MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!! - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-06, 07:35   #721
Moderna
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Wiecie co, ja to mam dzis pechowy dzien. Nie wiem czy wam pisałam że rozsypałam dzis w kuchni herbate granulowaną ???
Poszłam się kąpać i zawsze mój kot wchodzi do łazienki, i sobie grzecznie siedzi przy wannie. No i ja sobie leże i leże, az tu nagle kotu zachciało sie wskoczyć na okienko nad wanną (odbijał się z boku wanny) ! I co ? Poślizgnął sie i wpadł do wody wprost na moje nogi!!! Jestem tak pocieta że jakbym miała isć teraz rodzić to by mi najpierw obdukcje zrobili !!!
To tylko 2 z 5 chyba dzis akcji u mnie... Ratunku !!!
ajjjjjjjj... wspolczuje, to Ci numer wywinal .. oby sie szybko zagoilo
dobrze wiem, co to podrapania pazurami kota
Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
no tak ...ale wczoraj na moim brzuchu wypietrzyły się 2 gule i to na górze brzucha - no nie wiem co to miało być bo czkawka była na samym dole ... z tżtem niedoszliśmy do żadnych wniosków ....

boshe dopiero teraz zauważyłam ,że w tym tekście o musze i jej sexie słowo na "ch" jest calutkie - myślałam,że jak napiszę taki wulgaryzm to to się wyczachuje a tu chujowo można pisać na legalu.....
hehe... to byly na pewno kolanka!!

a z tym legalnym pisaniem to lepiej uwazac.. mi tez kiedys niewykropkowalo (a pisalam tylko relacje) i dostalam ostrzezenie
Stary 2013-02-06, 07:36   #722
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Dziewczyny proszę wypowiedzieć się już od tygodnia się pytam
czy do tych mebelków będzie pasował taki dywanik ?? Chciałam gładki biały ale jakoś nie ma takiego który by mi się spodobał są różowe błękitne i inne kolory a ten z tym słonikiem to alternatywa do białego dywanu tylko z drugiej strony na mebelkach kubuś tu słonik i ptaszek nie będzie to jakoś dziwnie i pstrokato wyglądać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 525ca1010e264a9aa9d6434747334076.jpg (68,9 KB, 31 załadowań)
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-06, 07:36   #723
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Ooo wlasnie bo zapomne - bedziecie farbowac wlosy ... No ja bym chciala ale mama 16marca przylatuje .... I boje sie ze to bedzie ciut za pozno :-/ a kupowac farbe tutaj to rozboj w bialy dzien
ja wczoraj nabyłam farbę i jutro chyba sobie farbnę A potem to gdzieś za miesiąc - czyli jakieś max 2 tyg przed porodem
Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Ja poproszę o kciuki! po 9 jadę na wizytę i mam nadzieje, że się dowiem czy odstępuję kolejkę czy nie
mówisz i masz

Witam się z Wami i ja z kawką Kanapka już nawet zostala przyjęta A Gustaw ją zaakceptował
No i kurka śnieg się rozpadał Ja nie chcę już zimy
Stary 2013-02-06, 07:40   #724
Luna0
Zakorzenienie

Dzień dobry
Dzis skonczony 33 tc
i zaraz wizyta u lekarza, mam nadzieje że nie wymyśli żadnego szpitala..

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
o
A co do bucików... to własnie na ostatnich zajęciach SR mieliśmy wykład fizjoterapeutki od wad postawy, kręgosłupa, itp. No i mówiła, że buty u dzieci to naprawdę ostateczność - dopiero wtedy jak na spacerze juz nie chcą usiedzieć w wózku i koniecznie chca maszerować... A tak to tylko i wylacznie na boso wszędzie - wtedy stópka najlpiej się kształtuje i rozwija
Buciki to tylko ozdoba, do niczego się nie są potrzebne Najwcześniej to koło 8-10 miesiąca jak dziecko koniecznie chce podotykać ziemi

Cytat:
Ooo wlasnie bo zapomne - bedziecie farbowac wlosy ... No ja bym chciala ale mama 16marca przylatuje .... I boje sie ze to bedzie ciut za pozno :-/ a kupowac farbe tutaj to rozboj w bialy dzien
Ja zafarbuje przed samym TP (tylko że ja jako skurczowa ma termin w 37tc) bo pozniej przy maluszku moze nie byc czasu

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
zaczne od wczorajszej wizyty no więc nadal krótko i nisko ale się nic nie otwiera więc mogę zostać w domu no ale mam leżeć Do tego pobrała mi wymaz na paciorka i wizyta za tydzień. Wogóle to dodała mi drugą kartę bo mi się miejsca na wizyty skońćzyły
Dostałam kolejne zwolnienie już do 8 marca.
A odnośnie bólu brzucha to powiedziała że dobrze by było jakby jeszcze ze 2 tygodnie się wstrzymać z tymi bólami jakby co nospa w ruch
No to dobrze że bez szpitala się obejdzie. Ciekawe co mi dzis gin powie
a karta tez mi się skonczyła ale docieli mi z innej kartke na pare wizyt i przypieli zszywaczem

Cytat:
Ja poproszę o kciuki! po 9 jadę na wizytę i mam nadzieje, że się dowiem czy odstępuję kolejkę czy nie
----------------------------------------------------

A więc bucików mam uwaga uwaga 37 par hahaha
Trzymam i czekam z ciekawością na relacje

Ej a buciki liczycie wszystkie? Czy do jakiegoś rozmiaru? Bo ja to mam chyba do 2 lat haha no i czy te butki z twardą podeszwą czy wszystkie?

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."

Edytowane przez Luna0
Czas edycji: 2013-02-06 o 07:41
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-06, 07:41   #725
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
czy do tych mebelków będzie pasował taki dywanik ?? Chciałam gładki biały ale jakoś nie ma takiego który by mi się spodobał są różowe błękitne i inne kolory a ten z tym słonikiem to alternatywa do białego dywanu tylko z drugiej strony na mebelkach kubuś tu słonik i ptaszek nie będzie to jakoś dziwnie i pstrokato wyglądać
o matko... jak zobaczyłam cenę to nie mogę się skupić na samym jego wyglądzie W sumie to śliczny jest... ale faktycznie tematycznie to troszkę obok
Stary 2013-02-06, 07:47   #726
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość

Ej a buciki liczycie wszystkie? Czy do jakiegoś rozmiaru? Bo ja to mam chyba do 2 lat haha no i czy te butki z twardą podeszwą czy wszystkie?
Buciki tak do ja wiem hmmm 1,5 roczku?? może mniej?? i liczyłam wszystkie łącznie z kapciami

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Cytat:
dywan jest sliczny ! ale masz racje może być pstrokato, kubuś i słonik?? ja mam kwiatki na ścianach i tapete w kwiatki, meble z żyrafką i dywan będę szukać typowo gładki bo już przesada bybyła jakby też był z jakimś wzorem.
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-06, 07:55   #727
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
corka rosy - no fajny ten blog, też podczytuję waną szafkę z bucikami i czapeczkami koszyczki się sprawdzają
a co to za blog?

bardzo ładny komplecik
Cytat:
Ja tez jutro mam wizyte wiec na wszelki wypadek prosze trzymac
trzymam kciuki.,. bardzo mocno

Cytat:
śliczny brzuszek Moderna a ty jaka zgrabniutka ślicznie cudnie po prostu

Ja nie łykam magnezu ani żelaza ani no-spy ani jednej jeszcze nie wzięlam.
dziekuje za tyle komplementow.. to jak miód na me serce

u mnie hemoglobina poleciala w dol z 14,6 na poczatku na 11,3, dlatego lekarz przepisal zelazo - inaczej bym pewnie tez nie brala

Cytat:
A właśnie jakie rozmiary czapeczek????
hmm... ja mam czapeczki w rozmiarze 56 i 62.. i jedna calkiem malutka 50 (ale zupelnie nie wiem, jak to jest w przeliczeniu na te rozmiary w centymetrach )

Cytat:
o

A co do bucików... to własnie na ostatnich zajęciach SR mieliśmy wykład fizjoterapeutki od wad postawy, kręgosłupa, itp. No i mówiła, że buty u dzieci to naprawdę ostateczność - dopiero wtedy jak na spacerze juz nie chcą usiedzieć w wózku i koniecznie chca maszerować... A tak to tylko i wylacznie na boso wszędzie - wtedy stópka najlpiej się kształtuje i rozwija

Cytat:
zaczne od wczorajszej wizyty no więc nadal krótko i nisko ale się nic nie otwiera więc mogę zostać w domu no ale mam leżeć Do tego pobrała mi wymaz na paciorka i wizyta za tydzień. Wogóle to dodała mi drugą kartę bo mi się miejsca na wizyty skońćzyły
A odnośnie bólu brzucha to powiedziała że dobrze by było jakby jeszcze ze 2 tygodnie się wstrzymać z tymi bólami jakby co nospa w ruch
no to zaciskamy nogi
dobrze, ze wszystko w porzadku

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:
dywan jest przesliczny
ale tez mysle, ze moze byc za duzo roznych wzorow, moze lepiej cos gladkiego, lub ewentualnie z kwiatuszkami czy motylkami - takie motywy bardziej neutralne?
Mysle, ze tez cos w kolorze bedzie odpowiednie (jezeli lubisz - bo byc moze masz zalozenie utrzymac wszystko w jednej tonacji)

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2013-02-06 o 08:00
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-06, 08:15   #728
nestelle
Zakorzenienie

cześć ,
ja dzisiaj miałam faaaatalną nockę .... od 3 nie śpię ..... zamiast tego myślę .....
tak podświadomie chyba się denerwuje dzisiejszymi badaniami ,czy mały zdrowy itd... tak więc poproszę o magiczne kciuki za usg- idę zbadać tą bańkę żołądka czy się wypełnia .....

a tak to nie mogę uwierzyć ,że dopiero 9 ! zawiozłam kube do szkoły,potem ninkę ,potem odebrałam kubę (2 razy w mies.ma 1 lekcje rano a potem reszte na 12.30.... ),i obiad właśnie się robi (no ale nie będziemy jeść go teraz - robie teraz bo potem nie ma czasu..) a i pranie już zrobiłam ......
Stary 2013-02-06, 08:16   #729
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
ojej ,to dobrze ,że się tak skończyło .....
a co do tej niby "wady słuchu" to wszystkie dzieci ją mają .....
choroba cywilizacyjna albo jakaś epidemia też na to chorowałam ale wyzdrowiałam

Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
jejuuu jestem i ja, androbiłam chyba ze 30 stron, a to tylko przez to ze jak zwykle przez wekend nie miałam neta, a wczoraj cały dzień zabiegany, byłam na usg III trymestru, i wsioooo w porządzeczku, takze jestem starsznie szczęśliwa.
Synuś w 30t1d waży 1580g i jest taki piekniutki ze padam z wrażenia hii tak go kochammmmm, a jak wczoraj zoabczyłam go pierwszy raz w 4d to myslałam ze bede beczeć ze szczęścia, wkleje fote mojego przystojnikaka
za wizytę. śliczny ma nos i pucki i w ogóle

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
Pochwalę się gabarytami: młoda i ja (koniec 33tyg)
pięknie cała trójka

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/recznik-z-kapturem...993784291.html
Cieńkie nie jest, miłe w dotyku i ładne. Mam porównanie z tym z Ikei http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30194836/ - ten był taki sztywny, a do tego droższy i mniejszy.
hmm.. może się na niego skuszę skoro tak mówisz. mam ten co kiedyś w biedronce był ale właśnie wydaje mi się strasznie sztywny i teraz szukam czegoś miękkiego i dużego

Cytat:
ufff skonczylam ... porzadkowac posiadajace ''kosmetyki'' dla Mlodego
eh troche tego jest ... a bedzie wiecej .. bom ladnie kolezanki prosila zeby na ''baby shower'' tez cos tam kupily haha.
- ale az sie zdziwilam ... posiadam 2smoczki 0-3m oraz 4smoczki 0-6 oraz 2smoczki 6+ .... no ale Plus taki ze to dostalam a nie kupowalam
- tak samo ze smoczkami do butelek !!! chyba ze 14 sztuk tego jest ... kszatly wiek rozne .. a butelke jak na razie tylko 1 posiadam
- ''darmowych'' pieluch sztuk 6 plus 4sztuki na Basen do7kg
- probki proszkow ... zeli .... mydelek ... i inncyh - ilosc powalajaca
- 5 opakowan ... chusteczke do ehhh
- plus dla mnie yhmmm MASA wkladek laktacyjnych ... po ciuchu licze ze sie przydadza

no nic teraz czas na Ciuszki !!!!
sporo tego masz smoczków do wyboru do koloru. patrzę na Twoje ubranka i widze, że brakuje mi półśpiochów i jakichś miękkich spodenek. dostałam od koleżanki malutkie jeansy ale są tak ciężkie i sztywne, że sama bym nie chciała ich zakładać a jakbym małemu założyła to nie wiem czy by dał radę nogę podnieść

Mokka_83 super, że macie już wózek, tzn macie zaklepany a teściowie pewnie nie spodziewali się że to taki koszt, ale dobre i 1200zł

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość

mała mi padła dziś jak mucha, pewnie przez pogodę.. więc trochę wcześniej niż zwykle mam wolny wieczór..
a jutro znów dzień imprezowy.. 90 urodziny mojej babci, więc trzeba iść świętować..
ulala to poważne święto 200 lat dla babci! (bo w takiej sytuacji 100lat chyba nie wypada powiedzieć )

zostało mi jeszcze 2 strony do nadrobienia ale to już później
Stary 2013-02-06, 08:22   #730
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
śliczny brzuszek Moderna a ty jaka zgrabniutka ślicznie cudnie po prostu

klementyna1 ja będę kupować staniki przed rozwiązaniem tam myślę 2- 3 tygodnie przed i wezmę 2 a po porodzie jak już dojdę do siebie to udam się na dokupienie ewentualnie jeszcze jakiegoś.

Ptaszysko16 to w takim tempie to my skończymy powyżej 20 Bo coś czuję że w piątek będzie kolejne 1-2 kg na plusie po ilościach zjedzonych pączków i faworków

Ewkaaa8891 będzie dobrze pamiętaj teraz to hormony płatają nam figle

Luna0 żeby czas rozłąki szybko zleciał dacie radę a maluszek siedzi grzecznie i czeka na tatę Powiem Ci że to chyba kwestia przyzwyczajenia takie rozłąki jakby częściej wyjeżdżał tż to tez by inaczej było, i fajnie że ma szanse dorobić.

jak to wyleciały szwy zaczynam się schizować

Moderna no mi się też wydawało, że się błysnęło ale po chwili stwierdziłam że to coś z moimi oczami a jednak nie.
Może i ja się skuszę na zrobienie faworków z tego przepisu

Ja nie łykam magnezu ani żelaza ani no-spy ani jednej jeszcze nie wzięlam.

Aaaa wiecie co 3 tygodnie temu mialam niską hemoglobinę i ogólnie lekarz nakazał witaminy codziennie i jedzenie mięsa itp co zawiera dużo żelaza a jak nie to mi przypisze wlaśnie żelazo dziś odebrałam wyniki i co po 3 tygodniach poszybowały do góry z 10,7 na 11,6 z 66,3 na 72 normalnie w szoku jestem takie wyniki miałam na w 3 mc ciąży więc nie sądzę żeby mi dał żelazo.

Teraz siedzę i jem truskawki

i idę Was dalej nadrabiać.
dokładnie

tata mój zbierał zamówienia ile kto chce pączków. doszło do mnie: odp: DUŻO
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-06, 08:24   #731
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

ten jest fajny ale wtedy już jako jedyny mocny akcent a ja właśnie wolała bym białe mebelki plus biały dywan (podłoga ciemna ściany jasny szary i jedna czarna bo nie przemalowuję strychu) i postawić na dodatki i na tej czarnej ścianie myślałam o takiej naklejce jak w załączniku, załącznika nie będzie bo kurcze gdzieś mi wsiąkła chyba w domu miałam na komputerze ale naklejak właśnie kolorowa z przewagą różowego miała być

ehhh mam teraz myślenie jak to zrobić

no nic zbieramy się do Poznania wizyta

Edytowane przez oliwka__
Czas edycji: 2013-02-06 o 08:25
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-06, 08:29   #732
Sorceresss
Wtajemniczenie

Dzieńdobry!

Dziewczyny za wszystkie wizyty dziesiejsze - widzę, że dzisiaj ich troszkę jest

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Cytat:
no tak ...ale wczoraj na moim brzuchu wypietrzyły się 2 gule i to na górze brzucha - no nie wiem co to miało być bo czkawka była na samym dole ... z tżtem niedoszliśmy do żadnych wniosków ....
szpagat?

Malpka, za wizytę.. dobrze, że zostajesz w domciu

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-06, 08:29   #733
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

kciuki dla wszystkich dziewczyn które maja wizyty
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-06, 08:30   #734
monicca1989
Zakorzenienie

Byłam na badaniach (morfologia, mocz, odczyn Coombsa i TSH) 75zł poszło. Mam nadzięję, że nic nowego mi się nie przypląta.

Wczoraj koleżanka wzięła te moje zakupy ze Smyka, które chciałam wymienić i udało się bez problemu

Cytat:
buty policzyłam i mój syn ma 21 par
pokaźna kolekcja

Mokka_83 śliczny wózek

trolla2405 ale szczuplutka jesteś a córcia jaka śliczna

Cytat:
a patrzcie jakie cudeńko kupiłam na dniach
i wstawiam uporządkowaną szafkę z bucikami i czapeczkami koszyczki się sprawdzają
śliczne smerfy

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziś jak kupowałam gazetę o maluszkach natknęłam się na reklamę - będzie możliwość skorzystania z badań 4D.
http://www.szczesliwe.macierzynstwo....czesliwa-mama/
i na FB: https://www.facebook.com/pages/Fundacja-Szczęśliwe-Macierzyństwo/156540684408363

Ja się nie załapię, ale może którąś z Was to zainteresuje
U mnie 12 dni przed TP więc wtedy chyba nie ma już sensu iść

Cytat:
Poszłam się kąpać i zawsze mój kot wchodzi do łazienki, i sobie grzecznie siedzi przy wannie. No i ja sobie leże i leże, az tu nagle kotu zachciało sie wskoczyć na okienko nad wanną (odbijał się z boku wanny) ! I co ? Poślizgnął sie i wpadł do wody wprost na moje nogi!!! !
Ale miałaś przygodę, dobrze że nie na brzuszek spadł.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-06, 08:33   #735
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
jak to wyleciały szwy zaczynam się schizować
no co ty ,spoko .... ja o tym pierwszy raz słyszałam także chyba to przypadek 1 na milion......
Cytat:
cześć
ja obudziłam sie dziś o 3 i już nie mogłam zasnąc beznadzieja może uda mi sie zdrzemnąć w dzień

no to obie nie spałyśmy od 3 ..... nie mogłaś do mnie przyjść - przynajmniej nie przychodziło by mi do głowy tyle głupot .....

za wizytę !!!!!! leż i pachnij .....
Cytat:
My dziś mamy wizytę na 11 a później może uda się chociaż zajechać do 1 lub 2 sklepów

Cytat:

A więc bucików mam uwaga uwaga 37 par hahaha
za wizyte !
37 par ????? a ty urodzisz stonogę ?????????
Cytat:
troszkę pstrokato ...... ale mebelki przepiękne !!!!
Cytat:
Dzień dobry
Dzis skonczony 33 tc
i zaraz wizyta u lekarza, mam nadzieje że nie wymyśli żadnego szpitala..
za tydz.!
za wizytę !
Stary 2013-02-06, 08:37   #736
czarny flamaster
Zadomowienie

Dziewczyny, mam stracha.... Chyba mój drugi "ciążowy strach".
Śledzę i czytam nasz wątek, a także blog gdzie dziewczyna jest w ciąży "tydzień młodszej" od mojej, a potem tak siadam i zaczynam myśleć. Idę jutro na wizytę, będzie normalne badanie ginekologiczne (USG nie ma w poradni) i boję sie panicznie, że usłyszę o miękkiej szyjce, skróconej, i że nie urodzę w terminie, a szybciej...
Nie wiem czemu tak sie boję. Wyniki miałam dobre, szyjka od początku ciąży jest w stanie idealnym, nie mam żadnych skurczy czy powodów by bać się. Ech.... Zobaczymy co mi jutro powiedzą.

Będę dziś robić faworki. Jestem tak leniwa, że nie chce mi się iść do sklepu i będę robić bez śmietany. Mam w planach najeść się się za wszystkie czasy. Mąż zapowiedział, że będzie później, bo spotyka się z kolegą.

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-06, 08:38   #737
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
hehe... to byly na pewno kolanka!!
Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
szpagat?
....dlaczego wam przychodza do głowy takie logiczne wytłumaczenia a mi -że to 2 dupki albo 2 głowy ???
Stary 2013-02-06, 08:41   #738
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
po prostu rewelacyjny komplecik jutro mam wizytę trzymajcie kciuki.

Cytat:

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
o to będziemy mogły lepiej porównać naszych chłopów, bo ja mam wizytę 19.02
co do torby to wczoraj przytachałam od mamy trochę większą, bo w swoją też bym się nie zmieściła
ooo widzisz to zobaczymy czy nasze bobasy rosną czy się obijają..
na suwaczku pisze mi teraz, że dziecko waży 2,5 kg.. ciekawe, ciekawe..
ja też wczoraj od mamy większą przytachałam, a mniejszą muszę jej oddać, bo suwaka się zasunąć nie dało.. a to jeszcze nie wszystko, bo paru pierdołek mi brakuje..

Cytat:
a 2 tyg to szybko przeleci.. i będzie bezpiecznie..

Cytat:
Dzień dobry

My dziś mamy wizytę na 11 a później może uda się chociaż zajechać do 1 lub 2 sklepów

Cytat:

i dawaj szybko znać.. no chyba że od razu na porodówkę pojedziesz.. taki żarcik..

Cytat:
mnie się też wydaje, że nie bardzo pasuje ten słonik do kubusia..

Cytat:
Dzień dobry
Dzis skonczony 33 tc

Cytat:
tak podświadomie chyba się denerwuje dzisiejszymi badaniami ,czy mały zdrowy itd... tak więc poproszę o magiczne kciuki za usg- idę zbadać tą bańkę żołądka czy się wypełnia .....

Cytat:
ulala to poważne święto 200 lat dla babci! (bo w takiej sytuacji 100lat chyba nie wypada powiedzieć )
dzięki.. no dokładnie 100 już nie wypada życzyć..

i znów mi pół postów ucięło co z tym wizażem..

ale dziś wizyt.. fiu fiu.. jakiś wysyp, oby wszystkie były udane..
a my się witamy w skończonym 35 tc.. czyli od jutra leci 36.. och och..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-06, 08:41   #739
misiulka06
Rozeznanie

witam się dziś na 19 mam wizytę trzymajcie kciuki.
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-06, 08:43   #740
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się
Ja przez te wyprzedaże w smyku chyba z torbami pójdę Byliśmy dzis w okolicy, więc znów zajrzałam i nabyliśmy dwupak śpiochów za 25zł i pięciopak body za 25 zł

Ale co najwazniejsze... zamówiliśmy wózek
no mi wlasnie tez ubranka zjadly dosc pokazna czesc budzetu.. ale mam wszystko i nic juz nie kupuje

Gratuluje wyboru wozka - to jak krok milowy

Cytat:
Uff, skonczyłam czytać.
No my po przygodach życia w dniu dzisiejszym ( nawet nie pytajcie co sie stało bo siara ) tez wybraliśmy wózek, na 100% będzie to Mutsy 4rider. Nie szukam nie ogladam już, widziałam dzis w sklepie i jestem zdecydowana, teraz bede polowała na okazje bo w tej ich niby promocji (owszem na inne modele jest promocja) jest 3w1 za 2700, więc mam troche czasu na poszukaniu troche tańszego. Ale wiem że chce ten wózek.
Ide zaraz spać bo padam na twarz po dzisiejszym dniu.
super, ze sie zdecydowalas
ale popytaj jeszzce, jaki jest czas relaizacji zamowienia ( u nas na wozki markowe to trzeba czekac nawet i do 10 tygodni).

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
martwię się czy jest u niej ok, czy rozwija się prawidłowo i takie tam..
ale wierzę, że będzie ok!
na pewno wszystko jest ok, trzymam kciuki
i powodzenia na glukozie

Cytat:
Moderna, śliczny brzusio I nie dziwne, że Ci ciąży... w końcu Ty taka drobniutka jesteś
ojj ciazy ciazy..no i najgorsze, ze macica siega dosc wysoko, stad te rozne dolegliwosci.. ale moze jak maluszek sie zaczenie obnizac to bedzie lepiej.. a to jeszcze 10 tygodni, przeciez brzuch bedzie jeszcze wiekszy?

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Też się zdziwiłam że tak szybko (;
U mnie niestety połknięcie czegokolwiek wtedy kończy się baardzo szybką wizytą w wc... ale co zrobić. Nie zazdroszczę Ci tego 1szego trymestru... ja na szczęście tylko czasami mam...

No i miałam pisać ze genialny ten stojak na wannę!
Tzn jak się ma wanne
wspolczuje migren z aura.. ja na szczescie tylko mam lekkie mdlosci. Mowia, ze po trzydziestce odpuszczaja.. ale to chyba jakies bujdy (ale po cichu licze, ze moze keidys... )

hehe.. cale szczescie mamy wanne i po przegladnieciu ofert to taki stojak wydal mi sie najlepszym rozwiazaniem
Stary 2013-02-06, 08:46   #741
joanna200
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:
....dlaczego wam przychodza do głowy takie logiczne wytłumaczenia a mi -że to 2 dupki albo 2 głowy ???
może jednak liczysz na bliźniaki..

Stary 2013-02-06, 08:48   #742
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
gdyż jesteś mega-kreatywna, z bujna wyobraźnią?

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:
o to to
Stary 2013-02-06, 08:50   #743
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
o następna..
to

kurka jak czytam ile macie tych ubranek to się zastanawiam, czy nie mam za mało (cała komoda) na pewno mam tylko kilka szt kaftaników bo jakoś ich nie lubię.. wolę założyć body i na to śpiochy, albo jakieś spodenki..

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:

o to to
zaraz się nam oberwie..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-06, 08:52   #744
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Hej lasesity

Wiecie co, na innym wątku co siedzę (starankowym) dziewczyna która miała termin 2 tyg po mnie urodziła 02.02 także jakby była z nami, byśmy miały już pierwszy poród, bo ona właśnie z mamusiek marcowych

Aha i pamiętacie natalkę naszą (aniołkową mamusię) - Jest w ciąży i to 10 tydzień!!
Mam nadzieję, że się nie obrazi, że tu napisałam ale bardzo ucieszyłam się jak wczoraj napisała.

U nas biało, wstałam o 8:00 było zero śniegu - po 20min tak wygląda wszystko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC05110.jpg (69,3 KB, 16 załadowań)
Stary 2013-02-06, 08:52   #745
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
o następna..
to

kurka jak czytam ile macie tych ubranek to się zastanawiam, czy nie mam za mało (cała komoda) na pewno mam tylko kilka szt kaftaników bo jakoś ich nie lubię.. wolę założyć body i na to śpiochy, albo jakieś spodenki..
Nie martw się! Ja w ogóle nie mam pajacyków Wolę jakoś body i śpioszki czy spodnie. Zastanawiałam się w co ubrać małego jak bedziemy wychodzić ze szpitala i chyba zdecyduję się na body, spodnie cieniutkie i na to takie spodenki jak ogrodniczki, ale z grubszego materiału. Tylko teraz musze poszukać w reklamówkach czy jest góra do kompletu, a jak nie, to coś wymyślimy W końcu to tylko do auta i do domu.

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-06, 08:56   #746
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki.. no dokładnie 100 już nie wypada życzyć..

i znów mi pół postów ucięło co z tym wizażem..

ale dziś wizyt.. fiu fiu.. jakiś wysyp, oby wszystkie były udane..
a my się witamy w skończonym 35 tc.. czyli od jutra leci 36.. och och..
ja też życzę twojej babci wszystkiego najlepszego !!!!!!!
za tydz.!
Cytat:

Cytat:
NIE !!!
(choć to byłoby dobre wytłumaczenie co do mojej wagi ..... )

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
gdyż jesteś mega-kreatywna, z bujna wyobraźnią?

o to to
...dobra niech będzie - to były kolanka w szpagacie .

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
zaraz się nam oberwie..
.....

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
Aha i pamiętacie natalkę naszą (aniołkową mamusię) - Jest w ciąży i to 10 tydzień!!
Mam nadzieję, że się nie obrazi, że tu napisałam ale bardzo ucieszyłam się jak wczoraj napisała.
to super -oby wszystkim aniołkowym się tez udało !
Stary 2013-02-06, 09:02   #747
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam stracha.... Chyba mój drugi "ciążowy strach".
Śledzę i czytam nasz wątek, a także blog gdzie dziewczyna jest w ciąży "tydzień młodszej" od mojej, a potem tak siadam i zaczynam myśleć. Idę jutro na wizytę, będzie normalne badanie ginekologiczne (USG nie ma w poradni) i boję sie panicznie, że usłyszę o miękkiej szyjce, skróconej, i że nie urodzę w terminie, a szybciej...
Nie wiem czemu tak sie boję. Wyniki miałam dobre, szyjka od początku ciąży jest w stanie idealnym, nie mam żadnych skurczy czy powodów by bać się. Ech.... Zobaczymy co mi jutro powiedzą.

Będę dziś robić faworki. Jestem tak leniwa, że nie chce mi się iść do sklepu i będę robić bez śmietany. Mam w planach najeść się się za wszystkie czasy. Mąż zapowiedział, że będzie później, bo spotyka się z kolegą.
Kochana, chyba kazda z nas ma czasami takie dni, gdzie jedna myśl goni kolejna, ze sie martwimy. Najwazniejsze, ze to mija - na pewno wszystko jest dobrze

smazysz dzisiaj faworki?
hmm... ja mam w domu chyba wszystkie skladniki.. moze tez sbie kilka usmaze

Cytat:
zaraz się nam oberwie..

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
...dobra niech będzie - to były kolanka w szpagacie .

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
super!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-06, 09:03   #748
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
cześć ,
ja dzisiaj miałam faaaatalną nockę .... od 3 nie śpię ..... zamiast tego myślę .....

a tak to nie mogę uwierzyć ,że dopiero 9 ! zawiozłam kube do szkoły,potem ninkę ,potem odebrałam kubę (2 razy w mies.ma 1 lekcje rano a potem reszte na 12.30.... ),i obiad właśnie się robi (no ale nie będziemy jeść go teraz - robie teraz bo potem nie ma czasu..) a i pranie już zrobiłam ......
=> magiczne kciuki
Cytat:

Mokka_83 super, że macie już wózek, tzn macie zaklepany a teściowie pewnie nie spodziewali się że to taki koszt, ale dobre i 1200zł
no dobre i 1200, nawet nie marudzę Choć z drugiej strony... skoro nie placi za całośc - nie wiem jakim prawem narzuca zakup nowego wózka
Cytat:
Stary 2013-02-06, 09:05   #749
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Wiecie co, na innym wątku co siedzę (starankowym) dziewczyna która miała termin 2 tyg po mnie urodziła 02.02 także jakby była z nami, byśmy miały już pierwszy poród, bo ona właśnie z mamusiek marcowych

o kurcze, to duuużo wcześniej urodziła.. gratulacje dla niej i dla natalki również!

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Zastanawiałam się w co ubrać małego jak bedziemy wychodzić ze szpitala i chyba zdecyduję się na body, spodnie cieniutkie i na to takie spodenki jak ogrodniczki, ale z grubszego materiału. Tylko teraz musze poszukać w reklamówkach czy jest góra do kompletu, a jak nie, to coś wymyślimy W końcu to tylko do auta i do domu.
ja myślałam o jakimś bodziaku i dresiku albo pajacyku na to, później w kombinezon
i do auta..

Cytat:
ja też życzę twojej babci wszystkiego najlepszego !!!!!!!
za tydz.!

NIE !!!
(choć to byłoby dobre wytłumaczenie co do mojej wagi ..... )
dzięki..

hihi.. czyli jednak nie chcesz.. to przyjmijmy wersję o szpagacie..

Stary 2013-02-06, 09:07   #750
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
też obstawiam bliźniaki

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości