My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 8 16,00%
Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 28 56,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-06, 00:31   #4051
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
rosnie mi konkurencja swietne aukcje.
W wyszukiwaniu aukcji to Ty masz mistrza

A ja dziś z nudów oglądam allegro i chyba za niedługo skończę, bo jest za dużo fajnych aukcji

---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ----------

Śliczny komplecik!
http://allegro.pl/body-koszula-hm-4-...991979639.html

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 01:01   #4052
minkionka
Raczkowanie

Pochwalę się małym zakupem
Kupiłam dziś 3x śpioszki z rękawem 3/4 i spodenki dresowe (wszystko rozmiar 56). Mąz spytał, czemu takie kupuję skoro nie wiem, jaki się urodzi nas zsyn- no tego nikt mi nie powie więc kupię część mniejszych częśc większych rzeczy. Dobrze rozumuje? Zamiast sobie coś kupić to ja pol dnia najchętniej bym w smyku posiedziala. Znacie jakies dobre promocje na ciuszki itp? Pepco, netto? Wiem, że to glupie ale czasem niektore z Was upolują tam coś ciekawego, a ja uwielbiam wtedy buszować i sprawić coś naszemu maluszkowi. Dzisiejsze kupilam w smyku- tam teraz też dużo okazji, i są sliczne rzeczy

Druga ważna rzecz:
Pisałam do Was o piekącym bólu pod żebrem(mostkiem) i odretwienie skory w tym miejscu. Otóz doczytałam i to... zgaga!!! Czy to możliwe? Zawsze zgagę kojarzylam z niesmakeim w ustach a tu okazuje się, ze owszem, czasem promieniuje do szyi, przelyku ale objawia się piękącym bolem w tych miejscach:
"Zgaga (niestrawność) – jest to jedna z najpowszechniejszych chorób układu pokarmowego. Przejawia się piekącym i bolesnym bólem, który wiąże się z przedostaniem się kwaśnego soku żołądkowego do przełyku. Ból najczęściej odczuwa się w nadbrzuszu, za mostkiem bądź może emanować do gardła, krtani i szyi. "

I co Wy na to? Ma ktoś z as doświadczenie ze zgagą?:-( Nie wiem czy mogę moje objawy wlasnie w ten spobob interpretować. Moj lekarz mi odpisal na sms-a , ze nie powinno mnie to martwić. nic wiecej. ani co to moze byc ani nic:-(

Help help
Stary 2013-02-06, 07:15   #4053
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
No nie, dziewczyny! Nici z mojej jutrzejszej wyprawy do przychodni. Powstrzymywalam się jak mogłam, ale ostatecznie ukroiłam sobie kawłek ciasta, potem drugi i trzeci Jest taaakie pyszne
No nic, na glukozę pojdę w pt. TŻ ma ranną zmianę więc do wstania też będę miała większą motywację
A Wy tu jeszcze o pączkach, faworkach... Jak tu się oprzeć?
to dzień wcześniej przed glukozą, w wieczór powinien byc post od słodyczy? nie wiedziałam

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
W czwartek idę do pracy się pożegnać i z tej okazji mialam im przynieść ciacho.. Ale nie brałam pod uwagę, że będzie tłusty czwartek, a w tłusty czwartek zawsze do nas przysyłaja dostawcy masę pączków..
Teraz sie zastanawiam czy może nie zrobić czegoś bardziej do jedzenia -np. sałatki?? czy to głupio jakoś?? sama juz nie wiem..
piec czy nie piec o to jest pytanie
ja bym przyniosła ciacho. jakieś dobre, żeby była odmiana od pączków/chrustu
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 07:20   #4054
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
faaaajny Elmo ja dostalam piekne adidaski z elmo. w niedziele zrobie fotki - jak bede u mamy.

no i wstawie fotki gniazdka mojego Nelciaka 25 tydzien

(druga fota bez lampy, bo tz uznal, ze legginsy przeswituja i widac majciory aaa i koszulka obcisla, bo chcialam zeby brzuch bylo widac )
Piękny brzuszek, na drugim foto dużo większy niż na pierwszym

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ale mnie zatkało. Jak to "nie ma czasu"

Ech czas znalazł, TŻ musiał się zwolnić z pracy by ze mną jechać i UWAGA nie umiał tego wypełnić i dzisiaj dalszy dzień dowiadywania sie i załatwiania
NIGDY WIĘCEJ

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość

kurcze... znowu zaczynają mnie męczyć wymioty!! przecież to już 22 tydzień...
podpowiedzcie mi proszę, zdarza się Wam jeszcze w tym okresie ciąży wymiotować??
Ja wymiotuję tylko po bananach i kebabie...
Ale zdarza się

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
W porównaniu z Twoim to mój jest gigantem i mega piersi , a też w 28 tyg 9 kg na plusie, pokazuje mojego potwora (sory, że w stroju zakonnicy, ale takie najaktualniejsze)

No właśnie ja mieszkam przy grutn\owej drodze i okna są tak zakurzone, że już światło dzinnie się nie przebija a kobiety w ciąży podobno nie powinny myć okien bo trzeba ręce długo podnosić

No właśnie nie wiem jakie u niego w domu się faworki jadło

8,5 + 10 wysyłka i nic więcej od tego sprzedawcy
Piękny Jeszcze w tym stroju

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
a właśnie!!!
laski, wypadły mi RZĘSY!!!!!!!!!
i nie mam pojęcia o co chodzi, czemu?!
i oby odrosły jak najsyzbciej bo zostało mi ich po pare sztuk

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
diabli, salviae - piękne brzuchatki z Was
--------------------------
Jak zwykle była godzinna obsuwa u lekarza.
No ale trzeba się z tym u niej liczyć. Moja mała ledwo wysiedziała na
Łoooo o jej może jeszcze przystopuje?!
Duży chłop Ci rośnie
Ale podobno duży się rodzi, mały po świecie chodzi, a mały się rodzi, duży po świecie chodzi

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
masakra juz 4000 postów??:P mój mąż okupował komputer, potem ogladalismy serial i dopiero zaglądam. przeczytałam dziś do końca książkę,,Bezpieczna Przystań" wzięłam się za ,,Kwiaty na poddaszu"... szkoda ksiazek kupować bo starczaja na 2-3 dni
Oj uwielbiam tą serię. Jeden wieczór i po książce

Cytat:
mamy blisko domu moj bankomat i czesto bierze karte wlasnie zeby wybrac i miec np. na paliwo albo jakies kanapki w pracy czy cos w sklepie niestety nie da sie placic, choc w centrach handlowych (gdzie czesto parkuje, bo za darmo) to sobie wybiera kase z bankomatu i ma on ma glupie konto, bo tylko kilka bankomatow bezplatnych i ciezko je znalezc.

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Nuna, kwiaty pewnie Cie pochlona jak mnie przeczytalam je, pozniej platki na wietrze i teraz juz nie pamietam czy a jesli ciernie tez.... jeszcze jest 4 czesc kto wiatr sieje, ale do tej juz na pewno nie udalo mi sie dotrzec.
Polecam i czwartą choć już każda kolejna się ciągnie
Ja akurat kupuję książki, bo lubię posiadać Ale znam ludzi, co kupują książki w empiku, czytają i oddają bo jest 30 dni na oddanie

Cytat:
Napisane przez minkionka Pokaż wiadomość
Kupiłam dziś 3x śpioszki z rękawem 3/4 i spodenki dresowe (wszystko rozmiar 56). Mąz spytał, czemu takie kupuję skoro nie wiem, jaki się urodzi nas zsyn- no tego nikt mi nie powie więc kupię część mniejszych częśc większych rzeczy. Dobrze rozumuje? Zamiast sobie coś kupić to ja pol dnia najchętniej bym w smyku posiedziala. Znacie jakies dobre promocje na ciuszki itp? Pepco, netto? Wiem, że to glupie ale czasem niektore z Was upolują tam coś ciekawego, a ja uwielbiam wtedy buszować i sprawić coś naszemu maluszkowi. Dzisiejsze kupilam w smyku- tam teraz też dużo okazji, i są sliczne rzeczy

Druga ważna rzecz:
Pisałam do Was o piekącym bólu pod żebrem(mostkiem) i odretwienie skory w tym miejscu. Otóz doczytałam i to... zgaga!!! Czy to możliwe? Zawsze zgagę kojarzylam z niesmakeim w ustach a tu okazuje się, ze owszem, czasem promieniuje do szyi, przelyku ale objawia się piękącym bolem w tych miejscach:
"Zgaga (niestrawność) – jest to jedna z najpowszechniejszych chorób układu pokarmowego. Przejawia się piekącym i bolesnym bólem, który wiąże się z przedostaniem się kwaśnego soku żołądkowego do przełyku. Ból najczęściej odczuwa się w nadbrzuszu, za mostkiem bądź może emanować do gardła, krtani i szyi. "

I co Wy na to? Ma ktoś z as doświadczenie ze zgagą?:-( Nie wiem czy mogę moje objawy wlasnie w ten spobob interpretować. Moj lekarz mi odpisal na sms-a , ze nie powinno mnie to martwić. nic wiecej. ani co to moze byc ani nic:-(

Help help
Mnie zgaga dopadła dopiero w ciąży. Trzy razy i był to własnie piekący ból w przełyku.
MASAKRA.
Współczuję tym, którzy się męczą z tym na co dzień.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 07:21   #4055
humpback
Zakorzenienie

nadrobiłam i się witam z rana i idę odśnieżać auto

miłego dnia i udanych wizyt
Stary 2013-02-06, 07:46   #4056
szczesliwa25
Rozeznanie

Ja również się witam

Wczoraj miałam jeszcze napisać, że brzuchy są pieknę!
salvi - ty mówisz o mega cycach? mi z d urosły do jakiegoś cholernego f
i to zastanawiam się czy już skończyły rosnąć bo o ile kurtki jeszcze jakoś na dole sie zapinają to na górze już zamek trzeszczy albo w ogóle się nie dopina )

przyszedł wczoraj mój fotelik od wózka - maxi cosi cabrio - jest mega, i leciutki, myślałam, że będzie znacznie cięższy

A teraz moje panie idę sprzątać bo o 9 mam wizytę stolarza u którego chcę zamówić komody do sypialni

Miłego dnia!
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 08:07   #4057
banka26
Zakorzenienie

Cytat:

Druga ważna rzecz:

Help help
brawo za zakupy , ja tez ma tak ze wole cos dziecku kupic heheh
Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
Ja również się witam

i to zastanawiam się czy już skończyły rosnąć bo o ile kurtki jeszcze jakoś na dole sie zapinają to na górze już zamek trzeszczy albo w ogóle się nie dopina )

przyszedł wczoraj mój fotelik od wózka - maxi cosi cabrio - jest mega, i leciutki, myślałam, że będzie znacznie cięższy

A teraz moje panie idę sprzątać bo o 9 mam wizytę stolarza u którego chcę zamówić komody do sypialni

Miłego dnia!
za fotelik, rozumiem ze reszte juz masz czyli wózek hehehe

witam podczytywalam Was po polnocy bo oczywiscie zasnelam dopiero po 1 ale spalam do 7 wiec nie jest zle
a ja witam sie w 27 tc
a teraz 3w1 i milego dzionka zycze a ja ide polazic po aukcjach z nocy hehehe
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 08:08   #4058
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

Ech czas znalazł, TŻ musiał się zwolnić z pracy by ze mną jechać i UWAGA nie umiał tego wypełnić i dzisiaj dalszy dzień dowiadywania sie i załatwiania
NIGDY WIĘCEJ

ale zobaczysz, że opłaci się Trzeba trochę przebrnąć przez biurokrację i papierzyska, ale dzięki temu będziesz mieć kaskę do porodu a później macierzyński
Stary 2013-02-06, 08:09   #4059
vil84
Wtajemniczenie

dzień dobry pobudka na isoptin i fenoterol i wracam spać, bo nasze dziecko nie dało mi spać do 3 - łosiek mały idealnie ostatnio wyczuwa kiedy pora spania i wtedy zaczyna zabawy - to nic że wcześniej leżę sobie przed tv na przykład i wtedy też się wierci - ale porządne kopniaki zaczynają się w momencie przeniesienia się do sypialni

btw - skurczy nie mam po lekach, ale twardy brzuch - jak leżę to jest jak kamień- nie wiem czy to powód żeby zwiększyć dawkę

Cytat:

Help help
ja chyba nigdy nie miałam w życiu zgagi więc nie pomogę

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-02-06 o 08:12
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 08:09   #4060
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

nie mam pojęcia co to może być
hmm... a może (skoro zaraz znikło) przeżyłaś jakiś orgazm łechtaczkowy czy coś
raczej nie dziwne, bo już "tego" nie ma.. a wczoraj naprawdę to było namacalne i widoczne.. spytam gin przy następnej wizycie
Stary 2013-02-06, 08:15   #4061
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
dzień dobry pobudka na isoptin i fenoterol i wracam spać, bo nasze dziecko nie dało mi spać do 3 - łosiek mały idealnie ostatnio wyczuwa kiedy pora spania i wtedy zaczyna zabawy - to nic że wcześniej leżę sobie przed tv na przykład i wtedy też się wierci - ale porządne kopniaki zaczynają się w momencie przeniesienia się do sypialni

btw - skurczy nie mam po lekach, ale twardy brzuch - jak leżę to jest jak kamień- nie wiem czy to powód żeby zwiększyć dawkę

ja chyba nigdy nie miałam w życiu zgagi więc nie pomogę
Ja mam twardy brzuch po spaniu i o ile to nie ułożyło się dziecko, tak, że się wypina to lekarz mi powiedział wprost bym opróżniła pęcherz i rzeczywiście mija

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
ale zobaczysz, że opłaci się Trzeba trochę przebrnąć przez biurokrację i papierzyska, ale dzięki temu będziesz mieć kaskę do porodu a później macierzyński
Oby. Tak mnie też pociesza TŻ.
Ale ja tak nie lubię czegoś załatwiać, dowiadywać się, chodzić, że

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 08:20   #4062
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
a ja witam sie w 27 tc
za 27t
ja rano przejrzałam szybciutko aukcje - niektóre rzeczy są zachwycające
Stary 2013-02-06, 08:30   #4063
cloche
Zakorzenienie

Cytat:

Druga ważna rzecz:

Help help
co do zakupów - jeśli te 56 nie są jakieś takie mini, to na początku założysz a jeśli kupowałaś w smyku, to raczej powinny być porządne. niektóre 56 to połowa tych porządnych
a z tą zgagą to hmmm... pieczenie owszem, ale żeby aż tak drętwiało? musiało być ostro, współczuję ale to nie jest tak, że nic z tym nie da się zrobić! po pierwsze... ograniczyć słodycze, szczególnie wieczorem i przed pójściem spać już nie jeść... normalna kolacja o ludzkiej porze i potem basta. żadne tam frytki zagryzane czekoladą! może mi łatwo mówić, bo mnie do słodyczy i do ciężkostrawnych rzeczy nie ciągnie (może przez te moje przez 4 miesiące). ale chyba warto spróbować się ograniczyć, żeby potem nie cierpieć no, i tak w ogóle to wolno nam brać te neutralizatory kwasowe z apteki na zgagę. więc chyba dobrze mieć jakiś taki w torebce.
aaaaaa! i spać na lewym boku też lepiej - przyjrzyjcie się jaka jest anatomia, żołądek i ujście do przełyku. jak leżymy na lewym boku, kwas musiałby podchodzić praktycznie do góry, żeby się przedostać do przełyku. jeśli leżymy na prawym, to kwasiorek ma już dużo łatwiej...
Cytat:
ciężki to on będzie, jak tam wsadzisz dziedzica

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
raczej nie dziwne, bo już "tego" nie ma.. a wczoraj naprawdę to było namacalne i widoczne.. spytam gin przy następnej wizycie
a wiesz, to mogłoby być też coś ropnego, w sensie taki niby pryszcz. podobno wyłażą czasem, np. po depilacji/goleniu, i nawet nie zdążą wyjść na dobre - czyli robi się najpierw tylko takie zgrubienie, a potem jakoś to się wchłania i nie ma śladu no cóż, wersja z orgazmem jakoś ciekawiej brzmi
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 08:34   #4064
nuna2
Zakorzenienie

banka za 27 tydz

vil daj ttroche czasu organizmowi
Stary 2013-02-06, 08:48   #4065
pearl87
Raczkowanie

dzień dobry
mała dziękuje Wam wszystkim za oklaski za dalsze postępy w rozwoju

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
I wkurza mnie sąsiad. Ogólnie wynajmujemy mieszkanie zakładowe. W kamienicy są 4 mieszkania. Cała kamienica jest zakładu pracy (z każdej rodziny ktoś tam pracuje). Jak robiliśmy remont tego mieszkania to sąsiad cały czas przyłaził że możemy na niego liczyć że on nam pomoże itd. Później wyszło szydło z worka bo nawet za pożyczenie suwmiarki czy większego młotka kazał sobie kupić piwo czy papierosy
No i ogólnie mnie wkurza bo pali na klatce (smród niesamowity) w dodatku wszystkie pety itd rzuca po klatce (a została wyremontowana w wakacje), buty trzymają na klatce (kolejny smród), często pije na klatce (chowa się przed żoną) i wszędzie butelki porozstawiane (co ona ślepa?). Mimo że jest taka możliwość i dużo miejsca to jakoś nie uśmiecha mi się zostawiać w tych smrodach wózka, bo na prawdę czasami aż mnie pociąga na wymioty. Jest suszarnia duża z oknami ale on trzyma tam gołębie (chociaż raz sie wkurzył prezes na niego bo srają na maszyny które są na terenie zakładu i niby je usunął) no ale gołębie jak były tak są. Zwracanie uwagi żeby nie palił na klatce nic nie dają- bo on tak robi od 20 lat. Nie wiem co robić bo już mnie to dobija ale przecież nie będę leciała na niego ze skargą.
Teraz problem z piwnicą. Bo jest ich 5 a on sobie "przywłaszczył" 4 a przepraszam jedną oddał córce. A że musiał nam oddać jedną to w końcu oddał (po roku dopraszania się). I co? jest najmniejsza! jak inne mają po 12 m2 to ta ma może metr na dwa metry. W dodatku jest tam syf, zdarta podłoga że trzeba robić wylewkę (podłoga była z zakładowych płyt które są drogie i widać że ktoś to po prostu wydarł). W dodatku są wielkie wory (prawie mojej wielkości) pełne butelek po piwie. No ale on nie zrobi z tym porządku bo to nie jego (a kogo jak on korzystał z piwnicy a nic innego tam już nie wejdzie). Nie mamy ani gdzie tego wywieść ani co. Cały worek do samochodu się nie zmieści a jakoś nie mamy ochoty w tym czymś grzebać.
Eh pomarudzilam wam trochę, ale on mnie na prawdę wkurza. Bo chyba mu się wydaje że jak mieszka tu najdłużej to jest panem i władcą całej kamienicy.
No to się wygadałam
matko, jak ja nie cierpię takich sytuacji
u mojej mamy na klatce były kiedyś podobne problemy z jednym z lokatorów, wiem, że pozostałe rodziny napisały list do wspólnoty z prośbą o stworzenie i wywieszenie w widocznych miejscach regulaminu korzystania ze wspólnych powierzchni (niezostawianie gratów, śmieci itd.) - nie wiem jak to jest w zakładowych mieszkaniach, ale ktoś musi je administrować? co do piwnicy, to też bym pomyślała, czy jakoś na piśmie się nie da czegoś zrobić co do przydziałów konkretnych piwnic do mieszkań? Bo z tymi butelkami, jak będzie z siebie robił durnego, to nikt mu tego sprzątnąć nie każe.. ludzie nie mają wstydu, naprawdę

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

Jenny, ja Ci powiem tak. My kupujemy M4 48m2 z małym balkonem i przechodnim pokojem.

Na plus:
-2 piętro (to był max jaki wchodził w grę)
-nasze obecne osiedle,
-wszędzie blisko,
-moi rodzice blisko (dla mnie to plus!),
-obok bloku kupujemy garaż.
-mieszkanie jest w bardzo dobrym stanie, odświeżamy ściany, bo wynajmował je ktoś palący no i kolory nam się nie podobały,
-w pokojach panele, łazienka i kuchnia i przedpokój w terakocie,
-kobieta zostawiła całe meble kuchenne włącznie z kuchenką i lodówką (lodówkę kupujemy jednak nową, bo chcemy większą i tamta śmierdziała ); meble nie są jakieś super nowoczesne, ale nam na kilka lat starczą,
-łazienka połączona z WC i zrobiona (kupujemy tylko pralkę, bo nie ma); jest wanna narożna, kibelek i zlew (tutaj nie mieliśmy zlewu)
-zostały 2 narożne łóżka i meble w dwóch pokojach- łóżka zniszczone, nie opłaca nam się ich obijać, więc oddaliśmy wujkowi; meble z małego pokoju nam nie potrzebne, więc też Mu oddaliśmy; a super segment z dużego pokoju oddaję moim rodzicom- mają większy pokój i będzie u nich idealny! (w zamian wspomogą nas gotówką)
-balkon mały, ale jest!
-drzwi wejściowe wymienione
-drzwi w mieszkaniu nowe, wymienione
-okna plastiki
-w przedpokoju szafa pod zabudowę, szafka na buty i jakiś narożny regał

Minusy:
-tylko 48m2
-cena niestety (w tej cenie można kupić większe mieszkanie, chociaż biorąc pod uwagę co jest zrobione, to da się przeboleć)
-mały balkon
-pokój przechodni

W malutkim pokoju jest śmieszna wnęka, ale wstawiamy tam szafę, więc będzie git. Na razie będzie to pokój gościnny. Będzie szafa i łóżko no i albo komoda albo biurko. Później będzie to pokój Małego. W dużym robimy coś a'la salon. Na razie jakieś meble, łóżko, TV, później stół i fotele . No i z tego przechodzi się do naszej sypialni, w której na razie będzie z nami synek.

W tej chwili mieszkam blok obok moich rodziców i uwierz, że częściej bywają u nas teście niż moi rodzice. Mama była przez rok może ze 2-3 razy, tato częściej, ale to w jakiejś tam sprawie. Nigdy, przenigdy nie było niezapowiedzianej wizyty. Chociaż nawet gdyby, to korona mi z głowy nie spadnie!
I dla mnie akurat to plus. W sytuacji, gdy ciąża zagrożona, jeden telefon, że mama robi obiad i albo my szliśmy, albo Młoda przynosiła mi ciepłe jedzonko. Potrzebowałam na szybko pomocy, telefon, i ktoś przybiegał. A przy Małym takiej pomocy mogę potrzebować częściej.
widzę, że wiele z nas czeka urządzanie
zazdroszczę garażu.. i opis wygląda zachęcająco - nie trzeba będzie już potem nakładów finansowych jakichś kosmicznych z tymi rodzicami w pobliżu, to jak są typu "nie ingerujących z własnej potrzeby w nieprzewidywalnym czasie", to rzeczywiście duży plus - można w razie czego liczyć na wzajemną pomoc. My mamy obie rodzicielskie strony ceniące autonomię własną i naszą, ale chętne do pomocy, więc pod tym względem jest fajnie, ale... teściowie mieszkają po drugiej stronie Polski, a moi rodzice za niedługo też będą mieć kawałek (jak się przeprowadzimy do Chorzowa) - poza tym mieszkają osobno i są aktywni zawodowo na co dzień. Więc czasem mi trudno sobie wyobrazić, że wszystko z maleństwem będziemy musieli ogarniać sami - nawet jak będą jakieś awaryjne sytuacje - ale co zrobić (właściwie mąż tyle pracuje, że duże wyzwanie mnie czeka ale może poznam jakieś mamy na spacerach tam na miejscu )

mieszkanie kupujemy w stanie deweloperskim, mała będzie miała (jak terminowo się uwiną z pracami) jakieś 3 miesiące - więc czeka nas mały armageddon ale ja zostanę tutaj z Małgosią, teść weźmie urlop i na tydzień się zabarykadują z mężem w walce z panelami, łazienką i prowizorycznym aneksem kuchennym, a resztę już będziemy na bieżąco robić tam - może już do tego czasu dam radę się zregenerować na tyle, żeby chociaż pomóc w malowaniu

Tam będziemy mieli salon z aneksem, dwa pokoje (nasza sypialnia i dzieci), małą łazienkę i balkon dość duży. 2 piętro też i 59 metrów. Teraz mamy 90 na piętrze w domu i to jest za dużo do ogarnięcia ale tutaj nam zostanie miejsce na weekendy i wakacje. A odległość to jakieś pewnie 80 km jedno od drugiego. Dla mnie dużym plusem będzie to, że może mi się uda znaleźć lepszą pracę w większym mieście. Mąż o tak dojeżdża codziennie do Gliwic i Katowic, ale to już pisałam kiedyś w wątku o rozmijaniu się na co dzień

zaraz dalszy ciąg efektów nadrabiania
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 08:56   #4066
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche
ciężki to on będzie, jak tam wsadzisz dziedzica
Stary 2013-02-06, 08:59   #4067
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
banka Za 27 tydz

Vil daj ttroche czasu organizmowi

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
za 27t
Ja rano przejrzałam szybciutko aukcje - niektóre rzeczy są zachwycające
Stary 2013-02-06, 09:03   #4068
colorblue
Zakorzenienie

Witam w ten pochmurny dzień...Nie wiadomo czy to śnieg chce padać czy deszcz:/

Piekne brzuszki

Banka za 27 tc

Ciężko się wbić w dyskusję jak nie udziela się człowiek na bieżąco:/

Buziale dla Was

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 09:03   #4069
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Druga ważna rzecz:

Help help
Ja już mialam przed ciążą nie raz zgagę, ale w zupełnie innym miejscu.. Jak długo nic nei jadłam, a potem coś wsunełam na szybciora to miałam takie uczucie wielkiego głodu i pieczenia, ale w żołądu.. I mnie zgaga często męczyła..

A teraz w ciąży mam te motylki w żebrach.. Może mi macica przygniotła żołądek i mi wszystko do góry poszło.. mam tak dwa razy dziennie.. Jakby taki wiatraczek pod żebrami a potem takie pieczenie tuż pod skórą.. Nie jest to takie upierdliwe jak ta zgaga przed ciążą, ale też mnie denerwuje bo mi wszystko przeszkadza... a to stanik a to bluzka..
Pytałam się już gina o to, ale nic mi nie powiedziała, tylko, że jak tak wysoko to mogą byc jakieś jelitowe sprawy.. i w zasadzie tyle.. ani czy mam coś z tym robić a ni nic..
Biorę magnez ale nie widzę różnicy.. BO myślałam, że to może skurcze mięśni..

Witam się porannie.. Dzisiaj muszę upiec ciacho i moze upiekę pączki.. Ma ktoś dobry sprawdzony przepis??

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 09:09   #4070
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
brawo za zakupy , ja tez ma tak ze wole cos dziecku kupic heheh

za fotelik, rozumiem ze reszte juz masz czyli wózek hehehe

witam podczytywalam Was po polnocy bo oczywiscie zasnelam dopiero po 1 ale spalam do 7 wiec nie jest zle
a ja witam sie w 27 tc
a teraz 3w1 i milego dzionka zycze a ja ide polazic po aukcjach z nocy hehehe

Cześć
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 09:11   #4071
nuna2
Zakorzenienie

hej color

ja sie wzięłamza wyprawke i koszty
Stary 2013-02-06, 09:11   #4072
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

Oby. Tak mnie też pociesza TŻ.
Ale ja tak nie lubię czegoś załatwiać, dowiadywać się, chodzić, że
Oj tam, nie narzekaj takie załatwianie faktycznie nie należy do niczego przyjemnego, jeszcze z brzuchem... no ale jak dostaniesz pierwszą kasę to Ci minie złość wiele dziewczyn chciałoby móc pobawić się w takie załatwianie a nie każdy może, więc trzeba się cieszyć z możliwości, będzie dobrze
Stary 2013-02-06, 09:14   #4073
Mysia mysz
Zakorzenienie

Witam w 6-tym miesiącu 4-4,5 kg na plus
nadrobiłam Was od wczoraj

co do kasiorki, my z TŻ osobne konta i nawet nie wiemy kto ile ma TŻ utrzymuje dom a ja robię codzienne zakupy

co do zgagi, niestety dopadła mnie w drugim trymestrze i trzyma prawie codzień:/

byliśmy wczoraj w ikei i kupiliśmy oprócz lustra i regału małemu pieluchy (jeee w końcu znalazłam grubą tetrę ) o takie:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60203764/

i TŻ upatrzył zabawkę z lwem więc niech ma

oglądaliśmy znowu idealny wymarzony cudowny fotel do karmienia a potem do czytania
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00184914/
on się tak genialnie rozkłada
http://images.ikea.com/assetbank-ike...scending=false

kupimy go jak już pokoik będzie gotowy

poza tym ten kocyk macałam

idealny na lato, cienki i mięciutki, tez nabędziemy patrzyłam na materace lateksowe ale mają dziwne wymiary 70x100?:/
Stary 2013-02-06, 09:16   #4074
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość

a wiesz, to mogłoby być też coś ropnego, w sensie taki niby pryszcz. podobno wyłażą czasem, np. po depilacji/goleniu, i nawet nie zdążą wyjść na dobre - czyli robi się najpierw tylko takie zgrubienie, a potem jakoś to się wchłania i nie ma śladu no cóż, wersja z orgazmem jakoś ciekawiej brzmi
chyba to też nie to. bo nigdy mi coś podobnego nie wychodziło. Poza tym wyobrażam sobie, że pryszcz to takie zgrubienie - kulka w jednym miejscu a to było podłużne, tak jakby wzdłuż......... . z orgazmem to trzeba sobie zasłużyć bez ćwiczeń nie ma przyjemności, także trza się wziąć do roboty
Stary 2013-02-06, 09:16   #4075
vujka
Raczkowanie

Hej z kawa, śniadaniem i trochę bardziej optymistycznym nastroju witamy się w 25 tygodniu

właśnie oglądam na tvp2 "W czym powinno spać dziecko"

byle do 15
vujka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 09:17   #4076
salviae
Zadomowienie

minkionka nie wiem, czy dokładnie o to Ci chodzi ale ja też miałam taki piekący ból po lewej stronie przy żebrach, nasilało się jak siedziałam za długo w jednej pozycji, czasem nic nie pomagało i nie mogłam nigdzie dłużej wysiedzieć, siostra mi mówiła, że też tak miała, pytałam o to lekarza i powiedział, że się przekręciłam, czy tam naciągnęłam mięśnie i że w ciąży dość często się to zdarza i musi samo przejść, teraz już mnie nie boli prawie wcale, może czasem zakuje
Vil ja też tak czasem mam i pomaga mi właśnie wysikanie się nawet 3 kropel, a najlepsze, że jak pytałam położnej, czy to twardy brzuch to powiedziała, że nie
Cytat:
Ja również się witam

mi urosły z cholernego f do już nie wiem jak to opisać h i czuję się z nimi źle, są za duże, boję się, że później będę mieć mega zwisy
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 09:18   #4077
pearl87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
ale straszny z niego wstydzioch. Jak leżał ładnie i zmieniła głowicę, żeby mu zrobić fotkę to się odwrócił doopką i założył nogi i ręce na buźkę - no myślałam że padnę Taki słodziuch.

Przeraziłam się jego wagą, bo ... ja jestem w 26 tyg+4dni według OM a on wg usg wychodzi na 29 tydzień Waży 1300 i jest długi, więc moja gin. powiedziała, ze musimy go obserwować z tą wagą bo zapowiada się, że będzie aplikował na cc. Może być naprawdę duży pod koniec Teściowa mnie pocieszyła, że chłopcy to u nich nawet po 6kg się rodzą

6 kilo ale pewnie potem będziesz miała wysokiego, rosłego syna ja byłam początkowo przerażona, że u męża chłopcy mieli koło 5, a tu proszę

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Kurcze, jednak co para to obyczaj
My co prawda też mamy oddzielne konta, ale tylko dlatego, że przez to, że mój mąż nie ma polskiego dowodu to w każdym banku do którego poszliśmy system nie chciał nam założyć wspólnego konta, więc daliśmy dobie spokój.
Ale prowadzimy wspólny budżet, w którym na począku miesiąca określamy wydatki na poszczególne kategorie (jedzenie, ubrania, rachunki itd) , zapisujemy ile danego dnia wydaliśmy w poszczególnych kategoriach i staramy się ustalonych kwot nie przekraczać. My sobie chwalimy takie rozwiązanie, ale też dlatego, że kasę traktujemy jako wspólną - na dwóch kontach, ale jednym budżecie. Nie wszystkim pewnie coś takiego do szczęścia potrzebne, ale ja ze swojej strony polecam
też mamy wspólny budżet - jakoś tak wyszło u nas naturalnie, że po ślubie przekształciliśmy konta na wspólne - mamy dwa (jedno z cashbackiem za płacenie kartą, a drugie ze zwrotem za transakcje internetowe ) i do każdego dwie karty. Także nic się nie ukryje ale dla nas tak jest chyba najbardziej komfortowo, na bieżąco wiadomo co i jak. Mąż zarabia więcej, ale jakoś nie traktowaliśmy pieniędzy jako osobnych. Tylko nie wychodzi nam z zapisywaniem kategoriami - próbowałam robić takie zestawienia, ale... Poza tym oboje raczej mamy praktyczne nastawienie do wydawania pieniędzy, więc na razie nikt się nie zaskoczył wchodząc na konto i oszczędzamy na ten remont, który nas czeka

Cytat:
wizaz wariuje to sobie troche pokopalam zmienie nick na krecik

Cytat:
moje też podbiły do f - ale czasy, kiedy mogłam dopiąć kurtkę daawno się już skończyły, ojj, dawno

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
A ja co raz wymyślam coraz to lepsze dania - jakaś pieczeń wieprzowa z pieczonymi ziemniaczkami, albo dewolaje, albo zupa cebulowa z grzankami albo krem z brokułow, albo pstrąga w foli.... i mu nic nei pasuje... ciagle coś..Nie mam na niego wymyślanie już siły...

A jeszcze, zeby mnie już dobić ale to konkretnie to jak jego mama się pyta co on taki chudy to mówi, że nie mamy czasu gotować i on nie ma czasu jeść .. A jego mama robi wielkie oczy i patrzy na mnie jakbym była wielkim nierobem i nic w domu nie robiła i jeszcze mu syna głodzila, jakby to on sam o siebie nie potrafił zadbać..- ona w domu tylko gotuje bo to jej jedyne zajecie.. Wszystkim innym (zarabianie, zakupy itp) zajmuje się tesć...
A obiad ciągle jest tylko jemu nic nie pasuje..
aaaaaaaaa
jak robię jakieś frykasy, to mój potem wspomina i prosi o jeszcze, a na co dzień to do pracy mu robię różne sałatki w pudełkach, to jak mi nawet czasem nie do końca wybornie wyjdzie (), to zjada pewnie coś w rodzaju Twoich kolegów z pracy. Ale jak jest w domu, to gotuje mi też, więc wie, że trzeba serce w to włożyć i czas, może stąd. Ale mama go nie rozpuściła - współczuję Ci ogromnie.. co ja bym się nawkurzała.. (nawet jak za schabowego nie usłyszę - "dziękuję kochanie za pyszny obiadek" - albo przynajmniej - "smaczne było" - to mi przykro, że się wysilam i bez docenienia )

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
W porównaniu z Twoim to mój jest gigantem i mega piersi , a też w 28 tyg 9 kg na plusie, pokazuje mojego potwora (sory, że w stroju zakonnicy, ale takie najaktualniejsze)
widzę, że mój brzuszek ma przyjaciela wielkościowego
piękny! a ten strój: najpierw kliknęłam zdjęcia, dopiero potem czytałam o przebraniu i minę miałam niezłą przez sekundę pomyślałam, że to jakaś wymyślna piżama ale po co rajtki?

Cytat:
no i wstawie fotki gniazdka mojego Nelciaka 25 tydzien

(druga fota bez lampy, bo tz uznal, ze legginsy przeswituja i widac majciory aaa i koszulka obcisla, bo chcialam zeby brzuch bylo widac )
piękny
Stary 2013-02-06, 09:21   #4078
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
mieszkanie kupujemy w stanie deweloperskim, mała będzie miała (jak terminowo się uwiną z pracami) jakieś 3 miesiące - więc czeka nas mały armageddon ale ja zostanę tutaj z Małgosią, teść weźmie urlop i na tydzień się zabarykadują z mężem w walce z panelami, łazienką i prowizorycznym aneksem kuchennym, a resztę już będziemy na bieżąco robić tam - może już do tego czasu dam radę się zregenerować na tyle, żeby chociaż pomóc w malowaniu

Tam będziemy mieli salon z aneksem, dwa pokoje (nasza sypialnia i dzieci), małą łazienkę i balkon dość duży. 2 piętro też i 59 metrów. Teraz mamy 90 na piętrze w domu i to jest za dużo do ogarnięcia ale tutaj nam zostanie miejsce na weekendy i wakacje. A odległość to jakieś pewnie 80 km jedno od drugiego. Dla mnie dużym plusem będzie to, że może mi się uda znaleźć lepszą pracę w większym mieście. Mąż o tak dojeżdża codziennie do Gliwic i Katowic, ale to już pisałam kiedyś w wątku o rozmijaniu się na co dzień
oj to czeka was trochę pracy z maleństwem u boku oby poszło wam szybko, łatwo i bez problemów bo mieszkanko wygląda na sympatyczne
Stary 2013-02-06, 09:29   #4079
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Witam w ten pochmurny dzień...Nie wiadomo czy to śnieg chce padać czy deszcz:/

Piekne brzuszki

Banka za 27 tc

Ciężko się wbić w dyskusję jak nie udziela się człowiek na bieżąco:/

Buziale dla Was
to czesciej sie udzilaj!!! jak tam u Ciebie?
Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość

Cześć

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Witam w 6-tym miesiącu 4-4,5 kg na plus
nadrobiłam Was od wczoraj

co do kasiorki, my z TŻ osobne konta i nawet nie wiemy kto ile ma TŻ utrzymuje dom a ja robię codzienne zakupy

co do zgagi, niestety dopadła mnie w drugim trymestrze i trzyma prawie codzień:/

byliśmy wczoraj w ikei i kupiliśmy oprócz lustra i regału małemu pieluchy (jeee w końcu znalazłam grubą tetrę ) o takie:

i TŻ upatrzył zabawkę z lwem więc niech ma

oglądaliśmy znowu idealny wymarzony cudowny fotel do karmienia a potem do czytania
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00184914/
on się tak genialnie rozkłada
http://images.ikea.com/assetbank-ike...scending=false

kupimy go jak już pokoik będzie gotowy

poza tym ten kocyk macałam
http://www.ikea.com/plpl/catalog/products/60203764/

idealny na lato, cienki i mięciutki, tez nabędziemy patrzyłam na materace lateksowe ale mają dziwne wymiary 70x100?:/
myslalam ze tetry takie same wszystkie hehe
Cytat:
Napisane przez vujka Pokaż wiadomość
Hej z kawa, śniadaniem i trochę bardziej optymistycznym nastroju witamy się w 25 tygodniu

właśnie oglądam na tvp2 "W czym powinno spać dziecko"

byle do 15
za 25 tc tez ogladalam
Stary 2013-02-06, 09:30   #4080
pearl87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
oki doki

Jeej ja całe życie bez balkonu, pościel wietrzona latem na oknie da się ubrania mi schną na strychu mam swoje sznurki, nikt mi na nich nie wiesza

Pierwsze słyszę u nas praktycznie wszędzie gaz i ludziska robią przecież ogrzewanie gazowe na potęgę bo dostają zwroty później jakieś
to oni zmieniają na co? na prąd?
ale to tylko ma dotyczyć jakichś zwartych powierzchni o dużej gęstości zaludnienia - domów jednorodzinnych i wielo to zupełnie nie obowiązuje, część bloków właśnie. W domu mamy gazowe i na węgiel.
Nasz deweloper też nam o tym mówił, bo nowo budowane już są zgodnie z tym co ma wejść (ale nie wiadomo i tak kiedy) i musieli zmienić w projekcie coś. Założenie jest takie, że to dla bezpieczeństwa i że ma doprowadzić do tego, żeby ciepła woda była miejska, ogrzewanie też. Ale nie orientuję się w tym jakoś bardziej

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
oj to czeka was trochę pracy z maleństwem u boku oby poszło wam szybko, łatwo i bez problemów bo mieszkanko wygląda na sympatyczne
dzięki trochę się martwiłam, że na więcej dzieci może być małe, ale na większe nas zupełnie nie stać (i tak będzie się za nami ciągnąć latami jeszcze spłata, ale to norma teraz ), a myślę, że z dwójką spokojnie da radę

i dziękuję Wam za pomysł na pączki z serka podejdę do sklepu i spróbuję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości