|
|
#151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Związki partnerskie
Cytat:
No już to tłumaczyłam ale zrobię to jeszcze jeden raz i ostatni mówiłam OGÓLNIE o WSZYSTKICH LUDZIACH co starają się o jakiekolwiek prawa do czegokolwiek... Podałam tylko przykłady takich osób a wyście tak to wszystko wzięły do siebie jakbym wam w twarz wykrzyczała co najmniej stek obraźliwych słów
|
|
|
#152 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Zaiste. I nie wszędzie się to zmieniło, do dziś można spotkać szkoły, w których zmusza się leworęcznych do pisania prawą.
|
|
|
#153 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
|
|
|
|
#154 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
|
|
|
|
#155 | |
|
zuy mod
|
Cytat:
Kobiety też walczył o swoje prawa. Uważasz, że to źle, że możesz głosować w wyborach/uczyć się/pracować gdzie chcesz? Czarnoskórzy podobnie. U nas tego problemu nie było, ale uważasz, że nadal powinny być sklepy/ławki/szkoły etc DLA CZARNYCH?
|
|
|
|
#156 |
|
ma zielone pojęcie
|
Nie byłabym tego taka pewna – kobieta, która pokaże biust w miejscu publicznym może zostać za to ukarana.
|
|
#157 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Wiem, ale wiemy też, że nie mamy tolerancyjnego narodu. No nie mamy no. I raczej nie dożyjemy momentu, kiedy to się zmieni, nawet jeśli ustawa o związkach partnerskich przejdzie.
|
|
|
#158 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie, a tak nie powinno być. Co kogo obchodzi którą reką piszę? Czy to kogoś krzywdzi? Czy przez to, że ktoś jest leworęczny, ktoś inny traci dom? NIE! A czy przez to, że ktoś jest homoseksualny, komuś dzieje się krzywda? NIE! Nie zawsze poglądy z dawnych lat czy dziejów są dobre, mogą być krzywdzące i powstają tylko przez ludzką ingnorancję i niewiedzę.
|
|
#159 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
Ale ustawa to inna kwestia. Ja nie wymagam tolerancji, nie obchodzi mnie czy komuś się podoba jak żyję, jak wyglądam i co robię, czy nie. Ja chcę mieć tylko równe prawa jak ci, którzy nie akceptują mojego sposobu życia. Bo nie będzie to miało na nich wpływu, a mnie ułatwi życie i da poczucie, że mogę być sobą. Ważniejsze jest dla mnie to, żeby móc w razie czego odwiedzić TŻ w szpitalu niż to, żeby kogoś to nie zgorszyło. I tylko o to chodzi. Tolerancji nie da się wymusić. Równych praw - owszem. Bo to kwestia polityczna, a nie społeczna.
|
|
|
|
#160 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rokrocznie więcej osób umiera w wyniku szoku spowodowanego przez porażenie prądem ze spartaczonej instalacji, niż z powodu szoku wywołanego przez fakt istnienia związków homoseksualnych. Prawda? Prawda. |
|
|
|
|
|
#161 | |
|
zuy mod
|
Cytat:
Ale jeśli już - w tym przypadku chodzi głównie o gorszenie nieletnich.
|
|
|
|
#162 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Ja również tak uważam
![]() Cytat:
![]() Dobra, kończę offtop
|
|
|
#163 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nieletni widzą hordy cycków, nieletni żyją cyckami-taki wiek, takie hormony. Widzą cycki nienaturalne, cycki silikonowe i myślą potem, jak poznają dziewczynę, która jest gotowa im gruczoły mleczne pokazać, że u niej też one będą znajdować się pod kątem 90 stopni od ciała. I niespodzianka, bo nie! I załamka epistemologiczna! Dla dobra młodzieży powinno się im non-stop pokazywać naturalne cycki. //wybacznie offtop |
|
|
|
|
|
#164 |
|
Konto usunięte
|
Co do osób homo, które celowo się pokazują, odwalają na pokaz np. jak ktoś pisał całują w windzie, czy sama nie raz widziałam groteskowych facetów, zapewne gejów np. czesciowo ubrani w damskie ciuchy, to tacy i tak będą, jak ktos jest kulturalny i trzyma poziom to raczej niezaleznie od orientacji. Fakt, tak przynajmniej zauwazylam ze homo zwykle są bezmysli, niedojrzali, mysla glownie o seksie i robia sobie obciach myslac ze sa fajni, ale tak naprawde to tacy sie po prostu dają zauwazyc, ile jest takich normalnych? Pewnie więcej niż tych dziwadeł, o których wyżej napisałam, tylko ze zachowuja sie jak przystalo to ich nie widac. Jest popularna opinia ze Ci przebierancy na paradach tylko szkodzą wizerunkowi gejów i lesbijek i tylko zniechęcają społeczenstwo zamiast zachecać - ja się z tym zgadzam. Są geje i są p****y, są lesbijki i są les*y. Pewnie gdyby nie te całe parady gejów to ludzie mieliby to gdzieś. A tak od strony merytorycznej, bo jak juz pisalam, jesli juz ma to wejsc, to w formie ustawy Dunina i (wg mnie) bez obowiazku alimentacyjnego, to jesli sie para dorabia wspolnie majatku to powinni miec te prawo spadkowe. Mysle ze to chyba najwazniejsze o co chodzi homo bo jak juz ktos pisal i sama doskonale o tym wiem, w szpitalach czy przychodniach pisze sie oswiadczenie, kto moze dowiadywac sie o naszym stanie zdrowia wiec to nie problem.
|
|
|
|
|
#165 |
|
Raczkowanie
|
W ogóle dlaczego o ustawie o związkach partnerskich dla osób homoseksualnych mają decydować osoby heteroseksualne? Przecież to ich nie dotyczy, nie są w żaden sposób krzywdzeni. Niech osoby homo zdecydują czy chcą takich związków. Tyle w tej sprawie ode mnie.
|
|
|
|
|
#166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
|
#167 |
|
Hrodebert
|
Związek partnerski to taki gdzie dwie osoby tej samej płci sankcjonują prawnie swe pożycie?
|
|
|
|
|
#168 |
|
zuy mod
|
Nie, to taki gdzie dwie dorosle osoby legalizuja swoj zwiazek.
|
|
|
#169 |
|
BAN stały
|
Nie, to taki związek dwóch osób, niezależnie od ich płci, które chcą być razem, ale nie chcą być małżeństwem. Bo może sądzą, że teraz, ale nie są pewni, czy na zawsze? Legalizacja i delegalizacja związku jest dużo prostsza, a na czas bycia razem nie musi się partner martwić, że nie wpuszczą go do szpitala, gdy partner po wypadku lub chory. Żyją razem i zgłaszają to Państwu, że tworze tworzą wspólnotę. TERAZ. I być może na całe życie. A być może na jakiś czas.
|
|
|
|
|
#170 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeśli hetero nie dostaną tego prawa lub tylko część przywilejów, wciąż pozostanie im małżeństwo - homo będą w ciemnej dupie. Bo nie może być ZP tylko dla jednej z grup i nie może być różnych przywilejów. A obowiązki w ZP są takie same jak w małżeństwie, jedyne co je różni to łatwiejsze rozwiązanie związku i to, że ZP mogą zawrzeć również pary jednopłciowe. Cytat:
Cytat:
Ja #%#%%%, niby czym tak bardzo obrażaja cię zwiazki osób homo??? Cytat:
Nie wyciągaj historii, bo wiele rzeczy rzadził sie dawniej własnymi prawami. Gdybyśmy wzięli pod uwagę homoseksualizm w historii, to przy cofnieciu do starożytności musielibyśmy podzielić społeczeństwo na ówczesne warstwy, a jeśli bliżej, to przecież Oscar Wilde ostatnie lata życia spędzil w więzieniu Tower, oskarżony o sodomię, po tym jak doniósł na niego ojciec jego kochanka, a jeśli weźmiemy pedofilię, to np. średniowieczu dziewczynka dzieckiem przestawala być w wieku 12 lat. Przy czym samo porównywanie pedofilii do homoseksualizmu jest, wybacz, ale inaczej tego nazwać nie można, głupotą. Cytat:
Nie, dwie osoby płci dowolnej - czuli zarôwno takiej samej, jak i przeciwnej. |
|||||
|
|
|
|
#171 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Jednak sytuacja twoja jest jeszcze gorsza - ty nie masz wyboru - ugiąć się dla tych wszystkich powodów, o których pisałaś i wziąć ślub, czy zostać w związku nieformalny. I to jest dopiero kur...stwo. |
|
|
|
|
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kierunek na Tesco lub basen -jak kto woli i jakie ma potrzeby :![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Nie wiem jak to dokładnie jest z samotnymi ale znam kobietę samotną, która adoptowała dziecko. |
|
|
|
|
|
#173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w Swiebodzinie biedronka powstala przed Chrystusem |
|
|
|
|
|
#174 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
![]() Wymiana obrączek nie jest obowiązkowa. Czy dzięki braku papierka nie możesz myśleć co będzie gdy się miedzy wami popsuje? Popsuc może się zawsze . I mówię to ja po 10 latach konkubinatu, od prawie 3 lat w związku-nic sie nie zmienilo, zapominam o rocznicach a czesto, że ten facet obok to mój prawny mąż
|
||
|
|
|
|
#175 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie mówiąc już o tym jak mi kiszki skręca jak widzę faceta klepiącego dziewczynę po pupie. Od razu mam ochotę takiemu przywalić. I wkurzają mnie osoby, które p***ą, że to tylko odwracanie głowy od gospodarki. Są ludzie dla których ta sprawa jest codziennością, a to czy zmienimy teraz podatki nie dotknie ich bezpośrednio aż tak. Do tego ustawy są gotowe, głosowanie i tak jest więc jakie tu marnowanie czasu? To że każdy jeden krzykacz chce wejść na mównicę to już sprawa tych, którzy na nich głosowali. |
||
|
|
|
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
Byc może w strone miasta jest ta biedronka bo bylam tydzień temu w swiebodzinie i Jezus najbliżej ma do naszego polskiego Tesco
|
|
|
|
|
#177 |
|
Zadomowienie
|
o zgrozo, co tu się dzieje na świecie.
czasem się cieszę, że Polska jest "taka zacofana", nie to co Francja..współczuje tamtym ludziom. jakaś paranoja. :| ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- co to do cholery za związek, jak zacytuję jedną z dziewczyn "nie są pewni czy na zawsze"? ?? to co, umawiam się z chłopakiem i myslę sobie "o pochodzę z nim 2 lata i rzucę" ? WTF ogarnijcie się dziewczyny i szanujcie siebie i innych. nie wiedziałam, że są aż ludzie, którzy aż tak nisko o sobie myślą |
|
|
|
|
#178 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Co cię obraża w prawie homoseksualistów do małżeństwa? ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
Pracować, a nie siedzieć i pachnieć każdy normalny człowiek musi. Ale ciebie nikt nie zwyzywa, jak pocałujesz się z ukochanym na ulicy, od zboczeńców, a jak zaplanujesz ślub, to go weźmiesz i zaprosisz rodzinę i bliskich. Jeśli człowiek homo tego samego nie może, to jest to dyskryminacja w tej sferze życia i to proste dla każdego myślącego człowieka. |
||
|
|
|
|
#179 | |
|
Buc
|
Cytat:
że tak zapytam Ciebie w sprawie pogrubionego - WTF???
|
|
|
#180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nawet jeśli sie tak dwie osoby umówią to co tobie do tego ? |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
w Swiebodzinie biedronka powstala przed Chrystusem