Związki partnerskie - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-05, 15:58   #151
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA
Dot.: Związki partnerskie

Cytat:
Napisane przez Mojwa Pokaż wiadomość

I nadal nie rozumiem co sprawa aborcji/pedofili ma do tematu homoseksualistów. Dalej nie wytłumaczyłaś, zasłaniając się durnym "a bo jak się komuś da to potem chce więcej".
Konkrety proszę.

No już to tłumaczyłam ale zrobię to jeszcze jeden raz i ostatni mówiłam OGÓLNIE o WSZYSTKICH LUDZIACH co starają się o jakiekolwiek prawa do czegokolwiek... Podałam tylko przykłady takich osób a wyście tak to wszystko wzięły do siebie jakbym wam w twarz wykrzyczała co najmniej stek obraźliwych słów
Stary 2013-02-05, 15:58   #152
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez LadyBlood Pokaż wiadomość
Tak był uważany za chorobę, a za leworęczność palono na stosie i uważano, że osoby leworęcznę mają konszachty z diabłem.
Zaiste. I nie wszędzie się to zmieniło, do dziś można spotkać szkoły, w których zmusza się leworęcznych do pisania prawą.
Stary 2013-02-05, 15:59   #153
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Ależ przecież nawet na Wizażu było wiele wątków osób, które twierdziły że nie cierpią takich widoków. I były poważnie traktowane... I mają do tego prawo, dlatego ja na przykład staram się jak najdelikatniej okazywać uczucia publicznie. A nie raz i nie pięć widziałam całującą się parę homoseksualną, np. w windzie. I wiem że robili to specjalnie.
Kochana, ale dopóki nie jest to uznawane za zachowanie nieobyczajne, to i heteroseksualiści, i homoseksualiści mają do tego prawo. Mnie naprawdę nie interesuje czy kogoś obraża pocałunek homoseksualny, podczas gdy ten ktoś sam wkłada język do gardła osobie przeciwnej płci. Jak ktoś nie lubi publicznego okazywania uczuć, to powinno to dotyczyć obu płci. Jeśli nie dotyczy, to to są głupie uprzedzenia. Jeśli dotyczy, to pozostaje samemu dawać przykład innym.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-05, 16:00   #154
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Mnie obraża widok wszechobecnych krzyży i kościołów, ale nie walczę o to by zakazano wieszania krzyży/budowania kościołów.
Sorry, ale czyjeś odczucia estetyczne g*no mają do ustanawiania prawa.
A są tacy, którzy walczą
Stary 2013-02-05, 16:01   #155
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
No już to tłumaczyłam ale zrobię to jeszcze jeden raz i ostatni mówiłam OGÓLNIE o WSZYSTKICH LUDZIACH co starają się o jakiekolwiek prawa do czegokolwiek... Podałam tylko przykłady takich osób a wyście tak to wszystko wzięły do siebie jakbym wam w twarz wykrzyczała co najmniej stek obraźliwych słów
No bo nie rozumiem jaki to ma związek z tematem.
Kobiety też walczył o swoje prawa. Uważasz, że to źle, że możesz głosować w wyborach/uczyć się/pracować gdzie chcesz?
Czarnoskórzy podobnie. U nas tego problemu nie było, ale uważasz, że nadal powinny być sklepy/ławki/szkoły etc DLA CZARNYCH?

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-05, 16:03   #156
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Sorry, ale czyjeś odczucia estetyczne g*no mają do ustanawiania prawa.
Nie byłabym tego taka pewna – kobieta, która pokaże biust w miejscu publicznym może zostać za to ukarana.
Stary 2013-02-05, 16:04   #157
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
Kochana, ale dopóki nie jest to uznawane za zachowanie nieobyczajne, to i heteroseksualiści, i homoseksualiści mają do tego prawo.
Wiem, ale wiemy też, że nie mamy tolerancyjnego narodu. No nie mamy no. I raczej nie dożyjemy momentu, kiedy to się zmieni, nawet jeśli ustawa o związkach partnerskich przejdzie.
Stary 2013-02-05, 16:06   #158
LadyBlood
Raczkowanie

Cytat:
Zaiste. I nie wszędzie się to zmieniło, do dziś można spotkać szkoły, w których zmusza się leworęcznych do pisania prawą.
No właśnie, a tak nie powinno być. Co kogo obchodzi którą reką piszę? Czy to kogoś krzywdzi? Czy przez to, że ktoś jest leworęczny, ktoś inny traci dom? NIE! A czy przez to, że ktoś jest homoseksualny, komuś dzieje się krzywda? NIE! Nie zawsze poglądy z dawnych lat czy dziejów są dobre, mogą być krzywdzące i powstają tylko przez ludzką ingnorancję i niewiedzę.
Stary 2013-02-05, 16:08   #159
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Wiem, ale wiemy też, że nie mamy tolerancyjnego narodu. No nie mamy no. I raczej nie dożyjemy momentu, kiedy to się zmieni, nawet jeśli ustawa o związkach partnerskich przejdzie.
Zawsze będą tacy, którym będzie to przeszkadzać. Ale nie tylko o homoseksualistów chodzi - innym przeszkadzają czarne ubrania, mocny makijaż, czyjaś naszywka z zespołem albo irokez na głowie. Pełnej tolerancji nie będzie nigdy.

Ale ustawa to inna kwestia. Ja nie wymagam tolerancji, nie obchodzi mnie czy komuś się podoba jak żyję, jak wyglądam i co robię, czy nie. Ja chcę mieć tylko równe prawa jak ci, którzy nie akceptują mojego sposobu życia. Bo nie będzie to miało na nich wpływu, a mnie ułatwi życie i da poczucie, że mogę być sobą. Ważniejsze jest dla mnie to, żeby móc w razie czego odwiedzić TŻ w szpitalu niż to, żeby kogoś to nie zgorszyło. I tylko o to chodzi.

Tolerancji nie da się wymusić. Równych praw - owszem. Bo to kwestia polityczna, a nie społeczna.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-05, 16:12   #160
nosferatku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
zgadzam się z leniwca - też nie widzę w tym za wiekiego sensu
ale uważam że powinno się poczekać jeszcze ze ślubami osób homoseksualnych - społeczeństwo jeszcze nie jest gotowe by to zaakceptować i wywołałoby to za duży szok i zamieszanie. Powinno się do tego powoli dążyć
Najlepiej za 20 pokoleń,tak.
Rokrocznie więcej osób umiera w wyniku szoku spowodowanego przez porażenie prądem ze spartaczonej instalacji, niż z powodu szoku wywołanego przez fakt istnienia związków homoseksualnych. Prawda? Prawda.
nosferatku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-05, 16:14   #161
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Nie byłabym tego taka pewna – kobieta, która pokaże biust w miejscu publicznym może zostać za to ukarana.
Ja się z tym prawem nie zgadzam, bo jest bezsensowne.
Ale jeśli już - w tym przypadku chodzi głównie o gorszenie nieletnich.

L'amore scalda il cuore.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Stary 2013-02-05, 16:18   #162
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Ja również tak uważam

Cytat:
Możliwe, choć nie wiem. No ale nawet, jeśli o to chodzi, to nie rozumiem dlaczego kobiecy biust jest gorszący, a męska klatka piersiowa już nie
Dobra, kończę offtop
Stary 2013-02-05, 16:21   #163
nosferatku
Zadomowienie

Cytat:
Hłe, hłe.

Nieletni widzą hordy cycków, nieletni żyją cyckami-taki wiek, takie hormony.
Widzą cycki nienaturalne, cycki silikonowe i myślą potem, jak poznają dziewczynę, która jest gotowa im gruczoły mleczne pokazać, że u niej też one będą znajdować się pod kątem 90 stopni od ciała.
I niespodzianka, bo nie! I załamka epistemologiczna!

Dla dobra młodzieży powinno się im non-stop pokazywać naturalne cycki.

//wybacznie offtop
nosferatku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-05, 17:48   #164
201605161006
Konto usunięte

Co do osób homo, które celowo się pokazują, odwalają na pokaz np. jak ktoś pisał całują w windzie, czy sama nie raz widziałam groteskowych facetów, zapewne gejów np. czesciowo ubrani w damskie ciuchy, to tacy i tak będą, jak ktos jest kulturalny i trzyma poziom to raczej niezaleznie od orientacji. Fakt, tak przynajmniej zauwazylam ze homo zwykle są bezmysli, niedojrzali, mysla glownie o seksie i robia sobie obciach myslac ze sa fajni, ale tak naprawde to tacy sie po prostu dają zauwazyc, ile jest takich normalnych? Pewnie więcej niż tych dziwadeł, o których wyżej napisałam, tylko ze zachowuja sie jak przystalo to ich nie widac. Jest popularna opinia ze Ci przebierancy na paradach tylko szkodzą wizerunkowi gejów i lesbijek i tylko zniechęcają społeczenstwo zamiast zachecać - ja się z tym zgadzam. Są geje i są p****y, są lesbijki i są les*y. Pewnie gdyby nie te całe parady gejów to ludzie mieliby to gdzieś. A tak od strony merytorycznej, bo jak juz pisalam, jesli juz ma to wejsc, to w formie ustawy Dunina i (wg mnie) bez obowiazku alimentacyjnego, to jesli sie para dorabia wspolnie majatku to powinni miec te prawo spadkowe. Mysle ze to chyba najwazniejsze o co chodzi homo bo jak juz ktos pisal i sama doskonale o tym wiem, w szpitalach czy przychodniach pisze sie oswiadczenie, kto moze dowiadywac sie o naszym stanie zdrowia wiec to nie problem.
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-05, 18:03   #165
fail
Raczkowanie

W ogóle dlaczego o ustawie o związkach partnerskich dla osób homoseksualnych mają decydować osoby heteroseksualne? Przecież to ich nie dotyczy, nie są w żaden sposób krzywdzeni. Niech osoby homo zdecydują czy chcą takich związków. Tyle w tej sprawie ode mnie.
fail jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-05, 18:11   #166
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez takasobie93 Pokaż wiadomość
Co do osób homo, które celowo się pokazują, odwalają na pokaz np. jak ktoś pisał całują w windzie, czy sama nie raz widziałam groteskowych facetów, zapewne gejów np. czesciowo ubrani w damskie ciuchy, to tacy i tak będą, jak ktos jest kulturalny i trzyma poziom to raczej niezaleznie od orientacji. Fakt, tak przynajmniej zauwazylam ze homo zwykle są bezmysli, niedojrzali, mysla glownie o seksie i robia sobie obciach myslac ze sa fajni, ale tak naprawde to tacy sie po prostu dają zauwazyc, ile jest takich normalnych? Pewnie więcej niż tych dziwadeł, o których wyżej napisałam, tylko ze zachowuja sie jak przystalo to ich nie widac. Jest popularna opinia ze Ci przebierancy na paradach tylko szkodzą wizerunkowi gejów i lesbijek i tylko zniechęcają społeczenstwo zamiast zachecać - ja się z tym zgadzam. Są geje i są p****y, są lesbijki i są les*y. Pewnie gdyby nie te całe parady gejów to ludzie mieliby to gdzieś. A tak od strony merytorycznej, bo jak juz pisalam, jesli juz ma to wejsc, to w formie ustawy Dunina i (wg mnie) bez obowiazku alimentacyjnego, to jesli sie para dorabia wspolnie majatku to powinni miec te prawo spadkowe. Mysle ze to chyba najwazniejsze o co chodzi homo bo jak juz ktos pisal i sama doskonale o tym wiem, w szpitalach czy przychodniach pisze sie oswiadczenie, kto moze dowiadywac sie o naszym stanie zdrowia wiec to nie problem.
Z twojego posta wieje niewiedza jak na wybrzezu.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-05, 18:25   #167
ARAKSJEL
Hrodebert

Związek partnerski to taki gdzie dwie osoby tej samej płci sankcjonują prawnie swe pożycie?
ARAKSJEL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-05, 18:37   #168
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa
Nie, to taki gdzie dwie dorosle osoby legalizuja swoj zwiazek.

L'amore scalda il cuore.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Stary 2013-02-05, 19:07   #169
kalincia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ARAKSJEL Pokaż wiadomość
Związek partnerski to taki gdzie dwie osoby tej samej płci sankcjonują prawnie swe pożycie?
Nie, to taki związek dwóch osób, niezależnie od ich płci, które chcą być razem, ale nie chcą być małżeństwem. Bo może sądzą, że teraz, ale nie są pewni, czy na zawsze? Legalizacja i delegalizacja związku jest dużo prostsza, a na czas bycia razem nie musi się partner martwić, że nie wpuszczą go do szpitala, gdy partner po wypadku lub chory. Żyją razem i zgłaszają to Państwu, że tworze tworzą wspólnotę. TERAZ. I być może na całe życie. A być może na jakiś czas.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-05, 19:11   #170
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez leniwca Pokaż wiadomość
Pozostaje tylko kwestia, co z parami homoseksualnymi, bo tak naprawdę to oni są pokrzywdzeni.
I tylko o te pary tak naprawdę chodzi - małzeństwa homo nie zaistnieją u nas nigdy - to wbrew konstytucji, jak byk w artykule 18 stoi "MAŁŻEŃSTWO jako związek kobiety i mężczyzny[...]". Na chwilę obecn z taką konstytucją nie możemy nic zrobić - no ni cholery sobie nie wyobrażam, żeby to przeszło. Jedyną opcją jest związek partnerski, który mogą zawrzeć zarówno pary homo jak i hetero,nnie można wprowadzić go tylko dla jedej z tych grup.
Jeśli hetero nie dostaną tego prawa lub tylko część przywilejów, wciąż pozostanie im małżeństwo - homo będą w ciemnej dupie. Bo nie może być ZP tylko dla jednej z grup i nie może być różnych przywilejów.

A obowiązki w ZP są takie same jak w małżeństwie, jedyne co je różni to łatwiejsze rozwiązanie związku i to, że ZP mogą zawrzeć również pary jednopłciowe.

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
wojna o związki partnerskie to jedynie zasłona dymna dla przykrycia innych na szybko wyciszonych z mediów spraw... żałosne że lud tego ciągle nie widzi ale czego się spodziewać po kimś kto ogląda wiadomości i ich nie rozumie
Żałosne jest to, że nie rozumiesz, że tu nie chodzi o pary hetero.

Cytat:
I tak ze wszystkim to są przykłady, ja powiem wprost nie obchodzi mnie co kto robi w swojej sypialni ja nie obnoszę się z tym że jestem hetero, można walczyć o swoje prawa owszem, można prosić o lepsze życie, no ale jakieś zasady chyba trzeba mieć, każdy może mieć swoje zdanie...

Mi nie przeszkadza chcą się homoseksualiści żenić droga wolna ale niech starają się to robić tak aby nie obrażać innych...
Trzymasz się za ręce ze swoim chłopakiem? Przytulasz go publicznie? Chcesz zaprosić gości na ślub czy wesele czy cos tam w ramach wesela albo juz to zrobiłaś? Używasz słów "mój chłopak"? Jeśli tak, to owszem, obnosisz się ze swoim heteroseksualizmem. Róznica polega na tym, że ty masz z racji swojej orientacji prawa, ktorych nie mają ci, ktorzy są homo i się tegho nie wstydzą i z tym nie ukrywają.

Ja #%#%%%, niby czym tak bardzo obrażaja cię zwiazki osób homo???
Cytat:
Napisane przez irmith
Kilka dziesiąt lat temu homoseksualiści byli ogólnie fe, udowodnij mi że za kolejne kilka dziesiąt lat ktoś nie przesunie z tabu pedofili przecież oni zawsze byli tak samo jak geje...
Ehe, a w średniowieczu kościól nawet pozwalał na małżestwo z 12-latką. A Ryszard II, król Anglii, poslubił sześcioletnia Izabelę.
Nie wyciągaj historii, bo wiele rzeczy rzadził sie dawniej własnymi prawami. Gdybyśmy wzięli pod uwagę homoseksualizm w historii, to przy cofnieciu do starożytności musielibyśmy podzielić społeczeństwo na ówczesne warstwy, a jeśli bliżej, to przecież Oscar Wilde ostatnie lata życia spędzil w więzieniu Tower, oskarżony o sodomię, po tym jak doniósł na niego ojciec jego kochanka, a jeśli weźmiemy pedofilię, to np. średniowieczu dziewczynka dzieckiem przestawala być w wieku 12 lat.
Przy czym samo porównywanie pedofilii do homoseksualizmu jest, wybacz, ale inaczej tego nazwać nie można, głupotą.

Cytat:
Napisane przez LadyBlood Pokaż wiadomość
Tak był uważany za chorobę, a za leworęczność palono na stosie i uważano, że osoby leworęcznę mają konszachty z diabłem. Zachowania ekshibicjonistów nie powstają za zgodą dwóch stron. Homoseksualizm to ŚWIADOMY wybór. Nie można tego porównywać.
A im ciemniejsze kobieta ma włosy, tym większe są jej kontakty z diabłem - zabronmy bycia brunetem!

Cytat:
Napisane przez ARAKSJEL Pokaż wiadomość
Nie, dwie osoby płci dowolnej - czuli zarôwno takiej samej, jak i przeciwnej.
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-05, 19:16   #171
kalincia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kolorowatecza Pokaż wiadomość
elvegirl - nie, nie mogą.
Kwestia zdrowotna - mogę napisać za 150 zł oświadczenie u notariusza, że w razie mojej choroby moja partnerka ma prawo dowiedzieć się o moim stanie zdrowia. W drugą stronę też 150 zł. Wydajemy 300 zł i.... lekarz może tego nie uznać, bo dla niego w świetle prawa jesteśmy osobami obcymi.
Testament? Ok. Napisałam. Problem w tym, że w pierwszej grupie dziedziczenia są moi rodzice i rodzeństwo, więc w przypadku posiadania testamentu oni dostają połową i moja partnerka połową, od czego musi zapłacić 20% podatek.
Nie ważne, że spędziłyśmy 40 lat razem - nie ma prawo decydować co się dzieje z moim ciałem po śmierci i nie ma do powiedzenia słowa o pochówku.
To nie jest takie proste dla homoseksualistów. Dlatego tak bardzo zależy im na tej ustawie, która prawnie reguluje bardzo wiele rzeczy.
Współczujęuacji i poczucia bezsilności. Ja, będąca w związku hetero, mam dokładnie tak samo, tylko dlatego, że nie chcę ślubu. Nie chcę przyrzekać na całe życie, wymieniać obrączek, myśleć, co to będzie, jakby się między nami popsuło. Więc sytuacja par hetero jest taka sama , jeśli nie chcą ślubu z powodu swoich przekonań.
Jednak sytuacja twoja jest jeszcze gorsza - ty nie masz wyboru - ugiąć się dla tych wszystkich powodów, o których pisałaś i wziąć ślub, czy zostać w związku nieformalny. I to jest dopiero kur...stwo.
Stary 2013-02-05, 19:18   #172
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość

I tak, mam głęboko w doopie co na ten temat sądzi Krysia ze Świebodzina,.
Krysi kierunek wskazuje wielki Jezus kierunek na Tesco lub basen -jak kto woli i jakie ma potrzeby :

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Cytat:
No nie mogą. Samotna osoba też nie może...a na bank podniesie się krzyk samotnych, że skoro pary jednopłciowe mogą, to samotni też chcą.
Nie wiem jak to dokładnie jest z samotnymi ale znam kobietę samotną, która adoptowała dziecko.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-05, 19:19   #173
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
Krysi kierunek wskazuje wielki Jezus kierunek na Tesco lub basen -jak kto woli i jakie ma potrzeby :

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Nie wiem jak to dokładnie jest z samotnymi ale znam kobietę samotną, która adoptowała dziecko.
w Swiebodzinie biedronka powstala przed Chrystusem
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-05, 19:25   #174
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Dokładnie, opalanie topless na plaży blee ale ilośc gołych du.. na okładkach czy w reklamach juz ok. Ot hipokryzja...

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
Nie chcę przyrzekać na całe życie, wymieniać obrączek, myśleć, co to będzie, jakby się między nami popsuło. .
Zawsze w trkacie przysięgi możesz skrzyzowac palce

Wymiana obrączek nie jest obowiązkowa.

Czy dzięki braku papierka nie możesz myśleć co będzie gdy się miedzy wami popsuje?
Popsuc może się zawsze .

I mówię to ja po 10 latach konkubinatu, od prawie 3 lat w związku-nic sie nie zmienilo, zapominam o rocznicach a czesto, że ten facet obok to mój prawny mąż

Stary 2013-02-05, 19:26   #175
Bela03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Jak jesteś przyjmowana do szpitala to w druczek na IP sama wpisujesz czy chcesz żeby kogoś informowano czy nie, nigdy nie był mi do tego notariusz potrzebny.
A co jak biorą Cię z wypadku i leżysz w śpiączce przez parę tygodni? Najbliższa Ci osoba nie może czuwać przy Twoim łóżku? Masz o takich sytuacjach myśleć na wyrost i podpisywać kosmicznie drogi papierek u notariusza? Mnóstwo osób tego nie zrobi bo nie widzą takiej ewentualności i nie chcą wywoływać wilka z lasu.
Cytat:
Homoseksualizm krzywdy nie robi - no nie. Ekshibicjonizm niby też nie, a przestępstwem jest. Wiemy dobrze, że wielu ludzi by powiedziało, że ich widok całującej się pary homoseksualnej obraża.
A mi się niedobrze robi jak widzę dziewczynę siedzącąokrakiem na facecie i wwiercającą się w jego migdałi na środku rynku. Rządam delegalizacji pocałunków publicznych ! Do kamieniołomów niech idą.
Nie mówiąc już o tym jak mi kiszki skręca jak widzę faceta klepiącego dziewczynę po pupie. Od razu mam ochotę takiemu przywalić.

I wkurzają mnie osoby, które p***ą, że to tylko odwracanie głowy od gospodarki. Są ludzie dla których ta sprawa jest codziennością, a to czy zmienimy teraz podatki nie dotknie ich bezpośrednio aż tak. Do tego ustawy są gotowe, głosowanie i tak jest więc jakie tu marnowanie czasu? To że każdy jeden krzykacz chce wejść na mównicę to już sprawa tych, którzy na nich głosowali.
Bela03 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-05, 19:27   #176
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
w Swiebodzinie biedronka powstala przed Chrystusem
Byc może w strone miasta jest ta biedronka bo bylam tydzień temu w swiebodzinie i Jezus najbliżej ma do naszego polskiego Tesco

Stary 2013-02-05, 19:40   #177
moniaszelki
Zadomowienie

o zgrozo, co tu się dzieje na świecie.
czasem się cieszę, że Polska jest "taka zacofana", nie to co Francja..współczuje tamtym ludziom. jakaś paranoja. :|

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

co to do cholery za związek, jak zacytuję jedną z dziewczyn "nie są pewni czy na zawsze"? ?? to co, umawiam się z chłopakiem i myslę sobie "o pochodzę z nim 2 lata i rzucę" ? WTF
ogarnijcie się dziewczyny i szanujcie siebie i innych. nie wiedziałam, że są aż ludzie, którzy aż tak nisko o sobie myślą
moniaszelki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-05, 20:15   #178
kalincia
BAN stały

Cytat:
No to może zgódźmy się na wszystko czego chcą ludzie? Skoro znajdują się homoseksualiści to dajmy im prawa jakich chcą, skoro są osoby chcące aborcji na życzenie to już czemu nie dajmy im ją, skoro są pedofile i już mówi się o tym ze to jest coś jak orientacja seksualna to pozwólmy im legalnie krzywdzić dzieci.... I tak ze wszystkim to są przykłady, ja powiem wprost nie obchodzi mnie co kto robi w swojej sypialni ja nie obnoszę się z tym że jestem hetero, można walczyć o swoje prawa owszem, można prosić o lepsze życie, no ale jakieś zasady chyba trzeba mieć, każdy może mieć swoje zdanie... Mi nie przeszkadza chcą się homoseksualiści żenić droga wolna ale niech starają się to robić tak aby nie obrażać innych...
Idiotyzm. Przecież właśnie na granicy krzywdy człowieka kończą się prawa jednostki. Więc porównywanie homoseksualizmu i aborcji z pedofilią dowodzi praku ligiki.
Co cię obraża w prawie homoseksualistów do małżeństwa?

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
No oczywiście siedzę w fotelu i wszyscy mi wszystko donoszą, nie muszę pracować, nie muszę o nic walczyć, no jasne a i dzieję się to tylko temu że nie jestem homo aha chciałabym żeby tak było ale sprowadzę cię na ziemie nic mi łatwo nie przychodzi w życiu tak jak i innym ludziom i w większości nie jest to spowodowane tym czy pieprzę się z facetem czy z babką, nie od tego zależy moje życie...

A skąd mi się wzięło to więcej, no chociażby z tego że patrząc na temat aborcji, ludzie lawo czyli o to by była legalna na początku w wypadku gwałtów i choroby lub zagrożenia życia i z tym się zgadzam ale widzisz teraz już to nie wystacza ma być legalna dla każdego i wszędzie, nie ważne jakie mam zdanie na ten temat ale właśnie tak to działa i o tym piszę ale skoro ty nie potrafisz tego zrozumieć to już więcej nie będę drążyła tematu...
To nie było na początku. Tak było od jakiegoś czasu, kiedy ograniczono dostępność aborcji na skutek wpływu kościółkowych we władz. To nowa władza ograniczyła prawo do usunięcia ciąży, a nie dała przyzwolenie w niektórych przypadkach, a ludzie - niewdzięcznicy chcą więcej. Oni ZABRALI prawo, nie ZALEGALIZOWALI. Wcześniej ono było w dużo większym zakresie, więc przysłowie "dać palec, to..." tu się nie sprawdza.
Pracować, a nie siedzieć i pachnieć każdy normalny człowiek musi. Ale ciebie nikt nie zwyzywa, jak pocałujesz się z ukochanym na ulicy, od zboczeńców, a jak zaplanujesz ślub, to go weźmiesz i zaprosisz rodzinę i bliskich. Jeśli człowiek homo tego samego nie może, to jest to dyskryminacja w tej sferze życia i to proste dla każdego myślącego człowieka.
Stary 2013-02-05, 20:16   #179
suszarka
Buc

Cytat:
Napisane przez takasobie93 Pokaż wiadomość

że tak zapytam Ciebie w sprawie pogrubionego - WTF???
Stary 2013-02-05, 20:18   #180
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniaszelki Pokaż wiadomość
o zgrozo, co tu się dzieje na świecie.
czasem się cieszę, że Polska jest "taka zacofana", nie to co Francja..współczuje tamtym ludziom. jakaś paranoja. :|

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

co to do cholery za związek, jak zacytuję jedną z dziewczyn "nie są pewni czy na zawsze"? ?? to co, umawiam się z chłopakiem i myslę sobie "o pochodzę z nim 2 lata i rzucę" ? WTF
ogarnijcie się dziewczyny i szanujcie siebie i innych. nie wiedziałam, że są aż ludzie, którzy aż tak nisko o sobie myślą
A ty czegos oprócz smierci jestes pewna ? czy slub gwarantuje milosc do grobowej deski?

A nawet jeśli sie tak dwie osoby umówią to co tobie do tego ?

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości