|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010
Cytat:
hehe prędzej kali dałabym takie nieprzegotowane mleko prosto z wymiona niż sama bym sie takiego napiła... a kożuch to paskudztwo... ![]() Cytat:
jak się martwisz ze wam nie wystarczy to zobacz sobie jeszcze podwójny parawan... ja jak muszę do domu wrócić po coś a kala już przed domem stoi to każe jej mówić do mnie... chociaż też jej się zdarzyło na ogród pobiec Cytat:
![]() nasza nocka nie była zła... kala jednak nie miała kaszlu tylko coś gadała z rana miała niefajny i taki jakby jej się coś odrywało.... a wczoraj wieczorem nasikała w majtki ... jak stała tak zaczęła lać... a jak spytałam dlaczego nie poszła do ubikacji to stwierdziła że mnie nie było i ona płakała... a ja w kuchni byłam i żadnego płaczu nie słyszałam... ja nigdy kali nie wysadzałam nocą... sama obudziła się na siku kilka razy... z sikaniem miała problemy w czasie moich praktyk.. to wam chyba pisałam.. że w gacie zaczęła lać i do łóżka... ale od czasu jak skończyłam praktyki nie leje w nocy... |
|||
|
|
|
#3752 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulek jak to odkrecilas jej grzejnik, a wcześniej spała przy zakreconym - hardcore
, tak u was ciepło jest w domu bez grzania? Czy ona taki morsik i zimno jej nie jest, eee no w pl to przecież zimno w zimie jest . Moja mam tez zawsze przy zakreconym a ja na full odkręcony . Nataszka to nie myj odrazu , zalej woda,dodaj płyn i nie sie moczy potem powinno ładnie odchodzić płatami albo lekko zmywac sie ,poprostu noo. ![]() Podgrzewaj raz, jak dwa razy grzejesz to nic juz w tym mleku nie ma. Zle robisz na to wychodzi. Pisałam jak powinno sie gotować , w 2 artykułach pisało tak samo. Tylko dwa czytałam ![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Machaj taaa . No to może całkowicie jej nie rozlozy , lekkie przeziębienie .Mi sie sam jeszcze nie obudził na sikaniu , albo ja go wysadze albo nie . O śniło mi sie ze jadlam czarne włosy feee i snil mi sie burdel
|
|
|
|
#3753 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nei denerwuj się tam w szkole ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A mi sie śnił jakiś bury kocur ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Jakie macie puzzle dla dzieci? bo mój dopiero błysnął inteligencją na tyle żeby puzzle układać a mamy tylko piankowe takie duże -obrazek i drugie też piankowe literki i cyferki w kwadracikach ,może bym mu kupiła jakieś jeszcze żeby mu się mózg rozruszał
|
||||
|
|
|
#3754 |
|
Zakorzenienie
|
Libra ja mam rożne te większe mniejsze , ale mały nie lubi układać, mamy z miki, thomasem, dora, carsy i nie wiem co tam jeszcze jest.
Ile masz tych białek juz ? Ta u dorotus są tez inne bezowe, będziesz któryś robić? Ile białka moga stać w lodówce? |
|
|
|
#3755 |
|
Zakorzenienie
|
babcia doi ręcznie Libro kochana....
---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- na początek fajne są te 15 elementowe w tych ramkach, tak mi się wydaje
|
|
|
|
#3756 | ||
|
Zakorzenienie
|
PoP, korzuch z mleka to ja wywalam prawie zatykając nos i zamykając oczy
![]() najpierw musiałabym Obi szukać, bo u mnie nie ma Cytat:
- do ciast, kawy czasem, deseru owocowego, jogurtu...goździki - szczególnie ze wszystkim, co ma jabłka-nawet do kompotów czy musu dodajękminek ![]() ![]() ZDECYDOWANIE!Cytat:
|
|
#3757 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Zimno dziś jak diabli i ślisko bo spadł drobny śnieżek z deszczem i zamarzło ![]() Cytat:
Teraz jak dostaję mleko od teściowej (ona we wsi kupuje) to gotuję bo nie wiem jak się ludzie w tym mlekiem obchodzą. Cytat:
Oliwka źle widzi w okularach bo to normalny proces na początku. Mi wystarczy szkła zmienić żebym przez dobre kilka godzin ledwo na oczy widziała. Może też się tak zdarzyć że ma szkła pomylone, koleżance tak zrobili zamiast plusów dostała minusy. Moc niby ta sama tylko nie dla właściwej wady. Nie macie nikogo kto nosi okulary żeby się z nim opatrzyła. Nie wiem jak przekonać. Sama pewnie będę korzystała z wszelkich porad w razie potrzeby. Cytat:
![]() Mrowak nie wiem jak dokładnie założyć taką kabinę/zasłonę ale z rysunków i zdjęć wydaje mi się że trzeba przymocować ją na kołki rozporowe do ściany a później uszczelnić silikonem. Powinnaś gdzieś znaleźć instrukcję. Co do kiełkownicy to raczej nie mogę pomóc, bo nie szukałam, ale może sprawdzaj na all w informacjach o sprzedającym czy przypadkiem nie ma kogoś w pobliżu Ciebie. Może w jakichś ogrodniczych miejscach ? Tak mi się wydaje.
|
|
#3758 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj już nie miałam jak więcej napisać na temat wit. D3
. Z tymi kapsułkami jest ten problem, że po pierwsze nie da się doładnie wszystkiego z nich wycisnąć a po drugie podaje się często dziecku na łyżeczce i jeszcze na niej dużo zostaje tej witaminki w efekcie dziecko przyjmuje niewielką część tego co jest w kapsułce. I opakowanie na miesiąc kosztuje ok. 30 zł a te w kropelkach ok. 4 zł (wystarcza na kilka miesięcy) . Kropelki te to DEVIKAP i niestety są na receptę . Doktorek kazał dawać Agatce kropelkę bezpośrednio do buzi (wbrew pozorom nie jest to trudne ) i żeby popijała to mlekiem (lepiej jest wtedy przyswajalna). Teraz Agatka już sama pamięta, że rano przed mlekiem ma być witaminka i wywala jęzor .
|
|
|
|
#3759 |
|
Zakorzenienie
|
Libra Madzia jakiej grubosci macie wanny ? Madzia jaka wybralas akrylowa czy stalowa / metalowa ?
Jasta przypomnilo mi sie, ze moj mlody jak byl bobo dostawal wit. D w kropelkach, a te kapsulki to mialam przy malym .Ja tak u nas patrze, jak jest wit D to nie pisze na niej ile dziecku dac, dawki dla doroslych , albo jest w komplecie z innymi witaminami , dla dzieci . Musze jeszcze dokladniej poszukac. U mnie dzis jednak ogorkowa , tz mi mieso zabral i zrobil z jajkami , z malym jedza jajecznice z miesem mielonym |
|
|
|
#3760 |
|
Zakorzenienie
|
Libra i inne kucharki, zajrzyjcie na tchibo-mnóstwo akcesorii do ciast (robienia, przechowywania i dekoracji)
nie mogliby też kiełkownicy zapodać ![]()
|
#3761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cynamon - bleeeee ani jako zapach ani jako smakWróciliśmy z dworu, mały całe włosy aż miał mokre tak się wyszalał, dopadł plac zabaw (powinni zamykać na kłódkę na zimę) i ni cholery go wyciągnąć nie mogłam....do tego gruby mokry śnieg sypał i wsio mokre łącznie z wózkiem a jakie rumieńce ma kubuś mmmm aż mu fotkę zrobiłam
|
|
#3762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gdzie wrzucić zdjęcie tej bluzeczki co kupiłam?
|
|
|
|
|
#3763 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
w sklepach zielarskich widziałam i ze zdrową żywnością
się dogadamy , jak cię coś zainteresuje-pisz Cytat:
Cytat:
![]() edzia, no, dobrz libra prawi-coś słodkiego zjedz-ja przed @ to mam codziennie tłusty czwartek ![]() Cytat:
A wygotowywać takie mikrofiltrowane (paster.w niskiej temp.) to już zbrodnia, bo się wszystko co dobre traci, (no to za co się zapłaciło) Cytat:
, a wy znów temat kożucha ![]() myślę, żę z tym przybliżaniem, to wiesz, jak się ma "plusy" to się widzi lepiej z daleka niż z bliska,a jak się założy okulary to wszystko inaczej widać. Jeszcze przy plus 6.... Oby sie szybko przyzwyczaiła ![]() Cytat:
![]() ode mnie też zdrówka dla kalusi Cytat:
![]() ale noc i poranek, zdrówka dla eryczka
|
|
|
#3764 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć dupka się ślizga![]() Będę miała akrylową. W tej metalowej jak wodę wleję to po 15 min jest już chłodna tak ciepło zabiera. Więc jak tak z 3 razy w tygodniu biorę kąpiel po samą brodę, to na jedną idą chyba z trzy wanny bo co chwila gorącej dolewam :/ Więc nie jest eco. Cytat:
Kupiłam chłopakom puzle z biedronki to mają chwile zajęcia, młody mało tym zainteresowany.
|
|
|
#3765 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak będę zrzucać przy okazji to wam pokażę![]() Cytat:
jabłecznik z cynamonem a fujjjjj - biedna teściowa, bo ona taki kocha, a przeze mnie nie dodajepowaliłam obie sztuki i mam chwilę relaksu
|
|
#3766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co, oszczędnośc przede wszystkim ![]() dziewczyny, przyszło mi pismo z sądu, żebym wskazała kandydata na kuratora dla Werki I oczywiście znów się wszystko przedłuża, wiec na to, że zdążę do 23 nie ma nawet pół procent szansy ale brnę do końca, żeby mieć choć papierek. Dzwoniłam dziś do notariusza to mówi, że dużego problemu nie ma, bo mała dziedziczy z dobrodziejstwem inwentarza, jedynie własnie musze sie dowiedzieć o tym spisie z inwentarza, czy robić to juz teraz w razie czego czy czekac na rozwój sytuacji. Mowi, że splacać nic nie będzie mała na pewno tylko mogą nas męczyć wierzyciele ale to tez nie koniecznie. mam już tego dość. dziś już się uryczałam ze 3 razy. Własnie odjechali od nas Lind i Misiek. Mała pokazała jaka potrafi być męcząca, wredna i stawiać wszystko na "nie". Misiek za to przylepiony do mamy cały czas, jakby jeszcze przy pępowinie wisiał czasem lind tego zazdrościłam, bo moja tak się mnie nigdy nie uczepi. A na spacerku cały czas za rączkę szedł, a mój szogun tylko przez ulicę i ani kroku dalej troche sobie pogadałysmy choc nasze maluchy nas przekrzykiwały ![]() wspólnej zabawy dzieci dziś w sumie nie było wcale
|
|
#3767 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia a jakiej grubości jest ten akryl ?
Wiesz , nie wiesz? Nie zwracalas na to uwagi ? |
|
|
|
#3768 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak będę zrzucać przy okazji to wam pokażę![]() Cytat:
jabłecznik z cynamonem a fujjjjj - biedna teściowa, bo ona taki kocha, a przeze mnie nie dodajepowaliłam obie sztuki i mam chwilę relaksu
|
|
#3769 |
|
Zakorzenienie
|
Może być tak?
Dot. Sygn.akt III ......................... .. Oświadczamy, iż wskazujemy na kuratora dla mał. Weroniki M............, pana Andrzeja M.............., legitymującego się dowodem osobistym seria i nr…………….
|
#3770 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulek ja był zalatwiala wszystko do końca nie czekała na bieg wydarzeń , tylko troche sie nabiegasz a nerwy i tak bedą czy będziesz załatwiać dalej czy nie.
Nie rycz " głupia" - dalej to powtarzam , zostaw łzy na koniec. Jeszcze nic nie wiadomo . No widzisz dzieci są rożne , tak jak i my co zreszta widać na wątku kogiel mogiel charakterów i osobowości Wniosek o ustalenie kuratora maloletniemu- ostatnie . http://www.elk.sr.gov.pl/wzory-dotyc...tnich,383.html . Zlukaj. Bo ja idę ogorkowa gotować
Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-02-06 o 14:39 |
|
|
|
#3771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- takie duże maxi 24 http://allegro.pl/puzzle-maxi-24el-c...984053957.html - maxi 30 el - i teraz te z biedronki 50, dokupiłam jej dzisiaj z minnie i swinką peppą ale schowałam, dam jej za jakiś czas. na poczatek to chyba najlepsze te ramkowe, ostatnio nawe w lidlu były. kożuch na mleku blee
|
|
|
#3772 |
|
Zakorzenienie
|
monka- to chyba to, dzięki
|
#3773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas w sypialni też grzejnik przykręcony, mamy ok 19 stopni. Zosia śpi tylko w cieniutkiej piżamce, jak się odkopie i zmarznie to sama sie przykryje. Na poczatku to wstawałam po kilka razy i ją przykrywałam a teraz odpuściłam. Ja kiedyś to bym zamarzła jak bym miała 20 stopni, u mnie zawsze było 25. A teraz przy 25 stopniach to bym nie zasnęła. Zresztą zauważyłam że im chłodniej tym mała lepiej śpi.
|
|
|
#3774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie identycznie. jak ma ciepło to się więcej wierci, rozkopuje, a jak chłodno to śpi spokojniej. To pismo to wniosek o ustanowienie kuratora, a to my mamy wskazać kandydata. Czy to jednak tak ma wglądać, ze my wskzaujemy osobę a oni albo się przychylają albo nie?? napisać to wg tego wzoru co monka podała?? Poradźcie??
|
|
#3775 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulek ja jeszcze mam jedno rozwiazanie, zadzwoń tam do sekretariatu czy cos i zapytaj jak to ma brzmieć , co i jak , babka powinna ci na legalu rzucić jakimś pełnym zdaniem , jak powinno byc napisane . Albo zaproponuj jej i niech potwierdzi tylko.
|
|
|
|
#3776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3777 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a kożuch z mleka uwielbiam ![]() jezu mam taki pracownity dzień,że dopiero teraz weszłam na wizaż Z tyloma idiotami dzisiaj musiałam rozmawiać,że gdyby nie to,że do pierdla by mnie wsadzili to bym im śrutu w dupe napakowała,że głowa mała![]() na szczęście w piątek pandora ma promocję to się pocieszę ![]() u mnie tych puzzli w biedrze było pełno,kupiłam z minnie,bo piękne są no i śnieg właśnie sypie ![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
![]() dostałaś kwas?mi priorytetem idzie i byłam pewna,że dzisiaj dojdzie,a tu dupa blada ![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
|
|
#3778 |
|
Zakorzenienie
|
cini- minis też uwielbiam
powiedzcie mi czy tran moge wlać jej do herbaty albo soku? małej dałam na łyżeczce do wypicia to pluła dalej niż widziała. W tamtym roku bez problemu go piła;/
Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2013-02-06 o 15:17 |
|
|
|
#3779 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulek no to chyba jeszcze jest opcja ze Edzia wpadnie i napisze albo napisz jej priva z zapytaniem, ona mniejwiecej sie orientuje .
|
|
|
|
#3780 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() więc nic lepiej pewnie z naszymi nie będzie ![]() ale nie będziemy wiedzieć jak się nie spotkamy ![]() jadę za godzinę do dentysty, jak będzie rwanie to masakra... ![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
![]() poczuje tran i koniec. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:38.

hehe prędzej kali dałabym takie nieprzegotowane mleko prosto z wymiona niż sama bym sie takiego napiła... 
, ale jednak nie trzeba, no na to wychodzi.
... jak stała tak zaczęła lać... a jak spytałam dlaczego nie poszła do ubikacji to stwierdziła że mnie nie było i ona płakała... a ja w kuchni byłam i żadnego płaczu nie słyszałam... 
. Moja mam tez zawsze przy zakreconym a ja na full odkręcony 

- do ciast, kawy czasem, deseru owocowego, jogurtu...
. Gdyby nie to że byliśmy u 2 okulistów to pomyślałabym że jest źle zdiagnozowana. Za dwa tygodnie pojedziemy do trzeciego to może coś mądrego nam na ten temat powie.

I oczywiście znów się wszystko przedłuża, wiec na to, że zdążę do 23 nie ma nawet pół procent szansy ale brnę do końca, żeby mieć choć papierek.