Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 r!!! - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-06, 09:31   #1771
mela1234
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 r!!!

nie mogę się zebrać i ubrać. Planuję jechać do babci w odwiedziny i jakoś leń mnie złapał.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 09:32   #1772
Anulka_p
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość

ale za to zaczyna mnie męczyć ZGAGA , super, kocham być w ciąży!
Mnie też ostatnio męczy. Na szczęście w dość łagodny sposób.

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Cześć Ptysie Misie Kolorowe

Relacja z wizyty: Generalnie wszystko ok moje dziecię ma śliczne stopy bo tego się naoglądałam co nie miara co do płci to zrobiło psiuksa bo się zakryło pępowinką i guzik było widać więc w 19 t i 2 d ciąży NIE WIEM czy noszę synka czy córeczkę. Robiliśmy dwa podejścia na usg najpierw jedno potem wyszłam na korytarz pospacerowałam sobie w tym czasie była inna pacjentka w gabinecie i potem znowu mnie zawołali i kolejna próba podejrzenia malucha. No i wynika taki, że raczej chłopak, ale pewności nie ma żadnej Tż oczywiście widział siurka, ale ja mu tam nie wierzę
No cóż cierpliwość mamusi została wystawiona na próbę, charakterne to od początku ale najważniejsze, że zdrowe, ze mną wsio ok czuję się cudnie a ponoć wyglądam jeszcze lepiej
Za wizytę. O i żyjecie w niepewności jak my. W następnym razem się pochwali co ma między nóżkami
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 09:37   #1773
katarzynkajg
Zadomowienie

O matko dziewczyny czy wy oszalałyście nadrobiłam 20 stron z wczoraj .U mnie pogoda szaleje przed chwilą była śnieżyca taka że bloku z naprzeciwka nie było widać w 15 minut napadało tyle śniegu co przez całą zimę

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Ja kocham żelki i wywołałyscie u mnie zachciankę
Ja nigdy nie przepadałam za żelkami ale w pierwszym trymestrze były moją ukochaną przekąską

Cytat:
to chyba bardzo indywidualna sprawa.
jak urodzisz, czy cesarka czy nie, czy przetna ci krocze czy nie itp.
zalezy jak dlugi i meczacy bedzie porod.

ja tylko tyle wiem, ze w uk mozna wyjsc po 24 godzinach do domu i szybciej
Ja tu sobie smaczne śniadanko zjadam a wy o porodach, krwawieniach, nacinaniach bardzo smacznie mi się zrobiło

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Z tego co pamiętam, parę ładnych lat temu u nas z przychodni też przychodziła położna do noworodków, żeby sprawdzić, pouczyć młode mamy. Nie wiem jak teraz jest, czy nadal tak jest.
Chodzą chodzą u mojej szwagierki były w zeszłym roku 4 razy

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Witajcie
Dawno mnie tu nie było :/ lecicie z postami bardzo szybko
Ja niestety muszę mocno walczyć o moją dzidzię bo robi mi się rozwarcie szyjki niestety muszę leżeć i łykać garściami tabsy :/
Mam nadzieję że u was wszystko dobrze.
Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

No to stawiam kolejeczkę - kto co sobie życzy soczek, woda, mleczko

Miałam te badania prenatalne, w tym dokładne usg robione przez prawdziwego fachowca - dzidzia ładne rośnie, ma 5,5 cm fikało to moje szczęście i cały czas zaciekawione odwracało sie do nas przodem z pytaniem : o co Wam chodzi???? doktorek się śmiał, że ciekawskie dziecko NT 1,2 mm, kość nosowa widoczna, serduszko bije ładnie i równo. Pan doktor ładnie mi w trakcie badania wszystko tłumaczył, pokazywał. Wszystkie kończyny są, narządy też więc bardzo, bardzo się cieszę. Wyniki poznam na wizycie u ginki 5 marca. Może tym razem wszystko będzie dobrze i skończy się szczęśliwie ???
klask i:

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Zanim Was nadrobię, to piszę, bo mnie już skręca!
Stawiam soczki, piccolo i co jeszcze chcecie!

Okazało się, że ból brzucha to jednak po kolce. Mam łykać no-spę na zmianę z buscopanem co 2 h, później odstawiać. W razie czego jak nic nie przejdzie to mam jechać na izbę przyjęć położniczą. Nawet mam na w razie czego skierowanie.

Fajnie pracować w przychodni gin. bo jak czekałam na wizytę, to zobaczył mnie drugi lekarz i pyta czy już znam płeć, ja na to, że dr nie chce powiedzieć. A ten na to "to wpadnij do mnie po wizycie to Wam powiem"

Na wizycie nr 1- najpierw serducho dla uspokojenia, później przegląd nerek- podobno nic tam nie ma. Generalnie ok, mam pić 3 litry płynów

Wyszliśmy z gabinetu i cichaczem do drugiego dr.
Położyłam się na łóżku iiiii.... dziecko się słuchało rodziców, bo będzie SYNEK!!!
Także już nie muszę rozkminiać imienia dla dziewczynki. Oglądaliśmy całego synka, robił beczkę w macicy Liczyliśmy paluszki, oglądaliśmy serduszko.... cudo!!
A teraz piję i nadrabiam

Dziękuję za kciuki, jesteście niezawodne!
Gratulacje chłopczyk

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39061082]OK, mam z milion zdjęć Więc wklejam jedno
.[/QUOTE]
Śliczny kociak

Cytat:
Napisane przez chinka102 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie wieczorową porą !
Chciałam się przywitać i pochwalić dzisiejszą wizytą USG .
Próbowałam dodać zdjęcie ale nie działą mi b/t wiec możę innym razem.
Więc tak, maleństwo rośnie i to ma niezłe tempo bo jest o 7 dni starsze niż wynika to z OM nie widać żadnych wad genetycznych , serce bije jak dzwon, machało do nas rączkami i nóżkami . Cudowne uczucie !!!
Wizytę u lekarza mamy 11.02 w przychodni, ale za 2 tygodnie idę na wizytę prywatną to pewnie znowu będę miała okazje podglądnąć dzidziusia.
Poza tym odkąd nie mam 3 zmian nie mam kiedy Was nadrabiać i tego nie lubię !!!

tymczasem znikam może później spróbuję troszkę nadrobić zaległości. Trzymajcie się cieplutko !!!
klask i:
Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
porodowe siostry wizażu
Hahaha rozwalił mnie ten tekst

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Dobrze, przyznam się dziewczyny, że was od dłuższego czasu podczytuję. Ale nic nie piszę, że strachu. Ponieważ w pierwszą ciąże straciłam w czerwcu (też się wypowiadałam na wizażu) a teraz tak ze strachu i obawy wole milczeć i czytać.

Coś o sobie: nazywam się Natalia, wkrótce skończe 24 lata. Piszę z małej mieściny w województwie Pomorskim. Obecnie jestem w 15 tc. Tak jak pisałam pierwszą ciąże straciłam, przeszłam łyżeczkowanie 15 czerwca a poł roku później zaszłam w nieplanowaną ciąże, tak całkiem przypadkiem wpadłam z mężem z czego się ogromnie cieszymy. Trochę to długa historia, ponieważ chodziłam od ginekologa do ginekologa bo nie miałam okresu przez miesiąc czasu (ostatni raz we wrześniu) ponieważ brałam antybiotyk przez angine i bolały mnie jajniki. Testy wychodziły negatywnie a okresu jak nie było tak nie było. Na usg też nic nie było widać. Robiłam testy beta hcg i pierwszy wyszedł 10 mIU/ml a drugi (robiony po dwóch tygodniach) już powyżej 1450mIU/ml. Mój ginekolog już podejrzewał ciąże pozamaciczną, ale na szczęście dzidzia była i jest (odpukać w niemalowane) na miejscu. Od mikołajek wiemy z TŻ na pewno, że zostaniemy rodzicami .
Termin z usg mamy na 3 sierpnia, bo z ostatniej miesiączki nie można tego ustalić.
Wizyte mamy na 9 lutego. mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku.
Witamy

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 09:38   #1774
sarna405
Zadomowienie

wczoraj byłam w Aptece i kupiłam taki krem na rozstępy
http://www.ziaja.com/offer/kosmetyki...mamma_mia.html
Farmaceutka poleciła mówi nie drogi a naprawdę dobry..zobaczymy.
Smarowałam już wczoraj i dziś rano i skóra jest taka inna delikatna kto wie...pisze od 4 miesiąca a ja juto zaczynam 12 tydzień także nie brakuje mi dużo. A nie był drogi tylko 23,50
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 09:39   #1775
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
ja już za tydzień w czwartek USG
Wiecie jak mój syn mów na siuraka a jak na pipkę
fistaszek i kreseczka...nie wiem skąd mu się wzięło że dziewczynka ma kreseczkę pewnie dzieci w szkole mówią...ja tam mu powiłam ze mam pipke a on siusiaka, bo on chłopiec ja dziewczyna jak pytał gdzie mam jajka bo wiadomo w majtkach mnie widział, to musiałam mu powiedzieć...a ze nie widział pipki to nic ale wie że się tak nazywa hehe...
moją siostrę raz jej syn podejrzał w ubikacji i pyta mamo a czemu ty sikasz dupą
Ale się uśmiałam w szczególności z tekstu "mamo a czemu ty sikasz dupą "

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
Stary 2013-02-06, 09:40   #1776
sammi24
Zadomowienie

Cześć mamuśki to znowu ja i znowu z doskoku

Byłam dzisiaj na krwi, TŻ uprzedził w pracy, że się spóźni i też oddał, robimy mu przegląd, co by tatusiek był zdrów jak rydz i miał siły dziecko nosić a że on z tych mdlejących na widok igły, to pielęgniarkę uprzedziłam, że zaraz będzie miała takiego delikwenta i na leżance chłopak oddawal

Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze

My lecimy z 14 tygodniem, tzn jutro końcówka bo ostatni dzień i już 15sty się zacznie załączam naszą kruszynę w 12t5d bo nie udało mi się tego zrobić wcześniej

Mam wizytę u gina 12.02 ale bez usg, dzidzię pooglądamy chyba dopiero na połówkowym w marcu ale nie wiem czy wyczymamy nawet TŻ - wróg częstego USG nr 1, ostatnio stwierdził, że chyba się wcześniej przejdziemy, żeby sprawdzić czy jest wszystko dobrze. Pewnie też by chciał wiedzieć jaka płeć

Nie wiem jak Wy ale ja już czuję wiosnę w powietrzu, z tej okazji kupiłam wczoraj tulapunki i załączam zdjęcie na dobry nastrój

Czarownica1 eh ja też pasjonatka foto, bardziej amator i to taki wieloletni. Właśnie od kilku dni studiuję mozliwości aparatu - co prawda nie lustrzanka - bo dostałam od TŻ na urodziny Nikona p510 ale zdjęcia można robić kosmiczne, i zabójczy zoom - 42x a że ja dużo łażę po dzikich rejonach i fotografuję krajobrazy, florę i faunę to jak znalazł. Byłam na tż trochę zła na początku bo za te samą kasę już bym jakąś lustrzankę kupiła, obiektyw później z czasem ale teraz jestem b. zadowolona. I właśnie rozgryzam głębię ostrości
edit: a zdjęcie kicha, straciło na jakości po zmniejszeniu rozmiaru :/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0797.jpg (31,8 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0734.jpg (30,5 KB, 21 załadowań)

Edytowane przez sammi24
Czas edycji: 2013-02-06 o 09:51
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 09:41   #1777
Neni1984
Zakorzenienie

Dzień dobry Ale u mnie śniegu nawaliło No nic. Zrobiłam sobie pyszne śniadanko i idę nadrabiać
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 09:42   #1778
katarzynkajg
Zadomowienie

O matko jakie spamerki wczoraj mnie nie było i z drugiego miejsca spadłam na piąte :ha haha:
Jezu dziewczyny jak mnie dziś cycki swędzą masakraaaa

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
Stary 2013-02-06, 09:43   #1779
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
fistaszek i kreseczka...
Fajnie - kreseczka u nas mala mowi siurek i cipuszyn
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 09:45   #1780
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
fistaszek i kreseczka...nie wiem skąd mu się wzięło że dziewczynka ma kreseczkę pewnie dzieci w szkole mówią...ja tam mu powiłam ze mam pipke a on siusiaka, bo on chłopiec ja dziewczyna jak pytał gdzie mam jajka bo wiadomo w majtkach mnie widział, to musiałam mu powiedzieć...a ze nie widział pipki to nic ale wie że się tak nazywa hehe...
moją siostrę raz jej syn podejrzał w ubikacji i pyta mamo a czemu ty sikasz dupą

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

no ja ide pod koniec lutego chyba...najpierw wykorzystam urlop a potem na l4 a dopiero juto zaczynam 12 tydzień...a co odpocznę nabiorę sił
a nie lepiej wykorzystac urlop po macierzyńskim?

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 09:45   #1781
lachryma
Zakorzenienie

Bry
Wczoraj u nas była prawdziwa burza- błyskawice i te sprawy. dziwne, burza w lutym
Poza tym, zaraz zabieram się za pieczenie chlebka

Witam nową mamę
Stary 2013-02-06, 09:59   #1782
sarna405
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
a nie lepiej wykorzystac urlop po macierzyńskim?
tak się dogadałam z szefową, wybieram zaległy urlop i tegoroczny...ja wiem po macierzyńskim? macierzyński jest rok tak a zaległe urlopy to bodajże do marca trzba wykorzystać to jak rodzę w sierpniu i rok macierzyńskiego do sierpnia to z urlopem za 2013 w 2014 chyba nie bardzo..nie wiem nie znam się jestem 1 raz w takiej sytuacji bo w 1 ciaży nie pracowałam...

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

ale u nas śnieg pruszy miała być wiosna a nie zima
pragnie."

Edytowane przez sarna405
Czas edycji: 2013-02-06 o 09:57
Stary 2013-02-06, 09:59   #1783
mela1234
Zakorzenienie

Coś na smaka wam załączę. Znalazłam na FB.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 542551_591530790872965_1006214548_n.jpg (89,8 KB, 17 załadowań)
Stary 2013-02-06, 10:00   #1784
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malamaluczka87 Pokaż wiadomość
Surka - a co czytasz? może byśmy sobie zrobiły jaką listę dobrych ksiażek na ten piękny czas?;D
Musso "Potem"

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39065887]Nie chcę zapeszać, ale dzisiaj poczułam coś, co na pewno nie pochodzi od jelit ani innych niegrzecznych narządów. Ale to był jeden pojedynczy kopik i już. Teraz wypiłam troszkę colki i mam jakieś tam dziwne odczucia, ale już nie dam sobie głowy uciąć, że to to.

Kurcze, ja chyba nie jestem uczulona na bąbelki, ja czekam na kopniaki z prawdziwego zdarzenia Takie, które widać przez brzuch....[/QUOTE]

Moja koleżanka poleciła mi na przyszłość, że na pierwsze bąbelki działa napicie się czegoś bardzo zimnego, poczym położyć się na lewym boku i "nasłuchiwać" u niej działało, ja nie sprawdzłam, bo póki co u mnie za wcześnie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ale się rozpisałyście!
Aż spadłam na drugie miejsce w rankingu
Wieczorem nie miałam siły już tu siedzieć. Bratowa w szpitalu bo jej się dziecko pcha na świat (jest w 30 t.c.) pod kroplówką, szyjka jej się skraca. Niby jakby się urodziło to i tak już jest na tyle rozwinięte, że da radę, ale lepiej jakby posiedziało jeszcze w brzuchu.
Idę robić sobie śniadanie i was nadrabiać.
Niech dzidziol jeszcze poczeka na cieplejsze dni

[QUOTE=Oliath;39068122]
Zaczynam wg USG 19 tydzien dzis
QUOTE]

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
dzień dobry
dziś 17 tydz i 1 dzień czyli zaczynamy 18 tydz a to wg naszej rozpiski 5 mies

Cytat:

Relacja z wizyty: Generalnie wszystko ok moje dziecię ma śliczne stopy bo tego się naoglądałam co nie miara co do płci to zrobiło psiuksa bo się zakryło pępowinką i guzik było widać więc w 19 t i 2 d ciąży NIE WIEM czy noszę synka czy córeczkę. Robiliśmy dwa podejścia na usg najpierw jedno potem wyszłam na korytarz pospacerowałam sobie w tym czasie była inna pacjentka w gabinecie i potem znowu mnie zawołali i kolejna próba podejrzenia malucha. No i wynika taki, że raczej chłopak, ale pewności nie ma żadnej Tż oczywiście widział siurka, ale ja mu tam nie wierzę
No cóż cierpliwość mamusi została wystawiona na próbę, charakterne to od początku ale najważniejsze, że zdrowe, ze mną wsio ok czuję się cudnie a ponoć wyglądam jeszcze lepiej

Niestety Kochane nie miałam czasu Was "przelecieć" ale postaram się nadrobić dla Wszystkich mamuś i bobasków

Ale wstydniś/sia, za udaną wizytę

Cytat:

sammi24

Śliczny dzidziol i jakie piękne tulipany

A u mnie sypie śnieg A teraz żegnam się i lecę do pracy
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 10:01   #1785
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
tak się dogadałam z szefową, wybieram zaległy urlop i tegoroczny...ja wiem po macierzyńskim? macierzyński jest rok tak a zaległe urlopy to bodajże do marca trzba wykorzystać to jak rodzę w sierpniu i rok macierzyńskiego do sierpnia to z urlopem za 2013 w 2014 chyba nie bardzo..nie wiem nie znam się jestem 1 raz w takiej sytuacji bo w 1 ciaży nie pracowałam...

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

ale u nas śnieg pruszy miała być wiosna a nie zima
mi sie wydaje, ze nam jako matkom się przesuwa i nie ma bata, że do marca... tylko wracasz i wybierasz urlopy...wiesz, żeby sie nie okazało, że Cię robi w bambuko... może jeszcze jakas mamcia się wypowie

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
to teraz pojechałaś...",<slinotok>

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 10:02   #1786
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
złosliwa bestia z ciebie a ja tak bym zjadla truskawek, juz nei moge doczekac sie lata

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 10:02   #1787
mela1234
Zakorzenienie

U mnie wczoraj pięknie słonko świeciło, a dziś szaro buro.
Stary 2013-02-06, 10:03   #1788
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Mela jesteś okropna nie daruję si tych truskawek

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
Stary 2013-02-06, 10:03   #1789
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
złosliwa bestia z ciebie a ja tak bym zjadla truskawek, juz nei moge doczekac sie lata
Wiedziałam, że docenicie moją sympatyczną naturę
Stary 2013-02-06, 10:03   #1790
ita83
Wtajemniczenie

Dziewczyny czy wam też wizaż zaczyna świrować ok godz 21??
Wczoraj to w ogóle nic nie mogłam napisać bo mnie cały czas wywalało
A tak po za tym to DZIEŃDOBRY wszystkim
Stary 2013-02-06, 10:04   #1791
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cytat:
o jak ładnie nas nazwałaś Ptysi to tu jutro będzie, ze ho ho

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

brawo za wizytę..nu nu dla dzidzi, że sie nie pokazała
mogę Ci streścic co dziewczynki chciały od Ciebie otóż..zastanawiały się czy idziesz na rozprawę swoją czy czyjąś i o co chodzi z tymi rozprawami to tak po krótce
Tiaaa ja już pączki od wczoraj wcinam a i ptysia bym zjadła mniaaam no i zaraz znowu polecę do bufetu.
A na rozprawy biegam swojego klienta bo jestem prawnikiem i średnio raz w tygodniu jakaś rozprawa się trafi a resztę czasu siedzę w firmowej kancelarii. Wczoraj akurat tuż przed wizytą była i ledwo zdążyłam no ale się udało uff

A ja dalej nadrabiam. ...
Stary 2013-02-06, 10:05   #1792
sarna405
Zadomowienie

Cytat:
mi sie wydaje, ze nam jako matkom się przesuwa i nie ma bata, że do marca... tylko wracasz i wybierasz urlopy...wiesz, żeby sie nie okazało, że Cię robi w bambuko... może jeszcze jakas mamcia się wypowie

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

to teraz pojechałaś...",<slinotok>

nie wiem już sama...tyle że ja po macierzyńskim nie wracam do pracy...ja planuję powrót do pracy jak dzidzia będzie miała 3 lata i będę ją mogła do przedszkola zapisać. Tak więc będę na wychowawczym bezpłatnym bo na płatny się nie załapię.
pragnie."
Stary 2013-02-06, 10:06   #1793
surka
Zakorzenienie

Cytat:
A jeszcze tyle czasu musimy na nie czekać
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 10:06   #1794
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Tiaaa ja już pączki od wczoraj wcinam a i ptysia bym zjadła mniaaam no i zaraz znowu polecę do bufetu.
A na rozprawy biegam swojego klienta bo jestem prawnikiem i średnio raz w tygodniu jakaś rozprawa się trafi a resztę czasu siedzę w firmowej kancelarii. Wczoraj akurat tuż przed wizytą była i ledwo zdążyłam no ale się udało uff

A ja dalej nadrabiam. ...
Na pączki znalazłam przepis mojej praprababci i będę robiła za tydzień
Stary 2013-02-06, 10:07   #1795
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Najpierw macierzyński, potem zaległe urlopy.
Ja jak wrócę do pracy w 2014 (jak to brzmi), to od razu po macierzyńskim muszę wybrać zaległy urlop z 2012 (bo mi zostało jeszcze 14 dni jak poszłam na l4) i potem z 2013 jeszcze cały. Tak to wygląda
Stary 2013-02-06, 10:07   #1796
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem już sama...tyle że ja po macierzyńskim nie wracam do pracy...ja planuję powrót do pracy jak dzidzia będzie miała 3 lata i będę ją mogła do przedszkola zapisać. Tak więc będę na wychowawczym bezpłatnym bo na płatny się nie załapię.
A jaki to jest płatny? Kiedy go można dostać?
Stary 2013-02-06, 10:08   #1797
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki to znowu ja i znowu z doskoku

Byłam dzisiaj na krwi, TŻ uprzedził w pracy, że się spóźni i też oddał, robimy mu przegląd, co by tatusiek był zdrów jak rydz i miał siły dziecko nosić a że on z tych mdlejących na widok igły, to pielęgniarkę uprzedziłam, że zaraz będzie miała takiego delikwenta i na leżance chłopak oddawal

Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze

My lecimy z 14 tygodniem, tzn jutro końcówka bo ostatni dzień i już 15sty się zacznie załączam naszą kruszynę w 12t5d bo nie udało mi się tego zrobić wcześniej

Mam wizytę u gina 12.02 ale bez usg, dzidzię pooglądamy chyba dopiero na połówkowym w marcu ale nie wiem czy wyczymamy nawet TŻ - wróg częstego USG nr 1, ostatnio stwierdził, że chyba się wcześniej przejdziemy, żeby sprawdzić czy jest wszystko dobrze. Pewnie też by chciał wiedzieć jaka płeć

Nie wiem jak Wy ale ja już czuję wiosnę w powietrzu, z tej okazji kupiłam wczoraj tulapunki i załączam zdjęcie na dobry nastrój

Czarownica1 eh ja też pasjonatka foto, bardziej amator i to taki wieloletni. Właśnie od kilku dni studiuję mozliwości aparatu - co prawda nie lustrzanka - bo dostałam od TŻ na urodziny Nikona p510 ale zdjęcia można robić kosmiczne, i zabójczy zoom - 42x a że ja dużo łażę po dzikich rejonach i fotografuję krajobrazy, florę i faunę to jak znalazł. Byłam na tż trochę zła na początku bo za te samą kasę już bym jakąś lustrzankę kupiła, obiektyw później z czasem ale teraz jestem b. zadowolona. I właśnie rozgryzam głębię ostrości
edit: a zdjęcie kicha, straciło na jakości po zmniejszeniu rozmiaru :/
fotografia to fajna sprawa, i czy to lustrzanka czy inny aparat - ważne że sprawia radochę ja "siedzę" na dwóch lustrzankach, ale coś mi chodzi po głowie jakiś jeszcze dodatkowy mały aparat, żeby zawsze mieć pod ręką jak się Bąbelek pojawi. Bo taszczyć ze sobą torby, statywy i inne pierdoły to musiałabym chyba przyczepę do wózka sobie zainstalować
Marudziłam w zeszłym roku, że wenę twórczą tracę, że się wypalam... to mi Tż dziecko machnął, żebym miała modela
no i ja nie wiem czy wytrzymam do marca bo ja bym już chciała znowu zobaczyć Bąbla Na prenatalnych to ja tak wpatrzona w lekarza byłam, żeby po minie zobaczyć co się dzieje, że z wrażenia to ja tylko kątem oka zerkałam w monitor Ot zestresowane babsko

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
Mela.....:pal a:
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 10:11   #1798
mela1234
Zakorzenienie

Dobra baby przerwa w pisaniu. Jadę do babci więc się nie rozpisujcie.
Stary 2013-02-06, 10:12   #1799
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
Bry
Wczoraj u nas była prawdziwa burza- błyskawice i te sprawy. dziwne, burza w lutym
Poza tym, zaraz zabieram się za pieczenie chlebka

Witam nową mamę
słyszałam w tv, że burze mają być.
Lachryma pierwszy raz pieczesz chlebek czy to już sprawdzony przepis?

Cytat:
Na pączki znalazłam przepis mojej praprababci i będę robiła za tydzień
podzielisz się przepisem?
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 10:13   #1800
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś miałam dziwny sen...\
Śniło mi się że już urodziłam i jechałam z mężem, synkiem i narodzonym dzieciątkiem na basen. Ale w tym śnie na zmiane dziecko było dzieckiem a raz moją świnką morską. Gdy już bylismy na basenie karmiłam piersią i trzymałam dziecko na rękach i dawałam cyca a one jakoś się przekrzywiało i było w pozycji jakby stojącej tak na mnie na moim brzuchu i wtedy piło bo inaczej nie mogło zabrać się do mojego cyca. Wszyscy się na mnie patrzyli ja się nie kopałam bo cały czas dziecko na rękach trzymałam i się zastanawiałam po co ja w ogóle na ten basen pojechałąm:brzy dal:
Sorry, ale... padłam
Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
Witam się z Rana

JA już po śniadanku, wczoraj robiłam twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem do tego posypałam kanapeczki rzeżuchą pychota z samego rana

A dziś wykupiłam sobie 2 godziny jazdy i w piątek egzamin... Trzymajcie kciuki

U mnie twarożek jest na topie od 3 tygodni

Cytat:
witam i ja z rana!

ja jeszcze nic nie czuję, żadnych bąbelków ani motylków, nasłuchuje, ale nic.
także chyba jeszcze nie moja pora.

ale za to zaczyna mnie męczyć ZGAGA , super, kocham być w ciąży!
Siema Odzywaj się częściej, tęsknimy, przynajniej ja
Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
dzień dobry
dziś 17 tydz i 1 dzień czyli zaczynamy 18 tydz a to wg naszej rozpiski 5 mies

dzisiaj mam wizytę u gin o 14 trzymajcie kciuki plamienia niestety nadal mam... sprawdzi mi dzisiaj szyjkę bo te twardnienie brzucha mnie niepokoi trzymajcie mocno kciuki.
i gratki
Też czekam z niecierpliwością na 5 miesiąc, bo mam brzuch jak w 5 miesiącu A to już za parę dni
Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Witam
jestem i zyje
zdecydowanie to bylo zatrucie. Caly dzien nie moglam sie napic, ani suchara wziac, brzuch mnie bolal. A dzis juz zjadlam i herbate wypilam. Ktoras pytala czy jadlam cos innego niz zwykle - tak. Doszlam do wniosku ze nie moge kapusty kiszonej. Jak zjem surowke, pobolewa brzuch, a w pon jadlam krokiety, łazanki i kilka pierogów - wszystko z kapusta kiszona i juz wieczorem bylo mi niedobrze, ale poszlam spac, a od rana niewesolo.
Oj biedactwo Też nie mogę kapusty kiszonej
Cytat:

Niestety Kochane nie miałam czasu Was "przelecieć" ale postaram się nadrobić dla Wszystkich mamuś i bobasków
Najważniejsze, że ok i że stopy śliczne
Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
A czy Margosia to już rozwód z nami wzięła i się kompletnie do nas nie przyznaje???
Margosia ma ferie Taki urlop od nas
Cytat:
wczoraj byłam w Aptece i kupiłam taki krem na rozstępy
http://www.ziaja.com/offer/kosmetyki...mamma_mia.html
Farmaceutka poleciła mówi nie drogi a naprawdę dobry..zobaczymy.
Smarowałam już wczoraj i dziś rano i skóra jest taka inna delikatna kto wie...pisze od 4 miesiąca a ja juto zaczynam 12 tydzień także nie brakuje mi dużo. A nie był drogi tylko 23,50
Ooooo zainteresowałaś mnie. Popytam u siebie w aptekach
Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wam też wizaż zaczyna świrować ok godz 21??
Wczoraj to w ogóle nic nie mogłam napisać bo mnie cały czas wywalało
A tak po za tym to DZIEŃDOBRY wszystkim
Bo o 21 to już trzeba kłaść dzieci spać
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości