|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku ![]() |
|||
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,59% |
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
33 | 52,38% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
1 | 1,59% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
0 | 0% |
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
3 | 4,76% |
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
0 | 0% |
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
23 | 36,51% |
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
0 | 0% |
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
2 | 3,17% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3661 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Cytat:
Cytat:
Ostatnio jedną zupę dostał już na wywarze miesnym, co prawda mięso bez kości, ale jednak. Nic mu nie było. ja też niet W pracy tak mi czas zapierdziela, że szok. wchodzę i wychodzę. Adaś dobrze znosi rozłąkę, chyba nawet za mną nie tęskni. Dzisiaj był z nim do 13ej mój tata, potem tata szedł do pracy to przyjechał mąż a po godzinie ja zmieniłam męża, dosłownie jak w tym filmie "kogel mogel" no ale jak przyjechałam to M zakładał zabezpieczenia na uchwyty do szafek a Adaś siedział w skrzyni na zabawki i jadł szlauf silikonowy(nie wiem jak to sie pisze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3662 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Hej.
Cytat:
![]() Ok, jesteśmy po pierwszym brokule wczoraj i po pierwszym bananie dzisiaj ![]() ![]() ![]() Mam pytanie, mam sok z malin 100% soku, czyli bez cukru i bez dodatków. Mogę rozcieńczać go z wodą i podawać Borysowi na podwieczorek ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3663 |
Zakorzenienie
|
Dzieki za przepisy
![]() ![]() Leon ma 3 zeby ![]() ![]() Tez sie zastanawialam nad spacerowka, ale stwierdzilam ze dziecko mam bardzo ruchliwe i na wiosne bedzie pewnie wiecej na nogach spedzal czasu niz w wozku ![]() Dzieki za zyczenia ![]() millena ja zamiast herbat daje wlansie sok malinowy. Tylko moj chyba dosladzany, nie wiem :P, daje malo, tylko do smaku
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2013-02-05 o 15:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#3664 |
Zadomowienie
|
no nawet nie zaprzeczył jak go jakiś czas temu zapytałam... no nie wiem co o tym myśleć...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3665 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3666 | |||||||||
Raczkowanie
|
wczoraj mnie wywaliło i ne mogłam się w ogóle zalogować
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wszystkiego najlepszego ![]() Cytat:
co do gotowania to zawsze gotuję więcej i mroże na później, a jak mi zostaje któraś z porcji za mała na raz to i tak mroże ale potem dodaję makaronn/ryż/ziemniak/kasze. Co tam mi w ręce wpadnie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mi w pracy też tak leci czas. Dobrze bo się nudzić nie zdąże tak jak to bywało przed awansem, a ja nie cieprię bezczynności bo to gorzej niż ciężka praca Cytat:
agatka dla Ciebie też życzę wszystkiego najlepszego ![]() ![]() ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3667 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
JA swojemu już od dość dawna podaję właśnie sok z malin z wodą. Dostał od babci też bez cukru i bardzo lubi. Mój niestety wody nie chce pić i jakoś trudno go tego nauczyć ale sok to co innego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3668 |
Rozeznanie
|
Hej!Wpadam na chwilkę z pytaniem.
_agata mam do Ciebie pytanie. Pisałaś kiedyś że przez to że chodziłaś z Maćkiem na rehabilitację to Ci się przedłużył urlop? Czy coś pomieszałam? Czy można sobie załatwić takie zaświadczenie "na opiekę"? Pytam dla koleżanki. Będę wdzięczna za odpowiedź. ![]()
#3669 |
Zadomowienie
|
Mój znów tylko wodę pije. Ostatnio próbowałam dawać mu wyciskane przeze mnie soki, ale ani marchewkowego, ani gruszkowego ani jabłkowego nie chce.
Agata, ogórkową przygotowałam mu na jutro, wyszła bardzo dobra! Ciekawe czy zje chociaż trochę. Edytowane przez 8ewus8 Czas edycji: 2013-02-05 o 20:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#3670 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak naprawdę, to nie wiem po co wogóle zabieram głos w tej sprawie.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3671 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak się krztusi to go w plecy! ![]() Już nawet dziadkowie Maciowi dają całą marchewę, to Ty nie możesz być gorsza. ![]() Jeśłi Borys nie pije wody, to możesz spróbować z tym sokiem, ale jeśli pije to uważam, że nie ma sensu podawać czegoś tylko dla smaku. Bo taki sok malinowy zapasteryzowany nie ma zbyt wielu wartości. Już lepiej IMO dać rozmrożone maliny ![]() Cytat:
![]() ![]() Żartuję oczywiście ![]() Nie tyle przedłużył mi się urlop, co wzięłam zwolnienie lekarskie od pediatry na podstawie zaświadczenia od fizjoterapeuty. Z tego co pamiętam to można do 60 dni wziąć. Cytat:
![]() Babcia jak odgrzała Maćkowi ogórkową, to wzięła go na ręce żeby włożyć do krzesełka. Trzymając go na rękach dała mu na czubeczku łyżeczki do spróbowania tej zupy. Zjadł i zaczął się drzeć jak go wkładała do krzesełka. Chciał więcej i myślał, że babcia mu nie da! ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3672 | ||
Zakorzenienie
|
i my bez zębów jeszcze
Cytat:
![]() jaki tam syf... jaką kaszkę Maciuś wcina?? i jak mu idzie samodzielne jedzenie?? ![]() Cytat:
nawet obracać się nie chce z brzucha na plecy i odwrotnie - potrafi i robi to bardzo rzadko... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3673 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3674 |
Wtajemniczenie
|
Bry...czytam i czytam i nie mam czego cytowac :-D paskudna jestem wiem :-D
ANULKA , CATE , ROZOWA dziekuje za info o nawilzaczach. Na razie nie mam zamiaru kupowac, ale juz przynajmniej wiem jaki kupic w razie W...chociaz z drugiej strony dobrze miec, bo jak sie choroba zacznie, to czekac na dostawe z Allegro...bez sensu. ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- SAILLOR jak czytam o Twoim mezu to obiecuje sobie ze JUZ NIGDY NIE BEDE NARZEKALA NA SWOJEGO MEZA.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#3675 | ||||
Raczkowanie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() benka99 - moja Olwika ostatnio strasznie sie drapala i miala caly czas sucha skore. Bylam w aptece i poradzila mi farmaceutka krem Lipobase ( koszt to niecale 30zl). Powiedziala mi, ze zauwazyla, ze lekarze wielu dzieciom przepisuja ten krem. Smaruje mloda 3 dni i widze juz lekka poprawe ![]() Oliwka od paru dni zaczela tanczyc ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3676 |
Wtajemniczenie
|
Poza tym, u nas drugi zabek
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- MARTULA o nawilzaczach dziewczyny pisaly mi na str chyba 120, albo 119. Napisalas na bialo a ja z komorki tego nie przeczytam :-O
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#3677 |
Rozeznanie
|
_agata, dzięki za odpowiedź.
![]()
#3678 |
Wtajemniczenie
|
Kupilismy fotelik EASY GO, w niedziele testowalismy, mimo ze zalecenia sa inne. Niestety, ale Paula nam sie juz nie miesci w nosidelku, jest do 10 kg, Paula ma 9kg i juz jest za duza. Jechalismy 7kg, pieknie siedziala, a raczej lezala. Dzis jechalam sama o i ile w jedna strone bylo ok tak w powrotna ryczla jak glupia. A ja sama jechalam i mialam ja z tylu.
![]() ![]() |
![]() |
#3679 |
Wtajemniczenie
|
Agata wszystkiego dobrego
![]() ![]() Mam pytanie czy jak Seba nie ma jeszcze zębów to czy można mu dawać jedzenie do ręki, żeby sam jadł, czy to nie ma sensu? ![]() I jeszcze tak z innej beczki: polećcie jakieś kremy do twarzy (dzień+noc), bo szukam czegoś nowego i nie mogę się zdecydować, mam cerę normalną (ewentualnie mieszaną) i 30+ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3680 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() swoją drogą , zawsze będziesz wyskakiwać z takimi "rewelacjami"? Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ( ale kupiłam przedwczoraj taką eko i czeka w lodówce ![]() W sumie pije wodę.. nawet chętnie, czasem dolewam mu mięty trochę , wtedy więcej wypija ( ja gościa muszę dopajać ze względu na dokarmianie mm i problemy z układem moczowym, więc im więcej wypije tym lepiej). No nic.. to zostawię ten sok na "gorsze chwile" ![]() A właśnie.. wiecie, że znów wrócilismy do kp ![]() ![]() Jakby któraś potrzebowała to mam od niej przepisy na mleka zastępcze ( np dla skazowców), ja robię takie mleko jaglane i na nim robie kaszkę czasami. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3681 |
Zadomowienie
|
Kurcze musze się pożalić.... ;/ przez wcześniejszą chorobę Bo i ząbkowanie ( 3 zęby na raz
![]() ![]() I jeszcze jedno pytanie, co dajecie dzieciom na sniadanie i kolację? |
![]() ![]() |
![]() |
#3682 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wydaje mi się że to jest skok rozwojowy. Mam nadzieję, że w końcu powoli wszystko wróci do normy. U nas śniadanie, to ok. 180ml mleka, zaraz po przebudzeniu ok. 6. Potem kaszka z owocami. Na kolację też dostaje flache mm z kaszką ryżową. Podaj przepisy na te mleka ![]()
![]() |
#3683 |
Zadomowienie
|
Agata-masz jakiś przepis na torta?chcę upiec mężowi na walentynki,tylko takiego leekiego.
![]() |
#3684 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3685 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3686 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na śniadanie kaszka, na kolacje kaszka ![]()
![]() |
#3687 | |||
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
Jak to koleżanka kism określiła, córa marnotrawna powróciła ![]() ![]() Asia, 27lat TP 26.05.2012r., ur. 1.06.2012r. córcia Matylda sn ![]() Nie chcieliśmy znać płci w ciąży więc była to nasza niespodzianka, mimo że wszyscy wróżyli chłopca, teraz ogromnie się cieszymy z naszej księżniczki ![]() ![]() Pierwszy ząbek pojawił się zaraz po ukończeniu 5tego miesiąca, potem długo długo nic i teraz ok 2 tyg temu pojawiły się kolejne dwa (dwójki górne) i wczoraj walczyłam przyglądałam się i górne jedynki też idą ![]() ![]() karmienie mieszane jak pisałam od 2 tygodnia życia, bardzo dziwne w sumie, walczyłąm o laktację jak mogłam, naprawdę wydaje mi się że zrobiłam wszystko.. no ale koło 3go miesiąca się poddałam - karmienie mieszane. O dziwo mała bardzo lubiła i lubi do tej pory ssać pierś, to chyba z tego względu, że mam "wentylowate" sutki. Od nowego roku wróciłam do pracy, mała je pierś 3 razy dziennie. Zaraz po powrocie był czas że mogłam ją odstawić, nie chciała ssać, gryzła mnie strasznie.. ale przeczekałam i teraz widzę że dobrze zrobiłam bo ona potrzebuje tej piersi, rwie się jak przychodzi pora, więc odstawianie jeszcze zaczeka, nie mam az takiego parcia na alkohol ![]() Siedzieć zaczęła jak skończyła pół roku, siadać ok 7 miesiąca, później troszkę chorowała, a po chorobie mieliśmy nie skok, a jakieś szaleństwo rozwojowe, zaczęła kucać, klękać, wstawać (najpierw w łóżeczku, teraz już wszędzie), raczkować, chętnie chodzi prowadzana oczywiście ![]() ![]() Troszku poczytałam forum, ale przyznaje bez bicia, że wszystkich stron nie przejrzałam.. Fajnie widzieć, te same problemy, dylematy i radości u innych mam ![]() Mój Matyldziak świątecznie ![]() ![]() Uploaded with ImageShack.us Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
jakie posiłki zmieniasz na owsiankę i jaką owsiankę? też wydaje mi sie że powinnam coś zmienić ale własnie nie wiem co i jak Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2013-02-06 o 09:13 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3688 |
Wtajemniczenie
|
Bry... mala i mama po sniadaniu, noc spokojna, znowu jestem z Wami na biezaco
![]() MARTULA hahahaha TAK inhalatory ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3689 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() choć dziś idzie na mecz to może troszkę ponarzekam, ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3690 |
Rozeznanie
|
Witam!
Ja dołączam się do mamuś których dzieciaczki nie bardzo ze spaniem. Mój Stasiek ostatnio coś budzi się często. Opisze jak to wygląda idzie spać koło 20 śpi 2 godziny potem budzi się z płaczem i ratunek to tylko butelka z mlekiem i tak jeszcze 5 razy w nocy w sumie to przez noc zjada litr mleka około ![]() ![]() ![]() że przy jego wadze 11kg to trochę niebezpieczne zwiększć mu kaszką bo strach że się roztyje ![]() Mam któraś jakiś pomysł ? Chętnie skorzystam z rady już próbowałam dać mu sok zamiast mleka żeby tyle nie pił i go tym oszukać ale wypijał sok i za chwile chciał mleko ![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- [QUOTE=debesciara;39068586]Cześć dziewczyny! Jak to koleżanka kism określiła, córa marnotrawna powróciła ![]() ![]() Asia, 27lat TP 26.05.2012r., ur. 1.06.2012r. córcia Matylda sn ![]() Nie chcieliśmy znać płci w ciąży więc była to nasza niespodzianka, mimo że wszyscy wróżyli chłopca, teraz ogromnie się cieszymy z naszej księżniczki ![]() ![]() Pierwszy ząbek pojawił się zaraz po ukończeniu 5tego miesiąca, potem długo długo nic i teraz ok 2 tyg temu pojawiły się kolejne dwa (dwójki górne) i wczoraj walczyłam przyglądałam się i górne jedynki też idą ![]() ![]() karmienie mieszane jak pisałam od 2 tygodnia życia, bardzo dziwne w sumie, walczyłąm o laktację jak mogłam, naprawdę wydaje mi się że zrobiłam wszystko.. no ale koło 3go miesiąca się poddałam - karmienie mieszane. O dziwo mała bardzo lubiła i lubi do tej pory ssać pierś, to chyba z tego względu, że mam "wentylowate" sutki. Od nowego roku wróciłam do pracy, mała je pierś 3 razy dziennie. Zaraz po powrocie był czas że mogłam ją odstawić, nie chciała ssać, gryzła mnie strasznie.. ale przeczekałam i teraz widzę że dobrze zrobiłam bo ona potrzebuje tej piersi, rwie się jak przychodzi pora, więc odstawianie jeszcze zaczeka, nie mam az takiego parcia na alkohol ![]() Siedzieć zaczęła jak skończyła pół roku, siadać ok 7 miesiąca, później troszkę chorowała, a po chorobie mieliśmy nie skok, a jakieś szaleństwo rozwojowe, zaczęła kucać, klękać, wstawać (najpierw w łóżeczku, teraz już wszędzie), raczkować, chętnie chodzi prowadzana oczywiście ![]() ![]() Troszku poczytałam forum, ale przyznaje bez bicia, że wszystkich stron nie przejrzałam.. Fajnie widzieć, te same problemy, dylematy i radości u innych mam ![]() Mój Matyldziak świątecznie ![]() ![]() Uploaded with ImageShack.us Moja mała zaczęła pić sok malinowy jak chorowała, własnej roboty, ale lekko słodzony, ale i tak mnie to cieszyło, bo woda to wróg.. nawet podczas upałów w lipcu wypicie wody było wielkim sukcesem, rumianki parzyłam cudowałam i nic... Od 6 miesiąca wprowadziłam soczki dla dzieci, teraz doszedł "swój" sok malinowy i sok jabłkowy od lokalnego producenta. Z tym jabłkowym był kiedyś hit, bo ja go oczywiście rozcieńczam, w proporcjach 5/1 woda/sok, a mój mąż raz został z małą sam na dłużej i mówi że 3 butle 110 mu wypiła soczku, ja gały ![]() ![]() Fajnie że do Nas się odezwałaś ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.