|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek cz. XXIII - czyli nie tylko o pierścionkach ;)
|
|
|
|
#3932 | |
|
Wtajemniczenie
|
Jesionowe. Chociaż w sobotę ma przyjść Pan po wymiary, przywiezie jeszcze ten jesionowy i dębowy schodek do porównania, bo nie wiem czy różnią się bardzo. Jesionowe są jaśniejsze
Cytat:
jeszcze ok. 5 lat temu można było przebierać, ale teraz niestety juz nie. Moje CV jest w każdym możliwym miejscu w naszym mieście wielu moich znajomych nie ma pracy w ogóle. Jest też inny problem z Kielcami. Niewielu pracodawców patrzy na kursy i wyksztalcenie. Kiedyś na rozmowie o prace potencjalny pracodawca zadał mi jedno pytanie: od kogo Pani przyszła? poza tym zdaje sobie sprawę, ze w przychodni stacjonarnej czy szpitalu wynagrodzenie nie przekracza najniższej krajowej, a tu stawke mam troche wyzsza, poza tym zalezy od wypracowanych godzin wscieklam sie tylko, bo szef obiecal, ze kiedy zrobię kurs X (na który wydałam 5tys.) moja stawka godzinowa wzrośnie i co? I nic cale szczescie nie musze sie z nim co dzien spotykac Juz nie musze sie stresowac, dostane wyplate
"...Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce gdzie nieuniknione przybyło i czeka..." Edytowane przez mademoiselle betti Czas edycji: 2013-02-06 o 10:43 |
|
|
|
|
#3933 |
|
Zakorzenienie
|
wypłatę za tą większą stawkę? nie dziwię się, że wkurzyłaś się na szefa
Przy twoim zawodzie chyba najgorsze jest to, że właśnie trzeba kupę kasy inwestować w kursy, a ta kasa się nie zwraca, bo stawki są jakie są. Kiedyś jak rozmawiałam ze swoją fizjoterapeutką to mówiła, że w kursy zainwestowała już jakieś 200 000zł
|
|
|
|
#3934 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko naprawię coś, bo na wii ostatnio mi youtube nie działa, a przed komputerem nie chce mi się ćwiczyć.Cytat:
![]() Jak w perspektywie masz takie wakacje, to lepiej wypoczniesz po większym wysiłku ![]() Cytat:
Muszę teraz nad jakąś dietą popracować, bo ruszam się sporo, moze nic wyczynowego, bo tańczę jedynie, ale chcę zrzucić 3 kilo, które zyskałam we wrześniu i jakoś mi nie idzie.
|
|||
|
|
|
#3935 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak na razie wtopiłam ok. 15, mam kilka podstawowych kursów, teraz bym chciała iść już w jednym określonym kierunku - jeszcze się zastanawiam jakim Jak mówię jakie mamy stawki, to nikt mi nie wierzy Wypłata po staremu niestety, ale martwiłam się, czy dobrze wypełniłam karty do Funduszu (jeśli byłoby coś nie tak, to nie zapłaciliby firmie, a firma mi )
|
|
#3936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no widzisz a ja mialam wyrzuty wczoraj ze pozno zjadlam chociaz z drugiej strony nie moge jest pozno (najpozniej o 19 noooo ewentualnie 20) bo potem nie moge zasnac i tak tez mialam wczoraj a poszlam spac o 23:30 i do 24:30 czytalam ksiazke
|
|
|
|
|
#3937 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Ja wczoraj jadłam pieczonego suma z cukinią po 22 Poszłam spać o północy.Wychodziłam z pracy o 19. Na szczęście szef mnie odwozi do domu, gdy tak późno kończymy Dziś jestem w pracy od 7:45 ![]() Jak myślicie, zostanę pracownikiem miesiąca? ![]() O 22 moja przyjaciółka przywiozła mi własnoręcznie zrobione pączki... mmmmmm! ![]() Generalnie: nic mi się nie chce, ale jak to mówi mój szef: "Asia, napier.dalamy!" |
|
|
|
#3938 | ||
|
Zakorzenienie
|
cześć
Cytat:
Jak ćwiczę coś tam, to musi też minąć ze 3h od posiłku, bo inaczej mi niedobrze, więc ogólnie mam problem z upakowaniem tego wszystkiego w ciągu dnia. Chyba że zmniejszę mocno porcje, może to pomoże. Ale nie wydaje mi się, żebym się jakoś obżerała, raczej nie jem dużych porcji, w pracy dziewczyny jedzą większe, więc sama nie wiem. Cytat:
dziewczyny, ćwiczycie ten skalpel codziennie? Czy lepiej 3 razy w tygodniu tylko? Trochę ten trening lekki taki, że nawet zadyszki nie ma, więc nie jestem do niego do końca przekonana |
||
|
|
|
#3939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli dla Ciebie Skalpel jest lekki, to może spróbuj Turbo Spalanie? To trening interwałowy, więc trochę się zdyszysz ![]() Ja przy skalpelu też się nie zadyszę, natomiast spinam mięśnie najmocniej, jak potrafię, przez co na koniec czuję, że ćwiczyłam - jestem cała spocona. Ale po turbo bardziej ![]() Chyba, że przejdziesz od razu do killera - zadyszka gwarantowana ![]() Ja ostatnio turbo ćwiczyłam 2 dni pod rząd (poniedziałek - wtorek), wczoraj był skalpel, bo byłam mega zmęczona. |
|
|
|
|
#3940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3941 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mam problemów z zaśnięciem zaraz po jedzeniu. Zresztą chyba większe znaczenie kiedy się zje ma to, co się zje. Zestaw kasza + mięso/ryba + warzywa jest dla mnie lekkostrawny.
Za to wczoraj po 17tej zjadłam smażone knedle (ziemniaki) i strasznie byłam przejedzona. Dzisiaj chyba będę ćwiczyć, więc obiad z knedlami odpada. No, chyba że przełożę ćwiczenia na jutro ![]() miskowa, moim zdaniem lepiej skalpel 3 razy w tygodniu, a w 1, 2 dni dorzucić coś intensywniejszego. A od początku skalpel Ci się wydawał lekki (nie chodzi mi o sapanie, tylko zmęczenie mięśni)? |
|
|
|
#3942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3943 |
|
Zakorzenienie
|
te wcześniejsze podobne robiłaś bezpośrednio przed skalpelem? jeśli tak, to wychodzi na to, że skalpel to za mały wysiłek dla ciebie, więc bez sensu tracić czas na nieefektywne machanie
no, a jeśli przed skalpelem miałaś sporą przerwę, to może po prostu nie dajesz z siebie wszystkiego? W Skalpelu akurat ćwiczenia dobrane są tak, że łatwo je oszukać - w sensie robisz tylko ruch nogą = żadny efekt, maksymalnie napinasz mięśnie = zmęczenie, z trudem robisz ostatnie powtórzenie generalnie, masz robić tak, jakby twoja noga, ręka czy na co tam ćwiczysz ważyła tonę, spinasz się maksymalnie (takie dodawanie ciężaru przy braku obciążenia) |
|
|
|
#3944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3945 |
|
Wtajemniczenie
|
Podoba mi się taka moda na ruch i sport
![]() Wczoraj ćwiczyłam ponad godzinę na wii fit. i dzisiaj mam zakwasy
|
|
|
|
#3946 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Cały dzień miałam jakiś taki zalatany. Miałam niespodziewaną wycieczkę do Warszawy - w taką pogodę pojechałam sama autem ![]() ![]() Cytat:
Kurka, w tym tygodniu zaniedbałam ćwiczenia czuję się coś niewyraźnie, więc siedzę pod kocem z książką
|
|
#3947 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
my też jesteśmy przy teściach za mamy zdrowieCytat:
zresztą do dziś do mnie to nie dochodzi ![]() Z pracą się mocno zastanawiam. Pracuję w budżetówce nikt mnie na bank nie zwolni czy pójdę teraz czy za 5m-cy.Lubię to co robię,ale teraz kolegi nie ma, dużo pracy i stres, a tego nie chcę. Na dodatek to baardzo specyficzne środowisko w ubranie służbowe już przestaję się mieścić, więc chyba od poniedziałku zacznę chodzić w swoich (z tym akurat nie ma problemu, bo mam zgodę ).Z drugiej strony boję się, że się zaszyję w domu i zgłupieję z nudów do porodu ![]() No i nie wiem kiedy iśc na L4.Zawsze są za i przeciw ![]() My jesteśmy strasznie wygodni, dlatego wiem, że odczujemy zmianę ![]() Marzę żeby być mini po ciąży, ale ciężko z tym będzie, tym bardziej, że ja nie jestem drobnej budowy ![]() Wy o odchudzaniu i zdrowym żywieniu, a my wczoraj byliśmy na boskiej pizzy
|
|
#3948 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia : gratulacje!
Kurczę, ja już nie wiem co ja mogę jeść przy kp? Wszelkie rady mile widziane.... Hania : to tak dużoci biust w ciąży urósł? Ja się trochę boję co będzie po karmieniu, wszyscy strasza, że masakra jakaś. Jakie macie doświadczenia dziewczyny?? Ale tu fajnie, sportowo...jeszcze 4 tygodnie i pasuje zacząć coś lekkiego ćwiczyć.. |
|
|
|
#3949 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój Tż ostatnio przebąkuje o dziecku, a ja jestem na NIE, po prostu sobie tego nie wyobrażam Cytat:
Jak tam Amelka? I gdzie są zdjęcia ja się pytam Debrah, FB mi właśnie powiedział, że mogę Cię znać (jeśli dobrze pamiętam, że Ty to Ty) ![]() Jakaś wątkowa moda na ćwiczenia i dietowanie
"...Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce gdzie nieuniknione przybyło i czeka..." Edytowane przez mademoiselle betti Czas edycji: 2013-02-10 o 17:25 |
||
|
|
|
#3950 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a dlaczego ja Cie nie mam na fb ![]()
|
||
|
|
|
#3951 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem kochana, zapraszam, musisz mnie tylko namierzyć
|
|
|
|
#3952 |
|
Zakorzenienie
|
nie chce popelnic gafy wiec profilaktycznie wysle Ci moje dane na priva
|
|
|
|
#3953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jak karmiłam młodą to jej nie oszczędzałam, nawet bigosu w święta zjadłam. Na szczęście jakieś większe kolki nas ominęły.
|
|
#3954 |
|
Zakorzenienie
|
oo tak wlasnie!!! o jablkach zapomnialam!!! moja kuzynka wciagala kilo jablek dziennie plus sok jabkowy a potem sie dziwila ze mloda brzuszek bolal hahaha
|
|
|
|
#3955 |
|
Zakorzenienie
|
A ty już nie karmisz Małej Sanetko?
Mogę spytać dlaczego? No mi się wydaje teraz, że prawie nic nie mogę, normalnie gorzej niż przy cukrzycy chyba? Chociaż nie, nie może być gorzej niż wtedy ))
|
|
|
|
#3956 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam 70 F biustonosze na czas karmienia. Normalnie nosiłam 70 D...a teraz to mam raczej 70C...strasznie mi cycochy zmalały. I dupa Tylko nogi dalej walcowate- no ale takie genyZnaczy jaka masakra?? Odnośnie wyglądu piersi?? Ja tam nie wiem moje wyglądają zupełnie normalnie ![]() Co do jedzenia- coż musisz obserwować . Są dzieci które mają w miarę dobrze rozwinięty uklad pokarmowy, nie mają nietolerancji laktozy i generalnie nie reagują źle na to co mama zje. A są takie jak moja- z bardzo wrażliwym układem. Ja to przez 6 miesięcy jadłam cukinie, marchewkę, banany, ziemniaki, ryż, bułki, makaron i kurczaka. Zero nabiału, zero owoców, produktów wzdymających, smażonych, mocno przyprawionych Oczywiście zero alergenów tj orzechy, cytrusy, czekolada. No i moja fatalnie reagowała na cukier- także słodycze też odpadały. Nie dziwota że tak wychudłam
|
|
#3958 |
|
Zakorzenienie
|
No np w otoczeniu - mama, teściowa, siostra - panuje opinia, że kp niszczy biust, że obwiśnie, będzie zmasakrownay. Żadna z nich nie karmiła, siostra dzieci jeszcze nie ma, ale wiadomo potarza się to co się usłyszało... boję się, że mi zostaną takie wiszące "uszy spaniela", tymbardziej, że nie miałam dużego biustu nigdy, wcześniej 65C/D, teraz 65E.
Mała kolek nie ma, ale ponąć przychodzą po 3 tygodniu życia dopiero, na razie mamy problem z gazami. Pręzy się, popłakuje, przez sen też, i widać, że próbuje "wydusić" bączki, bo nogi podkurcza. Podaję od niedawna espumisan, ale tak sobie myślę, żeby biogaję kupić? ja nie mam planów odnośnie kp, ale myślałam, żeby może do czasu rozszerzania diety - zobaczymy, zwłaszcza, że miałam problem z laktacją, ale powalczyłam i zeszłyśmy z mm. |
|
|
|
#3959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozmiar też wrócił mi do tego przed ciążą (65F). Wagowo też ważę jak przed ciążą ale ja z kolei mialam bardzo urozmaiconą dietę, bo Synek tolerował wszystkie pokarmy (nie testowałam tylko wzdymających i przez pewien czas smażonych).Na początku u nas też był problem z gazami. Testowaliśmy bobotic, kładzenie na brzuszku aż koleżanka doradziła mi picie herbatek na laktację, które mają m.in. koper włoski. Piłam 2 razy dziennie i problemy minęły jak ręką odjął. Od wczoraj jest u nas piękna zima
|
|
#3960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będę szczera: gdybym miała tylko ją to by mi to różnicy nie robiło, mogłaby mi godzinami przy piersi siedzieć. Ale jest jeszcze B który też mojej uwagi potrzebował dlatego podjęłam decyzję że przechodzę tylko na mm, było mi łatwiej szybko małą nakarmić, ona najedzona i szczęśliwa spała albo się bawiła ![]() Dopiszę coś jeszcze w klubie
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2013-02-08 o 18:16 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:10.

:
poza tym zdaje sobie sprawę, ze w przychodni stacjonarnej czy szpitalu wynagrodzenie nie przekracza najniższej krajowej, a tu stawke mam troche wyzsza, poza tym zalezy od wypracowanych godzin

Luty będzie ciężki, mam już to zapowiedziane. Praktycznie codziennie będę siedzieć po godzinach. Ale na końcu tej męki będą 2-tygodniowe wakacje

czuję się coś niewyraźnie, więc siedzę pod kocem z książką
za mamy zdrowie
w ubranie służbowe już przestaję się mieścić, więc chyba od poniedziałku zacznę chodzić w swoich