|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 17.
Cytat:
|
|
#4652 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 17.
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale jest wszystko od ubran po meble, sprzety itp![]() A smaczne wyszly Tylko 2 uchowały sie dla Tz![]() ![]() za telefon![]() Seba spi...na szczescie , niewiem co za zlosc dzis w niego wstapiła...
|
|
#4653 |
|
Zakorzenienie
|
Blonde ja też nie wiem czy maż ze mną pójdzie
Ale zapytam się go po jego sesji, bo teraz nie ma na nic czasu.
|
|
|
|
#4654 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
No i nie zacytowało mi wszystkiego. Buuuuuuuuu
Cytat:
Stokrotko ale fajnie z tymi ciuszkami i wózkiem Jeszcze coś dostaniecie? Zaczęłaś już coś kupować? My mamy plan w ten weekend podjechać do hurtowni i sobie trochę pooglądać. Bo jeszcze nic nie kupione![]() Cytat:
No dokładnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale super Cytat:
Fajnie, że umówiłaś się z rehabilitantką. Daj znać jak efekty. Cytat:
![]() ![]() klask i: Cytat:
![]() Cytat:
Ostatnio mialam problemy z wejściem na wizaż. Wczoraj udało mi się wejśc na chwilę do klubu i potem już kompletnie przestał mi wizaż działać. Byłam taka wściekła, bo się za Wami stęskniłam. Mąż się ze mnie trochę nabijał, że tak się tym wkurzyłam ![]() U nas wszystko ok. Maluch w brzuchu rządzi. Śmieję się, że to prima balerina Właściwie od soboty czuję już Maluszka duzo częściej i te kopniaczki są mocniejsze. Nawet mężowi sie udało dwa razy poczućAhhh. ![]() Mój mąż dziś uczył Malucha historii i mówił wszystkie ważne daty historyczne do brzuszka. Także u nas wesoło ![]() Dziś sobie znowu poćwiczyłam ![]() ![]()
|
|
#4655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My dostaniemy ciuszki i łóżeczko nie wózek ![]() właśnie się wykąpałam i przy smarowaniu piersi zauważyłam nowe rozstępy
|
|
#4656 |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotko przykro mi z powodu rozstępów, ale może potem nie będą tak widoczne.
Tomalinko a myślałam, że tylko ja nie umiem szukać w sh, a szkoda. Ja zaczęła wszytsko kupować od 30 tygodnia. Jakoś się zebrać nie mogłam. Kurde jaki mam apetyt... siedzę i jem . |
|
|
|
#4657 |
|
Zadomowienie
|
Tomalinko- super, że znów jesteś kochana!;-* A, że luteina to świństwo...ani mi nie mów...wiecznie na wkładki narobić nie mogłam;P Nienawidzę tego uczucia. Ale mimo wszystko jakieś bezpieczeństwo to dawało;-) A że czujesz już tak mocno ruchy, cudownie!!!!!!!!!!!!! Boże jak ja o tym marzę!!!!!!!!!!!!!!
Stokrotko - super, że się coś dostanie;-) Nie panikuj teraz z rozstępami. Mieszaj oliwkę z kremami. Myśl teraz o dzidzi;-* Bikula- cieszę się, że pomysł z Cieszynem ci się podoba;-) ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Madziula - tobie to jedzenie to akurat nie zaszkodzi;-) Ja bym tam nie wytwała do 30 tygodnia;D Wiesz, że punkt G u kobiety jest w słowie ShoppinG;D ![]() a córcia zdolna z telefonem;D
|
|
#4658 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia mam nadzieję, że jakoś to wszystko wróci potem do normy, jakieś silne kremy będę stosować i może częściowo znikną. Ja bym nie dała rady finansowo wszystkiego na raz kupić, a tak po trochu to się tak nie odczuje, a jaka radość będzie z każdej nowej rzeczy
![]() Mała masz rację, dzidzia najwazniejsza
"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie" Edytowane przez stokrotka24 Czas edycji: 2013-02-05 o 20:46 |
|
|
|
#4659 |
|
Zakorzenienie
|
Tomalinko właśnie... super, że ruchy są już coraz bardziej odczuwalne i że mąz poczuł
---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Mała, stokrotko ja też najpierw się nie mogłąm doczekać a potem stwierdziłam, ze będę odkładała kasę i potem zrobię duże zakupy aby za przesyłki tak non stop nie płacić. |
|
|
|
#4660 |
|
Zadomowienie
|
No też racja Madziu. A powiedzcie mi, wszystkie kupowałyście wózki przez allegro? Bo ja akurat fajny w Smyku wypatrzyłam za 1200zł i nie widziałam go na allegro...
|
|
#4661 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
super!!!!!!!! bardzo sie ciesze a co u Was?? Jak Amelka? Witam wieczornie ![]() wlasnie sprzedalam caly worek ciuchow po Mai i teraz je musze poukladac bo narazie zajmuja pol salonu |
||
|
|
|
#4662 |
|
Zakorzenienie
|
Kotku pokaż płaszczyk... za 2 zł?? wow. A gdzie sprzedałaś te rzeczy?
Mała ja swój wózek kupiłam w sklepie. Cena była taka sama jak na all. |
|
|
|
#4663 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mialam caly brzuch pociachany...teraz sa te krechy bardzo jasniutkie, ale palcem wyczuwalne... Ide spac, jak co wieczor wizaz nawala
|
|
#4664 |
|
Zakorzenienie
|
Ło matko, ale tu tempo!
Dziś Was nie nadrobię - siedziałam w pracy 10 godzin, teraz wpadłam tylko na chwilkę. Idę zrobić sałatkę na jutro do pracy, wykąpać się, coś poczytać i spać.Co do wyprawki, miałam prawie wszystkie rzeczy po mojej siostrzenicy, która jest z 27. stycznia, tylko 2 lata starsza od mojej Ewy Od łóżeczka po wszystkie ciuszki, nawet komodę z przewijakiem. Wózek odkupiliśmy praktycznie nowy od cioci TŻ. Dokupiliśmy jakieś kocyki, rożek, pieluchy tetrowe i flanelowe, kosmetyki i akcesoria do higieny.Nawet monitor oddechu miałam
|
|
|
|
#4665 |
|
Zakorzenienie
|
Asiuk super, zawsze to mniejszy wydatek.
U nas wyprawka wyniosła 4 tys (bez ubranek liczę). Całe szczęście dostaliśmy 1 tys od teściowej, 1 tys od mojej babci i 1 tys od moich rodziców. Więc my tylko 1 tys wydaliśmy. |
|
|
|
#4666 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No a najczęściej rozmowy są mniej ambitne w stylu: HA-NIA TU MÓ-WI TA-TA. PA-MIĘ-TAJ TA-TA No gorzej jak to nie Hania Widzisz ja w tej ciąży właśnie wszystko potrafię przekręcić.. nawet łózeczko i z wózkiem ![]() No chcemy się trochę rozejrzeć w tej hurtowni bo ja chcialabym stopniowo już coś kupować. Tym bardziej, że nie mam tak czasu na szukanie tego wszystkiego w internecie. Bo to w jednym sklepie jest to najtańsze,a w innym coś innego. I to samo na allegro. Także chce zobaczyć jakie są ceny w hurtowni i wtedy może coś tam kupimy. A właśnie macie dziewczyny jakieś sklepy bądź sprzedawców, których możecie polecić? Kurcze szkoda z tymi rozstępami.. ale wiesz jak one potem zbledną to penwie nie będą zbytnio widoczne.. a smarujesz się 2 razy dziennie? Cytat:
Cytat:
poza tym teraz jest Maluch jakiś spokojny![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
Strong odnośnie pączków własnej produkcji... yyy chcesz żebym kuchnię spaliła także kupne ale na pewno pyszne
|
|
#4667 |
|
Zakorzenienie
|
Tomalinko nic specjalnego
Zjadłam 4 kanapki z wędlinką i 3 z dżemem truskawkowym. Do tego banan i teraz piję kawkę i wcinam wafelki ryżowe. Czuję, że niedługo będę najedzona chyba mam tasiemca ![]() Zaraz ci napiszę sprzedawców, których mogę polecić. ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Tomalinko mówisz, że 4 tys to mało? Ja nic nie dostałam (z wyjątkiem ubranek, ale tego nie liczę do wyprawki) więc wszystko musiałam kupić. ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Od tych sprzedawców kupowałam i polecam: http://allegro.pl/show_user.php?uid=4222926 http://allegro.pl/show_user.php?uid=16902622 http://allegro.pl/show_user.php?uid=19243422 - wanienka, stelaż, ręczniki Rzeczy do łóżeczka (pościel, kołdra, ochraniacze, wyplenienie itp) od innego gościa zamawiałam, jak ktoś będzie chciał to poszukam i podam. |
|
|
|
#4668 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
rzuc no przepisem Cytat:
Cytat:
oto plaszczyk: ps. widac ze jeszcze wyglada jak psu z gardla |
||||
|
|
|
#4669 |
|
Zakorzenienie
|
Kotku bo ja generalnie sporo jadam, ale dziś mnie coś szczególnie wzięło. Fajny płaszczyk, a jeszcze za taką cenę, to już w ogóle
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() wiesz plaszczyk moglby miec inny kolor ale za 2 zl i kolor mi pasuje |
|
|
|
|
#4671 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze muszę iść do tego sh
Ja to najpierw chudłam przez kp a teraz się śmieję, że nie tyję bo tak latam za Mają. Moja ma taki sam temperament jak Twoja Wszędzie jej pełno. Dziś Maja została w salonie. Bawi się. Mąz uczył się w pokoju . Poszłam do niego. Nie minęły 3 minuty już w drzwiach stoi Maja |
|
|
|
#4672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my bylismy ostatnio w sklepie i Maja wybrala rekawiczki z .......trupia czacha wysadzana rozowymi "brylantami" i probowalismy ja przekonac ze jest troche za mloda na taki styl (rekawiczki tak dla dziewczynki 8 lat) my patrzymy a ta w nogi i biegiem do kasy!!!!!!!! po czym rzucila te rekawiczki pani na lade drac sie "kupuje!!!!!!!!!!" wyobrazasz sobie miny ludzi w sklepie?? a my bylismy tak w szoku ze nie wiedzielismy co powiedziec |
|
|
|
|
#4673 |
|
Zakorzenienie
|
I co, kupiliście?
|
|
|
|
#4674 |
|
Zakorzenienie
|
Butter: u nas dobrze, miałyśmy klopoty z karmieniem, ale chyba już wszystko ok
Trochę walki i pracy było ale się opłacało. Malutka kochana, tylko ją trochę bączki męczą, więc popłakuje, na szczęście krótko.Trochę jestem niewyspana, jeszcze się nie przestawiłam na nocne wstaanie do łóżeczka. Zresztą, odkąd jest mała to mam płytki sen, budzi mnie każdy szmerek i dźwięk wydany przez Małą. Już jestem na baczność. A ona czasem kwili przez sen, parę sekund i cisza, zanim zdążę podejść to dziecko już śpi z błogim wyrazem twarzy )Ja się czuję już super, już chyba zapominam, że w ogóle miałam cc. ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Do mam: Słuchajcie, Mała śpi, już prawie 3 godziny, budzić ją do karmienia? Biust mi pęka w szwach ![]() ![]() I pytanie jeszcze: jeśli bym sobie teraz odciągnęła laktatorem du uczucia ulgi - no to nie pobudzę produkcji tym? Mózg nie dostanie sygnału, że jest popyt i nie zacznie jeszcze bardziej produkować? Kiedy to się normuje ogóle? Śmiesznie, najpierw miałam problemy żeby laktacja ruszyła a teraz się zastanawiam co zrobić z nadmiarem |
|
|
|
#4675 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah super, że tak Ci ładnie idzie opieka nad Małą.
---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Debrah nie budź. Jeśli ci dziecko ładnie przybiera na wadze to nie trzeba budzić. Jeśli w dzień jada co 3 godziny to w nocy spokojnie jedna przerwa może być 6 godzinna nawet. Laktacja niedługo ci sie unormuje. Ja też na początku budziłam się cała mokra i łóżko też było mokre od mleka Ja nie odciągałam.
|
|
|
|
#4676 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wlasnie nie moge za bardzo Domino nosic ![]() Cytat:
Cytat:
Rodzice tez pracuje wiec pomagaja ile moga. Mama byla po pracy posiedziala z Nami troche a teraz Domino spi. Cytat:
przywieziesc mi oscypka? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Witajcie Domino wlasnie zasnal wiec do Was zagladam ![]() Jakos dajemy sobie rade , popoludniu byla mama takze troche sie malym zajela W piatek rano mam wizyte kontrolna i problem bo nie mam z kim zostawic Domino Maz chyba bedzie musial wziasc sobie wolne ...
|
|
|
#4677 |
|
Zakorzenienie
|
no cos ty
![]() uciekam spac bo juz pozno |
|
|
|
#4678 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia :a ty dalej karmisz?
|
|
|
|
#4679 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Ja znowu w pracy ![]() Madziu, cieszę się właśnie, że miałam możliwość wszystko dostać - nawet nie odkupić. Resztę rzeczy kupiłam głównie w hurtowni dziecięcej. Tak a propos kupowania na Allegro - ponad rok temu kupiłam w ten sposób fotelik do samochodu Romer King Plus. Różnica między Allegro a sklepem stacjonarnym ponad 200 zł ![]() Kotku, mega szybka i pyszna sałatka, od razu ją "układam" w pojemniku, który zabieram ze sobą: mieszanka sałat, pomidor pokrojony w kostkę, ser żółty pokrojony w paseczki, 2 jajka na twardo - ćwiartki, trochę kiełków, np. rzodkiewki i 2 łyżki słonecznika, prażonego na suchej patelni. Do tego sos: 1 łyżka octu balsamicznego, 2 łyżki oliwy z oliwek, szczypta soli i pieprzu, łyżeczka miodu. Sos robię osobno do słoiczka i polewam nim sałatkę przed zjedzeniem ![]() Debrah, ja też tak miałam z płytkim snem. Zresztą przez wiele miesięcy budziłam się przerażona, bo myślałam, że zasnęłam w łóżku, karmiąc Ewę, i ją przygniotłam. Szukałam jej w pościeli ![]() Jeśli dziecko jest zdrowe, nie budzi się go na karmienie - to stara szkoła. Pamiętam, jak Ewa miała chyba miesiąc i przespała nam ciągiem 11 godzin, bez mleka. TŻ mnie ochrzanił, że nie powinniśmy tak robić, że należało ją obudzić Tylko że Ewa wtedy była już wyłącznie na Bebilonie Pepti.
|
|
|
|
#4680 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja nie budzilam, jak dziecko przybiera to nie trzeba budzic Odciagnelabym troszke do poczucia ulgi jesli bardzo Ci to ciazy ![]() Super,ze masz mleko ![]() Cytat:
Pierwsza ![]() Czesc
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:28.

ale jakoś bałam się, ze nic nie znajdę. Muszę kiedyś mamę lub męża namówić aby tam zajść, bo samej mi jakoś dziwnie.
ale mi smaka narobiłaś.

Niemoc, jakiej jeszcze nigdy nie miała. I spałam w sumie chyba 15h!!! 

klask i: 

no wlasnie nie moge za bardzo Domino nosic