|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 |
|
8 | 16,00% |
| Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 |
|
28 | 56,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8
Cytat:
![]() . No ale my dopiero na wiosnę chcemy robić hydraulikę i jechać z wykończeniówką, dopóki starczy nam kasy, siły i o ile dostaniemy jakiś kredyt. Dobrze, że Tż jest obeznany w temacie budowlanki, bo inaczej bym chyba oszalała
|
|
#4113 |
|
Zakorzenienie
|
uff na teraz wyprakowych rzeczy spisywania dosc. potem zas siade, pora na kawusie
|
#4114 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do prania... Ja mam tutaj je już półtorej roku i je tylko raz delikatnie ściereczką przetarłam A mam kolor ciemny naturalny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4115 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy ma któraś z was telefon z heyah?? Zaczyna mnie irytowac ta sieć na poważnie. Włanczam promocje rok ważnosci kąta po czym sprawdzam i mam ważne do 2014, a po 2 tygodniach dostaje smsa, że za 10 dni stracę możliwości wykonywania połączeń. Nosz kurde co jest grane??
|
#4116 |
|
Zakorzenienie
|
czeeeść!!
ale miałam wczoraj fatalny dzień. już mnie dołuje to siedzenie w domu. poszlismy wieczorem do kina i myślałam że tam zejdę ![]() a jeszcze ta szkoła rodzenia dziś. 2 godziny... może przynajmniej krzesła będą wygodne. albo będziemy na podłodze chociaż siedzieć... |
|
|
|
#4118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja kupiłam wszystko tu http://moda.allegro.pl/listing/user.php?us_id=21469799 ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- pawie oczko to jakie imię wybraliście? u mnie w końcu stanęło na Lilce lub Karolinie ( z naciskiem na Karolcie)
|
|
|
|
|
#4119 |
|
Rozeznanie
|
Heloł
Justi dzięki za linka do kołdry i gratulacje z okazji rocznicy i 26 tcBanka za 27tc ![]() Vil moja mała też tak ma Ja próbuję zasnąć, a Ona sobie tańczy ![]() vujka za 25tc ![]() ankaa za 26tc ![]() Cloche ale Wam fajnie Tęskno mi za tym czasem jak się wprowadzaliśmy No chociaż teraz będę mogła urządzać pokój małej, więc zawsze coś![]() A i wczoraj pierwszy raz wzięłam aspargin zamiast normalnego magnezu i nie obudził mnie żaden ból nóg w nocy ![]() Dziewczyny powiedzcie mi jeszcze czy rozstępy zawsze na początku są czerwone czy mogą być od razu białe???
|
|
#4121 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nadal czekam na info od teściowej odnośnie OC i dopóki mi nie da znać to jestem uziemiona w domu ![]() Ale chociaż posprzątałam sobie trochę w kuchni
|
||
|
|
|
#4122 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tż nawet jak żartuje lub zwraca się do brzucha to właśnie tym imieniem
|
|
#4123 |
|
Zakorzenienie
|
Sharp mi bardziej podoba się Karolina
![]() Pawie oczko Nela bardzo fajnie |
|
|
|
#4124 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
za oknem znow zima. kiedy to sie skonczy? Motylku - dzieki za priv ciekawe stroj ma jednak spory wplyw na to "co widzimy".Cytat:
![]() ja czesto kupuje ksiazki na allegro wlasnie. ludzie kupuja nowe, czytaja i wystawiaja taniej...mozna trafic na fajne oferty. co do kwiatow - masz racje, kazda kolejna byla juz bardziej zakrecona i jak dla mnie mniej wiarygodna :P |
|
|
|
|
#4125 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki Cytat:
Dzięki chyba tak Cytat:
u mnie chodzi o to, że kot chodzi po parapecie i strasznie brudzi nam rolety Myślałam o tym, żeby montować na gzymsie ale będzie problem z otwieraniem okna ![]() Wytłumaczyłaś bardzo dobrze, dziękuję Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a co do rozstępów to wydaje mi się, że świeże są zawsze czerwone choć ja mam jakieś stare na piersiach i nie przypominam sobie aby kiedykolwiek był czerwone
|
||||||
|
|
|
#4126 |
|
Zakorzenienie
|
jeju ale mi się podoba imię nela
![]() sharp ja bym wybrała lilkę. ale to tylko dlatego że karolina mi sie źle kojarzy
|
|
|
|
#4127 |
|
Zakorzenienie
|
no też myśleliśmy
TŻtowi się jeszcze podobała Adrianna (ale ja nie chciałam), Aleksandra (teściowa chce Ole, ale mam w najbliżeszj rodzinie Alę więc jak dla mnie to bez sensu), Weronika (średnio mi się podoba). Ogólnie patrzyłam żeby imię miało ładne zdrobnienie jak Karolcia, Nelcia, Lila więc tamte mi nie pasowały![]() a co do rozstępów to też mam kilka na piersiach. Są okropne
|
|
|
|
#4128 |
|
Zakorzenienie
|
tfu tfu. odpukać u mnie na razie rozstępów brak.
któraś wspominała o tym kremie na rozstepy palmers. używam od grudnia na zmianę z oliwką rossmana i tak - jest fantastyczny
|
|
|
|
#4129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale też mam kilka imion to mi się bardzo źle kojarzą i nigdy tak nie dam dziecku na imię, na pierwszym miejscu jest Beata, a później Danuta i Diana ![]() dobra zabieram się za faworki i pranie jeszcze muszę wstawić.
|
|
|
|
|
#4130 |
|
Zakorzenienie
|
nieee ogólnie ważność konta.
Biorę się za sprzątanie...
|
#4131 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale nic to, przynajmniej się dziś wyspałam ![]() Cytat:
ale ja w nocy też mam twardy... Może to rzeczywiście kwestia pęcherza. Może daj sobie kilka dni na tej dawce jaką masz i jak będziesz czuła nadal dyskomfort to zwiększ? Ja od dziś jadę na 4x1 fenoterolu bo wczoraj miałam skurcze znów cały dzień Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
to piękny staż macie )
|
||||||
|
|
|
#4132 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale co tam, to ma się nam podobać a nie innym. Teściowa zaskoczona bo chciała mieć jakieś "święte" imię i zaproponowała nam Amelkę Aaś - Maja i Ala też brałam pod uwagę, ładne
|
|
#4133 | |
|
Wtajemniczenie
|
apropo SR
wczoraj mieliśmy mieć 1 zajęcia a mój tż stwierdził, że nie będzie ze mną chodził i koniec! jestem załamana ![]() ![]() powiedział, że SR to jest strata kasy, i że jest dla rozkapryszonych panienek i że chyba mam za dużo wolnego czasu ![]() nie no poryczałam sie i mi sie odechciało samej jechać.. mam jeszcze szanse w marcu ale tak mi tz obrzydził ta SR ze sama juz nie wiem.. zaczął mi jakies filmiki puszczać na necie nt łagodzenia bólu porodowego, potem kąpiel dziecka i mówi że na necie wszystko jest, że szkoda kasy że za to 300zł bedzie na jedzenie dla dziecka na cały miesiąc..niby tak ale jak on wydaje na sprzęty elektroniczne różne o wiele więcej (np głupiego pendriva za 100zł) to niech nie mówi o tym ile zaoszczędzimy, bo zarobiłam 4 stówy ostatnio w 2 dni i chciałam przeznaczyć na SR..no to nie..trudno mnie nie jest przykro że dużo strace z tej szkoły tylko ze nie mam wsparcia w tżcie.. nie sądziłam, że sie będzie tak zachowywałWczoraj jeszcze mi tż "posłodził": " Jesteś inteligentną i wykształconą kobieta, tyle różnych rzeczy potrafiłaś z neta wygrzebać nt hormonów itp a teraz potrzebna ci jest jakaś baba z wykształceniem zawodowym żeby Ci pokazała jak sie kąpie dziecko i sie rodzi?" heh... sama nie wiem ![]() qrcze teraz doszedł inny problem, bo u nas w mieście zamknęli jednak w jednym szpitalu porodówkę i przenieśli do tego gdzie chce rodzić.. i podobno są tak przeładowani, że już nie dają rady. Jeden lekarz podobno powiedział pacjentce, że może poprowadzić jej ciążę ale nie daje gwarancji, że zostanie przyjęta jak zacznie rodzić.. i jestem przerażona, bo qrde nie po to chodze specjalnie do 2 gina prywatnie z tego szpitala, żeby potem leżeć na korytarzu i wysłuchiwać teściowej która mi radziła inny szpital.. no ale skoro zamknęli 3 porodówkę to wszędzie będzie przeładowane moim zdaniem więc mam nadzieje, że do maja sie wszystko unormuje.. podobno cały personel przeszedł teraz do tego mojego większego szpitala i sie śmieją że maja tyle położnych i lekarzy że każda pacjentka ma osobistego.. podobno wczoraj przyjęli 25 kobiet i było 6cc.. masakra.. 19 lutego mam wizyte to sie wszystko popytam, bo qrcze nie może tak być Cytat:
Edytowane przez Paulina 87 Czas edycji: 2013-02-06 o 11:45 |
|
|
|
|
#4134 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia - wstawil Ci sie dwa razy link do reczniczkow-pieluszek, a kocyka nie ma
![]() Pawie oczko - wargi sromowe czasem podczas byle jakiego mikrourazu (otarcie, uderzenie, przyszczypanie) moga spuchnac pewnie poczulas spuchniete, a pozniej krew zdazyla odplynac i wszystko wrocilo do normy nie przejmuj sie. ja mam w pachwinie pieprzyk. teraz w ciazy kiedy wszystko jest tam bardziej ukrwione stal sie bardziej odstajacy (byl plaski) i miekki. rodzinny ocenil, ze to wlokniak, ktorym mam sie nie przejmowac. "ciachnie sie" pewnie nawet bez znieczulenia i bedzie spokoj dostalam skierowanie do chirurga, musze sie zapisac i dopytac czy trzeba znieczulenie i szwy, czy mozna to wymrozic/wypalic/odciac bez. i czy lepiej teraz czy poczekac na po porodzie. na razie jednak moja glowe zawraca szyja...wiec chirurga odpuscilam ciekawe co mi dzisiaj endo powie po usg (ide na 18)
|
|
|
|
#4135 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aleksandra - bardzo mi się podoba, ale nie wiem co ja mam do tych imion z top10, nie i tyle Weronika- mamy wspólną z Tż przyjaciółkę o tym imieniu, i jakoś średnio mi się podoba skoro nie Nela i Lila to może faktycznie na tej Karolci zostanie ![]()
|
|
#4136 |
|
Zadomowienie
|
Trochę posprzątałam bo już nie mogłam patrzeć na tą podłogę, to chyba znaczy, że wracam do życia
teraz kawa i film, mam do wyboru Nędzników i Anna Karenina widziałyście, który lepszy ?
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-02-06 o 11:38 |
|
|
|
#4137 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może spróbuję gdzieś zamówić skoro tak zachwalacie, bo dużo pozytywnych opinii słyszałam a i cena przystępna z tego co się orientuje ![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
![]() a za Ciebie i usg 3mam kciuki ![]() a teraz spadam stąd, ciaooooo i do później!
|
|
#4138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80197413/
|
|
|
#4139 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko ciekawa jestem ... Cytat:
bardzo ładne ![]() u nas dopiero 4,5 roku ![]() Cytat:
![]() ja też :/ ale chyba skóra mi się rozciąga, bo są sine, czyli wychodzą stare ... ale paskudztwa ... już wolę na brzuchu, a te zrobiły się w takim miejscu że dekoltu głębszego już nie ubiorę ... Cytat:
a leżysz i masz skurcze czy ruszasz się? ja muszę przetestować "w terenie" jak to wygląda ale dopiero w piątek wyjdę bo już muszę (ostatni dzień oddania książek do biblioteki).a jak się czujesz po fenoterolu? poza skurczami ... mi jednak tętno trochę skacze mimo isoptinu, i wczoraj jak robiłam mężowi kanapki to mi łapki latały trochę. ale i tak uważam że ten kto wynalazł ten lek powinien Nobla dostać
|
||||
|
|
|
#4140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja spadam dziewczynki , wkoncu sie doprowadzilam do uzytku heheh, lece moze cos zakupie dla babyka , obiad w kfc dzisij
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.

)
mąż już wykańcza chałupkę, ale sporo jeszcze roboty... i w kwietniu będziemy mieli czas na pozbieranie manatek z mieszkania i przeprowadzkę. od 1. maja oficjalnie już będziemy "przeprowadzeni" 

i czy zamawiacie jedną na całe okno czy po dwie, mniejsze, żeby były na jedną szybę?
Ja mam tutaj je już półtorej roku i je tylko raz delikatnie ściereczką przetarłam 
Ślub 27. X. 2012

i gratulacje z okazji rocznicy i 26 tc

Myślałam o tym, żeby montować na gzymsie ale będzie problem z otwieraniem okna 
ale ja w nocy też mam twardy... Może to rzeczywiście kwestia pęcherza. Może daj sobie kilka dni na tej dawce jaką masz i jak będziesz czuła nadal dyskomfort to zwiększ? Ja od dziś jadę na 4x1 fenoterolu bo wczoraj miałam skurcze znów cały dzień