MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!! - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-06, 09:08   #751
Mokka_83
Wtajemniczenie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
o następna..
to

kurka jak czytam ile macie tych ubranek to się zastanawiam, czy nie mam za mało (cała komoda) na pewno mam tylko kilka szt kaftaników bo jakoś ich nie lubię.. wolę założyć body i na to śpiochy, albo jakieś spodenki..
no ja tez zaczynam się zastanawiać wlasnie Na początku wydawało mi się, że mam masę ciuszków i tego nie przerobię Ale jak dziewczyny podaja te ilości, to wcale tak dużo nie mam
Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Nie martw się! Ja w ogóle nie mam pajacyków Wolę jakoś body i śpioszki czy spodnie. Zastanawiałam się w co ubrać małego jak bedziemy wychodzić ze szpitala i chyba zdecyduję się na body, spodnie cieniutkie i na to takie spodenki jak ogrodniczki, ale z grubszego materiału. Tylko teraz musze poszukać w reklamówkach czy jest góra do kompletu, a jak nie, to coś wymyślimy W końcu to tylko do auta i do domu.
to ja znowu spiochów prawie wcale nie mam Mialam może ze 3 sztuki od koleżanek... 9wygląda na to, żeone nie używały), no i wczoraj dokupiłam dwupak
Stary 2013-02-06, 09:13   #752
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
boshe dopiero teraz zauważyłam ,że w tym tekście o musze i jej sexie słowo na "ch" jest calutkie - myślałam,że jak napiszę taki wulgaryzm to to się wyczachuje a tu chujowo można pisać na legalu.....

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

:
Też na tego członka zwróciłam od razu uwage, ze go nie wyczachowało

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
c
bodów -29
pajaców - 19
bluzeczek -23
koszule wizytowe - 3 szt
kamizelka wizytowa - 1 szt
śpioszki - 20
półśpiochy- 11
kaftaniki -18
rampers - 4
kombinezony misiowe - 2
kurteczka - 1
spiworek - 1
grube pajace - 3 (mogą być na wyjście w cieplejsze dni)
bluzy misiowe -4
bluzy zwykłe - 3
dres -5
ogrodniczki - 5
spodnie - 11
czapeczki cienkie -13
grubsze - 2
kominiarka - 1
beret - 1

ręczniki - 2
kocyki - 3

:
Ja mam moze 1/3 tego co Ty;p Najwyzej jak mały skonczy 1 miesiac bede z nim spacerowac po ciuchlandach;p A co kominiarki mnie nie rozsmieszyła, ale wyobraziłam sobie Michałka w berecie a antenka

Cytat:

może jednak liczysz na bliźniaki..
Weźcie, jak mi ostatnio na USG Lekarka jezdzi ta głowica po brzuchu, nic się nie odzywa, a tu nagle, "a jak PAni leżała w szpitalu to były bliźniaki?" JA w strachu o co kaman? COs wypatrzyła jeszcze w tym brzuchu, czy co? A jej chodziło, czy lezała dziewczyna w ciazy z blizniakami, bo akurat wczoraj urodziła;p

Co do ANiołkowych MAm, togdzies mi na jakims wątku sie obiło, że Agatka, to co slub miała tez w ciązy,ale nie była pewna, bo cZasami jedna literka i nick podobny sie wydaje...

Ja dziś w nocy miałam 2 skurcze...takie bóle jak na okres-dośc delikatne, ale 2 razy właśnie takie silniejsze: pierwsza myśl: "Poród się zaczał a ja nie mam majtekpoporodowych...." JAkby do apteki trzeba było jechac do CHin;p Ale po scopolanie przeszło Dużo dzis wizyt, 3mam kciuki i cze3kam na relacje
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-06, 09:15   #753
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
ja dzisiaj upolowałam trzy pary skarpeteczek
A gdzie i po ile? Bardzo ładne

misiulka06, LunaO, LiwkaOza wizyty

Cytat:

Dziewczyny mam pytanie, wiecie może kiedy najlepiej zgłosić się do okulisty w celu sprawdzenia czy nie ma przeciwwskazań do porodu siłami natury?? ja umówiłam się na 15 marca i co prawda będę miała wtedy skończony 34 tydzień.
Ja byłam na początku stycznia, więc byłam jakoś ok 28t

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Przykład: Na ślubie zamiast kwiatów chcieliśmy kupony lotto, na 200 gości trafiliśmy 3 trójki co prawda nie o wygraną chodziło, tylko o to że nie byłoby co zrobić z tyloma kwiatami ale za milion bym się nie obraziła
Też myśleliśmy o kuponach ale w końcu poprosiliśmy o książki

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
ja obudziłam sie dziś o 3 i już nie mogłam zasnąc beznadzieja może uda mi sie zdrzemnąć w dzień
Też miałam ciężką noc dzisiaj wstawałam do ubikacji dokładnie co 2h i przez ostatnie noce brzuch mi twardnieje i pobolewa i nie mogę już leżeć ani na prawym ani na lewym boku

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
A więc bucików mam uwaga uwaga 37 par hahaha
O jaaaa
Ja mam 1 buciki 3-6m i 1 kapcioszki 56/62
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-06, 09:17   #754
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
strippi napewno kocykow i ręcznikow mamy tyle samo
ale po co michałkowi kominiarka? będziecie razem napad na bank?

dostałam, to nie taka kominiarka dosłowna tylko taki kołnierz z czapką daję fotkę (czerwona)

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
no kawal dnia na koniec dnia ..!!
Ale faktycznie ... Ilosci hurtowe ma ta pani ... No ale prac nie bedzie trzeba za czesto
Ja mam na razie 3 kocyki
zobaaczymy ile Pani będzie miała jak już wszystko będzie miała pod swoim skrzydłem

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość

A co do bucików... to własnie na ostatnich zajęciach SR mieliśmy wykład fizjoterapeutki od wad postawy, kręgosłupa, itp. No i mówiła, że buty u dzieci to naprawdę ostateczność - dopiero wtedy jak na spacerze juz nie chcą usiedzieć w wózku i koniecznie chca maszerować... A tak to tylko i wylacznie na boso wszędzie - wtedy stópka najlpiej się kształtuje i rozwija
ja mam dużo takich z mięciutką stopką, ala skarpetki, mam też kilka sandałków na lato

Cytat:
nie, dziękuję poczekam aż Ty, strippi albo Dragusia urodzicie
ja jeszcze nie zamierzam, choć koło 00:00 nieźle się wystraszyłam

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Ooo wlasnie bo zapomne - bedziecie farbowac wlosy ... No ja bym chciala ale mama 16marca przylatuje .... I boje sie ze to bedzie ciut za pozno :-/ a kupowac farbe tutaj to rozboj w bialy dzien
taaak już kupiłam3 farby, teraz liczę że ktoś przyjdzie i mnie farbnie

Cytat:
kominiarka?? taka malutka??

37 par!!! zaszalałaś po całości

tak taka mała

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Dziewczyny proszę wypowiedzieć się już od tygodnia się pytam
czy do tych mebelków będzie pasował taki dywanik ?? Chciałam gładki biały ale jakoś nie ma takiego który by mi się spodobał są różowe błękitne i inne kolory a ten z tym słonikiem to alternatywa do białego dywanu tylko z drugiej strony na mebelkach kubuś tu słonik i ptaszek nie będzie to jakoś dziwnie i pstrokato wyglądać
jest śliczny, ale mi się nie widzi, bardziej stawiam na taki jaki jest pokazany na fotce mebelek

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Ej a buciki liczycie wszystkie? Czy do jakiegoś rozmiaru? Bo ja to mam chyba do 2 lat haha no i czy te butki z twardą podeszwą czy wszystkie?
tylko te do 68
i z różnymi podeszwami, większość mam z miękką

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
a co to za blog?

bardzo ładny komplecik
wczoraj był wstawiony tutaj

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
pokaźna kolekcja
moja to nic zobacz na Liwki

za badania
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04867.jpg (53,9 KB, 35 załadowań)
Stary 2013-02-06, 09:18   #755
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Weźcie, jak mi ostatnio na USG Lekarka jezdzi ta głowica po brzuchu, nic się nie odzywa, a tu nagle, "a jak PAni leżała w szpitalu to były bliźniaki?" JA w strachu o co kaman? COs wypatrzyła jeszcze w tym brzuchu, czy co? A jej chodziło, czy lezała dziewczyna w ciazy z blizniakami, bo akurat wczoraj urodziła;p
łaaaaaa
małe nieprecyzyjne pytanie a ile myśli w głowie zrodzi ....
Stary 2013-02-06, 09:24   #756
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:

wczoraj był wstawiony tutaj
jestem na biezaco, a nie widzialam zadnego linka (wsrod tylu postow latwo cos przeoczyc ).. wstawisz jeszcze raz?
Stary 2013-02-06, 09:27   #757
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
no ja tez zaczynam się zastanawiać wlasnie Na początku wydawało mi się, że mam masę ciuszków i tego nie przerobię Ale jak dziewczyny podaja te ilości, to wcale tak dużo nie mam

to ja znowu spiochów prawie wcale nie mam Mialam może ze 3 sztuki od koleżanek... 9wygląda na to, żeone nie używały), no i wczoraj dokupiłam dwupak
ja tez spiochów nie mam, tzn mam jedną sztuke, ale musze jeszcze zakupic bo wydaje mi sie ze spioszki takie w domku bardzo wygodne dla takiego maluszka, moze dowiedze ejszcze Smyka, mam nadzieje ze u mnie tez poprzeceniali dalej w dół ceny

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-06, 09:36   #758
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
moja to nic zobacz na Liwki
faktycznie

Jeszcze raz za wszystkie wizyty bo już się pogubiłam, tyle ich jest

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
ja tez spiochów nie mam, tzn mam jedną sztuke, ale musze jeszcze zakupic bo wydaje mi sie ze spioszki takie w domku bardzo wygodne dla takiego maluszka, moze dowiedze ejszcze Smyka, mam nadzieje ze u mnie tez poprzeceniali dalej w dół ceny
Kupowałam w sobotę to jeszcze był spory wybór, 2pak śpiochów po 20zł. 3pak pajaców 35zł, 5pak body po 20zł.
Ja będę dopiero za tydz w środę po wizycie, pewnie już nic nie zostanie, bo jeszcze bym coś dokupiła, nawet body w większym rozmiarze bo przecież wychodzi po 4zł/szt. Tak tanio nigdzie nie kupię a jakość na pewno lepsza niż z Pepco, Auchan itp.
Żałuję, że nie wzięłam więcej zestawów ale tyle tego było, że nie mogłam się zdecydować jaki kolor, jaki rozmiar, TŻ miał dość więc tylko 2 zestawy zdążyłam wybrać
Stary 2013-02-06, 09:39   #759
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Ja mam moze 1/3 tego co Ty;p Najwyzej jak mały skonczy 1 miesiac bede z nim spacerowac po ciuchlandach;p A co kominiarki mnie nie rozsmieszyła, ale wyobraziłam sobie Michałka w berecie a antenka
o nie nie, to nie taki beret taki fajny

Cytat:
jestem na biezaco, a nie widzialam zadnego linka (wsrod tylu postow latwo cos przeoczyc ).. wstawisz jeszcze raz?
ja nie mam tego bloga, corka rosy dodawala wczoraj o dobieraniu stanika do karmienia

Cytat:
faktycznie
hehe co się dziwić w końcu mała kobietka, więc już w brzuchu ma hopla na punkcie butów :d
pewnie kopniaki daje Liwce, dając do zrozumienia, że potrzebuje koniecznie jeszcze kilka par
A że mój Michał musi się przypodobać Michalinie to też potrzebuje ich sporo
Stary 2013-02-06, 09:39   #760
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Bry kochane, spuścić Was z oka na chwilę i już mam nadrabianie z wczoraj

Cytat:

Ale co najwazniejsze... zamówiliśmy wózek
no cóż, nawet jak nie dostaliście tak dużo kaski jak się spodziewaliście, to przynajmniej problem z głowy i wózek już jest!

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
No właśnie mnie to w☠☠☠☠ia, ze jest luty a tu dalej nic nie wiadomo.
No też uważam, że to że jest już ten czas, a oni dalej nie podali szczegółów to dla mnie jakieś chore... nie wydaje mi się żeby to było przypadkowe, może przeciągną sprawę do czerwca, potem sezon ogórkowy i nikt się nawet nie zorientuje jak się plany przesuną..

Cytat:

OC nie będę się z Tobą kłócić bo jesteś mistrzynią składów. Może i masz racje, jak na mój bardzo prosty rozum i poczucie to nie ma kofeiny albo ma mniej. Nie mniej jednak dobrze że sprostowałaś prawdopodobnie mój błąd a mnie pobudza nawet szklanka, szczególnie na tych lekach co jestem
Kochana, jestem pewna, że tak jest, pytałam jeszcze wczoraj ojczyma, bo się z nim widziałam 5 sekund w przelocie i mi potwierdził że w tym produkcie na 100% jest kofeina, może jak TŻ za granicą, to przywiezie zapasy coli bez kofeiny, w DE na pewno jest

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Nie chcę być złym prorokiem, ale coś mi się wydaje, że ten projekt koniec końców w ogóle nie wejdzie w życie. Za duże koszty dla państwa, a biorąc pod uwagę, że nam tną unijne pieniądze na drogi itd., to chyba marne szanse, żeby ustawa w końcu stała się prawomocna. Bo najłatwiej zaoszczędzić na obywatelach - w już w ogóle najlepiej na ich zdrowiu, patrz NFZ.
.
Też mi się tak wydaje..

Cytat:
Ja tez jutro mam wizyte wiec na wszelki wypadek prosze trzymac

Cytat:
ObserwujeCie po przeczytaniu twojego posta o promocji w smyku co zrobiłam oczywiście zakupy czyli laktator, osłonki, maść, zabawka z lamze i czapeczkę 1 bo inne niedostępne które mi się podobały. O prześcieradle bym zapomniała
no to super

Cytat:
też o tym myślałam, tzn nie myślałam dopóki mama mi nie powiedziała że dobrze by było zrobić takie badanie przed porodem. Tylko jej chyba chodziło bardziej o to, że w razie jakiegoś krwotoku itp (tfu tfu) lekarze będą wiedzieli na czym stoją.
A ono jest konieczne do znieczulenia?
Noo jest, i jeszcze jakieś dwa mam zapisane, ale ogólnie to jak ich nie masz ze sobą to Ci je zrobią i tak w szpitalu. Więc nie trzeba robić koniecznie, mi tylko położna mówiła że tak jest szybciej z podaniem zzo.

Cytat:
ObserwujeCie nie wiem na jakiej podstawie gin to wywróżył. To że wszystko pozamykane to ja sama sobie dopowiedziałam, bo z jego ust padły takie słowa:"tutaj te twardnienie brzucha nie wywołuje żadnych skutków" więc chyba dobrze wnioskuje z terminem wydaje mi się że chodziło o to, że mam długo te skurcze i boli mnie brzuch jak na okres.
ł
To może tylko tak palnął.. i nie ma co sobie brać do serca

Edytowane przez ObserwujeCie
Czas edycji: 2013-02-06 o 09:53
ObserwujeCie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-06, 09:42   #761
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie mam tego bloga, corka rosy dodawala wczoraj o dobieraniu stanika do karmienia
aaaa dzieki
to ten widzialam myslalam, ze jeszcze cos ciekawego wyszukalyscie w sieci

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-06, 09:52   #762
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
zaczne od wczorajszej wizyty no więc nadal krótko i nisko ale się nic nie otwiera więc mogę zostać w domu no ale mam leżeć Do tego pobrała mi wymaz na paciorka i wizyta za tydzień. Wogóle to dodała mi drugą kartę bo mi się miejsca na wizyty skońćzyły
Dostałam kolejne zwolnienie już do 8 marca.
:
No to dobrze bardzo i leż grzecznie

Cytat:
My dziś mamy wizytę na 11 a później może uda się chociaż zajechać do 1 lub 2 sklepów

Cytat:
----------------------------------------------------
Ja poproszę o kciuki! po 9 jadę na wizytę i mam nadzieje, że się dowiem czy odstępuję kolejkę czy nie

i za buciki

Cytat:
a wczoraj wieczorem maluszek brykal w brzuszku, tatus zachwycony
ale to pewnie przez nasza ulubiona serie (a jeszcze jak jest z komisarzami z Münster to w ogóle ), ktora jak tylko jest w TV to ogladamy.. znacie Tatort?
Ja nie znam, ale ja mało telewizyjna, no i mało niemiecka, jak słyszę ten język to mam ochotę ręce do góry podnosić, takie tam uprzedzenia w genach przeniesione

Cytat:
Dzis skonczony 33 tc
i zaraz wizyta u lekarza, mam nadzieje że nie wymyśli żadnego szpitala..

za tygodnie !

Cytat:
cześć ,
ja dzisiaj miałam faaaatalną nockę .... od 3 nie śpię ..... zamiast tego myślę .....
tak podświadomie chyba się denerwuje dzisiejszymi badaniami ,czy mały zdrowy itd... tak więc poproszę o magiczne kciuki za usg- idę zbadać tą bańkę żołądka czy się wypełnia .....

A
XXXXuje naprawdę niezłe błąd w matrixie

Cytat:
witam się dziś na 19 mam wizytę trzymajcie kciuki.

Cytat:

Aha i pamiętacie natalkę naszą (aniołkową mamusię) - Jest w ciąży i to 10 tydzień!!
Mam nadzieję, że się nie obrazi, że tu napisałam ale bardzo ucieszyłam się jak wczoraj napisała.

U nas biało, wstałam o 8:00 było zero śniegu - po 20min tak wygląda wszystko
dla natki, u nas też śnieg no i ja też mam dziś wizytę )

Dziewczyny które kupowały pampersy newborn, jaka cena ich to dobra cena
? Jadę dziś do makro i chcę zobaczyć czy tam taniej ?

uu idę zrobić kawusię, zmęczyłam się tymi kciukami
Stary 2013-02-06, 10:01   #763
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja poproszę o kciuki! po 9 jadę na wizytę i mam nadzieje, że się dowiem czy odstępuję kolejkę czy nie

ile? o matko.
Cytat:
Ja liczyłam z kapcioszkami i co z tych bucików pewnie niektórych nawet na kopytka nie założę
eee z kapcioszkami to ja musze sprawdzic bo ja myslalam o prawdziwych butach
Cytat:
No i kurka śnieg się rozpadał Ja nie chcę już zimy

Cytat:
Dzień dobry
Dzis skonczony 33 tc
i zaraz wizyta u lekarza, mam nadzieje że nie wymyśli żadnego szpitala..
i

Cytat:
tak podświadomie chyba się denerwuje dzisiejszymi badaniami ,czy mały zdrowy itd... tak więc poproszę o magiczne kciuki za usg- idę zbadać tą bańkę żołądka czy się wypełnia .....

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
tata mój zbierał zamówienia ile kto chce pączków. doszło do mnie: odp: DUŻO
to ja chce 3

Cytat:
a my się witamy w skończonym 35 tc.. czyli od jutra leci 36.. och och..

Cytat:
witam się dziś na 19 mam wizytę trzymajcie kciuki.

Cytat:
Wiecie co, na innym wątku co siedzę (starankowym) dziewczyna która miała termin 2 tyg po mnie urodziła 02.02 także jakby była z nami, byśmy miały już pierwszy poród, bo ona właśnie z mamusiek marcowych

Aha i pamiętacie natalkę naszą (aniołkową mamusię) - Jest w ciąży i to 10 tydzień!!
Mam nadzieję, że się nie obrazi, że tu napisałam ale bardzo ucieszyłam się jak wczoraj napisała.
i

jeszcze 1 stronka do nadrobienia ale witam się w równo 37 tyg czyli od jutra 38 tydzień

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
ale by byla niespodzianka

Cytat:

dostałam, to nie taka kominiarka dosłowna tylko taki kołnierz z czapką daję fotkę (czerwona)

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
u nas też śnieg no i ja też mam dziś wizytę )

co do papersow ja nie kupuje powyzej 50gr za sztuke
ostatnio chyba huggisy i pampersy ale rozm 2 za 46gr za sztuke.
jedziesz do makro to kup sobie proszek dzidzius bo chyba jest za jakies 15zl

ok nadrobilam

to co może poprasuje i uzupelnie moja liste, choc jak widze liwke i strippi to jedna bede 3.

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-06, 10:06   #764
mariolci
Rozeznanie

Cytat:

Kupowałam w sobotę to jeszcze był spory wybór, 2pak śpiochów po 20zł. 3pak pajaców 35zł, 5pak body po 20zł.
Ja będę dopiero za tydz w środę po wizycie, pewnie już nic nie zostanie, bo jeszcze bym coś dokupiła, nawet body w większym rozmiarze bo przecież wychodzi po 4zł/szt. Tak tanio nigdzie nie kupię a jakość na pewno lepsza niż z Pepco, Auchan itp.
Żałuję, że nie wzięłam więcej zestawów ale tyle tego było, że nie mogłam się zdecydować jaki kolor, jaki rozmiar, TŻ miał dość więc tylko 2 zestawy zdążyłam wybrać
ja już 2 x odwiedziłam Smyka, ale ostatnio nie byłam dlatego chetnie sie wybiore, tylko pewnie dopiero w wekend, a no jakościowo na pewno lepsze, takze jak tak obniżaja ceny to wartooo, a kupiłam tam już taki pajacyk z czapeczką i 2 szt kaftaników

Stary 2013-02-06, 10:07   #765
klementyna1
Zakorzenienie

Co do bucików nie mam ani jednych;p Za to dużo cieplutlich skarpetek!

Qrde grzejnik mi nie grzeje w dużym pokoju...JAkis przeklęty ten dom, czy co...!!!!!!

oto ja w równo 35tygodniu +moje 15kg na plusie. Jakoś słaba, bo nie moge znaleź kabla do lepszego aparatu w telefonie, a ten jest kiepski;p I ja małowyjściowa w dresach;p Ale co tam, toż tu sami swoi;p
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN2926.jpg (76,6 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN2925.jpg (71,4 KB, 59 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-06, 10:09   #766
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
ojej... ale historia z tym kotem Bardzo współczuje zadrapań, bo wiem z doświadczenia co potrafi zrobić ratujący się kot A jak sobie wyobrażę tego kota lądującego w wannie Zachciało mu sie to ma

A co do bucików... to własnie na ostatnich zajęciach SR mieliśmy wykład fizjoterapeutki od wad postawy, kręgosłupa, itp. No i mówiła, że buty u dzieci to naprawdę ostateczność - dopiero wtedy jak na spacerze juz nie chcą usiedzieć w wózku i koniecznie chca maszerować... A tak to tylko i wylacznie na boso wszędzie - wtedy stópka najlpiej się kształtuje i rozwija
zgadzam się ratujący się kot to masakra, woda i wet najwięksi wrogowie mam pecha ponieważ szczepienia wychodzą nam pod koniec lipca i zawsze wybieram jakis chłodny dzień żeby się ubrać, zwłaszcza że po zaszczyku wskakuje mi na plecy i siedzi na karku dopóki nie odejdziemy na bezpieczną odległość

A co do butów to u mnie był atak babć że młoda nie chodzi w pantoflach, już mnie tak wk... że było blisko awantury i z jedną i drugą, moja mama to nawet jej jedne kupiła. mieszkam w bloku wiec nie jest zimno i skarpetki jej spokojnie wystarczają jak jest chłodno, kupuje z abs i śmiga od małego. jak przychodziliśmy do teściów-to sobie teściowa darować nie mogła i zawsze pytała czy nie mamy pantofelków dla młodej..... tak z rok to trwało, poważnie ale ja mam wrażenie że do tej kobiety nic nie dociera, tak samo jest z alkoholem, jak pije to nie jade w sensie prowadzę, jestem w ciązy też nie pije, ale ona uważa ze kieliszek to mi nie zaszkodzi, jestem z tż ponad 9 lat, darowałaby sobie...a proponuje mi często

Cytat:
No i kurka śnieg się rozpadał Ja nie chcę już zimy
Ja też już nie chce, ja wiem że w zimie ma być zimno i śnieg ma padać, ale jak to wszystko potopniało to przynajmniej nie bałam się że z każdym krokiem mogę wyrżnąć jak długa.
Wczoraj był taki smutny, ponury dzień, cieszyłam się że nie rodzę jeszcze teraz, tylko jak będzie dłuższy dzień a wiosna będzie się budzić do życia
Cytat:
potem odebrałam kubę (2 razy w mies.ma 1 lekcje rano a potem reszte na 12.30.... )
takie ułatwienia dla rodziców, nowoczesne szkolnictwo, o co kaman z takim podziałem godzin?
Cytat:
jejku, ja już mialam takie wizje ze lepiej nie będę pisać, za dużo tv :/
Cytat:
Też myśleliśmy o kuponach ale w końcu poprosiliśmy o książki
zbieraliśmy karmę dla sierściuchów do schroniska, lubię dostawać kwiaty,nawet bardzo ale nie w takich ilościach, i nie kiedy zamierzam wyjechać z 1-2 dni na 2 tygodnie.
Cytat:
trolla2405 ale szczuplutka jesteś a córcia jaka śliczna
eee tam szczupła 12,5kg na plusie a tu niektóre lachony dużo dużo mniej poza tym moje wymiary 95-103-95
Ale i tak dziękuję za komplementy, bo jak napisała Moderna to miód na serce

Też mam wizytę u doktorka, ale się będziemy dziś chwalić wieczorem. Tylko, że mój to tylko sprawdzić tętno a nie będzie ważył dzieciaczka :/
Stary 2013-02-06, 10:11   #767
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
ja też mam dziś wizytę )

Cytat:
ale witam się w równo 37 tyg czyli od jutra 38 tydzień

Cytat:
oto ja w równo 35tygodniu +moje 15kg na plusie. Jakoś słaba, bo nie moge znaleź kabla do lepszego aparatu w telefonie, a ten jest kiepski;p I ja małowyjściowa w dresach;p Ale co tam, toż tu sami swoi;p
no ,krąglutki ten brzuszek ! i masz pępek wystający !!!!
Stary 2013-02-06, 10:12   #768
mariolci
Rozeznanie

Klementyna nooo brzuszek superancki Uwielbiam ogladać mamusiowe brzuszki i zdjecia maluszków z usg
Ale wiecie cooo, zawsze przerazały mnie te wystajace pępki hii i tak myślałam czy mi wyjdzie czy nie, kiedys czytałam ze któraś mama pisała ze jak wyszedł pępek to jest taki napiety jakby miał puscic zaworek hiiii , ale nie wyszedł mi , to juz chyba nie wyjdzie hii

Stary 2013-02-06, 10:12   #769
alliw
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Ja się wybieram z Guciem - ale będę atrakcją basenu - normalnie oceanarium się zrobi z takim wielorybem

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
A tak przy okazji chcę się pochwalić że moja rodzicielka zdecydowała się rzucić karmienie raka

ja czekam aż mój tż rzuci

Cytat:
Dziś wyjątkowo zaczęłam od "mojego kochanego pamiętniczka" a teraz lecę Was nadrabiać

brawo za wózek

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Wiecie co, ja to mam dzis pechowy dzien. Nie wiem czy wam pisałam że rozsypałam dzis w kuchni herbate granulowaną ???
Poszłam się kąpać i zawsze mój kot wchodzi do łazienki, i sobie grzecznie siedzi przy wannie. No i ja sobie leże i leże, az tu nagle kotu zachciało sie wskoczyć na okienko nad wanną (odbijał się z boku wanny) ! I co ? Poślizgnął sie i wpadł do wody wprost na moje nogi!!! Jestem tak pocieta że jakbym miała isć teraz rodzić to by mi najpierw obdukcje zrobili !!!
To tylko 2 z 5 chyba dzis akcji u mnie... Ratunku !!!
biedny kiciuś
a nogi do porodu się zagoją

Cytat:
boshe dopiero teraz zauważyłam ,że w tym tekście o musze i jej sexie słowo na "ch" jest calutkie - myślałam,że jak napiszę taki wulgaryzm to to się wyczachuje a tu chujowo można pisać na legalu.....

Cytat:
kobieto opanuj sie zaraz bedziesz miala rzeczy dla Michała do 18stki

Cytat:

Cytat:
zaczne od wczorajszej wizyty no więc nadal krótko i nisko ale się nic nie otwiera więc mogę zostać w domu no ale mam leżeć Do tego pobrała mi wymaz na paciorka i wizyta za tydzień. Wogóle to dodała mi drugą kartę bo mi się miejsca na wizyty skońćzyły
Dostałam kolejne zwolnienie już do 8 marca.
A odnośnie bólu brzucha to powiedziała że dobrze by było jakby jeszcze ze 2 tygodnie się wstrzymać z tymi bólami jakby co nospa w ruch
no to super

Cytat:
ja ma 16, w tym jedne do pływania

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-06, 10:13   #770
Malpka
Zakorzenienie

witam się jeszcze raz usneło mi się jeszcze i pospałam 3 godzinki więc trochę odespałam

Cytat:

Co do prasowania to poprosze o dowóz;p Lubię włączyc sobie tv, obnizyzc deskę do pozycji siedzącej i na kanapie prasowac
ale ja blisko i też mi się deska opuszcza i mam tv
a tak serio serio to jeśli nie jesteś uziemiona przez lekarkę i masz ochotę to naprawdę zapraszam w odwiedzinku już prasowanie ci daruję

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
A tak przy okazji chcę się pochwalić że moja rodzicielka zdecydowała się rzucić karmienie raka

Cytat:
haha też bym tak zrobiła! niestety moja kuzynka spotkała się z taką sytuacją jak wróciła do pracy po macierzyńskim. Na jej miejsce zatrudniono inną dziewczynę, która w między czasie dostała podwyżkę i po powrocie mojej kuzynki do pracy nie zwolniła jej miejsca, zarabiała więcej (kuzynka pracowała w firmie 3 lata przed zajściem w ciążę), panoszyła się w firmie. Kuzynka czuła się jak 5 koło u wozu i sama zaczęła szukać innej pracy. Na szczęście znalazła inną - poszła do szefa na rozmowę by przekazać, że chce rozwiązać umowę - na co szef stwierdził - że dobrze się stało bo on i tak nie ma dla niej żadnej sensownej propozycji po powrocie z macierzyńskiego bo nowa przyjęta sobie świetnie radzi i mimo iż była przyjęta na zastępstwo to ona była nominowana do pozostania...a kuzynka do zwolnienia przy pierwszej lepszej okazji. Smutne to, że tak się w Polsce wspiera młode matki chcące wrócic do pracy.
o rany i jak tu teraz myśleć o dzieciach skoro mając pewną prace nawet ona nie jest pewna

Cytat:

Ale co najwazniejsze... zamówiliśmy wózek:
i super ze teściowei dali kasę

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
hej mamusie!

właśnie zjadam kolację i wpadłam prosić Was o kciuki.. jutro moja glukoza!
ostatnio jestem takim żarłokiem że boję się że umrę z głodu tam

moja malutka chyba kocha jabłuszka bo zawsze jak zjem to ma czkawkę
hmm nie wiem czy nie zmieniła pozycji bo miałam czkawkę koło pępka a zawsze miałam na dole nad rozklapioszką
jutro się dowiem wszystkiego

martwię się czy jest u niej ok, czy rozwija się prawidłowo i takie tam..
ale wierzę, że będzie ok!

)
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-06, 10:23   #771
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Dzien dobry

Cytat:
Klementyna nooo brzuszek superancki Uwielbiam ogladać mamusiowe brzuszki i zdjecia maluszków z usg
Ale wiecie cooo, zawsze przerazały mnie te wystajace pępki hii i tak myślałam czy mi wyjdzie czy nie, kiedys czytałam ze któraś mama pisała ze jak wyszedł pępek to jest taki napiety jakby miał puscic zaworek hiiii , ale nie wyszedł mi , to juz chyba nie wyjdzie hii
No mi powoli zaczyna wyskakiwać, ale martwi mnie moja dziurka po kolczyku bo jest bardzo naciągnięta i czerwona
Ja mam taka skóre naciągnięta że wydaje mi sie że to jej ostatecznosć a gdzie tu ponad 2 miesiące jeszcze ???

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Ale dzisiaj wizyt fiu fiu ja mam chyba 20 lub 21.02.
za dzisiejsze wizyty.

Jezu ile wasze maluchy maja butów !!!
Ja oprócz kilku par skarpetek nic jeszcze nie kupiłam :p

Edytowane przez Ewkaaa8891
Czas edycji: 2013-02-06 o 10:24
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-06, 10:27   #772
bmma
Zadomowienie

Witam... na polu ślicznie bialutko
Siedzę na L4 do 1 lutego, czasu nic więcej wolnego
Myślałam, że Was nadrobię i poplotkuję... a tutaj pranie, sprzątanie, odpoczywanie, jeszcze jakieś ostatnie zakupy

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-06, 10:29   #773
klementyna1
Zakorzenienie

pępek to mi sterczy strasznie, a zawsze miałąmtaki, ze tak powiem głeboki;p

gdzie te lasencje z relacjami z wizyt...?
Małpka dzieki za zaproszenie, ale ja już rzadko sama jezdze autem, a poza tym mamy kapcia od wczoraj...(worek awari sie rozsypał...) Ale ja takze zapraszam jesli sie lepiej poczujesz Ale najprędzej to z wózkami sie kiedys umówimy

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2013-02-06 o 10:32
Stary 2013-02-06, 10:30   #774
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość

Jezu ile wasze maluchy maja butów !!!
Ja oprócz kilku par skarpetek nic jeszcze nie kupiłam :p
ja bucików tez nie mam , mam tylko 2 pary skarpeteczek, ale takich malusich, no ale jakies takie kapciowate na sam początek pewnie kupie

Stary 2013-02-06, 10:36   #775
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny proszę wypowiedzieć się już od tygodnia się pytam
czy do tych mebelków będzie pasował taki dywanik ?? Chciałam gładki biały ale jakoś nie ma takiego który by mi się spodobał są różowe błękitne i inne kolory a ten z tym słonikiem to alternatywa do białego dywanu tylko z drugiej strony na mebelkach kubuś tu słonik i ptaszek nie będzie to jakoś dziwnie i pstrokato wyglądać
ładny, ale jak pisały dziewczyny nie za bardzo pasuje. A swoją drogą trochę przegięli z tą ceną za akryl :/ i jaki czas oczekiwania

Cytat:
Dzis skonczony 33 tc

Cytat:
37 par ????? a ty urodzisz stonogę ?????????

Cytat:
super! a widziałam na lipcowych Kathe

Cytat:
ale wyobraziłam sobie Michałka w berecie a antenka

Cytat:

uu idę zrobić kawusię, zmęczyłam się tymi kciukami

a mnie już brzuch boli o tego

newborny kupowałam w rosmannie za 21,99, ale wydaje mi się ze ktos pisał że nawet gdzieś po 17,99 były

Cytat:
wow! piękna rezydencja

za wszystkie dzisiejsze wizyty!

I wiecie co? Dziś zaczynam 37 tydzień
Stary 2013-02-06, 10:39   #776
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
ja już 2 x odwiedziłam Smyka, ale ostatnio nie byłam dlatego chetnie sie wybiore, tylko pewnie dopiero w wekend, a no jakościowo na pewno lepsze, takze jak tak obniżaja ceny to wartooo, a kupiłam tam już taki pajacyk z czapeczką i 2 szt kaftaników
Ja też 2 razy już kupowałam za pierwszym pajacyk z czapeczką, 3pak skarpet, i buciki materiałowe a za drugim 3pak pajaców i 5pak body i ciągle mi mało Jak będziesz w weekend to daj znać czy jeszcze coś jest i warto jechać?

Cytat:
jeszcze 1 stronka do nadrobienia ale witam się w równo 37 tyg czyli od jutra 38 tydzień

Cytat:
No
za wizytę, czekam z niecierpliwością na relację i wagę Dziedzica
A co do pampersów to ja najtaniej widziałąm je po 21,99 (a kilka gazetek wstecz były na promocji w Rossmanie po 17,99)
daj znać później po ile w Makro.
Stary 2013-02-06, 10:39   #777
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:

Wiecie co, na innym wątku co siedzę (starankowym) dziewczyna która miała termin 2 tyg po mnie urodziła 02.02 także jakby była z nami, byśmy miały już pierwszy poród, bo ona właśnie z mamusiek marcowych

nioooo fiuu fiuuu ....mowie ze coraz blizej --> rozpakowywania
co do Natalki i oczywiscie 3mamy z mlodym kciuki

Cytat:

zobaaczymy ile Pani będzie miała jak już wszystko będzie miała pod swoim skrzydłem

taaak już kupiłam3 farby, teraz liczę że ktoś przyjdzie i mnie farbnie
ad 1 - bo wiesz już mi się śnił dziś twój Michałek w tej kominiarce ... z pistoletem i mówi '' albo dajesz cyca po dobroci albo silą wezmę ''

ad 2 - no Na Pewno Nie tak Duzo jak ty :P
chociaz kto wie .... moze jeszcze cos kobieta dokupi - oby nie haha.. bo szafy mi brakie

Dziękuję wszystkim za ODP odnośnie farb ... chyba jednak zaszaleje i kupie tutaj jakaś i farbne pod koniec miesiąca ... tylko yhmm marzy mi sie czerwony ew rudy ale wątpię by na mych klakach coś wyszło

oczywiście ow Moc za dzisiejsze wizyty

się nie wyspałam ... ale co mi tam ... podobno wyspie się po śmierci

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-06, 10:44   #778
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
po prostu rewelacyjny komplecik jutro mam wizytę trzymajcie kciuki.[.

Cytat:

Ja tez jutro mam wizyte wiec na wszelki wypadek prosze trzymac

Cytat:
s

Cytat:
Dzień dobry

My dziś mamy wizytę na 11 a później może uda się chociaż zajechać do 1 lub 2 sklepów

Cytat:
a już myślałam, że będziesz rodzic...:P

a kysz z tym rodzeniem

o rany ale butów
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-06, 10:45   #779
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
ja kupowałam 3 tyg temu... no i jak pojechałam wczoraj to tak samo dużo tego wszystkiego było
Cytat:

no cóż, nawet jak nie dostaliście tak dużo kaski jak się spodziewaliście, to przynajmniej problem z głowy i wózek już jest!
w sumie to my się żadnej konkretnej kwoty nie spodziewaliśmy... W sumie to się obawialismy, że tesciowa kompletnie sobie nie zdaje sprawy o jakich kosztach mowa i że w końcu zostaniem przed porodem z "ręką w nocniku"... Tak więc dobre i to 1200, resztę dołozymy (a właściwie to moi rodzice dołożą), więc tylko sie cieszyć że ogólnie sprawa się rozwiazała i juz wiemy na czym stoimy
Cytat:

co do papersow ja nie kupuje powyzej 50gr za sztuke
ostatnio chyba huggisy i pampersy ale rozm 2 za 46gr za sztuke.
jedziesz do makro to kup sobie proszek dzidzius bo chyba jest za jakies 15zl
38?
Dzidziuś za 15? To kto jedzie i mi kupi? Wszedzie masakryczna drozyzna... A ja karty do makro nie mam
Cytat:
super
Stary 2013-02-06, 10:48   #780
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
nie weszła. ma wejść 1 września, ale nikt nie przewidzi czy na prawdę wejdzie i kiedy. na tej samej zasadzie 1 stycznia 2013 miało wejść o przedłużonym ojcowskim i chyba nie weszło z tego co wiem więc plany planami, ale może nie nastawiajmy się za bardzo.

wg obecnych zasad mamy 20 tyg + 4 tyg możemy wziąć (te 4 tyg może wziąć chyba albo matka albo ojciec).
Z tego co czytałam to mama musi wybrać 14 tygodni. Resztę może wykorzystać tato.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości