Was zna się na ubezpieczeniach OC?

Bo potrzebuję porady
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 16:29   #3890
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
do prania to dla mnie nie problem.. najbardziej nieciepię tego zakładania i sciągania.. szczegolnie z kołdry.. mam ogromną, zawsze się w nią zagrzebie i nie mogę wsadzic kołdry,..wrr
my mamy dwie ikejowskie 150x200 i super sie ubiera. a jak fajnie spi...

Jenny, my obecnie mamy kawalerke dwupokojowa z przechodzonym pokojem i to naprawde nie jest zle rozwiazanie w pierwszym salon, w drugim sypialnia.
rok temu szukalismy kawalerki dla mojego taty (po rozwodzie z mama) i musze Ci powiedziec, ze znalezlismy swietne mieszkanie, ale bez balkonu. bylam bardzo na tak, a widze, ze do dzisiaj wisi jako dostepne...brak balkonu to wielki minus. w lecie mozna jednak otworzyc nie tylko okna, przychodza palacy goscie i mozesz ich gdzies wygonic...wystawic posciel.
2 pietro bez windy to dla mnie tez byloby wyzwanie mieszkam na 2 i rzadko chodze po schodach, chyba ze w dol hehe. z zakupami, dzieckiem, wozkiem...
Stary 2013-02-05, 16:34   #3891
vil84
Wtajemniczenie

Jenny, opis mieszkania bardzo fajny i też zrobiłabym w drugim pokoju z przechodniego sypialnię

komplecik ze snoopim booooski ale nie dam się, nic już nie kupię do końca miesiąca

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 16:35   #3892
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie dzwonił, że miał znowu ten atak w pracy.... wyszedł się przespacerować 20 min i minęło jakoś. mnei to tak przygnębia, że od razu płaczę z bezsilności, bo nie wiem jak mu pomóc, a widzę, że cierpi.
eh
wygon go do rodzinnego, niech poprosi o ten bellergot. moj tz mowi, ze jego te tabletki uratowaly, bo wreszcie mogl spac w nocy (a mial bezsenny maraton chyba 5 nocy pod rzad). wiem, ze faceci niechetni sa i nie dadza sobie wmowic nerwicy i tabletki uspokajajace to nie dla nich (moj do teraz tak uwaza :P), ale jednak mu pomogly. serce sie uspokoilo, dreszcze i inne objawy tez. bardzo mozliwe, ze to powiklania po wczesniejszej grypie, organizm oslabiony bardziej wariuje i wlasnie w takich stanach oslabienia nerwica moze sie ujawnic...
Stary 2013-02-05, 16:35   #3893
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
W końcu trzeba będzie mu powiedzieć bo pewnie pod koniec będzie mówił kiedy się zgłosić do szpitala w razie jakby się nic nie działo ale ja liczę, że syn mnie nie zawiedzie i poród się zacznie sam
Mamy jeszcze trochę czasu

Cytat:
dziewczyny, idę robić obiad : http://kalorycznakraina.blox.pl/2012...O-TURECKU.html
kto nie próbował to polecam zwłaszcza ziemniaczki są super
wpadnę później, chciałam tylko donieść, że obejrzeliśmy przepiękne mieszkanie i już daliśmy pozytywną odpowiedź. wolne za trzy miesiące, może wcześniej zwolnią właściciele, max musimy czekać do końca kwietnia, a ja mam termin na 18 maja. To jednak nie ma znaczenia
Jestem strasznie szczęśliwa! Trzy mieszkania ktoś nam zwinął sprzed nosa, pamiętacie jaka byłam rozczarowana tym pięknym poddaszem? a to wszystko dlatego, jak któraś pisała, że czekało na nas coś innego ! tak to już w życiu jest!
Kebab wygląda apetycznie, zapisuję linka

No i gratuluję mieszkania!

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
wrzucam też fotki z ciuchów, padł mi aparat właśnie, więc jak sie podładuje, wrzucę fotki z uk

Ciuszki łącznie za 58 zł, w tym 2x nowe z metkami i trampki adidas na już chodzącego szkraba
Cytat:
To lecę dalej
1. Zapomniałam o jeszcze jednym kaftaniku z ciuchów
2. Niańka angelcare 344 zł
3. Bodziaki 7 sztuk 7,5 funta, ręcznik 4,5 (funta wzięłam 2), kocyk 4 funty, wszystko Primark
4. Bodziaki na zimę 3 sztuki 4 funry, łapki niedrapki 3 sztuki 1funt, szmatka kotek 3 funty, Primark
5. Sweterek 5 funtów, bluza 6 funtów, Primark
6. 2 x bluzki długi rękaw 4 funty, 2x spodenki 3,5 funta, Primark
7. Sweterek 4 funty, bluzka 2 funty, GAP
8. Moje baletki 4 i 8 funtów oraz klapki po 2,5 funta

A tak to sobie przywiozłam mnóstwo majtek, skarpetki, rękawiczki skórzane, koszulę do szpitala, klapki gąbkowe pod prysznic, TŻ koszulkę i kubek itp. itd
Ekstra zakupy!

Cytat:
Ja też właśnie kupiłam zestaw z tommee tippee wypatrzyłam go już w listopadzie, a nie ma co zwlekać dalej, bo w końcu zniknie z allegro, a wychodzi taniej niż sterylizator, podgrzewacz, butelki itp. osobno

http://allegro.pl/tommee-tippee-zest...991823025.html

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
to ja też się pochwalę, wczoraj zrobiłam glukozę i morfologię, po obiedzie debrałam wyniki i widzę też że wszystko SUPER

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Ufarbowałam w końcu włosy i nie wyszły zielone dzięki Bogu

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
dziewczyny, nigdy nie jadam tzn. kilka razy w życiu jadłam ale widocznie zapomniałam smak awokado, jak dla mnie jest okropne z czym Wy je jecie? zaraz je chyba wyrzucę...
Nie jem wcale

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-05, 16:37   #3894
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
no to smacznego

a ja zaraz mykam do domku, i wymyśliłam że zrobię zupę czosnkową z grzankami i żółtym serem
oo mniammm
Cytat:
Przyszedł zestaw z tommee tippee jest super mówiłam mamie, że aż 8 butelek a ona mówi, że luzik, bo dziecko musi mieć mleko w innym, zupę w innym, bo jak złapię zapach to nie chce jeść a poza tym się zużywają w każdym razie miałam też w zestawie smoczek - wygląda fajnie tak naturalnie

i tu i tu za darmo to mogę zaszaleć:P
zupa z butelki????? super ze zestaw sie podoba
Cytat:

same pysznosciii!!1 ale ja i tak nie moge sie doczekac tłustegoo czwartusia :P
Cytat:
zapłacone..
przyszedł ten facet z żoną no i spytałam czemu obecny lokator się wyprowadza (on z dwójką małych synków).

żona mu zmarła..
i został sam z dwójką dzieci...

matko jakie smutne
( smutne ale dobrze ze wy macie z glowy
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 16:39   #3895
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Jenny, my obecnie mamy kawalerke dwupokojowa z przechodzonym pokojem i to naprawde nie jest zle rozwiazanie w pierwszym salon, w drugim sypialnia.
rok temu szukalismy kawalerki dla mojego taty (po rozwodzie z mama) i musze Ci powiedziec, ze znalezlismy swietne mieszkanie, ale bez balkonu. bylam bardzo na tak, a widze, ze do dzisiaj wisi jako dostepne...brak balkonu to wielki minus. w lecie mozna jednak otworzyc nie tylko okna, przychodza palacy goscie i mozesz ich gdzies wygonic...wystawic posciel.
2 pietro bez windy to dla mnie tez byloby wyzwanie mieszkam na 2 i rzadko chodze po schodach, chyba ze w dol hehe. z zakupami, dzieckiem, wozkiem...
Dzięki za info

Może dlatego te "nasze" mieszkanie też jeszcze nie sprzedane, właśnie przez balkon ; bo cena naprawdę dobra

2 piętro to nie wyzwanie, tak samo jak 4 piętro wszystko to kwestia przyzwyczajenia się

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Jenny, opis mieszkania bardzo fajny i też zrobiłabym w drugim pokoju z przechodniego sypialnię

komplecik ze snoopim booooski ale nie dam się, nic już nie kupię do końca miesiąca

Vil
ale dopiero początek lutego
Ja miałam kupować resztę rzeczy z wyprawki, a tu kolejne ciuszki

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-05, 16:41   #3896
axella
Zakorzenienie

GG do axella

http://allegro.pl/zakladki-do-ksiazk...004732640.html
nuda nuda nuda xD

idę na zakupy po colę
marzy mi się

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-05, 16:42   #3897
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, my musimy opłacić biuro biorą prowizji 3%, więc zakładając że właściciel opuściłby tylko 5 tys to koszty u nas wyglądają następująco (tak mi pokazuje kalkulator na www biura):

Opłata od czynności cywilnoprawnych: 2200 zł
Maksymalna taksa (opłata) notarialna: 605 zł
Podatek VAT od taksy: 133,10 zł
Prowizja biura: 3300 zł
Podatek VAT od prowizji: 726 zł
Opłaty sądowe za wniosek o wpis do Księgi Wieczystej: 200 zł
Opłaty sądowe za ustanowienie hipoteki: 355 zł

Suma: 7519,10 zł
jeszcze zaplacisz za odpisy
Stary 2013-02-05, 16:42   #3898
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
oo mniammm

zupa z butelki????? super ze zestaw sie podoba
a nie? ja to się nie znam, wiem, że zupki można w miarę szybko, a jak maluch jeszcze nie siedzi to też łyżką?
Stary 2013-02-05, 16:46   #3899
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Vil ale dopiero początek lutego
Ja miałam kupować resztę rzeczy z wyprawki, a tu kolejne ciuszki
no właśnie, a ja już mam puste konto za duży debet zrobiłam w styczniu, ale ciągnie się to od grudnia, prezenty itp, więc teraz już nie mogę kupować bo jak będzie zaś debet to się nie wygrzebię z tego i tak pewnie zrobię ale na dentystę, więc powiedzmy że usprawiedliwione

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 16:46   #3900
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
http://allegro.pl/hm-sliczny-komplet...973767048.html moze ktoras chce dla malego facecika?
Komplecik śliczny!
Polowałam na niego i... przegapiłam aukcję

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
no właśnie, a ja już mam puste konto za duży debet zrobiłam w styczniu, ale ciągnie się to od grudnia, prezenty itp, więc teraz już nie mogę kupować bo jak będzie zaś debet to się nie wygrzebię z tego i tak pewnie zrobię ale na dentystę, więc powiedzmy że usprawiedliwione
Aha rozumiem

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości